Beste morsmelkerstatning maskin 2024: Melkemaskin best i test


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å få barn kan være stressende og utfordrende på mange måter, spesielt når de er små. Å begynne å tilberede melkeerstatning midt på natten, med riktig mål og temperatur, tar lang tid når babyen gråter. Med en god melkemaskin er du alltid forberedt og kan helle melkeerstatning ved perfekt temperatur med et enkelt trykk på en knapp. Her er de beste melkemaskinene, for melkeerstatning for babyen din akkurat nå!

Fire forskjellige maskiner for tilberedning av melkeerstatning

Hvilken melkemaskin er best i test?

Toppmodellen på markedet er utvilsomt Baby Brezza Formula Pro. Det anbefales ofte i internasjonale sammenhenger og får konsekvent høye kundevurderinger. Sterkt anbefalt!

Baby Brezza Formula Pro Advanced Melkeerstatnings- og Vellingsmaskin

Baby Brezza Formula Pro er tilgjengelig for kjøp på:


En litt rimeligere maskin som vi kan anbefale er Tommee Tippee Perfect Prep. En utrolig brukervennlig maskin som tilbereder og varmer velling og melkeerstatning enkelt. Litt tregere, men fortsatt veldig bra. Beste budsjettvalget etter vår mening!

Tommee Tippee Perfect Prep

Tommee Tippee Perfect Prep er tilgjengelig på:


Du finner flere alternativer lenger ned i artikkelen!

En titt på 5 forskjellige melkemaskiner

Når du ser deg rundt blant de ulike alternativene som finnes for melkemaskiner på markedet, merker du fort at det er ganske mye å velge mellom.

Nedenfor har vi derfor listet opp noen av de mest populære produktene på markedet. Vi sammenligner alt fra pris til funksjonalitet og mye mer, slik at du kan finne den som passer for deg.

Baby Brezza Formula Pro Advanced Melkeerstatnings- og Vellingsmaskin

Baby Brezza Formula Pro Advanced Melkeerstatnings- og Vellingsmaskin

Sjekk prisen på:

Her har vi et skikkelig godt og testvinnende produkt fra merket Baby Brezza. Faktisk har denne melkemaskinen vunnet ikke mindre enn 6 forskjellige priser i internasjonale tester. Dette er med andre ord et produkt som er elsket og verdsatt av foreldre over hele verden.

Maskinen fungerer på en veldig enkel måte. Den tar seg av tilberedningen av vellingen eller erstatningen med et enkelt knappetrykk og sørger så for både dosering og at vannet holder seg på riktig temperatur. Du kan velge mellom tre forskjellige temperaturer, fra rett under kroppstemperatur til rett over.

Den store fordelen med dette produktet er nettopp at det er så enkelt å bruke. Du kan forhåndslade den med nok vann til å vare en hel dag, og med et knappetrykk kan du få en flaske velling eller erstatning, skikkelig temperert. Enhver forelder som har våknet midt på natten og forsøkt å ordne en flaske velling, kan nok bekrefte hvor mye hodepine en maskin som dette kan spare.

En annen stor fordel er at den er veldig enkel å rengjøre. Ettersom tanken der vannet lagres kun inneholder vann og blandingen med pulveret foregår utenfor den, er rengjøring en veldig enkel og rask prosess.

Det skal imidlertid nevnes som en mindre ulempe at maskinen må rengjøres hver dag. Selv om det går fort er det selvsagt et lite minus for de som er ute etter det jevneste.

En annen ting som gjør at dette produktet skiller seg ut er at det bare tar 13 sekunder å lage en flaske velling. Du kan med andre ord mate ditt sultne barn på et blunk og dette er selvfølgelig en stor fordel. Andre sammenlignbare modeller kan ta opptil et par minutter for samme prosedyre.

Baby Brezza Formula Pro er også oppgradert sammenlignet med tidligere modeller fra samme merke. Det er for eksempel passet på å gjøre det enda mer stillegående. En ekstremt viktig funksjon for dere som har andre barn som sover i huset når dere skal lage velling til den lille midt på natten.

Hvis noe skulle nevnes som en ulempe ved dette produktet, så er det prisen. Med tanke på at den har vunnet et stort antall priser og utmerkelser og regnes som et av de ledende produktene på feltet, er det selvsagt ikke rart at den skiller seg litt ut i pris.

Vi synes definitivt det er verdt pengene, men hvis du er ute etter et budsjettalternativ, kan det være andre modeller som passer deg bedre.


Tommee Tippee Perfect Prep

Tommee Tippee Perfect Prep

Sjekk prisen på:

Dette er et av produktene som vi på det varmeste kan anbefale dersom du er ute etter en melkemaskin og har et noe begrenset budsjett. Med flere funksjoner som til og med gjør at den trumfer noen av de dyrere modellene på ganske mange områder, er dette mildt sagt et rimelig alternativ.

Til å begynne med er dette produktet, som de andre, relativt enkelt å bruke. En ulempe er imidlertid at du ikke får en ferdig tåteflaske like raskt som med de mer eksklusive melkemaskinene. Her tar det 2 minutter, altså litt lenger sammenlignet med de litt dyrere modellene som har flasken klar og på riktig temperatur på få sekunder.

Den største fordelen med dette produktet er imidlertid at det har et filter som fjerner urenheter fra vannet og også sprayer varmt vann for å drepe eventuelle bakterier. Vannet som brukes trenger derfor ikke steriliseres på forhånd, noe som er tilfellet med flere andre modeller av melkemaskiner.

Dette gjør selvfølgelig hele prosessen mye jevnere og enklere og du trenger ikke koke vann i vannkokeren før den kan brukes i denne maskinen. Selv om dette kun er et steg som tar noen minutter, er det selvfølgelig greit å unngå det.

En stor ulempe er imidlertid at du må måle pulveret selv. Maskinen måler kun vannet og på denne måten går du glipp av en stor del av forenklingen som de fleste andre varianter tilbyr. For de som vil slippe å måtte tenke og måle når de står opp og lager velling til barnet midt på natten, er dette kanskje ikke det beste alternativet.

Prisen gjør imidlertid denne melkemaskinen virkelig attraktiv for de som vil spare noen kroner. Det er langt billigere enn de mer avanserte modellene og selv om du må måle pulveret selv får du en nøyaktig temperatur og slipper å koke vann på komfyren eller i vannkokeren. Med andre ord et rimelig produkt som vi kan anbefale på det varmeste til deg som ikke vil bruke for mye penger.


NENO Aqua Melkerstatning og vellingvarmer

NENO Aqua Melkerstatning og vellingvarmer

Sjekk prisen på:

Dette er også en litt enklere versjon av melkemaskin som kommer til en god pris. Modellen er litt enklere og mangler dessverre flere av funksjonene som de mer avanserte variantene har, men kan være et godt alternativ for de som ønsker å spare litt tid i hverdagen, uten å måtte bruke alt for mye penger på det hele.

Maskinen fungerer ganske nøyaktig som modellen over. Den varmer opp vannet og kjøler det så ned til ønsket temperatur og heller ønsket volum i flasken. Takket være at den varmer opp vannet først, trenger den ikke være forkokt for å steriliseres, noe som selvsagt er en stor fordel, sammenlignet med flere av de mer avanserte modellene.

Ulempen er selvfølgelig at du må måle pulveret selv. For noen forsvinner da litt av poenget med en melkemaskin, mens andre synes det er en stor hjelp å kun få vann som har riktig temperatur og riktig volum og som dessuten automatisk steriliseres uten forberedelse.

En stor fordel er også at du kan velge akkurat hvilken temperatur du ønsker på vannet fra 38 til 85 grader Celsius. På denne måten kan du sørge for å tilpasse vellingen eller erstatningen akkurat slik du vil ha den.

En annen fordel med dette produktet er at det her et veldig fint design. En melkemaskin som skal brukes hyppig og kanskje til og med stå en stund foran på kjøkkenet bør ideelt sett passe godt inn i resten av interiøret. Med et elegant og moderne preg med undervurderte farger, gjør denne modellen nettopp det og er et av de mest estetisk tiltalende produktene i denne guiden.

Prismessig er denne modellen ganske mye lavere enn mange andre produkter på markedet, men den er litt dyrere enn de billigste. Ønsker du en fin melkemaskin og ikke trenger den for også å måle pulveret til riktig mengde for deg, er dette et produkt vi anbefaler deg å se nærmere på.


Baby Brezza Instant Warmer

Baby Brezza Instant Warmer

Sjekk prisen på:

Baby Brezza har også sin egen versjon av en melkemaskin som ikke blander hele flasken med velling men kun varmer opp og måler vannmengden som skal brukes. Dette kan være et hendig verktøy som gjør at du ikke trenger å varme opp vannet selv, det kommer også til en god pris.

Modellen har ulike innstillinger som lar deg velge hvilken temperatur vannet skal ha. Den mangler imidlertid den trinnløse modellen som mange andre lignende maskiner har og du har rett og slett et par temperaturalternativer å velge mellom.

En stor fordel med dette sammenlignet med lignende produkter er at det ser veldig bra ut. Den har et rent og moderne design som gjør at det raskt blir en del av innredningen på de fleste kjøkken på en stilig måte. Å la den stå på kjøkkenbenken hele tiden vil derfor ikke være noe problem.

En ting som kundene nevnte som en ulempe er at tanken som er fylt med vann dessverre ikke kan løsnes fra resten av maskinen. Dette betyr at du må løfte hele denne maskinen ned i vasken eller under kranen når du skal rengjøre den. Kanskje ikke den jevneste og definitivt noe som kan nevnes som et minus.

Når vi ser på prisen på denne maskinen hører den til de rimeligere på markedet, selv om det ikke er store forskjeller mellom disse maskinene som kun varmer opp vannet og ikke blander seg med pulver. Vi synes dette er et rimelig og fremfor alt et veldig fint alternativ, og vi anbefaler absolutt at du tar en nærmere titt på dette hvis du har tenkt å kjøpe denne typen melkemaskin.


Herobility Express Formula Mixer 3 in 1

Herobility Express Formula Mixer 3 in 1

Modellen er ikke lenger solgt

Her har vi en melkemaskin som har mye å by på som definitivt ikke alle modeller har. Den kommer også til en litt lavere pris enn de litt mer eksklusive og dyre modellene på markedet.

En ting som er en stor fordel med denne maskinen er at du trinnløst kan stille inn temperaturen fra 37 helt opp til 55 grader. Du kan med andre ord velge nøyaktig hvor varm wellien eringen skal være tilstede når den serveres. Helt perfekt hvis du for eksempel ikke skal servere vellingen med en gang, men ønsker at den skal ha noen minutter til å kjøle seg litt ned.

En annen god ting med dette er at du kan velge å kun porsjonere ut pulver. Hvis du rett og slett ønsker å blande vellingen selv på den litt mer tradisjonelle måten, men ikke vil måtte dosere hver gang, kan dette være en god hjelp.

Modellen er også mer nøyaktig i målingen enn mange andre på markedet. Du kan justere vannmengden med en margin på 10 ml. Du kan også velge å lage porsjonene så små som bare 30 ml, noe som er veldig bra når du bare vil gi barnet litt velling, for eksempel for å hjelpe ham med å sovne.

Denne maskinen trenger heller ikke avkalkes, i motsetning til noen andre lignende modeller på markedet. Velger du å investere i dette får du rett og slett en melkemaskin som er litt lettere å vedlikeholde enn de fleste andre.

En ting som imidlertid kan nevnes som en ulempe er at den ikke er fullt så stor som de største melkemaskinene. Det kan rett og slett være vanskelig å tilberede mange porsjoner samtidig, og for de som for eksempel gir barnet sitt morsmelkerstatning kan dette være en stor ulempe.

For deg som vil spare en krone eller to, bør det også nevnes at denne grøtmaskinen er litt billigere enn de mest eksklusive og største modellene på markedet. Hvis det ikke er viktig for deg å kunne laste ekstremt mange porsjoner samtidig, er dette et produkt som vi anbefaler deg å se nærmere på.


Hva er en melkemaskin?

En melkemaskin er, akkurat som navnet tilsier, en maskin som hjelper deg tilberede velling eller melkeerstatning til barnet ditt på en rask og enkel måte. Som du har sett ovenfor, er det først og fremst to forskjellige typer når det kommer til melkemaskiner.

Til å begynne med er det varianten som helt lager en ferdig flaske velling som også holder riktig temperatur. Den sørger for å blande vellingen eller morsmelkerstatningen med vann og varme den opp til nøyaktig riktig temperatur.

Fordelen med denne typen maskiner er at du raskt og enkelt kan gjøre klart velling når som helst uten å måtte tenke. Ulempen er at de ofte koster litt mer, og i tillegg må du noen ganger fylle dem med vann som først kokes og deretter avkjøles, for å være sikker på at det ikke inneholder stoffer som er skadelige for babyen.

Den andre typen melkemaskin er den som kun varmer opp vannet og deretter doserer det i riktig volum i flasken. Etter det kan du tilsette pulver selv og riste flasken for å få den ferdige vellingen eller erstatningen.

En stor fordel med denne typen maskiner er at du ofte ikke trenger å koke vannet først. Dette varierer selvfølgelig fra produkt til produkt, men noen varmer opp vannet til et kokende trinn først, eller har et filter som fjerner ulike skadelige stoffer. I tillegg er denne typen melkemaskiner ofte mye billigere.

Trenger du en melkemaskin?

Noen lurer kanskje på hva fordelen med å ha en melkemaskin egentlig er. Tross alt gjør den en jobb som er ganske enkel og kanskje ikke koster enorme mengder tid hver eneste gang. Her er noen av grunnene til at en melkemaskin gjør hverdagen så mye jevnere.

For det første vil en melkemaskin gjøre ting mye enklere når barnet ditt våkner om natten og vil ha velling. Med et slitent og tåkete hode, å slippe å tenke på ting som dosering, holde vellingen på riktig temperatur og så videre er en stor fordel og lettelse nå og da. Du trenger rett og slett ikke vente og mase midt på natten.

En annen stor fordel er at det går fort. Når babyen din gråter, er det fint om det ikke tar flere minutter å fullføre en flaske velling. Med de beste maskinene som kan ordne en flaske på få sekunder, vil du enkelt og greit kunne gi babyen din velling umiddelbart.

En annen stor fordel er for de av dere som gir babyen materstatning. Å måtte tilberede dette regelmessig, flere ganger om dagen, koster både tid og energi. Ved denne typen regelmessig bruk vil en melkemaskin være et enormt godt verktøy som gjør hverdagen mye enklere.

For å oppsummere det hele, er det mange gode grunner til å investere i en melkemaskin som forelder. Vi håper at guiden ovenfor vil kunne hjelpe deg med å finne den modellen som vil være den aller beste for deg!


Her finner du flere tips om gode babyprodukter!

Recent Posts