Beste badetøy for gravide 2024: Badedrakter for mammakroppen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I motsetning til hva man tidligere har trodd, er det ikke farlig å svømme mens man er gravid. Tvert imot kan det være positivt! Ved å bade kan du slappe av, trene og bevege deg fritt selv om kroppen vokser og blir tyngre.

Som gravid er det ekstra viktig å finne badetøy som sitter godt og som kan håndtere de ulike stadiene i mammakroppen. Her har vi samlet noen av de beste badetøyene som er tilgjengelige akkurat nå, og som passer for gravide.

Gravid kvinne iført svart badedrakt i et badesenter

Hvilken graviditetsbadedrakt er best i test?

En av våre absolutte favoritter er Boobs gravidbadedrakt. En flott dress som gir støtte og følger kroppens naturlige kurver både under og etter svangerskapet. Også fleksibel når du ammer!

Boob Plunge maternity swimsuit

Et annet populært alternativ er badedraktene fra Cache Coeur. De har et bredt utvalg av fargerike og moteriktige badedrakter med et klassisk feminint utseende.

CacheCoeur Gravidbadetøy

Et rimelig og stilig alternativ er badedraktene i Lindex MOM-serien. Enkle, men vakre og velsittende badedrakter med utmerket passform.

Lindex MOM badedrakt

Du finner enda mer badetøy for gravide og nybakte mødre lenger ned i artikkelen!

Ta også en titt på våre tips til gode amme-BH-er!

Liste over badetøy for graviditet og mammakropp

Gravid kvinne med rød- og hvitprikket badedrakt, sittende på en sandstrand

Her finner du en komplett liste over badetøy som passer både under og etter svangerskapet. En god badedrakt skal både være behagelig å ha på og se bra ut. Den skal også gi litt støtte til kroppen, samtidig som den følger graviditetens vakre kurver.

Finn din favoritt i listen nedenfor!

Carriwell Mirou Badedrakt gravid

Carriwell Mirou Badedrakt gravid

Badedrakten Mirou fra Carriwell er designet på en måte som gjør den justerbar og dermed egnet for deg med gravid mage. Den har en enkel og avkledd stil og er helt svart. Med skulderstropper som samles bak nakken og et søtt rynkemønster ved brystene er den ikke bare funksjonell, men også flatterende og stilig å ha på seg.

Mirou kan tilpasses med justerbare skulderstropper, ekstra elastiske benåpninger og et ekstra lag stoff over magen for å gi plass til en voksende mage og gjøre badedrakten behagelig å ha på seg etter hvert som magen vokser. Materialet er mykt og behagelig å bruke.

Merket Carriwell er eksperter på produkter for kommende mødre, og dette er et eksempel på deres ekspertise. Badedrakten er klorresistent, hurtigtørkende og har solbeskyttelsesfaktor 50+. Den er tilgjengelig i størrelsene S-XXL.

Carriwell mener at alle vordende mødre har potensial til å bli verdens beste mamma, og de har skapt sine produkter ut fra denne tanken. Hva skal verdens beste mamma få? Sortimentet omfatter undertøy og støtteprodukter for gravide og ammende kvinner.

I produktutviklingen samarbeider de med jordmødre, leger og bygger på erfaringer fra mødre over hele verden. Tiden som gravid og den første tiden som mamma er helt spesiell, og med produktene deres ønsker de at du skal kunne få den støtten du trenger og gjøre perioden så behagelig og smidig som mulig.


Arena Badedrakt Gravid Pregnancy G9

Arena Badedrakt Gravid Pregnancy G9

Med Pregnancy G9 får du en treningsbadedrakt som fungerer selv om du er gravid. Den er svart med rosa sømmer, noe som gir den en spesiell estetisk effekt. Ellers er stilen veldig nedstrippet og enkel, så det er en badedrakt som kan passe de fleste.

I motsetning til andre badedrakter har den ingen rynkeeffekt eller lignende, så selv om den har en god del stretch, fungerer den kanskje best i første del av svangerskapet. Med høy rygg og et enkelt snitt gir den en støtte som du ikke får i de mykere og mer formbare variantene, noe som er perfekt hvis du ønsker å trene i stedet for å tilbringe dagene på stranden.

Pregnancy G9 er tilgjengelig i størrelsene 36-50, så den fungerer selv om du trenger en større størrelse. Den er designet for gravide, så normalt sett bør du velge samme størrelse som du brukte før du ble gravid.

Arena er et velkjent merke, spesielt innen badetøy og tilbehør for konkurransesvømmere. Det har tatt sin plass som det største og beste merket innen svømming, og for øyeblikket er det ingen som ser ut til å kunne ta den fra dem.

De er først og fremst kjent for sine konkurransebadebukser og badedrakter, men de har også mange andre svømmeprodukter i sortimentet. Du kan for eksempel kjøpe svømmebriller, svømmeføtter, vesker og andre typer badetøy.

Arena har eksistert siden 1970-tallet, og de klarte å sponse en svømmer i verdensklasse til OL i 1972. Siden den gang har de vært å se ved mange anledninger, og badetøyet deres har blitt brukt av mange av de beste svømmerne.


Badetøy for gravide kvinner fra Cache Coeur

CacheCoeur Gravidbadetøy

Cache Coeur tilbyr ulike badetøy til gravide. Hovedsakelig er det badedrakter, men det finnes også noen bikinier i sortimentet. Cache Coeur lager alltid klær i et feminint og stilig design, som samtidig er funksjonelle og gjennomtenkte.

Når du velger en av badedraktene deres, kan du regne med å få en veldesignet og myk badedrakt som gir deg støtte og samtidig tilpasser seg den voksende magen. De har badedrakter i ulike stiler og farger, så uansett om du liker retro eller en mer moderne stil, kan du finne noe som passer.

Det finnes badedrakter med u-hals, v-hals, smale skulderstropper, tynne skulderstropper, skulderstropper du knyter bak nakken og så videre. Variasjonen er stor, noe som gjør det til et merke som passer de fleste.

Cache Coeur badedrakter er Øko-Tex 100-sertifisert, noe som betyr at stoffet er fritt for skadelige kjemikalier. Med sin funksjonelle tankegang kan du selvfølgelig også regne med at badedrakten gir god solbeskyttelse, opptil UPF 80+.

Størrelsene og materialene som brukes, kan variere fra modell til modell. Men de tilbyr badedrakter fra størrelse XS til XXL. Materialene er myke og elastiske og består for det meste av en blanding av polyamid og elastan.

Varemerket Cache Coeur har eksistert siden 2008 og er helt og holdent fokusert på å lage klær for gravide og mødre. Ammeklærne omfatter nattkjoler, amme-BH-er, amme-tights og badetøy. Plaggene er komfortable og designet for å gjøre hverdagen enklere. Mest kjent er de for sine sømløse undertøy og velsittende amme-BH-er.


Carriwell Gravidbadetøy

Carriwell Gravidbadetøy

Carriwells svangerskapsbadetøy gir ekstra støtte til gravide, noe som gjør det behagelig å ha på seg. Badedrakten har en enkel stil i blankt, svart stoff og passer like godt om du deltar på et kurs i vannaerobic for gravide, tar en svømmetur selv eller bare vil ha en rolig dag ved bassenget.

Badedrakten er U-formet og går ganske høyt opp i ryggen. Den har noen innsydde folder som gjør passformen lettere etter hvert som magen vokser, og det elastiske stoffet gjør også at den er fleksibel og passer gjennom store deler av svangerskapet.

Carriwells badedrakt er laget av 80 % polyamid og 20 % elastan, slik at materialet er både elastisk og støttende. Den ekstra støtten er skapt av doble lag med stoff over magen og korsryggen.

For bysten er det vatterte skåler som kan tas av. Skulderstroppene er ekstra brede, noe som også kan gi god støtte. Badedrakten er tilgjengelig fra størrelse S opp til størrelse XL.

Carriwell er et varemerke som tilbyr undertøy og tilbehør for den tiden du er gravid og den første tiden som mor. For at produktene skal bli så gode som mulig og være både funksjonelle og smarte, er tingene deres utviklet sammen med jordmødre og leger.

De har også lyttet til mødres erfaringer og tatt til seg ønsker fra hele verden. Tanken bak merket er at alle nybakte mødre har potensial til å bli verdens beste mamma, og at de ønsker å følge henne gjennom denne spesielle tiden i livet.


Boob Plunge maternity swimsuit

Boob Plunge maternity swimsuit

Graviditetsbadedrakten fra Boob er på mange måter perfekt for deg som venter barn. Med diskrete rynker på siden av badedrakten kan den tilpasses og passe like godt tidlig i svangerskapet som når magen er stor.

Den kan også brukes etter fødselen, da støtten kan være fin å ha også i den perioden. Den dype krumningen gjør den også svært enkel å bruke under amming. Den fungerer også godt for deg som pumper. Badedrakten er helt i svart og har en elegant stil med brede skulderstropper.

Materialet i Boobs graviditetsbadedrakt er ECONYL®, et materiale som er laget av nylonavfall, for eksempel fiskegarn og lignende. Denne polyamidvarianten er blandet med elastan for å få den rette myke følelsen.

Resultatet er en badedrakt som er både klimasmart og miljøvennlig, og som er svært behagelig å ha på seg. Materialet tørker raskt etter bading, og når du bruker badedrakten, tilsvarer den en solbeskyttelse på SPF 50+.

Boob er et svensk varemerke som startet rundt årtusenskiftet. Deres første satsing var patenterte ammeplagg, som raskt ble en favoritt blant mange nybakte foreldre. Sortimentet har vokst med tiden, og i dag tilbyr de mange ulike typer plagg som fungerer godt både for gravide og ammende.

Boob-badeplaggene produseres av Asmay Swimwear, hvis fabrikk står for alle ledd i produksjonen. Det er her mønstrene lages, badedraktene sys og pakkes. Stoffet kommer fra Italia.


Boob Nursing Bikini

Boob Nursing Bikini

Når du er på utkikk etter et todelt alternativ, kan Boobs amme-bikini med høy truse være noe for deg. Bikinioverdelen er en versjon av deres bestselgende BH, som er laget i to lag for å gjøre den enkel å bruke også når du ammer.

Det er en slå-om-modell med brede skulderstropper, der et elastisk bånd under bysten gir god støtte. Bikinioverdelen finnes i størrelsene S-XL, og kan passe dem med A-C-skål. Den høye bikinitrusen er også laget med tanke på barselkroppen.

Du kan bruke dem når du er gravid, men de er like fine den første tiden som mamma. Det høye snittet og det doble stoffet foran gir deg ekstra støtte, noe som kan være nødvendig etter en fødsel.

De kan være spesielt gode etter et keisersnitt. Med et litt høyere snitt ved benåpningene får du en flatterende passform. Trusene finnes også i størrelsene S-XL.

Både topp og truse fås i svart eller mørk sienna. Materialet er hovedsakelig resirkulert polyamid, men det er blandet med elastan for å skape et virkelig behagelig materiale.

Polyamidet som brukes, heter ECONYL® og er laget av nylonavfall. Badetøyet tørker raskt etter svømming og gir solbeskyttelse SPF 50+.

Ideen til Boob kom en kjølig høstdag i 1999. Gründeren så søsteren sin amme sin nyfødte sønn og syntes det virket kaldt. Konklusjonen var at det burde finnes bedre klær – og slik ble Boob skapt. Boob tilbyr plagg som stort sett fungerer like godt under graviditet som under amming.


Lindex MOM badedrakt

Lindex MOM badedrakt

MOM Swimsuit fra Lindex er en helsvart badedrakt med fine detaljer. Både i sidene og på brystet er det rynkedetaljer. De bidrar til utseendet og helhetsinntrykket du får av badedrakten, men er også funksjonelle og bidrar til at det er mulig å bruke badedrakten i lengre tid mens magen vokser.

Sammen med et bånd er bysteområdet med rynk formet som en sløyfe, og en ekstra detalj er et dekorativt hull ved bysten. Badedrakten har v-hals.

Materialet er delvis resirkulert polyamid, som er et ressurseffektivt alternativ med betydelig mindre klimapåvirkning enn andre stoffer. Polyamidblandingen inneholder også elastan, som bidrar til en behagelig stretch.

Cupen er vattert, og skulderstroppene kan justeres for å gi deg den støtten du trenger. Badedrakten fås i størrelsene XS-XL og er designet for å kunne brukes med voksende mage.

Det svenske moteselskapet Lindex startet i Alingsås for mer enn 65 år siden. I dag har de vokst til å bli et av de ledende selskapene i Europa når det gjelder mote. De har rundt 450 butikker og er til stede på 18 ulike markeder.

Gjennom egne nettbutikker og salg i andres butikker på nettet selger de klærne sine over hele verden. Produktutvalget omfatter dameklær, barneklær, undertøy, kosmetikk og noe tilbehør. Med respekt for planeten og klimaet er målet å produsere klær som kan inspirere og styrke kvinner, uansett hvor de befinner seg i livet og i verden.


Kan du svømme når du er gravid?

Gravid kvinne med bikini under vann

Det går fint å svømme når du er gravid. Svømming kan faktisk hjelpe deg, for mosjon er bra, og det kan være lettere å slappe av og bevege seg i vann. Det finnes også vannaerobic og andre treningsformer som er spesielt tilpasset gravide.

Tidligere trodde man at bading kunne føre til infeksjoner eller til og med for tidlig fødsel, men det har vist seg å ikke stemme. Det er selvfølgelig viktig med god hygiene der du bader, men det er for eksempel ikke noe problem å besøke et vanlig svømmebasseng, og det er heller ikke noe problem å bade i innsjøer eller havet.

Hvis fostervannet har lekket ut, kan det imidlertid være en risiko for infeksjon, men dette skjer hovedsakelig de siste dagene av svangerskapet.

Hva er en tankini?

En tankini er en todelt løsning som er en blanding av en bikini og en badedrakt. Overdelen er en tanktop og underdelen er en bikiniunderdel. Det finnes ulike modeller, og de kan være laget av forskjellige materialer.

En tankini er fin hvis du føler deg for naken i bikini. Det kan også være et godt valg hvis du ikke trenger samme størrelse på overdel og underdel, noe som kan gjøre det vanskelig å finne en badedrakt som passer.

Under graviditeten kan en tankini være et mer fleksibelt alternativ enn en badedrakt.


Finn flere tips om graviditetsklær!

Recent Posts