Beste smekke 2024: unngå søl ved spisebordet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når barna begynner å utforske maten på egen hånd, vil ting bli litt rotete ved spisebordet. Flekker på klær og møbler tilhører hverdagen. Med en god smekke, kan du i det minste unngå det verste. Det er både nyttig når du er ute og ikke har de samme alternativene for endring og vasking, og hjemme ved spisebordet.

Barn med kliss munn og rød smekke

Hvilken smekke er best i test?

Ønsker du en klassisk plastsmekke anbefaler vi BabyBjörn smekker. Det er et kvalitetsprodukt laget av bekreftet skånsomt materiale.

Ønsker du en langermet smekke anbefaler vi Knatteplock Bib. Dette nye svenske merket har en utrolig sans for design, kombinert med utmerket funksjon!


Den fullstendige listen over smekker

Her viser vi våre favoritter generelt av alle de forskjellige variantene vi har sett på. De er laget av litt forskjellige materialer og har forskjellige design. Se om noen av disse ville passe barnet ditt!

BabyBjörn Smekke – Best i Test

Babybjörn Smekke blå

Sjekk prisen hos:

Disse smekkene fra BabyBjörn er helt nydelige. Vi har brukt disse selv og gitt bort som gaver til mange familier med barn gjennom årene. Smekken er laget av et giftfritt plastmateriale som er utrolig lett å ta vare på. Det kan enten raskt og enkelt tørkes med en klut, men også kjøres i oppvaskmaskin om nødvendig.

Takket være den myke linningen rundt halsen er smekken komfortabel. Den kan justeres helt trinnløst, slik at smekken kan justeres helt til barnet ditt. Det gnager ikke, men sitter på plass helt ubemerket. BabyBjörns smekke har en smart lomme som er nøyaktig og samler alt søl uten å komme i veien.

Et veldig positivt trekk ved BabyBjörn er at deres produkter kontinuerlig testes riktig for å sikre at de ikke inneholder farlige stoffer i plasten. De oppfyller alle de høye standardene for barnesikkerhet i både Europa og USA.

BabyBjörns fine smekker kan kjøpes enten individuelt eller i 2-pakning. Det er et kvalitetsprodukt fra en av markedets ledende produsenter av babyprodukter. Disse smekkene er også inkludert i en pakke med BabyBjörns barneservise. Vi anbefaler det også i vår artikkel om beste barneservise.

Hvis du vil ha en komfortabel og lett å vedlikeholde smekke som oppfyller alle kravene du måtte ha på en smekke, kan du ikke gå galt med BabyBjörns smekker! Vi setter pris på disse enormt og anbefaler dem som den beste smekke tilgjengelig akkurat nå!


Knatteplock – Best i test langermet smekke

Knatteplock langermet smekke

Sjekk prisen hos:

Det innovative svenske merket Knatteplock har en produktlinje som er helt fokusert på de små barnas møte med mat. Vi gleder oss, siden dette er en så viktig del av hvordan vi tilbringer tid som familie og sosialiserer ved middagsbordet.

Å la barna sitte ved bordet og spise fra sin egen tallerken er lurt, da de tidlig får oppleve maten med alle sanser. De lærer hvordan mat føles, lukter og smaker og opplever både teksturer og smaker. Det blir selvfølgelig litt rotete og da er en heldekkende langermet smekke et utmerket alternativ!

I sortimentet hos Knatteplock er det et stort utvalg av design å velge mellom. De er veldig søte i sine matte fargetoner og søte mønstre.

I tillegg er de selvfølgelig veldig funksjonelle. De sitter veldig godt på kroppen og gir full bevegelighet, samtidig som de virkelig dekker kroppen, for best mulig sølbeskyttelse. Det er strikk ved mansjettene som sørger for at ikke unødvendig søl glir under. Smekken er enkel å ta på og feste med trykknapper bak. Rask og enkel å ta av og på.

Disse smekkene er laget av polyester og er enkle å holde rene. Mindre søl kan enkelt tørkes av med en klut. Ved behov kan hele smekken vaskes i maskin.

Alt i alt er dette et ekstremt fint produkt som vi er veldig glade for å ha funnet. Merket er nytt for oss, men Knatteplock har definitivt sjarmert oss med det enkle, men vakre designet kombinert med utmerket funksjon! Etter vår mening den beste langermede smekken akkurat nå!


Done by Deer Smekke

Done by Deer Smekke

Sjekk prisen hos:

Done by Deer har mange fine smekker på markedet. Vi liker hovedsakelig deres vanntette varianter i Oeko-Tex sertifisert polyester. Disse er veldig enkle å ta vare på og kan enten tørke med en klut eller vaske i maskinen ved 30 grader.

Som vanlig når det gjelder Done by Deer, har de søte farger og søte motiver på sine produkter. Disse smekker er veldig hyggelig og gjør en god jobb i å motvirke søl under måltider. De er bundet med et bånd rundt halsen, så det er ingenting som gnager eller forårsaker ubehag.

Kort sagt, dette er en enkel, men veldig søt smekke som gjør det skal og er utrolig enkel å bruke. Hvis du liker farger og motiver på disse, er Done by Deer smekke et godt valg for deg.


Elodie Details Smekke

Elodie Details Smekke

Sjekk prisen hos:

Det er få produsenter som har et så bredt spekter av smekker som Elodie Details. Du må bare ta en titt på deres sortiment! Fantastiske kunstverk som er både funksjonelle og vakre. De er dessverre litt dyre, men veldig fine. En smekke fra Elodie Details er en perfekt gave for eksempel for dåp eller nyfødt gave.

Elodies smekker er festet med en borrelåsstropp i nakken, noe som er en enkel måte å få dem til å sitte komfortabelt og godt tilpasset barnets størrelse. Designet er laget for å dekke både skuldrene og brystet. I tillegg har de en oppsamlingslomme på forsiden for søl.

Disse smekkene er laget av et mykt og bøyelig polyestermateriale. Den har et spesielt belegg og er vannavvisende. Dette gjør smekken enkel å ta vare på, og de tørker raskt. Materialet er fritt for skadelige stoffer som PVC og ftalater, noe som er åpenbart når det gjelder produkter fra Elodie.

Hvis du har råd til noe litt ekstra, for barnet ditt eller som en gave, så er Elodie Details smekker en glede å se på og bruke. Funksjonalitet og design i det perfekte møtet!


Sebra Smekke

Sebra Smekke

Sjekk prisen hos:

Disse sebra smekkene har en veldig vakker stil og er forskjellig fra mange andre smekker i utseende og design.

Smekken er festet med trykknapper, som kan være både bra og dårlig. Dette er bra fordi det sitter stabilt og ikke slites på samme måte som borrelås kan gjøre. Samtidig kan det være vanskeligere å komme til akkurat riktig størrelse. Det er imidlertid to moduser slik at du kan justere den litt og det er perfekt for de fleste barn.

Sebra smekker er ekstremt enkle å rengjøre fordi de er laget av plast. Du kan raskt tørke eller håndvaske hele smekken om nødvendig. Smekken er veldig tynn og sammenleggbar, så når barnet er ferdig med å spise, kan du enkelt brette den opp og dermed samle sammen alt rotet. Praktisk og enkelt.

Vi setter pris på de fine motivene og funksjonaliteten til å ha denne typen enkle plastsmekker. De selges i par, og hvis du vil ha et par virkelig praktiske varianter, kan vi anbefale Sebra smekker på det sterkeste.


Buddy & Hope

Buddy and Hope Smekke med erme Grønn

Sjekk prisen hos:

Fancy smekke med ermer fra et svensk merke med god følelse av design av baby klær og tilbehør for familier med barn.

Det er et praktisk plagg med en full front og ermer. Du trer smekken som et forkle og feste den med borrelås på baksiden. Stoffet på innsiden er mykt og komfortabelt, og utsiden består av et materiale som er vannavvisende og lett å holde rent.

Buddy & Hope smekke er laget av polyester og polyuretan og tåler maskinvask på 40 grader. Den er tilgjengelig i mange fine farger og selges i par. I settet får du matchende smekker, en med et stiplet mønster og en full farge.

Vi liker denne fine og elegante stilen med nedstrippet detaljer og beroligende matte toner. Dette er et kvalitetsprodukt, og det er veldig enkelt og praktisk å bruke en smekke gjenget over armene dine.

Dette er vår favoritt av smekker med ermer. Hvis du vil ha et par fine funksjonelle smekker som holder babyen ren og ryddig ved middagsbordet er Buddy & Hope smekke et veldig fint alternativ.


CeLaVi Smekke med ermer

CeLaVi Smekke og forkle med ermer

Sjekk prisen hos:

Dette praktiske forkleet fra CeLaWe er veldig pent i sin fulle farge og muntre toner. De kommer i en rekke fargealternativer, sjekk ut hvilken du liker best!

CeLaVi Smekke er laget i en blanding av polyester og polyuretan. Det er veldig lett å ta vare på, og takket være belegget er det vanntett. Du kan raskt fjerne sølt mat og drikke ved å tørke med en fuktig klut.

Foran er det en smart lomme for å samle maten som søles. På slutten av ermene er elastiske mansjetter som holder dem på plass. Smekken holdes på plass ved hjelp av lisser som du knytter på baksiden av nakken.

Det er en veldig fin smekke / forkle, og det er utsmykket av merkets elefant logo på brystet. Vi kan anbefale CeLaVi Smekke med ermer. Selskapet har en veldig god følelse for design, og dette er helt klart et kvalitetsprodukt!


Done by Deer Langermet Smekke

Done by Deer smekke med lange ermer

Sjekk prisen hos:

Blant de søteste varianter av alle smekker finner vi Done by Deer. Uimotståelig søt med farger og dyremønstre i klassisk stil fra dette merket.

Smekke i seg selv er også utrolig praktisk og funksjonell. Den er festet med borrelås på ryggen og sitter godt på de fleste barn. Ute ved mansjettene har den elastiske mansjetter som bidrar til å holde den på plass.

Det er lett å ta vare på og enkelt holdes ren ved enkel tørking. Det kan også vaskes i maskin om nødvendig. Materialet består av polyester og polyuretan, og det er Oeko-Tex godkjent som er miljøvennlig og gjør det også trygt å bruke det daglig for barn.

Hvis du føler som oss at dette er blant de søteste smekkene noensinne sett, så er det ingen tvil om at Done by Deers langermede smekke er et gitt kjøp!


SootheTIME Smekke

SootheTIME Smekke med erm

Sjekk prisen hos:

Denne søte smekken er som et fullt forkle med avtakbare ermer. Den har en lomme på forsiden for å samle sølet. Med beroligende smekke kan du beskytte hele barnets kropp og klær mot søl og lette vask etter måltider.

Siden dette plagget er så romslig, kan det brukes både som en smekke og som et vanlig forkle når barnet blir litt større. Veldig fleksibel og praktisk enkelt. Den kan vaskes i maskin ved 40 grader og er lett å holde ren.

Hvis du vil ha en enkel, men søt smekke med ermer er SootheTIME et fint alternativ som er funksjonelt og søtt.


NatureBond Silikonsmekker

NatureBond Silikonsmekker

Sjekk prisen hos:

Veldig enkel smekke, men samtidig veldig funksjonell og billig. De kommer i en pakke med to i forskjellige farger. De er laget av et mykt og smidig silikonmateriale.

Denne smekken er egnet til bruk gjennom hele tiden som barnet trener på å spise og må bruke smekke. Det er et utrolig praktisk og fleksibelt produkt med en justerbar spenne i mange størrelser.

NatureBond står for det spesielle båndet som eksisterer mellom barnet og dets foreldre. Alle deres produkter er grundig testet i samarbeid med Bureau Veritas, kjent for sine ubøyelige tester. De har barnets sikkerhet og hygiene i fokus, og det er helt klart et produkt av meget høy kvalitet.

Hvis du vil ha en god smekke til en veldig god pris er NatureBond et veldig godt valg. De er også søte og fargerike, noe som barn vanligvis setter pris på. En fin smekke til en veldig god pris!


Pippi Scarf

Pippi Scarf tøysmekke

Sjekk prisen hos:

Dette er ikke en klassisk smekke i henhold til det vanlige navnet, men vi benytter fortsatt anledningen til å anbefale disse fine skjerfene fra Pippi. De kalles også tøysmekke og kan fungere både som et varmende plagg og for å beskytte barnets klær mot dregel. De er derfor hovedsakelig ment for små barn som har mye spytt.

Det er ofte veldig praktisk å ha et par av disse med deg når du har små barn. Det er et praktisk plagg som kan brukes både som en smekke når du er ute og spiser, som en klut om nødvendig eller som en klesplagg og dregel-stopp.

De fleste av oss på Barnebloggen har lenge tenkt at Pippi skjerf er et praktisk plagg å ha i beredskap. Derfor benytter vi anledningen til å anbefale det her også blant alle vanlige smekker.


Rätt Start Bamse Smekke

Bamse Smekke Rätt Start

Enkel, men veldig nydelig smekke med alle barnas favoritt bjørn Bamse. Denne smekken fra Rätt Start er ganske grunnleggende, men samtidig veldig funksjonell og godt designet.

Den er laget av Oeko-Tex-sertifisert polyester og har en vannavstøtende overflate. Den er lett festet med borrelåsspenne. På magen er en lomme som jevnt samler det som glir ned smekken.

Hvis barnet ditt har blitt introdusert til Bamse, vil denne smekken sannsynligvis raskt bli en favoritt. Noen ganger trikset for å gjøre barn ønsker å bruke smekke, rett og slett kan være å gjøre bruk av kjente og godt likte motiver.

Vi liker denne smekken og kan sterkt anbefale alle foreldre til små barn å ha en eller to fine smekker med Bamse hjemme, for mer tetthet og mindre søl ved spisebordet.


Spørsmål og svar om smekker

Her er svar på noen vanlige spørsmål foreldre kan ha om smekker.

Hva slags smekke er best?

En smekke med ermer som dekker hele fronten beskytter aller best mot søl. Det kan imidlertid være noe smidigere med en vanlig enkel smekke festet rundt halsen. Begge har sine fordeler og ulemper. Det viktigste er at du velger en som er lett å vaske. Da går det vanligvis bra uansett hvilken type smekke du velger.

Kan jeg vaske en smekke i oppvaskmaskin?

Noen smekker kan vaskes i maskinen, andre kan vaskes i vaskemaskin. Det finnes også varianter som bare skal vaskes for hånd. Av dem vi anbefaler er det BabyBjörns smekke som anbefales for oppvaskmaskinen.

Hvor lenge har barn en smekke?

De fleste bruker en smekke til barnet er mellom 1 og 2 år gammel. Det varierer åpenbart mye fra barn til barn hvordan det ser ut. Hvis barnet har lett for å søle og det blir litt rotete, er det praktisk som forelder å bruke smekke. Når barna begynner førskolen, blir de lært å spise uten en smekke, men det går vanligvis helt fint uansett hvordan du har gjort det hjemme før da.

Fra hvilken alder bruker barn smekken?

Fra ca. 6 måneder. Mange liker å bruke en tøysmekke allerede når barnet er noen måneder. Smekken kommer vanligvis inn i bildet når barnet begynner å sitte opp og kan være der for å smake maten ved middagsbordet. Mest vanlig er at det oppstår når barnet er omtrent seks måneder gammelt, og det er da den første smekken vanligvis begynner å bli brukt.

Recent Posts