Beste lekehus 2024: Best i test lekestue for barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

For de som har hus og hage, er det mulig å ha sitt eget lekehus for barna ute i hagen. Et lite lekehus kan også innkvarteres innendørs. Det er et utrolig antall varianter å velge mellom, i alle slags prisklasser. Alt fra billige lekehytter i plast til store hevede lekehus i tre med innebygd sklie. I denne artikkelen har vi valgt våre favoritter og funnet det beste lekehuset for barn!

Gutt ser ut av vinduet ved lekhuset

Hvilket lekehus er best i test?

AXI Robin var vår favoritt. Det er en litt dyrere variant, men designet er helt fantastisk. Det er lekent, stabilt og trygt å leke i. Et stort lekehus for de som ønsker å koste noe ordentlig!

Hvis du vil ha en enkel og billig variant, som fortsatt er av høy kvalitet, anbefaler vi Woodlii Lekestue. Det er uten tvil det beste virkelig billige lekehuset du kan kjøpe.

Se også våre tips om søte dukker som er populære blant barn!

8 fantastiske lekehus i forskjellige prisklasser

Her er en anmeldelse og informasjon om alle lekehusene vi har valgt å se nærmere på.


AXI Robin Lekestue

AXI Robin Lekestue

Sjekk prisen på:

Et maksimert lekehus med virkelig leken design og mange morsomme elementer som bringer eventyret til live. På den ene siden har lekehuset en gardintrapp og på den andre siden en liten rutsjebane.

AXI Robin er en del av en serie som produsenter kaller ”crooked”. Du kan gjenkjenne disse på den lekne designen med bevisst sprø skrå vinduer og den morsomme skorsteinen som forgyller taket. Det er et fantasifullt og barnevennlig design som vi virkelig liker.

En stor fordel med AXI lekestue er at de er mye lettere å montere enn mange andre lekehus. Hytta leveres med mange ferdigmonterte deler, og der det er behov for boring, er det gjort forboring slik at du raskt kan begynne å skru huset sammen.

Lekehuset har mange fine små detaljer. Den har en liten postkasse, for virkelighetsnær lek og hemmelighetsfulle meldinger. På døren er det et lite vindu hvor barnet kan se ut og på siden er det vinduslemmer som kan åpnes og lukkes.

Hele lekehuset er laget av et tre som behandles og utrolig glatt, uten risiko for fliser og pinner som stikker ut. Det er også holdbart og tåler både vær og vind uten problemer. Impregneringen er vannbasert og laget av naturlige ingredienser, noe som gjør den både miljøvennlig og trygg for barn. Dette lekehuset er av veldig høy kvalitet og er laget for å vare lenge.

AXI Robin lekestue er hevet og selve plattformen er 58 cm høy. Opp til den høyeste toppen av taket er lekehuset hele 203 cm. Inne i selve hytta er plassen ca. 111 x 104 cm på det meste. Det er ikke den største hytta, men den er heller ikke den minste. Det er rimelig romslig, men med et lysbilde og alt inkludert, er det selvfølgelig mye større.

Vår samlede vurdering av AXI Robin lekestue er at dette er en av de beste modellene du kan finne av sitt slag. Vi elsker det kreative designet, materialet av høy kvalitet og de fine detaljene. Det er både et funksjonelt og morsomt lekehus som er laget for å vare i mange år.


Woodlii Lekehus – Beste billige lekehus

Woodlii Lekestue

Sjekk prisen på:

Et lite, men fint og veldig robust lekehus laget av impregnert tre fra Woodlii-merket. De produserer fine og holdbare produkter for barn, alt fra leker til møbler. En stor fordel med dette lekehuset er at det er veldig rimelig.

Selv om lekehuset er laget av tre, er det veldig holdbart. Den er utstyrt med en vannbasert lakk som gjør at den kan stå ute selv på regnfulle høstdager. Men når vinteren kommer, kan det være verdt å trekke en presenning over som en forholdsregel.

Woodlii lekehus har en total høyde på 150 cm, med ca. 116 cm til taket inni. Den er 112 cm bred og 113 cm dyp. Et ganske stort lekehus som er ideelt for barn i hele førskolealderen og litt mer.

Lekehuset består av vegger og tak, men har ikke et inkludert gulv, så det er viktig å tenke på hvor det skal stå hvis du vil ha en gulvlignende overflate.

Vi liker detaljene i dette søte lekehuset med fungerende dør, vindusdetaljer og andre dekorasjonselementer i rosa farge. Woodlii har også et trefarget litt enklere lekehus som er enda billigere.

Alt i alt er Woodlii Lekehus fantastisk søtt, og for prisen det koster, er det uten tvil et av de rimeligste lekehusene av alle. Vi vil faktisk si at dette er det beste billige lekehuset av alle!


Smoby Lekestue Natur – Beste lekehus i plast

Smoby Lekestue

Sjekk prisen på:

Her har vi et lite, fint og veldig trygt lekehus laget av plastmateriale fra Smoby. Lekehusene deres er veldig populære og relativt enkle å montere, og de har en tendens til å holde seg veldig bra. Ideell for hagen, men kan også brukes innendørs hvis plassen er tilgjengelig.

Smoby lekehus er designet med mange små fine detaljer som takfliser, mønstrene på sidene rundt huset og vinduene som kan trekkes igjen og åpnes.

Selv om lekehuset hovedsakelig består av plast, er det veldig holdbart. Materialet behandles for ikke å bli misfarget av solskinn eller stormfullt vær.

Siden lekehuset er laget av et lett materiale, veier den bare 12,9 kg totalt. Den er over 127 cm høy og måler 110 x 98 cm. Det er et moderat lite lekehus, perfekt å begynne å bruke når barna er ca. 2 år gamle.

Det er mange fordeler med et lekehus i plast, og hvis du bare vil ha et, kan vi virkelig anbefale Smoby lekehus. Det er det beste lekehuset i plast, og de er tilgjengelige for kjøp til meget gode priser!


KidKraft Lekehus Cooper

KidKraft Cooper Lekestue

Sjekk prisen på:

Et fint og billig lekehus fra Cooper. Med hånden på hjertet, ikke den beste kvaliteten, men den er både romslig og veldig søtt når det er montert.

Dette lekehuset er laget for det meste av et ganske tynt tremateriale. Det er mange deler å holde styr på og krever litt arbeid for å montere. Vi har sett flere anmeldelser på forskjellige nettsteder der kundene er misfornøyde når deler har blitt ødelagt under monteringsprosessen. Samtidig ser flertallet ut til å være fornøyd og resultatet er bra når lekehuset er ferdig montert.

Det er et stort og fint lekehus med god plass å leke eller gjemme seg på. Den måler 121 x 111 cm og har en total høyde på 157,5 cm.

På den ene siden er det et fullt vindu, perfekt for å leke butikk eller bare stå og sosialisere med omverdenen. Døren holdes lukket med magneter, noe som er smart og effektivt. En annen veldig god detalj er utformingen og materialene på taket som er motstandsdyktige mot alt vær. Dette betyr at lekehuset holder seg godt og kan stå ute uavhengig av været i prinsippet.

Til syvende og sist er dette et budsjettprodukt, og det kan være godt å huske på. Noen av delene føles veldig skjøre, og det er ikke overraskende at noen kunder har brakt produktet hjem med mindre skader. Det er imidlertid et fint lekehus, som både er morsomt å spille i og fint å se på. Hvis du har tålmodighet med montering og vil ha et fint billig lekehus, er KidKraft Cooper et helt ok alternativ!


Exit Fantasia 100 Lekehus

Exit Fantasia 100 Lekestue

Sjekk prisen på:

Et morsomt og kreativt designet lite lekehus fra Exit. Den er laget av tre og er ferdig og er tilgjengelig for kjøp i flere forskjellige farger.

Treet på Exit Fantasia 100 er glatt uten fliser. Den tåler også det meste når det gjelder vær og er et veldig slitesterkt og pålitelig materiale.

Husk at dette er et rimelig enkelt trehus som ikke kommer med et gulv. Imidlertid har den andre fine detaljer på plass. For eksempel en søt skorstein, vinduer med plexiglass, fin farge og mange søte utsmykningsdetaljer. Designet er litt morsomt og bevisst asymmetrisk og bringer tankene til Ringenes Herre og Hobbitenes verden.

Dimensjonene på huset er 128 x 108 cm og det er 171 cm høyt til toppen av taket. Det er et moderat stort lekehus for barn fra 3 år til skolealder ca.

Hvis du vil ha et fint lekehus, men hold det enkelt, er Exit Fantasia 100 lekehuset et godt alternativ. Det er ekstremt enkelt å montere, alle deler er ferdige, det er malt og klart. Et veldig passende alternativ som lekehus for de yngre barna.


VidaXL Lekehus Gran

VidaXL Lekehus gran

Sjekk prisen på:

Et fint lite lekehus for barn, laget av grantre. Hytta har vinduer og dører som kan åpnes og er ganske rimelig og koselig for barna å leke i. Det kan bestilles i grønn eller rød farge, samt naturlige vegger.

Det er en romslig hytte som måler 107 x 128 cm og har en total høyde på 128 cm også. Hytta er enkel å montere og kommer med alle delene som trengs. Den passer for barn fra ca. 3 år og oppover.

Som sagt er hytta rimelig billig, noe som også betyr at den ikke kommer med et gulv. Imidlertid har den solide vegger og er både holdbar og av god kvalitet til tross for den lave prisen.

Hvis du vil ha et lekehus i tre som ikke krever mye arbeid for å montere, og ikke krever noe etterbehandlingsarbeid og maling, er VidaXL Lekehus et veldig godt alternativ.


Felix Lekehus

Felix Lekehus

ikke tilgjengelig på nett

Et veldig fint lekehus som er veldig rimelig for kvalitetsnivået, men krever litt ekstra arbeid. Perfekt for den praktiske som ønsker et rimelig komplett lekehus klar til å bli montert, men som krever litt etterbehandling før det er helt ferdig.

Felix lekehus kommer fra den anerkjente Skånska Byggvaror. Det er et fint lekehus i klassisk stil med et kjent design. Det som skiller dette fra de fleste andre lekehus er at treet er helt ubehandlet og derfor bør grunnes og males for best mulig holdbarhet.

Lekehuset er komplett med gulv, dør og vinduer, men kan oppgraderes med ekstra takbekledning, enten takpapp eller takshingel. I tillegg er taket ikke vurdert for snøs, noe som betyr at du bør sørge for at det er rimelig snøfritt om vinteren.

Totalt måler Felix lekehus 180 x 181 cm på utsiden, som inkluderer en romslig terrasse på 3,3 kvadratmeter.

Plassen inne i huset er ca. 2 kvadratmeter, som er i tråd med de fleste vanlige lekehus. Alt i alt er dette et veldig solid og romslig lekehus med mye plass til din egen fantasi. Du kan male og fikse lekehuset litt ekstra for å gjøre det mer personlig og også mer holdbart. En ulempe som er verdt å nevne er at håndtak og lås ikke er inkludert, så hvis du vil kunne lukke døren ordentlig, må du kjøpe og montere dette selv.

Oppsummert er Lekstuga Felix et fint produkt som passer best til den litt praktiske som ikke har noe imot litt ekstra arbeid og kanskje til og med foretrekker en hytte som krever litt ekstra snekkerarbeid. Da er det et klart rimelig alternativ verdt å sjekke ut!


Lekehus Alice RKC

LEKEHUS ALICE RKC

ikke tilgjengelig på nett

Et lite lekehus med mange fine detaljer. Alice Lekehus kommer med en liten benk å sitte på, en søt liten postkasse en stor og fin terrasse, samt en vinduskarm hvor barn kan leke butikk.

Når du bestiller Alice Lekehus kommer det i naturlig stand, helt ubehandlet. Du kan deretter male og gjøre det bra til din egen smak. Huset er laget av tre laget av gran og furu. Det bør nevnes at det er mye arbeid å montere huset, fordi det har så mange deler og detaljer. Det er imidlertid ikke veldig vanskelig, men krever tid og litt tålmodighet.

Lekeområdet i huset er ca. 3 kvadratmeter i størrelse. Den måler 174 x 174 cm og er 188 cm høy. Husk at huset, som sagt, er ubehandlet, og ingen gulv er inkludert.

Vi må si at Alice Lekehus er et av de fineste husene, gitt alle de små detaljene. Det ser virkelig ut som et ekte trehus i miniatyr, og det inviterer virkelig fantasifull lek.

Hvis du er rimelig hendig og liker snekkerarbeid, anbefaler vi absolutt Lekehus Alice RKC. Det passer best for de som faktisk synes det er morsomt å være ute og bygge, for som sagt tar det litt tid å få alt sammen.


Spørsmål og svar om lekehus for barn

Her svarer vi på noen vanlige spørsmål som forbrukerne vanligvis vurderer når det gjelder lekehus.

Hvilke verktøy trenger du for å installere et lekehus?

Det avhenger litt av hvilket lekehus som er involvert. For et enkelt lekehus i plast trenger du ingen spesialverktøy for å montere det.

For et lekehus i tre trenger du vanligvis ett eller flere av disse verktøyene:

  • Bor/skrumaskin
  • Hammer
  • Målebånd/tommestokk
  • Det kan også være lurt å ha et vater

Andre verktøy som noen ganger anbefales for noen lekehus inkluderer:

  • Stige
  • Sag
  • Tang
  • Skiftenøkkel
  • Fil

Til slutt kan vi konkludere med at du må ha en velutstyrt verktøykasse, helst en partner som hjelper og være litt hendig, samt et snev av tålmodighet. Det er generelt ikke så vanskelig å sette sammen et lekehus. Men vanskeligheten varierer, og jo større og mer overdådig modellen du har, jo mer snekkerarbeid er nødvendig.

Er det vanskelig å bygge et lekehus for barn?

Nei, det er vanligvis ganske enkelt. De veldig enkle variantene er i utgangspunktet klare til å bare skru sammen, ved hjelp av forborede hull. Noen lekehus krever imidlertid litt mer arbeid, og at du er litt hendig og kan måle, tegne og bore dine egne hull.

Hvor mye koster et lekehus for barn?

Et lekehus for barn kan koste alt mellom rundt tusen kroner, opp til 50 000 kr for de dyrere variantene med alt tilbehør. Det er virkelig et bredt spekter av lekehus når det gjelder pris. En billigere versjon tilgjengelig er selvfølgelig leketelt, som vanligvis kan være betydelig billigere.

Kan du ha et lekehus innendørs?

Noen modeller som er små nok, kan brukes innendørs. Lekehus av plast er sannsynligvis det vanligste utvalget å ha innendørs. Ellers er det mye mer vanlig å bruke lekehus ute i hagen, et sted i nærheten av huset ditt.

Recent Posts