Beste Gore-Tex sko til barn 2024: Fine vanntette barnesko


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barns aktive utelek krever skikkelige sko. Vi ønsker at skoene skal takle all slags vær og terreng godt. De skal være tilstrekkelig varme, tørre og komfortable. Da vet vi at vi har gjort en god investering for barna våre. I denne artikkelen samler vi de beste Gore-tex-skoene for barn.

Fire barnesko med gore-tex på høstlig bakgrunn

Hvilke barnesko med Gore-Tex er best i test?

De beste lave joggeskoene med Gore-Tex er Superfit Breeze. Superbehagelig å bevege seg i, stilig design og vanntett! Den passer hovedsakelig for små barn opp til ca 6 år.

For litt større barn og unge finnes fine Trektsa JR Trial Mid GTX. Eksepsjonelt god sko som både er behagelig, vanntett og har god demping i sålen.

En annen litt mer solid sko som vi virkelig liker er Viking Footwear Kid’s Cascade III Gore-Tex. Meget slitesterk modell tilgjengelig i mange farger og størrelser!

Ønsker du en vinterstøvel med Gore-Tex, vil vi fremheve ECCO Snow Mountain GTX vinterstøvel. Kvalitet tvers igjennom, fra en av verdens ledende skoprodusenter!

Det finnes selvfølgelig mange flere fine sko! Se hele listen nedenfor.

Anmeldelser av 14 forskjellige Gore-Tex sko til barn

Her er litt lengre anmeldelser av alle barneskoene med Gore-Tex som vi speidet. Se også våre tips om vanlige sneakers eller tips om høstsko og vintersko til barn!

Superfit Kids Rush Gore-Tex Mini

Superfit Kids' Rush Gore-Tex Mini

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-30

Dette er en Learn to Walk-sko fra familieselskapet Superfit. Fra fylte ca 1 år kan barnet begynne å bruke disse praktiske joggeskoene. Velg farge Blå-Lyseblå eller Rosa-oransje.

Kids’ Rush Mini har borrelås slik at barnet kan åpne og lukke skoen selv. De er vanntette og har en Gore-Tex membran. Gummisålen har god demping og er sklisikker. Oversiden av skoene er laget av syntet og skinn, med diskrete reflekser rundt.

Superfit er opptatt av høy kvalitet i sine ulike materialer. I tillegg samarbeider de med Gore-Tex-merket for å skape et godt klima for barnas føtter. Membranen rundt disse joggeskoene holder føttene dine tørre takket være dens pustende og vanntette egenskaper.

Vi liker disse stilige og praktiske skoene for små barn. Det merkes at Superfit satser stort på sine ulike materialer for å skape det perfekte klimaet for barnas føtter. Vi er derfor forberedt på å betale litt mer for Kids’ Rush Mini fra Superfit.


Superfit BREEZE Gore-Tex

Superfit BREEZE Gore-Tex

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-28

Denne Learn to Walk-skoen er laget utelukkende av skinn, med gummisåle og skinnfôr. Superfit legger vekt på detaljer i både materialer, design og stil, selv for de minste barna. Dette er en trendy sko som kommer i fem stilige farger: Brun-beige, rosa, blå-lyseblå, lilla-rosa og beige-gul.

Med en fleksibel og sklisikker såle og god demping passer disse joggeskoene godt til den lilles første skritt. Kombinasjonen av Superfits egne materialer og Gore-Tex-membranen gir vanntette og pustende sko. Noe vi mener er viktig for å holde barnas føtter tørre både innvendig og utvendig, og utenfra og inn. Dette synes vi Superfit lykkes godt med.

For en virkelig god skinnsko er vi forberedt på å betale litt mer. Til gjengjeld er skoene slitesterke og kan gå i arv i lang tid. Vi liker hvordan Superfit Breeze Gore-Tex-skoene klarer å være en stilig, trendy og samtidig praktisk sko for de minste barna.


Superfit Kid’s Sport7 Gore-Tex Mini

Superfit Kid's Sport7 rosa barnesko

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-35

Dette er en sporty og lett modell sneakers fra Superfit. Innerfôret er i tekstil, mens den slitesterke oversiden er en kombinasjon av tekstil og velurskinn. Skoene har også en Gore-Tex membran. Sammen blir det et godt miljø for føttene, hvor skoen puster og barnets fot holdes tørr.

Den ytre gummisålen er sklisikker og fleksibel, samtidig slitesterk og isolerer mot kulde. Innersålen er uttakbar. Modellen har en glatt borrelås og er tilgjengelig i en rekke trendy farger. Velg mellom svart-hvit, rosa-oransje, blå-lyseblå, blå-oransje, blå-rosa og lilla-rosa.

Vi liker denne pene Learn to Walk-skoen fra Superfit. Borrelåsen gjør at de sitter godt på det lille barnets fot, som utvikler gangmotorikken i føttene. Designet er stilig og vi liker å velge blant alle de herlige fargene.

En virkelig god Learn to Walk-sko er en god investering for barnets motoriske utvikling. Derfor betaler vi gjerne litt mer for Kids’ Sport7 Gore-Tex Mini joggesko.


Superfit Kids Rush Gore-Tex BOA

Superfit Kids' Rush Gore-Tex BOA

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 28-40

For barn som leter etter en sporty og lett sko, er disse joggeskoene perfekte. Gummisålen er fleksibel, slitesterk og har god demping. I tillegg har skoene Gore-Tex membran og BOA® hurtigglidelås. Dette gjør dem raske og enkle å komme inn og ut av for barn på farten.

Hurtigutløseren er rett og slett et lite hjul som du snurrer for å stramme skoen. De sitter godt på foten og ingen lisser kommer i veien for løping og lek. Vi synes det er en smart oppfinnelse som sammen med Gore-Tex-membranen gjør dette til en veldig god sko, vel verdt pengene. Velg mellom en stilig sort-gul eller blå-oransje modell.

Superfit har lang erfaring innen barnesko, selges i 40 forskjellige land og er populær for sine gjennomtenkte teknikk. Føttenes helse er i fokus og takket være Gore-Tex-membranen kan skoene både puste og være vanntette.

Kids’ Rush BOA® har også den smarte PU-sålen, uten lim, som gjør dem lette, myke og slitesterke. Vi liker kunnskapen og teknologien bak disse høykvalitets joggeskoene.


TrekSta Kids Cobra X Gore-Tex

TrekSta Kid's Cobra X Gore-Tex

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 23-37

Ankelhøye vinterstøvler til barn. Skoene er sorte med grå detaljer og har borrelås høyt oppe på skaftet. Ellers har skoene fleksibel justering laget av strikk. Vi liker at det er enkelt og raskt for barna å ta av og på disse vinterstøvlene selv.

Yttersålen er laget av naturgummi med et sterkt mønster. Det gir et godt grep og gjør skoene sklisikker. Mellomsålen er støtdempende. Den vanntette Gore-Tex-membranen gjør også skoene pustende og holder barnas føtter tørre. Fuktigheten fra foten luftes ut og fuktigheten utenfra holder seg ute.

Med 25 års erfaring innen utesko vet TrekSta hva som skal til for å skape et sunt miljø for hele foten. Kids’ Cobra X fra TrekSta har blitt en klassiker i tursammenheng. Vi synes disse vinterstøvlene er et rimelig og trygt alternativ hvis du har problemer med å velge blant de beste Gore-Tex-skoene for barn.


Treksta Trial Mid Jr GTX Boot

Treksta Trail Mid Jr GTX Boot

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-39

Leter du etter en lett sko å bruke både høst og vinter, har du funnet rett sted. Dette er en kombinasjon av joggesko og støvel. Takket være Gore-Tex-membranen er de vanntette og lar føttene puste. Yttersålen er laget av naturgummi med Hypergrip, som gjør støvlene sklisikker.

Modellen er tilgjengelig i Plum Purple eller Black med refleksdetaljer på baksiden av skoen. Designet er rent og enkelt, med borrelås på toppen av skaftet og rask snøring av strikken. Dette gjør skoene enkle og raske for barna å ta av og på. Skoene oppleves som varme nok, sitter godt og lette.

Trial Mid Jr GTX Boot for høst og vinter har god støtdemping og en slitesterk overdel i tekstil. TrekSta er et verdensledende selskap innen produksjon av lette tursko. Vi synes de lykkes veldig godt med dette og investerer derfor gjerne i disse slitesterke Gore-Tex støvlene til barn.


Treksta Python Kid GTX vinterstøvel

Treksta Python Kid GTX vinterstøvel

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 21-30

Modellen Python er en superlett Gore-Tex-støvel fra utendørsfirmaet TrekSta. Disse vinterskoene finnes i fargene Sort med blå detaljer og Rød med burgunder detaljer. Begge typene har diskrete reflekser plassert rundt skoene.

Med ICE LOCK-teknologi i yttersålen er vinterstøvlene designet for det nordiske klimaet. Gummisålen gir derfor spesielt godt grep på snø og is. To kraftige borrelåser gjør at skoene sitter godt på foten og er samtidig fleksible for barna å ta av og på selv. Støtdemping av mellomsålen gir ekstra komfort.

Takket være en slitesterk overdel i tekstil og en Gore-Tex-membran er Python vinterstøvelen både slitesterk, pustende og vanntett. Den rene designen og den innovative teknologien gir oss god, moderne kvalitet. Vi liker også at skoene kan overføres til flere søsken, noe som gjør dem til et veldig rimelig alternativ på markedet for de beste Gore-Tex-skoene for barn.


Viking Footwear Kid’s Cascade III Gore-Tex

Viking Footwear Kid's Cascade III Gore-Tex grønne barnesko

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-35

Skoselskapet Viking er kjent for sine slitesterke utesko. Det hele startet med gummistøvler på 1920-tallet og selv i dag produserer de slitesterke, vanntette sko av høy kvalitet for hele familien.

Cascade III er en ekstra slitesterk joggesko av en sporty modell. Overdelen er laget av slitesterk polyester og skoen er ekstra forsterket ved tå og hæl. Innersålen er uttakbar, mellomsålen er støtdempende og yttersålen er laget av mønstret gummi for virkelig godt grep på alle underlag.

Kolleksjonen er tilgjengelig i lys rosa, svart, blå og skoggrønn. Her har Viking investert stort i stabilitet, slitestyrke og vanntett komfort for å produsere den beste skoen for den aktive eventyreren.

Gore-Tex membranen i skoene har gode pusteegenskaper og barnets føtter holdes derfor friske og tørre. Dette er en virkelig god sko av høy kvalitet og gjennomtenkt, utprøvd teknologi. Derfor er vi forberedt på å sette en slant på Cascade III Gore-Tex fra Viking.


Viking Footwear Kids’ Spectrum R Mid Gore-Tex

Viking Footwear Kids' Spectrum R Mid Gore-Tex

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-35

Spectrum R-skokolleksjonen er en slitesterk høst- og vårsko. Modellen er en høy sneaker med et sporty preg og finnes i et bredt utvalg av farger. Mens limegrønn, gul og rosa føles fantastisk vårinspirert, er svart og blå også tilgjengelig som mørkere alternativer. Alle har elastiske lisser og borrelås på toppen.

Disse joggeskoene er lette med en dempende mellomsåle som gjør dem raske å løpe og leke i. Takket være den mønstrede gummisålen har skoene godt grep på de fleste underlag. Bokstaven R i navnet står for reflekser, som er smakfullt plassert rundt skoen.

Med et slitesterkt syntetisk overmateriale og et lag med Gore-Tex er skoene komfortable i all slags vær da de er både vanntette og pustende. Vi liker kombinasjonen av trendy farger, velprøvd teknologi og slitesterke materialer i denne skoen. Det gjør Kids’ Spectrum R Mid Gore-Tex fra Viking til en høykvalitets sko, og prislappen ble satt deretter.


Viking Footwear Juniors Beito Gore-Tex

Viking Footwear Junior's Beito Gore-Tex

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 28-41

Disse praktiske vinterstøvlene fra Viking finnes i sort, blå og lilla. Skoene har et høyt skaft med to solide borrelåser og en ekstra trekkflik bak. De er derfor lette å ta av og på selv med frosne fingre.

Den kraftige gummisålen er sklisikker og sammen med det polstrede støvelskaftet er konstruksjonen meget stabil. Mellomsålen sørger for god demping og isolasjon for å skape et godt miljø for føttene. Gore-Tex-membranen gjør støvlene vanntette og pustende. Tåen og hælen er også ekstra forsterket, noe som gjør dem enda mer slitesterke.

Viking Footwear er Norges eldste merke og har bidratt til å skape nordmenns velkjente rykte for kvalitetsutstyr til friluftsliv. Beito GTX-modellen er en populær vintersko med moderne stil. Den høye kvaliteten lever opp til sitt rykte og vi liker at skoene kan gis i arv til yngre søsken uten å miste passform og funksjon.


Adidas Kids Terrex Gore-Tex

Adidas Kids Terrex Gore-Tex

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 28-40

Adidas Terrex-kolleksjonen er laget slik at du kan utforske villmarken med pålitelige sko. Continental-gummien i sålen gir et godt grep på alle underlag og terreng. Den raske snøringen BOA gjør det enkelt å stramme skoene og få dem til å sitte godt.

Støvlene har et sporty utseende med ankelhøyt skaft. De egner seg like godt til lette fritidsaktiviteter som lengre turer. I tillegg er skoene både lette med god støtdemping og holder godt på varmen på kaldere dager. Den vanntette og pustende Gore-Tex-membranen holder føttene tørre selv i stormfullt vær. Oversiden er laget av vann- og vindtett tekstil, slik at skoene føles myke og fleksible.

Vi synes Adidas Kids Terrex passer for den motebevisste eventyreren. Designet er enkelt og stilig. Fargene våget. Mintgrønn og oransje med sorte detaljer er veldig populære. Svart med grå detaljer er også tilgjengelig for de med en mer diskret smak.

Vi liker at Adidas lever opp til sitt rykte i disse sporty Gore-Tex-skoene for barn, med deres dristige design og multifunksjonelle teknologi.


Adidas Terrex Trailmaker High COLD.RDY tursko for barn

Adidas Terrex Trailmaker High COLD.RDY

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 28-35

Disse turskoene blander følelsen av en løpesko med en stisko takket være god støtte og bakkegrep. Designet ligner på en høy sneaker med et sporty utseende. Velg mellom fargene Sort med Brune detaljer og hvit såle, eller Lilla med Beige detaljer og hvit såle.

De elastiske lissene sammen med trekkfliken bak på skaftet gjør det enkelt å komme inn og ut av skoene. Med den grove borrelåsen strammer du skoene til foten. Og med en mønstret yttersåle får du godt grep selv på glatt underlag. Skoene er lette som sneakers, men varme som vinterstøvler.

Kids’ Terrex Trailmaker High er utstyrt med en beskyttende Gore-Tex-membran som tåler all slags vær. I tillegg holder Adidas sin spesielle COLD.RDY-teknologi føttene varme og tørre selv på virkelig kalde dager. Vi liker den innovative teknologien i disse gjennomtenkte skoene. Det merkes at Adidas vet hva som kreves av en sko som tåler et aktivt friluftsliv i all slags vær.


ECCO Snow Mountain GTX vinterstøvel

ECCO Snow Mountain GTX vinterstøvel

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 24-39

Anrika ECCO holder fokus på håndverk og kvalitet, så også med denne vinterstøvelen for barn. Vi liker at skoene er diskrete og samtidig varierte i farge og stil. Velg borrelås eller BOA hurtigsnøring for å holde foten godt på plass. Tilgjengelig i fargene Black, Black – Dark Purple, Black – Dark Blue, Black – Brown, Plomme Red, og Black med gule eller røde detaljer.

Skoene har diskrete reflekser rundt og en mønstret gummisåle som gir godt grep på de fleste underlag. ECCO Snow Mountain vinterstøvel er varmt fôret og har en uttakbar innersåle. Mellomsålen er lett og fjærende for god støtdemping. En Gore-Tex membran i ytre tekstil gjør skoene vanntette og pustende. Støvlene er ankelhøye og den øvre delen av skoen er i stretchstoff for ekstra komfort i bevegelse.

Vi synes Snow Mountain vinterstøvel er en sporty og praktisk sko for aktiv vinterlek. Dens høye kvalitet og mange innovative funksjoner gjør at vi gjerne betaler litt mer for disse støvlene.


ECCO Urban Mini GTX vinterstøvel

ECCO Urban Mini GTX vinterstøvel

Sjekk prisen på:

 • Tilgjengelig i størrelsene 20-30

For de minste barna har ECCO utviklet Urban Mini-modellen. De er varmfôret, pustende og vanntette takket være deres Gore-Tex-membran. Barnets føtter holdes dermed tørre og beskyttet mot fuktighet, mens varmen fra innsiden luftes ut.

Doble borrelåsbånd gjør det enkelt å ta av og på skoene, og gir god passform. Yttersålen er fleksibel takket være ECCOs egen teknologi som kobler overdelen til sålen uten lim eller sømmer. Den er også robust og støtdempende for godt grep og komfort.

Vi synes det er gøy med noen flere farger selv i de minste størrelsene. Urban Mini finner du i All Black, Marineblå med hvit såle, Sort – Blå, Blå med lilla innerfôr, Beige med hvit såle og Gammelrosa med hvit såle.

ECCO er en kjent familiebedrift som er til stede over hele verden. De har et godt rykte for sine høykvalitets og ergonomiske sko. Vi synes det er viktig med gode sko selv for de minste barna og investerer gjerne i Urban Mini vinterstøvler.


Når bruker du Gore-Tex sko?

Det finnes mange typer sko som er utstyrt med Gore-Tex. Det er vanlig at du finner materialet på høstsko eller vinterstøvler. Men det finnes også vanlige lave joggesko der Gore-Tex brukes. I vårt nordiske klima er Gore-Tex funksjonell hele året!

Allerede i 1958 startet Gore-familien sin utforskning av den spesielle teknologien som vi i dag kjenner som Gore-Tex. Sønnen i familien eksperimenterte med et fluorplastmateriale, noe som resulterte i et slitesterkt materiale med lavt vannopptak og gode lufteegenskaper.

På 1970-tallet begynte Gore-familien å utvikle et vanntett og vindtett materiale. Det første produktet blir en Gore-Tex-jakke. Materialet har vært patentbeskyttet siden oppstarten og selskapet har fortsatt å utvikle vanntette sømmer, ulike typer stoffer med mer.

I dag finner vi Gore-Tex på all slags utstyr for et aktivt friluftsliv. Som for eksempel ryggsekker, klær, sko og hansker.

Er Gore-tex vanntett?

Ja. Siden oppstarten på slutten av 1950-tallet har materialet vært vannavstøtende. Med den konstante utviklingen av ny teknologi og utviklingen av nye materialer og detaljer (som sømmer), mener Gore-Tex at materialet deres er fullstendig vanntett.

Allerede i 1989 ga de forbrukerne løftet GARANTERT Å KEEP YOU DRY® og i dag finnes det en rekke forskjellige konstruksjoner for å holde dette løftet i alle produkter.

Hva er fordelene og ulempene med Gore-tex?

Fordelene synes uendelige med dette innovative selskapet og materialet. Den er i stadig utvikling og en skikkelig god vintersko bør ha Gore-Tex membran hvis du vil være sikker på at føttene holdes tørre.

Materialet sørger for at fukten holder seg ute og samtidig kan huden puste. Det betyr for eksempel at regn og snø ikke får føttene våte. Samtidig ventileres varme føtter fra innsiden og ut, og er tørre på den måten også. En jakke fungerer på samme måte og det er derfor Gore-Tex er så populært spesielt innen sports- og eventyrutstyr.

Vi kan imidlertid spørre oss selv hvor bra det er for helsen vår og for miljøet å ha plast i hvert plagg. I dag jobber Gore-Tex med bærekraft og omsorg for planeten vår ved å utvikle mer holdbare materialer og redusere den kjemiske påvirkningen av produksjonen. Et av målene deres er å fullstendig fjerne miljøfarlige perfluorerte kjemikalier fra alle produkter innen 2023.


Her finner du flere artikler om barnesko!

Recent Posts