Beste sikkerhetsgrind for barn 2024: Best i test barnegrinder


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En barnegrind kan raskt og enkelt monteres i praktisk talt alle åpninger i hjemmet ditt. Ofte brukes disse som en sikkerhetsgrind for å forhindre at små barn når trappen, et rom med verktøy eller kontoret med sensitiv elektronikk. Bare som en beskyttelse for både barnet og for tingene du ikke vil at barnet skal leke med. Her sjekker vi ut forskjellige barnegrinder og utnevner grinden som er best i test!

Baby og en hånd som åpner en barnegrind

Hvilken barnegrind er best i test?

Blant de litt billigere og enkle trykkmonterte barnegrindene finner vi Hauck Stop N Safe og de klassiske sikkerhetsgrindene fra BabyDan. Begge disse er billige og veldig gode, smidige sikkerhetsgrinder som ikke trenger å bli skrudd inn.

Hvis du vil kunne forsegle et større område, eller noe annet enn bare en døråpning, er BabyDan Flex Safety Gate helt klart det riktige valget. Den kan tilpasses praktisk talt enhver situasjon og kan kjøpes i mange størrelser.

Hvis du vil ha en skruegrind, er det aller beste forslaget vi har funnet BabyDan Multidan. Det er en veldig rimelig, tilpassbar grind som du enkelt kan skru inn i en døråpning.

Alle barnegrinder vi har sett nærmere på

Her er korte anmeldelser og informasjon om alle sikkerhetsgrindene for barn som vi har sjekket ut litt nærmere.

Hauck Stop N Safe Safety Gate – God barnegrind som ikke trenger å skrus inn

Hauck Stop N Safe Barnegrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:77 cm
Bredde:80 cm (opptil 101 cm med forlengelser)

Hauck Stop N Safe er en stålgrind av høy kvalitet. Det kan kjøpes med utvidelser som gir bredden:

 • Uten forlengelse: 75 – 80 cm
 • Med 9 cm forlengelse: 84 – 89 cm
 • Med 21 cm forlengelse 96 – 101 cm

Grinden er satt på plass med fire faste klemskruer. Det er veldig enkelt og etterlater ingen hull eller merker i veggene. Totalt sett er Hauck Stop N Safe en veldig stabil sikkerhetsgrind, og den fungerer stort sett feilfritt hver gang.

Det er enkelt å åpne grinden med en hånd, og den åpnes både innover og utover. Produktet ligner på Haucks andre grinder vi har sett på, Close’N Stop. De er omtrent like gode, men vår følelse er at Stop N Safe er litt fastere og at lukkingen klikker igjen litt jevnere. Begge er kvalitetsprodukter, men hvis vi måtte velge, ville vi ha tatt Stop N Safe.

Hauck Stop N Safe er perfekt for å ha i en vanlig døråpning eller for å avgrense en begrenset plass. Ikke å foretrekke opp trappen, da er en skruegrind et mer pålitelig valg.

Alt i alt er Hauck Stop N Safe en stabil barnegrind av meget høy kvalitet. Vår erfaring er i samsvar med andre anmeldelser om at dette er et kvalitetsprodukt som holder sine løfter. En av våre favoritter når det gjelder trykkmonterte grinder.


BabyDan sikkerhetsgrind Danamic

BabyDan Danamic Sikkerhetsgrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:73 cm
Bredde:  73 – 100 cm (avhengig av forlengelser)

Rimelig barnegrind fra BabyDan. Grinden er ganske liten, men kan gjøres lenger ved å kjøpe separate utvidelser. Da kan den skaffes i målingene:

 • Med 1 forlengelse: 79,5 – 87 cm
 • Med 2 forlengelser: 86 – 93,5 cm
 • Med 3 forlengelser: 92,2 – 100 cm

Danamic sikkerhetsgrind er et veldig rimelig og godt alternativ med mange praktiske funksjoner. Det er en trykkmontert grind, noe som gjør det enkelt å montere den i en hvilken som helst åpning. Du trenger ikke å bore eller skru den, men bruk bare den medfølgende trykkbraketten.

Når grinden er riktig montert, vil du se dette på en smartindikator rett ved selve monteringsenheten.

Grinden i seg selv er veldig enkel å bruke. Du som forelder kan enkelt åpne den med en hånd og grinddøren åpnes i begge retninger.

BabyDan Danamic er en veldig rimelig, brukervennlig og praktisk barnegrind. Den passer perfekt hvis det er en døråpning du vil unngå at barnet får tilgang til. Det anbefales imidlertid ikke å bruke denne typen grind i en trapp. Trykkmonterte grinder er best egnet for vanlige døråpninger, da de er litt mindre pålitelige hvis for eksempel barnet faller eller lener seg mot grinden.

Alt i alt er dette en sikkerhetsgrind for barn av høy kvalitet til en virkelig god pris. Det kan tilpasses og er enkelt å installere. For de som ønsker en enklere grind som holder babyen trygg fra et bestemt rom, i visse perioder, er BabyDan Danamic et veldig smart valg!


BabyDan Flex sikkerhetsgrind

BabyDan Flex Barnegrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:71 cm
Bredde:90 – 350 cm (avhengig av modell)

BabyDan Flex er en veggmontert veldig fleksibel sikkerhetsgrind som er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser:

 • M – Passer til mange formål i døråpninger, foran trappen, eller et annet område du vil sile av.
 • L – Passer for bredere åpninger, eller ujevne gjenstander du ønsker for å hindre at barnet får tilgang til det.
 • XL – Perfekt for å forsegle en del av et rom, for eksempel foran eller komfyr.
 • XXL – Kan forsegle et rom eller en hel del av et rom, eller rundt et bestemt område som og lignende.

Felles for alle disse størrelsene er at de er skrudd inn i veggen og sitter veldig stabilt. De er svært tilpassbare, og du kan enkelt planlegge slik at du kan forsegle overflaten du bekymrer deg for at barnet får tilgang til, uansett hvordan hjemmet ditt er ordnet. Det er også mulig å kjøpe forlengelsesdeler av forskjellige størrelser.

Grinden til BabyDan Flex er enkel å åpne med en hånd og kan åpnes i begge retninger. Hele serien fra BabyDan er godkjent i henhold til europeiske sikkerhetsstandarder og er veldig stabil og bærekraftig designet.

Hvis du har et stort hjem med overflater som du vil barnesikre, er BabyDan Flex et fantastisk produkt. Den kan kombineres og utvides på en måte som passer til praktisk talt alle hjem, og kan brukes til å sikre enhver plass. Et veldig godt produkt, som vi virkelig anbefaler ekstra mye til de som trenger en heftig grind å skjerme av med.


BabyDan Sikkerhetsgrind Multidan

BabyDan Multidan Sikkerhetsgrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:68 cm (79 cm med braketter)
Bredde:62,5 -107 cm (justerbar)

Veldig rimelig og populær modell fra BabyDan. Den er veggmontert, men ekstremt enkel å få på plass og kan også fjernes veldig jevnt. Uten verktøy kan du løfte grinden bort i tilfelle du trenger å frigjøre plassen.

Når Multidan er ferdig montert, sitter den veldig bra og er veldig stabil på sin plass. Det er også veldig enkelt å åpne med en hånd og går begge veier.

Når du installerer grinden, kan du enkelt justere bredden slik at den passer, for eksempel en døråpning. Det er derfor et veldig fleksibelt alternativ som kan justeres mellom 62,5 cm og 107 cm. Derfor er den egnet for de fleste hjem, hvor du trenger en sikkerhetsgrind i enhver passasje.

Multida er også tilgjengelig i tre og er lik, men har litt forskjellige dimensjoner. Det er vanligvis litt høyere i pris også. Men mange foretrekker tre, og det avhenger litt av hvordan hjemmet ditt ser ut som passer best.

Vi er veldig glade i BabyDan Multidan og kan anbefale det som den rimeligste skruegrinden. Det er av høy kvalitet til en veldig god pris. Siden det kan tilpasses, vil det være utmerket i de aller fleste hjem.


Lascal KiddyGuard Assure Baby Grind

LASCAL KiddyGuard Assure Baby Grind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:81,5 cm
Bredde:Opptil 100 cm

Her har vi en sikkerhetsgrind med litt annet design og funksjon. I stedet for en grind med gitter, Lascal KiddyGuard har et pent stoff som åpnes ved å rulle stoffet inn i siden av grinden. Dette betyr at det er veldig diskré og tar veldig lite plass når det er åpent.

For å montere Lascal KiddyGuard Assure, må du skru den inn i veggen. Derfor er det beste egnet for de som vet nøyaktig hvor du vil ha grinden og vil bruke den i lang tid. Installasjonen er rimelig enkel å utføre, og du kan velge mellom en rekke installasjonsmetoder.

Når den er på plass, er det en veldig fin sikkerhetsgrind. Det er trygt og har gjennomgått flere sikkerhetstester i henhold til både europeiske og amerikanske standarder. Når grinden lukkes, låses den automatisk av låsemekanismen. Det er generelt en veldig enkel grind å bruke, og du kan enkelt åpne og lukke den med en hånd.

Det er noe fint med det tynne, men solide nettingstoffet som brukes i stedet for stenger. Det faktum at det også forsvinner helt ut av veien når det åpnes, er et stort pluss. Det vil heller ikke være noen terskel på gulvet i grinden.

Lascal KiddyGuard Assure Baby Grind er ren litt dyrere og original variant. Vi liker det skarpt og kan anbefale det for de som vet at du vil bruke det på samme sted i flere år. Da er det en veldig fin sikkerhetsgrind som glir inn i hjemmet på en naturlig måte. Vi liker det og anbefaler det som et veldig fint alternativ!


Hauck Security Gate Close’n Stop

Hauck Close N Stop Barnegrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:77 cm
Bredde:75 – 80 (Opptil 101 cm med forlengelser)

Ekstremt rimelig barnegrind fra Hauck, som er enkel å installere og flytte om nødvendig. Med fire festeskruer kan du enkelt feste grinden på plass i en hvilken som helst døråpning, uten å måtte bore eller skru inn i veggen.

Hvis du trenger en lengre grind, kan du kjøpe utvidelser for denne. Hver forlengelse gir en ekstra 9 cm. Da får du en bredde på:

 • Med 9 cm forlengelse: 84 – 89 cm
 • Med 21 cm forlengelse: 96 – 101 cm

Når Hauck sikkerhetsgrind er på plass, er den stødig og fungerer veldig bra. Den har en dobbel sikringsmekanisme, noe som betyr at du begge holder knappen og løfter litt lett på grinden for å åpne den. Det er trygt for barna, men samtidig smidig og enkelt for deg som voksen.

Denne sikkerhetsgrinden fungerer helt fint for både kjæledyr og barn og er sannsynligvis den beste i sin prisklasse. Det anbefales å bruke til åpninger rundt husholdningen, men ikke oppe i en trapp. Der anbefales det å bruke en grind som er montert ved å skru inn.

Hvis du vil ha en enkel, men trygg, effektiv og lettfattelig sikkerhetsgrind for barn, er Hauck Close’n Stop et veldig rimelig og godt valg. Vi mener at den ikke er like god som Stop N Safe, men lignende og definitivt verdt prisen!


BabyDan Premier klemgrind

BabyDan Premier klemgrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:73 cm
Bredde:73,5 – 119,3 cm (avhengig av antall utvidelser)

BabyDan Premier er en trykkmontert klemgrind. Det kan kjøpes i mange forskjellige pakker med utvidelser, slik at du kan tilpasse det perfekt til formålet. Den er tilgjengelig for kjøp i følgende størrelser (bredde):

 • Uten forlengelse: 73,5 – 79,6 cm
 • Med 1 Forlengelse: 79.5 – 86.5 cm
 • Med 2 utvidelser: 86 – 93,3 cm
 • Med 3 utvidelser: 92,2 – 99,8 cm
 • Med 4 utvidelser: 99 – 106,3 cm
 • Med 5 utvidelser: 105,5 – 112,8 cm
 • Med 6 utvidelser: 112 – 119,3 cm

BabyDan Premier er ekstremt enkel å installere gjennom de fire medfølgende skruebrakettene. Det er en litt dyrere modell enn de andre klemmegrindene vi har sett på. Samtidig er BabyDan et utrolig populært merke, og de lever opp til sitt gode rykte når det gjelder kvalitet. For de aller fleste vil vi imidlertid si at en billigere modell som BabyDan Danamic eller Hauck Close’n Stop er helt god nok. Men det er en viss forskjell i stadity og Premier er, som navnet antyder, en premiummodell.

Ellers overholder BabyDan Premier de samme sikkerhetsstandardene som de andre produktene, i henhold til EU-regelverket. Denne modellen er perfekt for å forsegle en døråpning og kan tilpasses for å passe nesten alle åpninger.

Hvis du vil ha det aller beste på markedet når det gjelder en trykkmontert klemgrind, er BabyDan Premier det beste valget. Det er et kvalitetsprodukt. Vår ærlige mening er imidlertid at du sannsynligvis vil gjøre det like bra med en av de billigere modellene, hvis du ikke vil ha en bredere modell. Da er dette perfekt fordi det kan inkluderes med veldig mange utvidelser om nødvendig. Alt i alt er BabyDan Premier helt klart verdt å kjøpe!


Safety 1st Auto Close sikkerhetsgrind

Safety 1st Auto Close Sikkerhetsgrind

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:72 cm
Bredde:73 – 80 cm (kan kjøpes for forlengelser)

Her har vi en annen brukervennlig sikkerhetsgrind som enkelt monteres med braketter for enkel trykkmontering. Sikkerhet 1st kan også forlenges med noen av disse utvidelsene:

 • 7 cm
 • 14 cm
 • 28 cm

En av de store fordelene med Safety 1st Auto Close, er smidigheten ved å åpne og lukke. Åpningen gjøres enkelt ved å trykke på knappene på håndtaket, og lukkingen går som navnet antyder automatisk når du lukker grinden. Du kan enkelt se at sikkerhetsgrinden er ordentlig lukket, gjennom en spesiell indikator. En veldig jevn grind som også åpnes i begge retninger.

Safety 1st opprinnelig et amerikansk selskap som har utviklet sikkerhetsprodukter for familier med barn siden 1980-tallet. I dag er de et globalt selskap og har et veldig godt rykte for sine kvalitetsprodukter.

Vår ærlige oppfatning av Safety 1st Auto Close, er at det er et godt produkt som er både enkelt å bruke og av høy kvalitet når det gjelder sikkerhet. Men samtidig er det dyrere enn flere andre gode lignende produkter som BabyDan Danamic og Hauck Close’n Stop. Vi synes det er vanskelig å rettferdiggjøre den høyere prisen, noe som sannsynligvis stammer fra det faktum at merkevaren generelt er litt dyrere.

Safety 1st Auto Close er helt klart en god trykkmontert sikkerhetsgrind, men på grunn av prisen er det ikke vårt første valg.


SEGR foldegrind standard

SEGR foldegrind Standard Tre

Sjekk prisen hos:

Dimensjoner på grinden
Høyde:72 cm
Bredde:100 – 150 cm (avhengig av modell)

SEGR er et svensk selskap som produserer produkter til barn. I deres utvalg er det mange fine møbler og andre produkter i tre. Grindene deres er laget av fin naturlig bjørk og er både stilige og funksjonelle.

Dessverre er det flere ting som drar ned vår vurdering for SEGR-barnegrinder. De kommer umontert, noe som betyr litt arbeid for å sette dem sammen, med alle pinnene som skal festes. I tillegg er det en litt komplisert prosess å skru den på plass. Dette er en grind for de som ikke har noe imot å jobbe og være litt nyttige. Hvis du trenger å forkorte grinden, kan du kutte av noen for å tilpasse den til dimensjonene på døråpningen.

I tillegg til vanskeligheten, er det en ganske fin sikkerhetsgrind. Den står fast og oppfyller sin funksjon. Den har en ganske lang åpningsradius, siden hele grinden må åpnes, noe som betyr at du trenger et stort område hvis du velger en av de lengre variantene.

For oss er SEGR Sammenleggbar Grind et fint produkt, men ikke den mest praktiske barnegrinden. Verken i montering eller bruk. Hvis du vil ha en tregrind, kan dette være et interessant alternativ, men ellers vil vi anbefale et sikrere kort som en av BabyDans grinder.


Carena Torshamn Babygrind

Produktet er ikke lenger tilgjengelig

Dimensjoner på grinden
Høyde:70 cm
Bredde:106 cm

En veldig billig tregrind fra Carena. Den er laget av bjørk og passer til bruk i for eksempel døråpninger på opptil 1 meter. Hvis åpningen er kortere, kan du kutte av et stykke for å justere grinden. Men det er bare tilgjengelig i en størrelse og kan ikke utvides.

Prisen er attraktiv på denne grinden, men ellers er det mye annet som kunne vært bedre. Det er mange deler som skal monteres, og den er ikke veldig fleksibelt. Den har en ramme med en terskel under seg, som kan være en minus for noen.

Når den er på plass, er Carena Torshamn imidlertid en helt ok barnegrind. Det er solid og ganske stilig i naturlig tre eller malt i hvitt.

Hvis du vil ha en veldig billig tregrind, er Carena Torshamn det beste valget. Vi er ikke så glade i verken designet eller monteringsprosess her, men samtidig er det et spørsmål om smak. Hvis du ikke har noe imot å jobbe litt for å få det på plass, er det definitivt et rimelig valg. En helt ok tregrind til en veldig god pris ganske enkelt.


Hva slags barnegrinder finnes det?

Barnegrinder kan utformes på flere forskjellige måter, ha forskjellige funksjoner og være laget av forskjellige materialer. Her er en liten miniguide til hva du kan velge mellom:

Montering

De vanligste monteringstypene er:

 • Trykkmonterte grinder – Som ikke krever borede hull eller skruer. De er festet med de medfølgende skruene som holder grinden på plass via trykket mot veggene. Disse er stabile, men anbefales vanligvis ikke på de viktigste stedene som oppe i en trapp.
 • Skruegrinder – De er montert ved å bore hull og skru dem på veggene. Disse er veldig stabile, og du vet at de holder selv om barnet løper inn i dem eller lener seg mot grinden.

Det er også litt forskjellige modeller når det gjelder skruegrinder, men de har til felles at du monterer de på veggen slik at de sitter godt fast.

Materialer

De vanligste materialene som brukes til barnegrinder er:

 • Metall
 • Tre

Det er et spørsmål om smak hvilket material som er best. Ofte er metallgrinder lettere å håndtere og kommer ofte med mulighet for forlengelse og forkorting, mens tregrinder ofte er mer statiske og må sages for å forkortes.

Hvilket merke er best på sikkerhetsgrinder for barn?

Det er noen merker som skiller seg ut i dette området:

 • BabyDan – Denne danske produsenten er en av verdens fremste når det gjelder barnegrinder. De har et utrolig antall modeller å velge mellom, for alle tenkelige formål.
 • Hauck – Det tyske merket som er kjent både for kvalitet og virkelig rimelige produkter. De har mange fremtredende trykkmonterte grinder, som er deres styrke.
 • Safety 1st – Opprinnelig et amerikansk merke med en veldig lang historie innen barnesikkerhet. Virkelig gode produkter fra en pålitelig produsent.

Det er selvfølgelig mange andre produsenter i dette store markedet, men disse skiller seg ut og spesielt BabyDan er ekstremt respektert i denne delen av barnesikkerheten.

Recent Posts