Beste piggsko for voksne 2024: Sko med integrerte pigger og godt grep


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Med vinteren kommer glatte, isete og snøfylte veier. Alt for mange skader seg alvorlig når de sklir på isen og treffer den harde bakken. Den beste måten å unngå å skli når du går, går eller løper om vinteren, er å ha et par sko med ordentlige pigger. Det er et fantastisk utvalg i dag, og her anbefaler vi noen av de aller beste piggskoene akkurat nå!

Vinterlandskap med isete vei

Hvilke piggsko er best i test?

Som du vil legge merke til i denne artikkelen, er det ett merke som skiller seg ut, og det er den svenskdesignede Icebug. De har et utrolig fint utvalg av piggsko med verdensledende grep og funksjonalitet.

Merk at mange av skoene deres selges både med og uten pigger. Er du ute etter sko med best mulig grep på glatt underlag, bør du kjøpe sko med Icebug BUGrip®-teknologi. Nedenfor anbefaler vi noen av toppmodellene.

Icebugs mest populære modell blant vinterskoene, er Metro2 BUGrip. En komfortabel og robust støvel, utstyrt med 16 stålpigger som gir fenomenalt godt grep på is og hardpakket snø.

Icebug Metro2 BUGrip

Se prisen på Icebug Metro2 BUGrip:


Hvis du vil ha en skikkelig varm vintersko, bør du sjekke ut Icebug Torne BUGrip GTX. Det er deres varmeste støvler, med fantastisk isolasjon testet ned til -30°C! Høyt skaft, GORE-TEX® Partelana-isolasjon og myk og varm ullsåle. I tillegg fenomenalt grep med den patenterte BUGrip®-teknologien.

Icebug Torne BUGrip GTX

Se prisen på Icebug Torne BUGrip:


I tillegg til deres fantastiske vinterstøvler har Icebug en rekke svært komfortable og funksjonelle løpesko og andre sportsmodeller. En av deres mest populære sko for å gå og løpe på vinterveier, er Icebug Newrun BUGrip. Veldig fin sko, tilgjengelig i flere unike fargekombinasjoner!

Icebug NewRun BUGrip

Se prisen på Icebug NewRun BUGrip:


Ovennevnte sko var tre av de absolutt beste piggskoene akkurat nå etter vår mening! Lenger ned i artikkelen finner du flere modeller, samt noen andre merker som produserer denne typen sko.

Liste over piggsko med godt grep på is og glatte veiforhold

6 forskjellige piggsko fra merket Icebug

Det er et større utvalg enn mange kanskje tror når det kommer til sko med nagler. Med varianter for både kvinner og menn kan alle finne noe som passer. Vi har forsøkt å inkludere både høy og lav, foret og ufôret, samt sko til både hverdag, sport, fotturer med mer.

Icebug er uten tvil det mest fremtredende merket i dag, når det kommer til pigger og vintergrep på sko. Det finnes imidlertid andre merker der ute, og vi har vært opptatt av å inkludere så mange forskjellige alternativer som mulig, i forskjellige prisklasser.

Nedenfor er en omfattende guide med en rekke modeller av sko med pigger som gir godt grep. Vi sammenligner produktene opp mot hverandre og ser på alt fra pris til design og materialer, slik at du kan finne den som passer deg best.

Selv når det kommer til design, er det mange forskjellige typer sko å velge mellom. Uansett hvilken stil du foretrekker, tror vi at du i guiden under kan finne et par sko du føler deg komfortabel i og som gjør at du kommer deg trygt gjennom den glatte vinteren.

Icebug Ivalo4 BUGrip

Icebug Ivalo4 BUGrip

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Her er en veldig populær modell av grip-sko fra Icebug som har mange fine egenskaper som gjør at den teller som en høykvalitetssko og etter vår mening en veldig god sko for de som ønsker å kunne gå med godt grep.

Denne skoen har et støvellignende design og kommer med en solid såle og et stofflignende materiale på overdelen av skoen. Vi synes dette er en pen sko som kan brukes både på jobb og på tur i skogen.

Skoen har en lang glidelås foran som gjør den enkel å ta på. Med et varmende ytre skall sørger den også for å klare den kalde vinteren uten problemer, og holder føttene varme i vårt kjølige klima.

Piggene på denne skoen er 16 i antall og laget av karbidstål. Dette gir et meget godt grep på glatt underlag og sørger for at du kan gå trygt. Det harde materialet i piggene gjør også at de tåler tøffere underlag og skoene er designet for å brukes over lengre tid selv om du går mye på asfalt.

Med en behagelig innersåle som gjør skoen behagelig å gå i og et vannavvisende trekk på toppen, er dette en god modell som har mye å by på. Hvis du er ute etter en sko å bruke når du går i bymiljø om vinteren, er dette en modell vi kan anbefale.


Icebug Metro2 BUGrip

Icebug Metro2 BUGrip brun

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Dette kan være et perfekt alternativ hvis du er ute etter en sko som ikke bare holder føttene stødige på det glatte underlaget, men som også har et veldig stilig design. En perfekt sko å ha både til jobben, men også til turer hjemme.

Denne skoen kommer med en stilig overdel i imitert skinn. Skoen er vannavstøtende og sørger dermed ikke bare for at føttene holdes varme, men også tørre i de fleste værforhold.

Akkurat som man ga av skoene fra Icebug er mange deler av skoen laget av resirkulerte materialer. Blant annet er det brukt ting som alger fra gjengrodde innsjøer og gamle fiskegarn for å bygge opp enkelte deler av skoen.

Denne skoen har også en glidelås som gjør den fleksibel og enkel å ta av og på. Den har samme type pigger som modellen over og fungerer utmerket til å skjøte asfalt.

Skoen er bra på mange måter og akkurat som mange andre piggsko av høy kvalitet koster den litt. Vi synes imidlertid det er verdt prisen, spesielt hvis du ønsker et stilig alternativ å bruke i hverdagen og på jobben.


Icebug Pace3 BUGrip GTX

Icebug Pace3 BUGrip GTX

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Denne skoen passer veldig godt for de som for eksempel ofte går tur med hunden, eller jevnlig går turer og holder seg i aktivitet om vinteren. Den er utformet som en ganske klassisk støvel og er kanskje ikke den mest elegante, men funksjonell og enkel å bruke.

Denne skoen er også utstyrt med en Goretex-membran som sørger for at den holder føttene både varme og tørre gjennom hele vinteren, i all slags vær. Skoen er utstyrt med 16 pigger, designet for å holde godt på underlag som asfalt, som ellers kan slite mye på piggene.

Et stort pluss er at overdelen er laget av såkalt Ripstop-nylon. Det betyr at den både er lett å vedlikeholde og at den holder godt og ikke slites så lett. Har du som mål å ha skoen lenge og bruke den lenge og er lei av sko som slites ut eller ryker fort, er dette noe vel verdt å se nærmere på.


Icebug Stavre BUGrip GTX

Icebug Stavre BUGrip GTX

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Dette er også en god støvel som er ypperlig til aktiviteter som fotturer om vinteren. Modellen er fleksibel og lett og fungerer utmerket som en fleksibel allroundsko å bruke om vinteren når underlaget er glatt.

Designet på denne støvelen er fin og den har en såle i en blåaktig farge. Dette gir den et litt mer sporty utseende og gjør den til et godt valg hvis du synes vanlige støvler ser litt for enslige og kjedelige ut.

Modellen er utstyrt med BOA fit system. Dette gjør den enkel å ta på, og lissene rundt hele skoen, som kan justeres veldig nøyaktig, bidrar til at den også sitter veldig godt rundt foten.

Skoen er også helt vanntett og utstyrt med Gore-tex membran. Som vi var inne på tidligere er denne membranen ikke bare helt vanntett, men puster også og bidrar til at føttene ikke blir like svette selv når det er varmt.

Sålen har 16 gode pigger og en såle med grov tekstur som gjør at den gir godt grep. Dette er en sko som både kan brukes til å gå på gangstien, men også til lettere turer i lettere terreng. Den er en av de dyreste i guiden, men er også en solid og god støvel som holder høy kvalitet.


Icebug NewRun BUGrip GTX

Icebug NewRun BUGrip GTX

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Det finnes noen løpesko som er tilrettelagt for løping i skogen om vinteren, med godt grep. Mange løpere løper imidlertid ikke i skogen, men på veier eller i byen. Her er derfor en sko som er spesialtilpasset for å takle løping om vinteren på hardt underlag.

Akkurat som de fleste skoene i denne guiden er den utstyrt med solide pigger på undersiden i karbidstål som gir et godt grep og ikke slites lett. Sålen har også et røft mønster for å være enda mer stabil.

Med en Goretex-membran er skoen også tilpasset det våte Norges vinterstid og sørger for at føttene holdes tørre, samtidig som de puster og sørger for at overskuddsvarme og fuktighet transporteres bort. BOA fit-systemet sørger for at skoen er enkel å ta på og at den tilpasser seg ef passer til foten og sitter veldig bra.

Det er også passet på å gi litt ekstra plass til føttene i denne skoen. Dette gjør at mer varme får plass i skoen og at den naturlige varmen fra føttene kan bidra til å varme opp overflaten på skoen. Perfekt for deg som ofte får kalde føtter når du er ute og løper.


Icebug Arcus BUGrip

Icebug Arcus BUGrip

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Når det kommer til løpesko, passer ulike modeller ulike typer løpere. Her er en sko som er spesielt god for de som liker å løpe rolige og lange økter, eller til restitusjonsøkter vinterstid.

Modellen er helt vannavstøtende og sørger for at føttene er tørre under løpeturen. Den har et stilig og sporty design som vil gi deg lyst til å gå på neste løpetur.

13 pigger under skoen sørger for at du ikke sklir når du er ute og løper. Denne skoen har også en godt og nøye utformet såle som gir god respons i steget. Sålen er også slitesterk og vil se deg gjennom mange løpeturer og vare flere mil enn mange andre løpesko.

En annen egenskap som kjennetegner denne skoen er at den er lett. Til tross for piggene og den ekstra teknologien er den på ingen måte klumpete men gir en lett og fleksibel følelse når du er ute og løper.

En ting som kan nevnes når det kommer til piggene og sålen fra Icebug er at den har en spesiell teknologi som mange av modellene fra Icebug, som gjør den spesielt egnet til løping. Piggene er dynamiske og er ikke 100% faste, noe som betyr at de kan tilpasse seg vekten som er plassert på skoen og underlaget du løper på.


Icebug Adak Wool BUGrip

Icebug Adak Wool BUGrip

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Dette er en modell fra Icebug som egner seg veldig godt for de som ønsker en skikkelig god støvel som passer til de aller kaldeste dagene, samtidig som de står seg mot et godt underlag. Støvelen har et veldig fint design med skinn på skaftet og merinoull øverst.

Skoen har en spesiell Primaloft Bio-isolasjon som holder kulden ute. Den er også foret med et skikkelig fleecefôr som sikrer at føttene dine ikke fryser, selv om temperaturen synker veldig lavt.

Et pluss med denne skoen er at den har snøring hele veien fra toppen av skaftet til langt ned på foten. Dette gjør at den sitter veldig godt rundt foten og at du kan justere hvordan du knytter skoene til føttene.

Støvelen har et kraftig og høyt skaft som sørger for at snø og annet ikke kan komme inn på den måten, og gir god overlapping med bukser eller termobukser. Kort sagt, dette er en av de mest allsidige skoene i denne guiden og et tøft alternativ, hvis du vil ha en støvel som holder føttene varme uansett vær.


Icebug Haze Mid Biosole GTX

Icebug Haze Mid Biosole GTX

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Denne skoen kan være et godt valg hvis du ofte går i skogen om vinteren eller om du kanskje til og med jobber i et slikt eller lignende miljø. Skoen gir et godt grep og har mange egenskaper som gjør den i stand til å takle litt tøffere terreng.

Haze-skoene kan, som de fleste av Icebugs modeller, velges med eller uten pigger.

Det som er gjort for at denne modellen skal takle miljøer som er litt tøffere er blant annet å utstyre den med en såkalt mudguard, som går rundt hele skoen og beskytter den mot gjørme og annet. Skoen er også vridningsstiv, noe som gjør at den tåler ujevne underlag og reduserer risikoen for at du ved et uhell tråkker skjevt.


Icebug Torne BUGrip GTX

Icebug Torne BUGrip GTX

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Her er et par sko for deg som vil kunne tåle det kaldeste været. Denne modellen vil mest sannsynlig se deg gjennom en hvilken som helst vinter over hele landet.

Med skikkelige pigger i karbidstål og grov såle sørger den for at du ikke sklir, selv om du er ute og går på snø eller is. Dette er en høy støvel med skikkelig skaft som skal sørge for å holde føttene varme.

Dette er Icebugs varmeste sko. Den har blant annet en teknologi fra Goretex som hjelper til med å isolere skoen og sørger for at den tåler temperaturer ned til minus 30 grader ved normal aktivitet. Skoen er også foret med en ullblanding som ikke bare gjør den behagelig, men også gjør den enda varmere.

Skaftet er høyt og har snøring helt opp, noe som gjør at skoen sitter godt på foten. Et annet pluss er at denne skoen, akkurat som modellen over, har blitt utstyrt med en såkalt mudguard-beskyttelse rundt hele støvelen. Dette bidrar blant annet til at den får bedre levetid, samt at den tåler tøffere terreng og tøffere miljøer.


Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip

Sjekk pris og tilgjengelighet:

For de som begir seg ut i løpeverdenen kan alle materialene og alle skoene du må kjøpe virke litt nedslående. Det finnes uanstendig mange produkter og mange mener at man bør ha ulike sko til ulike underlag og avhengig av om man løper hardt eller rolig.

Dette oppfyller selvsagt sin hensikt, men for ikke-eliteløpere er en enkelt sko som kan brukes til de fleste formål ganske ofte nok. Her har Icebug utviklet en allround sko som kan brukes på alle underlag hele året.

Skoens midthøye skaft og moderat tykke såle gjør at den kan brukes både på roligere løpeøkter, men også når du vil presse på og kjøre en hardere og raskere økt. Altså en sko som kan brukes til hele treningen og til mer eller mindre all type løpetrening.

Grepet som finnes på undersiden med skikkelige, dynamiske pigger i karbidstål gjør også at denne skoen gir nok grep til å brukes på is eller snø om vinteren. Det er imidlertid ikke noe problem å løpe med disse skoene selv om sommeren og piggene er laget for å takle hardere underlag, samtidig som de vil gi deg et eksepsjonelt grep i skogen og på bakken.


Pomar Women’s Metso Gore-Tex Winter Spike Boot

Pomar Women's Metso Gore-Tex Winter Spike Boot

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Som vi var inne på tidligere i denne guiden, er mange sko utstyrt med pigger litt dyrere enn gjennomsnittet når det kommer til vintersko. Hvis du ønsker deg en sklisikker sko, men har et litt strammere budsjett, kan denne modellen fra Pomar være noe for deg.

Skoen er produsert på en måte som gjør at den tåler temperaturer helt ned til -35 grader. Med andre ord, bortsett fra å være en av de billigste, er dette også en av skoene som takler kulden aller best av modellene i denne guiden.

En ting som kan regnes som et stort pluss med akkurat denne skoen er at den også har et lekkert design. Den ser ut som en klassisk chelsea-støvel, med et filtlignende stoff på utsiden. Skoen har totalt 16 pigger på undersiden som er laget av stål og gummi for å gi et godt og skikkelig grep.

Den har også en helt vanntett ytre membran fra Goretex, som også gjør at skoen kan puste og at føttene ikke kommer for mye i klem. Skoen lukkes med en fleksibel glidelås og er enkel å ta av og på. Etter vår mening er dette uten tvil et av de rimeligste produktene i denne guiden, og alle som er interessert i å spare penger, vil gjøre det klokt i å ta en titt på disse skoene.


Halti Lynx Mid DX Spike Shoe

Halti Lynx Mid DX Spike Shoe

Sjekk pris og tilgjengelighet:

Dette er en veldig god sko som passer både kvinner og menn. Modellen er også et perfekt alternativ hvis du ikke har så stort budsjett, men likevel ønsker en sko som skal gi et godt grep vinterstid.

Denne støvelen er designet for å passe til ting som vinterturer og andre typer aktiviteter ute i snøen. Modellen har skikkelige metallpigger på undersiden, som sammen med et røft mønster på sålen sørger for at du ikke sklir.

Skoen er også vanntett og holder sammen med et godt fôr føttene dine både varme og tørre i både snø og slaps. Modellen har en klassisk snøring som gjør at du kan få skoene til å sitte godt rundt hele foten.

Et annet pluss med disse skoene er at de har reflekterende deler. Bruker du dem på gangstien vil de derfor kunne hjelpe deg til å bli sett litt bedre. Selv om de ikke erstatter vanlige reflekser, kan de være et godt supplement.


Icebug Rover BUGrip GTX

Icebug Rover BUGrip GTX

Ikke tilgjengelig på nett

Hvis du leter etter en litt mer utendørs sko å bruke til ting som å gå eller kanskje til og med løpe, kan denne skoen være noe å se nærmere på. Denne modellen er kanskje ikke den mest elegante med tanke på design, men når det kommer til funksjonalitet er den ganske vanskelig å slå.

De har valgt å samarbeide med flere ulike systemer på denne skoen. Den har blant annet en ytre membran laget av Goretex. På denne måten er skoen helt vanntett samtidig som den puster.

Skoen har også blitt utstyrt med en løsning fra BOA fit systems. Dette gjør at den enkelt snøres på foten ved hjelp av en liten spenne som spinnes. Skoen er dermed lett å ta på, samtidig som dette systemet gjør at den sitter veldig godt på foten.

Skal du gå eller løpe i skogen er denne skoen perfekt. På undersiden finner du ikke mindre enn 19 pigger i karbidstål som skal gi et godt grep på mer eller mindre alle underlag. Skoen er heldempet og gir god støtte til foten og er behagelig.

En god sko som også er litt høyere i pris. Hvis du som mange andre har problemer med å finne en god vintersko med pigger for alle vinterens ulike strabaser og eventyr, kan en modell som denne være noe vel verdt å investere i.


Hva er Icebug og hvordan fungerer piggskoene deres?

Som du har sett i guiden ovenfor, er mange av skoene vi har valgt laget av Icebug. Dette er et veldig bra merke som spesialiserer seg på å produsere sko med godt grep. Det er ikke mindre enn 6 forskjellige teknikker som brukes på skoene for å gi best mulig grep på ulike typer underlag.

BUGrip®

Den første teknikken er den du så på de fleste skoene i guiden ovenfor. BUgrip er løsningen som brukes for glatt underlag som snø og is.

Teknologien består av en gummisåle med innebygde pigger i karbidstål. Disse tappene er uavhengige av hverandre og også dynamiske, dvs. lett bevegelige i sin posisjon. Dette gjør at de kan tilpasse seg hvilket trykk som legges på skoen, men også hvordan overflaten ser ut.

RB9X™

Dette er en grepsteknikk som først og fremst er tilpasset ulike typer vått eller glatt underlag. Denne varianten er piggfri og fungerer i stedet med en gummi som gir ekstremt godt grep på både glatt stein og vanskelige røtter. Ifølge Icebug selv er det ikke noe lignende på markedet og sko med denne teknologien er perfekt for de som vil trene i skog og mark.

Andre teknikker

I tillegg til disse to har du også OLX hvor du jobber med faste pigger i stedet for dynamiske. Det brukes også bisole, hvor naturgummi er erstattet med syntetisk gummi for å redusere avhengigheten av olje.

Michelin Winter Compound er en teknologi utviklet i samarbeid med dekkprodusenten Michelin og utviklet sko som uten pigger gir et meget godt grep på snø og is.

Til slutt har de også en type løse pigger som heter Bugweb, som er tilpasset skoene fra Icebug. De passer inn i sålen og sitter der fastere enn et par vanlige pigger.

Mange av skoene fra Icebug bruker flere av disse teknologiene i samme sko.

Skal du bruke sko med pigger eller kjøpe separate brodder?

Sko med integrerte pigger sammenlignet med sko med avtagbare brodder

I tillegg til ulike typer piggsko, finnes det selvfølgelig også brodder som du kan sette på skoene du vanligvis bruker. Her er litt om fordeler og ulemper med brodder og piggsko.

Den store fordelen med brodder selvfølgelig at du kan tilpasse og ta dem av når du vil. I et land hvor vi ofte ikke har snø gjennom hele vinteren alle steder, men været og underlaget kan variere, kan dette selvsagt være et pluss. I tillegg kan du fortsette å bruke dine vanlige sko, uten å måtte skifte når vinteren kommer.

På den annen side er det ikke sikkert at de vanlige skoene dine blir varme nok i løpet av vinteren og at du fortsatt må investere i et nytt par. I tillegg er det ikke sikkert at skoene du bruker har andre egenskaper som gjør at de ikke sklir på snø og is, som for eksempel en røff såle med god tekstur.

Når det kommer til piggsko er de fleksible av den grunn at du ikke trenger å rote med pigger og rett og slett bare kan ta på deg skoene og gå ut. Disse skoene er også generelt tilpasset et kaldere klima og er gode vintersko.

De gir ofte et bedre bedre grep i bakken på underlag som pakket snø. De har også kombinert piggene med ting som røffe såler med dype mønstre og noen ganger litt klissete gummi som kan gi bedre grep på is. Denne typen sko bruker altså flere ulike teknikker for å gi godt grep på ulike underlag.

Sko med integrerte pigger er betydelig bedre til å hindre at du sklir på nesten alle typer underlag. Verdt å nevne er selvfølgelig at de koster betydelig mer.

Vi håper denne artikkelen var nyttig og at du lærte litt mer om piggsko. I guiden ovenfor håper vi også du finner et par som lar deg se frem til en sklifri vinter!


Her finner du flere tips om vintersko!

Recent Posts