Beste smokk 2024: sammenligning og testing av 10 smokker


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Mange barn elsker smokker. De fyller et tomrom og holder barna trygge når noe rundt dem er galt. Noen barn bruker aldri smokker, noen kan ikke klare seg uten. Som forelder er det i det minste fint å kunne ha smokken som et ess i ermet når ingen annen trøst fungerer. Vi har prøvd mange smokker gjennom årene, og her er våre favoritter og de beste smokker akkurat nå.

Baby sover med blå smokk i munnen

Hvilken smokk er best i test?

Philips Avent Ultra Air – Fungerer for nesten alle babyer, selv barn som vanligvis har problemer med å bruke smokk!

✅ Internasjonal bestselger

Philips Avent Ultra Air Smokk

NUK smokker – Klassisk merke for moderne smokker. De har utviklet smokker og babyleker i mange tiår!

✅ Originalen innen kjeveortopediske smokker

NUK Genius Smokk

MAM Original – Et av verdens mest populære merker innen smokker. Flotte smokker, med varianter som passer babyer i alle aldre!

✅ Mange vakre smokker

Tre vakre smokker fra MAM

Du finner flere gode smokker lenger ned i denne artikkelen.

Når barn begynner å få tenner, er det lurt å skaffe seg en bitering!

Liste over smokker for baby

Her er vår liste over 10 forskjellige smokkprodusenter og våre favoritt varianter blant disse.

Dr. Brown’s Advantage Smokk

Dr. Brown's Advantage Smokk

Dr. Brown’s Advantage Smokk er en fullstendig symmetrisk smokk designet for å passe i babyens munn enten den er opp eller ned, og kommer i to stadier for å vokse med babyen: 0-6 måneder og 6-18 måneder.

Med et mål om babyens akseptanse er Dr. Brown’s Advantage Smokk utformet for å tilfredsstille suge reflekser med sin 100% silikonpære med en avrundet form. Den unike skjold designen reduserer irritasjon ved å la babyens hud puste, noe som gjør den både funksjonell og effektiv. Den er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger og mønstre, og gir en bedårende måte for babyen å selv-trøste.

Smokken er smak- og luktfri, BPA-fri, og den er trygg å rengjøre i øverste hylle i oppvaskmaskinen og i sterilisator. Dr. Brown’s er kjent for sine høykvalitets babyprodukter, og denne smokken er ingen unntak, og den tilbyr en praktisk løsning for småbarnsforeldre og deres babyer.


Tommee Tippee Closer to Nature Breast-like Pacifier

Tommee Tippee Closer to Nature Breast-like Pacifier

Tommee Tippee Breast-Like Narresmokk er nøye designet for å være så lik morens bryst som mulig, og tilbyr en naturlig trøst for babyer mellom 0-6 måneder og 6-18 måneder. Denne smokken er inspirert av den prisbelønte Closer to Nature-nippelen og er laget av myk silikon som flekser og strekker seg som huden, noe som gir en beroligende opplevelse for barnet og minimerer forvirring ved amming eller flaskefôring.

Med sin symmetriske design, har denne narresmokken ingen ”feil” side opp, sikrer korrekt plassering i babyens munn. Dens unike skjold kurver bort fra babyens ansikt og tilbyr overlegen ventilasjon for å redusere fuktighetsoppbygging og hjelper med å forebygge irritasjon, noe som er skånsomt mot babyens hud.

Denne BPA- og ftalatfrie smokken er enkel å rengjøre, enten i en sterilisator, for hånd, eller i oppvaskmaskinen, og anbefales å byttes ut hver måned eller ved første tegn på skade eller svakhet. Den er også et utmerket alternativ for de som er bekymret for at bruken av en smokk kan forstyrre amming eller flaskefôring.

Tommee Tippee har over 30 års erfaring og er et anerkjent merke som er kjent for kvalitet, sikkerhet, og brukervennlighet, og denne smokken er ingen unntak, den tilbyr beroligende trøst og naturlig følelse for små når de trenger det mest.


Philips Avent Ultra Air

Philips Avent Ultra Air Smokk

Phillips Avent har selvfølgelig en rekke veldig gode smokker å velge mellom. Denne varianten er utmerket for nesten alle barn, selv de som typisk ikke liker smokker. Ifølge en undersøkelse, sa mange som 98% av foreldrene at deres småbarn akseptert disse smokkene. De kalles Ultra Air og er tilgjengelig for barn i alderen:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder
 • Over 18 måneder

Smokkene har store hull for enkel pusting, og det bidrar til å holde huden tørr der smokken befinner seg. Skjoldet er lett og sitter godt i munnen selv hos små barn. Smokkene selges i 2-pakning og er tilgjengelige i flere forskjellige fargekombinasjoner.

Med Philips Avent Ultra Air-smokker får du et praktisk etui som enkelt kan brukes til å sterilisere smokkene. Du heller vann og legger det 3 minutter i mikrobølgeovnen og smokken er klar til bruk kort tid etterpå.

Disse smokkene er designet for å bidra til naturlig tannutvikling. Formen er symmetrisk og gir forsiktig omsorg for både ganen, tannkjøttet og tennene til det voksende barnet.

Kort sagt er Philips Avent Ultra Air en veldig god og godt designet smokk. Selskapet har store ressurser til produktutvikling, og dette gjenspeiles i kvaliteten. Hvis du vil ha en god smokk som nesten alle barn godtar, selv barn som vanligvis ikke liker smokk, er Philips Avent Ultra Air vår fremste anbefaling!


NUK Smokk – Originalen bak ortopediske smokker

NUK Genius Smokk

Disse smokkene er virkelig en klassiker og et stykke smokkhistorie. De er laget i Tyskland og er faktisk de første ortopediske smokkene som ble produsert. Dette designet har siden blitt utrolig populær og brukes av nesten alle smokkprodusenter.

Det faktum at NUK smokker er ortopediske betyr at de har forskjellige former på bunnen og toppen. Dette gjør dem mer lik mors bryster når de ammer riktig. Tungen har plass til å bevege seg mens babyen suger på smokken.

NUK-smokker er tilgjengelige i størrelser for:

 • 0-2 måneder
 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Smokkene selges i 2-pakning og er tilgjengelige i mange forskjellige varianter med forskjellige søte design og fine farger. De er laget av lateks og BPA-fri plast. NUK oppfyller alle kravene til sikkerhet i babyprodukter og er veldig forsiktig med materialene.

Smokkene deres har det de kaller NUK Air System, noe som gjør det enkelt for luften å strømme gjennom ikke bare skjoldet, men også sugedelen. Dette gjør at barnet kan suge på smokken uhindret, puste og unngå overflod av spytt.

NUK smokker kommer med en oppbevaringsboks som også fungerer som en steriliseringsboks for mikrobølgeovnen.

Det er ingen tvil om at NUK smokker er noen av de beste på markedet, sammen med Philips Avent, når det gjelder sikkerhet, anatomi og funksjonell design. Hvis du vil ha de beste smokkene fra et praktisk og konkret perspektiv, er dette et av de beste valgene!


Hevea Smokk i naturgummi

Hevea Smokk Naturgummi

Her har vi en annen litt sjeldnere smokk. Den er gjennomsyret av en form uten løse deler og er laget av en naturlig gummi. Det gjør smokken myk og gir en god smak som ikke føles som plast. I skjoldet er det lufthull i ulike former, for eksempel kroner, stjerner eller ender.

Hevea smokker er egnet for barn mellom 3 måneder og 36 måneder.

Disse smokkene er laget utelukkende av naturgummi, noe som også betyr at de er helt frie for PVC, BPA eller andre stoffer som kan forekomme i plast. Hevea bruker heller ikke kunstige fargestoffer i smokkene, men bare naturlige pigmenter. Det er et helt naturlig produkt som er 100% biologisk nedbrytbart.

Smokken har en ortopedisk sugedel og er behagelig for barnet å ha i munnen. Den glatte overflaten fra gummimaterialet er skånsom mot huden og kan brukes i lengre perioder uten ubehag. De er tilgjengelige i mange forskjellige farger og design, og er et veldig fint babyprodukt generelt.

Vi liker disse smokkene godt og ser på dem som et veldig interessant alternativ hvis du leter etter en smokk i naturgummi. Hvis du vil ha en unik, trygg og nyttig naturlig smokk, så er Hevea et spennende valg.


MAM Smokk Original

MAM Smokk Original

Den klassiske merkevaren MAM har en hel samling av fantastiske smokker. De har smokker tilpasset:

 • 0-2 måneder
 • 2-6 måneder
 • Over 6 måneder
 • Over 16 måneder

Deres smokker er tilgjengelige i mange varianter og med mange forskjellige søte design. Vi anbefaler at du starter med deres MAM Start og MAM Original. Senere kan du fylle med noen morsommere smokker hvis barnet ditt er en ekte smokkelsker.

MAM Start er for nyfødte. Det passer fra 0 måneder opp til ca. 2 måneders alder. Dette er klassiske smokker som er små og lette, noe som gjør det enkelt å holde dem i munnen. Innsiden av skjoldet er klumpete, har lufthull og er tilpasset formen på det lille barnets ansikt. Det er derfor det sitter komfortabelt. I tillegg er det laget av et mykt og fint materiale som minner om huden på mors bryst.

Disse smokkene kommer med en liten boks hvor du kan sterilisere og koke smokkene. Virkelig søte og nyttige smokker for nyfødte!

MAM original er en perfekt smokk for barn mellom 2 og 6 måneder, litt større enn deres smokk for nyfødte. Akkurat som smokken ovenfor, har den en klumpete innside og lufthull. Det er smidig og glatt i ansiktet og en sikkerhet for barnet å ha i munnen. De kommer i flere varianter, alt fra dinosaur og dyr temaer til lysende natt-side smokker.

Vi er veldig glade i MAMs utvalg av smokker. Hvis du vil ha et sett med kvalitetssmokker, har du hele spekteret fra nyfødte og oppover. Du kan ikke gå galt med smokker fra MAM!  


Virgel Smokk naturgummi

Virgel Smokk Naturgummi

Det svenske merket Virgel Baby produserer ulike produkter for barn og babyer med fokus på organiske materialer og bærekraft. Disse smokkene er laget av et naturlig gummimateriale uten fargestoffer eller plast. Smokkene er godkjent i henhold til Det svenske institutt for standarder sikkerhetskrav for smokker.

Smokkene ser kanskje ikke ut som mye for verden, men de er ekstremt funksjonelle og likt av barn. De kommer i tre forskjellige størrelser:

 • 0-6 måneder
 • 6-12 måneder
 • Over 12 måneder

Smokken kan enkelt rengjøres med vann og muligens en lett vask med en litt mildere såpe.

Virgel smokker selges i 3-pakkning og er billige, enkle, men veldig bra. Hvis du liker den nedstrippet, mer økologisk bærekraftig og naturlig, er Virgels smokker i naturgummi et veldig fint alternativ å sjekke ut.


Elodie Details Smokk – Søteste smokker, perfekte gaver

Elodie Details Smokk

Som vanlig leverer Elodie Details vakkert design, noe som også gjelder for disse smokkene. De er fullkomne dåpsgaver eller gaver til nye foreldre. Du kan sikkert finne en av deres varianter med et design som føles personlig og tilpasset det bestemte barnet som vil få det.

Elodies smokker er egnet fra 3 + måneder.

Smokkene er laget av BPA-fri tritan og sugedelen selv i silikon. De er SIS-merket og sertifisert. Sugedelen er anatomisk (ortopedisk) og godt konstruert. Dette betyr at den også er holdbar og ikke endrer form eller blir slitt. I tillegg er det lett å ta vare på og lett holdes ren.

Elodies smokker bør imidlertid ikke steriliseres i en mikrobølgeovn, men skal tilberedes i en gryte i ca. 5 minutter for fullstendig sterilisering. For enkel rengjøring er det bare nødvendig med skylling.

Smokkene er av høy kvalitet, og det er flott å se at Elodie klarer å kombinere sin vakre kunstneriske design, med høy funksjonalitet. Hvis du vil ha originale smokker med mange forskjellige stiler å velge mellom, må du tydeligvis ta en titt på hva Elodie Details har å tilby!


Suavinex Smokk

Suavinex Smokk

Det spanske selskapet Suavinex har mange fine og originale smokker. De er også veldig godt designet og anbefalt av den spanske tannlegeforbundet Spanish Society of Paediatric Dentistry.

Suavinex smokker er tilgjengelig for barn i alderen:

 • 2-4 måneder
 • 4-18 måneder
 • Over 18 måneder

Sugedelen på smokken er laget av latexmateriale av naturgummi og skjoldet i BPA-fri plast. På smokken er det hull for å puste som hindrer spytt i å samle seg mot huden. Hele designet er smart utformet slik at smokken holdes på plass og smokken er rett i munnen.

Suavinex smokker er tilgjengelig i mange fine farger med forskjellige søte motiver. Det er en kvalitetssmokk som er både bra for barnet og vakker å se på.

Hvis du vil ha en type smokk som er noe uvanlig her i Skandinavia, men veldig populært og sterkt anbefalt rundt om i Europa, så er Suavinex et veldig morsomt alternativ som vi liker svært godt.


Rätt Start Bamse Smokk

Rätt Start Bamse Smokk

Fine smokker med Bamse motiver på. Rätt Start har smokker med figuren som de fleste barn elsker.

Dette er en fin smokk med en god form som sitter mykt mot barnets munn og har selvfølgelig det pustende hulrommet som gjør at luften glir gjennom. Det er en BPA- og PVC-fri smokk og sugedelen er laget av silikon. Det er en ortopedisk smokk som passer de fleste barn og er lett å holde i munnen.

Rätt Start Bamse smokkene er tilgjengelige i størrelser:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Smokken kokes i en gryte for en fullstendig sterilisering, som i det minste bør gjøres før første gangs bruk. De selges i 2-pakker og er et billig, men fint og velfungerende alternativ.

Hvis Bamse er en favoritt, kan disse smokkene sikkert bli en favoritt og et morsomt tillegg til smokksamlingen. Vi liker Rätt Start Bamse smokker som et godt budsjettalternativ og et gitt valg for familier som setter pris på denne typen eventyrbjørn.


Vanlige spørsmål om smokker

Her har vi samlet noen spørsmål som foreldre vanligvis har rundt smokker.

Hva er den beste smokken for barn som vanligvis ikke bruker smokk?

Den beste smokken for barn som nekter å bruke smokk er Philips Avent Ultra Air. Den har en ekstremt god historikk og har vist seg å fungere bra for opptil 98% av alle barn i utførte tester.

Hva er den beste smokken for nyfødte?

Hvis du vil ha en smokk for nyfødte, er det godt å velge en rekke som passer for de minste barna. Disse smokkene er best egnet for nyfødte:

Hvilken smokk ligner brystet mest?

NUKs smokker er originalen når det gjelder ortopediske smokker og er spesielt utviklet for å ligne brystet. Men ortopediske smokker generelt er de beste når det gjelder dette.

Hvordan kan du lære barn å bruke smokk?

Her er noen korte tips for å oppmuntre barnet ditt til å bruke smokken:

 1. Sørg for at babyen er rolig
 2. Berør smokken på barnets kinn (får barnet til å vende seg mot smokken)
 3. La babyen suge på smokken i flere minutter når de begynner å bruke den
 4. Hvis barnet ikke vil, kan du prøve å dyppe smokken i morsmelk eller erstatning

Når barnet begynner å bruke en type smokk, kan du prøve å kjøpe et annet par av det samme merket. Noen ganger kan barn finne det vanskelig å bytte til en ny type smokk.

Er smokk bra for barn?

Ja, hvis barnet liker smokk, er det vanligvis en god idé å bruke den. Smokker har mange gode kvaliteter og noen ulemper.

Noen fordeler er:

 • Beroligende
 • Distraksjon i tilfelle en vanskelig hendelse (vaksinasjon eller lignende)
 • Kan hjelpe med å sovne
 • Hjelper under reise
 • Lettere å bli kvitt enn å suge på tommelen

Ulemper kan være:

 • Barnet kan bli avhengig av smokker og gråte når de ikke får det
 • Hvis det brukes godt opp i årene, kan det påvirke tennene
 • Kan forårsake problemer med amming hvis det innføres for tidlig

Er smokker veganske?

Ja, smokker er vanligvis laget av giftfri plast på skjoldet og laget av gummi eller silikon på sugedelen. Det er ingen animalske ingredienser involvert i produksjonen av de aller fleste smokker.

Hvorfor er smokken god?

Smokken er bra fordi det kan gi barna fred i sinnet, rolig og holde dem opptatt. Mange foreldre setter pris på muligheten til å gi barnet smokk, spesielt ute eller under reise, da det kan være vanskelig å trøste barnet på samme måte som hjemme i rolige øyeblikk. Smokker er også gode fordi du kan velge å kaste dem bort når barnet har vokst fra dem. Det kan være vanskeligere for tommelsugende barn å stoppe, fordi tommelen er konstant tilstede.

Når skal du koke en smokk?

Du bør alltid sterilisere smokken før første gangs bruk. Hvis barnet er lite, opptil ca. 6 måneder, velger noen foreldre å gjøre det før hver bruk. Det er viktigere å ha forsiktig hygiene tidlig i barnets liv, da de ikke har utviklet resistens mot bakterier på samme måte.

Når skal du skifte ut smokken?

Du bør regelmessig trekke i smokkens deler i forskjellige retninger og kontrollere at ingenting er løst, skadet eller sprukket. Hvis noe er galt, kast smokken umiddelbart og bytt den ut. Noen anbefaler å erstatte smokker uansett, omtrent en gang i måneden. Det viktigste er imidlertid at du ikke bruker en smokk som åpenbart er slitt eller ødelagt.

Når skal man begynne med en smokk?

Det er smokker som er tilpasset nyfødte og kan brukes fra 0 måneder. Men mange anbefaler å vente minst 3-4 uker, for ikke å risikere å forstyrre amming først. Barn kan ha problemer med å amme hvis smokken blir introdusert for tidlig, selv om det ikke trenger å være slik.

Når skal man slutte å bruke smokk?

Mange velger å slutte før fylte 2 år, andre senere rundt 3-4. Hvis barnet er veldig glad i smokken, er det godt å fullføre etter avtale slik at barnet selv føler seg klar og greit med å avslutte.

Hva er ortopedisk smokk?

Ortopedisk smokk kan også kalles anatomisk smokk. De har en side som er litt flatere og litt rundere. De blir ofte anbefalt for å unngå tannproblemer, og er nå den vanligste typen smokk.

Recent Posts