Anmeldelse av skoleappen Albert 2024: et godt mattespill for barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Albert er et moderne teknisk verktøy som hjelper barn med å utvikle skoleferdighetene sine på en morsom og lærerik måte. Deres utvalg av apper utvikler seg kontinuerlig, og de har raskt blitt veldig populære blant både barn og foreldre. Vi har prøvd tjenesten, og her er vår gjennomgang av Albert skoleapper!

Logo for Albert

Er Albert god?

Ja, etter å ha prøvd, er vår samlede vurdering at Albert er en veldig god app som klarer å fange og dra nytte av barns interesse for å lære og praktisere sin kunnskap i matematikk og andre skolefag.

Spillet som er tilpasset yngre barn er veldig fengslende med mange spillelementer som gjør at barna ønsker å gå videre til neste nivå hele tiden.

Spillet har en historie, sjefsutfordringer og bonusspill mellom rundene. I mellomtiden får barna bruke matteferdighetene sine på et moderat utfordrende nivå.

For eldre barn er Albert en fin måte å sikre at det ikke er hull i matematikkferdigheter. Det er et utmerket supplement til skolens matematikk, hvor barnet kan trene i 10-20 minutter per dag i de områdene de ønsker og trenger, i matematikk.

Spillet er veldig godt laget og både pedagogisk designet, samt stimulerende for et behagelig læringsmiljø som barna gjerne kommer tilbake til. I tillegg er et stort pluss at det er fritt for reklame og andre forstyrrende elementer som så lett kan distrahere på telefonen eller nettbrettet.

Se flere tips om gode matteapper for barn!

Kan jeg prøve Albert gratis?

Ja, du kan prøve Albert gratis i 30 dager.

Hva er Albert?

Albert er i utgangspunktet en rekke apper som hjelper barna med å tilegne seg skolekunnskap på en morsom og effektiv måte. Det fungerer som en abonnementstjeneste delt inn i forskjellige apper med fokus på forskjellige emner, samt to forskjellige aldersnivåer.

Hei Albert Screenshot

For yngre barn (3-9 år) er det:

Albert Junior – En matteapp med interaktive øvelser i alle de grunnleggende konseptene som barnet møter i tidlig matematikk. Spillet har søt grafikk og lydeffekter og belønninger som stimulerer til fortsatt læring. Barnet får stadig tilbakemeldinger på prestasjonene sine og står overfor nye utfordringer fortløpende.

Albert Code – En opplæring i programmering og informatikk tilpasset de yngste. Spillene er designet som forskjellige gåter som øker i vanskeligheter i henhold til barnets nivå. Dette er måter å logisk og visuelt presentere programmering slik at barn kan lære å forstå hvordan en datamaskin ”tenker”.

Albert Geo – For barna som har begynt å interessere seg for omgivelsene, er dette et veldig inspirerende og spennende geografispill. Her lærer barn å gjenkjenne hvor landene er, ulike kjente bygninger, og også ting som elver og fjell. Spillet er først og fremst rettet mot ungdomsskolen og er bygget med pensum i geografi og samfunnsfag i tankene.

Albert Matematikk spill for barn

For de litt større barna (ca. 10-16 år) er det:

Albert – Matematikkappen som gjør matematikk morsommere. Det er en progressiv og utfordrende app der barn lærer konseptene som er en del av grunnskolens læreplan for hver alder. Appen er smart utviklet for både å undervise og gi tilbakemelding slik at barnet hele tiden vil se sin egen progresjon, noe som også rettferdiggjør å fortsette å lære.

Albert Geo – er også tilpasset de eldre barna.

Albert har også materiale til foreldre, hvis du som voksen ønsker å være involvert i barnets utvikling. Du kan for eksempel følge barnets prosess og se hvilke øvelser barnet har utført og få statistikk over hvordan ting har gått.

Det er hjelpeartikler på nettstedet der du får tips om hvordan du best kan hjelpe barnet. Samtidig er det godt å vite at barna i det store og hele kan bruke Albert alene, hvis du ikke har tid og mulighet til å være involvert hele tiden.

Hvilken alder passer Albert for?

Det er mulig å begynne å bruke Albert allerede i førskolealder. Den anbefalte alderen fra produsenter er ca. 3-16 år.

Test av apper og gjennomganger

Vi har testet de forskjellige Albert-appene og latt barn prøve ut spillene. Her er noen av tankene vi bringer.

Appene for de små barna

 • Morsom historie som vekker interesse
 • Moderat utfordrende med gradvis økende vanskelighetsgrad
 • Holder foreldre oppdatert om progresjon

Albert Junior er lett å komme i gang med. En voksen må være involvert i å opprette en pålogging og passord som deretter brukes til å spille. På e-posten din som du registrerer kontoen din med vil du også motta varsler om barnets progresjoner i spillet, noe som er en fin måte å spore fremgang med jevne mellomrom.

Spillet har en liten historie, og det er fengslende. Spesielt for barna rundt 5-6 år var det klart at de ble sugd inn i verden blant de forskjellige karakterene i eventyret. Når du starter, har barnet lov til å skrive navnet sitt og oppgi alderen sin, noe som lar deg spille på et passende nivå.

For små barn betyr dette for eksempel å lære om tall og grunnleggende taleoppfatning. Det er en veldig moderat utfordring, og spillet er godt designet for å belønne barnet underveis og bli litt mer utfordrende hele tiden, samtidig som barnet kan øve repetisjoner av lignende problemer.

Albert Code Screenshot

Mellom de små banene får spilleren små belønninger i form av bonusbaner. De samler mynter og stjerner, og det blir en motivasjon for å fortsette hele tiden. Utviklerne har gjort dette veldig bra. Til tider var bonusbanene noe forvirrende, og det var ikke åpenbart hva de skulle gjøre, til barnas skuffelse. Men totalt sett var det greit og spillet fløt.

Etter hvert som kursene er fullført kommer små ”sjefsutfordringer” der barnas kunnskap blir satt på prøve. Alt skjer som et typisk spill, og det blir sjelden kjedelig slik at barna føler at de sitter og pugger, selv om de faktisk får mye trening rundt matteoppgavene.

Mange nivåer i spillet Albert

I utdanning kalles dette noen ganger gamification, som er en veldig smart måte å gjøre læring leken på, og dette gjør Albert usedvanlig god.

Det føles litt som om mattedelen er hovedopplegget, men også programmeringsspillet er veldig morsomt. De er moderat utfordrende og barna får føle at de lærer å takle små utfordringer, ett skritt om gangen.

Albert matematikk for ungdoms- og videregåendeelever

 • Mye forklarende materiale og øvingsoppgaver
 • Helt til forberedende matematikk for videregående skole
 • Krever disiplin og ansvar

Albert matematikk-appen for de eldre barna har et litt annet oppsett. Her er det et klart større fokus på læring. For å komme i gang må barnet ha et mobilnummer og opprette sin egen pålogging.

Inne i spillet kan de deretter fritt velge seksjoner som må studeres. Det er mange ulike kategorier i matematikk som behandles, ifølge grunnskolens læreplan. Det er også en forberedelsesdel for videregående skole, så det er utfordringer hele veien gjennom.

Det er mindre ”lekent” for de større barna, men som sagt, mer fokus på regelmessig læring. Det er store mengder forklaringsvideoer som går gjennom de matematiske konseptene, samt øvingsoppgaver for å pugge og teste sin kunnskap med.

Alt i alt er appen for de store barna utrolig godt fylt med materiale, slik at studenten kan lære i sitt eget tempo og gjenta det som trengs. Det kan være et veldig godt supplement til skolematematikk, da mange føler at de egentlig ikke holder tritt med alle konsepter og metoder.

Det krever imidlertid en viss egen disiplin for å få noe ut av Albert for ungdoms- eller videregåendeelever. De må selv ta seg tid til å sitte med appen minst 5-20 minutter per dag for at den skal ha noen effekt.

Hvor lenge de tror de kan vare, må de faktisk sette helt fra starten når de kommer i gang, noe som er en smart måte å skape en slags avtale med seg selv for å faktisk studere litt ekstra matematikk.

Hvor mye koster Albert?

De første 30 dagene er gratis. Etter prøveperioden er Albert en abonnementstjeneste som koster fra 129 kroner per måned. Alle medlemskap er uten bindingstid, og du kan si opp abonnementet ditt når som helst.

Sammendrag

 • Albert består av flere apper med opplæring av skoleferdigheter for barn.
 • Appene passer for barn mellom 3-9 år og 10-16 år.
 • Matematikk er hovedfokuset i spillene, men det er også geografi og programmering for barn.
 • Albert er en effektiv måte å gjøre opplæringen av skolefag morsommere og interessant. De har gjort en god jobb med å være både pedagogiske, lekne og moderat utfordrende.
 • Albert er en abonnementstjeneste, men den kan prøves gratis.

Sjekk ut vår guide til de beste skolesekkene for barn!

Recent Posts