Beste febertermometer 2024: Best i test termometer for barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I livet som forelder er det lett å føle litt usikkerhet når barnet føler seg dårlig. Å kunne sjekke temperaturen direkte kan gi litt sikkerhet, da du har mer informasjon og kontroll over situasjonen. Derfor er et godt termometer noe du bør få så snart som mulig når du blir forelder. Her viser vi de beste febertermometerne du kan kjøpe online akkurat nå!

Termometer i barnets øre

Hvilket termometer er best i test?

Den desidert beste vi anbefaler er Braun Thermoscan 7+. Det er et pålitelig øretermometer fra et anerkjent kvalitetsmerke.

Braun Thermoscan 7+ Øretermometer

Sjekk prisen på:


Hvis du heller vil ha et termometer som måler varmen på pannen, anbefaler vi Braun NTF 3000 som er ganske enkelt, men bra.

Braun NTF 3000 Febertermometer

Sjekk prisen på:


Et annet litt mer avansert alternativ er Withings Thermo med mange virkelig gode funksjoner.

Withings Thermo kontaktløs Febertermometer

Les mer informasjon og anmeldelser om alle 10 febertermometer nedenfor.

10 febertermometer for barn og familie

Her er anmeldelser og informasjon om alle de 10 termometrene vi har sett på.

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 – Beste øretermometer

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 febertermometer

Sjekk prisen på:

Et veldig rimelig, effektivt og presist termometer som kan brukes av hele familien. Braun er et veletablert kvalitetsmerke, og deres Thermoscan IRT6520 er en velprøvd modell som lever opp til sitt gode rykte.

Når du bruker Braun Thermoscan, må du først sette aldersgruppen til den som skal kontrolleres. Du velger mellom:

 • 0 – 3 måneder
 • 3 – 36 måneder
 • 36 måneder – voksen

Når du tar temperaturen, kan du raskt se det fargekodede displayet hvis temperaturen er nøytral, høy eller veldig høy. Nivåene av hva som teller som feber er forskjellige for forskjellige aldre, som termometeret tar hensyn til når du setter alder. Det er en veldig smart funksjon, og termometeret er ekstremt enkelt å bruke.

Braun Thermoscan har en rekke smarte funksjoner som gjør det lettere for deg å bruke den. Den har et ende som varmes opp til riktig temperatur før du bruker den, noe som gir et mer nøyaktig måleresultat. I tillegg har den muligheten til å lagre de siste ni målingene. På denne måten kan du se hvordan temperaturen endres over en periode, for eksempel under feber.

Andre smarte funksjoner inkluderer:

 • Nattlys som gjør det enkelt å bruke termometeret om natten.
 • Smart oppbevaringsboks som beskytter termometeret.
 • Stor lettlest skjerm.

Når du kjøper Braun Thermoscan, får du batterier og en pakke med engangsbeskyttelse som du har på spissen før måling. Du må bruke disse for at apparatet skal fungere, og vi anbefaler at du kjøper med et ekstra sett med beskyttelse. På denne måten trenger du nesten aldri å tenke på det i flere år ved hjelp av termometeret.

Alt i alt er Braun Thermoscan 7 IRT 6520 et veldig bra øretermometer. Det er så enkelt å bruke, lett å lese og fungerer feilfritt. I tillegg er det definitivt rimelig i pris. Hvis du kjøper en Thermoscan, har du et termometer som fungerer i mange år og kan raskt sjekke feber på både deg og barnet ditt, når du vil.


Braun NTF 3000

Braun NTF 3000 Febertermometer

Sjekk prisen på:

Dette Braun termometeret kan brukes til å måle temperaturen mot pannen raskt og jevnt. Forkortelsen i navnet på produktet (NTF) står for: No Touch + Forehead. Det er en ny teknisk løsning som gjør det ekstremt enkelt å lese temperaturen til et barn, uten at barnet trenger å bli ubehagelig eller sitte stille.

Sensoren på Braun NTF 3000 er ekstremt følsom og gir en svært nøyaktig måling. Samtidig er det verdt å vite at det kan variere litt mellom temperaturen i pannen og i kroppen. Denne typen termometer bør brukes som en enkel måte å avgjøre om barnet har feber eller ikke, men ikke for å gi en nøyaktig temperaturmåling.

Det er enkelt å bruke NTF 3000, og du kan enten plassere den mot pannen, eller holde den litt på avstand. Displayet vil fortelle om du holder det riktig, eller om du trenger å endre plasseringen av målingen.

Dette termometeret kan brukes på små barn, større barn eller voksne. Det er sannsynligvis det mest praktiske alternativet og er en fantastisk løsning. Samtidig er det verdt å forstå at det gir et litt mindre nøyaktig resultat, og det kan noen ganger føles som om resultatet varierer mellom målinger. Men for daglig bruk når du vil sjekke babyens feber, er det verdt sin vekt i gull. Det er et enkelt, hygienisk og utrolig brukervennlig termometer for barn.

Hvis du vil kunne måle temperaturen og sjekke feber veldig raskt, er dette en fantastisk enhet. Det er litt høyere i pris, men er fortsatt ikke veldig dyrt uansett. Vi setter pris på teknologien og kan tydelig anbefale Braun NTF 3000 som et av de beste kontaktløse febertermometerne å ha klar hjemme.


Withings Thermo

Withings Thermo kontaktløs Febertermometer

Sjekk prisen på:

Et ekstremt moderne termometer med mange funksjoner. Withings Thermo kan til og med synkronisere med smarttelefonen din via en app til iOS eller Android, for en rekke smarte funksjoner. Selskapet Withings ble kjøpt av det finske teknologiselskapet Nokia i 2016, men ble deretter uavhengig igjen i 2018. Noen ganger kalles produktet Nokia Thermo, eller Nokia Withings Thermo, men det er forvirrende nok det samme produktet.

Dette termometeret bruker en teknologi som virkelig er i forkant på flere måter. Avlesningen foregår i pannen og kan gjøres uten berøring. Det gir en hygienisk og veldig smidig avlesning av temperaturen. Du trenger ikke å rengjøre apparatet mellom bruk, eller bruke beskyttelse og lignende.

Selve målingen gjøres ved hjelp av 16 infrarøde sensorer som på et øyeblikk foretar over 4000 målinger ved hjelp av Withings såkalte HotSpot Sensor-teknologi. Det gir et raskt og veldig nøyaktig resultat. Du kan raskt se om temperaturen er normal, forhøyet eller høy ved hjelp av en fargekodet LED-skjerm. Målinger gjøres basert på alder, slik at du kan tilpasse enheten som skal brukes på små barn, større barn eller på en voksen.

Målingene dine kan enkelt synkroniseres med appen på telefonen. Dette lagrer data fra målingene dine og kan se hvordan temperaturen utvikler seg over en viss periode. Du kan også legge inn kommentarer, bilder og andre ting som kan være verdifulle hvis du trenger å søke legehjelp.

Withings Thermo er et stilig brukervennlig termometer som raskt kan leses. Du kan bruke den i mørket takket være den strålende klare skjermen. For eksempel kan du sjekke barnets temperatur uten å måtte slå på lyset eller berøre barnet. Det er en veldig praktisk og smidig løsning.

Vanlig kritikk av Withings Thermo er at appen kan føles unødvendig komplisert å installere og bruke, pluss at du må bruke selskapets egen app. I tillegg må du ha appen installert for å komme i gang med målingene. Når du har startet det hele, er det en god tjeneste, men de aller fleste vil sannsynligvis bare ha et enkelt termometer som raskt kan sjekke om barnet har feber eller ikke. Da er Withings Thermo nesten unødvendig komplisert hvis vi skal være ærlige.

Imidlertid, hvis du vil ha et unikt og virkelig avansert termometer, kan vi anbefale Withings Thermo. Det er kanskje spesielt nyttig for de som av ulike grunner er spesielt opptatt av et barns helse og trenger å følge feberen ekstra nøye. Det koster litt mer enn de fleste andre modeller, men er tydelig i en klasse for seg selv. Det er en mer avansert og funksjonell modell med et ekstremt godt omdømme i bransjen.


Medisana TM 750

Medisana TM 750

Sjekk prisen på:

Medisana er et markedsledende selskap i Tyskland innen helseutstyr, velvære og mer. Deres produkter er veldig populære, ikke minst termometrene som er svært rimelige og av høy kvalitet.

Medisana TM 750 bruker infrarøde sensorer og kan brukes på flere forskjellige måter. Med dette termometeret kan du måle både i øret og på pannen. Den kan også brukes til andre formål, for eksempel å kontrollere temperaturen på velling eller andre væsker.

På den store klare skjermen vil du se temperaturen, og ved hjelp av grønn og rød farge vil du raskt få svar på om det er feber. I tillegg lagrer enheten de siste 30 målingene dine, slik at du enkelt kan se om temperaturen går ned eller opp over en viss tidsperiode. Det er også veldig enkelt å bruke og krever svært lite berøring og gir et klart hørbart signal når målingen er ferdig.

Totalt sett har Medisana TM 750 fått gode anmeldelser, og evnen til å måle både gjennom øret og pannen er verdsatt. Det er generelt litt mer nøyaktig å måle temperaturen gjennom øret, men for en rask feberkontroll fungerer pannen utmerket.

Når du kjøper Medisana TM 750, får du batterier og et smart oppbevaringshus. Det vi er litt skuffet over er at håndboken er noe uklar og oversettelsen litt dårlig. Den engelske håndboken er litt bedre.

I alle fall er Medisana TM 750 et veldig rimelig alternativ, og det er et velfungerende, smidig termometer som kan brukes både hos barn og voksne. Hvis du vil ha et billig alternativ, er dette definitivt et produkt vi anbefaler.


Tommee Tippee Digital Febertermometer

Tommee Tippee Digital Febertermometer

Sjekk prisen på:

Et øretermometer fra Tommee Tippee som fungerer bra for alle fra nyfødt til voksen. Det er en brukervennlig enhet som på bare noen få sekunder gir et veldig nøyaktig resultat.

Til Tommee Tippee termometer må du bruke hygienebeskyttelse. Dessverre får du bare 8 beskyttelser når du kjøper det, så du bør sørge for å kjøpe med et ekstra sett når du kjøper apparatet.

Ellers er det veldig enkelt å bruke. Du setter spissen inn i øret og trykker på skanneknappen og kort tid etter får du resultatet på en stor og klar LCD-skjerm. Hvis barnet har feber, vil du raskt finne ut gjennom advarselslyder. Termometeret lagrer 9 målinger.

Totalt sett er dette et enkelt, velfungerende termometer for barn, til en helt ok pris. Det kan sammenlignes med Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Vi foretrekker imidlertid Braun her. Den har billigere engangsbeskyttelse, og du får mer gratis. I tillegg har Braun et bedre rykte og øretermometeret er blant de skarpeste på markedet.

Hvis du vil ha et godt og brukervennlig termometer som brukes i øret ditt, er Tommee Tippee Digital Thermometer et helt ok valg, selv om det ikke ble vår absolutte favoritt av denne typen.


Tommee Tippee CTN No Touch Febertermometer

Tommee Tippee CTN No Touch Febertermometer

Sjekk prisen på:

Her har vi et annet termometer som kan brukes uten berøring ved å skanne temperaturen i pannen. Tommee Tippee utvikler produkter spesielt for barn, og dette termometeret er tilpasset å være barnevennlig og enkelt å bruke på alle barn, uansett alder.

Tommee Tippee CTN No Touch er veldig enkel å bruke og gir en nøyaktig måling av barnets temperatur. Ved å holde apparatet ca. 4 centimeter fra barnets panne, kan du se temperaturen på en klar LCD-skjerm på bare noen få sekunder. Ved feber vil du også få et klart pip etter målingen.

Det er populært med termometre som ikke krever berøring, da mange barn kan synes det er ubehagelig å bli sjekket i øret, spesielt hvis de har feber. Tommee Tippee har fått mange fine anmeldelser og fungerer bra og kan brukes til temperaturkontroll selv når babyen sover.

Totalt sett er dette et ganske rimelig termometer, det fungerer bra og har en rekke smarte funksjoner. Den lagrer 25 målinger slik at du kan gå tilbake og se om temperaturen ser ut til å gå opp eller ned.

Tommee Tippee er omtrent samme prisklasse som Braun NTF 3000 og er en sammenlignbar modell. I praksis er de like gode. Muligens er Braun et litt mer anerkjent merke, men Tommee Tippe CTN No Touch Fever Thermometer har mottatt så mange gode anmeldelser at vi føler oss trygge på å anbefale det også.


Beurer FT 85

Beurer FT 85 Kontaktfri Febertermometer

Sjekk prisen på:

Sannsynligvis det billigste kontaktløse termometeret vi har sjekket ut. Dessverre har vi ikke veldig god erfaring med dette, og det har også mottatt mange dårlige anmeldelser på nettet. Det store problemet er at Beurer FT 85 er upålitelig og målingene varierer for mye mellom målinger.

Beurer er et tysk merke og bør ikke forveksles med det mer kjente merket Braun. Fordelene med Beurer FT 85 er at det delvis er veldig billig for et kontaktløst termometer, og veldig enkelt å bruke. Du måler raskt temperaturen mot pannen, eller litt unna og får temperaturen direkte. Den kan også brukes til å måle overflatetemperaturen til væsker eller andre gjenstander.

På displayet kan du tydelig se om temperaturen er over eller under febergrensen, med et lykkelig eller trist symbol. Den har en rekke smarte funksjoner som:

 • Måler både I Celsius og Fahrenheit.
 • Viser romtemperaturen.
 • Lagrer opptil 60 målinger.

Alt i alt er Beurer FT 85 et ok termometer. Dessverre klarer det imidlertid av og til ikke å gi et nøyaktig resultat, og feilmarginen på denne enheten kan være over 2 grader Celsius. Dette kan bety at du går glipp av den pågående feberen helt i verste fall. Andre lignende termometre har også en feilmargin, men sjelden over 1,5 grader. Dessverre kan vi ikke anbefale dette produktet, men vil ganske enkelt velge noen av de andre termometrene med lignende funksjon som Braun NTF 3000, Withings Thermo eller Tommee Tippee CTN No Touch.


Miniland Thermo Talk Plus

Miniland Thermo Talk Plus

Sjekk prisen på:

Miniland er produsert av et spansk selskap og deres febertermometer har en stor mengde funksjoner utenom det vanlige. De er populære over hele Europa, og vi har sett nærmere på Thermo Talk Plus.

Dette termometeret kan brukes enten i øret eller på pannen. Den sjekker raskt barnets temperatur via infrarøde sensorer på bare 2 sekunder. Et unikt trekk ved dette termometeret er at det også kan sjekke hjertefrekvensen med en spesiell pulssensor. Dette gjøres via en egen knapp og tar bare 15 sekunder. I tillegg til dette kan den også måle temperaturen i rommet.

Termometeret lagrer de siste 15 målingene og gir deg også informasjon om dato og hvilken måling og så videre, for å overvåke utviklingen av barnets helse. Et annet unikt trekk ved Miniland Thermo Talk Plus er alarmen som minner deg på rengjøring. Hvis apparatet må rengjøres, vil du bli varslet om dette når skjermen blinker og det lager en lyd.

Alt i alt er Miniland Thermo Talk Plus et veldig bra termometer for barn, og det er enkelt å bruke og ta vare på. En litt kjedelig detalj er at den har hele 6 språk, men ikke norsk når den leser opp temperaturen. Prisen er også litt høyere enn for eksempel vår favoritt Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Samtidig har den flere funksjoner, samt evnen til å måle både i øret og på pannen. Hvis du vil ha et mer allsidig termometer, kan Miniland Thermo Talk Plus være et veldig interessant valg faktisk.


Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Sjekk prisen på:

Et annet øretermometer fra populære Braun. Denne modellen er vanligvis litt billigere enn deres Thermoscan 7 IRT 6520. Vi bør imidlertid si at vi tydelig foretrekker modellen 6520, som heller ikke er veldig mye dyrere.

Dette termometeret er enkelt å bruke og har mange smarte standardfunksjoner. Den kan brukes på både barn og voksne og leser temperaturen på bare ett sekund. Det viser temperaturen med sifre og har en feberalarm. Antall pipelyder viser hvordan temperaturen i kroppen er:

 • 1 pip = normal temperatur
 • 2 pip = feber
 • 4 pip = høy feber

En fordel med Braun Thermoscan 3 er at den er veldig liten. Det er veldig enkelt å ta med deg på reise og passer i en veske. Den brukes med spesielle beskyttelsedeksler, og du får en pakke når du kjøper produktet. Det er mulig å kjøpe mer om nødvendig.

Problemet med denne enheten er at den ser ut til å være noe inkonsekvent med hensyn til målinger. Det er vanlig at febertermometere gir litt forskjellige resultater mellom målinger, og dette kan skyldes mange ting. Men med denne enheten er den variasjonen høyere enn normalt, selv om målingene er gjort på samme øre, med bare sekunder i mellom. Dette bekreftes også i flere forskjellige kundeanmeldelser vi har deltatt i, noe som gjør oss litt skeptiske til produktet. Der er Braun Thermoscan 7 IRT 6520 betydelig bedre og mer pålitelig.

For å være ærlig ser vi faktisk ingen grunn til å velge dette fremfor Brauns andre modell. Det koster ikke mange kroner mer, men det er et bedre produkt. Samtidig ønsker vi ikke å være altfor kritiske her. Braun Thermoscan 3 IRT 3030 er et helt greit termometer, selv om måleresultatene har en litt større feilmargin enn sammenlignbare produkter. I alle fall, etter vår mening, er det bedre valg i markedet.


Dobi Termometer med dobbel funksjon

Dobi Termometer Med dobbel funksjon

Sjekk prisen på:

Et termometer som kan måle både temperaturen i øret og mot pannen uten berøring. Et veldig brukervennlig termometer som passer de aller fleste.

Dobi Termometer har de fleste standardfunksjoner som rask temperaturmåling, minnefunksjon og en klar skjerm med farger og tall.

Spissen som settes inn i øret har ingen engangsbeskyttelse, noe som gjør at vi stiller noen spørsmål ved hygienen. Det er selvfølgelig mulig å tørke den etter bruk, men industristandard er ellers å bruke beskyttelse ved hver bruk. Kanskje dette er fordi det er en kombinert modell, og de fleste foretrekker å bruke den kontaktløst til pannen.

Apparatet drives av et batteri som følger med når du kjøper det. Det er et helt ok produkt og er CE-merket, noe som betyr at det er testet og godkjent som medisinsk utstyr. Det er ingenting som skiller seg ut og løfter dette produktet over andre vi har sett på, men det er rimelig. Spesielt med tanke på den doble funksjonen.

Hvis du absolutt vil ha et termometer i denne stilen, er dobbeltfunksjons Dobi Termometer et interessant alternativ. Kanskje Medisana TM 750 er litt rimeligere, men begge er helt ok apparater. Ingen av dem er vår direkte favoritt, men de fungerer og er begge ganske billige og enkle å bruke.


Øretermometer eller pannetermometer – forskjell og hva er best?

De vanligste typene febertermometer som brukes av familier med barn er øretermometeret og pannetermometeret. Det er også varianter som fungerer for å bruke både i øret og på pannen. Vår vurdering er at et øretermometer er det beste valget av disse. Her viser vi noen fordeler og ulemper med begge disse typer termometre.

Øretermometer

Et øretermometer måler temperaturen i øret via infrarøde sensorer.

Fordeler med øretermometer er:

 • Det er vanligvis raskt og er ikke veldig ubehagelig for de aller fleste.
 • Det passer de fleste, fra små barn til voksne.

Ulemper med øretermometer er:

 • Små barn kan ha en tett ørekanal, noe som kan gi feil måleresultat.
 • Ørevoks kan påvirke måleresultatet.

Pannetermometer (kontaktløse termometre)

Fordeler med pannetermometer:

 • Kan måles raskt uten ubehag.
 • Kan brukes til alle aldre.

Ulemper med pannetermometere:

 • Er ofte dyrere.
 • Har en tendens til å være mindre nøyaktig. Det er mange variabler som kan påvirke måleresultatet som sollys, svette, avstand på målingen og mer. Norsk Helseinformatikk (NHI.no) anbefaler å ikke foreta temperaturmålinger på pannen.

Recent Posts