Beste dinosaurleker for barn 2024: Lek og lær om de historiske øglene


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Mange barn går gjennom en dinosaurperiode. Det er noe med de historiske kjempeøglene som driver med lek og et ønske om å lære mer. I denne artikkelen anbefaler vi noen av de beste lekene for barn som elsker dinosaurer!

Ulike dinosaurfigurer, leker foran en bakgrunn som representerer en dinosaurverden

Hvilke dinosaurleker er best i test?

Ønsker du realistiske leketøysdinosaurer, må du sjekke ut de detaljerte dinosaurene hos Forskerfabrikken! De har et enormt utvalg, med alt fra T-Rex til en 37 cm høy Brachiosaurus!

Et annet veldig populært merke er selvfølgelig dinosaurene fra Jurassic World. De har et stort utvalg av dinosaurleker. De finnes i mange størrelser, med og uten spesialfunksjoner!

Det finnes selvfølgelig mange flere fine dinosaurleker på markedet! Lenger ned i artikkelen finner du alle forslagene vi har søkt etter.

Hva slags dinosaurleker finnes det?

Tre typer dinosaurleker på et bord

Som du vil legge merke til i veiledningen nedenfor, er det mange forskjellige typer leker knyttet til dinosaurer. Her er noen eksempler på hvilken type leke du kan kjøpe til barnet ditt.

For eksempel er det leker som kommer som et egg som venter på å klekkes. Disse er spennende og utvikler seg over tid til å bli en liten dinosaur. De er med andre ord en del av et spill som varer i flere dager.

I tillegg til dette finnes det også interaktive leker med lyd og lys. Dette er ekstra moro for barn som liker et spill med mye action og hvor det skjer mye. Det kan handle om øyne som blinker, eller om brøling og andre typer spennende lyder.

Selvfølgelig finnes det også rene modeller og miniatyrer som ganske enkelt representerer forskjellige typer dinosaurer. Med disse er det kun fantasien som setter grenser og for mange barn er de et veldig morsomt innslag i spillet som er med på å gjøre det morsommere og spennende.

Nedenfor følger en guide hvor vi går gjennom flere ulike eksempler på denne typen leker og mye mer. Ved hjelp av dette mener vi at du skal kunne finne de dinosaurlekene som passer best for ditt barn og bidra til mange timers morsom, lærerik og engasjerende lek med dinosaurer!

I tillegg til lekene vi dekker her, finnes det selvfølgelig også fine barnebøker om dinosaurer, eller koselige dinosaurkosedyr!

Barn som liker dinosaurer liker ofte også å leke med et eksperimentsett og være forskere en stund!

Forskerfabrikken dinosaurfigurer

Brachiosaurus dinosaur leke for barn

Sjekk prisen på:

Hos Forskerfabrikken har du en mengde forskjellige dinosaurleker som passer for alle aldre. Her handler det om modeller og miniatyrer som enten kan brukes som kul dekorasjon i rommet, eller være en del av et spill fylt med action og spenning.

Et stort pluss med disse modellene er at de er veldig naturtro og med ekstremt mange detaljer. De ser bare virkelig ekte ut og ligner virkelig på små versjoner av ekte dinosaurer.

Utvalget er stort og du har over 20 arter å velge mellom. Alt fra den fryktede T-rexen til andre mindre kjente arter som sagfisken. Har du barn som har en genuin interesse for dinosaurer og ulike arter, er dette en ekte gullgruve.

Noen dinosaurer fra Forskerfabrikken har også funksjoner og detaljer som gjør dem enda morsommere å leke med. På modellen av T-rex kan du for eksempel åpne og lukke kjeven.

For å oppsummere det hele så har du et veldig bredt spekter og det er noe som kan passe de fleste. Svært realistiske detaljer gjør lekene perfekte for de som er interessert i og ønsker å lære mer om dinosaurer og de kan blant annet fungere utmerket som spennende læringsverktøy i skole eller førskole.


Fossilutgravingssett

Fossilutgravingssett med 5 fossiler

Sjekk prisen på:

Arkeologi er en viktig del når det gjelder å lære mer om dinosaurer. Det er ikke bare de levende variantene som er kule for barna, å få grave opp og oppdage skjeletter og store fossiler er noe mange barn drømmer om.

Med dette settet kan barnet ditt ha sin egen lille graveplass hjemme. Produktet består av en stor leireblokk som inneholder ikke mindre enn 5 forskjellige fossiler som barnet ditt kan grave ut. Mange timer med både spennende og motiverende lek, hvor barnet ditt stadig vil oppdage mer.

Settet inneholder også verktøyene som kreves for å hacke ut fossilene. En hammer og en tremeisel gjør det enkelt å fjerne leiren og en børste som kan brukes til det mer delikate arbeidet følger også med. I tillegg får du et forstørrelsesglass som gjør at arbeidet kan utføres med presisjon.

I tillegg til dette følger det også med en spesiell oppbevaringspose hvor barnet kan legge alle funnene de har funnet. Dette er en veldig god leke som i tillegg til å være morsom også er givende og byr på mye kunnskap. Perfekt for ethvert nysgjerrig barn som ønsker å lære mer om forskning, dinosaurer og andre forhistoriske dyr.


Klekk ut din egen dinosaur

Klekk ut din egen dinosaur grønn dinosaurleke dukker opp fra lilla egg

Sjekk prisen på:

Her er et kult leketøy for alle de barna som elsker dinosaurer. Med dette kan barnet ditt oppdage og lære mer om dinosaurer mens du har det skikkelig gøy underveis.

Denne leken består i utgangspunktet av et egg. Når denne legges i vannet vil den sakte klekkes og ut av den vil det komme en dinosaur som da vil vokse. Prosessen kan ta opptil en uke og dinosauren kan bli hele 16 cm høy til slutt.

Forskerfabrikken anbefaler blant annet å bruke denne for å lære mer om den vitenskapelige metoden, for eksempel i tidligere skoleår. Ved å la barna lage en hypotese og tenke over hva de tror vil skje og deretter vurdere resultatene, lærer du mer om hvordan forskere jobber og hvordan vitenskap fungerer.

Akkurat som de andre voksende dinosaurene i guiden, vil denne krympe når den tas opp av vannet, ettersom den mister væske og volum. Dette er et perfekt leketøy som passer mange barn og de aller fleste vil lengte etter å komme hjem hver dag og se om dinosauren har klekket ut eller ikke.


Schleich Tyrannosaurus Rex

Schleich Tyrannosaurus Rex

Sjekk prisen på:

T-rex er kanskje den mest kjente arten når det kommer til dinosaurer. Den fryktinngytende rovdyret er et dyr som de aller fleste barn som er interessert i dinos synes er kult og imponerende. En kul leke som dette vil derfor gå inn i hjemmene til mange.

Dette er en veldig fin og ganske detaljert modell og leketøy. Det som fremfor alt skiller seg ut er de stilige og klare fargene som både gjør at den pryder plassen sin på hyllen enda bedre, men også gjør den morsommere å leke med.

Modellen måler hele 28 cm fra hale til nese og kan regnes med blant de større i denne guiden. I tillegg til fargene har de også gjort en god jobb med detaljer når det kommer til ting som struktur og former på muskler, detaljer i huden og så videre.

Kjeven til denne leken kan åpnes og lukkes. Er du på jakt etter en kul og kul dinosaur for barnet ditt å leke med, er dette definitivt en modell vi anbefaler deg å se nærmere på.

Schleich er et tysk selskap som kanskje er mest kjent for sine dyrefigurer, med alt fra husdyr til alle jungelens dyr. De kjennetegnes av et vell av detaljer og høy kvalitet. I dinosaurserien deres er det mange forskjellige arter å velge mellom, samt noen unike lekesett.


Redbox Dinosaurie Lekeset

Redbox Dinosaurie Lekeset

Sjekk prisen på:

En verden der dinosaurer og mennesker lever samtidig og møter hverandre er noe som kiler fantasien til de flestea. Det er rett og slett en spennende tanke og med dette lekesettet kan barnet ditt leve ut akkurat det.

Settet inneholder ikke mindre enn fem forskjellige dinosaurer, fire mindre og en større. Den store er også batteridrevet og har ulike interaktive funksjoner som gjør den enda morsommere å leke med.

I tillegg til dinosaurene får du også to personer med bil. Til og med ting som et kult vakttårn, en bro og flere trær er inkludert og lar barnet ditt bygge et kult miljø der folk møter dinosaurer på forskjellige måter.

Det hele kan foregå på lekematten med forskjellig bakgrunn som følger med. Dette er et flott sett med mange deler som gir mulighet for lek som føles ekte og gir sjansen til å bygge tomter med både spennende og kule miljøer.


Dinosaurfigurer fra Jurassic World

Dinosaurfigurer fra Jurassic World

Sjekk prisen på:

Når du tenker på dinosaurer, tenker mange på filmene Jurassic Park og Jurassic World. Dette merket har mange forskjellige figurer og leker fra denne verden som lar barnet ditt la filmene foregå hjemme, i leken.

Her er et bredt utvalg av leker om dette temaet, som alle er hentet fra filmen, og på ulike måter kan relatere seg til disse spennende historiene. Med mange dinosaurer følger også tilbehør og ting vi kan kjenne igjen fra filmene, for eksempel et bur for å slippe ut dinosaurene, eller en snute til T-rexen.

Blant Jurassic Worlds leker er det flere modeller med interaktive detaljer som lydeffekter og mulighet til å bevege kroppsdeler med mer.

Hvis noe skulle nevnes som et minus, er det kanskje at detaljrikdommen ikke er fullt så stor som med enkelte andre produkter i guiden. Når det er sagt, er dette flotte leker som vil være ekstra morsomme å leke med hvis barnet ditt har sett filmene de er basert på.


Schleich 41462 Research Station Dinosaurs

Schleich 41462 Forskningsstasjon Dinosaurier

Sjekk prisen på:

Her kommer et spennende leketøy som passer alle barn som vil ha spill med mye action og kule detaljer. Dette produktet består av en forskningsstasjon som kommer med ulike kule detaljer, hvor det forskes på dinosaurene.

Stasjonen er stor og måler 36 cm i høyden. Det som fremfor alt skiller seg ut med denne leken er hvor mange detaljer og små biter stasjonen faktisk inneholder. Det ser virkelig ekte ut og inviterer til mange spennende scenarier og mange timer med morsom og spennende lek.

To dinosaurer og et lite menneske er inkludert. Stasjonen består av flere ulike rom og områder med blant annet to ulike bur for dinosaurene, kontrollrom og tak med blant annet kraner og annet som kan brukes til å heise ned mat til dyrene.

Modellene til dinosaurene er også rike på detaljer og med fine farger. Selv om et produkt som dette selvfølgelig ikke er helt basert på vitenskap og forskning, kan det være en veldig god måte å vekke interesse for dinosaurer og få barnet ditt til å begynne å oppdage denne spennende verden.


Schleich 42564 Volcano Expedition Base Camp

Schleich 42564 Vulkan Ekspedisjon Baseleir

Sjekk prisen på:

Hvis barnet ditt liker interaktive leker hvor det skjer mye, kan en variant som denne være vanskelig å slå. Dette er en vulkan med mange funksjoner og spesialeffekter som gjør den ekstremt morsom å leke med.

Med denne leken får du en stor vulkan med lava og en forskningsstasjon. Den inkluderer også to dinosaurer og et menneske. En kul scene som gir plass til masse action rett og slett.

Vulkanen kan skyte steiner som følger med den, slik at den virkelig ser ut som et ekte vulkanutbrudd. Røyk stiger også opp fra åpningen og gir enda mer til den kjølige følelsen og atmosfæren. I tillegg har den innebygde lys som får lavaen og deler av vulkanen til å gløde.

Det er også en del andre detaljer som gjør dette settet veldig morsomt å leke med. Forskeren har blant annet en spesialsklie som tar seg av å sette den i sikkerhet når vulkanen er i ferd med å få utbrudd.


Zuru Robo Alive Dinosaur

Zuru Robo Alive Dinosaur

Sjekk prisen på:

Disse er også en spennende og kul dinosaur som gir sjansen til et mer interaktivt og enda mer actionfylt spill. Modellen representerer en T-rex og er relativt stor, og måler 32 cm i lengde.

En ting som virkelig får denne figuren til å skille seg ut er at den kan gå på egenhånd. Bena, drevet av et batteri, beveger seg og får dermed dinosauren til å bevege seg fremover på gulvet. Dette gjør at leken virkelig kommer til live og føles enda mer ekte.

Et annet pluss er at øynene til denne skremmende figuren også lyser i mørket. Den har også mange andre funksjoner som en bevegelig kjeve. I tillegg til dette brøler den og lager lyder.

Dinosauren kommer også med et egg, fylt med slim, der en liten overraskelse er skjult. Dette slimet lyser også i mørket, noe de fleste barn synes er kult og fantastisk.


Remote Controlled Velociraptor Dinosaur

Remote Controlled Velociraptor Dinosaur

Sjekk prisen på:

Velociraptor var et veldig voldsomt rovdyr som, til tross for sin ganske lille størrelse, var en av de mest fryktede. Her kommer en radiostyrt modell av denne arten som kan være perfekt for alle de barna som ønsker å kunne leke at dinosaurene fortsatt er i live.

Dette er et flott leketøy til å begynne med. Den er ikke mindre enn 46 cm lang og er helt perfekt for de som vil ha noe solid å leke med.

Det kule med dette er først og fremst at hodet og halen er radiostyrt og kan bevege seg. En annen kul detalj er at fjernkontrollen som brukes til å kontrollere dette ser ut som et dinosaurskjelett.

En ulempe med denne leken er imidlertid at den ikke er spesielt autentisk. Den ser litt klønete ut og ikke helt proporsjonal, samtidig som den ikke er den mest detaljerte. Men vil du ha de kule funksjonene kan det absolutt være verdt en nærmere titt.


Dinosaur puslespill modeller

Dinosaur puslespill modeller

Sjekk prisen på:

Dette er et leketøy som ikke bare er kult, det får også barnet til å gni seg i hjernen og begynne å tenke mens det leker. Et perfekt valg for de som ønsker å kombinere moro og kreativitet med læring og øvelser i logisk tenkning for barnet ditt.

En annen lignende variant finner du her:

Som du kan se i tittelen, er dette et 3D-puslespill som viser en modell av forskjellige dinosaurer. At puslespillet er i 3 dimensjoner gjør at det blir som et lite utstillingsobjekt når det er ferdig som kan brukes til å dekorere hyllen eller gjøre rommet litt mer spennende. Et annet pluss med at puslespillet er i 3D er at det er litt smartere og barnet ditt får tenke og tenke litt ekstra.

Designet er stilig og du kan tydelig se at det representerer en T-rex. Puslespillet er laget av PVC og gummi, og vil passe godt inn i interiøret i de fleste rom. Den kan kjøpes i pakker med 2 eller 8 figurer.


SES Creative Explore Hatching Dino

SES Creative Hatching dino

Sjekk prisen på:

Akkurat som et av produktene ovenfor, er dette et egg plassert i vann. Etter omtrent et døgn vil egget begynne å klekkes og en liten dinosaur titter frem. Denne vil da vokse ettersom tiden går og bli større og større mens den blir liggende i vannet.

Det finnes flere forskjellige dinosaurer i forskjellige egg, men de selges usortert og det er ikke mulig å velge en bestemt variant selv. En ting som er positivt med dette produktet er at eggene kommer i glade og fine farger som gjør spillet enda morsommere og spennende.

Akkurat som vi har dekket, kan det på lignende produkter skje at dinosauren krymper når den tas opp av vannet. Prosessen når egget klekkes og dinosauren vokser er derfor det man først og fremst betaler for med dette produktet, selv om det selvfølgelig kan tas opp av vannet og lekes med til en viss grad.


Dinosaurer som vokser i vann

Dinosaurer som vokser i vann

Sjekk prisen på:

Hos Forskerfabrikken har du ikke bare naturtro og fantastiske modeller av store dinosaurer. Du har også morsomme leker som dette som de aller fleste barn vil synes er kule.

Disse dinosaurene kommer i et lite format og ser ut som små unger, eller babydinosaurer. De er laget av et materiale som kan ta opp og absorbere ekstremt mye vann, noe som bidrar til den kjølige funksjonen.

Når de plasseres i vann vil de nemlig vokse til å bli mange ganger større enn den opprinnelige størrelsen, en prosess som tar omtrent en uke. Å se dinoene vokse og bli større og større dag for dag er noe de aller fleste barn vil synes er både spennende og morsomt.

Disse dinosaurene har selvfølgelig ikke den samme detaljrikdommen som modellene ovenfor. Selv om de har et fint design og representerer ulike arter, er de kanskje mer egnet til lek enn til undervisning.

En liten ulempe er også at de mister i størrelse når du tar dem opp av vannet. Selv om dette selvfølgelig ikke er så rart siden de vil tørke litt og miste noe av volumet, er det noe verdt å nevne.

Et pluss er imidlertid at du får med i hvert settr med ikke mindre enn 6 forskjellige dinosaurer. Et helt sett med morsomme leker å eksperimentere med og bare ha det gøy med.


Hvorfor er dinosaurer så spennende?

De fleste av oss kjenner nok igjen at mange barn synes dinosaurer er både kule og veldig spennende å leke med og snakke om. Det er flere grunner til at det er denne måten og ting som gjør dinosaurer til gode leker for barn.

Til å begynne med er de i utgangspunktet store dyr, hvorav noen også er farlige. Denne spenningen og all handlingen som finnes rundt dinosaurer er noe som tiltrekker mange barn og får dem til å synes det hele er enda morsommere.

En annen ting som gjør dinosaurene så spennende er at de faktisk eksisterte på ekte. Det er noe betagende med at de for flere millioner år siden gikk rundt på bakken som vi selv går rundt på i dag.

Til slutt er de selvfølgelig også populære i ulike filmer og TV-serier eller bøker for barn. Selv på skolen lærer barn litt om dinosaurer og mange har fått øynene opp for å finne ut mer om disse utrolige og spennende dyrene.

Vi håper denne guiden var nyttig og at du rett og slett lærte litt mer om dinosaurlekene som er tilgjengelige på markedet. Ved hjelp av guiden ovenfor håper vi også at du klarer å finne noe som passer perfekt til ditt barn.


Her finner du masse tips om leker!

Recent Posts