Beste elektriske tannbørste for barn 2024: Best i test elektriske tannbørster


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I mange hjem er det en kamp for å få tannpussen gjort hver morgen og kveld. I andre hjem er det lett som en plett. Uansett hvordan det ser ut, er en elektrisk tannbørste en fin måte å gjøre det både morsommere og mer effektivt. I denne artikkelen finner du den elektriske tannbørsten for barn som er best i test!

Jente pusser tenner med elektrisk tannbørste

Hvilken elektrisk tannbørste for barn er best i test?

De beste elektriske tannbørstene i vår test var:

Oral B Vitality Kids – Best fra 3 år

Oral B Vitality100 Kids Frozen

Sjekk prisen på:


Oral B Junior elektrisk tannbørste – Best fra 6 år

Oral-B Junior 6 years elektrisk tannbørste for barn

Sjekk prisen på:


På en sterk andreplass har vi Philips Avent Sonicare For Kids som også er et veldig godt valg.

Les videre for å se alle de elektriske tannbørstene for barn vi har sett på.

Alle de beste elektriske tannbørstene for barn vi har funnet – 7 modeller sammenlignet

Her kan du lese om alle modellene vi har sett på.

Oral-B Vitality Kids – Best i test elektrisk tannbørste for barn fra 3 år

Oral-B Vitality Kids elektrisk tannbørste for barn Frost Frozen

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 3 år

Dette er en elektrisk tannbørste for barn med et utrolig antall funksjoner. Teknologien er utviklet av Oral-B i samarbeid med Braun, noe som resulterer i et produkt som absolutt er i verdensklasse.

Oral-B Vitality Kids er designet spesielt for de små barna og er derfor veldig skånsom i sin tannpussing. Samtidig klarer det påviselig å rense tennene og fjerne større mengder plakk enn vanlige manuelle tannbørster. Både børstefunksjonen selv og bustene på børsten er ekstra myke. Det sparer tannkjøttet og reduserer risikoen for ubehag når du pusser.

Den består av roterende børster som kan håndtere 7600 omdreininger per minutt. Teknikken som brukes kalles 2D-teknologi, og med denne børsten gjøres jobben både forsiktig og riktig samtidig.

Sjekk prisen på:

Den elektriske tannbørsten har et innebygd oppladbart batteri som varer i hele 8 timer. I tillegg har den et stativ for lading der tannbørsten kan stå, både når den oppbevares eller skal lades.

En av utfordringene når det gjelder tannpussing, er å motivere barn til å gjøre det nøye nok selv. Oral-B har forstått dette, og derfor har de utviklet flere morsomme hjelpemidler for nettopp det. De har en morsom app som heter Disney Magic Timer. Den gir digitale belønninger når tannpussingen har blitt gjort riktig i 2 minutter. Den kan lastes ned gratis enten i App Store eller Google Play. Det er også en innebygd timerfunksjon på tannbørsten Oral-B Vitality Kids.

En annen populær detalj er selvfølgelig design. Tannbørstene er tilgjengelige i en rekke Disney-temaer. Dette er vanligvis noe de fleste barn liker og faktisk gjør det pussingen litt morsommere. Når barnet blir stolt av tannbørsten sin, blir det rett og slett litt mer motiverende å pusse tennene hver dag. Tannbørsten leveres med fire klistremerker som kan pryde håndtaket og gjøre den litt mer personlig.

Oral-B tannbørster er utviklet i samråd med tannleger. Ifølge en rekke studier utført mellom 2016 og 2018, Oral-B var den mest anbefalte merkevaren for tannbehandling.

Alt i alt er dette en fantastisk elektrisk tannbørste for barn. Den har i utgangspunktet fått utelukkende gode anmeldelser på nettet. Den kommer også til en veldig god pris, så det er vanskelig å finne noe negativt å si faktisk. Oral-B Vitality er ifølge oss den beste elektriske tannbørsten for barn akkurat nå!


Oral-B Junior – Best i test elektrisk tannbørste for barn fra 6 år

Oral-B Junior 6 years elektrisk tannbørste for barn

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 6 år

Denne elektriske tannbørsten fra Oral-B er egnet for litt større barn fra 6 år. Den er tilgjengelig i en rekke farger og motiver og er en veldig populær børste blant barn. Teknologien er utviklet av Oral-B og Braun.

Stråene på børsten selv er også veldig myke og milde. De er klinisk bevist å være skånsomme mot tennene og tannkjøttet, samtidig som de er mer effektive til fjerning av plakk, enn en standard manuell tannbørste.

Oral-B Junior 6 years elektrisk tannbørste för barn Star Wars

På tannbørsten er det en timer som er designet for å veilede barnet gjennom pussingen. Det fungerer slik at en 2 minutters pussing er delt inn i fire områder av munnen. Hvert område bør pusses i 30 sekunder. Når et område er fullført, vil tidtakeren fortelle deg. På denne måten styres pussingen hele veien, og hver dag blir hele munnen grundig børstet.

Batteriet til Oral-B Junior er veldig bra og en ladning varer omtrent en uke eller så mye som opptil 10 dager. En annen veldig god ting med denne elektriske tannbørsten er at du kan erstatte børstehodet med alle hodene fra Oral-B. På denne måten vil det være nyttig i svært lang tid fra at du kjøper den.

Oral-B Junior 6 years elektrisk tannbørste Minnie

Oral-B Junior elektrisk tannbørste kommer i flere forskjellige modeller. På Star Wars- eller Minnie-variantene er det en ekstra funksjon som kalles trykkontroll. Det er et lys på håndtaket som begynner å blinke hvis barnet presser for hardt med børsten. Dette senker også hastigheten på tannbørsterotasjonen. Dette er en måte å hjelpe barnet å komme fram til riktig teknikk for å styrke og beskytte tannkjøttet.

Disse elektriske tannbørstene for barn er utrolig populære, og vi forstår godt hvorfor. For barn som har begynt å pusse selv er de et utrolig godt verktøy som renser på en veldig mild måte. De motiverer og hjelper barnet med å børste riktig og rent. For oss er det klart at Oral-B Junior er best i test når det gjelder tannbørster for barn i alderen 6+ år.


Philips Avent Sonicare For Kids HX6322

Philips Avent Sonicare For Kids HX6322 elektrisk tannbørste barn

Sjekk ut prisen:

Alder:Fra 3 år eller fra 7 år (avhengig av børstehode)

Når det gjelder teknologi for barn og foreldre har Philips Avent utrolig høy kvalitet og pålitelighet. De har utviklet mange produkter som har blitt svært populære, og deres elektriske tannbørster for barn er helt klart en av dem.

Philips Sonicare Kids HX6322 er utviklet for å gjøre det litt morsommere å pusse, mens teknologien sikrer at den gir maksimal renhet. Philips, som Oral-B, har sin egen app for å motivere barn til å pusse tennene riktig. Ved å følge appen, blir pussingen gjort riktig hver gang, mens barna blir belønnet ved å gjøre karakteren i spillet, Sparkly, lykkelig.

I tillegg til appen har tannbørsten en rekke andre smarte funksjoner. Det kan kobles til Bluetooth, noe som gjør det mulig å vite når barnet begynner å pusse tennene. Dette lagrer data om hvordan pussingen går, og kan deretter synkronisere dette med appen neste gang du bruker den. På denne måten holder du oversikt over hvordan pussingen går hver dag, selv om du ikke bruker appen en dag.

Den elektriske tannbørsten Philips er designet for at barn skal kunne bruke, eller lære å bruke den selv. Den har et gummigrep som gjør det enkelt å holde det. Det gir den også god beskyttelse hvis den skulle mistes eller lignende. På børstehodet er en bakside med gummipolstring som beskytter barnets følsomme tenner.

Philips har et veldig godt rykte, både blant forbrukere og eksperter. Denne tannbørsten har mange positive anmeldelser fra fornøyde kunder over hele verden. I tillegg har det vist seg å være en av tannbørstene som de aller fleste tannspesialister velger for sine egne barn, ifølge en undersøkelse i USA.

Sonicare elektrisk tannbørste kommer med mange forskjellige klistremerker som lett kan byttes ut. Det kan gjøre tannbørsten litt morsommere og gi barna en følelse av noe unikt og eget.

Dette er en veldig god elektrisk tannbørste for barn, og vi utnevner Philips Avent Sonicare For Kids til den nest beste modellen av alle vi har sett på.


Colgate batteritannbørste

Colgate batteritannbørste for barn

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 3 år

Denne batteridrevne tannbørsten er veldig populær, ikke minst på grunn av prisen. Den drives av standard AAA-batterier, men har veldig god batterilevetid.

Det er verdt å forstå når du sammenligner forskjellige elektriske tannbørster at det ikke er mulig å erstatte børstehodet på denne. Det er en engangs tannbørste som kan vare ca. 3 måneder før det er på tide å få en ny.

Uansett er Colgate batteritannbørste en helt ok børste for barn mellom omtrent 3 og 7 år. Det er mykt og skånsomt nok til at barnet kan pusse selv uten fare, og det er lett å hjelpe til med som voksen.

Colgates elektriske tannbørste for barn har ikke roterende børster, men oscillerende. Det er en litt enklere variant å bruke, men gir ikke helt samme effekt. Hvis du sammenligner denne tannbørsten med for eksempel Oral-Bs beste varianter, vil du merke en klar forskjell.

Børsten har fått litt kritikk fordi den er følsom og kan slutte å virke hvis du for eksempel slipper den til gulvet. Batterilevetid og tannbørstelevetid ser ut til å variere. Men husk at det ikke koster så mye mer enn vanlige manuelle tannbørster, og at du får hva du kan forvente for pengene dine.

Colgates batteridrevne tannbørste er i orden, og den er tilgjengelig i en rekke søte modeller med figurer fra populære barnefilmer. Vi må imidlertid si at det føles litt som bruk-og-kast når du kjøper en elektrisk tannbørste som bare varer noen måneder på det meste. Men hvis du vil prøve en billig og velfungerende elektrisk tannbørste for barnet ditt, er Colgate batteritannbørste et alternativ som kan være verdt å sjekke ut.


DaDa-Tech elektriske tannbørste

DaDa-Tech elektrisk tannbørste for barn

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 3 år

En billig, men overraskende god elektrisk tannbørste for barn. Ikke fra en kjent produsent som Oral-B eller Colgate, men til tross for dette et veldig godt produkt, til en fantastisk pris. Produsenten DaDa-Tech er et ganske lite og nytt koreansk selskap som selger teknologiprodukter til daglig bruk.

DaDa-Techs elektriske tannbørste for barn har mange av funksjonene til de dyrere tannbørstene. For eksempel en innebygd timer, som veileder barnet under pussing og angir hvor lenge hver del av munnen skal børstes. Den har også festlige LED-lys som blinker og gjør pussingen litt morsommere.

Tannbørsten er batteridrevet og krever 1 AAA-batteri. Du kan erstatte børstehodet og i pakken får du 2 stykker når du kjøper den.

Hvis vi skal sammenligne denne børsten med noen av de andre vi har sett på, er det en slags mellomting mellom en Oral-B Vitality og Colgates batteritannbørste. Mens pusseopplevelsen ligner mest på Colgates, og den har oscillerende børster som krever en pussing som ligner på manuell pussing. Den har myke og milde strå og er et godt produkt.

Vi ser på DaDa-Tech elektriske tannbørste for barn som et morsomt alternativ som skiller seg ut. Samtidig vil vi til slutt anbefale en Oral-B i stedet, da det er en bedre og mer nyttig tannbørste. I tillegg er det enklere å kunne kjøpe ekstra børstehoder fra en mer kjent produsent. Uansett, moro med noen alternativer på markedet for elektriske tannbørster for barn.


Oral-B Stages Power Kids Elektrisk Tannbørste

Oral-B Stages Power Kids elektrisk tannbørste for barn

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 3 år

Her har vi en annen variant av Oral-B elektrisk tannbørste for barn. Denne kalles Stages Power Kids elektrisk tannbørste. Dette er en eldre versjon av Oral-B Vitality, som på mange måter er svært lik selv om designet og utseende varierer. Denne varianten er noe mer uvanlig i Norge, men begge er fortsatt tilgjengelige for kjøp. Noen ganger skjer det at butikker forvirrer varianter og kaller denne Vitality Kids.

De har nøyaktig samme funksjon, både i hastighet og børstefunksjon. Den viktigste forskjellen er batterilevetid. Oral-B Stages Power Kids har en batterilevetid som varer ca. 5 dager hvis du regner med at den skal brukes til to tannpusser om dagen. Til sammenligning er Vitality Kids anslått å vare opptil 8 dager. Å lade opp Oral-B Stages tar ca. 16 timer.

Denne elektriske tannbørsten er også egnet til bruk med Oral-B sin egen app for å gjøre pussing litt morsommere og motivere barnet til å faktisk børste i to minutter. Den har også en innebygd timer som kan hjelpe med dette.

Dette er en flott elektrisk tannbørste for barn, og om du kjøper denne modellen eller Vitality Kids, vil du være fornøyd med kjøpet. Hovedforskjellen er faktisk i utseende, selv om batterilevetiden er litt annerledes den med. Konklusjonen er tross alt at Oral-B Stages Power Kids er en utmerket elektrisk tannbørste for barn som vi gjerne anbefaler fullt ut.


Bestron tannbørstesett

Bestron tannbørstesett krokodil eltandborste för barn

Sjekk prisen på:

Alder:Fra 3 år

Dette er en veldig søt pakke som inkluderer både tannbørste, koppholder og annet tilbehør. Selskapet Bestron er nederlandsk og ikke så godt kjent her hjemme i Norge, men deres produkter finnes nesten overalt rundt om i Europa. Deres elektriske tannbørster for barn er populære i Storbritannia.

Bestrons elektriske tannbørste er tilgjengelig i et par forskjellige varianter, for eksempel med en grønn krokodille eller en rosa ponni. Det er en veldig god og funksjonell børste som kommer med en rekke praktiske funksjoner.

Tannbørsten leveres med et timeglass som hjelper barnet med å børste i 2 minutter. Børstehodet har et rundt design med ganske sterke strå som gjør sørger for riktig rengjøring av tennene. Børsten drives av en motor med opptil 3000 omdreininger per minutt, noe som gir effektiv rengjøring og fjerning av plakk.

Bestron elektrisk tannbørste er batteridrevet og krever to AA-batterier. Batterilevetiden er god og det er en ganske kraftig motor, men samtidig er det litt dumt at den trenger flere batterier om gangen.

Pakken leveres med to børstehoder, men samtidig er det dessverre ganske vanskelig å få flere børstehoder fra norske butikker. Det kommer virkelig til å redusere vår dom for denne elektriske tannbørsten.

Det er en søt batteridrevet baby tannbørste, og det er faktisk veldig bra. Vi liker tilbehøret og kan faktisk anbefale Bestron tannbørstesett. Men til slutt ser vi ingen direkte fordeler med denne, over for eksempel våre favoritter fra Oral-B eller Philips. Bestron kan være en anbefaling hvis du vil ha noe litt mer uvanlig, ellers vil vi anbefale å holde seg til de sikre alternativene.


Vanlige spørsmål om elektriske tannbørster for barn (FAQ)

Her er noen spørsmål som forbrukerne ofte spør seg selv når de kjøper en elektrisk tannbørste til barna sine.

Er elektrisk tannbørste bra for barn?

Ja. Elektriske tannbørster har vist seg å fjerne mer plakk enn vanlige manuelle tannbørster. Derfor er det en god idé å bruke disse.

Det er imidlertid viktig at du som forelder er involvert i pussingen av barnet, slik at det blir riktig gjort. Pass også på at du bruker en tannbørste som passer for barnets alder, den skal ha et lite børstehode. Sist men ikke minst er det viktig å børste riktig. Roterende børster holdes mot tannen med akkurat riktig trykk og bør ikke beveges fram og tilbake på samme måte som en vanlig tannbørste.

Fra hvilken alder bruker barn elektrisk tannbørste?

Det finnes elektriske tannbørster for ulike aldre. De vanligste er fra 3 år og fra 6 eller 7 år.

Kan barn pusse tennene selv med en elektrisk tannbørste?

Ja, spesielt barn som nærmer seg skolealder. Men det betyr ikke at de skal gjøre hele jobben selv. Som forelder bør du være involvert i pussing av barna til de er minst omtrent 8 år.

Som en tommelfingerregel kan det sies at: jo yngre barnet er, jo mer av børsten må du gjøre som forelder, og jo eldre barnet blir, jo mer kan de gjøre selv.

Recent Posts