Anmeldelse av NovaKid 2024: Lær barna engelsk med ekte lærere


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I en globalisert verden er kunnskapen om det engelske språket blant de viktigste ferdighetene. Selv om vi nordmenn generelt er ganske dyktige i engelsk, er det å bli selvsikker og bygge et sterkt grunnlag i språket noe som krever øvelse i interaksjon med ekte mennesker på engelsk.

NovaKid er en digital undervisningsplattform for barn, som tilbyr nettopp ekte leksjoner med ekte morsmålslærere. Her kan barna utforske det engelske språket på en leken måte. Programmet tilbyr tilpasninger for alle, fra totale nybegynnere i førskolealderen til barn som er på god vei til å bli flytende.

I denne anmeldelsen ser vi nærmere på hva NovaKid er, hvordan det fungerer, og om det er verdt å prøve. Les hele vår vurdering for å finne ut mer om NovaKid og deres digitale engelskleksjoner for barn!

Anmeldelse av NovaKid, ikoner av amerikanske og britiske flagg

Er NovaKid bra? (Vår vurdering)

NovaKid tilbyr en unik mulighet for barn å øve på engelsk. Generelt er det en velfungerende tjeneste med mange engasjerte og dyktige lærere, som alle er utdannet i å undervise engelsk som andrespråk.

Den største fordelen med NovaKid, etter vår mening, er at barnet får møte ekte mennesker for å interagere på engelsk. Dette er utrolig viktig for språkfølelsen og selvsikkerheten i å faktisk tørre å uttale ordene og gjøre seg forstått.

En annen stor fordel er at undervisningen skjer i form av korte leksjoner med et lekent opplegg. Mange barn oppfatter dette mer som en morsom spillstund enn tid ved skolepulten.

Opplevelsen av NovaKid kan variere, siden leksjonene utføres av ekte lærere som også er individer. Det er derfor viktig at barnet og læreren har en kjemi som passer, for at leksjonene skal fungere optimalt.

Heldigvis kan man prøve en leksjon gratis, hvor læreren også vurderer elevens nivå, for å bestemme hvordan og på hvilket nivå de skal fortsette, hvis dere velger å prøve flere leksjoner.

Det finnes flere fordeler, samt noen ulemper med NovaKid. Her er noen av de viktigste:

Fordeler ✅

 • Leksjoner med unikt og morsomt opplegg.
 • Morsmålslærere og kvalifiserte lærere.
 • God digital plattform.
 • Lett å følge barnets utvikling som forelder.
 • Populært blant barn å bruke sitt engelsk ”på ordentlig”.
 • Gratis prøveleksjon.

Ulemper ❌

 • Lærere med engelsk som morsmål koster litt ekstra.
 • Personkjemi med læreren avgjør suksessen.
 • Litt vanskelig å gjennomføre uten datamaskin (selv om det fungerer på smarttelefon også).
 • Den menneskelige faktoren kan føre til planleggingsproblemer (for eksempel at lærere avlyser leksjoner av personlige årsaker).

Samlet sett er NovaKid en veldig morsom og engasjerende måte å lære engelsk på. En stor fordel med å bruke en tjeneste der du møter ekte mennesker, er at du får sjansen til å uttrykke deg og faktisk bruke det engelske språket til å kommunisere.

Dette er ellers en barriere som hindrer mange barn (og voksne!) i å utvikle sine språkferdigheter. Ved å tidlig bli utfordret, møte engelsktalende lærere og kommunisere, oppnår man store fremskritt både språklig og i selvtillit.

Dette, i kombinasjon med det lekne opplegget i leksjonene, er etter vår mening den største grunnen til å prøve NovaKid, for å gi barnet en mulighet til å øve på engelsk tidlig i livet, på ekte!

NovaKid Logo

Hva er NovaKid?

NovaKid er en utdanningsplattform som tilbyr engelskundervisning for barn i alderen 4 til 12 år. Plattformen kjennetegnes av digitale, interaktive leksjoner ledet av erfarne morsmålslærere.

Disse lærerne, som alle har over to års undervisningserfaring, er dessuten sertifiserte av CELTA, TEFL, TESOL eller TKT.

NovaKid legger stor vekt på sine læreres profesjonelle utvikling gjennom kontinuerlig videreutdanning.

Leksjonene er individuelt tilpasset og varer i 25 minutter, med en læreplan som følger den felles europeiske rammeverket for språk, noe som åpner dører til den engelsktalende verden for barna.

Hvordan fungerer undervisningen hos NovaKid?

NovaKid tilbyr engelskleksjoner som er skreddersydd for å være både effektive og morsomme for barn. Her er en nærmere titt på hvordan leksjonene fungerer:

Struktur og innhold i leksjonen

Hver leksjon varer i 25 minutter, optimalisert for å opprettholde barnets oppmerksomhet og konsentrasjon.

Leksjonene inkluderer spill og interaktive aktiviteter, designet for å gjøre læringen mer engasjerende og underholdende.

Barna får mulighet til å kommunisere med morsmålslærere, noe som hjelper dem med å utvikle sine språkferdigheter på en naturlig måte.

Skjermbilde fra spill i NovaKid
Spill som brukes til å lære barn engelsk

Utdanningsprogram etter alder og nivå

 • Pre-K (4–5 år): Barna lærer grunnleggende engelsk, som å hilse, beskrive farger og telle til 10.
 • Juniors (6–7 år): Fokuset ligger på å stave, lese enkle ord og snakke om familie og dagligdagse ting.
 • Starters (8–9 år): Barna utvikler evnen til å føre enkle samtaler, snakke om daglige rutiner og bruke grunnleggende grammatikk.
 • Movers (10–11 år): Dette nivået inkluderer diskusjoner om skolefag, daglige rutiner og grunnleggende tekstforståelse.
 • Flyers (11–12 år): Her lærer barna å fortelle historier, diskutere fremtidige hendelser og forstå mer komplekse tekster.

Spesialprogrammer

 • Time2Talk: En intensivkurs i å snakke engelsk, der barna diskuterer ulike emner som kunst, musikk og globale spørsmål.
 • Virtual Explorer: Et program som fokuserer på å uttrykke meninger om moderne teknologi, vitenskapelige gjennombrudd og historiske emner.

For foreldre

 • Foreldre kan enkelt følge barnets framgang gjennom et resultatsystem.
 • Det er mulighet for å se innspilte leksjoner for å vurdere barnets prestasjoner.

Ved å kombinere lekne elementer med en strukturert læreplan, tilbyr NovaKid en balansert og effektiv læringsmiljø for barn i ulike aldre. Deres metode sikter mot å gjøre læringen av engelsk både gledesfylt og produktiv.

Hva trengs for å kunne bruke NovaKid?

For å bruke NovaKid effektivt trenger du:

 1. En stabil internettforbindelse: Dette er avgjørende for en problemfri og uavbrutt opplevelse under nettbaserte leksjoner.
 2. En datamaskin: En datamaskin er å foretrekke fremfor en smarttelefon eller nettbrett fordi den større skjermen letter gjennomføringen av øvelser og interaksjonen med læreren. Selv om det er mulig å bruke NovaKid på en smarttelefon eller nettbrett, gir en datamaskin en mer optimal brukeropplevelse.
 3. Hodetelefoner (om mulig): Hodetelefoner kan forbedre lydkvaliteten og gjøre kommunikasjonen med læreren klarere og mer fokusert. Se våre tips på gode hodetelefoner for barn!
 4. Et stille og uforstyrret miljø: For at barnet skal kunne konsentrere seg helt om leksjonen.
 5. Registrering på NovaKids plattform: Opprett en konto og gjennomgå eventuell innledende vurdering for å fastsette barnets engelsknivå.

For hvem passer NovaKid?

NovaKid passer hovedsakelig for barn i alderen 4 til 12 år som ønsker å lære seg eller forbedre sine engelske språkferdigheter. Plattformen er spesielt egnet for familier som søker engasjerende og interaktive nettbaserte leksjoner med morsmålslærere og sertifiserte lærere.

NovaKids pedagogikk og læreplan er designet for å være både underholdende og utdannende, noe som gjør det til et utmerket alternativ for barn som er nye til engelsk eller som allerede har grunnleggende kunnskaper og ønsker å utvikle seg videre.

Den beste måten å se om det fungerer for dere, er ved å booke en gratis prøveleksjon.

Hva koster NovaKid? (Priser for leksjonene)

Det finnes litt forskjellige priser, avhengig av hvor mange leksjoner du booker, samt om du ønsker morsmålslærere eller ikke.

Da vi prøvde i november 2023, lå prisene på omtrent 90 – 190 kroner per leksjon.

Se aktuelle priser på deres nettside, for å få den nyeste informasjonen.


Hvor kommer lærerne på NovaKid fra?

NovaKid ansetter lærere globalt. Blant morsmålslærerne finnes lærere fra blant annet:

 • Storbritannia
 • USA
 • Canada
 • Sør-Afrika

Blant de øvrige lærerne rekrutteres vanligvis lærere fra land der engelsk er et offisielt andrespråk. Mange av lærerne som ikke er morsmålslærere kommer fra Filippinene.

Hva sier andre om NovaKid?

Sammenfattet er det en blandet oppfatning om NovaKid blant brukere basert på eksterne anmeldelsesplattformer.

Mange kunder har uttrykt anerkjennelse for plattformens utdanningskvalitet og dens effektivitet i å forbedre barnas engelske ferdigheter. Brukere har spesielt likt:

Positive Aspekter:

 • Forbedring av barnas engelsk, både i forståelse og rask respons på engelsk.
 • Leksjoner som er underholdende og engasjerende, med spill og aktiviteter som oppmuntrer barna.
 • Brukervennligheten av å ha innspilte klasser for å kunne gå tilbake og se barnas prestasjoner.
 • Det fleksible formatet som tillater foreldre å overvåke utdannelsen selv om den skjer på avstand.
 • Tilgang til kvalifiserte lærere og en rimelig pris for leksjonene.
 • Ekstra øvelser og utfordringer som fremmer læring og tilbyr rabatter.
 • For mange foreldre har NovaKid vært en verdifull ressurs for å gi sine barn internasjonal eksponering for engelsk.

Negative Aspekter:

 • Tekniske problemer med webapplikasjonen som påvirker leksjonenes kontinuitet.
 • Kundestøttens mangel på personlig assistanse og vanskeligheter med å få kontakt med ekte supportpersoner.
 • Tidssonebegrensninger som gjør det vanskelig å planlegge leksjoner.
 • Noen foreldre har rapportert at leksjonene er for korte til å være engasjerende.
 • Noen opplever at lærerne har sterke aksenter som påvirker kvaliteten på undervisningen (gjelder ikke morsmålslærere).
 • Kritikk mot lærernes tilbakemelding, som oppleves som generisk og ikke tilstrekkelig individtilpasset.
 • Noen foreldre ønsker mer fokus på å lære ut lesing og andre ferdigheter utover tale.

Sammenfattet er NovaKid verdsatt for dens pedagogiske verdi og engasjerende format, men noen kunder har opplevd tekniske og organisatoriske utfordringer.

Overordnet får NovaKid gode vurderinger på de store anmeldelsesplattformene.

Plattformen ser ut til å være spesielt egnet for yngre elever som trenger grunnleggende kunnskaper i engelsk, men det finnes forbedringspotensial i tekniske aspekter og kundestøtte.

Hva innebærer de ulike lærersertifiseringene?

Lærere som underviser i engelsk språk kan ha ulike sertifiseringer. Hos NovaKid finnes lærere med en eller flere av disse:

 • CELTA
 • TEFL
 • TESOL
 • TKT

Nedenfor går vi gjennom hva disse innebærer:

Hva er CELTA?

CELTA Logo

CELTA står for Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages.

CELTA er en globalt anerkjent kvalifikasjon for å undervise engelsk som fremmedspråk, tilbudt av Cambridge. Det er den mest anerkjente kvalifikasjonen for engelskundervisning i verden og er ofte et krav for jobber innen engelskundervisning.

CELTA passer for nye lærere som starter sin karriere, erfarne lærere som ønsker å utvikle sine ferdigheter, samt både morsmålslærere og ikke-morsmålslærere i engelsk.

Kurset kan tas på heltid eller deltid, online, ansikt til ansikt, eller en kombinasjon av begge, og fokuserer på praktiske undervisningsteknikker inkludert undervisningspraksis med elever.

Hva er TEFL?

TEFL logos

TEFL står for Teaching English as a Foreign Language.

TEFL-sertifisering er en kvalifikasjon for å undervise engelsk i utlandet eller online til elever som lærer engelsk. Det har blitt et krav for de fleste jobber innen engelskundervisning globalt, der en 120-timers TEFL-kvalifikasjon vanligvis etterspørres av arbeidsgivere.

TEFL er en standard med visse krav som må oppfylles, men det finnes mange institutter og kursarrangører som tilbyr sertifisering i henhold til TEFL.

TEFL-sertifisering kan oppnås online og anerkjennes av de fleste arbeidsgivere hvis kursleverandøren er adekvat akkreditert. Det passer for de som ønsker å undervise engelsk som fremmedspråk og tilbyr fleksibilitet til å studere i eget tempo.

Hva er TESOL?

TESOL med flere logoer

TESOL står for Teaching English to Speakers of Other Languages.

TESOL-sertifisering brukes ofte om hverandre med TEFL, og refererer vanligvis til å undervise engelsk til ikke-morsmålslærere i engelsktalende land.

Det er et undervisningsdiplom som sertifiserer individer til å undervise engelsk som et annet eller fremmed språk. Akkurat som med TEFL, finnes det flere ulike institutter som utsteder TESOL-sertifikater.

TESOL brukes mest i USA, Canada og Australia, og passer for både undervisning i engelskspråklige skoler og språksentre. Sertifiseringen varer livet ut, med muligheter for ytterligere spesialiserte kurs for å oppgradere sertifiseringen.

Hva er TKT?

TKT-logo

TKT står for Teaching Knowledge Test.

TKT er en serie fleksible, modulære undervisningskvalifikasjoner fra Cambridge, som tester spesifikke områder innen kunnskap om engelskundervisning.

Det er egnet for både nye og erfarne lærere, med moduler som dekker ulike aspekter av undervisning, inkludert bakgrunn til språklæring, leksjonsplanlegging og håndtering av undervisnings- og læringsprosessen.

Sertifiseringen er globalt anerkjent og tillater kandidater å ta et vilkårlig antall moduler i hvilken som helst kombinasjon, hvor hver modul resulterer i et Cambridge English-sertifikat.

Hvordan er det å jobbe for NovaKid?

For å undersøke om et selskap er seriøst, er det nyttig å finne ut hva dets ansatte mener og tenker om sin arbeidsgiver.

Her er en oppsummering av hva som sies om NovaKid blant ansatte:

Fordeler

 • NovaKid ansetter både morsmålslærere og flytende ikke-morsmålslærere.
 • Lærere kan ta ut sin inntekt når som helst.
 • Passer godt for lærere i Europa og kompletterer tidssoner for lærere i Asia.
 • Lønnen anses som utmerket for sørafrikanske lærere (gjennomsnittlig for andre).

Ulemper

 • Krav om høyere utdanning, TEFL/TESOL/CELTA-sertifikat og undervisningserfaring.
 • Høyt minimumskrav til arbeidstimer (20 timer per uke).
 • Kun 50% betaling for prøveleksjoner (20% ved elevs fravær).
 • Krav om å forplikte seg til en fast timeplan på forhånd.
 • Det kan ta måneder fra godkjent søknad til å begynne undervisningen.
 • Problemer med nettstedets funksjonalitet.
 • Utilgjengelige tider for noen lærere, da de fleste etterspurte leksjoner skjer på kveldstid i Europa, noe som er upraktisk for mange av lærerne.

Ansattes vurdering av NovaKid

Nettstedet Glassdoor, en plattform der ansatte vurderer arbeidsgivere, gir NovaKid en vurdering på 4,2 av 5, med 76% av anmelderne som anbefaler selskapet.

Det er imidlertid klager over lange ventetider for å aktivere nye profiler etter at kontrakter er signert, noe som gjør NovaKid til et mindre attraktivt alternativ for de som søker rask ansettelse.

Vanlige spørsmål om NovaKid (FAQ)

Hvordan tilpasses leksjonene etter barnets alder og kunnskapsnivå?

Leksjonene tilpasses barnets utviklingsnivå og behov. NovaKids program er skapt av erfarne engelskspråklige spesialister og tar hensyn til barn i alderen 4-12 års utdannelsesmessige og psykologiske egenskaper.

Programmet baseres på den felles europeiske rammeverket for språk (CEFR).

Hvilke kvalifikasjoner og erfaringer har lærerne på NovaKid?

Alle lærere på NovaKid er sertifiserte ESL-spesialister med erfaring i nettundervisning. De gjennomgår også månedlige videreutdanninger for å fortsette sin profesjonelle utvikling.

I tillegg er alle lærere sertifiserte av TEFL, TESOL, TEYL, CELTA, DELTA eller TKT.

Hvordan overvåker og vurderer NovaKid barnets fremgang?

Foreldre kan følge barnets fremgang i ”Prestasjons”-seksjonen på foreldrekontoen. Dette inneholder alle emner per nivå, og foreldre kan se hvilke emner barnet har fullført og hva som gjenstår for å fullføre nivået.

Etter hver leksjon gir læreren tilbakemelding der de spesifiserer hva barnet har gjort bra og hva de trenger å jobbe med. I tillegg er det mulighet for å se videoopptak av leksjonene.

Hvordan sikrer NovaKid at nettbaserte leksjoner er engasjerende og interessante for barna?

NovaKid underviser engelsk gjennom lek og skaper en positiv og lystfylt atmosfære under leksjonene.

Dette inkluderer å skape positive følelser og lekenhet, noe som resulterer i bedre ordforråd og forbedrede språkferdigheter i lytting, tale, lesing og skriving, samt mye latter.

Hvilke tekniske krav finnes for å delta i NovaKids leksjoner?

Det kreves en stabil internettforbindelse og en datamaskin eller nettbrett med fungerende webkamera og mikrofon.

En datamaskin anbefales for best opplevelse, spesielt for å gjøre øvelsene på skjermen og dra nytte av den større skjermen.

Hvordan håndterer NovaKid barn med spesielle behov eller lærevansker?

Dette nevnes ikke spesifikt på deres nettside, men med tanke på at lærerne er sertifiserte og erfarne, bør de kunne tilpasse sin undervisning etter barnets individuelle behov og evner.

Det vil også variere fra lærer til lærer, samt personkjemi mellom lærer og elev.

Hva er kostnadene for NovaKids kurs, og finnes det rabatter eller prøveleksjoner tilgjengelig?

Eksakt prisinformasjon og eventuelle rabatter eller prøveleksjoner er ikke spesifisert på nettsiden og kan variere.

Det anbefales å kontakte NovaKid direkte for siste informasjon om kostnader og tilgjengelige tilbud.

Sjekk nåværende priser hos NovaKid.

Hvor fleksibel er planleggingen av leksjonene, spesielt for familier i ulike tidssoner?

NovaKid tilbyr fleksibilitet i planleggingen og kan tilpasses familier i ulike tidssoner. Barnet kan delta i leksjoner uavhengig av hvor de befinner seg.


NovaKid Logo

Recent Posts