Beste bitering for baby 2024: Mange flotte biteleker til de minste


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når barna er små, er det svært vanlig at tenner og tannkjøttet klør. Det er ubehagelig for barnet når de første melketennene skal komme frem. En biteleke til babyen kan avhjelpe enormt og ta bort det verste av ubehaget i tannkjøttet. Her er våre tips til noen av de beste bitelekene for babyer akkurat nå!

Biteringer till babyer. tekst og bilde av en baby som biter på en leke

Hvilken biteleke / bitering er best i test?

Hvis du vil ha noe personlig, kanskje som dåpsgave eller en annen gave, kan vi varmt anbefale de personlige biteringene fra Babysjarm. Design din egen med navn, farge og figur!

✅ Vakker personlig gave

Personlig Bitering Kanin fra Babysjarm

Ønsker du en funksjonell og enkel variant, anbefaler vi Twistshakes biteringer. De kan kjøles ned og lindrer kløende tannkjøtt.

✅ Godt standardvalg

Twistshake biteringer i tre forskjellige farger

Et merke som skiller seg ut fra mengden er Konges Sløjd, med sine unike og vakre produkter. De har flotte bitringer som er både funksjonelle og elegante!

✅ Vakker og funksjonell

Tre forskjellige biteringer for babyer fra Konges Sløjd

En annen unik og meget hyggelig biteleke er FILIBABBA Baby Sense Ball. Den er både morsom å gripe og trene motorikk med, og selvfølgelig å tygge på når behovet er der. Veldig fin baby leke i naturgummi!

✅ Unik design

FILIBABBA Baby Sense Ball Biteleke i pastellfarger.

Flere alternativer finner du lenger ned i artikkelen!

Se også tips til gode smokker for de små!

En titt på 15 ulike biteleker for baby

Å kjøpe en biteleke til barnet sitt kan virke som en ganske enkel og grei prosess. Men faktum er at når man begynner å se seg rundt i markedet, oppdager man snart at det er utrolig mange produkter å velge mellom. I guiden nedenfor vil vi gå gjennom et antall ulike.

Vi ser på ting som pris, materiale og hvem vi tror de ulike bitelekene kan passe for. Med hjelp av denne guiden håper og tror vi altså at du skal kunne finne den biteleken som blir absolutt best for akkurat ditt barn og gjør det litt enklere å få nye tenner.

Nattou Silikon 2-i-1 ball

Nattou Silikon 2-i-1 ball

Nattou Silikon 2-i-1 Ball er en innovativ og multifunksjonell biteleke, designet for babyer fra 3 måneder. Dette produktet kombinerer en aktivitetsleke med en biteleke, bestående av to silikonballer i varierende størrelser, hvorav den minste kan plasseres inne i den større. Denne utformingen gjør ballene lette å gripe for små hender, mens den ru, men samtidig myke overflaten tilbyr en mild massasje av tannkjøttet og kan lindre ubehag ved tannfrembrudd.

Med ulike teksturer, hull, og elementer, engasjerer Nattou Silikon 2-i-1 ball barnets sanser og fremmer utviklingen av berøringssansen, samtidig som den fungerer som en rangle. Den er laget av høykvalitets, BPA-fri silikon og kan enkelt rengjøres med såpe og vann.

Nattou, det belgiske merket bak denne leken, har over 30 års erfaring i å utvikle babyprodukter og er kjent for sin fokus på kvalitet, sikkerhet, brukervennlighet, og pedagogisk lek. De er sertifisert veganske og overholder de siste EU-reguleringene i produksjon og design, noe som gjør deres produkter til et trygt og pålitelig valg for foreldre og deres små.


Nuby Silikon Bitering Banan

Nuby Silikon Bitering Banan

Nuby Silikon Bitering Banan er perfekt for de små som er i ferd med å få sine første tenner. Den er spesielt utformet for å lindre ømme tannkjøtt, og tilbyr samtidig en morsom og engasjerende opplevelse for barnet. Med sitt lekne banandesign i gult og hvitt, blir denne biteringen raskt en favoritt hos de små.

Hele biteringen er laget av 100% ultramyk silikon, som er skånsomt mot delikat tannkjøtt og gir lindring der det trengs. Uansett hvor barnet velger å bite, masserer og stimulerer denne biteringen gommene, og hjelper til med utbrudd og styrking av nye tenner.

Dens størrelse og form er tilpasset små hender, noe som gjør den lett å holde i, og den er ideell for barn over 3 måneder. Den er ikke bare praktisk, men også et underholdende leketøy som barna vil elske.

Den kombinerer funksjonalitet med lekenhet og er en trygg og morsom måte for babyer å utforske og håndtere ubehaget som kommer med tennene. Dette gjør Nuby Silikon Bitering Banan til et ypperlig valg for både foreldre som ønsker det beste for sine barn og for de små som trenger lindring og underholdning under tenningsperioden.


Personlig Bitering fra Babysjarm

Personlig Bitering fra Babysjarm

Personlig Bitering fra Babysjarm tilbyr en unik og skreddersydd opplevelse, hvor du har muligheten til å personliggjøre biteringen etter egne preferanser. Ved å velge tekst, farge, og figur på nettsiden, kan du skape en bitering som er tilpasset dine ønsker. Utvalget av figurer inkluderer for eksempel dinosaurer, teddybjørner, og kaniner, alle tilgjengelige i flere farger.

Denne biteringen, med valgfri silikon- eller trefigur, kombinerer funksjonalitet med et unikt design, noe som gjør den til en perfekt gave til dåp eller som en annen gave til et lite barn. Det skreddersydde aspektet av biteringen fra Babysjarm legger til en personlig touch som kan gjøre gaven ekstra spesiell og minneverdig.


MAM Cooler Bitering

MAM Cooler Bitering i blå og grønn farge.
 • Kan kjøles
 • BPA-fri

Her er en biteleke der man har tenkt litt ekstra for på den måten å kunne beskytte barnets tannkjøtt på en bedre måte. Denne produktet er fylt med vann og kan dermed kjøles ned, noe som kan lindre irritasjon og kløe når barnet får nye tenner.

Et annet pluss, og noe som gjør at man kan føle seg litt tryggere som forelder, er at denne biteleken er fri fra BPA. I tillegg kommer denne biteleken i glade farger som sannsynligvis vil være populære hos de fleste barn. Du kan imidlertid ikke velge farge selv, da produktet kommer tilfeldig pakket.

Det er verdt å nevne at denne også er litt billigere enn mange andre. Ønsker du å kjøpe mange biteleker eller ikke bruke for mye penger, kan en modell som denne altså være perfekt.


Infantino Bitering Rev

Infantino Bitering Rev

Infantino Bitering Rev er en praktisk og funksjonell bitering designet for de yngste barna, med anbefalt alder fra 3 måneder.

Denne biteringen kommer med en søt plysjrev, noe som gir en morsom og trøstende venn for babyen samtidig som den lindrer ubehag ved fremkommende tenner.

Den egner seg for barn fra 6 måneder til 1 år. Ikke bare fungerer ringdelen som en effektiv bitering, men barnet kan også trygt bite på reven sin labber.

Dette produktet kombinerer lekeverdi med funksjonalitet og er et godt valg for foreldre som søker en pålitelig bitering for sine små.


MAM Bite & Brush Biteleke 3+ Måneder

MAM Bite & Brush Biteleke for babyer over 3 måneder.
 • Rengjør tennene
 • God pris

Dette er en annen biteleke som kommer med smarte finesser som kan gjøre prosessen med å få nye tenner litt smidigere og mer behagelig for barnet. Modellen kommer i flere forskjellige farger, og også her er det tilfeldigheten som bestemmer hvilken farge du får.

Også denne biteleken er fri fra BPA, noe som er en selvfølge når det kommer til produkter som babyen skal ha i munnen. Det som først og fremst gjør at denne skiller seg ut er imidlertid de små børstestråene som finnes i den ene enden av ringen.

Stråene sørger for å rense barnets tenner når det tygger på ringen, samtidig som de lindrer kløende og irriterende følelse. Det er verdt å påpeke at dette ikke skal sees som en erstatning for annen tannpleie, men kan være en ting som gjør det lettere å holde barnets første tenner rene og hele.

Som du ser over, er dette også en biteleke som kommer til en god pris.


Sophie the Giraffe Biteleke i Gaveeske

Sophie the Giraffe Biteleke presentert i en gaveeske.
 • Perfekt gave
 • Større biteleke
 • Laget av naturmaterial

Dette produktet er kanskje ikke akkurat å betrakte som en bite-ring, men det oppfyller på mange måter samme funksjon. Her er det rett og slett en liten giraff, laget helt i naturgummi, som er laget for å bites og tygges på, slik at barnets tannkjøtt skal klø mindre.

Akkurat som produktet over er denne laget helt i naturgummi, noe som selvfølgelig er et pluss for mange. Giraffen har et barnevennlig design, og gir blant annet fra seg en pipende lyd når barnet bruker den, noe som de fleste små barn synes er morsomt.

Et ytterligere pluss er at den kommer i en veldig stilig gavepakning. Selv om dette gjør at prisen blir litt høyere, kan et produkt som dette være en perfekt gave å gi bort hvis du har venner eller bekjente som nylig har fått barn. Til slutt skal det også sies at dette produktet er fritt for både BPA og ftalater, noe som er et krav du bør stille til en god babyleke.


FILIBABBA Baby Sense Ball Biteleke

FILIBABBA Baby Sense Ball Biteleke i pastellfarger.
 • Laget i naturgummi
 • Design som utvikler finmotorikk

Denne biteleken fra Filibabba er smart utformet slik at ditt barn kan få lindring for sitt kløende tannkjøtt, samtidig som det kan arbeide med finmotorikken. Et pluss er at dette produktet er laget helt i naturgummi.

Designen er ganske spesiell og produktet ligner nesten en ball, med mange tykke, myke pigger utad i alle retninger. Dette gjør at det er masse kanter og hjørner for barnet å tygge på og gni mot tannkjøttet. Men det gjør også at det er mye å fikle med, noe som kan bidra til å utvikle barnets motorikk.

Ønsker du en biteleke som også lar ditt barn arbeide med fingertuppene og presisjon, kan denne altså være noe. Vi synes at produktet er prisverdt, selv om det koster litt mer enn de aller billigste.


Twistshake Bitering Cooler

Twistshake Bitring Cooler i rosa farge
 • Svært lav pris
 • Laget for å kjøles ned
 • Kan vaskes i maskin

Dette produktet er ett av de vi rangerer som mest prisverdt i denne guiden. Prisen er rett og slett en av de laveste, samtidig som den slår mange av de dyrere modellene på flere områder.

For det første er denne bitringen designet for å kjøles ned og kan plasseres i kjøleskapet før bruk, noe som kan lindre kløe ekstra godt. To buede deler stikker ut fra ringen, noe som gjør det ekstra enkelt å nå tennene langt inn i munnen.

Noe mange foreldre tenker på når det kommer til bitringer er hvordan man kan holde dem rene og friske. Dette produktet kan du enkelt kjøre i oppvaskmaskinen og dermed sørge for å rengjøre det regelmessig. Et ytterligere pluss er at den er ekstra lett, og dermed blir enklere for ditt barn å gripe og håndtere.

Kort sagt, en svært god bitring som har mye å tilby til en utrolig lav pris. Vi anbefaler sterkt at du tar en nærmere titt på nettopp denne varianten.


BIBS Baby Bitie

BIBS Baby Bitie i myke farger.
 • Stjerneformet
 • Ulike strukturer

Dette er en ganske enkel bitring som kan passe hvis du bare vil ha en modell uten komplikasjoner eller spesialfunksjoner. Designen på denne er formet som en stjerne, med en hul midt. Dette gjør at den er enkel å gripe, og at den har mange kanter og hjørner som ditt barn kan tygge på og gni mot tannkjøttet.

På selve stjernen finnes også strukturer i form av ulike prikker. Disse kan både hjelpe til med å utvikle barnets motorikk, samtidig som de gjør at den enda mer effektivt kan lindre når tannkjøttet klør. Akkurat som de fleste produkter på markedet, er også denne fri for stoffer som ftalater og BPA.

Selv om den er ganske enkel, tilhører denne bitringen ikke de aller billigste. Men ønsker du en enklere bitring, uten komplikasjoner eller ekstra funksjoner, kan en variant som denne være perfekt.


Twistshake Bitering

Multifarget Twistshake Bitering.
 • Fra en måned
 • For barnets aller første tenner

Ulike biteringer kan faktisk passe for forskjellige aldre på de små babyene. Her er et produkt som er utviklet for de aller minste barna og de første tennene, og den kan brukes fra barnet er en måned gammelt.

Materialet er relativt mykt og med en struktur som kan lindre kløen som oppstår når barnet får sine første tenner. Man har også sørget for å gjøre denne ringen lett i vekt, men også ganske smal, noe som gjør at den er enklere å gripe for små hender.

Et stort pluss er at den enkelt kan rengjøres ved å vaskes i maskin. Det skal nevnes at denne ringen først og fremst er ment for barnets første tenner, og at formen kan gjøre at det for eksempel blir litt vanskelig å nå jekseltennene.

Til slutt er denne en av de aller billigste produktene i denne guiden. Ønsker du en bitering til barnets første tenner, i tillegg til en god pris, kan denne altså være noe.


Konges Sløjd Bitleketøy

Konges Sløjd Bitleketøy i naturlige toner.
 • Søt design
 • Mange forskjellige overflater å tygge på

Her er ytterligere et bitleketøy som ikke er en ring. Dette produktet er i stedet utformet som en hel, koselig enhjørning, en dinosaur, eller andre morsomme figurer, som ditt barn kan bite og tygge på når de første tennene gjør at tannkjøttet klør.

Et stort pluss med denne er at den har mange forskjellige vinkler og overflater å tygge på. Alt fra enhjørningens horn, til armene som har små prikker som gir struktur. Dette gjør at det blir lettere å nå alle de forskjellige overflatene i munnen der det klør.

Hvis noe skal nevnes som en ulempe, er det at denne varianten ikke kan vaskes i maskin, men må rengjøres for hånd. Kanskje ikke det aller mest praktiske og noe som kan ta tid i et hektisk liv som forelder.

Prisen er på et helt rimelig nivå ifølge oss, med tanke på at dette er et noe større bitleketøy. Et produkt som dette er også mye morsommere å gi bort i gave, enn de litt enklere variantene av biteringer.


Oli & Carol Biteleke Naturgummi

Oli & Carol Biteleke laget av naturgummi.
 • Bærekraftig produsert
 • Morsom design

Hvis barnet ditt ikke har falt for vanlige bitleker, kan denne med sin morsomme design i form av en banan være noe som vekker barnets interesse. Denne varianten er dessuten et smart valg hvis du vil ha et mer bærekraftig produkt.

Oli & Carol har et enormt utvalg av markedets morsomste bitleker, ifølge oss. I utvalget finner du for eksempel:

 • Frukt
 • Grønnsaker
 • Blomster
 • Jordkloden
 • Sommerfugler

Alle varianter er trygge for barn og utrolig sjarmerende, naturtro og fargerike.

Bitleken er laget helt i naturgummi. Den er dessuten malt med naturlige pigmenter og farger. Dette er rett og slett på mange måter et litt bedre valg for deg som ønsker å sette miljøet og bærekraft i første rekke.


Munchkin Teether Twisty Figure 8

Munchkin Bitleke Twisty 8 i flere farger.
 • Mange forskjellige strukturer
 • Glade farger

Her er en bitleke som i motsetning til de fleste andre biteringer ikke er helt rund. I stedet er denne formet som en 8. Leken kommer i et fint design med mengder av glade farger som nok vil falle i smak hos de fleste barn.

På denne biteringen finnes det mange forskjellige overflater og strukturer. Den er delt opp i forskjellige seksjoner, hvor hver har forskjellige farger, men også strukturer som er forskjellige grove. På denne måten er det mye variasjon og noe som passer for hver del i munnen hos barnet. At den er formet som en åtte gjør også at barnet lettere kan nå lengre inn i munnen og komme til tennene som sitter lengst inne.

Til slutt kommer denne også til en god pris. Ønsker du en fargerik bitering med mange forskjellige typer av strukturer, kan en modell som denne være helt perfekt.


Matchstick Monkey Bitering

Matchstick Monkey Bitering rosa
 • Unik og søt design
 • Mange overflater å tygge på

Til slutt vil vi avslutte denne guiden med en bitleke som er designet som en sjarmerende ape. Denne varianten består rett og slett av en fargerik ape, med armer, ben, og hale som slynger seg rundt og bort fra kroppen.

Alle disse delene gjør at det rett og slett er mange forskjellige overflater å tygge eller bite på, og at barnet enkelt kan nå de fleste steder i munnen. Man har også gitt flere deler av apen forskjellige typer strukturer, som for eksempel prikker for at den ekstra godt skal kunne lindre kløende tannkjøtt.

Dette produktet har også fordelen av at den kan kjøres i oppvaskmaskin når den trenger å bli ren. Den er også utviklet med en spesiell teknikk som reduserer bakterievekst. Om du vil, kan du også legge den i kjøleskapet, hvis du vil at bitleken skal være kald når barnet ditt tygger på den. Når det kommer til prisen, er den rimelig selv om det finnes billigere varianter i denne guiden.

Hvorfor bruker man bitering for baby?

Biteringen kan være et fantastisk verktøy som faktisk letter hverdagen enormt både for barnet ditt, men også for deg som forelder.

Når barn er små, får de nye tenner. De bryter gjennom tannkjøttet og vokser helt ut. Denne prosessen kalles tannfrembrudd.

Dette fører ofte til at tannkjøttet klør og føles irritert for barnet. Dette er en av grunnene til at barn i denne alderen ofte tygger på alt de kan komme til, fordi det kan lindre kløe og gjøre det hele litt bedre.

Med en bitering sørger du ikke bare for at barnet ikke tygger på alt du ikke vil det skal tygge på. Framfor alt kan du være sikker på at barnet ditt alltid har noe i nærheten når det klør for mye.

Biteringer er også spesielt utviklet for å lindre kløende følelse så mye som mulig. Med hjelp av spesielle strukturer og ting som nedkjøling, er de effektive for å få tannkjøttet til å klø mindre.

Å alltid ha en bitering for hånden, hjemme eller i stellevesken, gjør at barnet ditt lettere kan komme gjennom det som kan være tøft de første månedene.

I hvilken alder trenger babyen bitering?

Biteringens største formål er å være noe å tygge og bite på når barnet begynner å få tenner. Dette kan selvfølgelig variere fra barn til barn, men skjer ofte mellom 6-9 måneder etter fødselen.

Du kan selvfølgelig starte med bitering tidligere enn så. Selv om tannfrembruddet ikke har startet, er mange modeller utviklet med spesielle strukturer og detaljer å ta og føle på som kan bidra til å utvikle barnets finmotorikk.

En ting som er viktig å tenke på er selvfølgelig å følge aldersanbefalingene som er på hvert produkt, for å sørge for at barnet ditt bruker en bitering som er helt sikker.

Vi håper at du har lært noe nytt gjennom denne artikkelen, og at du med hjelp av guiden i begynnelsen kan finne en bitering som gjør at akkurat ditt barn kommer gjennom tannfrembruddet på en behageligere måte!

Recent Posts