Beste duftlysene 2024: Fantastiske lys med herlige dufter


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Duftlys tilfører varme og sprer herlige dufter i ditt hjem. Enten du ønsker å bruke lyset på soverommet, badet, stuen eller et annet sted, finnes det en duft som passer for deg og ditt hjem. Her har vi valgt ut våre favoritter og noen av de beste duftlysene på markedet akkurat nå!

Fint duftlys i et velinnredet hjem

Hvilket duftlys er best i test?

En favoritt som vi alltid pleier å anbefale, er WoodWicks duftlys. De tilbyr en unik opplevelse med sin knitrende treveke og varierte, avslappende dufter, perfekt for å skape en koselig atmosfære hjemme.

✅ Gir følelsen av åpen ild

WoodWick doftlys med treveke og flamme.

Hvis du ønsker noe ekstra luksuriøst, kan vi varmt anbefale VOLUSPA duftlys. Deres elegante emballasje egner seg utmerket som gave til noen du ønsker å skjemme bort skikkelig.

✅ Elegante og luksuriøse

VOLUSPA doftlys i dekorativ boks med tent flamme.

Hvis du ønsker å berike hjemmet ditt med dufter fra naturen, må vi tipse om Skog fra Skandinavisk. En herlig naturlig duft av nordisk skog og bartrær i et svært populært duftlys!

✅ Duft av nordisk natur

Skog doftlys med trelokk og duft av skog.

Du finner mange flere duftlys lenger ned i artikkelen!

Listen med mange forskjellige duftlys

Nedenfor finner du hele listen over herlige duftlys fra en rekke ulike merker. De fleste har flere duftalternativer å velge mellom.

WoodWick Duftlys

WoodWick doftlys med treveke og flamme.

WoodWick duftlys kommer i flere herlige varianter for å skape en koselig atmosfære i hjemmet ditt. I denne gjennomgangen ser vi nærmere på tre populære dufter: Vanilla Bean, Linen, og Seaside Mimosa.

Først ut er ”Vanilla Bean” med sin varme og naturlige duft av ekte vaniljestang. Laget av soyavax og med en imponerende brennetid på 100 timer, er dette lyset perfekt for de som elsker en rolig og avslappet atmosfære. Med sine dimensjoner på 120×98 mm blir det en elegant detalj i ethvert rom. Mange forbrukere beskriver duften som fantastisk og innbydende, noe som gjør dette lyset til en favoritt blant vaniljeelskere.

Neste lys, ”Linen”, er som å bringe duften av nyvasket sengetøy inn i hjemmet ditt. I tillegg kommer det med en bonus: en knitrende lyd som minner om en peis, perfekt for kjølige dager. Denne duften beskrives ofte som et must i vintermånedene og en perfekt gave til julen.

Til slutt har vi ”Seaside Mimosa”, en duft som kombinerer saftig sitrus med sprudlende champagne druer. Dette lyset lover en oppfriskende duftopplevelse som tar tankene til sommerstrender og kalde drinker. Også dette lyset har en brennetid på 100 timer og samme størrelse som de andre. Men noen kan oppleve duften som sterk og bli lei av den etter en stund.

Oppsummert tilbyr WoodWick duftlys en rekke ulike dufter for ulike smaker og anledninger. Enten du foretrekker søt vanilje, friskt lin eller en oppkvikkende sommerduft, finnes det noe for alle. Hvert lys har en sjenerøs brennetid og kommer i en stilfull design som passer i ethvert hjem.


Rituals Duftlys

Rituals doftlys med svart beholder og tent veke.

Rituals duftlys gir en harmonisk og sofistikert duftopplevelse som forvandler hvert rom til en avslappende oase. I denne gjennomgangen ser vi nærmere på noen av deres mest populære produkter.

”Sweet Jasmine” fra Private Collection er en luksuriøs gavepakning som inneholder et duftlys, miniduftpinner og en romduft. Denne kolleksjonen byr på en rik og velduftende blanding av syrlig sitrus, bær, peon, liljekonvall og sandeltre. Denne produktserien lover å gi hvert rom en frisk og elegant atmosfære. Den stilige, gjenbrukbare gaveboksen gjør den til en ideell gave.

”The Ritual of Ayurveda” duftlys er designet for å skape indre harmoni med dufter av søtmandel og indisk rose. Med opptil 50 timers brennetid og laget av naturlig rapsvoks, er dette lyset et miljøbevisst valg som sprer en beroligende og balanserende duft. Ingredienser som søtmandelolje og indisk rose gir både næring og positive følelser.

”The Ritual of Sakura” duftlys hyller japansk tradisjon med en delikat duft av ris melk og kirsebærblomst. Det gir en myk og kremaktig aroma, perfekt for å markere nye begynnelser. Også dette lyset har en brennetid på opptil 50 timer og er laget med omtanke for miljøet, med 93% naturlige ingredienser og resirkulerbart materiale.

Rituals duftlys er ikke bare en kilde til behagelig duft, men også en måte å skape øyeblikk av mindfulness. Med tips om meditasjon og muligheten til å gjenbruke lysets beholder etter bruk, tilbyr disse lysene en gjennomtenkt og bærekraftig opplevelse. For de som søker en spesiell gave eller personlig luksus i hverdagen, er Rituals et utmerket valg.


Moomin X By Lyko

Moomin x By Lyko doftlys med Mumin-illustrasjoner.

Moomin x By Lykos Precious Moments Home Kit er en herlig kombinasjon av stil, duft og nostalgi som tar deg med til Mummitrollet og Snorkfrøkens blomstereng.

Dette limited edition-kitet er perfekt for de som verdsetter en touch av luksus og leter etter en unik innredningsdetalj. Med en avslappende duft av grønn te skaper produktene en rolig og innbydende atmosfære i hjemmet ditt.

Kitet inneholder et duftlys på 150 ml, en håndsåpe på 300 ml og en håndkrem på 150 ml, alt vakkert pakket i en resirkulerbar rosa gaveboks. Det er ikke bare en nytelse for nesen, men også for øyet, med sin sjarmerende Mumin-design som garantert vil starte samtaler.

For 499 kr får du en samling produkter som ikke bare hyller den kjære Mummi-verdenen, men også tilbyr en praktisk og herlig duftopplevelse.

Mange anmeldere har nevnt at det ikke bare er ”veldig pent”, men også ”dufter guddommelig”, noe som gjør det til en utmerket julegave eller bursdagsgave.

Hvis du leter etter en måte å lyse opp øyeblikkene dine hjemme eller overraske noen med en spesiell gave, kan Moomin x By Lyko Precious Moments Home Kit være det perfekte valget.


Yankee Candle Duftlys

Yankee Candle glasskrukke med tent veke og fargerikt voks.

Yankee Candle er kjent for sine høykvalitets duftlys og deres evne til å skape en koselig atmosfære. Her er en kort gjennomgang av fem forskjellige dufter fra deres utvalg.

Seaside Woods Medium Jar: Dette lyset tar deg med på en kystutflukt med sin duft av mystisk drivved, strålende sitrus og blomstertoner. Med en brennetid på 65-75 timer og en vekt på 410 g, gir det en langvarig duftopplevelse. Dens design med en høyde på 14 cm og en diameter på 98 mm gjør det til en elegant detalj i hjemmet.

Pink Sands Fragrance Spheres: En flukt til en eksotisk øy, dette produktet tilbyr en vakker blanding av livlig sitrus, søte blomster og krydret vanilje. Fragrance Spheres varer i opptil 30 dager og er et utmerket alternativ for kontinuerlig duftsetting i mindre rom.

Red Raspberry Medium Jar: Dette lyset er som en bukett med modne, rosa bringebær. Med en brennetid på 90 timer og en syrlig søt duft med et hint av sødme, er det en frisk og innbydende duft for hjemmet året rundt.

Midnight Jasmine: En forførende duft som kombinerer vannjasmin, søt kaprifol, neroli og mandarinblomster. Med en størrelse på 411 g og en brennetid på 90 timer, tilbyr dette lyset en langvarig og fortryllende duftopplevelse.

Mango Peach Salsa Medium Jar: En duft som kombinerer det søte og krydrede med toner av saftig mango, fersken, sitrus, ingefærblomst og rosépepper. Med en vekt på 411 g og en brennetid på 90 timer, sprer dette lyset en unik og appetittvekkende duft i hjemmet.

Uansett hvilken Yankee Candle-duft du velger, kan du forvente en høykvalitets duftopplevelse som forbedrer stemningen i hvert rom.


VOLUSPA Duftlys

VOLUSPA doftlys i dekorativ boks med tent flamme.

VOLUSPA tilbyr en eksklusiv duftopplevelse med sine elegante lys. Her er en kort gjennomgang av tre varianter fra deres utvalg.

Luxe Jar Candle Santiago Huckleberry: Dette luksuriøse lyset gir en uimotståelig duft av modne amerikanske blåbær blandet med sødme fra vanilje og sukkerrør. Perfekt for å skape en koselig og innbydende atmosfære.

Husk å brenne lyset maksimum 3-4 timer om gangen og trim veken før hver bruk. Det er også viktig å la hele voksens overflate smelte ved første brenning for jevn forbrenning. Med sine sikkerhetsinstruksjoner sikrer VOLUSPA en trygg og hyggelig duftopplevelse.

Mini Tin Candle Ambre Lumiere: Denne mindre varianten gir en dyp og forførende duft av rav, vanilje og indonesisk patchouli.

Dette er et utmerket valg for de som søker en rik og jordnær duft i en kompakt og bærbar form. Den lille boksen gjør den også perfekt å ta med på reisen eller plassere i mindre rom.

Mini Tin Candle Italian Bellini: Inspirert av den klassiske italienske cocktailen, kombinerer dette lyset dufter av hvit fersken, bær, søt vanilje og sandeltre.

Rosenblomsttilsetningen gir en subtil blomstertone som kompletterer den fruktige og søte duften. Dette er en frisk og oppmuntrende duft som passer perfekt på kjøkkenet eller i stuen for å skape en glad og innbydende atmosfære.

VOLUSPA’s lys er kjent ikke bare for sine unike og sofistikerte dufter, men også for sin høye kvalitet og vakre design. Uansett om du velger et større luksuslys eller en mindre bærbar variant, tilbyr VOLUSPA en duftopplevelse som forbedrer både stemningen og estetikken i hjemmet ditt.


Stig L Berså Duftlys

Stig L Berså doftlys med skoginspirert duft.

Stig L Berså duftlys fra Pluto Design er en hyllest til svensk design og natur. Laget av frostet glass og soyavoks, tilbyr dette lyset en unik duftopplevelse designet av Lotta Ahnström og Amanda Olzon.

Inspirert av Stig Lindbergs ikoniske mønster, bringer dette lyset med seg en touch av skandinavisk estetikk og tradisjon.

Når du tenner dette lyset, kan du forvente å bli transportert til en rolig skogstur blant furutrær. Det skaper en avslappende og harmonisk atmosfære som er perfekt for rolige kvelder hjemme. Dets frostede glassdesign gjør det ikke bare til en kilde for behagelig duft, men også til en elegant innredningsdetalj.

Stig L Berså duftlys er et utmerket valg for de som verdsetter håndverk, design og en følelse av naturen innendørs. Det er også en verdsatt gave, som med sitt unike og minneverdige design og duft sikkert vil bli mottatt med glede.

Enten det er for å skape en hyggelig atmosfære i ditt eget hjem eller som en gave til en kjær venn, er dette lyset en symbol på kvalitet og svensk designttradisjon.


Solstickan Gaveeske Duftlys + Tennbrikker

Solstickan presentbox med doftlys og tennbriketter.

Solstickan gaveeske med duftlys og tennbrikker er ikke bare en gave, men en opplevelse. Pakket i en elegant gaveeske prydet med Solstickans ikoniske aluminiumsemblem, tilbyr dette settet en harmonisk kombinasjon av stil og funksjon.

Inneholder et duftlys laget av soyavoks og asp, som skaper en beroligende atmosfære i hvilket som helst rom.

Den matchende metallbeholderen for tennbrikker er ikke bare praktisk, men også en stilren detalj. For en optimal opplevelse anbefales det å la lyset brenne maks 3-4 timer per gang og klippe veken til 5-10 mm før tenning for å unngå soting.

Solstickan Design, kjent for sine moderne og folkekjære produkter, forplikter seg ikke bare til kvalitet og design, men også til samfunnsansvar. En del av inntektene går til Stiftelsen Solstickan, som støtter velferden for både eldre og unge i samfunnet.

Når du velger denne gaveesken, velger du ikke bare et estetisk og nyttig produkt, men bidrar også til en god sak.

Uansett om du leter etter en unik gave eller et stemningsfullt tillegg til ditt eget hjem, er Solstickan gaveeske med duftlys og tennbrikker et utmerket valg som kombinerer skjønnhet, funksjon og omtanke.


Skandinavisk Skog Duftlys Med Lokk

Skog doftlys med trelokk og duft av skog.

Skog duftlys med lokk fra Skandinavisk er en olfaktorisk hyllest til den nordiske skogen, med noter av furubar, grankegler, bjørkesaft og liljekonvall. Laget av svensk rapsolje, er dette lyset ikke bare en kilde til behagelig duft, men også et miljøbevisst valg som unngår bruken av palmeolje, soyavoks eller bivoks.

Lyset er elegant pakket i en stilren glasskrukke med et oljet bøkelokk fra FSC-sertifisert skog, noe som ikke bare bevarer duften, men også gir en estetisk touch. Når lyset er brent ned, kan glasskrukken vaskes og brukes til oppbevaring, noe som gir produktet ekstra verdi.

Forbrukernes anmeldelser fremhever den ”herlige duften” av skog og natur, med mange som beskriver den som en påminnelse om juletrær og friske skogsturer. Det har også blitt rost for å brenne langsomt og jevnt, noe som forsterker brukeropplevelsen.

Selv om prisen kan oppleves som høy, tyder de entusiastiske omtalene på at mange mener det er verdt investeringen for den kvaliteten og atmosfæren lyset gir.

Hvis du søker en autentisk og miljøvennlig duftopplevelse som bringer tankene til den skandinaviske naturen, er Skog duftlys med lokk et utmerket valg som kombinerer estetikk, bærekraft og en fortryllende duft.


Ernst Duftlys

Ernst doftlys i glasskrukke med minimalistisk design.

Ernst duftlys i glass med lokk Ø7,2 cm er en elegant innredningsdetalj som tilbyr mer enn bare estetikk. Dets herlige myke duft skaper en innbydende atmosfære i alle rom.

Laget av soyavoks, en miljøvennlig og giftfri ingrediens, garanterer det en lang og ren brennetid. Den minimalistiske designen med brunt glassbeholder, hvitt etikett og svart metalllokk gjør det til et stilig valg som passer inn i ethvert hjem.

For en større variant finnes Ernst duftlys i glass med midje Ø8 cm, som ikke bare dufter herlig, men også fungerer som en dekorativ aksent. Det unike utseendet, med et tynt lærbånd og en metallplate med ERNST-logoen, gjør det til en interessant detalj i rommet.

Plasser det blant vaser og lysestaker eller la det stå alene for å skape en koselig atmosfære. Duften av velvære passer perfekt både på soverommet og i stuen.

Uansett hvilken størrelse du velger, er Ernst duftlys et utmerket valg for deg som verdsetter både design og kvalitet. Disse lysene er ikke bare en kilde til vakker duft, men også et miljøvennlig og stilig tillegg til hjemmet ditt.


Mumin Duftlys

Mumin doftlys med Mumin-karakterillustrasjoner.

Mumin duftlys 3-pakning fra Pluto Produkter er en sjarmerende og velduftende trilogi som fortryller alle Mumin-elskere. Hvert lys er laget av soyavoks, et miljøvennlig og bærekraftig alternativ, som sikrer en ren og langvarig brennetid.

Denne trioen av lys er ikke bare praktisk, men også en søt dekorasjon som tilfører en klype nostalgi og glede til hvert rom.

Duftlysene er ideelle for å skape en koselig atmosfære i hjemmet, enten det er på soverommet for en avslappende stemning eller i stuen for å ønske gjester velkommen. Duften de sprer bidrar til en følelse av velvære og varme.

Presentert i en hyggelig design med kjente Mumin-figurer, blir denne 3-pakningen ikke bare en fin innredningsdetalj, men også en perfekt gave til de som setter pris på Tove Janssons ikoniske verden.

Med Mumin duftlys 3-pakning fra Pluto Produkter får du en kombinasjon av søte illustrasjoner og en behagelig duftopplevelse som lyser opp og parfymelegger ethvert hjem.


Hva er duftlys laget av?

Duftlys kan være laget av forskjellige ingredienser. Her går vi gjennom de vanligste komponentene i duftlys:

Voks

Det primære materialet i de fleste duftlys. Vanlige typer voks inkluderer:

  • Parafinvoks: En vanlig voks som kommer fra petroleum.
  • Soyavoks: Et naturlig og miljøvennlig alternativ laget av soyabønner.
  • Bivoks: En naturlig voks produsert av honningbier.
  • Palmevoks: Laget av olje utvunnet fra palmefrukter.

Duftoljer

For å gi duftlysene deres unike aromaer. Disse oljene kan være:

  • Syntetiske duftoljer: Laboratoriefremstilte for å imitere ulike lukter.
  • Eteriske oljer: Naturlige oljer utvunnet fra planter, kjent for deres aromaterapeutiske fordeler.

Fargestoffer

Brukes for å gi duftlysene deres attraktive farger. Disse kan være enten naturlige eller syntetiske.

Veke

Vanligvis laget av bomull eller tre. Veken er viktig for å effektivt brenne voksen og spre duften.

Tilsetninger

Noen ganger brukes tilsetninger for å endre lysenes brenneegenskaper eller for å forsterke duften.

Duftlys kan variere mye i kvalitet og duft, avhengig av ingrediensene som brukes. Når du velger et duftlys, er det viktig å vurdere hvilken type voks og duftoljer som brukes, spesielt hvis du er følsom for visse lukter eller foretrekker mer miljøvennlige alternativer.

Parafinvoks er det mest vanlige og kostnadseffektive, men for de som søker et mer naturlig alternativ, er soyavoks, bivoks og palmevoks utmerkede valg.

Med tanke på disse aspektene kan du velge et duftlys som ikke bare er vakkert og velduftende, men som også passer dine personlige preferanser og verdier.

Avslutningsvis

Oppsummert tilbyr hvert duftlys på vår liste en unik opplevelse som kombinerer duft, design og stemning.

Fra WoodWicks knitrende peis til Moomin x By Lykos nostalgiske sjarm, finnes det et duftlys for enhver smak og behov. Enten du søker avslapning, en frisk atmosfære eller bare ønsker å løfte interiøret ditt, er disse duftlysene perfekte for å skape riktig stemning i hjemmet ditt.

Husk å være forsiktig med sikkerheten når du bruker levende lys, spesielt hvis du har barn eller kjæledyr i hjemmet. Nyt de herlige duftene og den behagelige atmosfæren lysene skaper med trygghet.

Med disse duftlysene kan du enkelt skape en varm og innbydende atmosfære i hjemmet ditt!

Recent Posts