Beste dukke for barn 2024: Søte dukker i mange forskjellige stiler


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Dukken er et klassisk leketøy som har vært ved barnas side i århundrer. Historisk sett har de blitt brukt både som pynt og leker. En dukke trener barn i empati, sosial interaksjon, omsorg og gir trygghet da den alltid kan bæres med dem. I dag finnes det utrolig mange forskjellige vakre dukker, fra forskjellige merker. I denne artikkelen sjekker vi ut noen favoritter og velger de beste dukkene for barn!

Jente som leker med dukke og dukkevogn

Hvilken dukke for barn er best i test?

Vi elsker den vakre Skrållan-dukken fra det svenske selskapet Micki. Det er en stor og vakker klassisk snakkende dukke som har eksistert i flere generasjoner.

For de som ønsker en naturtro babydukke anbefaler vi Baby Born. De har realistiske lydeffekter, kan mates med flaske og noen modeller kan til og med tisse i bleien.

En annen tidløs klassiker er selvfølgelig Barbie-dukken. De har eksistert lenge og selskapet er opptatt av å inkludere hele spekteret når det gjelder utseende og bakgrunn på dukkene deres.

Hvis du vil ha noe litt mer unikt så må du sjekke ut de klassiske Monchhichi-dukkene som også er populære å samle på, eller fantastiske Rubens Barn og deres samling originale dukker.

Til slutt må vi også nevne Pippi-dukkene. Det er blant annet en superfin snakkedukke på 40 centimeter. Et must for Pippi-elskere!

Fortsett å lese for å se hele listen over dukker. Se også vår populære artikkel om gåvogner, perfekt for barn som akkurat begynner å gå!

14 fine dukker fra forskjellige merker

Her er en nærmere titt på alle dukkene undersøkte vi litt nærmere. De har veldig forskjellige stiler og kommer fra forskjellige produsenter.

For barn som er litt mer i aksjon, sjekk ut disse kule dinosaurlekene!

Skrållan Snakkedukke – Vakker klassisk talende dukke

Skrållan Snakkedukke

Sjekk prisen på:

Micki er et svensk merke som ble grunnlagt i 1944. Det er fortsatt en familiebedrift i dag og drives av tredje generasjon Aronsson. Fortsatt i den lille byen Gemla utenfor Växjö, hvor den ble grunnlagt for nesten 80 år siden.

Mickis dukke Skrållan er en snakkende dukke, Sveriges eldste snakkedukke faktisk. Hun har eksistert siden 1966 og er oppkalt etter Astrid Lindgrens kjære karakter Skrållan, fra filmene om barna på Saltkråkan.

Hun er 45 cm og fås med mørkt eller lyst langt hår. På kommando kan hun si 25 tilfeldige setninger som oppmuntrer til lek og aktivitet. Mickis kjøpte merkevaren Skrållan i 2014 i forbindelse med oppkjøpet av selskapet Magtoys.

I Skrållan-serien er det også ”Lillan”, som er litt yngre enn Skrållan. Hun har akkurat lært å snakke og kan bare si noen få ord, som mor og Lillan. Hun er 36 cm med krøllete kortere hår i lyst eller mørkt.

Så har vi Skrållans bestevenninne Pim, som er en 5-språklig, 45 cm dukke med lyst kort hår. Pim er kledd i tøffe seler og kan levere 24 setninger, som er tilfeldig valgt på kommando.

Så har vi dukken Selma. Hun har mørkt krøllete hår og har på seg en korallfarget kjole. Selma er 45 cm høy og kan, akkurat som Pim, tilby 24 setninger på 5 forskjellige språk.

De vakre Skrållan-dukkene fås selvsagt med en rekke tilbehør, ikke minst de herlige dukkevognene. Dette er en samling virkelig fine dukker som barn lett blir utrolig knyttet til.


Baby Born – Realistisk babydukke

Baby Born Realistisk babydukke

Sjekk prisen på:

Baby Born-dukkene kommer i mange forskjellige varianter og størrelser. Først har vi den aller minste Baby Born Sleepy For Babies. Denne dukken er 30 cm høy og har en myk kropp og anbefales fra 0 måneder.

Så har vi Baby Born Soft Touch, som er 36 cm lang. En myk dukke som er perfekt å kose seg med. Dukken kan blant annet gråte, sove og til og med gjøre ting i bleien.

Denne dukken anbefales fra 3 år og pakken inkluderer potte, tåteflaske, klær og mer.

Baby Born Magic er en 43 cm lang dukke som finnes både som jente og gutt og med litt ulik hårfarge og hudtone. Magi har mange realistiske funksjoner. Hun kan blant annet gråte tårer, spise, drikke, skifte bleier og sove.

Til slutt er det Baby Born Sister and Brother. De er også 43 cm men gir et litt eldre inntrykk med tilbehør til litt større barn. Disse dukkene anbefales for alderen 4 og oppover.

Baby Born er et merke under det tyske selskapet Zapf Creation, som har produsert dukker siden 1932. Disse dukkene er populære blant entusiaster som er enda høyere i alderen. De er kjent for å gi en ekte følelse av omsorg for et lite barn.


Cocomelon – kjent fra YouTube

Cocomelon Dukke

Sjekk prisen på:

CoComelon er en 30 cm lang plysjdukke. Dukken er inspirert av karakteren JJ, i den lærerike og populære YouTube-kanalen CoComelon Nursery Rhymes. Det er en interaktiv dukke som kan spille sanger, latter og fraser. Dukken kommer i litt forskjellig utseende og med litt forskjellig tilbehør.

En av dukkene kommer med bolle og skje, og dukken gir inntrykk av å kunne spise ertene på skjeen.

I tillegg til dukkene kan du kjøpe noen andre lekesett. Det er blant annet mat, bading, skoleskyss og legesettet å velge mellom.

I serien er det noen ekstra populære sanger, som en av dukkene kan synge. Blant annet ”Yes Yes Vegetables”, ”This is the way” og ”Your Name”. Dukkene er på engelsk og anbefales fra 18 eller 24 måneder, avhengig av hvilken av dukkene du ser på.

CoComelon er en amerikansk YouTube-kanal, den nest mest streamede i verden og nummer én i USA. Dukkene og lekene knyttet til serien ble lagt ut for salg i 2020. Denne leken ble til og med kåret til årets småbarnsleke 2021 av bransjeorganisasjonen Lek & Babybranschen.


Baby Annabell – naturtro babydukke

Baby Annabell

Sjekk prisen på:

Baby Annabell er dukker fra det tyske selskapet Zapf Creation. Dukkene kommer i ulike størrelser og tilpasset ulike aldre. Det finnes 22-30 cm dukker for de aller minste. Disse dukkene passer fra fødselen. De er myke dukker som er perfekte å kose seg med. De har en funksjon for å ta opp og spille av lyd.

Baby Annabell My first og Baby Annabell Little anbefales fra 1 år. My First er en 30 cm dukke med egen flaske. Dukken har en myk kropp.

Lille er 36 cm med myk kropp. Begge dukkene har øyne som kan åpnes og lukkes.

Fra 3 år er det Baby Annabell som er 43 cm. Du kan velge mellom litt forskjellige hårfarger, kjønn og hudtone, samt antrekk. Selv de mindre dukkene kommer i litt forskjellige varianter.

Det er også mye tilbehør du kan kjøpe til dine Annabell-dukker. Det er blant annet klær, barnevogner, vugger, tåteflasker med mer.


Barbie – verdens mest kjente dukker

Barbie-dukke med hest

Se utvalget av Barbies på:

Barbies historie begynte 9. mars 1959 i New York. Suksessen var umiddelbar. Hver voksen jente har sannsynligvis eid minst én barbiedukke i løpet av livet. 1961 Den mannlige versjonen «Ken» så dagens lys for første gang.

Barbie er vanligvis omtrent 30 cm høy. Hun har kommet i en mengde varianter gjennom tidene. Blant annet som Disney-prinsesser.

Det er en veldig omtalt dukke på godt og vondt. Du kan sikkert si at hun er en av de mest kjente dukkene i historien. Men hun har vært litt i mørket, angående om kroppen hennes er et ideal som du ønsker å gi videre til våre små barn. Hvis den klassiske Barbie-dukken hadde vært en ekte person, ville hun vært ca 213 cm høy og veid 59 kilo.

Samtidig er selskapet svært opptatt av sitt image og streber etter å være et moderne selskap, hvor forskjeller fremheves på mange måter. Det finnes nå Barbie-dukker i mange størrelser, hudfarger, funksjonsvarianter med mer.

Du kan utstyre Barbie-dukken din med hus, biler, klær og møbler. Det finnes også hester som er tilpasset Barbie å ri på. Så er det som sagt Barbies mann Ken, mindre dukker og babyer med barnevogn og diverse annet tilbehør.

En ting er sikkert: Barbie er et utrolig populært alternativ som fortsatt er ønsket av mange barn rundt om i verden.


Bayer Design dukke

Bayer Design dukke

Sjekk prisen på:

Bayer Design er en naturtro dukke som kommer i forskjellige størrelser, hudtoner og kjønn. Dukkene finnes i følgende størrelser:

 • 38 cm.
 • 40 cm.
 • 42 cm.
 • 46 cm.

Den minste 38 cm dukken har flere naturtro funksjoner. Dukken kan blant annet le, gråte, blunke med øynene og lage babylyder. Dukken passer fra 10 måneder og kommer i et par forskjellige varianter.

40 cm dukken er en naturtro dukke, som minner om en nyfødt baby. Dukken er vanntett og kan følge deg i badekaret. Anbefalt fra 2 år.

42 cm dukken er myk og søt. Den kan le, gråte og lage babylyder. Anbefalt fra 3 år.

Den største 46 cm dukken kan le og gråte og lage lyder hvis du kiler føttene hennes, tar på hånden eller magen. Hun kan bevege munnen og høres ut som hun drikker. Denne dukken kommer med bleiepose, tåteflaske og mer. Bayer Designs dukker anbefales fra rundt 18 måneder.


Disney Frost dukker

Disney Frost Elsa dukke med blå klær

Sjekk prisen på:

Dukkene fra Disneys film «Frozen» kommer i mange forskjellige varianter. De fleste karakterene fra filmen er tilgjengelige:

 • Elsa
 • Anna
 • Christopher
 • Sven
 • Olaf

Elsa finnes blant annet som en stor dukke på 81 cm. Ved hjelp av sine 11 bevegelsespunkter kan dukken både sitte og stå. Hun har vakre lyseffekter og kan spille sanger og fraser fra filmen. Elsa finnes også som mindre dukker med diverse tilbehør og funksjoner. Hun er også tilgjengelig som kosedyr.

Elsas søster Anna er tilgjengelig som dukke med ulike størrelser og klesvalg. Snømannen Olaf finnes som myk dukke og Kristoffer finnes i litt forskjellige varianter. Reinsdyret Sven, som drar sleden til Kristoffer i filmen, er tilgjengelig som både myk og hard dukke. Den hardere figuren er 90 cm og du kan ri ham. Han tåler en vekt på 30 kilo og kan spise gulroten sin og lage galopplyder.

Det er også lekesett med hele gjengen fra filmen Frozen å kjøpe. Dukkene fra Frost er utrolig populære og vi liker at det er så mange varianter å velge mellom.


Rubens Barn – Born in Sweden

Rubens Barn Dukke

Sjekk prisen på:

Rubens Barn ble grunnlagt i Sverige i 1998 av de to mødrene Ewa Jarneskog og Teruko Wahlström.

Dukkeneer myke, håndlagde og har et ekstremt originalt og koselig design. Skaperne ønsket å lage en dukke som ikke forhastet barna inn i voksenlivet og dens tenkning. Selskapet ble oppkalt etter Ewas far Ruben, som alltid drømte om en stor familie, men som dessverre gikk bort i ung alder.

Rubens Barn kommer i forskjellige størrelser, med forskjellige klær og forskjellige utseende. Felles for dukkene er at de er myke, søte og håndlagde.

Dukkene er laget av polyester og kan vaskes på 30 grader. Noen av dukkene anbefales fra 3 år og andre egner seg fra fødselen.

De minste dukkene fra Rubens Barn, EcoBuds, kommer med sertifikat. Når du kjøper en EcoBuds-dukke, plantes det et tre, i samarbeid med One Tree Planted. Rubens Barns mål er å innen utgangen av 2022 ha plantet 26.000 trær ved hjelp av salget av sine EcoBuds-dukker.


L.O.L. Surprise! – Moderne trendy samledukker

L.O.L. Surprise! OMG Dukke jente med langt rosa hår

Sjekk prisen på:

Dukkene fra L.O.L. Surprise! Er tøffe dukker med hår i kule farger. Dukkene utstråler jentekraft langt på vei. Laget av det amerikanske selskapet MGA Entertainment, har dukkene blitt ettertraktede samleobjekter selv blant eldre barn, tenåringer og til og med voksne!

De siste årene har disse dukkene blitt veldig populære blant barn. En av de største grunnene til at populariteten til disse dukkene har fått så stor tak, er sannsynligvis overraskelsesmomentet for barna.

Som med et kinn-egg, er det alltid spenningen over det som gjemmer seg der inne, som en bursdag eller julaften hver gang.

Dukkene kommer i forskjellige varianter. Vi har blant annet «OMG Doll Travel» som leder barn inn i en rekke reiser og mote, anbefalt fra 6 år.

Dukken ”OMG Movie Style” Er filmstjernen i dukkeform. Hun er tilgjengelig i 4 varianter som du kan samle. Det følger med 25 overraskelser med hver dukke. Denne dukken anbefales for alderen 4 og oppover.

Det er flere dukker i serien og også forskjellige sett å kjøpe med kombinerte dukker og tilbehør.

Det er mye tilbehør å kjøpe. Det finnes også ballonger og annet festtilbehør, slik at du kan holde din egen L.O.L. Overraskelse! -parti.

I tillegg til dukker er massevis av gadgets og klær med L.O.L Surprise-tema, fra hodetelefoner til pennaler med de frekke små karakterene, tilgjengelig for kjøp.


Disney Princess-dukker – For eventyrelskere

Disney Princess-dukke Vaiana

Sjekk prisen på:

Disney Princess gir barna muligheten til å ta steget inn i Disneys spennende verden. Hver prinsesse fra Disneys fantastiske historier bærer på en veldig spennende og unik historie. Prinsessene er vakre sterke kvinner med uslåelig mot.

Askepott som vokste opp i filler og som slave for sin onde stemor og stesøstre beholdt alltid sin vakre holdning til omverdenen og som takk for det fikk hun sin prins. Askepottdukken kommer i en vakker blå ballkjole. Hun har krone og avtagbare sko, laget av plast og er 26,5 cm høy. Dukken passer fra 3 år.

Den vakre og modige prinsessen Jasmine fra Aladdin, som satt i palasset sitt og lengtet etter all verdens eventyr på den andre siden av murene. En dag tok hun motet til seg til å stikke av, ble forelsket i den tyvende gategutten Aladdin, og skapte drømmen sin til tross for at hun gikk mot farens og samfunnets ønsker. Dukken er laget av plast og kommer i sine karakteristiske klær og det flygende teppet fra filmen.

Blant de andre Disney Princess Dolls ser vi Belle fra Beauty and the Beast, Ariel fra The Little Mermaid, Rapunzel og Snow White. Kort sagt er utvalget enormt, og har du et barn som liker eventyr og Disney, er disse dukkene garantert en hit!


Tiny Treasures – Utrolig realistisk babydukke

Tiny Treasures babydukke med rosa klær

Sjekk prisen på:

Du må se på disse dukkene mer enn en gang for å kunne avgjøre om du ser på en dukke eller en liten baby. De ser så utrolig naturtro ut. De både ser ut og føles som ekte små babyer. Dukken koster litt men er verdt hver krone hvis du er ute etter en nesten skremmende realistisk dukke.

Dukkene kommer i forskjellige utseende og med forskjellige hårfarger og frisyrer. Det finnes også tilbehør å kjøpe. For eksempel bilsete, stellebord og en rekke klesplagg.

Dukken ”Tiny Treasures – Brown haired Doll Giraffe Outfit” er en mørkhåret liten dukke med klær med sjiraffmønster. Dukken ser ut, føles og lukter til og med som en ekte baby! Den er 45 cm og anbefales fra 3 år.

”Tiny Treasures – Doll/w Blond Hair & Blue Bear Outfit” Er en liten dukke på 45 cm med blått sparkeantrekk med gråbrunt trykk på magen og blå liten lue. Dukken kommer med sykehusskilt og fødselsattest.

Tiny Treasures-dukker er populære blant annet i Storbritannia, og er et flott alternativ for de som vil ha en babydukke å ta vare på.


Monchhichi – De berømte apedukkene

Monchhichi Classic Jente  brunhåret apedukke

Sjekk prisen på:

Monchichis historie begynte i Japan i 1974. Leketøysprodusenten Sekiguchi Co. Ltds eier Koichi Sekiguchi skapte Monchihis ved å krysse to av hans tidligere produkter, en myk ape og en tommelsugende motedukke.

Monchichis ble veldig populær og kunne sees over hele verden. I Skandinavia var dukken mest populær på begynnelsen av 80-tallet, men den henger fortsatt i dag.

Det er en søt liten figur med hender, føtter og ansikt i plast. Resten av kroppen er laget av en for det meste brun pelslignende plysj. Monchichis kommer i alle mulige størrelser. Det karakteristiske for figuren er at den har tommel, banan eller smokk som du kan putte inn i munnen. I utgangspunktet hadde dukken blå øyne, men fra 1985 ble den endret til brune øyne.

Inntrykket gir en blanding mellom baby og et søtt lite dyr. Det er mange forskjellige antrekk og variasjoner blant tilbehøret til Monchihis i dag. Anbefalt fra 3 år.

Monchichi-dukkene er en klassiker som mange voksne kjenner igjen fra barndommen. Men de er like søte nå og dette er en type dukke som pleier å gå hjem med både gutter og jenter.


Pippi-dukker – Favoritten fra barnebøkene

Pippi Snakkedukke

Sjekk prisen på:

Her kommer Pippi Langstrømpe! Er sangen fra barnefilmene kjent hjemme hos deg?

Det spiller ingen rolle hvor mange år som har gått siden folkekjære Astrid Lindgren skapte den fantastiske karakteren Pippi Langstrømpe; barn verden over fortsetter å bli fascinert av hennes utrolig unike åpenbaring!

Det er det svenske selskapet Micki som eier rettighetene til Pippi-dukken og produserer leker i form av karakterene fra historiene til Pippi Langstrømpe.

Micki ble grunnlagt i 1944 i Gemla, Småland. I tillegg til Pippi-merket har de også Skrållan, Babblarna, Bamse, Rubens Barn med flere.

Selvfølgelig er Pippi hovednummeret i serien. Hun er å få kjøpt som en myk dukke i ulike størrelser, men også som plastfigur. Vi liker veldig godt den 40 cm snakkende dukken, som kan lese sjarmerende Pippi-sitater på flere forskjellige språk. En virkelig morsom leke med en av Sveriges mest elskelige og kjente karakterer fra barnebøkenes verden.

I tillegg til Pippi er det leker med vennene Tommy og Annika, apen Herr Nilsson, hesten Lilla Gubben”, skurkene Dunder-Karlsson & Blom, Pippis far og Prussiluskan. Hesten Lilla Gubben kan blant annet kjøpes som pinnehest, slik at du kan forvandle deg til Pippi Langstrømpe og ri på eventyr.

Pippi Langstrømpe slutter aldri å tiltrekke nye generasjoner til å leke og le, og Pippi-dukker pleier å være et trygt valg blant allerede Pippi-frelste barn!


MissMiniMe – Dukken som ser ut som deg

Ikke tilgjengelig på nett

MissMiniMe er et norsk selskap som produserer dukker av høy kvalitet. Dukkene er ganske dyre, men de er veldig fine.

Dukkene kommer i mange forskjellige utseende, MissMiniMe vil at alle barn skal kunne finne en dukke de liker hvis de vil. Dukkene er 45 cm og veier 700g. De er CE-merket og laget av vinyl og bomull med polyesterfyll.

Hver dukke kommer med en kjole, sko, pass og klistremerker. Det er også mye klær å kjøpe til dukkene. Det finnes også parykker hvis du ønsker å variere utseendet på dukken din.

Blant dukkene finner vi blant annet:

 • Sara med langt krøllete rødaktig hår.
 • Stella med langt rett lyst hår.
 • Sara med mørk hudtone og kort mørkt krøllete hår.
 • Maria med brun hudtone og langt mørkt rett hår.
 • Isabella med langt blondt krøllete hår.
 • Emilia med langt blondt rett hår.

Alle MissMiniMe-dukker har på seg et rosa skjørt og en hvit kortermet topp med rosa detaljer. De er virkelig fine dukker, og vi liker ideen om et utvalg som lar hvert barn finne en dukke å identifisere seg med.


I hvilken alder leker barn med dukker?

Interessen for dukker og ulike rollespill begynner vanligvis et sted mellom 1,5 og 2 års alderen. Etter det har mange barn glede av dukkene sine i flere år, ikke sjelden helt opp til skolealder.


Her finner du flere tips om leker!

Recent Posts