Beste amme-BH 2024: Gjennomgang og kjøperåd for smidig og behagelig amming


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Hvis du ammer babyen din, vil du raskt legge merke til at behovet for melk kan oppstå plutselig, når eller hvor som helst. Da kan det være fint å være forberedt, for å kunne raskt gi barnet ditt den tryggheten og næringen som trengs. Et hjelpemiddel som er flott i løpet av denne tiden er amme-BH-en.

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen typer amme-BH-er som du kan kjøpe på nettet, og utnevner våre favoritter.

Mor ammer babyen i badekåpe og amme-BH

Hvilken amme-bh er best i test?

Vi elsker utvalget av amme-BHer fra det svenske merket Boob. Myk, fleksibel og tilgjengelig i alle størrelser. Et skikkelig toppvalg!

Boob Myk amme-BH

En annen favoritt er Bravado Seamless. Det er markedets mest komfortable amme-bh ifølge vår erfaring.

Bravado Amme-BH Seamless

Vi må også anbefale Medela Komfort. Det er behagelig selv om natten når du sover.

Medela Comfy Amningsbh

Se også våre tips om behagelige gravidleggings og fine ammetopper!

Hva er en amme-BH?

En amme-BH er en spesialdesignet BH som kan åpnes for å gi barnet tilgang til amming på en rask og smidig måte uten at du må ta av eller trekke ned hele BH-en. Ofte er amme-BH-er også laget av litt mer behagelig materiale for å være forsiktig mot kroppen i denne spesielle perioden av livet.

Guide til den beste amme-BH-en

Her er vår guide til den beste amme-BH-en. Det er litt forskjellige typer og design på disse BH-ene.

Luksusmodeller – De litt finere amme-BH-ene

Her lister vi opp våre toppkandidater blant de litt mer luksuriøse BH-modellene.

Bravado Seamless BH

Bravado Seamless Amme-Bh

Sjekk prisen hos:

Bravado ble startet som et lite kanadisk selskap av to kvinner som var ute etter komfortable ammeklær til seg selv. For å gjøre en lang historie kort, utviklet de merket Bravado, som nå eksisterer i 34 land!

Dette er en sømløs BH, noe som betyr at du unngår deler som gnager og skaper ubehag i løpet av dagen. Når det gjelder bekvemmelighet, er dette så nær perfeksjon som du kan få. BH-en er ideell for daglig bruk, dager ute på byen eller under turer.

De myke koppene er designet for å tilpasse seg formen på brystene dine, noe som sannsynligvis også vil endre seg flere ganger gjennom ammingsperioden. Bravado Seamless er ideell å bruke fra start til slutt, så lenge du bestemmer deg for å amme.

Bravado bruker det de kaller B-klipp som du raskt snapper opp på forsiden for enkel tilgang til brystet på den ene siden. På denne måten får barnet lett maksimal nærkontakt med huden din under amming.

BH-en har avtakbare innlegg som du kan bruke til form og diskresjon. Vurderingene er enestående av mødre fra hele verden rundt denne BH-en, og vi kan bare være enige med: Bravado Seamless er en usedvanlig fin amme-BH som vi varmt kan anbefale til alle ammende mødre der ute!


Carriwell Gelbygel

Carriwell GelBøyle Amme-Bh Svart

Sjekk prisen hos:

Denne fantastiske amme-BH-en fra Carriwell har en fantastisk evne til å forme kroppen din og formene dine mens du ammer. Den gir god støtte og løfter deg, uten å begrense strømmen av melk.

Siden denne BH-en ikke har sømmer, kan den endres i størrelse opptil to kopper større, etter hvert som kroppen din endres. Cariwells Gelbygel-BH er vanskelig å overgå når det gjelder komfort. Den gnager ikke, den presser ikke, men sitter perfekt og gir deg akkurat den støtten du trenger.

Det er en prisvinnende og svært populær amme-BH som er utviklet med stor omsorg for ammende kvinnens behov. Av alle varianter vi har testet, er dette uten tvil en av de mest komfortable.

Leter du etter den høyeste kvaliteten, til en helt fin pris, er Carriwell Gelbygel helt klart et alternativ du må sjekke ut!


Medela Comfy

Medela Comfy Amningsbh

Sjekk prisen hos:

Denne amme-BH-en fra Medela er formulert med gravide og ammende mødre i tankene. Det er et lett og komfortabelt plagg uten sømmer som gnager. En perfekt BH å ha døgnet rundt mens du ammer.

Medela Comfy er laget av et ekstremt behagelig og luftete materiale som føles behagelig og skånsom mot huden. Selv om du bruker BH i lange perioder, føler du det knapt, og det er ingenting som gnager eller skaper ubehag.

Koppene er enkle å åpne med en hånd og lukkes like enkelt. Det gir deg rask tilgang og nær kontakt med babyen under amming. Koppene har avtagbare former i skum som gjør bh-en diskret når du bruker den.

Materialet er veldig elastisk og fleksibelt. Det bidrar til den myke og komfortable helheten. Det gir en veldig luksuriøs følelse, og denne amme-BH-en har fått enormt fine anmeldelser på nettet.

Hvis du vil ha en kvalitets-BH å stole på, er Medela Comfys amme-BH et trygt valg. Vi anbefaler det på det sterkeste og er sikker på at du vil like det så mye som vi gjør!


Boob Fast Food Classic

Boob Fast Food Classic Amme-Bh

Sjekk prisen hos:

Boob-varemerket ble grunnlagt i 1999, og er et populært klesmerke for fødselsklær og amme-BH-er som brukes av kvinner over hele verden. Som selskap bryr de seg om både mennesker og miljø og nøye utvalgte materialer og fabrikker å jobbe med.

Boob Fast Food Classic har en ekstremt gjennomtenkt design, og da det ble opprettet hadde Boob uttrykkelig i tankene at det kunne passe omtrent hvilken som helst kvinne. Det gjorde de virkelig, og dette er også egnet for kvinner med mindre bryststørrelser, som fortsatt trenger en litt større kopp.

Nøkkelen til deres design ligger i den sømløse og ekstremt fleksible designen. Den er laget av doble lag rundt koppene for ekstra støtte. BH-en kan også justeres og forlenges om nødvendig, takket være de medfølgende krokene og krokene.

Koppene åpnes lett med en hånd, takket være de gjennomtenkte spennene. På denne måten er det veldig effektivt og enkelt å tilby barnet ditt tilgang til amming.

Boob Fast Food Classic er laget av et mykt resirkulert polyamidmateriale med tynne blonder på toppen. Denne BH-en er ment å brukes fra graviditet og gjennom ammingsperioden.

En veldig fin sykepleie-BH hvor design, bekvemmelighet og funksjon tas i betraktning, og sluttresultatet er en av de aller beste amme-BH-ene som kan bestilles akkurat nå!


Carriwell Omlott amme-BH

Carriwell Omlott Amme-Bh

Sjekk prisen hos:

Carriwell er et dansk selskap som produserer klær og produkter for kvinner under og etter graviditet. Deres amme-BH er godt kjent og kan bli funnet i over 2 000 butikker rundt om i verden.

Denne amme-BH-en er designet for å være enkel, men effektiv og komfortabel. Det er en utmerket natt-BH som ligner veldig på Medelas modell. Det er behagelig å legge seg ned mer og er perfekt hvis du kan amme i sengestilling.

Designet gjør tilgang enkelt, og du trenger ikke å åpne noen knapper eller ta av BH når du ammer. Materialet er utrolig mykt og er sømløst uten klemmer og kroker som irriterer. Den er laget av GOTS sertifisert økologisk bomull.

En populær amme-BH til en rimelig pris gjør det til en åpenbar anbefaling fra oss. Carriwell har mange populære fødselsklær og BH-er, og kundene er generelt veldig fornøyd med deres produkter.


Milki amme-BH

Milki Amme-Bh

Sjekk prisen hos:

Billig og veldig komfortabel amme-BH fra merkevaren Milki. Det er ganske sporty og sitter super behagelig selv om du beveger deg mye i løpet av dagen.

Det er lett å løsne koppene og brette ned stoffer for å amme om nødvendig. Skulderstroppene kan justeres og BH-en er generelt svært fleksibel og tilpasningsdyktig. Rundt brystvortene er det et lite hull, mens du dekker dem med et tynt lag. Det gir en behagelig følelse, uten å føle deg avkledd.

Milki amme-BH kommer i flere forskjellige farger og er en veldig populær modell. Det fungerer i prinsippet for alle situasjoner og er både stilig, diskré og komfortabel. Du vil sannsynligvis ikke finne noen mer komfortable amme-BH-er i denne prisklassen, og vi er svært glade for å ha funnet denne!

Hvis du vil ha en billig amme-BH med best mulig komfort, er Milki amme-BH et trygt valg!


Boob amme-BH sport

Boob Amme-Bh Sport

Sjekk prisen hos:

Denne BH-en er en myk og sporty modell som gir god støtte, uten å komme i veien eller væreubehagelig. Det er perfekt for alle aktiviteter hvor du er ute og beveger deg, enten det er å gå en tur, yogaklasser, løpe eller bare litt mer aktive dager i byen.

Når det er tid for amming, vil du ha rask tilgang med et enkelt trykk på en knapp på forsiden av BH-en. Dette åpner den ene siden for en diskret og enkel amming økt.

Materialet består av resirkulert polyamid og elastan. Det er en rask orkan og fuktighetsavvisende materiale som lar deg føle deg frisk selv om du blir svett i løpet av dagen. Den er polstret i skuldrene og har en rygg som gjør det enkelt å bevege seg fritt og uhindret.

Hvis du er en mor, eller kommende mor, som liker å være i bevegelse, er dette en flott sporty BH å bruke gjennom hele ammingsperioden. Det er veldig populært og Boob er et anerkjent kvalitetsmerke som holder sine løfter.


Abecita Mama Sport amme-BH (Nydelig skandinavisk design)

Abecita Mama Sport Amme-Bh

Sjekk prisen hos:

Abecita er et svensk selskap som dateres tilbake til 1932.  De produserer kvinnelige undertøy og badetøy i sin egen unike stil med skandinavisk design og lang banebrytende ekspertise i å skape funksjonelle undertøy.

Denne sporty amme-BH-en er bøylefri og materialet er såkalt ”coolshape”, som er fuktighetsavstøtende og puster for å holde temperaturen nede når du svetter. Det gir en god støtte uten å være i veien, noe som er akkurat hva en sports-BH forventes å gjøre.

Abecita Mama Sport amme-BH er laget av tekstil som er øko-tex-100 sertifisert. Dette betyr at det er fritt for skadelige stoffer, noe som selvfølgelig er spesielt viktig for et klesplagg som er nær både huden din og barnet.

Abecita amme-bh har komfortabelt myke polstrede stropper rundt skuldrene og en bred rygg for komfortabel bevegelse. Vi anbefaler gjerne dette fine merket med et stilig utseende og en utrolig kvalitativ og funksjonell design. Varm anbefaling hvis du vil ha en sports-stil amme-BH!


Spørsmål og svar om amme-BH-er:

Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene forbrukerne vanligvis spør seg selv før de kjøper en amme-BH.

Trenger du en amme-BH?

Det er sjelden å trenge et bestemt plagg eller apparat. Men en amme-BH hjelper mens du ammer, spesielt hvis du er utenfor hjemmet. Da er det lett å kunne få tilgang til amming uten å måtte ta av eller løsne for mye på knapper, og diskret kunne åpne BH-en.

I tillegg er BH-ene vi anbefaler spesielt designet for å passe forsiktig til kroppen din, mens de uunngåelig gjennomgår visse endringer i etter fødselsperioden. De er hyggelige og ofte mildere på kroppen din når du ammer, noe som er svært verdifullt i denne perioden av livet.

Er amme-BH og graviditet-BH det samme?

Det er spesifikke BH-er for graviditet og amming. Men mange amme-BH-er er også egnet til å ha under graviditeten. Derfor er det vanlig å begynne å se på disse plaggene selv før barnet blir født.

  • Likheten mellom disse typer BH er at de begge har ekstra fokus på å være komfortable, ofte uten eller med få spenner og bøyler som gnager når kroppen er på sitt mest følsomme.
  • Forskjellen mellom dem er at en amme-BH også har en funksjon som gjør det enkelt å åpne eller få tilgang til brystene for amming.

Bør en sykepleie-BH være av samme størrelse som en vanlig BH?

Ja, som regel gjelder samme størrelse for en sykepleie-BH som for en vanlig BH. Spesielt hvis du kjøper en variant som er mild og former seg etter kroppen. Hvis BH-en har en bøyle, sjekk at den sitter riktig slik at den ikke trykker eller gnager mot brystene.

Hvor mange amme-BH-er er nødvendig?

Det er selvfølgelig et individuelt spørsmål, og svaret vil være forskjellig avhengig av hvem du spør. Vanlig er i alle fall at kvinner velger å ha minst 3-4 stykker, eller til og med en for hver dag i uken. I tillegg er det godt å ha noen forskjellige varianter for eksempel:

  • 2 om natten
  • 2 om dagen
  • 1 sporty alternativ

Vårt tips er å kjøpe et par forskjellige varianter og deretter bestille flere av de du liker best.

Bør du kjøpe amme-BH under graviditeten?

Det kan være en god idé å kjøpe i alle fall noen varianter selv før fødselen, for eksempel en komfortabel natt-BH. På denne måten har du tid til å se hva slags BH-er du liker og har blitt vant til det selv før du begynner å amme. Men det spiller egentlig ikke en så stor rolle.

Da kan det være godt å se om kroppen din har tid til å forandre seg ved fødselen og tiden etter det. I noen tilfeller kan du trenge litt størrelse større enn tidligere antatt.

Recent Posts