Beste sandaler for barn 2024: Best i test for sommeren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når sommervarmen treffer, er det fint å lufte føttene i et par sandaler. Det er litt forskjellige modeller og prisene varierer sterkt. Vi har tatt en nærmere titt på mange forskjellige varianter og valgt de beste sandalene for barn akkurat nå!

Fem fargerike sandaler for barn er stilt opp på plenen

Hvilke sandaler for barn er best i test?

Vår klare favoritt av alle varianter ble Viking Thrill sandaler. Det er en sporty modell som beskytter tærne og passer perfekt i nesten alle situasjoner.

For de som ønsker et litt billigere alternativ, er det også flere gode sandaler å velge mellom. Men vi ønsker å slå et slag for klassikeren Crocs. Det er aldri galt å ha et par Crocs hjemme!

Gjennomgang av alle sandaler for barn vi har sett på

Her er en full gjennomgang av alle modellene vi undersøkte litt nærmere.

Viking Thrill Sandal

Viking Thrill Sandal Barn

Sjekk prisen på:

Veldig fine barnesandaler fra Viking som også er utrolig enkle å bruke og sitter perfekt under lek og bevegelse. Dette er en veldig populær modell som kommer i en rekke fancy farger. Vår favoritt og klart best i test!

Viking Thrill sandaler er dekket, noe som betyr at foten er beskyttet. Men materialet er pustende og den naturlige utformingen av sandalen gjør det lett og luftig. Det er en perfekt kombinasjon av åpenhet og beskyttelse, ideell for alle typer daglig bruk og lek.

Innvendig har sandalen en fotseng av semsket skinn som hindrer foten i å bli fuktig. Det motvirker også risikoen for at foten glir rundt inne i skoen. Det blir et fast grep, som også forsterkes av undersålen i naturgummimateriale, noe som gir et fast grep mot underlaget. Det er virkelig en sandal som passer perfekt både i det urbane miljøet og på gater og fortau.

Viking Thrill er veldig enkel å bruke og strammes med borrelås og en snor, slik at du raskt kan justere til størrelsen på foten din. Barnet kan enkelt ta disse sandalene av og på seg selv.

Hvis du vil ha et par veldig komfortable sandaler som fungerer overalt og også er holdbare, anbefaler vi virkelig Viking Thrill. Det er vår favoritt og klart den beste i test ifølge oss!


Kavat Sandaler

Vi ser definitivt på oss selv som fans av Kavat. De produserer sko for både voksne og barn og er et anerkjent kvalitetsmerke. Skoene deres er preget av stilig design og slitesterkt håndverk. Vi har sjekket ut to sandaler for barn.

Kavat Vallby Sandal

Kavat Vallby Sandaler Barn

Sjekk prisen på:

Vallby er en beskyttende sandal som dekker føttene på toppen og gir tærne reell sikkerhet. Det er en modell som er ideell for sport, lek og aktivitet, men er også en flott hverdagsmodell.

Sandalene er veldig enkle å bruke med borrelås som lett kan justeres riktig av barnet selv. Du kan stramme skoene både på toppen og baksiden av hælen for en perfekt passform.

Kavat Vallby er laget av en blanding av tekstil og nylon. En detalj som vi setter pris på, som er i samsvar med Kavat, er at de jobber med mye resirkulert materiale. Det er en miljømessig tilnærming som er riktig i tide og noe vi verdsetter veldig mye. På forsiden av tærne er de forsterket, noe som er en god ekstra beskyttelse. Innvendig har sandalene et tekstilfôr som gjør dem komfortable, og på tærne og hælen er det ekstra forsterkning som gjør passformen bedre. Sandalene er på plass uten at føttene glir frem og tilbake.

Sålen under består av naturgummi blandet med EVA-materiale, noe som gir holdbarhet og et godt grep på de fleste overflater. Sålen innvendig er myk og gir god støtdemping, samtidig som den bidrar til å holde foten kjølig og komfortabel.

Sist men ikke minst må vi hylle Kavat for utformingen av sandalene. Det er en veldig stilig barnesandal som passer perfekt både i byen og under lek. Hvis du vil ha en veldig fin sandaler for barn, er Kavat Vallby en veldig god kandidat!


Kavat Rullsand Sandaler

Kavat Rullsand Sandaler Barn

Sjekk prisen på:

Dette er en ekte klassiker når det gjelder sandaler for barn. En tidløs stil og en utrolig holdbar sandaler som er ideelle for daglig bruk på de varme sommerdagene.

Kavat Rullsand er laget av det Kavat kaller Eco Performance (EP) skinn. Det er et vannavstøtende lærmateriale, som også er miljøvennlig og fri for krom og fluorkarboner. Sandalene har et EU-miljømerke, som er et godt sertifikat for deres miljøbevisste design.

Sandalene har en bred åpning som gjør det enkelt å få foten inn, og de kan enkelt strammes med borrelås.

Selv om Rullsand kanskje ikke ser ut som den mest sporty modellen, er det faktisk en veldig god sandal for lek og eventyr. Den har en høy hæl og forsterkning rundt ankelen, for god balanse og beskyttelse. Innersålen er myk og gir en veldig god demping og undersålen er både lett og bøyelig, og gir et veldig godt grep på de fleste overflater. Sandalene er også forsterket og lukket foran for å beskytte tærne. Alt i alt er Rullsand en utmerket sandal å både leke i, og beholde stilen hver dag i uken.

Kavat Rullsand er tilgjengelig i mange forskjellige farger og størrelser. Hvis du, som oss, er glad i det tidløse utseendet på sandaler, så er disse et gitt valg. Disse sandalene har vært populære i mange år, og det er gode grunner til det. Du vil sjelden bli skuffet med et par sandaler fra Kavat Rullsand!


Crocs – Klassiske tøfler for barn

Crocs Barn

Sjekk prisen på:

Crocband Clogs fra Crocs er en ekte moderne klassiker, med mange store fordeler. En sandalguide er ikke komplett uten at Crocs er tatt med i listen.

En av de store fordelene med Crocs er at de er så enkle å ta av og på. De er perfekte til å ha klar ved døren, eller ute i hagen. De er også utrolig enkle å rengjøre ved bare å skylle av, eller gni med en klut. De lukter ikke, de er holdbare, og de sitter veldig godt på føttene. De kan også brukes i vannet, for eksempel på steinete bunn hvor det ikke er behagelig å gå barbeint.

Det som kan være negativt med Crocs hvis det er varmt er at føttene dine kan bli svette. Derfor er de kanskje ikke de beste skoene for lengre utendørs lek, spesielt ikke for eksempel i sandkassen eller naturen. Men samlet sett fungerer Crocs bra i de fleste hverdagslige sammenhenger.

I Sverige har Crocs blitt popularisert som ”Foppatofflor”, etter ishockeyspiller Peter Forsberg. I Norge er de bare kjent som Crocs, men de er et globalt selskap, og disse sandalene/tøflene finnes overalt i hele verden. De er stilige med sine vakre farger, og vi anbefaler alltid å ha et par Crocs hjemme. De fyller en funksjon og er så enkle å med uansett hvor du skal.

Hvis du vil ha sandaler som er enkle å vedlikeholde og fungerer bra i de fleste sammenhenger er Crocs er et naturlig valg, og de får en åpenbar anbefaling fra oss.


Bagheera Spirit Jr Sandal

Bagheera Spirit Jr Sandal

Sjekk prisen på:

En veldig fin og svært rimelig barnesandal fra det gode gamle merket Bagheera. De har en veldig god passform og justeres på to steder på toppen og på baksiden av hælen for en veldig personlig passform. Disse sandalene er virkelig perfekte.

Over er sandalene laget av et lett syntetisk materiale og har dobbel borrelås (borrelås) for enkel justering. Yttersålen er laget av slitesterk gummi med godt grep på overflaten. Mellomsålen er laget av fylon og gir god demping og bekvemmelighet.

Bagheera Spirit Jr er en sporty sandal som sitter veldig bra og er lett å bevege seg rundt i, og komfortabel selv i lengre perioder. Det som er verdt å vurdere er at tærne er åpne her. Derfor er det mer av en gåtur/hverdagslig sandal, snarere enn en ekte lek og sportsmodell. Hvis mer intens lek skal sportes eller utføres, anbefaler vi en sandal med beskyttede tær.

Alt i alt er dette en god og svært rimelig sandaler som vi definitivt kan anbefale. Hvis du vil ha en billig, men veldig komfortabel sandal, er Bagheera Spirit Jr et flott alternativ som passer for de aller fleste hverdagslige situasjoner.


Havaianas Flip Flops for barn

Havaianas Kids Flip Flop

Sjekk prisen på:

Havaianas er en ekte klassiker fra Brasil. De har mer eller mindre blitt internasjonale standarder når det gjelder flipflop sandaler. Selvfølgelig har de også størrelser for barn.

Problemet med flipflops er at ikke alle liker dem. Dette gjelder både voksne og barn. Først kan det være litt ubehagelig eller over følelsen av at sandalene sitter fast mellom tærne. Men samtidig er det utrolig smidig. Det er gull verdt å ha et par flipflops med deg til stranden, ute på plenen eller ved svømmebassenget.

Havaianas kommer i svært mange forskjellige farger og stiler. De er også ganske billige, og det er verdt å ha et par lette sandaler å pakke. Ta dem med på ferie, til badeområdet eller bruk i en hage og mer.

I tillegg til å være smidige, er de også svært holdbare. De er laget av gummi, og det er sjelden å høre at et par Havaianas vill bli ødelagt for tidlig. De har en tendens til å vare flere sesonger og er en utrolig billig, men nyttig investering.

Hvis du vil ha flipflops, er Havaianas standardanbefaling fra oss. Hvis du skal på ferie, anbefaler vi definitivt å få et par av dem, i stedet for å kjøpe noen billig kopi på stedet.


ZigZag Shilan

ZigZag Shilan Sandal

Sjekk prisen på:

Her har vi et enkelt, men faktisk veldig godt budsjettalternativ. ZigZag Shilan er en åpen sandal, perfekt for ferietider, enklere turer eller besøk til badeområdet. De sitter godt på føttene med tre borrelåsspenner, men er ikke akkurat en sportsmodell som passer for de mest aktive spilletidene.

ZigZag Shilan er laget av kunstlær og er både holdbar og lett å ta vare på. De kan enkelt justeres og raskt å komme av og på. Samtidig er sålen litt vanskelig, noe som betyr at den ikke er en sandal egnet for blant annet lengre turer eller sport og lek. Snarere er det en daglig sandal egnet for korte turer, eller dager på stranden og lignende.

Den store fordelen med ZigZag sandaler er helt klart prisen. De er av veldig god kvalitet, og det er ingen detaljer som lett blir ødelagt. Derfor er det definitivt en enkel, men rimelig sandaler som er perfekte for barn som bruker sandaler fra tid til annen. Vi anbefaler ZigZag Shilan hvis du vil ha en billig sandaler som fortsatt er både holdbare og stilige på føttene.


Kuling Palm Springs Sandaler

Kuling Palm Springs Sandaler

Sjekk prisen på:

Her har vi en sandal et sted i mellom når det gjelder pris. Det er en omfattende variant med god beskyttelse foran, samtidig som den er luftete og lett.

Kuling Palm Springs er strammet med snøring og har borrelås festing på baksiden på hælen. Dette betyr at sandalen sitter utrolig bra og kan justeres til foten. Sandalene er også veldig enkle for barnet selv å ta av og på.

Sålen under har et rillet mønster som gir et veldig godt grep på asfalt eller lignende overflater. Dette gjør sandalen til en utmerket sportsvariant. Hele designet er som en mellomting mellom en gymsko og en sandal, som er perfekt for både daglig bruk og mer intense aktiviteter. Du kan enkelt bruke Kuling Palm Springs sandaler for lengre turer, naturutflukter og mer. Spesielt gode alternativer er de på varme sommerdager når føttene holdes kjølige og godt luftet, samtidig som de beskyttes.

Alt i alt er Kuling Palm Springs en veldig god og fremfor alt rimelige fullt beskyttende sandaler. Vi liker det og ser det som et godt alternativ hvis du vil ha en sporty sandaler til en god pris.


Liewood Monty Sandal

Liewood Monty Sandaler Barn

Sjekk prisen på:

Utrolig vakker sandal fra den danske produsenten Liewood. I tillegg til det søte designet har disse sandalene mange fine funksjoner. En detalj vi virkelig setter pris på er den myke og komfortable sålen som gir virkelig god komfort, selv under lengre turer.

Liewood Monty spenner er laget av nylon og eva skum såle. Sandalene er knappet ved hjelp av borrelås ved ankelen og foran på foten. På hælen er det en støtte som holder foten komfortabel på plass.

Som jeg sa, sandalene er veldig komfortable, og det er en ganske sporty modell som er lett å flytte rundt i. Samtidig er den åpen og luftete, men har ingen beskyttelse for tærne. Derfor er det hovedsakelig en sandal for daglig bruk og enklere lek og ikke de mest intense aktivitetene.

Liewood Monty er tilgjengelig i flere farger og mange forskjellige størrelser. Det er en ekstremt populær sandaler, og det kan også matches med badetøy eller solkrem plagg fra samme produsent.

Sandalene er lette på føttene og ifølge oss blant de flotteste modellene av alt vi har sett på. Hvis du vil ha en modell med åpne tær, som fungerer for alle typer daglig bruk, er Liewood Monty en ekte favoritt åndelig for oss!


Hva slags sandaler er best for barn?

Det finnes mange typer sandaler på markedet. De er forskjellige fra forskjellige anledninger. Her er det vi tenker:

  • Sporty sandaler med beskyttelse for tærne – Best for intens lek, sporty aktiviteter og daglig bruk. (Se for eksempel Viking Thrill)
  • Enkle sandaler med åpen tå – Best for varme dager, korte turer og daglig bruk. (Se for eksempel Liewood Monty)
  • Flipflops – God på stranden, på stranden eller ute i hagen. (Sjekk ut klassiske Havaianas)
  • Crocs – Best for smidighet og beskyttelse, bra for reise, badeområdet, ferier. (Sjekk ut Crocs her)

Er flipflops bra for barn?

Det avhenger av om barnet liker å bruke dem. Ikke alle barn finner denne typen sandaler komfortable. I tillegg anbefales de ikke for lengre turer, å løpe i eller for aktiv lek. Imidlertid er de gode å ta med til badeområdet, eller å ha hjemme for å kunne raskt ta på og gå ut. Om barnet ditt vil like flipflops er vanskelig å vite, du må nesten prøve det ut.

Hvilken størrelse skal du ha på sandaler for barn?

Akkurat som når du kjøper barnesko, vil du ha en viss plass til å vokse selv når det gjelder sandaler. Hvis sandalene har åpne tær, er det naturligvis behov for litt mindre rom til å vokse. Med lukkede tærne er de litt mer som vanlige sko.

En vanlig anbefaling er at:

  • Sandaler med lukket tå: Kjøp sandaler med ca. 1,5 centimeter ekstra plass.
  • Sandaler med åpen tå: Kjøp sandaler med ca. 1 centimeter ekstra plass.

Dette betyr i praksis at du kan kjøpe sandaler som er ca. 1-2 størrelser større enn barnets fot.

Recent Posts