Beste badedrakt for barn 2024: Fine funksjonelle badetøy for jenter


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å svømme og bade er en fryd for barn i alle aldre, og en fremragende idrett for de små. I denne artikkelen skal vi ta for oss badedrakter for jenter i alle aldre, enten det er for stranden, bassenget eller for svømming som en sport!

Jenter i badedrakter sitter på kanten av et svømmebasseng.

Hvilken badedrakt for jenter er best i test?

En enkel, men veldig god badedrakt for trening og lek er Watery Freestyler. Enkel design, god passform og tilgjengelig for barn i alle aldre.

Watery Freestyler badedrakt for jenter

Hvis du vil ha en badedrakt med lengre ben, kan vi varmt anbefale Speedo Endurance+. Virkelig god kvalitet og behagelig å svømme i!

Speedo Endurance+ badedrakt med ben til jenter

Hvis du vil ha en søtere badedrakt for stranden og lignende, anbefaler vi de søte Liewood-draktene. De gir også god solbeskyttelse med UV50+.

Liewood badedrakt

Et annet fint alternativ som ofte er både rimelig og stilig er badedraktene fra Lindex. Mange fine alternativer i forskjellige farger og mønstre!

Lindex Badedrakt med batikk

En sporty modell som gjør seg like godt på stranden som i bassenget, er den klassiske Nike-badedrakten. Den finnes i flere farger og er en svært populær modell!

Nike Junior Nike G Racerback One Piece

Flere flotte badedrakter finner du lenger ned i artikkelen!

Se også vår artikkel med tips om badebukser til gutter!

En titt på mange flotte badedrakter for barn

Her tar vi en titt på mange forskjellige badedrakter for barn. Vi har prøvd å velge både sporty varianter og mer elegante designerdrakter.

Vi har listet opp størrelsene de er tilgjengelige i for å gjøre det lettere for deg å finne den rette.

Watery Eco Pool Party Badedrakt

Watery Eco Pool Party Badedrakt
 • Tilgjengelig i 7 forskjellige størrelser for alderen 2-15 år
 • Sporty modell
 • Perfekt for lek og plasking

Dette er en veldig populær badedrakt av flere grunner. Badedrakten har brede skulderstropper og en fyldigere rygg for bedre støtte, et middels høyt bensnitt for en fyldigere hofte og en høyere brystring for å gi badedrakten en god passform som ikke beveger seg uansett hvor mye barnet ditt leker og svømmer i vannet.

En annen grunn som gjør dette produktet populært er det klorresistente og resirkulerbare materialet som badedrakten er laget av, nemlig AquaFlex ECO. Dette er et stoff som består av 100% polyester, hvorav 50% kommer fra resirkulerte PET-flasker.

Materialet er også helt klor- og UV-bestandig, slik at både passform og farge holder seg etter over 500 timer i vannet. Det er også vannavstøtende slik at badedrakten ikke absorberer vann og føles tyngre når du beveger deg. Til slutt er det også en høy elastisitet i stoffet som gir en følelse av frihet.

Watery Eco Pool Party Swimsuit er tilgjengelig i flere forskjellige farger, inkludert rød, blå, rosa og svart, og er perfekt for mer seriøse svømmere, men også alle lekne barn.


Watery Freestyler badedrakt for jenter

Watery Freestyler badedrakt for jenter
 • Tilgjengelig i 6 forskjellige størrelser for alderen 4-15 år.
 • Sporty modell
 • Perfekt for de som elsker å svømme

Watery Freestyle er en perfekt badedrakt for alle aktive jenter der ute. Med et høyt snitt, smale skulderstropper og fri rygg er dette en stilig, men også funksjonell badedrakt for de som tilbringer mye tid i bassenget, sjøen eller havet.

Materialet heter Aquaflex og er ekstra slitesterkt og klorbestandig. I tillegg har skulderstroppene og stoffet 4-veis elastisitet, noe som bidrar til ekstra god bevegelighet i armene. Noen andre fordeler med stoffet er at det er vannavstøtende, olje- og solkrembestandig og har en UPF + 50 UV-beskyttelse, noe som betyr at badedrakten har en veldig god beskyttelse mot solen, slik at datteren din ikke brenner seg.

Som en bonus kommer den også med en vanntett pose som fungerer perfekt for å transportere badedrakten etter en svømmetur eller et bad, slik at resten av posens innhold ikke blir vått. Watery Freestyler Swimsuit er tilgjengelig i flere farger, inkludert mørkeblå, korall, blå og svart.


Arena Finding badedrakt med ben til jenter

Arena Finding badedrakt med ben til jenter
 • Tilgjengelig i fem størrelser for alderen 8-17 år
 • Sporty modell
 • Perfekt for vannsport

Denne badedrakten kjennetegnes av den korte benlengden og er et veldig godt alternativ for de jentene som føler seg mindre komfortable i en vanlig badedrakt, eller for de som utøver noen form for vannsport, både innendørs og utendørs.

Badedrakten har UV-beskyttelse, som beskytter barnet mot å bli brent av solen. Designet er stilig med svart stoff, to hvite striper langs sidene og en liten hvit logo på brystet.

Skulderstroppene er stabile og relativt tykke, og ryggen er delvis åpen med bryterrygg. Materialet er laget av 54% polyester og 46% elastan, noe som betyr at bevegeligheten er veldig god. Stoffet er også klorbestandig, slik at badedrakten holder formen og kvaliteten selv etter mange timer i et basseng.

Arena Finding Swimsuit med ben passer derfor best for en aktiv jente som føler seg mer komfortabel med shortslignende ben, og som ønsker å kunne leke og bevege seg uhindret i vannet.


Arena Solid Swim Pro badedrakt til jenter

Arena Solid Swim Pro badedrakt til jenter
 • Tilgjengelig i syv størrelser for alderen 2-15 år
 • Sporty modell
 • Populær modell innen svømming

Dette er en badedrakt fra merket Arena, som er et veldig populært merke innen sportssvømming. Arena er et av de største svømmemerkene på grunn av sin gode kvalitet og komfort.

Modellen er sporty og stilig med høyt snitt og relativt tykke skulderstropper som gir god stabilitet og støtte når du svømmer og beveger deg. Ryggen har en racer-back øverst og et åpent parti i midten av ryggen for å sikre en mer presis passform og for å forhindre at stoffet blir for løst. På brystet sitter Arenas lille hvite logo.

Materialet heter Max Life og er laget av 46 % polybutylentereftalat, som er laget av resirkulerte plastflasker, og 54 % polyester. Badedrakten tørker raskt slik at du kan holde varmen etter svømming, og er også 100% klorbestandig slik at passform og farge ikke forringes etter svømming i bassenget.

Arena Solid Swin Pro er tilgjengelig i flere forskjellige farger og fargekombinasjoner, inkludert rosa og mørkeblå, mørkeblå og hvit, svart og hvit og mint og mørkeblå.


Speedo Boomstar Allover badedrakt til jenter

Speedo Boomstar Allover badedrakt til jenter
 • Tilgjengelig i seks forskjellige størrelser for alderen 6-17 år.
 • Sporty modell
 • Populært merke innen svømming

Det berømte merket Speedo ble grunnlagt i 1928 og er nå et av verdens ledende badetøymerker. Med en misjon om å inspirere folk til å svømme, selger de badetøy og utstyr for folk i alle aldre, egnet for alle slags vannaktiviteter.

Denne badedrakten har et sporty design, med brede skulderstropper for å tillate full bevegelse over skuldrene, høy beskjæring på bena og en delvis åpen rygg. I tillegg har den elastiske kanter rundt alle åpninger, slik at drakten sitter godt og holder seg på plass til tross for mye bevegelse.

Stoffet som badedrakten er laget av heter Creora HighClo og er klorbestandig slik at formen holder til tross for mange timer i bassenget eller bassenget, og også hurtigtørkende slik at du holder deg varm utenfor vannet.

Speedo Boomstar Allover er perfekt for en aktiv jente som vil ha en slitesterk badedrakt som holder formen til tross for mye aktivitet i og utenfor vannet.


Speedo Endurance+ badedrakt med ben til jenter

Speedo Endurance+ badedrakt med ben til jenter
 • Tilgjengelig i seks forskjellige størrelser for alderen 7-17 år.
 • Sporty modell
 • Populært merke innen svømming

Dette er en badedrakt som ifølge Speedo er designet for jenter som vil gjøre mer med svømmingen sin. Drakten har brede skulderstropper og en krysset rygg som er åpen for å gi stabilitet. I stedet for en vanlig badedrakt har denne drakten shortslignende ben som slutter midt på låret.

Fokuset her er på raskere fremdrift, ettersom drakten er designet for å skape en glid i vannet. Designet er stilig med den svarte fargen og en liten hvit logo på brystet.

Speedo Endurance+ er dermed best egnet for de jentene som konkurrerer i svømming eller som bare vil svømme raskere, i tillegg er prisen veldig rimelig med tanke på merkevaren og den høye kvaliteten som følger med den.


Speedo Printed medalist badedrakt til jenter

Speedo Printed medalist badedrakt til jenter
 • Tilgjengelig i seks forskjellige størrelser for alderen 7-17 år.
 • Fargerikt design
 • Unikt design fra et kjent merke

Det verdenskjente merket Speedo har laget en sporty badedrakt med et unikt design. Med brede skulderstropper og shortslignende ben er drakten fast, stabil og holder seg på plass under hele svømmeturen.

Ryggen er åpen og krysset for å forhindre løst stoff og sikre en perfekt passform. Forsiden og baksiden av drakten er svart, mens sidene har et abstrakt mønster i fargene lilla og rosa.

På brystet er Speedo-logoen i lys rosa for å matche designet på sidene. Materialet i drakten er laget av 80% polymid og 20% elastan slik at passformen er perfekt, men også behagelig.

Speedo Printed passer alle som vil ha en glad og fargerik badedrakt for både svømming og lek i vannet!


Beco Maxpower badedrakt for jenter

Beco Maxpower badedrakt for jenter
 • Tilgjengelig i seks forskjellige størrelser for alderen 7-17 år.
 • Sporty modell
 • Stilig design med farger

Beco er en ledende tysk produsent i Europa som selger badetøy, tilbehør og treningsutstyr for voksne og barn. Du kan kjøpe bassengsko og badedrakter fra merket.

En av badedraktene deres heter Beco Maxpower, og dette er en populær modell hovedsakelig for jenter som trenger litt ekstra plass til sidebena eller brystområdet, da det er plass til det i denne drakten.

Materialet er 100% polyester som gir en glatt og slitesterk struktur, og så tilpasser badedrakten seg nøyaktig til kroppen din. Derfor bør du bruke denne badedrakten noen ganger før du kan se det fulle potensialet og den perfekte passformen. Stoffet er også veldig slitesterkt, og du kan svømme med drakten i over 300 timer uten endring i passform eller farge.

Designet er elegant med en svart front og rygg og en enkelt farge på sidene av drakten. Du kan velge mellom mørkeblå, lyseblå, grønn og rød, så det er noe for enhver smak. Ryggen er krysset og skulderstroppene er brede for bedre stabilitet. Det er en liten hvit logo på brystet.

Beco Maxpower er perfekt for de jentene som vil ha litt ekstra plass på bena og brystet, og setter pris på litt farge i badedrakten.


Lindberg Badedrakt

Lindberg Badedrakt
 • Tilgjengelig i tre størrelser mellom 98-128 cm
 • Søt design
 • Fra et velkjent merke

Denne badedrakten er laget av det velkjente merket Lindberg, som startet med elgskinnsko og votter og i dag selger funksjonelle klær og tilbehør for alle som liker å tilbringe tid i den nordiske naturen. I tillegg til badetøy omfatter sortimentet også utendørsklær som votter, luer, fleeceklær og regntøy for barn, kvinner og menn.

Badedrakten har et veldig jentete design med ekstra stoff på skuldrene som nesten imiterer volanger, et slips med snor i nakken der du lukker badedrakten med en sløyfe og spesielt blomsterstoffet i rosa. Fronten er foret og det er også volanger langs det middels høye snittet på bena.

Materialet som Lindbergs badedrakt er laget av består av 83% polyamid og 17% elastan, slik at komforten er høy og drakten er elastisk. I tillegg er stoffet beskyttende mot solen ettersom det har solbeskyttelsesfaktor 50+.


Liewood badedrakt

Liewood badedrakt
 • Tilgjengelig i tre størrelser mellom 98-116 cm
 • Stilig og søt design
 • Minimalistisk mønster i lyse farger

Merkevaren Liewoods filosofi er å produsere bærekraftige produkter som respekterer barns ømhet og uskyld i forhold til moderne familiers livsstil. Med design som fokuserer på rene former og fine trykk som er fulle av personlighet, men som også er funksjonelle, ønsker Liewood at badedraktene deres skal vare i generasjoner fremover.

Materialet som Sille-badedrakten er laget av, består av 82 % resirkulert polyester og 18 % elestan, noe som gjør stoffet elastisk og behagelig. Både forsiden og baksiden er fôret, og materialet er også klorbestandig slik at fargene og passformen ikke forringes etter en dukkert i bassenget. De lange armene og 50+ solbeskyttelsen beskytter datteren din mot solbrenthet.

Designet på Liewood-badedrakten er moderne og stilig, med en beige bakgrunn og et mønster som forestiller en haug med fersken med noen blader og prikker. Det er volanger på skuldrene og rundt livet, og det er glidelås på baksiden for enkel på- og avkledning.


Speedo Disney Frozen badedrakt

Speedo Disney Frozen badedrakt
 • Finnes i én størrelse, 98 cm
 • Morsom design fra Disney
 • Populært merke

Det velkjente svømmemerket Speedo har i over 100 år produsert badetøy for kvinner, menn og barn som vil svømme raskere. Sammen med Disney har Speedo med denne badedrakten skapt noe for alle Frozen-elskere.

Materialet som drakten er laget av heter Endurance 10, som er et hurtigtørkende og elastisk stoff som gir høy komfort for barnet ditt, og en god passform med høy holdbarhet. Badedrakten er også klorresistent og har UPF 50+ solbeskyttelse for å sikre at fargene og passformen ikke forandrer seg etter mye svømming.

Designet er lekent med et mønster av Elsa fra den ekstremt populære barnefilmen Frost. Elsa er lyseblå, mens bakgrunnsfargen er mørkeblå, og det er også hvite streker sammen med Elsa. Skulderstroppene er brede og har en rosa farge. Ryggen er delvis åpen med en brytende rygg.

Hvis du har en datter som elsker Frost, er Speedo Disney Frozen badedrakt definitivt det rette valget for deg!


Blount & Pool JR Badedrakt

Blount & Pool JR Badedrakt
 • Tilgjengelig i syv størrelser mellom 100-160 cm
 • Morsom og uvanlig design
 • Kjent merkevare

Blount & Pool er et ganske spesielt selskap som selger badetøy, undertøy og møbler med sprø og herlige trykk. Iskrem, kakaduer og ananas er eksempler på trykk som garantert vil lette humøret til de rundt deg.

Denne badedrakten er laget av 85% polyester og 15% elastan, noe som skaper en lett drakt med elastisk og slitesterkt stoff som er behagelig å ha på, men også lett å bevege seg i. Modellen er en standardmodell med et hurtigtørkende innerfôr i mesh.

Designet på denne badedrakten er mildt sagt uvanlig, med en svart bakgrunnsfarge og et mønster av gule badeender over hele forsiden og baksiden. På brystet er det to rader med tynne volanger, skulderstroppene er tynne og beintrimmen er middels. Det er en liten hvit logo på venstre side over beintrimmen.

Blount & Pool Yellow Duck Swimsuit JR er perfekt for en leken jente som foretrekker morsomme design som skiller seg ut fra mengden.


Nike G Fastback One Piece

Nike G Fastback One Piece
 • Tilgjengelig i fem forskjellige størrelser, XS til XL
 • Sporty modell
 • Verdenskjent merkevare

Nike er et svært populært varemerke, først og fremst i sportsbransjen, men de tilbyr også en rekke klær og sko til hverdagsbruk.

Denne badedrakten har et sporty og stilig design med svart for- og bakside. På sidene av drakten står det ”NIKE” tre ganger med hvite bokstaver. Beintrimmen er høy, og skulderstroppene er rimelig tykke og også justerbare slik at du kan tilpasse passformen og hvor tett du vil at badedrakten skal være rundt kroppen din. Ryggen er åpen med kryssede stropper og et hull midt på ryggen. Det er også en liten hvit Nike-logo på brystet.

Materialet er tynt og tørker raskt, slik at du kan bevege deg lett i vannet og holde deg varm etter en dukkert i bassenget eller sjøen.

Prisen på Nike G Fastback One Piece kan betraktes som litt i overkant, men siden det er Nike som har laget produktet, kan du forstå hvorfor. De justerbare skulderstroppene gjør at du kan bruke badedrakten lenge selv om du vokser mye, noe som kan gjøre dette til en god investering.


Lindex badedrakt med solbeskyttelse i UPF 50+

Lindex Solbeskyttende badedrakt med UPF 50+
 • Tilgjengelig i 6 størrelser mellom 86-152
 • Søt modell
 • Tilgjengelig i to stiler

Lindex er et velkjent varemerke i Norden som selger klær og undertøy til babyer, barn og kvinner i alle aldre. I tillegg inkluderer sortimentet deres en rekke skjønnhetsprodukter.

Denne badedrakten kommer i to ulike mønstre, den ene har en veldig fin lyslilla farge over hele drakten, mens den andre har et klassisk leopardmønster.

Modellen har en litt lengre glidelås foran på badedrakten, lange armer og volanger ved den mellomhøye benenden.

Materialet er laget av 80 % polyester, som delvis er resirkulert fra PET-flasker, og 20 % elastan, som gjør stoffet behagelig, mykt og elastisk. Stoffet er også solbeskyttende med UPF 50+, og med de lange ermene kan du være trygg på at barnet ditt er beskyttet mot solens sterke stråler.

Lindex Badedrakt med solbeskyttelse i UPF 50+ er perfekt for deg som prioriterer lange armer, solbeskyttelse og et enkelt, men sjarmerende design.


Kuling badedrakt

Kuling badedrakt
 • Tilgjengelig i seks forskjellige størrelser mellom 86-140 cm
 • Søt og fargerik design
 • Fra et populært merke

Det svenske merket Kuling tilbyr barneklær for alle værforhold, enten det er sol og varme eller øsende regn på en kjølig dag. Produktene deres er kjent for å være slitesterke og rimelige, og designet spesielt for aktive barn med mye løping.

Ios Summer Sun Swimsuit har et flott design med en gul bakgrunnsfarge og minimalistiske solsymboler i en mørkere gulfarge over hele forsiden og baksiden. Badedrakten har et middels snitt med volanger langs kantene, og skrittet er fôret. Det er glidelås på ryggen for enkel av- og påkledning.

Badedrakten er laget av resirkulert materiale og består av 96 % nylon og 4 % elastan, noe som gjør den hurtigtørkende og elastisk for komfort. I tillegg har materialet en solbeskyttelsesfaktor på UPF 50+ og lange armer for å forhindre at barnet ditt blir solbrent.

Oppsummert er Kuling Ios Badedrakt Summer Sun perfekt for deg som liker et fargerikt og søtt design, som også er funksjonelt med glidelås, lange ermer og solbeskyttelsesfaktor.


Hva betyr det at badetøy er klorresistent?

Kort fortalt betyr klorresistent badetøy at det er laget for å tåle bruk i vann med klor. De aller fleste badetøy som brukes av vannsportsutøvere, er klorresistente.

Denne typen badetøy holder opptil 20 ganger lenger enn vanlig, ikke-klorresistent badetøy. Dette er spesielt viktig hvis du regelmessig svømmer i svømmehaller eller andre bassenger med klor. Men de er også mer motstandsdyktige mot slitasjen som oppstår ved svømming i saltvann.

Finn flere flotte badetøy for barn!

Recent Posts