Beste julekalender for barn 2024: Årets adventskalendere sammenlignet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Adventskalenderen er en mye verdsatt del av mange barns liv, tiden frem mot jul. Det finnes utrolig mange kule kalendere for barn i disse dager. Vi har lett etter noen av de morsomste og beste julekalenderene for barn i år!

Julekalender med 24 plasser å åpne

Hva er den beste adventskalenderen for barn?

En av våre absolutte favoritter er Forskerfabrikkens Julekalender. Hvis barnet ditt er nysgjerrig og liker eksperimenter og vitenskap, må du sjekke det ut! Den er fylt med spennende små eksperimenter som hele familien kan oppleve sammen.

Noen av de aller beste variasjonene med leker er LEGO adventskalendere. De har mange forskjellige varianter å velge mellom, med ekte leker i.

For barn som liker spill finnes det kalendere med Minecraft, eller Roblox og Super Mario som vanligvis settes pris på.

Nytt for i år er Among Us adventskalender, som vi tror blir en stor hit!

Barbie julekalender er perfekt for barn som liker dukker.

Hot Wheels julekalender er utrolig populær blant barn som elsker biler.

Vil du gjøre det litt mer personlig kan du lage din egen kalender, og fylle inn akkurat det du vil! Du kan også lage en kreativ og vakker julekalender med dine egne bilder!

Les videre for å se 15 forskjellige adventskalendere for barn!

15 flotte julekalendere for barn

Her kommer vår liste over adventskalendere for barn.

Forskerfabrikkens Julekalender

Forskerfabrikkens Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 6 år

En fantastisk morsom idé med en julekalender som vekker nysgjerrighet og interesse for realfag gjennom 24 små pakker med eksperimenter og utfordringer. Forskerfabrikkens julekalender er rettet mot barn mellom 6 og 12 år.

Forskerfabrikken er en bedrift som satser helt på realfag og pedagogiske leker for barn og unge. Adventskalenderen deres er utviklet av lærere og forskere og kommer med enkle, lettleste forklaringer for hver utfordring.

Selve kalenderen er utformet som 24 små poser, merket med et nummer for hver dag i desember frem til julaften. I sekken ligger instruksjoner for dagens eksperiment eller utfordring, samt utstyret som trengs.

Dette er en flott kalender for hele familien å oppleve sammen, med stort fokus på læring samtidig som det er spennende å åpne og morsomt å oppdage.

Etter vår mening er Forskerfabrikkens julekalender en av de aller beste adventskalenderene du kan kjøpe. Øyeblikkene er av høy kvalitet og det er en utrolig verdsatt gave!


LEGO Julekalender

LEGO Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra rundt 5-7 år (varierer mellom ulike varianter).

LEGOs adventskalendere er en gitt hit som treffer de fleste barn. De har en rekke temaer å tilby, for eksempel:

 • Star Wars
 • Harry Potter
 • LEGO Friends
 • LEGO City
 • Marvel Avengers

Kalenderne er pent designet og fungerer både som en vanlig adventskalender med spennende klaffer, og som en «lekeverden» med bakgrunn og gulv. Der kan barna leke med gavene som dukker opp i lukene.

Hver kalender har 24 spennende spilleautomater med en liten LEGO overraskelse i hver. Det er vanligvis noen få minifigurer, tilbehør til figurene og små sett å sette sammen.

LEGO sine kalendere er ekstremt populære og du kan sikkert finne en variant som passer deg!

Se også våre tips om Lego-biler, en veldig populær gave!


Minecraft Julekalender

Minecraft Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 6 år.

Hvis du har et barn som elsker Minecraft, er denne kalenderen det opplagte valget! Det er en offisiell versjon med leker av høy kvalitet.

I kalenderen får du totalt 12 små figurer fra Minecraft og 12 klistremerker. Det er unike karakterer, noen med litt juletema, men flere gjenkjennelige karakterer fra spillet som Creepers med mer.

Hvis du vil være sikker på å få en Minecraft-kalender, kan det være lurt å legge inn bestillingen så snart som mulig fordi de har en tendens til å bli utsolgt. Kalenderen er produsert av det store leketøysselskapet Mattel, med offisiell lisens fra Mojang.

For spillere og Minecraft-fans vil desember være en fantastisk morsom måned med en Minecraft-adventskalender!


Roblox adventskalender

Roblox adventskalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 6 år.

For barn som spiller Roblox er dette den ultimate adventskalenderen. Den inneholder 6 unike figurer med juletema og en rekke tilbehør som kan brukes med alle de forskjellige figurene.

Det er en fin kalender, men det som kan føles litt synd er at du ikke får noen av de litt mer kjente karakterene fra Robox. Noen av dem er kjent fra ulike julespill i Roblox-verdenen, men det hadde vært morsomt med noen klassiske Roblox-karakterer også.

Uansett er det gøy at det er en adventskalender med Roblox! Verdt å sjekke ut hvis du pleier å tilbringe tid inne i Roblox-verdenen hjemme.


Among Us Julekalender

Among Us Julekalender

Sjekk prisen på:

Dette er en adventskalender som mange barn vil tro er fsinnsykt morsomt. Spillet Among Us ble en stor hit rundt 2020 og karakterene fra spillet er godt kjent for de fleste barn som liker spillkulturen på nettet.

Dette er en nykommer i 2022 og en av de adventskalendrene som vi virkelig ser frem til å åpne. Pakken inneholder små figurer i forskjellige farger og ulike gjenstander hentet fra spillet.

Hvis du har barn som er interessert i gaming og YouTube, er Among Us adventskalender en sikker hit i år!


Lag din egen julekalender

Lag din egen julekalender

Sjekk prisen på:

Ved hjelp av denne ferdige malen kan du enkelt lage din egen kalender, fylt med dine egne overraskelser. Her er det god plass til å være kreativ og tilpasse kalenderen til mottakerens alder og interesser.

Denne gjør-det-selv-kalenderen er ekstremt enkel å montere og du har romslige rom i tre forskjellige størrelser å fylle med små gaver og overraskelser. Noen tips kan være:

 • Godteri eller andre spiselige ting
 • Leker
 • Små utfordringer å gjøre hver dag
 • Penger
 • Ledetråder til et eget spill

Denne kalenderen passer egentlig for alle, men krever selvfølgelig litt mer tid og planlegging for dere som vil gi den bort. Det kan også være en morsom ting for for eksempel en forelder og et barn å skape sammen, gi bort til en annen forelder, søsken eller slektning.

Hvis du liker kreative dingser og ønsker å lage noe eget, er Lag din egen adventskalender perfekt for deg!

Tips! Sjekk også ut resten av sortimentet hos Coolstuff! De har mange morsomme kalendere for eldre barn og voksne også.


EXIT The Game Julekalender

EXIT The Game Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 12 år.

Dette er en spennende og utfordrende adventskalender for litt større barn. Den er rettet mot barn fra ca 12 år, men kan spilles av litt yngre barn med litt hjelp fra en voksen.

Kalenderen består av 24 små rom med gåter som skal løses, for å reddes fra eventyret. Det er et såkalt «EXIT-spill», eller det som noen ganger kalles Escape Room. Det er ganske spennende, og til og med litt ekkelt for de sensitive.

Hele EXIT adventskalenderen har en historie som foregår i snødekte fjell et sted. Der går det et snøskred og du som spiller blir fanget inne i en mystisk hule som du må prøve å finne veien ut av.

Det er et slags RPG / puslespill med en veldig gripende og spennende historie. Denne typen spill treffer vanligvis tenåringer og unge voksne, og det er nettopp til denne målgruppen vi i hovedsak anbefaler EXIT adventskalenderen.


Mummitrollet Adventskalender

Mummitrollet Adventskalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 3 år.

Denne mummikalenderen er nesten litt undervurdert, synes vi. Det er en veldig søt og godt designet kalender med fine små figurer i hver spor.

De 24 små figurene er laget av ftalatfri plast og er meget godt designet. Det er mange kjente og mindre kjente karakterer fra Mummi-verdenen.

Hvis du setter pris på Mumi och ønsker å føre den tradisjonen videre, Mummi-adventskalenderen er utrolig koselig.


Playmobil adventskalendere

Playmobil adventskalendere

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 4 år.

Playmobil er kjent for sine vellagde og populære plastleker. De har mange populære og kjente temaer på lekene sine. Kalenderne finnes i mange forskjellige varianter, noen eksempler er:

 • Julaften i lekebutikken
 • Kongelig piknik
 • Magiske havfruer
 • Pirathule
 • Tilbake til fremtiden-filmene

I de 24 sporene er det en ny leke, eller en del av lekepakken hver dag. Alle delene tilhører samme tema og når alle dørene åpnes har du et komplett sett med favoritttemaet ditt.

Playmobil adventskalendere er veldig populære og barna kjenner ofte igjen lekene fra førskolen eller fritiden. Virkelig god kvalitet!


Barbie Julekalender

Barbie Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 3 år.

Selvfølgelig har den populære Barbie-dukken sine egne adventskalendere. Det er noen få å velge mellom, inkludert:

 • Barbie eventyr
 • Barbie dag til natt
 • Barbie Color Reveal Party
 • Markwins Barbie-adventskalender-sminke

Det er litt forskjellige konsepter på kalenderne. Våre favoritter er Fairytale og Day-to-Night. De inneholder en Barbie-dukke og deretter 23 forskjellige rom med forskjellig tilbehør, klær og mer til dukken.

Barbie adventskalendere er veldig populære, hovedsakelig blant jenter som har vært glad i Barbie siden før! Flotte leker og noe å glede seg til hver dag i desember. Se også våre tips om noen av våre andre favorittdukker for barn!


Hot Wheels adventskalender

Hot Wheels adventskalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 3 år.

For bilelskerne har vi funnet denne fartsfylte adventskalenderen fra Hot Wheels. Selve kalenderen er utformet som en racingbane, og sporene er fylt med biler og tilbehør.

Du får totalt 8 Hot Wheels-biler og 16 forskjellige tilbehør som du kan bruke med bilene. For barn som elsker biler, er Hot Wheels adventskalender den perfekte gaven å se frem til hver dag, helt frem til jul.


Super Mario Adventskalender

Super Mario Adventskalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 3 år.

Her har vi en annen kalender for små spillere, med en forkjærlighet for Nintendo- og Mario-spill. Det er en veldig fin kalender med 24 forskjellige små plastfigurer fra Mario-spillene.

Selve pappkalenderen danner en «spillebrett» eller verden å leke med figurene på. Blant de ulike karakterene finner du selvfølgelig Mario-brødrene, samt ulike venner og fiender du kjenner igjen fra spillene.

Lekene er av høy kvalitet og er virkelig fine samleobjekter. Hvis barna liker Super Mario, er dette en flott kalender. Vi anbefaler Super Mario Advent Calendar til alle spillelskere generelt, og Mario-fans spesielt!


Champions League Julekalender

Champions League Julekalender

Sjekk prisen på:

For fotballfans er det denne fine kalenderen, fullpakket med samlebilder av fotballstjernene i Champions League!

Totalt inneholder kalenderen 131 forskjellige fotballkort av kjente spillere, med nye overraskelser hver dag. 6 av kortene er også eksklusive samlerbilder som gis ut i et begrenset opplag.

En skikkelig fin adventskalender som vil glede alle fotballspillende barn og unge i desember. Anbefaler Champions League adventskalenderen til fotballfamiliene der ute!


Pippi Langstrømpe Julekalender

Pippi Langstrømpe Julekalender

Sjekk prisen på:

 • Fra ca 3 år.

Dette er en litt mer ekstravagant kalender med Astrid Lindgren-tema, denne gangen helt med Pippi i fokus.

Kalenderen skjuler 24 forskjellige leketøysfigurer fra Pippi Langstrømpe-verden. Det er en veldig fin samling som er veldig populær, spesielt blant barn som har lyttet til bøkene og lest historiene om Pippi.

Vi liker Pippi Advents kalender og den anbefales virkelig for alle barn som liker å høre de sprø historiene om verdens sterkeste jente.


Smartphoto Julekalender med egne bilder

Smartphoto Julekalender med egne bilder

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fin adventskalender, som kanskje settes best pris på av et eldre familiemedlem eller slektning. Her kan du velge 24 forskjellige bilder du elsker, hvor ett er gjemt i hver spilleautomat. Det blir som en reise gjennom minner som dere vil gjenoppdage sammen gjennom desember måned.

Når kalenderen er ferdig, er det også mulig å løsne selve innleggene som bildene skrives ut på. Du kan lagre den og henge den på veggen som en fin fotosamling å lagre.

Selskapet Smartphoto har etter vår mening en av de beste fototjenestene på nettet akkurat nå, med gode priser og rask levering!

Smartphoto har til og med en sjokoladekalender med bilder som du virkelig må sjekke ut også. Der får du printet bildene dine i spiselig form på 24 unike belgiske sjokoladebiter! En kul idé, som sikkert kan settes pris på av noen du kjenner.

Her kan du selvfølgelig også være litt kreativ og bruke bilder av andre ting, som spillkarakterer, søte dyr og så videre.

Vi liker i alle fall tanken på litt mer personlige gaver, så vi kan absolutt anbefale adventskalendrene fra Smartphoto!


Recent Posts