Beste potte 2024: Best i test tidlig pottetrening


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er lurt å få en god potte tidlig. På denne måten kan barnet raskt begynne å trene på egen hånd og bli vant til å gå når de har behovet. Det er mange forskjellige varianter på markedet, med forskjellig stil og funksjon. Vi har sett det meste og tatt en nærmere titt på mange forskjellige potter, for å kunne velge den beste potten akkurat nå!

Jente som sitter på potten med en dukke

Hvilken potte var best i test?

Best i test var BabyBjörn Pottestol. Det er et gjennomtenkt, robust og trygt produkt som er enkelt for barnet å bruke.

Vi likte også Babydan Potte med lyd, ment å etterligne et ekte toalett!

Til slutt setter vi pris på pakkeløsningen Beemoo Care Anti-Slip Potte, Toasits og Pall. Det er en utrolig rimelig pakke med alt du trenger fra ditt første pottebesøk for å finne ut hvordan du bruker toalettet.

Anmeldelser og detaljer rundt alle 10 potter

Her er mer detaljert informasjon om alle 10 potter vi har sett på.

BabyBjörn Pottstol

BabyBjorn Pottstol Potte

Sjekk prisen på:

Denne potten har en høyere rygg og er, som navnet antyder, mer som en stol. Det gjør potte velkommen til å sitte på enda lengre øyeblikk. Mange barn føler seg tryggere og setter pris på følelsen av at pottestolen ligner et ekte toalett akkurat som voksne bruker.

BabyBjörn Pottestol står veldig fast på gulvet og barnet sitter sikkert. Det er både ryggstøtter og støtte for armene. Pottestolen er også litt høyere enn de fleste andre potter, noe som gjør det enkelt for barnet å stå opp, eller sitte ned på egen hånd.

En detalj som vi virkelig setter pris på på denne pottestolen er at det er utrolig lett å vaske ut. Du fjerner raskt den indre potten og kan skylle ut eller tørke av. Det er også mulig å kjøpe en ny indre pott hvis den gamle ville bli slitt, for eksempel hvis potte skal arves av søsken i fremtiden.

En viktig funksjon som vi føler stor sikkerhet i BabyBjörn også, er at deres produkter gjennomgår grundig testing angående plastmaterialer de bruker. Deres potter oppfyller alle sikkerhetskravene som er tilgjengelige for plastprodukter for barn både i USA og i EU.

BabyBjörns potter er produsert i Sverige og er velkjente og populære både i Norden og i flere andre deler av verden. De er holdbare og en pottestol vil sannsynligvis vare for flere barn før den må kastes.

Hvis du vil ha en litt større, veldig jevn potte, er BabyBjörn Pottstol vår klare favoritt. Det er et kvalitetsprodukt, til en helt rimelig pris.


Bør du kjøpe BabyBjörn Pottstol eller deres Smart Potte?

BabyBjörn Pottstol er et bedre produkt etter vår mening. Det er bedre for pottetrening, det er enklere å bruke og mer stabil. Hos BabyBjörn kan du også kjøpe pottestolen i et såkalt pottetreningssett. Deretter får du med en pottestol, en barnekrakk og et toalettsete. Det er en veldig god pakke som gir deg alt du trenger for trening og overgang til det virkelige toalettet.

Men BabyBjörn Smart Potte kan bli bedre hvis du vil ha en litt mindre, lettere og jevnere potte. Det kan lettere tas på veien, og er også billigere. Så selv denne har sine fordeler, men vår anbefaling generelt er å satse på pottstolen hvis du bare skal ha den i hjemmet.


Baby Bjørn Smart Potte

BabyBjorn Smart Potte

Sjekk prisen på:

Denne potte ligner på pottestolen vi anbefalte ovenfor. Forskjellen her er at BabyBjörn Smart Potte er litt lavere og har ingen ryggstøtte. Den har samme enkle rengjøring, hvor du fjerner den indre potten og skyller og tørker av. Selv på denne potte kan du erstatte den indre potten om nødvendig gjennom årene.

Vi anbefaler også denne potten som et veldig godt alternativ. Fordelene med BabyBjörn Smart Potte er at det delvis er litt lavere i pris og delvis er både lettere og tar opp mindre plass. Spesielt hvis du trenger å få potte i en koffert, for eksempel, dette er et stort pluss.

Ellers har den de samme kvalitetene som BabyBjörn generelt er god til. Potten er trygg, både ergonomisk og i tilfelle av barnevennlig giftfri plast.

Vi tror at du vil bli fornøyd uansett hvilken av BabyBjörns potter du velger. I alle fall er det ingen tvil om at vi kan anbefale selv BabyBjörn Smart Potte.


DOLU Lære-Å-Gå-På-Potte

Dolu Lære-Å-Gå-På-Potte

Sjekk prisen på:

Denne potten er designet for å ligne et ekte toalett, for å gjøre overgangen lettere for barnet. Den har til og med en flush-knapp som gir lydeffekter, for en komplett toalettopplevelse.

DOLU Lære-Å-Gå-På-Potte er ganske liten og måler 38 centimeter i høyden. Det gjør den perfekt for små barn. Produsenten anbefaler det fra ca. 18 måneder, men vi har erfaring med å bruke det allerede fra ca. 1 år, opp til ca. 2,5 år.

Det er vanskelig å si om en potte som dette gjør overgangen til vanlig toalett enklere eller ikke, det er sannsynligvis ikke noe som har blitt undersøkt heller. Men uansett liker vi definitivt denne potten, og det er åpenbart at små barn har en tendens til å sette pris på det også. Det gir tidlig en følelse av uavhengighet, og det er en fin idé at barna får muligheten til å gjøre det samme som mor og far.

Lydeffektene krever 3 L44-batterier, som også er inkludert når du kjøper potten. Pottedelen i seg selv kan fjernes, noe som er praktisk og gjør det enkelt å tømme og rengjøre den.

Å ha en potte med en spesiell design er ikke alltid et pluss, og noen ganger kan vi finne produsentene maser om det unødvendig. Men når det gjelder DOLU Lære-Å-Gå-På-Potte, må vi likevel si at vi er veldig fornøyde. Det er et rimelig produkt, det oppfyller sin funksjon, det er morsomt og samtidig veldig praktisk. Hvis du ønsker å introdusere barna til en ”toalett-lignende” opplevelse, er dette et veldig morsomt alternativ.


BabyDan Potte med lyd

BabyDan Potte med lyd Barnebloggen.com

Sjekk prisen på:

Her er en annen variant som er ment å etterligne en ekte toalettsete. BabyDans potte avgir også en spylelyd og gir barnet opplevelsen av et ekte toalett. BabyDan er et dansk selskap som har eksistert i mange tiår og selger trygge og nøye testede produkter for barn, over hele verden.

BabyDan potte med lyd er svært lik Dolu toalett-lignende potte. Den har omtrent samme dimensjoner og måler 36,5 centimeter i høyden. Det er også enkelt å fjerne, tømme og rengjøre potteinnsatsen. Det som trekker ned vurderingen for oss her er rett og slett prisen. Dette er lignende produkter, og vi kan ikke se noen direkte fordeler fra BabyDan, mens prisen er litt høyere. BabyDans potte krever 2 stk. AAA-batterier, som dessverre ikke er inkludert når du kjøper potten. Dette er også et stort minus for oss.

Men, BabyDan merket er mer kjent, og vi har stor tillit til sine produkter. Blant annet er de veldig forsiktige med å informere om sine tester og deres høye krav når det gjelder giftig plast og mer. Det er noe vi definitivt setter pris på, som BabyDan fortjener kreditt for.

Alt i alt er dette et godt produkt, men prisen og det faktum at du må kjøpe batterier selv, trekker dessverre ned vurderingen. Vi vil heller velge Dolu hver dag i uken, men til slutt tror vi du vil være fornøyd med hvem du velger. BabyDan Potte med lyd er bra, men ikke vår viktigste anbefaling.


OkBaby Pasha

OKBaby Pasha Potte

Sjekk prisen på:

En svært rimelig, enkel potte med en høy rygg som er utmerket å sitte og starte pottetrening på.

OkBaby Pasha måler 33,5 x 36,5 x 31 centimeter. Det er lett å rengjøre, da du raskt kan fjerne den indre potten. På forsiden er det en kant som reduserer risikoen for at noe blir utelatt.

OkBaby-merket kommer fra Italia hvor alle deres produkter er produsert. De overholder europeiske sikkerhetsstandarder og opprettholder høye standarder på sine produkter og materialer. OkBaby har blitt et svært populært merke over hele Europa fordi de opprettholder en god kvalitet og samtidig klarer å holde prisene lave.

Denne potten er veldig praktisk som sin slanke design på fremsiden gjør det enkelt for barnet å sitte ned og stå opp.

Etter vår mening er OkBaby trolig det beste budsjettvalget, da produsentene har gjort en god jobb med å kombinere kvalitet med overkommelig pris. Potte kommer i flere fine fargealternativer og er en veldig god potte å begynne å trene med.

Hvis du vil ha en litt billigere potte, som oppfyller de fleste mulige krav du kan ha, er OkBaby Pasha et flott alternativ!


Liewood Jonathan Potte

Stilig og unik potte fra nydelig Liewood. Det er laget til en viss grad fra maispulver, noe som er et fint forsøk på å bruke mindre plast og mer naturlige materialer.

Liewood er god til design og denne potten skiller seg ut. Det er monokromt og strippet ned, men har en slags abstrakt form for en bjørn eller lignende med små ører foran. Vi liker det og setter også pris på at det kommer i flere forskjellige nydelige toner. Vår erfaring er at potter med for mye frills og lekne elementer ofte blir mindre praktiske. Men her har produsentene klart å få akkurat den rette lekenheten uten å komme i veien for selve funksjonen.

Når det er sagt, er potten ganske enkel og også ganske liten. Den måler bare 21 centimeter i høyden, noe som gjør den best egnet for virkelig små barn. I tillegg er prisen noe på toppen, tror vi, gitt at det til slutt er et ganske grunnleggende produkt som bare brukes i kort tid i livet.

Hvis du liker design og tror at denne spesielle variasjonen ville passe perfekt på badet ditt, så er det en god potte. Det er veldig lett i vekt og kommer helt uten flyttbare deler. Liewood Jonathan potte er et pent, praktisk og godt designet alternativ, selv om prisen kan være litt unødvendig høy til slutt.


Bumbo Step ‘n Potty

Bumbo Step N Potty Potte

Sjekk prisen på:

Denne potten har litt forskjellige navn hos norske forhandlere, men produsentene selv kaller det Step ’n Potty, 3 av 1 pottetreningsløsning. Grunnen til at det kalles 3-i-1 er fordi den kan brukes til tre forskjellige ting:

  • Potte
  • Treningssete for toalett
  • Fotskammel for å nå opp til toalettet

Det er som en komplett løsning for det lille barnets potte og toalettdrenering. Dette gjør det veldig praktisk og kan brukes fra ca. 18 måneder opp til ca. 3 år.

Både basen under og lokket på Bumbos potte er laget av anti-skli materiale. Dette gjør at barnet sitter trygt, og potten forblir på plass.

Rengjøring og tømming er enkelt på Bumbo Step ’n Potty, takket være den avtagbare bollen. Produsenter anbefaler også å legge litt toalettpapir i potten før du bruker det, noe som gjør rengjøringen enda enklere.

Et veldig godt trekk ved denne potten er at den har en mye mykere og varmere følelse å sitte på. Det er ikke en hard og kald plastfølelse, men i stedet et ergonomisk og innbydende materiale som dekker setet. Det kan gjøre en stor forskjell for barn som synes det er vanskelig å føle seg komfortabel med å begynne å bruke potte alene.

Vi liker Bumbo Step ’n Potty og ser det som et fint alternativ for de som ønsker en omfattende toalettrening for barnet. Prisen er litt høyere enn mange andre varianter, men kompenseres av det faktum at det faktisk er nyttig lenger enn andre potter. Den kommer i flere forskjellige farger, men dessverre har mange av nettbutikkene bare brakt inn den grå modellen. Uansett, vi gir Bumbo Step ’n Potty en gitt anbefaling som et veldig godt alternativ!


Twistshake Potte

Twistshake Potte

Sjekk prisen på:

En stilig og praktisk potte fra det svenske merket Twistshake. Det som skiller seg ut om denne potten er den runde slanke designen som gjør det ekstremt behagelig og enkelt for barnet å sitte ned og stå opp fra potte.

Under har potten en god anti-skli beskyttelse som hindrer det fra å bevege seg rundt når barnet er i ferd med å sitte ned, eller bruke potte. Den indre potten er en egen del, noe som letter rengjøring. På potte er det en høy og svært funksjonell sprutbeskyttelse som sikrer at du ikke trenger å rengjøre mer, i tillegg til selve pottebollen.

Twistshakes potte er laget av PP og TPE som begge er ekstremt holdbare materialer av kvalitet, men også selvfølgelig barnevennlig og giftfri.

Samlet sett er denne potten ganske enkel, men den har det lille ekstra både i utseende og i det praktiske. Den har mange gjennomtenkte elementer som gjør det mer behagelig og praktisk å bruke enn egentlig vanlige grunnleggende potter. Hvis du vil ha en kvalitetspotte som barnet kan bruke og øve, er Twistshake et godt alternativ som vi er tydelig fornøyd med.


Baninni Potte Whale

Baninni Potte Whale

Sjekk prisen på:

Original design og en veldig søt potte i form av et fint valg. Hvalens bakdel fungerer som en ryggstøtte for barnet som sitter på potten.

Vi liker virkelig utformingen av denne potte, som det er utrolig søt. Dessverre lever det ikke helt opp til våre forventninger når det gjelder sin funksjon. Det er litt høyt og for bredt foran, noe som gjør det unødvendig vanskelig for barnet å komme seg på potten selv. Designet er ikke rent fra et ergonomisk perspektiv.

Ellers har potten flere gode funksjoner, inkludert den flyttbare indre delen som lett fjernes og vaskes og tømmes. I tillegg har potten et lokk som gjør at det ser litt bedre ut enn en vanlig kjedelig potte, når den ikke er i bruk. På undersiden har den en anti-skli beskyttelse som gjør den trygg og sikker å bruke.

Vi vil gjerne like Baninni Potte Whale, men dessverre er vår erfaring at det ikke er så praktisk som mange av de andre pottene vi har gjennomgått i denne artikkelen. Selvfølgelig kan dine erfaringer avvike fra vår, men vi vil ikke anbefale denne varianten i utgangspunktet. Tommelen opp for design, men mye å være ønsket for sin praktiske funksjon enkelt.


Beemoo Care Anti-Slip Potte, toalettsete og krakk

Beemoo Care Anti-Slip Toasits och krakk Potte

Sjekk prisen på:

Her har vi en utrolig rimelig pakke med tre nyttige deler. Beemoo Care har ofte veldig enkle og nedstrippet produkter, men samtidig opprettholder virkelig høy kvalitet. Det er sjelden for kundene å bli skuffet med disse produktene, men du får ofte det du forventer av Beemoo Care.

Til tross for den lave prisen, har denne potte og tilbehør mange flotte funksjoner som:

  • Anti-skli funksjon som holder potte og toalettsete på plass
  • Kant for å hindre søl
  • Ergonomisk ryggstøtte på potte

Potte passer perfekt fra ca. 1,5 år til 3 år. Det veier ikke mye og er veldig lett å rengjøre.

Pallen har sklisikker beskyttelse både under og på toppen for maksimal sikkerhet. Det er perfekt både for å hjelpe barnet nå opp på toalettet, eller for eksempel til vasken for å vaske hendene, pusse tenner og så videre.

Toalettsetet brukes til å ligge på toppen av det vanlige toalettet. Den har en overflate som hindrer den i å gli rundt, noe som gjør det trygt å sitte på. Det er en perfekt posisjon å begynne å bruke rundt 2 år, for å la barnet praktisere overgangen til ekte toalett.

Alle disse delene kan selvfølgelig også kjøpes separat, selv om vi virkelig liker at de er tilgjengelige som en pakke, da det gir et komplett sett med hva som trengs for barnet som skal lære å gå i potte og toalett selv.

Vi anbefaler Beemoo Care pottepakker, og tror det er det rimeligste valget av alle faktisk. Forskjellen med de litt finere produktene, som BabyBjörn, er merkbar fremfor alt i plasten. Det er en litt vanskeligere, men mindre holdbar plast som brukes her. Men for de aller fleste vil dette være utmerket nok for potten behov som finnes for et lite barn.


Hva slags potte skal du ha?

Det finnes litt forskjellige typer potter på markedet. De vanlige er:

  • Enkle potter bestående av en enkelt del.
  • Potter med base og en ”bolle” som kan fjernes. Ofte med høyere kanter og ryggstøtter.
  • Potter som etterligner ekte toaletter.
  • Potter med overdådig design, for eksempel som dyr eller andre figurer.

Ifølge oss er de beste variantene de som har litt høyere kant og ryggstøtte, med en avtagbar indre potte for enkel rengjøring. For eksempel, som BabyBjörn Pottstol, som er vår favoritt samlet.

Enkle potter fungerer også og er gode nok for mange. Ellers er potter designet for å etterligne ekte toaletter svært populære. Det finnes en rekke slike modeller på markedet. Den beste og rimeligste vi har prøvd er Dolu Lære-Å-Gå-På-Potte.

Den eneste typen potte som vi vanligvis ikke anbefaler er den som har for mye ”morsomme” detaljer, håndtak, figurer eller ting som skiller seg ut. Ofte er disse pottene bare upraktiske og vanskeligere for barnet å bruke. Hold det enkelt er vårt tips.


Du vil kanskje også ha tips om elektriske tannbørster til barn!

Recent Posts