Beste babycall 2024: Trygghet gir rolige foreldre


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En babycall er hjelpen som gir deg tryggheten ved å kunne høre og se barnet ditt sove. Hvis barnet våkner, vil du være i stand til raskt å være der for komfort og trygghet. I denne artikkelen har vi gått gjennom alle de store merkene på markedet og utnevnt den beste babycallen!

Barnebloggen har testet forskjellige varianter og velger den beste babycallen

Hvilken babycall er best?

I vår sammenligning kom vi opp med disse favorittene:

Motorola VM855 Connect er den beste standardmodellen med kamera.

Philips Avent Babycall SCD731/26 – Best av de billigere varianter uten kamera.

Owlet Smart Sock 3 – Mer enn en babycall, beste babyovervåking og helsemonitor.

Vår sammenligning og anmeldelser

Vi har valgt 9 forskjellige babycaller som vi kan anbefale. Fem med kamera og fire uten. Vi har forsøkt å inkludere modeller fra ulike merker og ulike prisklasser. På denne måten håper vi å hjelpe deg med å finne babycallen som er best for deg.

Beste babycaller med kamera

Her er 4 av de beste babycallene med kamera og videofunksjon.

Motorola MBP855 Connect – Best i test

Motorola MBP855 Connect babycall

Sjekk prisen hos:

Her har vi et ekte kvalitetsprodukt fra det klassiske merket Motorola. Det er en babycall med et kamera, slik at du kan se og høre babyen. Du kan få en oversikt over barnet ditt ved hjelp av den medfølgende mottakerenheten og via mobiltelefonen og en Wi-Fi-tilkobling.

Skjermen på den overordnede enheten har en klar fargeskjerm som gir et klart bilde av barnet. Kameraet har også en infrarød nattsynfunksjon som lar deg se barnets bevegelser selv om det er mørkt i rommet.

Hvis du bare er hjemme, har du rask og enkel tilgang til å se barnet på den overordnede enheten som kommuniserer med kameraenheten over 2,4 GHz. Deretter kan du bevege deg fritt både i og utenfor hjemmet og alltid ha full oversikt over barnet.

Motorola MBP855 har en rekke smarte funksjoner som vil være nyttige. Inkludert:

 • Termometer – Få enkel informasjon om romtemperatur
 • Kryptert – Video og lyd er laget gjennom sikker overføring
 • Toveis kommunikasjon – Du kan styre kameraet og snakke med barnet fra smarttelefonen
 • Musikk – Enheten kan spille fine små vuggesang for barnet

Kameraenheten er trådløs, noe som er en stor fordel. Den er oppladbar og leveres med en smart montering som lar deg montere den nesten hvor som helst.

Dette er et utrolig brukervennlig produkt. Du trenger ikke å bekymre deg for mange ledninger og små detaljer for å holde styr på. Det er raskt å plassere kameraet og komme i gang med å bruke babycallen. Hvis du vil ha en enkel, men utrolig nyttig og sikker babycall, kan vi anbefale Motorola MBP855 Babycall. Det er et kvalitetsprodukt fra et svært kjent merke innen elektronikk og kommunikasjon!


OWLET Smart sock 3 – Best i test komplett overvåking av barns helse

OWLET Monitor Duo 3 babycall

Sjekk prisen hos:

Dette er mye mer enn en vanlig babycall. Det er en komplett pakke for å fortsette å sjekke babyens oksygennivåer, hjerterytme, søvn samtidig som du får video- og lydopptak fra barnet direkte i smarttelefonen.

Dette er et mye dyrere produkt, og ikke alle vil føle behov for dette utstyret. Mange foreldre opplever en bekymring for barnet i løpet av det første året og ønsker ofte å sørge for at alt er i orden. Da gir Owlet babycall er en reell trygghet.

Du kan kjøpe enten Smart Sock med babycall, eller som en pakke med kamera. Dette er den mest komplette babycallen på markedet. Mens du overvåker barnets hjertefrekvens og pust, strømmer lyd og video direkte til telefonen. Sokken med sensor er nyttig i løpet av barnets første 18 måneder. Babycallen og kameraet kan brukes så lenge du føler behov for det, noen bruker dem fra tid til annen opptil ca. 5 år.

Duopakken inkluderer:

 • 1 sokksensor
 • 1 basestasjon
 • 4 sokker
 • 1 kamera
 • 1 magnetisk base
 • 1 sett for veggmontering
 • Ladekabler og lignende

Owlet Smart Sock er sokken som er utstyrt med en sensor som måler både hjerterytmen og oksygenopptaket når barnet sover. Data fra denne delen sendes til basestasjonen som, ved hjelp av lyd- og lysindikatorer, holder deg konstant informert om hvordan barnet føler seg. Du ser også en videostrøm i HD på telefonen via en sikker og kryptert tilkobling. Alt dette bidrar til et komplett bilde av barnets sikkerhet.

Barnets søvn er også noe som kan måles på en veldig konkret måte med Smart Sock og appen. Du vil motta informasjon om hvor mange timer barnet har sovet, hvor mange ganger de har våknet opp og generell informasjon om søvnkvaliteten.

En stor fordel med denne babycallen er at den laster opp ekstremt raskt. Du kan få en 8 timers lading på under 20 minutter og hele 16 timer på rundt 90 minutter med lading! Det er vanskelig å slå. Husk imidlertid at du også må ha telefonen ladet for å se og høre gjennom den. Basestasjonen er imidlertid alltid tilgjengelig og er din viktigste informasjonskilde fortløpende.

Denne komplette babycallløsningen tilbyr et utrolig antall andre sofistikerte funksjoner. For eksempel:

 • Du hører lyden av barnet ditt selv når du bruker andre apper på telefonen
 • Temperaturmåler i rommet der barnet befinner seg
 • Veggmontering slik at ingen kabler er i nærheten av barnet
 • Toveis kommunikasjon slik at barnet ditt kan høre deg hvis du er i et annet rom

Husk at Owlet Monitor Duo 3 Babycall ikke er en slags medisinsk enhet. Det er ment å brukes til overvåking av friske barn.

Hvis du vil ha trygghet utover bare å kunne høre og se babyen, er Owlet smart sock 3 det mest komplette systemet som er tilgjengelig for å holde styr på barnets velvære. Det er et fantastisk produkt som gir deg et rolig og et veldig godt innblikk i hvordan barnet føler seg og hvor godt søvn fungerer. Det er ikke billig, men det er bra veldig bra produkt.


Netgear Arlo Baby Babycall

Netgear Arlo Baby babycall

Sjekk prisen hos:

Denne søte lille babycallen skiller seg ut fra mengden med sine små kaninører. I tillegg til en festlig design, er det et veldig godt elektronikkprodukt bak det hele.

Arlo Baby har en høyoppløselig videofunksjon i 1080p som gir et veldig klart bilde på skjermen. Du kan koble til smarttelefonen, nettbrettet eller nettleseren og se barnet ditt uansett hvor du beveger deg. Systemet tillater også toveis kommunikasjon, slik at du både kan lytte og snakke med barnet ditt direkte over telefonen.

I tillegg til kameraet og mikrofonen har enheten til barnet sensorer som henter informasjon om luften i rommene. Du kan lese temperatur, fuktighet og luftkvalitet i form av VOC-nivåer.

Hvis noe skjer rundt barnet, for eksempel barnet begynner å gråte eller bevege seg, vil du bli varslet om dette gjennom bevegelses- og lydalarmer.

I tillegg til å være en babycall med kamera, utfører Arlo Baby flere andre fine funksjoner. For eksempel er det et utmerket nattlys som kan justeres. Du kan velge mellom mange forskjellige farger i flere nyanser og også sette lysstyrke og varme, helt via mobil. Enheten kan også lage beroligende lyder som vuggesang eller en beroligende statisk lyd som letter søvn. Eller hvorfor ikke spille inn noe av stemmen eller sangen din og spille av musikk fra telefonen?

Kameraet er veldig skarpt og er utstyrt med nattsyn takket være infrarødt LED-lys. Dette gjør at du trygt og rolig kan se barnet sove på avstand, uten å forstyrre eller slå på lampen. Kameraet har også en zoomfunksjon som strekker seg opp til 8x.

Arlo Baby leveres med et oppladbart batteri og en AC-adapter. Alt i alt er det et produkt som er veldig enkelt å bruke og kan raskt lære hvordan det fungerer.

Dette er sannsynligvis den søteste utformingen av alle babycaller, opprettet med babyen i tankene. Det blir som en trofast venn som alltid er ved sengen. Videokvaliteten er utmerket og det plukker opp lyd ekstremt bra. Dette er en av våre favoritter av babycaller med et kamera. Hvis du vil ha en velfungerende og innovativ babycall, kan Arlo Baby godt bli din favoritt! Vi liker den og gir den en klar anbefaling.


Motorola Ease 34 Babycall

Motorola Ease 34 babycall

Sjekk prisen hos:

En litt billigere babycall fra Motorola. Det er en ganske enkel, med svært funksjonell enhet med god ytelse og smarte funksjoner.

Det er en babycall med toveis kommunikasjon, slik at du kan nå babyen med stemmen din om nødvendig. Du kan også spille ulike vuggesang, statiske beroligende lyder eller hvorfor ikke en lydbok? Veldig praktisk å kunne leke og slå av når barnet har sovnet.

Motorola Ease 34 har en god rekkevidde på ca. 300 m i åpne forhold og opptil 50 m innendørs mellom veggene.

Kameraet og foreldreenheten med skjermen gir deg et veldig godt bilde av barnet. Du har muligheten til å zoome digitalt for å komme nærmere hvis kameraet må plasseres vekk fra sengen. Den er utstyrt med nattsyn slik at du kan se barnet uavhengig av belysning på barnets soverom.

Andre flotte funksjoner på Motorola Ease inkluderer:

 • Volumkontroll
 • Temperaturmåler
 • To strømadaptere og oppladbart batteri for foreldreenheten

En av de store fordelene med denne babycallen er den ekstremt lette foreldreenheten, med enkle kontroller og mange funksjoner. Du bærer den lett med deg i lommen og har trygg tilgang til en oversikt over barnet ditt. En ulempe er at du ikke kan koble enheten til smarttelefonen din, noe vi vanligvis setter pris på.

I sin helhet er dette en babycall som føles langt dyrere enn den er. Det er absolutt et ganske grunnleggende produkt med fokus på de mest grunnleggende funksjonene, men det er av høy kvalitet. Hvis du vil ha en rimelig billig babycall, som fortsatt lever opp til ganske høye krav til kvaliteten på bildet, lyden, batterilevetiden og mer, Motorola Ease 34 babycall er et fantastisk valg!


Beste babycaller uten kamera

Her er våre 5 favoritter av alle babycaller uten videofunksjon.

Philips Avent DECT SCD50326 Babycall

Philips Avent DECT SCD50326 babycall

Sjekk prisen hos:

Dette er en annen svært populær babycall fra den velkjente Philips Avent. Den har vunnet en rekke priser fra anerkjente tidsskrifter som Råd och Rön og flere. I tillegg er det ekstremt rimelig og ikke dyrt i det hele tatt. Det er vår andre favoritt blant alle babycaller uten kamera.

Philips Avent DECT har en meget god rekkevidde på 330 m utendørs og 50 m innendørs. Den har en utrolig skarp lydkvalitet som den også har blitt rost for i en rekke vurderinger. Du hører hver lyd som kommer fra barnet, for eksempel babling i søvne, hvis barnet hikker eller våkner. I tillegg har foreldreenheten lys som indikerer støynivået inne hos barnet.

Navnet DECT er navnet på teknikken som brukes. Det er en løsning for trådløs telefoni som både er utrolig sikker og gir en svært stabil tilkobling. Teknologien har mange fordeler fremfor for eksempel Bluetooth- eller Wifi-løsninger. Den har for eksempel mindre forsinkelser og kan håndtere lengre avstander.

Foreldreenheten kan betjenes enten via strømkabel eller med batteri. Babyenheten, derimot, må kobles til en stikkontakt, noe som er godt å vite før du kjøper den.

Denne babycallen kommer med mange flotte og nyttige funksjoner. For eksempel:

 • Lys som indikerer lydnivået
 • Nattlys hos barnet
 • Vuggesanger
 • Volumkontroll og lydaktivering

Philips Avent DECT har mange flotte anmeldelser og fornøyde kunder. De største ulempene som fremheves er at det ikke er mulig å kjøre babyenheten med batterier og at mikrofonen er for følsom. For eksempel, hvis du bor i en storby med mye støy rundt leiligheten, kan lyden av dette bli plukket opp og gjøre det vanskelig å oppfatte barnets lyd.

De viktigste fordelene er prisen, rekkevidden og ekstremt god lydkvalitet. Hvis barnet sover i et rolig miljø, er det utmerket, og du vil kunne plukke opp enhver lyd som barnet lager.

Vi er svært fornøyde og imponert over Philips Avent DECT SCD50326. Vi er overbevist om at dette er en av de aller beste babycallene du får for denne prisen. For de aller fleste foreldre vil dette være det beste valget, hvis du er ute etter en litt billigere babycall uten videofunksjon. Sterk anbefaling fra oss!


Philips Avent DECT SCD725 Babycall

Philips Avent DECT SCD725 babycall

Sjekk prisen hos:

Dette er en fenomenal god babycall fra Philips Avent. Den har lang batterilevetid, god rekkevidde og gir en ekstremt klar lyd.

Dette apparatet kan være oppe og gå i over 24 timer uten å måtte lades. Den er utstyrt med mange flotte funksjoner som er svært nyttige, for eksempel:

 • Temperaturmåling
 • Energibesparende øko-modus
 • Hvilemodus og vibrasjonsmodus

Philips Avent DECT-serien babycaller er basert på en kommunikasjonsteknologi som har mange fordeler. En stor fordel er at signalene fra denne enheten ikke forstyrres av andre senderenheter som mobiltelefoner eller andre babycaller og mer. Sendingen vil være helt privat uten avbrudd eller forstyrrelser.

Når du setter babycallen i hvilemodus, senkes lysstyrken på skjermen og volumet. Du kan fortsatt velge om du vil ha vibrasjoner som varsler deg hvis babycallen plukker opp lyd eller lignende.

Temperaturmåleren måler inne på rommet til barnet og varsler hvis romtemperaturen plutselig endres. På displayet kan du se temperaturen og andre målinger, for eksempel støynivået til barnet, batterinivået og voluminnstillingene.

Babyenheten har et koselig nattlys og 5 forhåndsprogrammerte vuggesanger. Du kan også snakke med barnet fra foreldreenheten hvis barnet må roes ned og høre stemmen din. Pakken inneholder 2 strømadaptere og et ladestativ hvor du enkelt kan lade babycallen. I tillegg får du en smart belteklips, slik at du enkelt kan holde enheten tilgjengelig når du beveger deg rundt i hjemmet.

Den store fordelen med Philips Dect SCD725 er at den er så utrolig fin å bruke. Ingen ledninger, ingen vanskeligheter, god batterilevetid og et veldig velfungerende system for å holde en etterkontroll på barnet. Du får varsler når de trengs, ikke for ingenting. Lyden er ren og kommunikasjonen mellom enhetene fungerer helt feilfritt under de fleste omstendigheter. Dette er virkelig et premium produkt og holder det det lover på alle måter.

Vil ha det beste når det gjelder babycaller uten kamera så er Philips Dect SCD725 Babycall vårt absolutte favorittvalg. Best i test og holder alt den det lover, vi kan ikke unngå å gi det en veldig sterk anbefaling. Det eneste negative er at det er litt dyrere enn andre, men som vanlig får du ofte det du betaler for.


Babycall Padwico 850

Padwico 850 babycall

Sjekk prisen hos:

Padwico er et produkt av det svenske selskapet Capidi. De har en rekke produkter for hjemme- og barnesikkerhet. Deres babycall kalles Padwico 850 og er et produkt med et veldig godt rykte.

Denne babycallen har et ekstremt godt signal, noe som gir den en lang rekkevidde på opptil ca. 500 m i åpne områder. Det fungerer innenfor 863-870 MHz og fungerer bra uten forstyrrelser i mottagelsen.

På Padwico har du også muligheten til å snakke med barnet via enheten. Det er derfor en enhet med toveis kommunikasjon, som kan være nyttig og ikke er tilgjengelig på alle babycaller.

Denne babycallen er av god kvalitet og har god batterilevetid og muligheten til å drive begge enhetene på batteri. Det er praktisk at batteriene er innebygde oppladbare, noe som gjør det enkelt å bare koble til og lade umiddelbart når du åpner pakken. Det fungerer også å bruke under lading hvis du trenger det.

Enhetene er stilige og tydelig merket slik at du vet hvilken som er til foreldre og som er til baby. På selve enheten kan hele tiden lese temperaturen i barnerommet. I tillegg til høyttaleres som indikerer på foreldreenheten også om noe skjer via vibrasjoner og lysdioder som viser hvor mye lydaktivitet som skjer hos barnet.

Enhetene har et lavt strålingsnivå og er trygge og sikre å bruke på daglig basis. En stor fordel er at apparatet tåler kulde ekstremt godt, og det er testet for å takle temperaturer helt ned til -20 grader celsius.

Padwico 850 har også mange andre praktiske funksjoner du vil sette pris på, for eksempel:

 • Et nattlys på barnets enhet
 • En alarm som indikerer om du overskrider rekkevidden til apparatet
 • Lydnivåmåler med lysindikator på foreldreenheten
 • God batterilevetid og varselsignal for lavt batterinivå
 • Vibrerende funksjon som varsler deg hvis barnet høres

Det er en liten og enkel å administrere enheten med en fin design og god funksjonalitet. Vi liker Padwico og forstår godt hvorfor det er en bestselger. Bare å være helt rimelig, og dette er et kjøp som du vil ha mye bruk fra i de første årene som forelder. Jo mer du kan stole på babycallen, jo mer frihet får du som forelder. Vi tror at Padwico 850 er en babycall å stole på og gir den en klar anbefaling!


Neonate Babycall BC-4600D

Neonate Babycall BC-4600D

Sjekk prisen hos:

Selskapet Neonate ble grunnlagt i Norge og er helt fokusert på babycaller. Deres BC-4600D er en fantastisk nyttig og svært rimelig modell uten kamera.

Med en utrolig lang rekkevidde i signalet kan du opprettholde kontakten mellom enhetene på opptil 800 meter. Du har også en alarm som signaliserer hvis du beveger deg utenfor signalområdet, slik at du raskt kan komme tilbake.

På Neonates babycall er begge enhetene utstyrt med oppladbare batterier. Når de er fulladet, varer de i hele 30 timer i standby-modus. Den har også en batteriindikator som tydelig viser når batterinivået blir lavt.

En annen veldig godt gjennomtenkt detalj hos Neonate babycall, er at de er utviklet for å ha lave strålingsdoser. Blant annet har babycallen et system som gjør det mulig å gå inn i standby-modus når det blir stille i rommet. Den aktiveres deretter hvis det oppstår lyd. På denne måten spares batteriene og strålingen fra apparatet minimeres kontinuerlig.

Denne babycallen er helt basert på digital teknologi. Dette betyr at det ikke er noen forstyrrelser i overføringen. I tillegg er kommunikasjonen beskyttet mellom enhetene og kan ikke nås av eksterne radiosendere og lignende.

Neonate har produsert sine babycaller med tanke på det nordiske klimaet. Derfor er de svært holdbare for kulde og BC-4600D tåler temperaturer ned til -19 grader.

Smarte funksjoner vi setter pris på med Neonate er:

 • Nattlys som kan stemmestyres
 • Evne til å kontrollere mikrofonens følsomhet
 • Stilig design, behagelig å holde

En funksjon som noen kan mangle er evnen til å kommunisere fra foreldreenheten til barneenheten. Denne funksjonen er tilgjengelig på noen babycaller, men ikke her. De fleste bruker ikke dette, men det er verdt å notere seg.

Samlet sett er vi svært imponert over Neonate Babycall BC-4600D. Den har alle nødvendige funksjoner og ytelsen er veldig bra når det gjelder rekkevidde og batterilevetid. Prisen er rimelig og akkurat riktig for hva du faktisk får for pengene. Vi ser dette som en av de beste valgene, når det gjelder kameraløse babycaller!


CAPiDi babycall

CAPiDi babycall

Sjekk prisen hos:

Her har vi et annet kvalitetsprodukt fra svenske Capidi. Dette er en babycall som er enkel å bruke og har mange styrker som vi vil ta en nærmere titt på.

Hvis vi starter med rekkevidden, er den fantastisk på denne babycallen med opptil 800 meter på åpne overflater. Det fungerer feilfritt uten forstyrrelser på grunn av den krypterte tilkoblingen som parer de to enhetene. Hvis du går utenfor rekkevidde, vil du bli varslet via en alarm på foreldreenheten.

Capidi babycallen har hele 100 timers batterilevetid i standby-modus. Det er eksepsjonelt bra og en svært verdsatt kvalitet på denne typen elektronikk.

Vi vil også benytte anledningen til å hylle Capidi for deres stilige design. Babycallen er tilgjengelig i flere forskjellige farger, og du kan også erstatte forsiden og style den til din egen smak. Det er litt moro og noe vi kan sette pris på.

Capidi selv skryter av at deres babycall har den laveste strålingen på markedet på maksimalt 10mW, noe som er betryggende. Den lades enkelt ved hjelp av den medfølgende mikro-USB-kabelen.

Noen flotte funksjoner som vi liker godt med Capidis babycall er:

 • Belteklips for å enkelt bære den med den
 • Justerbar mikrofonfølsomhet
 • Vibrerende funksjon på foreldreenheten
 • LED-belysning som indikerer støynivået til barnet
 • 5 års garanti

Det føles som Capidi virkelig har lyktes med dette produktet. Design, funksjon og sikkerhet – alt er gjennomtenkt. Vi liker denne babycallen veldig godt. Prisen er også ganske grei, og det er vanskelig å finne noe direkte negativt å si om dette produktet.

Hvis du vil ha en veldig god, velfungerende babycall uten kamera, er CAPiDi Babycall et valg du mest sannsynlig vil være fornøyd med.


Hva er en babycall?

En babycall er et produkt designet for å tillate deg å overvåke barnet ditt når du er i et annet rom. Noen ganger kalles de også babymonitor.

En babycall er et elektronisk produkt bestående av to deler. En del som er plassert med barnet og en del du som forelder har ved siden av deg. Fra barnets side er en mikrofon som er veldig lydfølsom. På foreldrenes side er en høyttaler, som lar deg umiddelbart høre om barnet våkner opp eller lager uvanlig støy.

En babycall kan også ha et kamera og muligheten til å sende video. Da sitter kameraet på den delen som er med barnet og en skjerm på foreldrenes enhet, slik at du både ser og hører barnet ditt.

Spørsmål og svar om babycaller

Her har vi samlet svarene på mange spørsmål som forbrukerne vanligvis spør seg selv før et kjøp av en babycall.

Trenger du en babycall eller ikke?

Det er ingen rett eller galt om du trenger en babycall. Mange opplever stor komfort og trygghet ved å kunne bevege seg fritt hjemme mens det lille barnet sover. En stor frykt som mange foreldre har er at barnet skal våkne opp uten at noen legger merke til det og kan reagere.

En babycall gjør hverdagen enklere i de første årene av barndommen. Siden små barn sover flere ganger om dagen, er disse øyeblikkene ofte de eneste sjansene du som forelder kommer over for å gjøre andre ting. En babycall kan gjøre det lettere å dra nytte av disse øyeblikkene uten å hele tiden stå klar i nærheten av babyen.

Hvis du bor i en litt liten leilighet, kan det ikke være nødvendig å ha en babycall ettersom du fortsatt vil høre om babyen våkner. Men i en større leilighet eller et hus, kan det være ganske praktisk. Ellers vil du uunngåelig ønske å gå og sjekke babyen ganske ofte uansett.

Hvilken babycall har lang rekkevidde?

Her er en tabell over utvalget av de forskjellige babycallene fra vår test:

Babycall Video   Ute                Inne
Philips Avent DECT SCD725Nei330 m50 m
Philips Avent DECT SCD50326Nei330 m50 m
PadwicoNei500 mikke spesifisert
Neonate Babyvakt BC-4600DNei800 mikke spesifisert
CAPiDi babyvaktNei800 mikke spesifisert
OWLET Monitor Duo 3JaInnenfor wifi-grensen
Arlo BabyJaikke spesifisert90 m
Motorola MBP855 ConnectJa300 mikke spesifisert
Motorola Ease 34Ja300 mikke spesifisert

Kommer det stråling fra en babycall?

Ja, babycaller sender data i form av lyd og video med radiobølger som utskiller stråling. Det er imidlertid ingen råd fra Direktoratet for strålevern og atomtryggleik (DSA) om denne typen produkter. De hevder at så lenge du følger retningslinjene i brukerhåndboken for produktet, forblir strålingen under grensene som er tilgjengelige. Du kan også lese om Det svenske strålevernets målinger her.

Kan man bruke en babycall utendørs?

Ja. Det er noen ting du må sjekke ut før du gjør det, som kan variere mellom ulike babycaller. Hvis barnet skal være utendørs, for eksempel i barnevognen, trenger du en babycall med en enhet som kan drives av batteristrøm. Det finnes enkelte varianter som ikke gjør det, for eksempel Philips Avent DECT SCD50326.

Ellers er det mulig å bruke babycallen utendørs, selv når det er kaldt. Mange apparater tåler ekstrem kulde helt ned til ca. -20 grader. Men hvis det er veldig kaldt, sjekk ut hva enheten din kan håndtere!

Hvor lenge bruker man en babycall?

Perioden de fleste virkelig føler at babycallen er en stor trygghet er i løpet av de første 6 månedene. Da sover barnet fortsatt i mange korte perioder og kan våkne opp litt når som helst. Hvis barnet deretter begynner å gå litt mer mot å kunne sove riktig om natten, reduseres behovet for en babycall.

Selvfølgelig er dette ikke noe som gjelder for alle barn. Mange barn sover ivrig i lengre perioder. En babycall kan være nyttig når babyen sover i perioder du er våken. Det er veldig forskjellig mellom barn og familier hvordan situasjonen ser ut. Hvor lenge du vil bruke babycall kan avhenge av mange faktorer, for eksempel:

 • Barnets soverutiner
 • Om barnet sover i nærheten av foreldrene eller i sitt eget rom
 • Hvordan barnet våkner opp (stille, gråtende, høylytt, redd, osv.)

Som en slags tommelfingerregel kan du si at hvis barnet er i stand til å sove hele natten i en periode på noen uker, vil du sannsynligvis klare deg bra uten babycallen.


En annen populær artikkel om barnesikkerhet du kanskje vil lese, handler om barnegrinder!

Recent Posts