Beste skalljakke for barn 2024: Best i test skalljakke og bukser


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Skallklær er ekstremt praktiske for å kunne kle barna når det blåser ute eller er fare for regn. Perfekt for vår, kjølige sommerkvelder eller tøffe høstdager. Vi dro ut på jakt etter den beste skalljakken for barn!

Gutt som leker i regnet med en fargerik skalljakke på

Hvilken skalljakke for barn er best i test?

Vårt absolutte toppvalg er Polarn O. Pyret Stormy Skalljakke. Med et ekstremt godt vanntett, slitesterkt materiale og veldig stilig design, er dette vårt absolutt beste valg akkurat nå!

PO.P WEATHER PRO® Stormy skalljakke vanntett

En annen veldig fin skalljakke med veldig god beskyttelse mot regn er Reima Fiskare skalljakke. Det er en av de beste og mest funksjonelle skalljakkene vi har testet!

Reima Fiskare Skalljakke

Sist, men ikke minst, ønsker vi å slå et slag for fine Didriksons skalljakker. De kan kjøpes med et par virkelig gode skallbukser for en virkelig god komplett pakke for alle høstutflukter.

Didriksons Stormhatt Skalljakke

Vi har sjekket ut andre varianter, også mange billige, men virkelig gode skallklær for barn. Bla ned og sjekk ut alle 10 anmeldelsene!

For små barn er det populært å kjøpe en skalldress som er enkel å ta på og holder hele kroppen varm.

Anmeldelser av skallklær for barn

Her er anmeldelser og en nærmere titt på 10 forskjellige skalljakker for barn.

Se flere forslag til lignende jakker i vår artikkel om gode vårjakker til barn!

Polarn O. Pyret Skalljakke Weather Pro – Best i test skalljakke for barn

Polarn O. Pyret Weather Pro Skalljakke

Sjekk prisen på:

Denne skalljakken er ekstremt populær. Det er et av Polarn O. Pyrets mest populære produkter, og det er en ekte klassiker. Skallbukser er også tilgjengelige for et komplett sett ned skallklær. Den har nylig blitt utgitt i en oppdatert samling med flere fine farger.

Jakken har ekstremt god vanntetting med en vannsøyle på 12 000 mm. Det er nok til å tåle kraftig regn, så dette er en ekte allværsjakke. Den har flere andre gode egenskaper som god pusteevne og et veldig slitesterkt materiale.

Polar O. Pyret skalljakke er laget av polyamid og har et tynt polyesterfôr. Overflaten er impregnert med skånsom BIONIC FINISH® ECO, fri for fluoriserende stoffer.

En av grunnene til at denne skalljakken er så populær er at den er komfortabel og enkel å bevege seg rundt i. Ermene er laget for å enkelt bøye seg, akkurat som knærne på buksene. Flere praktiske detaljer er tilgjengelig, for eksempel:

 • Avtakbar hette.
 • Elastiske ermer som kan justeres.
 • Mykt fleecefôr på mansjettene.
 • Reflekser fra kvalitetsprodusenten 3M.

Polarn O. Pyrets skalljakke er designet med et spesielt sett med knapper som er perfekte for å feste med sin populære vindfleece. Den kombinasjonen er perfekt når været er litt kaldere nærmere vinteren.

Det er mye mer som skulle vært sagt om denne jakken, men vi vil prøve å holde kort. Det er klart at produsentene har lagt ned mye arbeid i å få detaljene til å stemme her. Det er lett å forstå hvorfor Polarn O. Pyret skalljakke Weather Pro har blitt en bestselger gjennom årene. Dette er kvalitet hele veien. Hvis du vil ha en skalljakke til barna som holder dem tørre i mange år, er denne helt klart best i test!


Reima Reimatec skalljakker

Reima Reimatec Nivala Skalljakke

Sjekk prisen på:

En veldig fin, lett og tynn skalljakke fra det populære finske merket Reima. Nivala-skalljakken er helt vanntett med en vannsøyle på minst 10 000 mm, og den har god pusteevne. Til tross for dette er det utrolig lett og behagelig å ha på seg.

Fôret på denne jakken er tynt i et luftig nettingmateriale. Dette gjør den perfekt som et ytterplagg og kan kombineres med litt varmere klær under ved behov.

Det er en veldig fin barnejakke med figursydd passform. Det er ganske langt i ryggen for gode vinddeflektorer samt en estetisk tiltalende design. På jakken er det en hette som enkelt kan fjernes og festes med trykknapper. Vi liker at jakken har lommer med glidelås, for sikker oppbevaring av nøkler eller andre viktige gjenstander.

Jakken er laget av polyester, med utvalgte deler laminert i polyuretan. Overflaten behandles med skånsom BIONIC-FINISH® ECO.

Det vi virkelig liker med Reima Nivala skalljakke er at den er så tynn og lett, samtidig som den beskytter godt mot vind og vann. Dette er en perfekt hverdagsjakke som fungerer bra når det er litt småkjølig om kvelden mesteparten av året, eller for eksempel som skolejakke når høstperioden begynner.


Didriksons Skalljakker

Didriksons Droppen Skalljakke

Sjekk prisen på:

Veldig fin skalljakke fra det svenske kvalitetsmerket Didriksons. De har en lang historie med å produsere fantastisk regntøy, så det er ingen tilfeldighet at selv denne skalljakken er vanntett og tåler kreftene i været godt.

Jakken har gode teipede sømmer og holder tett fra vind og vann fra alle retninger. Den har en vannsøyle på 10 000 mm. Innsiden av jakken er foret i et nettingstoff som puster godt og bidrar til å regulere varmen.

Didriksons har også et par virkelig gode skallbukser som de kaller Nobi, som passer perfekt med Droppen skalljakken. Med det utstyret er barnet klart for alle mulige utflukter, uavhengig av været.

En veldig god funksjon på Didriksons Droppen er at jakken kan forlenges i ermene. Det er en funksjon som heter ”Extend size” som gjør lengden på ermene en hel størrelse større. Det er veldig praktisk og lar deg definitivt dra nytte av denne jakken mer enn bare et år.

Dette er virkelig et kvalitetsplagg. Jakken er laget av slitesterk polyester og har elastisk materiale av høy kvalitet i ermene. Selvfølgelig er smarte reflekser, avtakbare hetter og lignende detaljer på plass.

Hvis du vil ha en veldig god skalljakke, som kan kombineres med bukser, fra et kvalitetsmerke, anbefaler vi definitivt Didriksons Droppen som et utmerket alternativ!


Nordbjørn Vinga skalljakke

Nordbjørn Vinga Skalljakke

Sjekk prisen på:

Virkelig fine skalljakker fra Nordbjørn, tilgjengelig i mange søte farger med forskjellige mønstre. Dette er en utrolig rimelig skalljakke som vi virkelig liker, akkurat som softshelljakkene deres som vi også fikk sjansen til å prøve.

Nordbjørn Vinga har en vannsøyle på 10 000 mm, så det er en velegnet jakke for høstdager når regnet henger i luften. Jakken har mange gode standardfunksjoner som:

 • Avtakbar hette.
 • Smart plasserte reflekser.
 • Justerbare ermer.

Det er viktig å forstå at jakken i noen detaljer kan føles litt dårligere enn de litt dyrere jakkene. Det er en god kvalitet med tanke på prisen, men det er også merkbart at den har en litt enklere konstruksjon. Spesielt er det merkbart i glidelåser og ved at materialet kan begynne å slites ganske raskt, spesielt når jakken brukes av større og mer aktive barn.

Alt i alt er vi som vanlig imponert over Nordbjørn og hvordan de klarer å produsere så fine barneklær, til så lave priser. Nordbjørn Vinga skalljakke er en av de rimeligste barnejakkene i denne stilen, så vi kan absolutt anbefale det hvis du vil ha en billig, men praktisk høstjakke til barna!


Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket

Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket Skalljakke

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig funksjonell jakke tilgjengelig i størrelser for både barn og tenåringer. Det er en veldig tøff modell som er laget for å tåle alle utfordringene i været.

Isbjörn of Sweden skalljakke har en vannsøyle på 15 000 mm, en virkelig stormsikker jakke med andre ord. I tillegg har den en veldig god pusteevne, og du blir aldri varm og fanget i den, da varmen er regulert veldig bra.

Jakken er laget av det sterke nylonmaterialet Taslan, som er omtrent 2-3 ganger sterkere enn vanlig polyesterstoff. Det er med andre ord en jakke som er laget for å vare i mange sesonger.

Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket er virkelig en jakke som kan brukes nesten når som helst på året. Med et varmt lag under, kan det brukes selv om vinteren, og det gir en veldig god beskyttelse mot kald vind og alt det våte.

Det som virkelig skiller seg ut med denne skalljakken er nettopp at den er så god til å spre varme og fuktighet innenfra. Det blir aldri for varmt og svett for barnet i jakken. I tillegg har den veldig mange gode funksjoner og detaljer:

 • Vanntette lommer.
 • Mykt foret krage.
 • Justerbare ermer og hette.

I tillegg er materialet til skalljakken såkalt Bluesign©-lisensiert. Dette er et patentert materiale som er produsert med tanke på miljø og arbeidstakeres sosiale forhold.

Isbjörn of Sweden produserer fantastisk fint og bærekraftig yttertøy. Imidlertid tilhører de premiumsegmentet og er noen av de dyrere klærne, noe som betyr at de sannsynligvis ikke passer for alle. Men hvis du har råd til det og vil ha topp kvalitet, er Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket en av de aller beste skalljakkene for barn du kan finne!


Haglöfs Mila Jacket Junior

Haglöfs Mila Jacket Junior Skalljakke

Sjekk prisen på:

En veldig klassisk skalljakke fra det svenske merket Haglöfs. De er godt kjent i hele Norden for sine praktiske klær og utstyr for eventyrere og friluftsentusiaster.

Deres juniorjakke Mila er vanntett og er laget av et materiale som puster veldig bra. Jakken er ideell for både sommerkvelder og camping, og på kaldere høstdager. Det patenterte PROOF™-materialet består av resirkulert polyester, skreddersydd for å tåle kraftig regn. Jakken har en vannsøyle på over 15 000 mm som er absolutt førsteklasses.

Haglöfs Mila Junior er en stilig skalljakke som kommer i flere fine farger. Selvfølgelig har den mange praktiske detaljer som:

 • Avtakbar hette.
 • Elastiske ermer som kan justeres med borrelås.
 • Store romslige lommer.

Dette er ikke en av de billigere jakkene vi har sett på. Imidlertid er det definitivt en av de tøffere variantene. Det er en utrolig lett og komfortabel jakke, som fortsatt gir en veldig sterk beskyttelse mot vind og regn. Det er holdbart og perfekt for de som ønsker å ta barna med på utflukter og opplevelser.

Hvis du vil ha en kraftig skalljakke for barn som er både komfortable, stilige og fremfor alt utrolig effektive, bør du ta en nærmere titt på Haglöfs Mila Jacket Junior!


Reima Fiskare Jacket Kids

Reima Fiskare Skalljakke

Sjekk prisen på:

Her er en annen kvalitetsjakke fra Reima. Denne modellen er tynn og lett, men gir god beskyttelse mot regn med en vannsøyle på 8 000 mm. Det myke fôret på innsiden er komfortabelt og frigjør luft- og vanndamp slik at det aldri blir for varmt og svett inne i plagget.

Reima Fiskare er en meget godt designet skalljakke for barn med mange gode og praktiske funksjoner. Den har for eksempel:

 • Elastikk ved ermene som holder tett.
 • Lommer med glidelås.
 • Stor hette som også kan løsnes.

Overflaten er akkurat som Reimas andre skallklær behandlet med BIONIC FINISH®ECO som holder plagget vanntett og holder bort smuss.

Vi liker denne jakken som en vindjakke. Den er veldig godt å holde seg varm når vinden blåser, selv om jakken er så tynn og lett. Nederst er bånd som kan strammes for å holde jakken ekstra stram nederst. Når hetten er på dekker den hele overkroppen og holder deg beskyttet mot vind og lett regn.

Alt i alt er Reima Fiskare en veldig fin skalljakke, og den er tilgjengelig i et par forskjellige stilige, lyse farger. Vi liker det og anbefaler det som en perfekt vindjakke å ha på seg hver dag, men ikke egnet til bruk under kraftig regn.


Petite Chérie Astrid Skalljakke

Petite Chérie Astrid Skalljakke

Sjekk prisen på:

Dette er en annen skalljakke med en unik design, med dekorative volang på forsiden. Det er en veldig rimelig skalljakke som er perfekt for sensommeren og høsten. Dessverre indikerer produsentene ikke en vannsøyle her, annet enn at jakken er vannavvisende.

Det som skiller seg mest ut med Petite Chérie er det unike designet. Flounces, knapper, glidelås og passform er nøye gjennomtenkt og gir et veldig stilig og designbevisst inntrykk. Det er en stilig jakke som har blitt populær, ikke minst blant foreldre til jenter.

Det er en ganske tynn jakke og materialet puster godt. Hvis du vil bruke den på senhøsten, før vinteren, bør du ha en størrelse større for å kunne få plass til litt tykkere klær under. Jakken er hovedsakelig egnet for litt kjølig sensommervær, og ikke for ekte kulde.

Det er ikke den kraftigste eller mest sporty jakken vi har sett, men et stilig alternativ som passer både for lette utflukter og som en hverdagsjakke for skolen og lignende. Petite Chérie Astrid Shell Jacket er definitivt et rimelig alternativ med et særegent, vakker design!


Color Kids skalljakke

Color Kids Skalljakke

Sjekk prisen på:

Color Kids-merket lever opp til navnet sitt med sine fargerike jakker. De kommer i mange varianter og er litt forskjellige i design. Til felles har de at de er stilige, funksjonelle skalljakker i en litt tynnere stil. De er perfekte sommerjakker eller for tidlig høst.

Color Kids skalljakker har vannsøyler på ca. 8 000 mm. Noen modeller har litt mer, andre litt mindre. De er dermed rimelig vanntette, men ikke egnet for lengre opphold i kraftig regn.

Skalljakkene fra Color Kids er godt designet og de bruker BIONIC FINISH® ECO overflatebehandling, kvalitetsglidelåser fra YKK og polyestermaterialer.

Tenk på Color Kids skalljakkene som en tynnere vindjakke som er lett å bære og lett å ha med seg for å ta på seg på hvis det blir kaldt om kvelden. Det er ikke en jakke for eventyr eller tøffere utflukter, og heller ikke en jakke du kommer til å bruke om vinteren. Den fungerer imidlertid utmerket om høsten med et ekstra lag under for å holde varmen.

Vi liker virkelig Color Kids og deres lekne design. De har jakker i retrostil, jakker med livlige glade mønstre og i mellom. Hvis du vil ha noe fargerikt og forfriskende, anbefaler vi å sjekke ut utvalget av Color Kids skalljakker!


Kuling skalljakker

Kuling skalljakke

Sjekk prisen på:

Dette er en stilig skalljakke for barn, med en litt annen design som skiller seg ut fra mengden. Bilbao skalljakke er samtidig vindtett og vanntett med 10 000 mm vannsøyle. Det er en veldig funksjonell og stilig jakke som er helt utmerket som hverdagsplagg for barna.

Det som skiller seg ut med Kuling Bilbao er de elastiske båndene ved ermene, hetten og ned mot midjen. De er elastiske og holder jakken tett, samt sørger for at den sitter godt på kroppen. Jakken er tilgjengelig for kjøp i mange størrelser, og det kan være praktisk å velge en størrelse for stor, for å kunne få pass til for eksempel en fleecegenser under.

Med gode lommer og glidelås som er lett å åpne og lukke, er dette en veldig god jakke for barn å ha på seg på skolen. Vi liker designet og for barn som er interessert i klær og stil kan Kuling Bilbao være et interessant alternativ å vise frem.

Hvis du vil ha en god, funksjonell og vanntett skalljakke med en unik trendy design, er Kuling Bilbao skalljakke et veldig fint alternativ. Stort pluss for prisen også, et helt rimelig prisnivå med tanke på den fine kvaliteten!


Hva er en skalljakke?

En skalljakke er litt som en vindjakke, ofte med god vanntetting. De er vanligvis litt tynnere i fôret og fungerer som et skall mot vind og regn. Vanligvis brukes skallklær når det er litt kjølig og vindfullt, om våren, sommerkvelder eller høst.

Ofte kan skalljakken brukes helt frem til vinteren hvis du bruker flere lag under, for eksempel et ullundertøy, en vindfleece og deretter jakken ytterst. Skallklær er veldig praktiske å ha i barnehagen, skolen og på forskjellige typer utflukter.

Recent Posts