Beste Lego-biler 2024: Kule biler å bygge selv


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Lego er en av de absolutt beste lekene du kan kjøpe til barnet ditt. Å bygge med Lego er ikke bare utrolig gøy. Denne leken utfordrer også barnets kreativitet og lar dem utvikle seg og lære mens de leker. Her er noen av de beste Lego-bilene å bygge, med tips for alle aldre!

fem Lego-biler mot svart bakgrunn, med spotlights

Hvilken Lego-bil er best i test?

Hvis du vil ha et stort og avansert prosjekt, må du sjekke ut LEGO Technic Lamborghini Sián! Passer for tenåringer eller til og med voksne som ønsker et seriøst byggeprosjekt å sette tennene i.

Ønsker du en litt mindre modell anbefaler vi LEGO Speed ​​​​Champions! De har mange rimelige klassiske biler, som den vakre 1970 Ferrari! Perfekt for samleren!

Du vil kanskje også se våre tips om programmerbare Lego-roboter!

Anmeldelser av 15 forskjellige Lego-biler

Når det kommer til Lego-biler, er det et enormt antall alternativer og modeller å velge mellom på markedet. Dette er likevel litt overraskende, da Lego kun har én produsent og biler er et ganske begrenset område uansett. Men det finnes et utvalg og du har mange forskjellige varianter å velge mellom, enten for deg selv eller ditt barn.

For å gjøre det enklere å velge har vi satt sammen en guide nedenfor hvor vi lister opp noen av de mest populære modellene på markedet. Vi gir en oversikt over disse modellene og beskriver utseende og funksjoner. Vi ser også på hvor vanskelige de er å bygge og hvilken alder de er anbefalt for.

En ting vi ikke vil legge like stor vekt på for alle modellene i denne guiden er prisen, da denne ofte følger en ganske jevn kurve i forhold til antall stykker. Dette fordi alle bygninger kommer fra samme produsent. Noen skiller seg imidlertid ut på dette området og da vil selvfølgelig prisen bli nevnt.

På denne måten kan du finne den modellen som passer best til alderen du eller barnet ditt er i. Husk imidlertid at alderen kun er en anbefaling og det kan være morsomt å utfordre barnet ditt med en litt vanskeligere bygning og kanskje hjelp der i stedet den trenger.

Se også vår artikkel hvor vi gir råd om julekalendere, selv LEGO har flere utrolig morsomme varianter å by på!

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 10+

Denne bilen tilhører området innenfor Lego kjent som Lego Technic. Kort fortalt betyr dette at delene er litt mer avanserte. Det er flere gir og spennende funksjoner som gjør at bilen kan styres på stadig mer avanserte måter.

Selve utseendet når det kommer til denne modellen er veldig kult. Den har en sort og blå design og er ganske lik McLaren-modellen den skal etterligne. Med blant annet måkevingedører og stilig vinge ser denne bilen veldig rask ut og den vil virkelig pryde sin plass på hyllen.

Som sagt er funksjonene ganske mange på denne modellen. For eksempel kan du styre den på toppen med en liten pinne, som er koblet til forhjulene. På den måten blir det veldig morsomt å leke med.

I tillegg kan du blant annet justere høyden på vingen og åpne og lukke dørene.

Når det kommer til størrelsen på denne modellen er den kanskje ikke den aller største på markedet. Med 830 deler trenger det ikke ta ekstremt lang tid å montere. Den har imidlertid som sagt ganske avanserte tekniske funksjoner og anbefales derfor fra 10 år og oppover.

Prismessig er denne modellen omtrent der du kan forvente av et Lego-bygg av denne størrelsen. Vi synes at den med sitt stilrene design er en verdig investering for deg som ønsker et litt mindre bygg å sette sammen og både leke med og ha som en fin detalj på en hylle.


LEGO Technic 42124 Terrengbuggy

LEGO Technic 42124 Terrengbuggy

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 10+

Hvis du vil ha et virkelig maksimalt, men litt mindre kjøretøy å bygge ut av Lego, kan denne modellen være akkurat det du leter etter. En skikkelig kul modell som blant annet er radiostyrt og som skal takle de aller fleste underlag.

Modellen er som du ser i tittelen, akkurat som den forrige av typen Lego Technic, som betyr flere ting som gir, fjærer og avanserte funksjoner. Denne modellen etterligner en terrengvogn, med store hjul og fjæring. Den har fine klistremerker som gir den litt retrostil.

Den er som sagt fjernstyrt, noe som er utrolig kult. Du kan enkelt styre den med en app på mobiltelefonen. I denne kan du ikke bare kontrollere bilen, men også kontrollere ting som lyd.

Denne bilen er med andre ord perfekt for deg som har et barn som ikke bare vil bygge lego, men også for å kunne leke med det han har bygget på en virkelig morsom måte. På den annen side er modellen kanskje ikke den mest attraktive som pynt, sammenlignet med enkelte andre varianter i denne guiden.

En ulempe med denne konstruksjonen er at den har ganske mange deler. Med bare 374 biter er den innedet mest utfordrende når det kommer til selve byggeprosessen. Til tross for dette er prisen ganske høy og du må betale ganske mye for dette settet.

Ønsker du en bil som er morsom å leke med, er dette en modell vi kan anbefale. Men skulle du bygge en modell som pynt, eller synes selve konstruksjonen er morsomst, finnes det andre produkter på markedet som gir mer for pengene.


LEGO Speed ​​​​Champions 76906 1970 Ferrari 512 M

LEGO Speed Champions 76906 1970 Ferrari 512 M

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 8+

Her har vi et litt enklere bygg som passer deg som har et litt yngre barn, eller som nettopp har begynt å bygge Lego. Denne modellen etterligner den ikoniske Ferrari 512 M-bilen og er, til tross for relativt få deler, ganske lik denne bilen. Den har bare 291 deler og ikke mange avanserte funksjoner, noe som gjør den relativt enkel å bygge.

Bilen er virkelig fin og vil garantert pryde sin plass på hyllen enten du har en stor Lego-samling eller ikke. De har sørget for at detaljer som hjulene virkelig følger originalen, noe som gjør at den minner fint om litt eldre tider.

Når det kommer til å leke med denne bilen, er det kanskje ikke det morsomste. Dessverre har den ikke så veldig mange funksjoner og kan i utgangspunktet kjøres frem og tilbake. Dette er derfor en bil enten for barn som ikke har så høye krav når det kommer til lek, eller til å stille ut som en fin pynt i hylla.

Vi kan anbefale denne modellen til de som ønsker en litt enklere, men virkelig stilig bil å bygge. Bilen anbefales for alderen 8 og oppover og har du et barn som vil begynne å bygge med Lego kan denne modellen være et godt sted å starte.


LEGO Technic 42138 Ford Mustang Shelby GT500

LEGO Technic 42138 Ford Mustang Shelby GT500

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 9+

Her har vi en skikkelig kul dragracerbil som er veldig morsom å leke med. Med blant annet pullback-motorer vil barnet ditt kunne ha det skikkelig moro når det leker med denne.

Denne bilen er kanskje litt morsommere for barn enn for voksne. Designet er ikke det peneste sammenlignet med andre modeller i denne guiden og en grønn farge gjør at den ikke så lett smelter inn som pynt eller en del av interiøret.

Når det kommer til å leke med denne modellen, byr den imidlertid på mye å sette tennene i for barnet ditt. For eksempel kan den trekkes bakover og deretter gå fremover i virkelig høy hastighet. De aller fleste barn synes dette er veldig morsomt.

Det som derimot skiller seg ut er at den kan kobles til en app. I denne kan barnet ditt kjøre bil i en virtuell virkelighet og utforske nye verdener og blant annet konkurrere mot andre. Denne bilen viser dermed at Lego ikke lenger bare er en stille leke for barn med stor tålmodighet, men også egnet for de som ønsker litt mer action i hverdagen.

Bilen har 544 deler og er derfor litt av en utfordring å bygge for en som har begynt med Lego, spesielt med tanke på de tekniske funksjonene og de avanserte delene den inkluderer. Dette er med andre ord en modell som gir mulighet for både et morsomt bygg og virkelig morsom lek. I tillegg kommer den til en virkelig god pris og er en av de rimeligere litt enklere modellene i denne guiden.


LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 18+

Dette er en skikkelig grei modell som også er nok for den voksne som ønsker en utfordring. Selv om du har mye erfaring når det kommer til å bygge Lego, vil det ta ganske lang tid å sette sammen denne modellen.

Når den er satt sammen, er den også en veldig kul konstruksjon. Med en lengde på 60 cm vil det bli lagt merke til. Fargen er grønn og den er like lik som en Lego-bil kan sammenlignes med den ekte bilen den er satt til å etterligne.

Modellen har over 3600 stk. Det blir med andre ord et morsomt prosjekt over lang tid. Selv om det anbefales for alderen 18 og oppover, kan det være en ekstremt morsom utfordring for alle yngre enn det.

Motoren lar deg også kontrollere denne bilen og gjør den morsom å leke med eller vise frem for tilskuere. På den måten blir ikke bare konstruksjonen morsom, men også det som kommer etterpå.

Det er lagt stor vekt på detaljer og å imitere originalen så mye som mulig. Du kan tydelig se dette når du tar en titt på ting som dashbord og ratt, som virkelig er som originalbilen.

En ting som kan nevnes når det kommer til denne modellen er at den skiller seg betraktelig ut i pris. Du må betale mye for å eie denne bilen. Men med tanke på hvor mange deler du får, er ikke denne prisen urimelig i det hele tatt. En fin investering for de som vil ha en virkelig utfordrende bil å bygge i Lego.


LEGO Technic 42127 Batmans Batmobil

LEGO Technic 42127 Batmans Batmobil

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 10+

Hvis du er fan av både Batman og Lego, kan denne modellen være den rette for deg. Den imiterer Batmobilen kjent fra filmene og vil rette mange øyne mot den fra folk som kommer på besøk. Dette er også en ganske betydelig konstruksjon som krever litt mer.

Når Det kommer til denne modellen, har de tenkt på å gjøre den så kul som mulig. For eksempel er det montert et gult lys bak og et rødt lys under panseret. Det blir med andre ord ekstra kult å leke med i mørket.

Bilen har også motor og er forhjulsdrevet. I tillegg har den på baksiden en kul spinnende ildflamme som vil gjøre spillet enda morsommere. Andre morsomme funksjoner er at både dører og panser kan åpnes.

Denne modellen er som sagt litt mer solid enn mange andre biler fra Lego. Med over 1000 brikker vil det være ganske utfordrende å bygge, og selv om det anbefales for alderen 10 og oppover, kan det være litt utfordrende hvis barnet ditt ikke har noen tidligere erfaring med Lego. Det kan med andre ord være bra om du som forelder er tilgjengelig og kan gi en hjelpende hånd.

En ting som kan nevnes når det kommer til denne bilen er at den kanskje ikke er det morsomste for deg som er litt eldre. Designet er tilpasset barn og kanskje ikke det mest realistiske. Hvis du er en diehard fan av Batman, kan det imidlertid bli en morsom del av interiøret.


LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninja mobil

LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninja mobil

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 8+

Hvis barnet ditt ønsker actionfylt lek med mange spennende karakterer, kan denne modellen være helt riktig. Denne bilen har Ninjago-temaet som er en serie fra Lego som inkluderer ninjaer, hastighet og vifte. Bilen er ganske enkelt utstyrt for kamp, ​​og barnet ditt kan ha det gøy å kjempe mot de slemme gutta og la fantasien løpe løpsk.

En veldig kul funksjon ved denne bilen er at den faktisk er to kjøretøy. Når barnet ditt trykker på en knapp på siden av bilen, åpnes panseret og kjører ut en liten minifigur på en motorsykkel. Dette er bare et eksempel på de kule funksjonene denne modellen inkluderer.

Bilen kan også skyte små piler eller spyd fra taket. I tillegg kommer den med flere forskjellige minifigurer som barnet ditt kan la ta sin plass i kampen for å forsvare ninjaenes by. Hvis barnet ditt vil ha morsom lek i høy hastighet, er dette en av bilene i denne guiden som byr på absolutt mest.

Når det kommer til selve konstruksjonen av denne bilen er den ikke den mest avanserte på markedet. Med rundt 600 stykker burde det ikke være spesielt vanskelig å sette sammen for de aller fleste barn. Med andre ord en passende utfordring før spillet kan begynne.


LEGO Technic 42118 Monster Jam® Grave Digger

LEGO Technic 42118 Monster Jam® Grave Digger

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder 7+

Dette er en litt enklere bil som vil være ganske enkel å montere selv for de litt mindre barna som kanskje ikke har så mye erfaring med å bygge Lego. Den har under 212 biter og vil derfor ikke ta spesielt lang tid å sette sammen.

Vi har imidlertid her en skikkelig kul bil som, akkurat som modellen over, passer for barn som vil ha mye fart og action i leken. Med utformingen av en tantebil inviterer den deg til å leke og ha det gøy. Barnet kan tenke seg at det selv er inne på arenaen og å sitte bak rattet og ethvert miljø i huset kan bli et godt sted å leke med denne bilen.

Det er som sagt en litt enklere modell, men den har likevel noen kule funksjoner. For eksempel har den en tilbaketrekksmotor som gjør at den kan trekkes tilbake og sendes fremover i høy hastighet. Å bygge egne hopp som bilen kan skli over, kan for eksempel være en veldig morsom aktivitet som vil oppta barnet ditt i timevis.

Selv om dette kanskje ikke er en skjermmodell som passer for den voksne, er det et veldig morsomt alternativ for barnet som ønsker et morsomt og actionfylt spill. Hvis barnet ditt skal ha sitt første Legobygg, kan denne modellen anbefales. Den kan også fås til en veldig god pris.


LEGO Speed ​​​​Champions 76901 Toyota GR Supra

LEGO Speed Champions 76901 Toyota GR Supra

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 7+

Her har vi en annen litt mindre bil. Denne stilige sportsbilen har 299 deler og passer derfor også for de som ikke har enorm erfaring med å bygge Lego. Den har en anbefalt alder fra 7 år og oppover.

Denne modellen kan passe både barn som vil leke at de kjører en skikkelig rask bil, og voksne som vil ha en litt enklere modell i Lego av denne stilige Toyotaen å vise frem. Verdt å nevne er at det lave antallet brikker naturligvis gjør at ting som detaljer ikke er på samme nivå som når det kommer til mer avanserte modeller.

En ting som kan nevnes er at den kommer med en liten racerfører og også en skiftenøkkel. Med andre ord inviterer denne modellen til lek og moro og lar barnet ditt reise fritt i fantasien.

For prisen som denne modellen er ute for, synes vi du får en skikkelig god og rimelig modell. Den kan passe for både barn og voksne og er et skikkelig godt og morsomt, litt enklere alternativ når det kommer til realistiske legobiler.


LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 18+

Ønsker du en skikkelig fin bil å legge på hylla, er dette en av modellene vi på det sterkeste kan anbefale. Den er virkelig stilig og er designet etter en av Ferraris mest klassiske modeller. Denne modellen er litt av en utfordring å passesatt sammen og passer dermed for de som har litt mer erfaring med Lego og har en anbefalt alder på 18 år og oppover.

Det er en stor bil som består av totalt 1677 deler. Den er også hele 48 cm lang og vil derfor være en ganske kraftig konstruksjon å ha foran seg.

Bilen er utrolig detaljert og imiterer bilen som var modellen for denne leken, på en virkelig god måte. Designet er veldig fint, med både autentiske klistremerker som gir den utseendet til en racerbil. Med en fin vinge bak og ting som virkelig fine felger, vil du ikke bli skuffet når du bygger denne modellen.

Prismessig skiller den seg litt ut, men ikke like mye som de aller største modellene. Det kan med andre ord være et godt alternativ for de som ønsker en stilig og detaljert, realistisk Lego-bil til en virkelig god pris.


LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor

LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 18+

Denne Forden er en pickup som er veldig realistisk og ser veldig bra ut. Det oransje designet vil få den til å skille seg mye ut og den vil mest sannsynlig tiltrekke seg mye oppmerksomhet, uansett hvilket rom den er i.

Også her har vi en litt mer avansert modell som passer de som er litt eldre eller har mer solid erfaring med å bygge Lego. Denne modellen er imidlertid ikke bare egnet til å stå på en hylle som en fin ting å vise frem. Å bygge den sammen med barnet og deretter leke med den kan være en veldig morsom aktivitet.

Modellen har for eksempel fjæring på alle fire hjul, noe som gjør at den kan lekes med på de aller fleste underlag. Den har også en V6-motor med stempler som beveger seg mens den kjører. I tillegg kan alle dører åpnes og en panser som åpnes slik at du kan se motoren.

Denne bilen har 1379 deler, så den vil ta litt tid å bygge. Selv om det ikke er så stort som de aller største modellene, vil det være litt av et prosjekt med sine tekniske detaljer og det vil kreve mye finesse og dedikasjon å sette sammen.

Dette er med andre ord en bil som både er veldig morsom å bygge for de som er litt eldre og som kan være kul å leke med for litt yngre barn. På denne måten er dette en både god og stilig bil som vi kan anbefale på det varmeste.


LEGO Technic Volvo 6×6 leddstyrt dumper 42114

LEGO Technic Volvo 6x6 leddstyrt dumper 42114

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder 11+

Her har vi et skikkelig kult bygg som både er stort og har mange kule og avanserte funksjoner som inviterer til spennende lek. Dette er et perfekt alternativ for barnet som både ønsker en utfordring når det kommer til bygging, men også vil ha det skikkelig moro med bilen etterpå.

Modellen imiterer Volvos største lastebil og er en veldig fin og stor lastebil som både vil pryde plassen sin på hylla og er veldig morsom å leke med. Den er stor og hele 60 cm lang, noe som gjør den til en av de største Lego-bilene du kan kjøpe.

Den har en innebygd motor med en girkasse som du eller barnet ditt bygger som gjør at den kan kontrollere en rekke funksjoner. Blant annet kan du heve og senke flatbedet.

Du kan styre hvilke funksjoner som skal styres og en rekke andre ting via den tidligere nevnte CONTROL+-appen. På denne måten kan du eller barnet ditt ha full kontroll over dette monsteret av en lastebil på en jevn og virkelig morsom måte.

Alle de kule funksjonene og det faktum at den er så stor gjør imidlertid at denne lastebilen skiller seg ut ganske mye prismessig. Den er dyrere enn de fleste modellene på markedet og noe du ikke kjøper uten å tenke litt gjennom det først. Når det er sagt, er det også en av de absolutt kuleste modellene i denne guiden, og hvis du vil ha noe som virkelig skiller seg ut når det kommer til utseende og funksjoner, er denne lastebilen laget av Lego et produkt vi anbefaler.


LEGO City 60294 Stuntshow-trailer

LEGO City 60294 Stuntshow-trailer

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 6+

Her er en Lego-bil som er flott for barn med mye fantasi som liker å leke og ha det gøy med forskjellige karakterer. Denne modellen er en lastebil som er i et stuntmiljø. Dette følger også med mye annet som gjør at barnet kan spille enda morsommere spill.

På lastebilen står det blant annet en haitank som gir spennende spill og scenarier. I tillegg følger det som sagt med en del morsomme ting som en motorsykkel. Du får også mange forskjellige minifigurer som gjør at mange karakterer kan inkluderes i barnets lek.

Selve konstruksjonen av denne modellen er nok morsom, om enn ikke spesielt avansert. Det er mange små ting i tillegg til selve lastebilen som må monteres, noe som gjør at selv de med litt mindre tålmodighet kan sette pris på konstruksjonen av dette produktet.

Når det er sagt, er dette kanskje ikke den mest avanserte modellen i denne veiledningen. Den anbefales fra 6 år men kan også passe for større barn som ikke har tålmodighet til å sitte og bygge i timevis.


LEGO Technic 42128 Stor kranbil

LEGO Technic 42128 Stor kranbil

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 11+

Denne modellen er en virkelig avansert og ganske stor bergingsbil fra Lego Technic. Med flere kule funksjonerog en skikkelig fin og kul look kan denne modellen være et skikkelig godt alternativ både for de som vil ha noe fint å legge på hylla og de som ønsker en utfordring konstruksjonsmessig.

Bergingsbilen har som sagt flere smarte og kule funksjoner. Den har for eksempel en kran som kan heves og senkes ved hjelp av en motor. Støttebeina kan også felles opp og ned.

Andre kule funksjoner inkluderer å styre bilen med et lite ratt på taket. Den har også ekstra hjul som kan slås ned for å fordele vekten når du løfter litt tyngre. I tillegg har denne modellen en vinsj som kan aktiveres.

Å ha kompliserte tekniske funksjoner som disse gjør også denne bergingsbilen litt mer avansert å bygge. Det krever både litt presisjon og å kunne lese tegningen riktig. Med andre ord kan denne konstruksjonen være en veldig morsom utfordring for de som vil ha noe litt vanskeligere å sette tennene i.

Denne bilen er ganske lang og hele 22 cm høy når kranen er lagt ned. Med alle de kule stemplene og girene vil den kunne utgjøre en kul del av interiøret, ikke bare for barn, men også for eldre som er interessert i Lego.

Vi kan derfor anbefale denne modellen til både store og små som er ute etter litt av en utfordring når det kommer til å bygge Lego.


LEGO 42129 Mercedes-Benz Zetros Firehjulsdrevet Konkurransetruck

LEGO 42129 Mercedes-Benz Zetros Firehjulsdrevet konkurransetruck

Sjekk prisen på:

 • Anbefalt alder: 12+

Vi avslutter denne guiden med et ekte monster når det kommer til Lego-biler. Denne offroad-lastebilen har mange kule funksjoner og er også veldig kul og fantastisk å leke med. I tillegg er det et ganske avansert og utfordrende bygg, som er morsomt for de som er litt mer vant til Lego.

Den har totalt 4 motorer som kan styre ulike funksjoner i terrengkjøretøyet. Den er som sagt firehjulstrekk, noe som gjør at du eller barnet ditt kan ta den ut på ulike typer underlag uten problemer.

Førerhusdørene kan åpnes og det samme kan panseret. Under skjuler det seg en virkelig realistisk og pent bygget motor hvor du kan se radiatorviften snurre mens bilen beveger seg fremover. En annen kul funksjon er at du kan bytte til differensialgir for å ta bilen over terreng som er ekstra tøft.

Dette gjør at hjulene ikke trenger å synkronisere med hverandre og med andre ord lar bilen hjulene gå i forskjellige hastigheter avhengig av motstand når terrenget blir ulendt.

Girene og selve bilen kan styres i CONTROL+-appen. Dette betyr at du eller barnet ditt kan kontrollere denne turen på en veldig jevn måte og ha det skikkelig moro når du leker med det.

Dette er en stor bil som måler hele 48 cm i lengde. Den er veldig kul og kommer i grønne farger. Stilige klistremerker gjør også denne modellen enda finere og et mer realistisk utseende.

Denne bilen er veldig kul og pen og vil innebære en ganske avansert konstruksjon. Er du nybegynner når det kommer til Lego, kan det være andre modeller som vil passe deg bedre i starten. Men hvis du er ute etter en utfordring og ønsker en bil som også er veldig kul å leke med, er dette en bil vi kan anbefale.


Ting du bør vurdere når du velger en Lego-bil

Biler er noe av det morsomste å bygge når det kommer til Lego. De aller fleste kan kjøres frem og tilbake og noen kan til og med styres med fjernkontroll.

Barna lærer blant annet å lese en tegning, tenke på hvordan ting fungerer og å være tålmodige med ting som ikke bare er enkle. Lego er med andre ord et skikkelig godt og nyttig leketøy som passer de fleste barn.

Selv voksne kan kose seg med Lego. Det finnes avanserte modeller som utfordrer selv de som er ganske flinke til å bygge ting sammen. I tillegg er det veldig morsomt å få lage avanserte strukturer og se sekken med biter bli til en godt designet bygning eller kjøretøy.

Å kjøpe en Lego-bil til deg selv eller barnet ditt kan være veldig gøy, både når det kommer til selve bygget og leken som kommer etterpå. Men som du nevnte ovenfor så er det enormt mange modeller å velge mellom og enkelte ting kan derfor være greit å tenke på for å finne den rette.

Til å begynne med er det viktig å komme på rett nivå når det kommer til selve konstruksjonen av Lego. Kjøper du et bygg som er for vanskelig, er det stor risiko for at du ikke klarer å sette det sammen og at det sitter og samler støv i et skap. Kjøper du et for avansert bygg til barnet ditt, er det en risiko for at du må bygge det hele selv.

En bil som er for enkel å montere vil derimot gjøre byggeprosessen kjedelig og halve moroa med Lego forsvinner. Invester derfor i en modell som er litt vanskeligere, men ikke for mye, sammenlignet med den du eller barnet ditt bygde sist. Aldersanbefalingene på boksene er en ganske god indikator når det kommer til hvor vanskelig bilen er å bygge.

En annen ting du bør vurdere når du skal velge bil til deg selv eller barnet ditt, er å tenke på hva bilen skal brukes til. Skal den stå på en hylle og se fin ut? I så fall kan du med fordel velge en modell med svært autentiske detaljer.

Skal modellen brukes til å leke med sammen med barnet ditt? Velg da en med mange kule funksjoner som kan styres og styres på mange forskjellige måter.

Vi håper at disse tipsene har vært nyttige og at du ved hjelp av dem, sammen med guiden ovenfor, kan finne den Lego-bilen som vil være den aller beste for deg selv eller ditt barn.


Her finner du flere tips om leker!

Recent Posts