Beste tusjer for fargelegging 2024: Markører for kunstnere og hobbytegnere


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å fargelegge tegninger, malebilder eller fargeleggingsbøker er en avslappende aktivitet for både barn og voksne. Det er noe tilfredsstillende og meditativt ved å se bildet langsomt komme til live med farger.

Vi har testet en rekke forskjellige penner for å fargelegge bilder. Enten det er fargeblyanter eller tusjer – det er en smakssak, og begge alternativer har sine fordeler. Men i denne artikkelen deler vi våre favoritter blant tusjene!

Fargeleggingsbilde med flere tusjpenner.

Hvilke er de beste tusjene for å fargelegge malebilder?

Hvis du ønsker profesjonelle penner av premium kvalitet, anbefaler vi Copic Sketch. Utrolig fine penner med påfyllbart alkoholbasert blekk. Absolutt toppkvalitet som ofte brukes i seriøse designsammenhenger.

Copic logo.

⭐⭐⭐⭐⭐ Beste premiumvalg

✅ Profesjonell kvalitet

Copic Sketch tusjpenn med rød tupp.

Vår favoritt med tanke på både pris og kvalitet er de internasjonale bestselgerne fra Ohuhu. De har flere ulike typer, men vi anbefaler de alkoholbaserte pennene. De kan blandes, samtidig som de tørker raskt.

Ohuhu logo.

⭐⭐⭐⭐ Beste i mellomprisklassen

✅ Levende vakre farger

Et sett med Ohuhu alkoholbaserte tusjer i en svart bæreveske, med en av tusjene vist i bruk.

Et populært budsjettalternativ finner vi i de klassiske Sharpie-pennene. Veldig god kvalitet i forhold til prisen. Minus for sterk lukt og at de har en tendens til å blø gjennom papiret.

Sharpie logo.

⭐⭐⭐ Beste budsjettalternativ

✅ Sterke farger

Sharpie permanente tusjpenner i flere farger.

Les mer detaljer og se flere utvalgte tusjer og markører lenger ned i artikkelen.

Eksempler på AI-genererte fargeleggingsbilder, inkludert en katt, en tegneseriefigur, og en drage.

Liste over mange populære tusjer og markører

Nedenfor skriver vi mer utførlig om alle pennene vi ser nærmere på.

Ohuhu Alkoholbaserte Tusjer

Et sett med Ohuhu alkoholbaserte tusjer i en svart bæreveske, med en av tusjene vist i bruk.

Ohuhu tusjer er et fantastisk valg for alle som liker å fargelegge, fra nybegynnere til erfarne. Disse alkoholbaserte pennene har en dobbelsidig spiss, noe som gjør dem utmerkede for å lage både skarpe tynne linjer og fargelegge større områder.

Pennene er høyt pigmenterte og perfekte for å skape dype farger. I tillegg tørker de raskt, noe som er en ekstra fordel.

I noen tilfeller kan pennene blø gjennom papiret hvis du bruker tynnere og billigere papirtyper. Men de er svært prisgunstige og passer perfekt for de med stramt budsjett.

Med sin kombinasjon av kvalitet og pris er Ohuhu tusjer et utmerket valg for både nybegynnere og erfarne kunstnere.

Pennene selges i mange forskjellige sett, med en boks på 320 penner med rik variasjon i nyanser som det mest komplette alternativet for den som tar fargelegging på alvor.


Copic

Copic Sketch tusjpenn med rød tupp.

Copic tusjer er kjent for sin eksepsjonelle kvalitet og regnes ofte som det mest profesjonelle og premiumvalget blant alkoholbaserte penner.

Disse pennene er høyt verdsatt for sin enestående evne til å blande farger og sitt brede utvalg av farger. En annen stor fordel med Copic-pennene er at de er påfyllbare, noe som gjør dem både økonomiske og miljøvennlige i lengden.

Et eksempel fra deres sortiment er Copic Ciao, som tilbyr en omfattende palett av farger perfekt for alle typer kunstneriske prosjekter.

Copic Ciao-pennene har to standardspisser – en medium og en penselspiss – noe som gjør dem allsidige og tilpasningsdyktige for ulike teknikker og stiler. Blekket er hurtigttørkende og alkoholbasert, noe som sikrer levende og langvarige farger.

Til tross for deres fantastiske fordeler kommer Copic-pennene med en høyere prislapp. De er en utmerket investering for erfarne fargeleggere og kunstnere som vil ta arbeidet sitt til neste nivå og verdsetter verktøy av høyeste kvalitet.


Winsor And Newton Promarker

Winsor & Newton Promarker sett med 12 tusjpenner.

Winsor & Newton Promarker er det ultimate valget for profesjonelle kunstnere som søker allsidighet og kvalitet. Med en dobbel spiss, en fin og en bred, tilbyr disse pennene både presisjon og dekning i ett. De er løsningsmiddelbaserte og xylenfrie, noe som gjør dem perfekte for tegneserier, illustrasjoner og manga.

Promarker-pennene kommer i en imponerende palett på 148 levende farger, og de er kjent for sine utmerkede blandingsegenskaper. En av deres unike egenskaper er deres evne til å fungere på ulike overflater som glass, tre og plast, noe som gjør dem til et fleksibelt verktøy for ulike prosjekter.

Disse pennene gir jevn fargelegging uten striper takket være høykvalitetsspisser. Selv om de kan være litt dyrere, er de en verdifull investering for den seriøse kunstneren som søker pålitelighet og allsidighet.


Sharpie

Sharpie permanente tusjpenner i flere farger.

Sharpie er en velkjent permanent tusj fra amerikanske Sanford, lansert i 1964, og har siden blitt en av USAs mest populære markører.

Den kommer i mange farger, inkludert et sett med 24 farger som inneholder 5 Electro Pop og 19 originalfarger. Sharpies er alkoholbaserte og har en konformet nylonfiberspiss med en linjebredde på 1 mm.

Disse pennene er kjent for å feste på nesten alle underlag og har sterke, levende farger. De er også prisgunstige og slitesterke, men kan blø gjennom papir og har en sterk lukt. Sharpies er perfekte for merking og etikettering, men mindre egnet for avansert fargelegging og blending.

Fordeler:

  • Prisgunstige
  • Lyssterke pigmenter
  • Permanent blekk

Ulemper:

  • Kan blø gjennom papir
  • Sterk lukt
  • Ikke egnet for blending

Sharpie er et utmerket valg når du trenger en pålitelig tusj for merking og raske prosjekter.


Spectrum Noir

Spectrum Noir kunstsett med tegning av to figurer.

Spectrum Noir-markører er en høykvalitets og pålitelig løsning for seriøse kunstnere. Disse alkoholbaserte pennene har doble spisser og er påfyllbare, noe som gjør dem til en langvarig investering. De finnes i ulike tematiske sett som tilbyr et imponerende utvalg av farger.

Et eksempel er et sett som inneholder både Classique Art og Illustrator Art-penner, sammen med originale kunstverk å fargelegge, en svart fineliner og en steg-for-steg-guide. Pennene er ideelle for tegneserier, illustrasjoner og manga takket være deres hurtigtørkende, permanente blekk og utmerkede blandingsegenskaper.

En unik egenskap er deres geometriske form, som kan være en fordel for noen, men en ulempe for andre ved lengre bruk. Spectrum Noir-markører tilbyr en kraftfull kombinasjon av kvalitet, holdbarhet og kreativ frihet.


Faber-Castell PITT Artist Pens

Faber-Castell PITT Artist Pens i et stativ.

Faber-Castell er kjent for sine høykvalitets kunstmaterialer, og deres PITT artist pens er intet unntak. Disse pennene bruker indisk blekk, som er vannfast, luktfritt og lysekte. Pennene kommer i en elegant olivengrønn pakning med magnetisk klaff og er arrangert etter nyanser.

Vi testet et 24-delt sett som inkluderer et godt utvalg av farger, inkludert sekundære og tertiære nyanser samt hudtoner og gråtoner. PITT-pennene har ulike spisser, i vårt tilfelle ”B” for penselspisser, men det finnes flere typer tilgjengelig.

Det pigmentbaserte indiske blekket er imponerende med sine vann- og smittebestandige egenskaper. Det glir smidig på papiret og gir en tradisjonell kunstfølelse. Mørkere farger er mettede når de er våte, men blir mer dempede når de tørker. Lyse og nøytrale nyanser kan virke flekkete ved første påføring og krever jevne strøk.

Fargene blandes best vått-i-vått, noe som gir fantastiske resultater, men kan skade papiret siden pigmentet ligger oppå overflaten. Pennene tørker ikke like raskt som alkoholbaserte markører og fungerer bedre på tykkere papir.

Faber-Castell PITT artist pens er et luksuriøst valg for seriøse kunstnere. De tilbyr vakre, rike farger, men krever nøye bruk for å unngå papirskader. Disse pennene er ideelle for illustrasjoner og tegninger på tykkere papir, men vi anbefaler dem ikke for nybegynnere på grunn av deres premiumpris og tekniske krav.


Recent Posts