Beste skalldress for barn 2024: Yttertøy for all slags vær


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En skalldress kan være det perfekte plagget for barn om våren og høsten. Den gir beskyttelse mot både vind og fuktighet, uten å bli for varm på de mildere dagene. Det er et perfekt plagg som kan tilpasses de fleste værforhold. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på skalldresser!

Fire forskjellige skalldresser til barn, vårvær i bakgrunnen

Hvilken skalldress for barn er best i test?

Hvis du vil ha absolutt toppkvalitet, bør du sjekke ut Isbjörn of Sweden Toddler Hard Shell Jumpsuit. Vanntett opptil 15 000 mm, fenomenal pusteevne og fantastisk slitestyrke. Tilgjengelig i størrelsene 74-98 cl.

Isbjörn of Sweden Toddler Hard Shell Jumpsuit

Sjekk prisen på:


Et annet valg av meget høy kvalitet er Polarn O. Pyret WEATHER PRO® fôret skalldress. Virkelig god vanntetting, slitesterk og godt testet av mange fornøyde barnefamilier. Tilgjengelig i størrelser for både baby og opp til rundt 6 år.

Polarn O. Pyret WEATHER PRO® fôret skalldress

Sjekk prisen på:


Til slutt vil vi også anbefale den stilige skalldressen fra Kuling. God pris, god kvalitet og et bredt utvalg av svært elegant utformede vanntette kjeledresser!

Kuling Skalldrakt

Sjekk prisen på:


Se flere alternativer lenger ned i artikkelen! Eller sjekk ut våre tips om skalljakker og sett som passer de større barna!

Liste over skalldresser: 10 gode skallkjeledresser

Høst og vår er kanskje de vanskeligste tidene på året å vite hvilke klær barna skal ha på seg ute. Været skifter mye og klærne som brukes om vinteren er ofte for varme.

Et godt tips kan være å bruke mange forskjellige lag. Med flere forskjellige, tynnere lag gir du god beskyttelse mot kulde samt vind og fukt. I tillegg er det fordelen at det er enkelt å fjerne et lag for de som vil, dersom været blir litt varmere.

Som ytterste lag kan vi anbefale en skalldress. Den beskytter hele kroppen og lar barnet leke ute, uten at du trenger å bekymre deg for at det fryser. En skallkjeledress har også den fordelen at den er lett å bevege seg i og ikke er i veien like mye som mye annet yttertøy.

I veiledningen under går vi gjennom flere ulike modeller og varianter av skalldresser for barn. Vi sammenligner alt fra hvor godt de tåler vind og vann, til design og andre smarte funksjoner. Ved hjelp av denne guiden håper vi at du finner en modell som lar barnet ditt leke uhindret, selv om høsten og våren.

Polarn O. Pyret WEATHER PRO® fôret skalldress

Polarn O. Pyret WEATHER PRO® fôret skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 12.000 mm

Vi starter denne guiden med en skalldress fra det svenske kvalitetsmerket Polarn O. Pyret. Den finnes både som babymodell for de minste, samt i størrelser for barn opp til rundt 6 år.

Denne modellen kan være et perfekt valg for de som ønsker litt tøffere plagg som også kan gi litt varme under de kaldere dagene.

Den absolutt største fordelen med dette produktet er at det har et fleecefôr som kan tas av om du vil. På denne måten kan du tilpasse kjeledressen til temperaturen ute. Den kan også brukes på mildere vinterdager og blir et allsidig plagg som du får brukt ofte.

Hetten på kjeledressen kan også tas av for de som ønsker det. Den kan også knepes rundt hodet på en måte som gjør at den sitter riktig. Perfekt når det regner ute og du vil ha noe som beskytter litt bedre.

Stroppene nederst på bena gjør at de kan trekkes over skaftet på sko og støvler, uten å ri opp. Da blir det helt vanntett selv ved denne delen av kjeledressen.

Materialet i skalldressen er også av høy kvalitet. Den er vanntett helt opp til 12 000 mm. I tillegg er alle sømmer teipet for å sikre at verken vann eller vind kan komme inn.

I tillegg til dette er den også vindtett og puster veldig godt. Du kan med andre ord sørge for at barnet ditt ikke blir for varmt eller for kaldt når det er ute og leker.

Glidelåsen er fra YKK og er av meget høy kvalitet. En viktig egenskap fordi dette er en av delene som ofte går i stykker på yttertøy.

Det skal nevnes at dette er en litt mer eksklusiv overall. Men er du klar for å investere i en slik modell, er dette en av modellene vi på det sterkeste kan anbefale. Etter vår mening, rett og slett en av de beste skalldresse på markedet.


Reima Takaisin Skalldress

Reima Takaisin Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 10 000 mm

En stilig kvalitetsdress fra det populære finske merket Reima. Dette er en skikkelig god babydress som passer perfekt når været er mildt og vått. Den har godt vanntett materiale og motstår kald vind.

Kjeledressen er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner, som:

 • Ribbede mansjetter ved erme- og benende som holder godt
 • Gode refleksdetaljer langs bena, på hetten og på ryggen
 • God pusteevne slik at den ikke blir for svett
 • Praktiske lommer foran

Reimas skalldress finnes i flere farger og er et veldig populært alternativ. Med gode lag under kan den brukes ned til ca -10 grader og med tynnere klær under fungerer den utmerket om våren når det er vått og snøen smelter.

Reima har en rekke andre skalldresser som også holder høy kvalitet. Velg den stilen du liker best, og du har det perfekte plagget mellom vinter og vår!


Isbjörn of Sweden Toddler Hard Shell Jumpsuit

Isbjörn of Sweden Toddler Hard Shell Jumpsuit

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 15.000 mm

Denne modellen kan også regnes blant de litt mer eksklusive alternativene i guiden. En solid og god kjeledress fra Isbjörn of Sweden som oppfyller de fleste kriterier du kan tenke deg for et friluftsplagg til barn.

Hvis vi starter med å ta en titt på selve designet, er det både stilig og praktisk. Den finnes i flere forskjellige farger, stilig med små trykk og merker i hvitt og sølv, noe som gjør denne dressen til en hit hos både foreldre og barn.

En ting som skiller dette produktet fra hverandre er den lange glidelåsen som går ganske mye ned på benet. Det gjør det enkelt å komme i og ut av kjeledressen for barnet ditt.

En annen ting som gjør at denne modellen skiller seg ut er pusteevnen. Med en evne til å lufte ut vanndamp med så mye som 15 000 gram per kvadratmeter per dag, slår den de aller fleste andre skallkjeledresser for barn.

At den puster så godt gjør at barnet ditt ikke blir varmt og fuktig av sin egen svette når det leker. Kjeledressen blir mer behagelig å ha på seg og risikoen for at barnet kjøler seg ned på grunn av svette reduseres rett og slett.

Noe annet som kan nevnes med denne modellen er de såkalte vekstmansjettene som finnes i armhulene og benenden. De lar deg forlenge både armer og ben med noen centimeter ved behov. Barnet ditt kan med andre ord bruke kjeledressen, selv når de har vokst og blitt litt større og du slipper å kjøpe ny igjen så snart.

I motsetning til på enkelte andre plagg er ikke dette noe som kan restaureres i den andre retningen. Det er en spesiell søm du løsner og så skal du ha et yngre familiemedlem til å arve plagget, må du rett og slett leve med litt lengre armer og ben.

Plagget kan også vaskes i maskin på 40 grader, noe som kan regnes som et pluss fordi det gjør stell lettere. En slitesterk kjeledress som er vanntett og pustende, for å oppsummere det hele. Etter vår mening et plagg vel verdt å se nærmere på.


Lindberg Lingbo Skalldress

Lindberg Lingbo Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 10 000 mm

Lingbo skallkjeledress fra Linberg er en modell som også er utviklet for de aller minste barna. En kanskje noe enklere modell som ikke regnes blant de mest eksklusive av de i denne guiden.

Kjeledressen er stort sett ensfarget, med unntak av reflekser på ermer og bryst. Den kommer i fem forskjellige farger fra mørkere grønn til en mørk nyanse av blått. Nesten alle farger er tilpasset slik at barnet kan leke på bakken utendørs, uten at kjeledressen ser for skitten ut.

Noe som skiller denne overallen fra de mest overdådige på markedet, er pusteevnen. Denne har en verdi på 5000 gram per kvadratmeter per dag. Selv om det er fullt godkjent,, kan du ikke regne med at den lufter like godt som de aller beste variantene.

Sømmene er teipet for å sikre at risikoen for at vann kommer inn i kjeledressen er minimal. En annen ting som kan nevnes som et pluss er den lange glidelåsen. Den går nesten helt ned til kneet, noe som gjør det veldig enkelt for barnet ditt å ta på seg dressen.

Kort fortalt er dette en god og solid skalldress, som lar barnet ditt leke og ha det gøy i de fleste værforhold. Men hvis du er ute etter det mest eksklusive på markedet, er dette kanskje ikke det ideelle alternativet.


Petite Chérie Elina Skalldress

Petite Chérie Elina Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 5 000 – 10 000 mm

Ønsker du en skalljumpsuit som skiller seg litt ut, med litt mer fantasifull design, kan dette være modellen for deg. Petite Chérie Elina går bort fra det vanlige monokromatiske temaet som ofte råder når det kommer til yttertøy til barn.

Denne modellen kommer i to forskjellige, like frekke design. Den ene er rosa og dekket med små blomster i forskjellige nyanser av rosa og hvitt. Den andre kjeledressen i denne serien er ensfarget, men i en aprikosfarge som du ikke finner hos mange andre produsenter.

Glidelåsen trekkes også langs siden av kjeledressen, dekket med et bølget stoff. Også dette er et designvalg som skiller seg ut, men som etter vår mening fungerer helt fint.

Det skal imidlertid nevnes at denne typen glidelås kan gjøre det litt vanskeligere for barnet å komme seg inn og ut av kjeledressen. Det går imidlertid ganske dypt, ned til knærne for at det ikke skal bli for vanskelig.

Ser vi på rene egenskaper som vindtetthet og vanntetthet er Petite Chérie ganske bra. Den tåler en vannsøyle på 10 000 mm og puster 5 000 gram per kvadratmeter per dag, etter tre vask.

I tillegg har begge fargene på denne skalldressen reflekterende detaljer for økt synlighet. Kort sagt en god skallkjeledress som passer perfekt for de som vil ha noe litt mer utenfor boksen når det kommer til design.


Nordbjørn Skaftö Skalldress

Nordbjørn Skaftö Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 10 000 mm

Hvis kreativ design med fine mønstre er viktig, kan denne modellen fra Nordbjørn være noe for deg. Den kommer i mange forskjellige morsomme design som vil appellere til de aller fleste barn.

Det er blant annet en rosa versjon med regnbuer og enhjørninger. Du finner også en jumpsuit med leopardmønster og en med blå bakgrunn og mange fargerike prikker. Dette er bare begynnelsen, og det er mange designere i lignende temaer å se rundt.

Skalldressen er laget av 100% polyester. I motsetning til modellene over er glidelåsen midt på kjeledressen og går ikke fullt så langt ned. Etter vår mening er dette et bedre valg designmessig, selv om det kan gjøre det litt vanskeligere å komme inn i kjeledressen.

Skaftö fra Nordbjørn er en skalldress som ikke skiller seg ut i noen retning når det kommer til tall på vanntetthet og hvor godt den puster. Den tåler en vannsøyle på 10 000 mm og kan transportere 5 000 gram vanndamp per kvadratmeter. Helt oke verdier som er nok for de aller fleste.

Sømmene er teipet for å gi så god beskyttelse mot vann som mulig. Skalldressen har også en hette som kan tas av for de som ønsker det.

Totalt sett en god skallkjeledress som fremfor alt passer deg som er klar til å tenke litt utenfor boksen når det kommer til design. Hvis du vil at barnet ditt skal ha en unik vekt totalt sett, er dette et alternativ vel verdt å se nærmere på.


Kuling Skalldrakt

Kuling Skalldrakt

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 15.000 mm

Kuling er et merke som har mye å by på når det kommer til klær og yttertøy til barn. Her har de også produsert en stilig og praktisk skalldress som kan passe perfekt til vår- og høstdager.

Det som fremfor alt får denne modellen fra Kuling til å skille seg ut er funksjonen til å lukke den. I motsetning til de fleste skalldresser på markedet, har den ikke bare en enkelt glidelås. I stedet er det et stort stykke stoff på magen som du bretter opp og fester med en knapp øverst og to glidelåser på siden.

Glidelåsene er av merket YKK, et merke som holder høy kvalitet. Det er derfor svært liten risiko for at det begynner å klumpe seg over tid. Hvis du er lei av glidelåser som setter seg fast og skaper problemer, kan dette være en skalldress som vil spare deg for mye hodepine.

Det er også rundt ti forskjellige farger og mønstre å velge mellom. I tillegg til litt mer diskrete design som mørkegrønn, finnes det også varianter med muntre fargepopp og frekke, dyreinspirerte mønstre.

Kulings skalldresser er både vindtett og vanntett og egner seg godt til alle tenkelige spill og eventyr som barna kan tenke seg å være med på. En skikkelig stilig og også rimelig skallkjeledress som vi virkelig liker!


Gullkorn Design Clover Skalldress

Gullkorn Design Clover Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 15.000 mm

Clover skallkjeledress fra Gullkorn Design er en høykvalitets modell. Det vil mest sannsynlig holde barnet ditt tørt, selv under høstens og vårens våteste og mest stressende dager.

Modellen er vanntett for en søyle opptil 15 000 mm. I tillegg puster den veldig godt og slipper gjennom 10 000 gram per kvadratmeter. Barnet ditt vil mest sannsynlig holde seg både tørt og rimelig varmt i denne dressen.

Det eneste litt kjedelige med denne modellen er kanskje designet. Den kommer i to forskjellige farger, rosa og blå uten mye mønster eller ting som gjør den unik. Det finnes en mønstret versjon, men i toner som nok er alt for glorete etter de flestes mening.

Et pluss med denne modellen er at den har glidelåser nederst på bena. Dette gjør det enkelt å trekke bena på kjeledressen ned over støvlene eller skaftene på støvlene. Perfekt for å sørge for at den holder seg stram og at føttene ikke blir våte. De elastiske båndene som kan strammes under føttene kan også justeres, alt for å gi en tryggest mulig beskyttelse over anklene.

Clover kjeledressen fra Gullkorn har også refleksdetaljer på både armer, ben og bryst. Dette gir økt synlighet utendørs og lar deg føle deg litt tryggere når barnet ditt leker.

Oppsummert en meget god skalldress som holder høy kvalitet på de fleste områder. Hvis du ikke plages av det litt hverdagslige designet, kan det definitivt være et godt alternativ, verdt en nærmere titt.


Wheat Olly Tech Skalldress

Wheat Olly Tech Skalldress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 10 000 mm

Neste opp har vi en stilig skalldress fra merket Wheat. Modellen kommer i flere forskjellige farger, hvor du kan velge mellom ensfargede plagg i ganske nøytrale farger og modeller med morsomme mønstre av for eksempel blomster.

Alle design er i litt matte toner, for å unngå at smuss og lignende vises for tydelig på dressen. På den måten slipper du å bekymre deg for at barnet ditt blir skittent når det er ute og leker.

Akkurat som et av produktene ovenfor har denne modellen en spesiell knappefunksjon. Det er to glidelåser som trekker opp en klaff av stoff som dekker mye av fronten av kjeledressen. Dette gir god overlapping og reduserer faren for at vann eller vind kommer inn på den måten. Dessuten er den pen.

På enden av både armer og ben er det mansjetter med strikk. De gjør det enkelt for deg å stramme skikkelig, slik at kjeledressen holder seg helt stram.

Modellen puster også godt og kan transportere bort 8000 gram vanndamp per dag og kvadratmeter. Perfekt for barn som er aktive utendørs og løper og svetter mye.

I tillegg er den vanntett til en vannsøyle på opptil 10 000 mm. Olly Tech skalldress fra Wheat er dermed et plagg som vil takle det aller meste av vær.

Til slutt er plagget også slitesterkt og tåler hele 50 000 omdreininger på Martindale-skalaen. En veldig god verdi som slår de fleste andre skalldresser i denne guiden. Hvis du vil ha noe som varer mesteparten av tiden og som kan overføres mellom barn, kan dette produktet være noe.


Lindex Vannavstøtende skallkjeledress

Lindex Vannavstøtende skallkjeledress

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle 10 000 mm

En vakkert designet skalldress for små barn, fra Lindex som alltid leverer rimelige barneklær av høy kvalitet. Denne varianten finnes i flere forskjellige farger og du kan finne mange matchende tilbehør som luer i samme mønster.

Selve skalldressen er laget av resirkulert polyestermateriale. Det skal imidlertid nevnes at denne dressen kun er svært lett vannavstøtende. Med en vannsøyle på 1500 mm tåler den lett duskregn en kort stund uten å lekke, men ikke mer enn det. Den egner seg heller ikke for lek i vann og snø.

Det er imidlertid en veldig behagelig liten skallkjeledress, med praktiske elastiske stropper nedover føttene som holder buksebena på plass. Den finnes i mange størrelser og har smarte detaljer som avtagbar hette og veldig gode reflekser.

Vi liker denne kjeledressen veldig godt, men dessverre gjør den lave vannmotstanden at den mister litt av funksjonen. Det vil hovedsakelig være nyttig i fint vårvær, eller med tykkere klær på de kalde dagene. Det er imidlertid ikke det beste valget når det er vått, slapset eller regner ute.


Hva bør du vurdere når du kjøper skalldresser til barn?

Som du har sett ovenfor, er det et ganske stort utvalg av skalldresser for barn. Å velge den rette kan derfor være vanskelig. Her er noen gode tips om ting du kan tenke på og se etter.

Vanntetthet

At skalldressen holder tett mot vann er svært viktig for de aller fleste, spesielt om høsten og våren. Barna leker mer enn gjerne på bakken, som ofte er våt, og for å passe på at de ikke blir syke, er det viktig at skallkjeledressen holder seg stram.

De aller fleste skaladressene er vanntette, men i varierende grad. Hvor vanntett et plagg er beregnes ofte ut fra hvor høy vannsøyle det tåler uten å slippe gjennom vann.

De aller beste produktene har vanligvis verdier på opptil 15 000 mm, mens de noe enklere er på 5 000 mm.

Kort sagt, jo høyere jo bedre. Dersom skalldressen har en vannsøyle på 15 000 mm, kan den anses som vanntett og kan brukes i både duskregn og veldig mye regn.

Hvis det ikke er nevnt vanntetthet i produktbeskrivelsen, betyr det vanligvis at plagget ikke er vanntett.

Skalldress som puster

En annen viktig egenskap ved en skalldress, er at den puster godt. Dette betyr faktisk at stoffet kan slippe gjennom vanndamp fra innsiden.

Dette er viktig fordi vanndampen som barnets kropp skiller ut vil ellers bli værende inne i plagget og føre til at barnet ditt blir fuktig og vått, noe som gjør at det også blir kaldt og lettere fryser. Det er spesielt viktig at plagget puster godt dersom barnet ditt løper mye utendørs og ofte gjør aktiviteter som er svette.

Hvor mye et plagg puster måles i hvor mange gram vanndamp det kan slippe gjennom per kvadratmeter og time. Noen virkelig gode modeller når verdier på 15 000 gram, mens enklere varianter med lavere kapasitet kan være noen tusen.

Mobilitet

Et aspekt som kanskje ikke så mange tenker på når de kjøper en skalldress er at den helst skal være lett å bevege seg mye i. Det er litt forskjellige triks produsenter har brukt for at kjeledressen ikke skal være så restriktiv når barna er ute og leker.

En måte å løse det hele på er å forhåndsbøye ermene og knefoldene. Dette betyr at du sørger for at skalldressen folder ekstra lett i armfolden og i knebrettet. På denne måten vil barnet møte mindre motstand når det løper eller kryper utendørs.

Som du har sett i guiden over, finnes det også modeller hvor man har satset på å gjøre helheten myk. Med et mykere ytre er den perfekt for de som ønsker en fleksibel og fleksibel skallkjeledress som mulig.

Design

Til slutt er selvfølgelig designet også et viktig aspekt når du skal velge skalldress til barnet ditt. Fargen kan spille en større rolle enn du egentlig tror.

Vi anbefaler til å begynne med at du velger en kjeledress som går i litt mørkere farger. På denne måten sikrer du at flekker og annet ikke blir sett like tydelig. Når barnet leker ute vil dressen bli skitten og med litt mørkere farge holder den seg frisk lenger og trenger ikke vaskes så ofte.

Ellers er det selvfølgelig gøy å ha et design som skiller seg litt ut. En kjeledress som for eksempel har fine blomster, prikker eller annet mønster som barnet ditt liker kan gjøre det enda morsommere å gå ut og leke.

Vi håper denne artikkelen var til hjelp og at du lærte litt mer om skalldresser for barn. Ved hjelp av guiden over håper vi også at du finner en modell som lar barnet ditt leke utendørs uhindret gjennom både høst og vår.


Les flere artikler med tips om barneklær!

Recent Posts