Den beste tåteflasken 2024: Trygge matestunder når som helst


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er alltid lurt å ha anskaffet et par gode tåteflasker allerede før barnet ditt har kommet til verden. Hvis du ikke vil amme, eller er i stand til det, er tåteflasken din venn i nøden. Med flasker kan også en partner eller andre rundt deg hjelpe til med matingen og livet blir plutselig så mye enklere.

Mor som mater babyen sin med en babyflaske på sofaen

Hvilken tåteflaske best i test?

Vår absolutte favoritt er Dr Brown’s Option tåteflaske. Den flasken er ekstremt populær internasjonalt. En veldig godt designet tåteflaske som lar babyen drikke trygt i sitt eget tempo.

En annen favoritt er Philips Avent tåteflasker. Anti-Kolikk-flasken deres er flott for nyfødte, og Phillips Avent Natural er en annen veldig god modell.

Hvis du vil ha en litt enklere, billig, men veldig god flaske, anbefaler vi MAM Easy Start Anti-Kolik tåteflaske!

Hvis du skal mate babyen din med morsmelkerstatning, kan det være verdt å få en melkemaskin!

Anmeldelser og info om alle babyflasker vi testet

Her er en nærmere titt på alle babyflaskene vi undersøkte mer detaljert.

Dr. Brown’s Option + Bred Hals tåteflaske

Dr Browns Options Tåteflaske

Sjekk prisen på:

Tåteflaskene fra Dr. Brown ble oppfunnet da grunnleggeren selv opplevde problemer med kolikk hos sitt eget barn under flaskemating. Dr. Craig Brown designet og utviklet sine flasker i mange år og grunnla sitt selskap Dr. Brown’s i USA. I dag utvikler de en rekke babyprodukter som flasker, smokker, kopper, biteleker og ammehjelpemidler.

Disse tåteflaskene fra Dr. Brown’s kan kjøpes i flere forskjellige pakker og med ulike størrelser på flaskene. Felles for alle er de smarte ventilene som er designet for å filtrere ut luftbobler fra væsken når barnet drikker. Dette reduserer risikoen for mageproblemer og kolikk. Det er også mulig å fjerne ventilen om ønskelig og bruke flasken som en vanlig tåteflaske.

Dr. Browns flasker har bred halsåpning og er laget av glass som gjør rengjøringen praktisk og enkel. Flaskene har vunnet en rekke utmerkelser og priser for sitt design i ulike amerikanske tidsskrifter om barn og foreldre.

Flaskene kan også brukes til premature babyer og barn som har problemer med å amme. Vi liker Dr Browns tåteflasker svært godt og anbefaler dem som et av de beste valgene blant de tåteflaskene som er tilgjengelig akkurat nå!


Philips Avent – Natural & Anti-Kolik tåteflaske

Philips Avent Anti-Kolik Tåteflaske

Sjekk prisen på:

Philips har et par veldig gode tåteflasker. Den ene er deres Anti-Kolik tåteflaske. Den har i kliniske undersøkelser vist seg å kunne motvirke motvirke kolikk og lignende problemer som kan oppstå under flaskemating.

Nøkkelen ligger i ventilen som er spesielt designet for å holde luften unna når babyen suger i seg melken. Dette reduserer risikoen for magesmerter og kolikk forbundet med flaskemating. Luften som dannes slippes ut gjennom ventilen og kommer derfor ikke med melken som barnet drikker.

I studiene av Philips antikolikkflasker så man dessuten en stor nedgang i dårlig humør hos barna som ble undersøkt, sammenlignet med barn som ble flaskematet med andre flasker. Redusert magebesvær og kolikk gir rett og slett små barn bedre humør.

Flaskene er enkle å rengjøre og har et godt grep som er praktisk å holde i for både deg og barnet. Hvis du bruker andre Philips Avent-produkter, for eksempel deres brystpumpe, er det perfekt for å kombinere de ulike delene.

Philips Avent Natural Tåteflaske

Den andre typen Philips Avent som vi vil anbefale er deres Natural tåteflaske. Den kan kjøpes som 2-pakning og fås med en spesiell type tåtesmokk som de kaller ”slow flow”. Den kan brukes fra ca 1 måned og kan brukes mens du ammer.

Selve smokken er designet for å etterligne brystvorten og gjør at barnet kan bruke samme grep og enkelt flytte mellom brystet og flasken i løpet av en periode. Smokken er myk og smidig, og føles veldig naturlig for det ammende barnet.

Denne flasken har samme smarte ventil som antikolikkflasken og er svært effektiv for å holde luftbobler ute fra melken. Like enkel å rengjøre og håndtere som andre Philips-modeller. Philips Avent tåteflasker er kvalitetsprodukter fra et meget anerkjent varemerke! Virkelig gode produkter som vi er glade for å anbefale.


MAM Easy Start Anti-Kolik tåteflaske

MAM Easy Start Anti-Kolik Tåteflaske

Sjekk prisen på:

Selskapet MAM har eksistert siden 1976 da det ble grunnlagt i Østerrike. Siden da har de blitt et stort selskap innen babyprodukter, og har en rekke patenterte design. De lager fine produkter som ikke koster for mye, men som har god kvalitet og holdbarhet.

Deres Easy Start-flasker er utmerket å bruke helt fra starten av hvis du trenger flaskemating. De har en ventilert bunn på flasken som er utformet for å motvirke kolikk. I tillegg har flasken et lokk som fungerer både som måleverktøy og for å holde flasken tett, og den er helt lekkasjefri.

Den patenterte tåtesmokken er laget av såkalt ”SkinSoft” silikon, som i studier har vist seg å bli akseptert av 94% av alle babyer som prøver den. Det er et godt resultat som gjør det klart at disse tåteflaskene er et godt valg for de fleste.

Disse flaskene selges også i et fint gavesett, perfekt som en gave til en blivende familie, eller for å ha klart når barnet er født. Inneholder flere flasker i forskjellige størrelser, samt smokk og smokkholder i fine matchende farger. En perfekt start for en liten og sulten baby.

Flaskene har brede åpninger og er enkle både å fylle og rengjøre.  De får et ekstra pluss av oss for det fine designet med trykk på begge sider i ulike matchende fargetemaer.

Hvis du vil ha billige kvalitetsflasker å mate med er MAM-produkter ekte toppvalg!


Medela Calma og brystmelksflaske

Medela Calma Mors Melk Baby Flaske

Sjekk prisen på:

Medelas tåteflasker er av høy kvalitet og meget holdbare. De fås i forskjellige størrelser, og tåtesmokkene kan byttes for å passe til det voksende barnet. Det unike med denne tåteflasken er evnen til å bruke Medelas unike spesialdesignede tåtesmokk, Calma.

Calma er spesielt designet for å etterligne den naturlige ammingen. Produktet ble utviklet i samarbeid med ”Hartmann Human Lactation Research Group” ved University of Western Australia.  Med Calma kan det lille barnet amme, svelge melken og puste samtidig på en naturlig måte.

Når babyer ammer må de bytte mellom å drikke, ta pause og puste i en naturlig rytme. Da må de også føle seg rolige og avslappet. For at melkestrømmen skal begynne må det opprettes et vakuum. Når alt dette er på plass, kan de amme på en naturlig måte. Det er det Calma er ment å gjenskape.

Vår erfaring med Calma er generelt god. Vurderinger fra andre mødre sier det samme, og Calma har lyktes i sin oppgave med å etterligne et naturlig ammemønster. Men noen barn har enkelte ganger problemer med å få melk ut av Calma-smokken. Spesielt hvis en annen flaske har blitt brukt før. I så fall bør du bruke en vanlig tåtesmokk i stedet.

Medelas tåteflasker er rimelige og laget av polypropylen som er et veldig godt materiale å lagre brystmelk i. Medela som selskap er veldig flinke med amming og brystmelk, og har generelt høy kvalitet. Flaskene deres kan kjøpes i to-pakninger, og det er en meget god idé å ha et par stykker for hånden. Spesielt hvis du bruker brystpumpe, da kan du alltid ha et par flasker klare.

Vi har lenge satt pris på flere av Medelas produkter, og tåteflaskene er ikke noe unntak! Rimelige kvalitetsflasker, pluss Medela Calma som er en utrolig godt designet innovasjon. Varm anbefaling fra oss!


Comotomo Natural Feel tåteflaske

Comotomo Natural Feel Tåteflaske

Sjekk prisen på:

Comotomo er et varemerke for tåteflasker og tygge leker for spedbarn. Selskapet ble grunnlagt i grunnlagt i 2008 i USA og har blitt anerkjent over hele verden for sine utmerkede babyprodukter.

Deres Natural Feel tåteflaske er spesielt designet for å løse problemene som noen tradisjonelle flasker brakte med seg. Den er designet med doble luftventiler som ikke lekker, og som bidrar til å motvirke kolikk. Ventilene slipper ut luft uten å slippe ny luft inn. Det faktum at barnet drikker luft er ellers hovedårsaken til kolikkubehag og magesmerter hos babyer som mates med flaske.

Flasken har bred hals som letter rengjøringen, og materialet den er laget av er en hygienisk og mild silikon. Den er helt giftfri og trygg å bruke på daglig basis.

Comotomos tåteflaske skiller seg aller mest ut på grunn av selve matingsfunksjonen. Den er utviklet for å etterligne den naturlige ammingen ved brystet, noe som gjør at mange babyer faktisk kan bytte mellom flaske og amming etter behov.

Ellers er det en vanlig bekymring som mødre opplever, at barn som har blitt vant til flaske ikke lenger er i stand til å amme på naturlig måte. Faktisk skapte Comotomo selv begrepet ”amming fra en flaske” for å beskrive produktet sitt.

En annen detalj du vil legge merke til med denne tåteflasken, er at hele flasken er myk i utførelsen. Det er et bevisst valg fra produsentene fordi babyer naturlig kjenner og klemmer med hendene mens de ammer. Dette er nok et steg i å gjøre flaskematingen så naturlig som mulig.

Comotomo Natural Feel lever opp til navnet sitt og er en meget velgjennomtenkt flaske. Selskapet har virkelig gått hele veien i sitt design, og hver detalj fyller en funksjon. Vi elsker denne flasken og mener at den er verdt hver eneste krone!


Tommee Tippee Closer To Nature tåteflaske

Tommee Tippee Tåteflaske

Sjekk prisen på:

Selskapet Tommee Tippee er et britisk selskap som hovedsakelig designer og produserer flasker og krus for mating, selv om de også har noen andre produkter. De er et av verdens største selskaper på dette området og er kjent for sine rimelige kvalitetsprodukter.

Flaskene deres er ment å gjøre det mulig å bytte mellom amming og mating med flaske. Flaskene er av høy kvalitet og helt uten BPA for sikker og trygg håndtering av melken.

Disse flaskene er produsert i samråd med ammeeksperter for å etterligne en naturlig ammesituasjon. Smokken er naturlig myk og gir barnet en gjenkjennelig følelse av mors bryst. Når babyen får tak og begynner å suge, er opplevelsen svært lik den virkelige ammingen.

Flaskene fås i flere forskjellige størrelser og de selges også som startsett med tilbehør og en medfølgende vaskebørste.

Flaskene er enkle å rengjøre og kan vaskes i maskin. Det er nesten overraskende at Tommee Tippees flasker er så billige med tanke på den høye kvaliteten! Vi liker disse svært godt og anser dem for å være svært rimelige og funksjonelle. Klart en kjøpeverdig tåteflaske!


Spørsmål og svar om tåteflasker

Her er noen vanlige spørsmål som forbrukerne vanligvis stiller før de kjøper en tåteflaske. Det finnes mange typer flasker å velge mellom. De mer avanserte variantene har smarte funksjoner som for eksempel simulerer riktig amming, eller spesielle ventiler som reduserer risikoen for luftbobler i væsken. De enklere modellene er gammeldagse tåte flasker slik vi kjenner dem fra før.

Hvilken tåteflaske er best for nyfødte?

Når du skal velge en flaske til en nyfødt er det lurt å velge en flaske med ventil og godt design. Det bidrar til å motvirke kolikk og lignende bekymringer. Våre favoritter som skiller seg ut er:

Hvordan mater man med en tåteflaske?

Hvis ammingen ikke fungerer, eller hvis du bare vil prøve flaskemating, kan du begynne å introdusere tåteflasken. Her er noen tips:

  • Prøv små mengder i begynnelsen og gi barnet fred og ro til å utforske smokken med munnen.
  • Det kan være nyttig å servere melken eller morsmelkerstatningen ved romtemperatur for å etterligne morsmelk. La noen dråper fra smokken berøre babyens munn for en liten prøve.
  • Pass på at barnet ikke ligger flatt på ryggen når du flaskemater. Hold flasken og prøv å føle hvilken hastighet barnet er i stand til å takle og ønsker å drikke i, og gi det tid til å ta pause når tiden er inne for det.
  • Det skjer at barn ikke aksepterer flasken ved første forsøk så vær tålmodig og prøv flere ganger i løpet av en periode.

Kan man vaske en tåteflaske i oppvaskmaskin eller bruke vanlig oppvaskmiddel?

Hygiene er spesielt viktig når det gjelder alle produkter som har med mating å gjøre når barna er små. Skyll tåteflasken grundig umiddelbart etter bruk.

Deretter kan den enten vaskes for hånd med oppvaskmiddel og varmt vann, eller i oppvaskmaskin. Pass på å skylle den grundig etterpå. Tåtesmokker bør vanligvis ikke vaskes i maskin da de lett blir slitte.

Bør man koke du tåteflaskene hver gang?

Det råder ulike meninger om hvorvidt det er nødvendig å koke tåteflasker og smokker for å sterilisere dem. Vår vann- og kjøkkenhygiene er i de fleste tilfeller gode nok til at det ikke er nødvendig å koke flaskene hver gang.

Samtidig skader det ikke å være litt ekstra forsiktig for å være på den sikre siden, i hvert fall de første månedene. I alle fall må du alltid vaske flaskene ordentlig og ha rene hender når du håndterer flasker, morsmelk og morsmelkerstatning.

Hva heter tåteflaske på engelsk?

Tåteflaske på engelsk baby bottle, feeding bottle eller nursing bottle på engelsk.

Kan man amme og mate med flaske samtidig?

Ja. Noen flasker er designet spesielt for at dette skal fungere for barnet. Men det er ikke sikkert at det fungerer bestandig.

Det skjer at barn bytter helt til flaske og mister interessen eller teknikken for amming fra brystet når de starter med flasken.

Hvilken tåteflaske bør man velge?

Det kommer litt an på hva du er ute etter. Det finnes avanserte varianter som er spesielt designet for å etterligne den naturlige ammingen, og så er det noen litt enklere varianter som fungerer bra for rask og enkel mating.

Noen av våre generelle favoritter er:

I hvilken alder bruker man tåteflaske?

Mange tåteflasker kan brukes til å mate nyfødte spedbarn med. Etterhvert som barnet vokser, kan du vanligvis bytte smokk for å tilpasse melkemengden til større barn.

Det varierer hvor lenge du vanligvis bruker tåteflasken, men når barnet blir rundt 1 år, kan de vanligvis begynne å lære å drikke fra en kopp. Å gå over fra flaske til krus en gang mellom 1 og 2 år er vanlig. Men noen setter pris på å la barnet få ha sikkerheten i tåteflasken lenger, og barn er forskjellige. Prøv deg frem og du vil merke når det er på tide å stoppe med tåteflaske.

Bør tåteflasken være av plast eller glass?

Noen arggumenterer for glassflasker fordi plast har en historikk med å inneholde skadelige stoffer. Moderne tåteflasker er imidlertid BPA-frie og utgjør ingen risiko på denne måten. Hvis du er veldig bekymret og misliker plast uansett, er det selvfølgelig godt å vite at det finnes alternativer.

Det som er bra med plastflasker er selvfølgelig at barnet kan holde flasken selv når det har blitt noen måneder. En glassflaske medfører en litt høyere risiko for at barnet slår eller skader seg på flasken.

Det er til syvende og sist en smakssak, mener vi, og ser både fordeler og ulemper med både plast og glass.


Det kan også være lurt å se våre tips om smokker!

Recent Posts