Beste bleiebøtte 2024: Praktisk og enkel oppbevaring mellom bleieskift


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En stor del av hverdagen de første månedene består av bleieskift. Dette er noe alle foreldre til små barn må akseptere. Heldigvis er det smarte hjelpemidler som i det minste gjør den delen av hverdagen litt mer behagelig. Her er de beste bleiebøttene du kan kjøpe på nettet akkurat nå.

baby på gulvet blant bleier

Hvilken bleiebøtte er best i test?

Best i test er den luksuriøse Ubbi-bøtta. Stor og romslig og holder lukten unna.

UBBI Bleiebøtte

Sjekk prisen på:


Et annet godt alternativ er Sangenic Twist & Click. Den holder lukten helt borte, men krever at du fyller på med spesialplast.

Tommee Tippee Sangenic Click and Twist Bleiebøtte

Sjekk prisen på:


Fortsett å lese for å se alle bleiebøttene vi har vurdert.

Anmeldelser av 4 forskjellige bleiebøtter

Her er mer detaljert info om alle bleiebøttene.

Ubbi bleiebøtte – favoritt med stil

Ubbi Bleiebøtte Grønn

Sjekk prisen på:

Varemerket ble lansert i 1999 og er basert i USA. Deres første produkt var bleiebøtten, som kom da grunnleggerne selv ikke hadde funnet noe godt produkt som klarte å holde lukten ute. Siden da har Ubbi vokst til å bli et internasjonalt varemerke, kjent for sin høye kvalitet og innovative design.

Ubbis bleiebøtte skiller seg fra mange andre varianter på markedet. Den er blant annet laget av stål, mens de fleste andre modeller er produsert av plast. Stål er mer effektivt for å holde tett og unngå lekkasje av dårlig lukt.

Selve bøtten er forseglet ved hjelp av gummipakninger som hindrer lukten i å slippe ut når lokket er lukket. Når du kaster en bleie, bruker du en vridbar luke og kan raskt kaste den skitne bleien i bøtten uten å måtte åpne hele lokket.

En stor fordel med Ubbi bleiebøtte er at den ikke krever noen spesielle poser.  Du kan bruke valgfrie poser, både i stoff og i plast. Mange andre bleiebøtter krever at du må kjøpe spesielle poser, noe som kan føre til en høyere pris enn forventet til slutt.

Bleiebøtten er stor og romslig og kan ta opptil 35 bleier før den må tømmes. Den er 50 centimeter høy og en av de større bleiebøttene på markedet. Bøtten er også barnesikker, noe som er viktig fordi det siste du vil se er en åpnet bleiebøtte med all «herligheten» spredt utover gulvet.

Et annet høyt verdsatt aspekt ved Ubbis bleiebøtter er at de kan fås i mange forskjellige design og farger. De har lagt mye omsorg i detaljene i bøttene sine. Det gjør også levetiden til bøtten så mye lengre; disse er helt utmerket også som papirkurv for eksempel på badet. På denne måten kan bleiebøtten brukes selv etter at bleieskiftetiden er over.

For oss er det ingen tvil om at dette er den beste og mest innovative bleiebøtten på markedet. Den er luktfri, stilig, godt designet og veldig funksjonell. Vi er utrolig fornøyd med Ubbi bleiebøtte og anbefaler den for de som ønsker å ha det lille ekstra på plass i en bleieskiftarbeiders hverdag!


Medium – Rimelig billig, men smart og effektiv bleiebøtte

Billig og god bleiebøtte med god standard:

Diaper Champ One bleiebøtte – Enkel, god kvalitet og rimelig

Diaper Champ One Bleiebøtte Grå og hvit

Sjekk prisen på:

Diaper Champ One kommer fra den nederlandske produsenten Garland Company BV. De har designet og utviklet en håndfull babyprodukter, hvorav deres bleiebøtte er en av de mest fremtredende. Produktet selges over hele verden og har fått mye ros og gode anmeldelser fra foreldre opp gjennom årene.

Denne bleiebøtten er en luktfri og veldig enkel bleiebøtte å bruke i løpet av bleieårene. Som Ubbi sin geniale bøtte krever den ikke spesielle påfyllingskassetter eller poser, men kan brukes med en hvilken som helst pose. Dette holder prisen godt nede i det lange løp, da det vanligvis går med mange poser og bleier det første året.

Denne bøtten er veldig romslig med en kapasitet på ca 40 bleier, om nødvendig. Den måler 52 centimeter i høyden og er den største av alle bøttene vi har prøvd. Den har barnelås dersom en nysgjerrig liten person skulle finne på å titte inn i bøtten.

En av de beste fordelene med Diaper Champ One er at den er så utrolig enkel å bruke. Med et praktisk håndtak åpner du lokket, legger i bleien bleie og lukker lokket igjen. Så enkelt  blir du kvitt både bleie og lukt.

Diaper Champ One er tilgjengelig i flere fine farger, med myke fine nyanser som passer både på barnerommet og på badet.

Vi er veldig fornøyd med Diaper Champ One og kan uten tvil anbefale den. Den er både romslig og enkel å bruke, og oppfyller alle våre krav når det gjelder hygiene og luktfrihet! En flott bleiebøtte til en rimelig pris!


De billigste – funksjonelle, hygieniske og rimelige

Gode og effektive bleiebøtter som holder mål og gjør jobben sin på en utmerket måte. Vær oppmerksom på at utgiftene kan bli større i det lange løp, da disse krever spesielle påfyllingsposer.

Korbell bleiebøtte– Godt designet og hygienisk

Korbell Bleiebøtte Hvit

Sjekk prisen på:

Korbell er et datterselskap av Janibell Inc. som utfører avansert avfallshåndtering for bedrifter og kommersielle virksomheter. De har lang erfaring i bransjen og deres merkevare Korbell produserer svært rimelige bleiebøtter som selges over hele verden.

Korbells bøtter finnes i tre forskjellige størrelser:

  • Mini – med 9 liters kapasitet, 43,5 centimeter høy
  • Standard – med 15 liters kapasitet, 52 cm høy
  • Pluss – med 26 liters kapasitet, 55 centimeter høy.

Selve bleiebøtten er svært effektiv nårdet gjelder å isolere dårlig lukt.  Den har et trippel-omsluttende lokk som er helt tett. Den er også lett å åpne for å sette inn nye påfyllingsposer. Du kan åpne bøtten med en fotpedal, noe som er veldig smart ettersom du ofte har hendene fulle og ikke ønsker å røre noe før du har vasket hendene ordentlig.

En detalj som er bra å kjenne til før du kjøper Korbell bleiebøtte, er at den er laget for å brukes sammen med Korbells egen påfyllingspakke med bleieposer. Posene er miljøvennlige og helt biologisk nedbrytbare. I tillegg består de av én enkelt lang rull, som kuttes når du velger ny pose. Det er en smart måte å motvirke svinn på, fordi det kan være lurt å tømme bleiebøtten ofte. Da trenger du ikke unødvendig å kaste poser som bare er halvfulle.

Bleieposene fra Korbell er også veldig solide, holdbare og lett parfymerte – alt for at de skal være hygieniske og motvirke dårlig lukt. Når du kjøper bøtten, følger første påfylling med – montert og klar.

Korbells bleiebøtte er laget av ABS plast. Denne plasten er motstandsdyktig mot riper og skade fra skraping. Den er solid og barnesikker med lås som hindrer at barn åpner lokket ved et uhell.

Etter at bleieperioden er over kan Korbell bleiebøtte med fordel brukes som en vanlig søppelbøtte, for eksempel på toalettet.

Korbell har laget et ekte kvalitetsprodukt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor den er så populær som den er blant nye foreldre. Den lave prisen er forlokkende, men det er viktig å ta i betraktning at du kommer til å bruke litt penger på nye påfyllingsposer det første året.

Vi kan uansett sterkt anbefale denne bleiebøtten, og den er definitivt et av de beste valgene når det gjelder bleiebøtter som du kan kjøpe på nettet akkurat nå!


Tommee Tippee Sangenic Twist & Click – Veldig hygienisk, men noe dyr i bruk

Tommee Tippee Sangenic Click and Twist Bleiebøtte

Sjekk prisen på:

Twist & Click er en veldig smart og godt designet bleiebøtte fra Tommee Tippees varemerke Sangenic. Den er en videreutvikling av deres tidligere bleiebøtte som ble svært populær.

Navnet Twist & Click kommer fra den smarte funksjonen der du vrir lukkeren til den klikker. Deretter er posen lukket og forseglet. Denne funksjonen betyr at du ikke trenger å bruke mer plastfilm enn nødvendig for å pakke inn hver bleie fullstendig og isolere lukten.

Den er enkel i bruk. Du legger den skitne bleien i åpningen og den blir presset ned av et stempel. Deretter blir bleien spunnet inn i plast ved hjelp av det smarte Twist & Click-systemet og den spesielle plastfilmen som dreper 99% av lukt og bakterier. Det er praktisk og du trenger ikke å berøre eller knytte noen poser med hendene.

Bleiebøtten har plass til opp til ca 28 bleier, og er liten og nett. Den fås i en rekke barnevennlige farger, og er både fin og nyttig.

Til denne bleiebøtten må du kjøpe spesielle kassetter med påfyllingsplast. Du bør ta hensyn til dette hvis du kjøper denne modellen, da den endelige prisen kan bli høyere enn for en modell hvor du kan bruke valgfrie poser. Samtidig er den svært praktisk og hygienisk, og kassetten har en lett og frisk sitronduft som ytterligere motvirker eventuell dårlig lukt rundt bøtten.

Dette er en av de aller beste bleiebøttene når det gjelder å holde på dårlig lukt.  Den har et enormt antall gode anmeldelser fra kunder over hele verden, og den er utvilsomt et kvalitetsprodukt. Systemet som Tommee Tippee har utviklet er veldig smart for hygienisk innpakking av bleier. Det eneste minuset er at det går med noen plastfilmkassetter, noe som driver opp prisen litt.

Uansett, Tommee Tippee Sangenic er helt klart en av de beste bleiebøttene akkurat nå, og vi kan ikke unngå å anbefale den! Et virkelig raffinert produkt som bidrar til et friskere hjem i bleietider!


Vanlige spørsmål om bleiebøtter

Her er noen vanlige spørsmål som forbrukere vanligvis har før de kjøper en ny bleiebøtte.

Hva er en bleiebøtte?

En bleiebøtte er en oppbevaringsbøtte for skitne bleier. Den er spesielt konstruert for å forhindre dårlig lukt og bakteriespredning. Det er et smart produkt som mange foreldre bruker i den første spedbarnstiden når bleier skiftes som mest.

Trenger man en bleiebøtte?

Nei, det er ikke et produkt som er absolutt nødvendig. Det er imidlertid et produkt som svært mange setter pris på fordi det er ganske mange bleieskift i løpet av en dag. Å legge skitne bleier blant det vanlige restavfallet betyr både dårlig lukt og risiko for bakteriespredning. Da er alternativet ofte å gå ut og kaste avfallsposen med en gang. Med en bleiebøtte kan bleier lagres og tømmes litt sjeldnere, uten at man trenger å måtte bry seg om dårlig lukt eller dårlig hygiene.

Hvor mye koster en bleiebøtte?

Prisene varierer fra ca 200 NOK og opp til litt over en tusenlapp. Du bør imidlertid ta hensyn til at noen bleiebøtter krever at du kjøper spesielle plastfilmkassetter for påfylling. En slik bøtte kan koste mer i det lange løp enn en bøtte hvor du kan bruke en hvilken som helst pose.

Hvilken bleiebøtte er best?

Vi anbefaler våre 4 favoritter i denne artikkelen. Vår absolutte favoritt er Ubbi bleiebøtte. Den er stilig, holdbar og nyttig. Men vi anbefaler også:

Kan man bruke en bleiebøtte som en vanlig søppelbøtte?

Ja. Gjelder spesielt Ubbi og Korbells bleiebøtter, da produsentene også anbefaler at de brukes som vanlige søppelkurver når bleietiden er over. Det er en smart måte å fortsette å bruke produktet på, og gjør det til en langt rimeligere investering.

Bør man tømme bleiebøtten hver dag?

Vi anbefaler at du tømmer den en gang om dagen. Samtidig er det ingen fare å la bleiene ligge i bøtten til den begynner å bli full. Så lenge bleiebøtten er lukket og forseglet bør den ikke lukte eller slippe ut bakterier. Du kan derfor trygt la den være halvfull til neste dag hvis du ikke vil tømme den hver dag.

Hvor mange bleier bytter man daglig?

Det varierer avhengig av barnets alderalder, men her er noen estimater:

  • Nyfødte babyer trenger å få byttet bleie ca 5-6 ganger om dagen det første året. Enkelte dager  dager kan det være enda oftere.
  • I gjennomsnitt bruker en baby ca 2700 bleier i løpet av ett år.
  • Når barna starter pottetrening reduseres behovet vanligvis, og det kan være nok med 3-4 bleier per dag. Men dette varierer mye og skjer ved ulik alder.

Recent Posts