Beste barneservise 2024: Serverings- og matsett for barn og babyer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Leter du etter en god tallerken og kanskje et par bestikk for barnet ditt? Når barnet begynner å spise seg selv, vil vi ha noe som er holdbart, trygt og lett å holde rent. Da er et barneservise den perfekte pakken av alt du trenger for å spise sammen med barnet ditt.

Baby blir matet fra rosa barneservise

I denne artikkelen har vi sett på og sammenlignet de aller beste og fineste matsettene for barn, som er tilgjengelige for kjøp på nettet akkurat nå. Vi har sett på både materialer, design og funksjon og valgt det beste barneserviset akkurat nå! Les mer for å se våre favoritter.

Hvilket barneservise er best i test?

En praktisk langtidsfavoritt er BabyBjörn middagssett for barn. Det er et barneservise med utrolig smart design som er enkelt for barnet å bruke og enkelt for deg som forelder å holde rent.

✅ Svært praktisk sett

BabyBjörn Middagssett for Barn Gul

En svært elegant favoritt som vi anbefaler på det varmeste, er WMFs barneservise. Superfint sett med populære barnetemaer!

✅ Elegant og veldesignet

WMF barneservise 6 deler

Sist men ikke minst må vi også nevne Konges Sløjd Spisesett. Den har et smart designet sett i silikon med deler som motvirker søl og som ikke kan gå i stykker. Perfekt som gave til nybakte foreldre!

✅ Godt alternativ i silikonmateriale

Konges Sløjd spisesett

Bla ned for å lese hele anmeldelsen vår av BabyBjörn Middagssett og se mer av de beste barneservisene!

Vår liste over de beste barneservisene

Nedenfor finner du hele listen over de flotte servisene for barn som vi har sammenlignet.

BabyBjörn middagssett for barn

BabyBjörn Middagssett for Barn Grønn

Sjekk prisen hos:

Dette middagssettet er en solid pakke fra BabyBjörn. Den kommer i en fin gaveeske og er utmerket både som en gave og å kjøpe til ditt eget barn.

BabyBjörn middagssett er en komplett pakke med alt barnet ditt trenger for å kunne trene og lære å spise på egen hånd.

 • En tallerken med smart design som gjør det enklere for barnet å øse opp maten.
 • En skje med ergonomisk grep egnet for barn.
 • En gaffel laget med små barns hender i tankene.
 • Et glass med en ekstra fast fot som er stabil på bordet.
 • En stor smekke med myk og komfortabel krage.

Dette babysettet er perfekt til å begynne å bruke så snart barnet begynner å vise interesse for å spise alene. Allerede på 4 måneder kan noen barn begynne å bruke BabyBjörns middagssett, selv om det kan være mer vanlig å starte på egenhånd etter omtrent 6 måneder eller så.

Hele middagssettet kan vaskes i en maskin, til og med smekken. Det er en holdbar og utrolig lett å ta vare på pakke som du vil dra nytte av hver dag hjemme ved middagsbordet.

Et stort pluss av BabyBjörn er at deres kjøkkenprodukter for barn gjennomgår strenge tester mot skadelige stoffer i plasten og må nå et matgodkjent nivå. Derfor er dette et pålitelig kvalitetsmerke med et utrolig rykte når det gjelder babyprodukter.

Av alle merkene vi har sett på, er dette det mest komplette barneserviset. Hver del har en utrolig gjennomtenkt design for å gjøre det enkelt for barnet å spise og redusere risikoen for søl og flekker. Det oppfyller alle våre krav til et godt barneservise og vi gjerne utnevne BabyBjörn Middagsset til det beste barneserviset akkurat nå!


WMF Barneservise

WMF barneservise 6 deler

Barneservise fra WMF er et praktisk og stilig sett for småbarn som er klare til å spise på egen hånd. Med et sjarmerende Disney-motiv og en design som er tilpasset små hender, gjør dette serviset måltidene litt mer spesielle.

Det er også en flott gaveidé, da det leveres i en pen gaveforpakning. En annen fordel er at det er laget av holdbare materialer som porselen og rustfritt stål, og kan vaskes i oppvaskmaskin. Passer for barn fra 36 måneder og oppover.


Done by Deer Barneserviser

Done by Deer Dinner Set

Sjekk prisen hos:

Done by Deer har et par forskjellige virkelig vakre sett med tallerken og bestikk for barn. Vi elsker deres design som er utrolig leken og søt og virkelig skiller seg ut fra mengden.

Vi anbefaler to av deres barneserviser:

 • Done by Deer First Meal – For de små som trenger hjelp med matingen
 • Done by Deer Toddler Dinner Set – For de litt større barna som har begynt å spise selv

First Meal består av en skål, en kopp og en skje. Alle delene er laget av et praktisk og holdbart melaminmateriale som tåler det meste av det det kan utsettes for. Det er mulig å vaske oppvasken i en maskin og er lett å holde ren.

Kruset er praktisk for barnet å kunne drikke uten søl i løpet av den første tiden. Skjeen er perfekt for mating og skålen er akkurat riktig størrelse for det lille barnet. Kort sagt, dette er den perfekte barneserviset for det lille barnet som sitter ved bordet under de første middagene sammen.

Toddler Dinner Set består av en tallerken med fire separate rom, et lite krus med praktisk håndtak og ergonomisk barnebestikk. Dette matsettet går også i samme søte stil som Done by Deers andre produkter. De forskjellige rommene er gode for å tillate barnet å prøve mange forskjellige matvarer og grønnsaker. De har moderat høye kanter for å lette å spise og forhindre søl.

Som de fleste melaminer er den holdbar og lett å ta vare på. Hele barneserviset kan vaskes i en maskin.

Hvis du vil ha fine tallerkener og duker for enten de minste, eller de litt større barna, er Done by Deer et kvalitetsmerke å stole på. Vi har lenge verdsatt kvaliteten på deres produkter, for ikke å nevne det søte og lekne designet. Klar anbefaling fra oss!


Konges Sløjd Spisesett

Konges Sløjd spisesett

Sjekk prisen hos:

Det danske merket Konges Sløjd er kjent og populært for sitt stilige design, men også sin funksjonalitet og de utrolig trygge og sikre barnevennlige produktene.

De har flere forskjellige servise til barn som vi setter pris på. Den du ser på bildet over er et 3-delt sett med:

 • Barnetallerken
 • Skje
 • Tåtekopp

Alle delene er laget utelukkende av silikon, som er både slitesterkt og trygt. Serviset er laget for barn og holder til det meste det kan skje ved middagsbordet.

Dette er et unikt produkt, med et veldig smart design. Du finner servise fra Konges Sløjd, og flere andre fine barneservise hos Byhappyme. Der kan du også bestille barnebestikk med navn inngravert, og mange andre unike barne- og babyprodukter. Flott som dåpsgave og lignende gaver!


Rätt Start Matsett

Rätt Start Mummi Matsett

Sjekk prisen hos:

Det svenske merket Rätt Start har en rekke vakre og nyttige barneservise. Motivene de bruker spenner fra Elsa Beskows fantastiske eventyrfigurer, til kjente og elskede figurer fra Bamse og Mummitrollet.

Matsett fra Rätt Start er tilgjengelig i både pakker med tre og fem deler. Det inkluderer alltid en flat tallerken, en skål og et krus. Alle deler er laget av en slitesterk og ripesikker melaminplast. Det tåler både å bli mistet i gulvet og bli vasket i en maskin. I tillegg er det en sugekopp på den dype skålen som sikrer at den står fast på plass.

Rätt Start Barneservise Bamse

Det er et veldig praktisk matsett for barn, og vi er utrolig glade i de vakre motivene. Dette er et perfekt baby matsett å kjøpe enten for deg selv, eller som en gave.

Hvis du vil ha et barneservise med klassiske motiver fra eventyrene, eller filmverdenen, er Rätt Start barneservise helt klart et av de beste matsettene for deg og barnet ditt!


Babblarna Melaminset 5 deler

Babblarna Melaminsett 5 Deler Barneservise

Sjekk prisen hos:

Denne barnemiddagen var med de berømte figurene fra Babblarna er et utrolig populært sett som finnes på mange middagsbord hjemme hos familier med barn.

I tillegg til de fine og fargerike figurene, er det også et veldig praktisk matsett for barn. Skålen har en sugekopp under som holder den på plass og kruset har et lokk som kan brukes når barnet er lite for å forhindre søl.

Plater og krus er laget av et slitesterkt kvalitetsmateriale av melamin som varer og ikke blir ripes eller sprekker. Bestikket er perfekt både for veldig små og litt større barn med komfortable håndtak å holde.

Du kan også kjøpe dette barnas servise som en pakke med en smekke og tallerken, noe som kan være svært rimelig hvis du vil ha alle delene.

Hvis Babblarna blir populært hjemme hos deg, er det ingen tvil om at du vil sette pris på Babblarna barneservise. Det er en komplett liten pakke med populære figurer, til en rimelig pris. Du vil få mye penger og vil mest sannsynlig dra nytte av dette settet i flere år!


Rice Melamin Baby Dinner Set Barneservise

Rice Melamin Dinner Set Barneservise

Sjekk prisen hos:

Dette barneserviset i melamin fra Rice kommer i en fin gaveeske. Den har en utrolig søt og innovativ design. Den er tilgjengelig i et par forskjellige design, alle med bedårende design som går hjem til både barn og foreldre.

Dette barnesettet kommer i fire deler:

 • En tallerken med fire separate rom
 • En kopp med avtakbart lokk
 • En skje
 • En gaffel

Hele settet er laget av melamin. Platen er slitesterk og ripefri, og hele settet kan enkelt vaskes både for hånd og i maskin. Boksen er laget av økologisk resirkulert materiale, og pakken er virkelig en perfekt gave til familien som venter en baby eller har en liten som skal begynne å spise selv.

Rice-merket kommer fra Danmark, og de er kjent nettopp for sine fargerike tallerkener og serverer i melamin. Deres produkter er av høy kvalitet og designet er utrolig leken og søt og setter et smil på forsiden av personen som bruker dem. Et ekstra pluss for dette selskapet er at de er SA8000-sertifiserte, noe som betyr at de opprettholder en god standard for arbeiderne som produserer sine produkter.

Hvis du vil ha en søt baby servise, enten for barnet ditt eller å gi bort som en mye verdsatt gave, Rice Melamin Baby Dinner Set er et sterk anbefalt barneservise!


Sebra barneservise 5 deler

Sebra Barneservise 5 delar

Sjekk prisen hos:

Her har vi en annen dansk produsent som produserer veldig fine produkter for barn, som er både funksjonelle og utrolig søtt designet.

Sebra serveringssett for barn består av 5 deler:

 • En tallerken
 • En skål
 • En gaffel
 • En skje
 • Et krus

De har en veldig nydelig design hvor du kan velge mellom flere forskjellige temaer, for eksempel dyrene i skogen eller dyrene i sjøen. Det kan gi opphav til flere interessante emner og morsom språkopplæring hjemme ved måltider.

Når du kjøper denne babyens servise, kommer det i en bedårende pakke som er perfekt som en gave, kanskje på første date etter fødselen eller som en dåpsgave.

Bestikket er solid og laget av sterkt rustfritt stål, med ergonomiske barnevennlige håndtak i plast. Dette bestikket er laget for å passe de små barna og er perfekt for å begynne å øve på å spise på ordentlig.

Plate, skål og krus er laget av holdbar og holdbar melamin som har lang levetid og er lett å vaske. Det er mulig å vaske alt i oppvaskmaskin. Dette settet er også ideelt for å kombinere og fylle ut med andre Sebra-produkter for et større matchende sett.

Hvis du liker design med dyret tema, er dette et av de fineste serveringssettene for barn du kan kjøpe. Vi elsker Sebra Barneservise design og er mer enn glade for å kjøpe dette som en gave når vi besøker en familie som nettopp har blitt lagt til. Super fint produkt som vi mener du bør sjekke ut!


Vanlige spørsmål om barneserviser og tallerkener (FAQ)

Her er noen vanlige spørsmål om barneservise og materialene de er laget av.

Hva er melamin?

Når du snakker om melamin som brukes i barneservise, refererer du til melaminplast. Den består av melamin og formaldehyd. Det er en type plast som blir ganske vanskelig og brukes ofte i for eksempel tallerkener, skåler og krus. Den kan også brukes til å styrke overflaten av for eksempel skapdører og møbler.

Er melamin giftig?

Melaminplast i seg selv inneholder formaldehyd som kan være skadelig for mennesker. Men i den form der det forekommer i tallerkener og barneserviser, er det tett bundet til plastmaterialet og kan derfor ikke overføres til maten.

Derfor er det ingen fare å bruke denne typen tallerkener og skåler for barn. Imidlertid tolererer de ikke varme veldig bra, noe som er verdt å huske på når du bruker dem.

Barntallerkener laget av en blanding av melamin og bambumaterial har nylig kommet under søkelyset for potensielle helsebekymringer. Selv om de kan virke tiltalende med sitt naturlige utseende og følelse, anbefales det nå å unngå bruk av slike tallerkener.

Melamin kan, under visse forhold, frigjøre kjemikalier når det utsettes for varme, noe som kan være skadelig hvis det inntas. Det er derfor viktig å være oppmerksom på materialene i barneprodukter og velge tryggere alternativer for våre små.

Kan melamin brukes i mikrobølgeovn?

Nei, melamin tåler ikke mikrobølgeovn. Du bør ikke varme opp barnetallerkener i mikrobølgeovnen. Verken de som er laget utelukkende av melamin eller inneholder en viss mengde melamin. Du bør heller ikke helle kokende mat i disse skålene, men bruk dem til akkurat nok varm mat for babyen å spise.

Kan jeg vaske barnetallerkener i oppvaskmaskin?

Ja, de aller fleste varianter kan vaskes i oppvaskmaskin. Ifølge anbefalingene kan alle varianter vi har sett på vaskes i en maskin.

Hvor mye varme tåler en barnetallerken?

Barnetallerkener laget av melaminplast tåler varme opp til så mye som 140 grader celsius. Det anbefales imidlertid ikke å utsette dem for høye temperaturer unødvendig, da risikoen for å frigjøre skadelige stoffer øker. De bør ikke varmes opp i mikrobølgeovn eller vanlig ovn.

Hvilket materiale skal en barneplate være laget av?

De vanligste materialene på en barneplate er:

 • Melamine
 • En kombinasjon av bambusfiber, maisstivelse og melamin
 • Porselen

Fordelene med melamin eller bambus fiber kombinasjon, er at de er holdbare og trygge. Alle som har barn vet at tallerkener og krus slippes til gulvet minst et par ganger i de første månedene. Derfor kan det være smart å ha et mer slitesterkt materiale.


Når barn lærer å spise, kan det være lurt å ha en god smekke!

Recent Posts