Beste GPS-klokken for barn 2024: Best i test smarte barneklokker


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når barnet ditt er ute og går, kan det noen ganger føles utrygt å ikke vite hvor de er. Da kan en GPS-klokke være et fantastisk hjelpemiddel. I denne artikkelen anbefaler vi en rekke fantastiske GPS-klokker som du kan kjøpe på nettet. Det er både billigere enkle modeller, samt dyrere klokker med mer overdådige funksjoner. Les mer for å finne den beste GPS-klokken for deg!

Barn med grønn og svart GPS-klokke på armen, ute i skogen

Hvilken GPS-klokke for barn er best i test?

Det beste akkurat nå er den nye Xplora X6Play! Det er en oppdatert versjon av bestselgeren deres X5. Denne modellen har blant annet mer avansert maskinvare med bedre ytelse, bedre oppløsning, bedre kamera og større lagringsplass. Beste premiumvalg!

Xplora X6Play

Et billigere, men fortsatt veldig godt alternativ er Xplora XGO3. Det er en litt enklere klokke, men både sporings- og anropsfunksjonene fungerer perfekt. Den er lett og sitter godt på armen. Utgitt i 2022 som et mer nedstrippet, rimelig alternativ med fokus på grunnleggende funksjoner.

Xplora XGO3

Et annet merke som måler seg er Cmee Play Time. Det er deres nyeste modell, den letteste GPS-klokken på markedet!

Cmee Playtime Klokke

Anmeldelser og en nærmere titt på GPS-klokker for barn

Her viser vi klokker vi har funnet som skiller seg ut mest akkurat nå. Vi har sett på ulike funksjoner og anmeldelser, men også på pris og til en viss grad utseende.

Xplora X5 Play

Xplora 5 Play GPS-klokke og telefon for barn

Se pris hos:

Denne klokken er i praksis en komplett mobiltelefon, designet for barn med funksjonene som er nyttige for barnets og din sikkerhet. Med Xplora 5 Play har du og barnet ditt alltid muligheten til å nå hverandre, raskt og enkelt bare et trykk på en knapp unna. Det er en oppdatert modell fra deres forrige bestselger Xplora X4.

I tillegg til telefonsamtaler har Xplora 5 Play en rekke nyttige funksjoner, inkludert disse:

 • SOS-funksjon – En enkel knapp på utsiden av klokken som barnet holder, slik at du umiddelbart mottar varsel om en nødsituasjon.
 • Talepost – Klokken kan både sende og motta talemeldinger for rask og konsis kommunikasjon.
 • Emojis og forhåndsinnstilte tekstmeldinger – For enkel kommunikasjon i hverdagen.
 • Kamera – Klokken har et kamera som man både kan filme og ta bilder med.
 • Skritteller – Du kan se hvor mye barnet beveger seg i løpet av dagen.

Klokken er også vanntett og kan brukes i alle værforhold. GPS-en gir deg tilgang til barnets posisjon via en app der Google Maps lar deg spore klokkens nøyaktige koordinater i sanntid.

Klokken er på mange måter som en mobiltelefon, men tilpasset for barn. Dette betyr for eksempel at det ikke er mulig å få tilgang til internett og surfe fritt, eller bruke sosiale medier. Klokken er i hovedsak et kontaktverktøy mellom barnet og hjemmet. Men takket være kameraet og evnen til å endre bakgrunner, ringetone og mer, blir klokken også en morsom og personlig teknologi dings som barnet gjør til sin egen.

Av alle GPS-klokker vi har sett på, er dette utvilsomt vår favoritt. Det er utrolig overdådig og er både stilig, tøff og holdbar og veldig funksjonell. Vær oppmerksom på at du trenger et abonnement som koster et par hundre kroner i måned for å kunne bruke klokken fullt ut.

Hvis du vil ha en overdådig klokke som passer i flere år, både før skolestart og gjennom skoleårene, er Xplora X5 Play GPS-klokke og telefon for barn et godt valg!


Cmee Play Time

Cmee Play Time Gps-Klokke

Se pris hos:

Dette er en mindre GPS-klokke for barn, som er perfekt som førsteklokke allerede for de minste. Den veier kun 42 gram, sitter komfortabelt på armen uten å forstyrre under lek. Siden den er litt mindre fungerer den selv på små barn, med små smale håndledd.

Akkurat som Cmee sine andre modeller har denne klokken mobilfunksjoner slik at du og babyen kan ringe og kommunisere med hverandre. Den har kamera slik at du kan lagre bilder på kontaktene, slik at barnet umiddelbart kan se hvem som ringer.

Selve klokken finnes både i digital og analog versjon, og er også et godt verktøy for å øve på barnets klokkeferdigheter.

Akkurat som Cmee Play har denne klokken 30 kontakter. Bare de lagrede kontaktene er i stand til å kommunisere med klokken, noe som er bra for barnets sikkerhet.

Du kan velge å bruke Cmee Playtime med appen deres kalt Cmee Online. Men det fungerer også å brukes uten appen.

En stor fordel med Cmee er at de gir deg muligheten til å bruke hvilken som helst mobiloperatør, med forhåndsbetalt kort eller abonnement.

Klokken har virkelig god batterilevetid og i standby-modus kan den vare i hele 5 dager uten å måtte lades. Men det kommer selvfølgelig litt an på hvordan det brukes, hvor lenge det holder i praksis.

En morsom liten detalj som vanligvis er interessant selv for barna er at klokken har skritteller. Da kan du se hvor mye barnet har beveget seg i løpet av en dag.

Dette er en unik GPS-klokke og ønsker du en lett og fleksibel variant som små barn kan bruke så må du rett og slett sjekke ut Cmee Playtime!


Sjekk også vår anmeldelse av barneappen Albert, hvor barn kan lære matematikk i spillform!


Minifinder Nano GPS-sikkerhetsklokke

Minifinder Nano GPS-klokke ved siden av en smarttelefon

Se pris hos:

Denne GPS-klokken fra Minifinder er et svært avansert og smart produkt. Det er rettet mot flere målgrupper og ser derfor ikke ut som en typisk barneklokke, men anbefales også for familier med barn.

Klokken har en imponerende mengde nyttige funksjoner, inkludert disse:

 • Pulsmåler – Det er mulig å lese pulsen direkte i mobiltelefonen og motta en alarm hvis den er unaturlig.
 • Alarm ved fallulykke – Ved hjelp av en sensor er det mulig å fastslå om en mer alvorlig sak har funnet sted.
 • Nødalarmknapp – Hvis det oppstår en nødsituasjon, kan en alarm sendes til mobilen via en panikknapp på klokken.

I tillegg til dette fungerer denne GPS-klokken også som en telefon hvor du både kan motta samtaler og ringe. Selvfølgelig kan du spore klokkens posisjon via appen og spore barnet ditt via Google Maps, Bing Maps eller andre lignende kart. I tillegg vil klokken gi deg en advarsel hvis batteriet er lavt, som kommer til telefonen eller e-posten din.

Klokken er ekstremt lett og svært holdbar. Det tåler godt både vær og vind og er perfekt for barn som ønsker å kunne leke uten å bli plaget av en stor og upraktisk klokke. Det er også mulig å koble senderen selv fra armbåndet, hvis du heller vil ha den i en lomme eller pose for eksempel. På denne måten kan Minifinder Nano også brukes som en sporer av verdisaker eller koffert under turen hvis ønskelig.

Med en imponerende batterilevetid og alle de smarte funksjonene, samt velfungerende sporing, er dette en GPS-klokke av høyeste kvalitet. For oss er valget mellom dette og Xplora 5 Play for det meste et spørsmål om barnets smak og behag. Hvis barnet ønsker en mer leken ”smartwatch”, er kanskje Xplora den rette modellen. Hvis du vil ha en mer nedstrippet klokke som tar opp mindre plass og er litt mer diskret, er Minifinder Nano et godt valg. Vi liker begge disse veldig godt!


Spectrafence GPS-klokke Cmee 2C

Spectrafence Cmee 2C V2 GPS-klokke for barn lyse blå

Modellen selges ikke lenger

Denne GPS-klokken er veldig populær, og dette er en ny og oppdatert versjon av Spectrafence. Forskjellen ligger i bedre teknologi for GPS som avgir en mer nøyaktig posisjon, samt muligheten for Wi-Fi-tilkobling som gjør at klokken kan hente data om posisjonen gjennom det trådløse nettverket, for eksempel hvis barnet er hjemme hos noen og er innendørs.

En veldig smart funksjon i denne GPS-klokken er at den har en sensor som oppdager og varsler om klokken blir tatt av barnets håndledd.

Klokken i seg selv er også veldig bra for å lære om klokken og tiden, da den har både analog og digital tid på en stilig og klar skjerm. Andre flotte trekk ved Cmee 2C inkluderer:

 • Telefon – Foreta eller motta anrop gjennom klokken.
 • Chat – Raske meldinger sendes enkelt via armbåndsuret.
 • Kamera – Med innebygd fotoalbumfunksjon.
 • Skritteller – Se hvor mye du beveger deg på en dag.
 • Spill – Tren matematikk direkte inn i klokken via innebygde spill.

For å bruke klokken og dens funksjoner, må du få et SIM-kort, av typen nano-SIM. Disse kan bestilles fra vanlige operatører som Telia. Produsenten anbefaler spesielt Telia eller Halebop, da disse fungerer bra med denne klokken og har god dekning.

Spectrafence er en uventet rimelig klokke som er veldig fin i sitt design. Den er også godt utstyrt med nyttige funksjoner og sikkerhet, samt svært robust og holdbar.

Hvis du er ute etter en billigere klokke som har stort sett alt som de dyrere modellene tilbyr, er Cmee 2C et godt valg akkurat nå!


North 13.5 Active Waterproof GPS-klokke

North 13.5 Active vanntett GPS-klokke

Se pris hos:

Her har vi en sporty og holdbar GPS-klokke av merkevaren North 13.5. Til tross for den lave prislappen har klokken en rekke avanserte og nyttige funksjoner. Den er vanntett og kan brukes i regnet eller dusjen.

På klokken har du i tillegg til sporingsfunksjonen via GPS, også kamera- og telefonfunksjon. Du kan se barnets posisjon via en app og både ringe og motta anrop fra klokken.

Det er imponerende hvordan produsenter har klart å bringe så mye teknologi inn i en så liten og rimelig enhet. I tillegg til funksjonene vi nevnte, har den for eksempel:

 • Søvn måler – Kan brukes til å få informasjon om barnets søvn.
 • SMS-funksjon – For enkle meldinger til og fra klokken.
 • Alarm – Klokken kan stilles inn for enklere tidsbehold og påminnelser.

Klokken i seg selv har en stor og fin skjerm som er lett å lese og batteriet er lett ladet via en USB-kabel. Vi liker denne klokken og tror at produsentene har fått med veldig mye bra til en billige penge. Klokken kan brukes både av mindre barn, fra ca. 3 år og gjennom de tidlige skoleårene.

North 13.5 Active Waterproof GPS-klokke anbefales for de som ønsker noe i en prisklasse litt i mellom!


Herzberg HG-5050 GPS-klokke

Herzberg HG5050 GPS-klokke for barn lysegrønn

Ikke lenger solgt

Til en svært rimelig pris finner vi denne multifunksjonelle smarte GPS-klokken fra Herzberg. Dette gir en oversikt over barnets posisjon via en app. I tillegg til selve posisjonssystemet har det også andre interessante funksjoner, for eksempel:

 • Talepost – Send og motta korte meldinger.
 • Tekstmeldinger – For kort og viktig informasjon.
 • Skritteller – Mål avstand og bevegelse direkte med klokken.
 • Advarsel SMS – Du kan stille inn til å motta en alarm, for eksempel hvis batteriet er lavt eller hvis klokken fjernes fra barnets arm.
 • Soneinnstillinger – Du kan angi at klokken skal sende et varsel hvis barnet beveger seg utenfor den angitte sonen.

Gitt den lave prisen, er det rett og slett utrolig hvor mange funksjoner du får med denne smarte lille GPS-klokken. Pakken inkluderer i tillegg til selve klokken, en app, manuell, ladekabel og en liten skrutrekker.

Herzberg GPS-klokke er et utmerket alternativ hvis du vil ha en enkel og billig klokke som gjør jobben med å spore og raskt kommunisere med barnet ditt. Vi liker det og har med det som et veldig godt budsjett valg er det gjelder GPS-klokker!


North 13.5 GPS-klokke

North 13.5 GPS-klokke Svart

Se pris hos:

Dette er den billigste av alle klokker vi anbefaler i denne veiledningen. Den er tilgjengelig for kjøp til en svært rimelig pris og selges også som en søskenpakke til en rimelig pris hvis du trenger to GPS-klokker i familien.

Akkurat som Nord 13.5s andre modell er denne billig, men utstyrt med en rekke smarte funksjoner som er svært nyttig. Alt fra telefon med mulighet til å lagre 10 numre, en nødknapp, skritteller og mye mer er tilgjengelig.

Det er også mulig å aktivere en funksjon som heter Geofence, noe som betyr at du merker hvilket område barnet kan bevege seg innenfor, og klokken vil varsle deg hvis grensen overskrides. I tillegg til alt dette er det en advarselsfunksjon som signaliserer om klokken fjernes fra barnets arm.

Med en helt ok batterilevetid og rask lading, er North 13.5 GPS-klokke en variant som er veldig enkel å bruke og perfekt for daglig bruk hos både små og mellomstore barn. Den har en tilknyttet app med alle funksjonene du forventer fra en GPS-klokke.

Hvis du vil ha en svært rimelig og billig GPS-klokke, er dette et veldig godt alternativ som lever opp til det du forventer av en enkel, men smart klokke for barnet ditt.


Spørsmål og svar om GPS-klokker

Her er noen vanlige spørsmål som forbrukerne vanligvis spør seg selv om deres kjøp av en ny GPS-klokke for barn.

Hva er en GPS-klokke?

En GPS-klokke er akkurat det det høres ut som, en klokke med en GPS-funksjon. Det kan delvis være en såkalt smartwatch fra de store telefonprodusentene, men ofte når det gjelder GPS-klokker, refererer det til en enklere variant for barn. Når foreldre kjøper en GPS-klokke til barnet sitt, er det vanligvis fordi de ønsker å føle sikkerheten av å kunne finne barnet i tilfelle det forsvinner fra synet. Det er også GPS-klokker med funksjoner som lar deg ringe og foreta videosamtaler.

Ordet GPS står for Global Positioning System og ble opprinnelig utviklet av det amerikanske militæret. Teknologien fungerer ved hjelp av satellitter som sender signaler til en mottaker, for å finne ut de nøyaktige koordinatene den er på. I dag er teknologien tilgjengelig i mange forskjellige enheter som telefoner og smartklokker.

Trenger du et abonnement for en GPS-klokke?

Det varierer litt mellom ulike klokker og mulige valg tilgjengelig når det gjelder abonnementer. Sjekk den respektive forhandlerens nettsted for informasjon om den bestemte klokken du leter etter.

Abonnementer er vanligere enn forhåndsbetalte GPS-klokker. Disse abonnementene er ofte rimelig billige sammenlignet med vanlige telefonabonnementer. Men det er også GPS-klokker hvor du kan kjøpe et forhåndsbetalt kort, eller ubundet abonnement.

Kan jeg ringe en GPS-klokke for barn?

Ja. Med de fleste modeller er det en anropsfunksjon. Med dette kan barnet både ringe deg og motta dine samtaler. I tillegg er det ofte mulig å sende korte talemeldinger eller tekstmeldinger.

Hvilken aldere passer GPS-klokker for?

De fleste GPS-klokker er egnet for bruk fra ca. 3 år. I den alderen brukes de vanligvis til å sørge for at barnet ikke går seg bort når du er ute på byen eller lignende.

Når barna blir litt større og leker ute alene eller med venner, utfører de en enda større funksjon som du kan kommunisere med barnet og ser at de ikke beveger seg for langt hjemmefra eller avviker fra skoleplassen for eksempel.

Er GPS-klokker vanntette?

Mange modeller er vanntette, men ikke alle. De vanntette modellene er laget for å tåle det meste, da barn ofte er ute i alle slags værforhold. Imidlertid er de vanligvis ikke ment å bære under vann under bad og lignende, men hovedsakelig laget for å tåle regn og fuktighet i hverdagen.

Er det en billig GPS-klokke for barn?

Ja, det er mange gode billige GPS-klokker å kjøpe på nettet. Vi lister opp våre favoritter av de aller billigste under overskriften budsjett.

Recent Posts