Beste bankebrett 2024: Morsom hammerbenk for småbarn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Et bankebrett er et klassisk leketøy som er både lærerikt og underholdende. Med en hammerbenk trenes barnets motorikk og intelligens, samtidig som spillet oppmuntrer til kreativitet og kan skape interesse for å bygge og skape. I denne artikkelen anbefaler vi noen av de beste bankebrettene for barn!

fire forskjellige bankebrett, hammerbenker og noen andre leker

Hvilket bankebrett er best i test?

Best i test av de klassiske variantene er Micki Bankebrett. Det klassiske svenske leketøysmerket har produsert denne typen leker i mange år, men fortsetter å utvikle produktets design og funksjon.

Et annet unikt bankebrett vi vil anbefale er Hape bankebrett og xylofon, et brett kombinert med en xylofon som høres når du slår ballen ned i hullet.

Til slutt kan vi anbefale Brio Bankebøtte. Det er en relativt ny modell som er rund og har en liten ball som skal slås ned i hullet. Morsom variant av et klassisk leketøy!

Se også våre tips til andre treleker for barn, eller flotte dukker og dukkehus!

En omfattende guide til bankebrett for småbarn

Som du vil legge merke til nedenfor, er det ganske mye å velge mellom i dette området. Det finnes mange forskjellige produkter, som er forskjellige i kompleksitet og rett og slett passer forskjellig avhengig av hva du leter etter til barnet ditt.

Ved hjelp av guiden håper vi at du kan få et helhetlig bilde av de ulike produkttypene som finnes på markedet. Vi sammenligner også de ulike variantene opp mot hverandre og ser på alt fra design til pris og hvor avanserte lekene er. På den måten tror vi du kan finne et bankebrett som passer ditt barn!

Micki Bankebrett

Micki Bankebrett

Sjekk prisen på:

Dette er et bankebrett hvor de virkelig har tenkt på det meste for å produsere et produkt som er både morsomt og enkelt å leke med. Mickis bankebrett finnes i litt forskjellige stiler.

En modell har utformingen av en liten gris. Med små stoffbiter sydd på flere deler av brettet blir det ekstra morsomt å leke med og de minste barna kan ikke bare hamre inn bolter men også kjenne hvordan stoffbitene føles.

De har også tenkt mye når det kommer til ting som farger. Med mange forskjellige glade farger på både bolter, hammer og brett vil de fleste barn ha glede av denne leken. Et annet pluss er at den er laget av tre, som, som vi diskuterte tidligere, ofte gjør at produktet varer lenger.

En ting til de har gjort for å optimalisere denne bankebrett er at de har valgt å lage brettets ben i litt mykere plast. Det betyr blant annet at den står stødig og ikke glir bort når barnet hamrer. Men det betyr også at støynivået ikke er like høyt og at barnet ditt ikke trenger å bli utsatt for høye lyder hele tiden, selv om det hamrer hardt.

Mickis bankebrett fås med enten fire eller seks bolter som barnet kan slå ned. Det er passe utfordrende og hammeren er laget av myk plast som ikke bråker eller kan skade barnet. Dette er en ekte klassiker, og etter vår mening er Micki merket nummer én for denne typen babyleketøy i dag!


Micki Bankebrett Premium

Micki Bankebrett Premium

Sjekk prisen på:

Her er nok et bankebrett fra Micki som passer deg som ønsker noe med et litt mer luksuriøst preg for barnet ditt. Brettet er laget av tre og har fine graverte detaljer som virkelig gjør at den gir et eksklusivt inntrykk.

Akkurat som modellen over har de tenkt seg om og laget et brett med myke ben, som demper slagene og får det til å stå stødig når barnet hamrer.

Ulempen med et produkt som dette er at det ikke er så fargerikt, og designet kan kanskje bli verdsatt litt mer av foreldrene enn barna. Prisen er på et helt rimelig nivå, selv om det finnes billigere varianter i denne guiden.


Hape Pound & Tap Bench

Hape Pound & Tap Bench

Sjekk prisen på:

Dette er en helt unik hammerbenk med en morsom vri. Når du treffer en av ballene, ruller den ned en xylofon under som pinger mens det er gøyen ruller nedover. Det er givende for barnet som lykkes med å få ballen igjennom, og lyden er behagelig og koselig.

Hape er et britisk selskap med produkter som er populære over hele Europa. En av styrkene deres er deres elegante og slitesterke treleker, med alt fra ballbaner og blokker, til musikkinstrumenter og selvfølgelig bankebrett.

Denne spesielle varianten, Hape Pound & Tap Bench, er veldig genialt designet og å se og høre ballen rulle ned over xylofonen er et element som de små barna sjelden ser ut til å bli lei av. Det er noe tilfredsstillende med å møte utfordringen med å få ballen på plass, slå den gjennom hullet og bli belønnet med bevegelse og musikk.

Dette er litt av en skjult perle blant bankebrett, og et morsomt unikt design som vi absolutt vil anbefale! Hape holder ofte høy kvalitet på både råvarer, design og funksjonalitet. Et sterkt tips for en nysgjerrig liten!


Brio Bankebrett

Brio Bankebrett

Sjekk prisen på:

Dette er et ganske klassisk bankebrett som kan bety mange timers morsom lek for barnet ditt. Modellen kommer med 8 bolter med tilhørende hull og en hammer som lar barnet trene på koordinasjonen og ha det gøy samtidig.

Modellen kommer i sort hvit og rød og har lyse farger som er morsomme for barnet ditt å leke med. Når boltene er hamret fra den ene siden, kan brettet snus og de kan ganske enkelt hamres tilbake. Rett og slett et godt bankebrett i plast som også kommer til en pris som er overkommelig for de aller fleste foreldre.


Brio Bankebøtte

Brio Bankebøtte

Sjekk prisen på:

Her er et litt mer avansert produkt som inviterer til enda mer læring og en litt mer kompleks lek. Modellen består av en stor rund plate, hvor tre forskjellige kuler kan hamres ned. Tallerkenen og kulene kommer i muntre og lyse farger som gjør dem enda morsommere å leke med.

Alle kuler lager forskjellige lyder når de hamres med den medfølgende hammeren. Den har også forskjellige vekter som gjør at de ruller forskjellig. Hver gang en ball blir hamret ned, ruller den ut gjennom ett av de tre hullene på siden av platen eller boksen.

På denne måten får barnet utforsket hva det er som får ballen til å rulle ut gjennom hullet det lager, samtidig som det får øve på koordinasjon når det hamrer ballene ned gjennom hullet.

Til slutt må vi også si at prisen er overraskende lav. Synes du at vanlige bankebretter er litt enkle, er dette et produkt som virkelig kan være verdt pengene.


Babblarna Bankebrett

Babblarna Bankebrett

Sjekk prisen på:

Babblarna er svært populære karakterer blant små barn i dag. Her kommer et bankebrett med dette temaet som kan gjøre spillet enda morsommere.

Et stort pluss med dette produktet er at det er laget av tre. Dette gjør det ikke bare litt mer solid og gir et mer autentisk preg til spillet. Leker laget av tre har også en tendens til å ha lang levetid, noe som er viktig for både miljøet og lommeboken.

En litt negativ ting med dette bankebrettet er at det er litt mindre og kun inneholder fire forskjellige bolter. Til tross for dette koster det mer enn ganske mange andre produkter i denne guiden. Det merkes rett og slett at du må betale litt ekstra for de populære karakterene hvis tema leken går i.


Liewood Kirk Hammer Toy

Liewood Kirk Hammer Toy

Sjekk prisen på:

Dette er et bankebrett som kanskje ikke helt følger det klassiske designet som mange andre modeller har. Dette produktet består av en stor trekloss, med tre avrundede blokker som stikker opp og kan hamres på. En annen ting som gjør at denne leken skiller seg litt ut er at hammeren også er laget av tre, noe som ikke er helt vanlig.

At produktet nesten utelukkende er laget av tre er selvfølgelig positivt ut fra at det vil være mer omfattende og trolig vare ganske lenge. En ting som kan være verdt å vurdere er at støynivået kan bli ganske høyt med en trehammer og boks og at det rett og slett kan høres litt mye ut.

Designet er som sagt spesielt med en solid trekloss og dette produktet skiller seg fra de fleste andre. Dette gjør også at prisen lander på et litt høyere nivå. Kanskje ikke noe for deg som er ute etter et budsjettprodukt, med andre ord, men en god leke om du synes vanlige bankebrett er litt tynne og vinglete.


Kids Concept Bankebrett Edvin

Kids Concept Bankebrett Edvin

Sjekk prisen på:

Ønsker du et trebankebrett til barnet ditt, uten å måtte bruke for mye penger, kan dette være det rette valget. Dette produktet er laget utelukkende av tre, alt fra bolter til hammer og brett. Den har en enkel design med en hvit tavle og bolter i mange forskjellige farger som grønt og rødt.

Når boltene er hamret gjennom på den ene siden, kan brettet enkelt snus og de kan hamres tilbake. Også heVi har imidlertid et lite problem med at hele settet er laget av tre, noe som kan få det til å høres mye ut, spesielt hvis barnet ditt hamrer hardt.

Når det er sagt, er dette et veldig rimelig produkt. Faktisk, til tross for at den er helt laget av tre, er dette en av de billigste i denne guiden. Et meget godt valg for de som ønsker et kvalitetsbankebrett til en lav pris til barnet sitt.


Kids Concept Neo Hammerbenk

Kids Concept Neo Hammerbenk

Sjekk prisen på:

Her er nok en hammerbenk eller bankebrett laget helt i tre. Dette produktet er faktisk et av de penere i guiden og et enkelt design med trefarget brett og hammer og fargerike bolter gjør at det sannsynligvis vil bli en hit hos de fleste barn.

Et pluss med dette er at hammeren har to forskjellige sider, en tykkere og en litt smalere. Blir leken for lett for barnet ditt, kan de rett og slett få en liten ekstra utfordring ved å bruke siden som er litt smalere.

Prisen er også bra, selv om dette produktet ikke er det største og har 6 bolter å hamre. Akkurat som mange modeller er det mulig å hamre fra begge sider og hvis boltene er drevet inn, kan du fra den ene siden enkelt snu brettet og hamre dem tilbake.


Kärnan Bamse Lille Skutts Bankebrett

Kärnan Bamse Lille Skutts Bankebrett

Sjekk prisen på:

Brumm og vennene hans er veldig populære karakterer blant små barn. Her er derfor en bankebrett med motiver fra disse spennende eventyrene og seriene, slik at barnet ditt kan trene på motorikk og konsentrasjon sammen med Lille Skutt. Perfekt som gave til noen som liker Bamse!

På siden av bankebrettet er et stort bilde av spesielt Lille Skutt. En annen morsom ting er at boltene er formet som gulrøtter som barnet kan hamre ned. På denne måten knytter man seg til eventyret og til Lille Skutt som karakter, samtidig som de fleste barn nok synes det er morsommere å hamre på gulrøtter enn på ensfargede bolter.

Brettet og hammer er laget av tre. Dette er et av produktene som overrasker oss mest når det kommer til prisen. Til tross for de populære karakterene, i tillegg til å designe gulrøtter i stedet for enkle bolter, er dette et av de billigste produktene i denne guiden. Hvis barnet ditt liker historiene om Bamse og vennene hans, så er dette et skikkelig kapittel.


Nap Slagbenk Krokodille med baller og xylofon

Nap Slagbenk Krokodille med baller og xylofon

Sjekk prisen på:

Dette er et spennende produkt som tilbyr litt mer enn bare å trykke på ulike gjenstander. Leken er utformet som hodet til en krokodille, som har munnen åpen. I overkjeven er det to kuler i forskjellige hull som kan bankes gjennom.

Når ballene faller gjennom hullene, lander de i underkjeven. Det er en liten xylofon som lager forskjellige morsomme lyder. Dette gjør spillet enda morsommere og gjør at det bare skjer.

Xylofonen som sitter i underkjeven kan også trekkes ut og spilles separat ved hjelp av den lille hammeren. Du får med andre ord to leker i ett til barnet ditt. Til tross for alt dette er prisen overraskende lav og hvis du tror barnet ditt ville synes et vanlig bankebrett er litt kjedelig i lengden, kan dette virkelig være noe.


Melissa & Doug bankebrett i nivåer

Pound & Roll Tower Melissa & Doug

Sjekk prisen på:

Også her har vi et bankebrett, hvor barnet ditt kan hamre fargerike kuler, i stedet for vanlige bolter. Modellen kommer med en hammer, fire kuler og selve strukturen, eller tårnet som kulene hamres ned gjennom.

Det kule med denne leken er at ballene som hamres gjennom havner i et lite spor, hvor de ruller ned etasje for etasje til de når bakken. Her skjer det noe etter at barnet hamrer ned delene, som for mange vil gjøre leken enda morsommere.

En annen positiv ting er at både kuler, tårn og hammere kommer i muntre og morsomme farger, passer for små barn. Det blir rett og slett enda morsommere å leke med dem og designet vil nok appellere til de aller fleste barn. Prisen er også bra på dette produktet, og akkurat som modellen ovenfor kan dette være et perfekt alternativ om et vanlig bankebrett er litt monotont for barnet ditt.


JaBaDaBaDo Bolt Board Teddy

JaBaDaBaDo Bolt Board Teddy

Sjekk prisen på:

Ønsker du et bankebrett med et stilig og søtt design til barnet ditt, kan denne modellen være noe. Bena på sidene er formet og malt som søte teddybjørner, noe som gir denne leken en liten personlighet. De andre delene er fargerike, uten å være for lyse, og totalt sett er dette et av de finere produktene i denne guiden.

Alle deler er laget av tre og solide ben på hver side sørger for at brettet står stødig. Totalt har dette bankebrettet seks bolter med hull. En ting som kanskje bør nevnes er at tredesignet, akkurat som vi har dekket med tidligere produkter, kan få det til å høres litt høyt ut når barnet hamrer.

Til slutt er prisen også ganske lav, men det finnes enda billigere produkter på markedet. Ønsker du et søtt trebankebrett til barnet ditt, kan du absolutt se nærmere på denne modellen.


Stoy Bankebenk

Stoy Bankebenk

Sjekk prisen på:

Til slutt ønsker vi å avslutte denne guiden med en fin, grønn hammerbenk fra merket Stoy. Denne modellen er som mange andre laget av tre og boltene som er hamret inn har flere forskjellige farger. En solid konstruksjon, med ordentlige ben som gjør at den står stødig.

Et pluss med dette produktet er at det er FSC-merket. Det betyr at det er tatt ekstra ansvar for at veden som er dyrket blant annet er produsert på en miljømessig forsvarlig måte. Et godt valg for de som rett og slett vil tenke litt ekstra på hvordan forbruket ditt påvirker verden rundt deg.

Dette gjør også prisen litt høyere og du kan finne bankebrett som ikke er FSC-merket for ganske mye mindre. Men det er ikke snakk om enorme summer og hvis denne typen saker er viktige for deg, kan et produkt som dette definitivt være verdt noen ekstra kroner.


IKEA Arise bankebrett

IKEA er ofte flinke til å produsere rimelige produkter som passer godt inn i de aller fleste hjem. Vi synes virkelig at de lyktes her også og faktum er at dette er det aller billigste produktet i denne guiden.

En ting som skiller dette bankebrett fra andre, dyrere varianter er boltene som er ganske tynne og plastiske. Selv om dette gjør at brettet føles litt mindre solid, kan det hjelpe at det ikke høres fullt så høyt ut når barnet hamrer på det.

På sidene av dette brettet er det også søte motiver som morsomme dyr og andre ting. Bena er solide på begge sider av brettet og gir god støtte som hindrer at det velter. Et annet pluss er at produktet inneholder 8 bolter med tilhørende hull, som er mer enn de fleste i denne guiden.

Til slutt er det også det aller billigste alternativet i denne guiden, med ganske stor margin. Ønsker du et morsomt bankebrett til en lav pris, er dette derfor virkelig noe å se nærmere på.


Hva er et bankebrett?

Et bankebrett eller hammerbenk er et leketøy for små barn som kan hjelpe med å trene på ting som motorikk og hånd-øye-koordinasjon.

Det mest klassiske og vanlige designet består av en plate, eller brett med ben, som har små hull der tilhørende bolter eller tykke pinner passer. Det krever litt kraft å få boltene gjennom hullet, og det gjør detrett og slett med hammeren som mer eller mindre alltid følger med.

Det finnes ulike typer bankebrett og i tillegg til denne enklere modellen finnes det også mer avanserte varianter, hvor man for eksempel slår baller gjennom et hull i stedet for bolter.

En ting som er vanlig når det gjelder bankebrett er at de ofte er vendbare, slik at når boltene først er hamret gjennom hullet kan de lett drives tilbake fra den andre siden.

Materialet kan også variere mellom ulike produkter, men tre er det vanligste.

I hvilken alder leker barn med bankebrett?

De fleste produktene anbefales fra et sted mellom 12 og 18 måneder og oppover. Det er viktig å følge anbefalingene som gjelder for det spesifikke produktet du kjøper, da delenes småhet og tilstedeværelsen av deler som kan utgjøre en kvelningsfare kan variere fra produkt til produkt.

Angående en øvre aldersgrense kan du se hos enkelte forhandlere at produktet er tilpasset og utviklet for barn opp til ca 2 eller 3 år. Ikke vær for rask med å kaste ut denne leken bare fordi barnet begynner å bli litt eldre. Det er ikke uvanlig at de brukes i ulike rollespill, når byggeinteressen tar fart eller lignende.

Et bankebrett kan være et fantastisk leketøy selv for barn som ikke lenger trenger å trene koordinasjon på samme måte lenger. Det kan for eksempel være en del av spill hvor barnet går på jobben som snekker, eller fikser ting hjemme. Da kan den definitivt brukes mye senere enn ved 2-3 års alderen

Hvorfor er bankebrett et flott leketøy?

Vi ønsker også å avslutte med litt om hvorfor akkurat bankebrett er et så godt leketøy og noen av alle fordelene med dette enkle, men likevel veldig smarte produktet.

Til å begynne med hjelper det som sagt barnet til å trene hånd-øye-koordinasjon. Å sikte på seg selv med hammeren og øve på dette hjelper barnet med å trene motoriske ferdigheter og finfølsomhet, som ikke er fullt utviklet i de første årene.

En annen stor fordel med bankebretten er at den er slitesterk. De fleste modellene er laget av tre og vil mest sannsynlig vare veldig lenge. Dette er selvsagt en fordel både for de som ønsker å tenke miljø og som ønsker å gjøre et smart kjøp økonomisk.

Når det gjelder økonomien spesielt, er også bankebrettet et veldig billig leketøy. Få modeller koster mer enn et par hundre og sammenlignet med andre barneleker på markedet er dette et godt valg rent økonomisk, for å si det mildt.

Vi håper at du rett og slett lærte litt mer om bankebrettet som leketøy, hvordan det fungerer og hvorfor det kan være et veldig godt kjøp for deg som forelder. Vi håper også at du i veiledningen ovenfor vil kunne finne den modellen som passer ditt barn best!


Se flere tips om gode babyleker!

Recent Posts