9 Herlige øyeblikk du vil oppleve som forelder


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Mellom alt arbeidet, behovene og den hektiske hverdagen, er det noen spesielle øyeblikk som vil oppstå som en forelder. Øyeblikkene som stopper tiden og lar deg glemme alle dine problemer for bare et sekund. Her er vår liste over 9 herlige øyeblikk du sannsynligvis vil oppleve i løpet av de første årene som forelder.

1. Når du holder babyen din i armene.

Dette er det første virkelig sterke øyeblikket som du sannsynligvis aldri vil glemme. Fødselen er en kamp, og ventetiden har vært lang. Når barnet ditt endelig er født, og du er i stand til å holde ham eller henne i armene dine vil du bli fylt av følelser. Hvis fødselen har vært tøff kan du være helt oppbrukt. Men dette øyeblikket er så sterkt at det vil bli hos deg for livet, og når barnet har vokst opp vil du fortsatt huske den tiden da du først holdt ham eller henne i armene mens du lå i sykehussengen.

2. Når babyen smiler.

Små babyer smiler ganske ofte. I begynnelsen er det bare en naturlig refleks og er ikke nødvendigvis rettet mot deg eller noen spesifikke personer. Men etterhvert vil du legge merke til smilene som oppstår som en reaksjon på ditt eget smil. Du har øye-kontakt med babyen, og han eller hun smiler til deg. Et garantert hjertevarmende øyeblikk en ny forelder.

3. Å høre babyen sove.

Etter å ha spilt og være aktiv en stund, er det uunngåelig at babyen vil sovne. Du kan bære barnet til et komfortabelt og trygt sted. Når babyen sover dypt, er det få ting mer beroligende enn å bare sitte i nærheten og se på. Når du hører pusten, eller en subtil snorking, en følelse av velvære vil spre seg over hele kroppen din. Det er ingen bedre stress lettelse i verden.

Vil du lære å bli en bedre forelder? Sjekk ut disse foreldrebøkene!

4. De første skrittene og de første ordene

Egentlig, de fleste av de ”første”-øyeblikkene er fantastiske, minneverdige øyeblikk som du bærer med deg som forelder. Når babyen først er i stand til å løfte hodet, eller sitte opp av seg selv, ta sine første skritt og begynne å snakke, vil du føle en sterk følelse av stolthet og lykke i hele kroppen din. Disse følelsene er viktige å huske på når barn vokser, og vi tar alt for gitt. På et tidspunkt kan du finne at barnet non-stop snakker, alle slags dumme spørsmål og avbrudd, irriterende. Når det skjer, prøv å huske den gleden du følte første gang barnet kalte deg mor eller far.

5. Når de sier de magiske ordene som gjør at hjerte ditt smelte.

Det spiller ingen rolle hva som skjedde, hvor opprørt du er, eller hva humør du var tidligere i. Når barnet sier: ”mamma, jeg elsker deg” vil du smelte litt inne. I øyeblikket kan være litt ødelagt hvis de snur seg rett etter, å la katten vet det også elsket. Men Hei, du kan ikke ha alt. Helt seriøst, høre barnet uttrykke sin kjærlighet for deg som forelder, er et dyrebart øyeblikk som bare en forelder kan forstå.

6. ”Jeg kan!”- Øyeblikkene

Vi kan ha blandede følelser om dette. Det er et tegn på våre barn vokser fra oss og starter sin reise mot uavhengighet. Men tross alt, er det vår jobb å hjelpe våre barn med å vokse og lære, til et punkt der de er klare til møte verden selv. Det er disse små øyeblikkene underveis, hvor de ikke lenger vil ha mamma eller pappas hjelp. ”Jeg kan, jeg kan!”-øyeblikk. Enten du bruker toalettet, setter på sokker eller spiser med en skje, de er alle stolte øyeblikk. Ja da, noen ting vil ta lengre tid, og vil ikke alltid bli gjort perfekt, men vi må la våre små forsøke på egenhånd når de er klare til å prøve. Barn som prøver på egenhånd, vokser selvsikkerhet og styrke.

7. De glade hilsningene

Ingenting sier: ”Jeg har savnet deg!” mer enn en altfor spent pjokk løpe mot deg med åpne armer. Det øyeblikket vil putte et smil på ansiktet ditt uavhengig av hvordan dagen har vært. Glade barn elsker virkelig sine foreldre og i løpet av disse øyeblikkene kan du føle deres kjærlighet som ren energi. Hvis du savner barna dine når du er borte en liten stund, er gleden du føler når du blir ønsket velkommen tilbake gjør det hele verdt det.

8. ”Denne er til deg”-øyeblikkene.

Barn er av natur egoistiske. Det er i utgangspunktet et overlevelse instinkt; du tar det du kan som det vil hjelpe deg å overleve hvis nødvendig. Men noen ganger vil du ha disse søte empatiske øyeblikkene når du ser dine barn gjøre ting for andre. Selvfølgelig vil de gjøre ting for mor og far, tegninger på førskolen, dele mat med deg, eller lagre leker for deg å leke med. En stolt foreldre øyeblikk er når du vitne til at barnet ditt gjøre noe søtt mot et annet barn. Inviterer dem til å leke, deler frukt eller søtsaker, eller la et annet barn bruke sitt favorittleketøy. Empati er søtt, og hvis du oppmuntrer den, og fungerer som en god rollemodell, vil din innsats bære frukt. De øyeblikkene er ren stolthet og glede å være del av, som forelder.

9. Omsorg øyeblikkene

Hvorvidt barnet vil ha en bror eller søster, vil det mest sannsynlig være noen situasjoner der et lite barn ikke er den yngste, når de besøker slektninger eller tilbringer tid med andre familier med små barn. Hvis barnet ditt er modent nok til å innse at de er større og eldre enn en baby, er det en mulighet til å ta ansvar. Å være vitne til at barnet viser omsorg for et mindre barn eller en baby, ved å være forsiktig er hjelpsom, er en annen intenst fantastisk foreldre-øyeblikk.

Mange flere øyeblikk å se frem til

Dette er bare noen av de øyeblikkene som du sannsynligvis vil oppleve i de første årene av barnets liv. Hver forelder har sine egne øyeblikk som er spesielle for dem, og du vil sikkert ha dine egne dyrebare øyeblikk å bære med deg. Når barna blir eldre er det mange flere minneverdige ganger underveis. Første skoledag, eksamen, kunstverk, familie reiser, bursdager og ferie og så videre, hele veien til voksenlivet, ekteskap og ha barnebarn. Livet har så mange dyrebare øyeblikk hvis vi bare er til stede og nyter reisen.

Recent Posts