Beste gåstol 2024: Motortrening og moro for de minste


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En gåstol er et hjelpemiddel som brukes i tiden hvor barnet ennå ikke er i stand til å gå på egen hånd. Ofte har stolene aktivitetsleker som kan holde barnet underholdt i en lengre periode hvis du trenger frie hender en stund. Her er våre forslag til de beste modellene blant gåstoler du finner i nettbutikkene akkurat nå!

barn som sitter i gåstol og tenker

Hvilken gåstol er best i test?

Vår favoritt alt i alt var Moweo Walker 5-in-1. Den er utrolig rimelig og gir mye valuta for pengene.

✅ Godt standardvalg

Moweo Walker 5-in-1 Gåstol

Best i test hvis vi ignorerer prisen var Bright Starts gåstol. Kul design i form av sportsbiler i forskjellige farger. Koster noen få kroner mer, men er verdt det hvis budsjettet tillater det.

✅ For bilelskere

Bright Starts Babywalker, Ford Mustang

Til slutt fant vi et veldig fint budsjettalternativ i Beemoo PLAY Gåstol. Det er utrolig billig og overraskende funksjonelt. Gitt den lave prisen, er det et fantastisk produkt.

✅ Mange stiler å velge mellom

Beemoo PLAY Gåstol

Liste over mange forskjellige gåstoler for babyer

Her er alle gåstolene vi så på og kan anbefale.

Bright Starts Babywalker, Ford Mustang

Bright Starts Babywalker, Ford Mustang

Sjekk prisen hos:

Her får du en allsidig 3-i-1 gåvogn og gåstol som passer for barn fra 6 måneder. Denne babywalkeren er utformet som en tøff Ford Mustang, og den har morsomme lyd- og lysfunksjoner samt et avtagbart instrumentpanel og ratt som kan brukes på gulvet.

Fordeler:

 • Morsomt design, ser ut som en sportsbil
 • Søt og trygg for barnet

Ulemper:

 • Krever 3×1,5 AA-batterier (ikke inkludert)
 • Kan være litt stor og ta opp plass

Denne allsidige babywalkeren gir barnet ditt muligheten til å utforske og lære å gå på en underholdende måte. Den kan også deles i to deler, slik at to barn kan leke med den samtidig. En praktisk og morsom løsning for de små.


Moweo Walker 5-in-1

Moweo Walker 5-in-1 Gåstol

Sjekk prisen hos:

Denne stolen er ganske lik Hauck modell og er også tilgjengelig i flere forskjellige farger og mønstre. En funksjon som skiller seg ut i dette er det roterbare setet. Med dette kan barnet få tilgang til aktivitetsleker på alle sider av stolen.

Lekene er fargerike og varierte. De beveger seg, høres og gir barnets motorutfordringer og sensorisk stimulering. Det er en veldig engasjerende overflate som barnet kan stå og leke på i lange perioder uten å bli sliten.

Stolen i seg selv kan justeres i høyden mellom tre forskjellige nivåer. Det er også en støtte under hvor barnet kan hvile føttene. I tillegg til å være en fantastisk gåstol, kan Moweo Walker også forvandles til en gyngestol.

Ved å fjerne fotstøtten, kan barnet holde håndtaket og ha hele trallen som støtte og øve på å gå. Det gir hele produktet merverdi som dette er perfekt å bruke når barnet nærmer seg å kunne gå hele på egen hånd.

Ved å senke sidestøtten til Moweo Walker, blir det også en utmerket liten gyngestol for barnet. Det er langt fra alle gåstoler hvor denne muligheten eksisterer, så dette er virkelig en funksjonell stol med mange muligheter. Det er mulig å brette hele stolen. På denne måten tar det ikke opp mye plass, og det kan lett stues bort i et skap eller annen lagringsplass.

Alt i alt er dette en svært rimelig gåstol med flere forskjellige bruksområder. Vi kan anbefale Moweo Walker som den rimeligste gåstolen du kan finne akkurat nå!


Petite & Mars Babywalker gåstol

Petite & Mars Babywalker gåstol

Sjekk prisen hos:

En fantastisk flott gåstol fra merket Petite & Mars. Den finnes i mange fargealternativer og er helt klart et av de vakreste alternativene, rent estetisk.

Stolen har selvfølgelig mange funksjoner også!

Høyden på stolen kan justeres i 3 ulike nivåer. Dette gjør at du kan bruke den i hele perioden fra barna sitter, til de er klare til å begynne å gå på egenhånd.

Hele stolen kan slås sammen, noe som gjør det enkelt å sette den bort når den ikke er i bruk. Du kan fjerne stoffet for vask ved behov, og hele produktet er veldig lettstelt.

Viktigst for barnet selv er kanskje det fine instrumentpanelet. Den har mange knapper, ratt og spaker å vri. Med fine melodier og lydeffekter vil barnet garantert holde seg opptatt i mange timer med en leke som dette!

Alt i alt er Petite & Mars Babywalker gåstol en kvalitetsprodukt og klart en av de fineste i sin kategori. Den er trygg for barn, vakkert designet og full av lekenskap!


BabyDan Walker Lekestol

BabyDan Walker Gåstol

Sjekk prisen hos:

En annen fin gåstol med mange funksjoner og smart design. Dette kan brukes både som gåstol og som tralle med praktisk håndtak når barnet kan stå selv og trenger litt støtte.

BabyDan Walker har flere fine detaljer som vi liker, og det er merkbart at denne gåstolen er av litt høyere kvalitet enn de litt billigere modellene. Først av alt har den et veldig fint sete som er ergonomisk og polstret med god støtte til barnet. Denne stolen er komfortabel selv for lange lekeøkter. I tillegg til dette har den veldig gode hjul med mykt gummimateriale som betyr at gulvet ikke får merker. I tillegg høres det ikke så mye mot gulvet som noen andre gåstol kan gjøre.

Møbeltrekket kan fjernes og vaskes, noe som er nyttig da mindre ulykker lett kan oppstå når barna er små. Fin batteridrevet lekebord, og justerbar høyde på stolen er andre smarte standardiserte deler av denne gåstolen.

Dette er ved første øyekast en vanlig gåstol med de samme funksjonene som de fleste andre lignende modeller. Men når du har prøvd flere forskjellige, merker du forskjeller i nyanse i kvalitet. Dette er en bedre stol. Den er mer stabil, har finere materialer og er mer robust samlet sett. Hvis du vil ha et kvalitetsprodukt er BabyDan Walker et veldig godt valg. Det koster heller ikke mye mer enn andre modeller, så for mange vil det være verdt de ekstra kronene.


Hauck Gåstol

Hauck Gåstol Barnebloggen.com

Sjekk prisen hos:

Produsenten Hauck har flere modeller av sine gåstoler. Alle med sine farger og temaer, men alle med lignende funksjon og størrelse. Deres temaer inkluderer for eksempel Mikke Mus, Minnie og et jungeleventyr.

Stolen kan justeres i henhold til barnets høyde og kan heves og senkes i tre posisjoner. Den har også en sikkerhetslås som bidrar til å hindre barnet fra å gå ned en trapp.

På styret i stolen er et aktivitetspanel med mange forskjellige knapper og spaker. Her kan barnet i tidlig alder stå i stolen og selv aktivere lyd, musikk og blinkende lys i forskjellige farger. Det er også mulig å fjerne aktivitetspanelet og la barnet leke med andre favorittleker.

Dette er en klassiker når det gjelder gåstoler, og det er akkurat i pris, funksjon og sikkerhet. Perfekt å bruke fra barnet er ca. 6 måneder, til de ikke trenger det lenger. En høyt verdsatt gåstol som har gjort livet enklere for mange familier med barn gjennom årene.

Hvis du vil ha en god gåstol som underholder og trener barnet ditt trygt, uten å betale mer enn nødvendig, er Hauck Gåstol et selvsagt alternativ. Vi setter virkelig pris på det og føler at det er akkurat det du kan forvente fra en god gåstol.


Inovi iWalk

Inovi iwalk Gåstol

Sjekk prisen hos:

En veldig fin gåstol med dobbel funksjon. Først fungerer det som en vanlig gåstol hvor du plasserer barnet i setet i midten. Der kan barnet stå med støtte og bevege seg fritt i alle retninger. Dessuten fungerer det også som en tralle, ved å fjerne den bakre delen av stolen. Da kan barnet i stedet skyte den foran ham og bruke det som en støtte under sine første turer i hjemmet.

Inovi iWalk er deilig designet med vakre blå farger som vil glede de de fleste barn.. På bordet i seg selv er et panel av aktivitet leker. Det finnes en rekke varierte leker med både lyd og glans. Det er batteridrevet og helt fengslende for alle småbarn som får sjansen til å prøve det ut.

Gåstolen er selvfølgelig justerbar og kan justeres i henhold til barnets størrelse. Forhjulene er svingbare, slik at barnet kan komme seg rundt på egen hånd i alle retninger. Samtidig er det en beskyttelse som reduserer risikoen for at stolen vil bli kjørt ned en trapp.

Dette er en veldig fin gåstol. Inovi iWalk er et godt valg og en morsom aktivering leketøy som gir barnet trening og glede gjennom hele den tidlige barndommen!


Fillikid Gåstol

Fillikid Gåstol

Sjekk prisen hos:

Her er en annen fancy og godt designet gåstol, denne gangen signert Fillikid. Den kan justeres til barnets høyde i tre trinn og er utstyrt med en godt utstyrt hodestøtte for barnet å hvile hodet mot.

På bordet foran stolen sitter et lekebrett med musikk og ulike knapper og spaker som lar barnet trene opp motoriske ferdigheter og deres andre sanser. Stolen er komfortabel og beveger seg mykt og jevnt slik at bevegelsene er komfortable for barnet som utforsker omgivelsene i hjemmet. I tillegg har stolen en god trappevakt som hindrer at gåstolen flyttes ned en trapp.

Fillikid gåstol er et veldig fint produkt, og det er merkbart at produsentene har vært opptatt av at barnet skal sitte komfortabelt. De kan sitte og bevege seg i lange øyeblikk i dette uten å bli ubehagelig eller lei.

Dette er en gåstol av høyere kvalitet enn de billigste variantene, men koster fortsatt ikke så mye. Et ganske enkelt produkt, men med veldig god kvalitet enkelt. Vi anbefaler Fillikid gåstol som et veldig godt alternativ, spesielt hvis du ofte er alene med barnet og kan trenge lengre perioder med hendene fri.


Beemoo 4-in-1 Gåstol

Beemoo 4-in-1 Gåstol

Sjekk prisen hos:

Super nydelig gåstol fra Beemoo. Den har en festlig design med en racerbil tema og vil definitivt glede barn og foreldre som elsker biler.

Med en lekepute på bordet med styringsstyring, girskift og andre fristende knapper, kan barnet spille racerfører på ordentlig. Med lyd- og lyseffekter blir opplevelsen forbedret, og barn er fascinert av stykket som tilbys i en Beemoo 4-in-1.

Utover utseende er det en fullt funksjonell gåstol som barnet selv kan komme seg rundt i huset med. Den er egnet for bruk fra ca. 6 måneder, opptil en maksimal vekt på 12 kg. Verdt å nevne at stolen i seg selv er ganske stor og veier hele seks kilo, noe som er betydelig mer enn andre modeller. Hvis du går tom for plass hjemme, kan dette være i det største laget.

Ellers er dette en god gåstol, og det er fremfor alt det frekke utseendet og inspirerende lekenhet som tiltrekker med Beemoo 4-in-1 Gåstol. Hvis du liker motorer og raske biler hjemme vil ha mange morsomme øyeblikk med dette, mens barnet utforsker sine første skritt i gåstolen.


Beemoo Simple Gåstol

Beemoo Happy Gåstol

Sjekk prisen hos:

Dette er en ganske grunnleggende gåstol i utseende, men Beemoo Simple har fortsatt med de viktigste funksjonene som faktisk betyr noe.

Først av alt er stolen godkjent i henhold til EN1273-standarden, selv når det gjelder sikkerhet rundt trapper. Stolen er akkurat som dyrere modeller justerbare og har en morsom og stimulerende lekebord. Gåstolen har svingbare hjul og er lett for selv de små barna å komme seg rundt og snu med.

Lekene er batteridrevne og avgir lyd og lys når barnet trykker og svinger knapper og ratt. Aktivitetene er utrolig stimulerende og holder barnet fengslet i lange perioder.

Beemoo Simple har fått mange gode anmeldelser på nettet, og kundene er ofte overrasket over at det er så bra, til tross for den lave prisen. Dette er unektelig et utrolig rimelig produkt. Mange foretrekker å kjøpe en billigere gåstol fordi den brukes i svært begrenset tid i barnets utvikling.

Hvor det er merkbart at stolen er av en billigere type er i selve designet. Plasten er litt mykere enn andre modeller, og det føles litt mindre robust. Det anbefales imidlertid å vare i opptil 12 kg, noe som er mer enn nok for de aller fleste.

Hvis du vil ha en billig gåstol, er Beemoo Simple produktet der du får den desidert beste stolen for pengene dine. Det er et fullt funksjonelt produkt, og barnet ditt er sikker på å sette pris på det. Vi gir det en klar anbefaling som langt det beste budsjettalternativet!


FAQ

Her er noen vanlige spørsmål som foreldre vanligvis spør seg selv når det gjelder gåstoler.

Hva er en gåstol?

Gåstolen er en kombinasjon av treningsutstyr for barnet å komme seg rundt på egen hånd og et hjelpemiddel for deg som forelder når du trenger å plassere barnet på et trygt sted for en stund. Det er ulike meninger om hvorvidt stolen er et godt verktøy eller bremser ned barnets naturlige utvikling.

Vår akkumulerte erfaring forteller oss at enten du bruker en gåstol eller ikke, vil barnet utvikle seg akkurat som det skal. Det er utrolig nyttig som forelder å kunne sette barnet ned og ikke trenger å våke over hvert trinn når de er i ferd med å falle eller treffe møbler.

Er gåstoler bra for barn?

Det er noen bevis for at en gåstol kan forsinke barnets naturlige utvikling når det gjelder å lære å gå. Det er imidlertid ikke fastslått at dette faktisk er tilfelle. Det som er kjent er at det er ekstremt viktig at barn får lov til å utforske kroppen sin, å krype eller å gå alene. Alle disse elementene er viktige.

En gåstol bør brukes i korte perioder fra tid til annen. Det gir barnet et morsomt øyeblikk og foreldrene en tid til å få hendene fri for å kunne gjøre andre ting. Tenk på stolen som et leketøy hvor barnet er aktivert, underholdt og trent i korte perioder. Ikke som et alternativ i stedet for å krype, stå opp og bevege seg fritt på gulvet.

I hvilken alder bruker barnet gåstolen?

Den vanligste alderen anbefalt for en gåstol er fra ca. 6 måneder, opptil ett år, eller når barnet er klar til å gå alene. Aktivitetslekene som hører hjemme, kan noen ganger underholde barnet lenger enn det. Disse kan vanligvis fjernes og lekes med separat.

Hva er fordeler og ulemper med å bruke en gåstol?

Fordelene med gåstolen er:

 • Moro for barna
 • Trygt (hvis det brukes riktig med fokus på sikkerhet)
 • Gir foreldre hendene fri
 • Stimulerende for flere forskjellige sanser
 • Lar barnet utforske hjemmet på egen hånd

Ulemper med gåstolen kan være:

 • Kan forsinke motorutviklingen hvis den brukes for mye og erstatter naturlig læring
 • Risiko for å falle ned trapper (hvis uforsiktig brukt)
 • Brukes bare for en kort tid i livet, kan være vanskelig å selge brukt

Hoppehuske eller gåstol – hva skal du velge?

Det er både fordeler og ulemper med begge disse baby treningsutstyrene.

Hoppehuske:

 • Må festes riktig, krever mer for å komme i gang med
 • Barnet forblir på samme sted
 • Litt mer monotont trening

Gåstol:

 • Mer aktivitet med leketøyspanel
 • Fri bevegelighet (mer stimulerende, kan være større risiko)
 • Tar opp mer plass

Hvilken maksimal vekt kan en gåstol håndtere?

12 kilo er den vanligste maksimale vekten for en gåstol.

Når begynner barn med en gåstol?

Det anbefales ofte å starte på ca. 6 måneder. Når det brukes nøye under tilsyn, kan det noen ganger være mulig å begynne å prøve litt tidligere enn det.

Påvirker gåstolen motorutvikling hos barn?

Det er påstander om at gåstolen kan påvirke motorutvikling hos barn. Dette er i stor grad basert på en artikkel fra SVT hvor enkeltpersoner har uttalt seg. Dette er ikke påstander som underbygges av noen betydelig mengde forskning.

Det er sannsynligvis sunt å ikke bruke en gåstol som en erstatning for vanlig motorisk ferdighetstrening. Barn trenger å lære å stå opp fra liggende tilstand, å sette seg opp, krype og stå helt på egen hånd. En gåstol er ikke en erstatning for denne treningen.

En gåstol bør bli sett på som en morsom aktivitet og en glede som gir barnet muligheten til å trene andre evner. Stolen er også utrolig nyttig for foreldre som trenger å få ting gjort og ønsker å kunne plassere barnet på et trygt sted i korte perioder.

Recent Posts