Beste softshellklær for barn 2024: Best i test softshelljakke og kjeledress


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Softshell er et fantastisk materiale for høstklær for barn. Det er vann- og vindtett, samtidig som det er moderat foret og lett å bevege seg rundt i. Her går vi gjennom de beste softshellklærne for barn!

Barn med softshelljakke ute om høsten

Hvilke softshellklær for barn er best i test?

Reima Vantti Softshelljakke er vår favoritt av jakkene. Det er et slitesterkt plagg med god vanntetting, laget av bærekraftige kvalitetsmaterialer. Veldig fint plagg, som også regulerer temperaturen godt slik at barnet ikke blir for varmt.

Et annet fint alternativ er softshell-klærne fra Didriksons. Veldig behagelig, både bukser og jakker!

Vi ønsker også å benytte anledningen til å anbefale Nordbjørn Softshelljakker. De kommer i et par forskjellige modeller, med litt forskjellige utseender. De er utrolig rimelige og fungerer bra. Hvis du ikke vil bruke for mye penger på barnas høstklær, er dette de beste billige softshellklærne for barn!

Du finner andre lignende forslag i artikkelen vår hvor vi gir råd om vårjakker til barn!

Anmeldelser av 11 forskjellige softshellplagg for barn

Her er våre anmeldelser av 11 forskjellige softshellplagg å velge mellom, for barnas høstgarderobe. De er jakker og høstkjeledresser for barn som er perfekte når været er litt grått, kaldt og vått.

Reima Vantti Softshelljakke for barn

Reima Vantti Softshelljacka Barn

Sjekk prisen på:

En fin og fargerik softshelljakke fra det populære kvalitetsmerket Reima. Deres modell Vantti er en vanntett jakke med vannsøyle på minst 8000 mm, noe som betyr at den tåler selv kraftig regn. Den er selvfølgelig også vindtett og har en god pusteevne som hindrer barnet i å bli svett eller fuktig inne i jakken.

Denne jakken er faktisk både rimelig og veldig praktisk. Det kommer vanligvis i flere veldig fine sterke farger som er godt synlige og holder stilen om høsten.

Materialet er teknisk og består av 3 lag, med fôr i fleece på innsiden. På utsiden brukes den patenterte BIONIC-FINISH®ECO, til å holde vann og smuss ute. Det er en skånsom overflatebehandling uten fluorkarboner eller andre skadelige kjemikalier.

Reima Vantti Softshelljakke har flere smarte detaljer som:

 • Avtakbar hette
 • Elastikk ved ermene
 • Lomme med glidelås
 • Refleksdetaljer

Blant alle softshelljakkene for barn som vi testet og sammenlignet, skiller Reima Vantti seg ut som en av våre absolutte favoritter. Vi har lenge verdsatt dette merket, som alltid leverer når det gjelder kvalitet. Vi liker at jakken har en så god vanntetting, og vi setter stor pris på passformen. Den er ekstremt behagelig og verdsatt av barna som har fått muligheten til å prøve den.

Hvis du vil ha en softshelljakke for barn som passer perfekt når det er kjølig i luften, både om våren og høsten, er Reima Vantti et veldig godt valg. En av de beste softshelljakkene akkurat nå ifølge oss!


Nordbjørn Skanör Softshelljakke

Nordbjørn Skanör Softshelljakke

Sjekk prisen på:

En populær og svært rimelig softshelljakke fra Nordbjørn. De produserer mange barneklær av høy kvalitet til lave priser og har nylig blitt et merke som vi ofte anbefaler. Modellen deres, som de kaller Skanör, har en fin design med enkle farger og kommer i et par varianter å velge mellom.

Jakken er komfortabel og tilgjengelig i størrelser som passer for både de minste og de litt større barna. Skanör er vannavvisende, holder tett for vinden og materialet puster godt. Den er ikke helt vanntett, men tåler lettere regn uten problemer.

Produsentene har gjort en god jobb med å dra nytte av detaljene til flere andre kjente etablerte merker. På Nordbjørn Skanör er det for eksempel:

 • Elastisk materiale ved ermene.
 • Gode lommer på sidene.
 • Avtakbar hette.
 • Flere smart plasserte reflekser.

Jakken er laget av 100% polyester og er veldig slitesterk og av høy kvalitet. Den kan være litt stram og smal i passformen, noe som er verdt å vurdere. En softshelljakke med litt elastan kan være mer fleksibel og mykere enn denne.

Alt i alt er vi veldig imponert over Nordbjørn Skanör, og dette sammen med deres andre modell er våre favoritter blant de billigere jakkene. Beste billige softshelljakke for barn!


Nordbjørn Mollö Softshelljakke

Nordbjørn Mollö Softshelljakke

Sjekk prisen på:

Disse jakkene ligner på Nordbjørns andre modell. Forskjellen ligger i utseendet og Nordbjørn Mollö er tilgjengelig i flere deilige stiler og farger med mønstre hentet fra dyreriket, dinosaurer, enhjørninger og mer. De er veldig fancy og er vanligvis populære blant barna.

Ellers er det en jakke i samme stil og materiale som Nordbjørn Skanör, med alle kvaliteter og egenskaper. Som vi nevnte, er det eneste negative at de er litt stramme og litt smale i passform. Dette gjelder også ermene som kan bli litt stramme, spesielt hvis du skal prøve å tre jakken over votter og lignende.

Men i det store og hele er dette en ekstremt rimelig softshelljakke, og vi kan virkelig anbefale Nordbjørn Mollö hvis du vil ha en billig høstjakke som er både vannavvisende og vindtett!


Minymo Softshelljakke og bukser

Minymo Softshelljakke og bukser

Sjekk prisen på:

Minymo har en samling stilige og funksjonelle softshellklær for barn. Jakkene deres er veldig populære, og du kan også kjøpe softshellbukser som matcher. De har et mykt og fint fleecefôr og en veldig god vanntetting med vannsøyle på 8000 mm.

Jakken er laget av 95% polyester og 5% elastan, noe som gir akkurat riktig mykhet og passform. I tillegg puster materialet veldig bra, og Minymo softshellklær regulerer temperaturen innenfra og ut.

På jakken finner du mange praktiske funksjoner som:

 • Glidelåser av meget høy kvalitet.
 • Elastiske ermer, med hull for tommelen.
 • Overflatebehandling av Bionic Finish Eco fri for fluorokarboner.
 • Reflekterende logo både foran og bak

Dette er en fantastisk softshelljakke fra Minymo. Overflaten er veldig enkel å holde ren og vanntettheten gjør den nyttig i nesten alle vær. Vi liker de monokrome, stilige plaggene og et stort pluss fordi det er softshellbukser i samme stil som man kan kjøpe.

Minymo softshelljakke og bukser er veldig fine, og de er definitivt verdt en anbefaling!


Wheat Softshellkjeledress

Wheat Softshellkjeledress

Sjekk prisen på:

Hvete er et dansk merke som er populært for sin minimalistiske og fine design av klær for barn. De har flere fine softshell klær i samlingen sin, inkludert en veldig god kjeledress.

Med en virkelig god vanntetting på 10 000 mm vannsøyle, er den laget for å fortsette kalde våte høstdager. Andre gode egenskaper er pusteevnen til plagget, og også slitestyrken er verdt å nevne. Wheat Softshellkjeledresser har en dokumentert slitestyrke på 40 000 på den såkalte Martindale-skalaen, noe som er veldig imponerende for et barneplagg. Det er en målemetode der du snurrer en plate mot stoffet og ser hvor mange svinger som kreves før noen masker går opp.

Wheat softshell er laget av eco-tex sertifisert polyester og har et belegg med Bionic Finish Eco impregnering.

På overflaten ser hvete softshell ganske enkelt ut, men det har faktisk noen av de mest imponerende funksjonene til alle softshellkjeledresser og jakker. Spesielt det tøffe materialet og god vanntetthet skiller seg ut.

Hvis du vil ha en kjeledress med høy kvalitet er Wheat softshellkjeledress, eller noen av deres softshelljakker, et veldig godt alternativ.


Polarn O. Pyret Softshellkjeledress baby

Polarn O. Pyret Softshellkjeledress baby

Sjekk prisen på:

Super søt softshellkjeledress for de aller minste. Polar O. Pyret softshell for baby er kun tilgjengelig i størrelser fra spedbarn opp til ca. 1 år.

Det er et fint plagg laget av kvalitetsmaterialer, akkurat som Polarn O. Pyrets klær vanligvis er. Kjeledressen har en søt avtakbar hette med bjørneører og glidelåser av høy kvalitet fra YKK.

Kjeledressen er designet med romslige og fleksibel elastikk i ermene og bena for å være enkel å kle på et lite barn.

O. Pyret softshellkjeledress er foret med myk og fin fleece som holder seg varm, mens det myke materialet puster og bidrar til å regulere varmen til barnet. Materialet er vannavvisende, men har bare en vannsøyle på 3000, noe som for det meste er nok for en lettere nedbør. Imidlertid er det ikke sannsynlig at små barn i den alderen vil leke i regnet, så det er vanligvis nok i dette tilfellet.

Polarn O. Pyret klarer nesten alltid å glede oss med sin kvalitet, også denne gangen. Dette er en fin liten softshellkjeledress for babyer. Det kan imidlertid føles litt dyrt gitt at det sannsynligvis vil bli brukt i mindre enn et år. Uansett, vi liker produktet, helt sikkert!


Tretorn Torrent Softshelljakke

Tretorn Torrent Softshelljakke

Sjekk prisen på:

Her har vi en veldig fin softshelljakke som er perfekt selv for store barn. Tretorn Torrent er tilgjengelig i størrelser både for små barn og for barn opp til ca. 12-13 år.

Jakken er vanntett og har en vannsøyle på 8000 mm. Den er vindtett og passer godt i kalde, våte og vindfulle perioder.

En av Tretorns verdier er at barnas klær alltid skal være fri for PVC og fluorokarboner, som selvfølgelig også gjelder for denne jakken.

Utformingen av denne jakken er forskjellig fra de fleste softshellklær vi har sett på før, og det er veldig fasjonabelt og stilig. Mange eldre barn liker stilen, og den er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger.

Jakken er laget av polyester, med teipede sømmer. Detaljer om jakken inkluderer:

 • Lommer som lukkes med trykknapper.
 • Avtakbar hette som kan justeres.
 • Stormflik for å holde vinden borte når det blåser kaldt.
 • Refleksdetaljer på hetten og nederst på ermene.

Tretorn Torrent Softshelljakke er en stilig modell med litt mer voksen stil. Samtidig er det litt stivere enn de virkelig myke softshellklærne. Det er derfor kanskje ikke den mest komfortable jakken for små barn som trenger mer frihet i bevegelsen og trenger å kunne både klatre, krype og hoppe. I alle fall er det en fin jakke som vi hovedsakelig anbefaler for barn i skolealder.


Didriksons Dellen Softshelljakke

Didriksons Dellen Softshelljakke

Sjekk prisen på:

En veldig stilig jakke i softshellmateriale fra det populære svenske merket Didriksons. Jakken er vindtett og vannavvisende, men ikke helt vanntett. Det vil si: den tåler lettere regn i kortere perioder, men er ikke egnet til å bruke som regnjakke eller bruke når det er fare for kraftig regn.

De store fordelene med softshelljakke fra Didriksons Dellen er at den har svært gode oppvarmingsegenskaper. Den har en polstring som gjør at kulde og vind kan stenges ute på en god måte. I tillegg er jakken usedvanlig god til å la luften puste gjennom materialet. Dette holder kroppen varm, men fører samtidig ut vanndamp slik at den aldri blir for svett i plagget.

Didriksons Dellen har god passform og er glatt på utsiden og lett å holde ren. Samtidig er den veldig myk og fin på den børstede innsiden og sitter ekstremt komfortabelt selv når den brukes i lange perioder utendørs.

Jakken har en avtakbar smart hette, elastiske ermer og gode lommer som kan lukkes med trykknapper. Materialet består hovedsakelig av polyester, med en liten del elastan.

Didriksons Dellen er en fantastisk softshelljakke for barn som er perfekt for alle slags hverdagslige situasjoner. Til skolen, på utflukten eller inne i byen. Husk imidlertid at det ikke er en vanntett jakke, det er andre modeller som bedre takler regn.


Didriksons Vinden softshelljakke

Didriksons Vinden Softshelljakke Barn

Sjekk prisen på:

En annen veldig pent designet softshelljakke fra Didriksons. Denne modellen er veldig behagelig og lett og er vindtett og vannavvisende. I likhet med Didriksons andre softshelljakker er den vannavvisende og i stand til å holde lettere regn ute, men er ikke vanntett i kraftig regn.

En av de store fordelene med Didriksons vindmodell er at det er et slitesterkt plagg. Den tåler tøffe tider og er perfekt for barn som er veldig aktive og tilbringer mye tid utendørs om høsten. Takket være et snitt som går langs baksiden av jakken, økes mobiliteten til plagget. Den sitter veldig komfortabelt og er derfor vanligvis likt av barna som bruker den.

Jakken har en høy krage som er fin å ha når vinden blåser og det er litt kjølig. Jakken har flere andre gode detaljer og funksjoner som to glidelåslommer, reflekser og elastiske ermer.

Dette er en veldig stilig softshelljakke for barn, og vi liker Didriksons Vinden veldig godt, men som sagt er den bare vannavvisende, og tåler ikke kraftig regn.


Kuling Gothenburg Softshellkjeledress

Kuling Gothenburg Softshell Jakke

Sjekk prisen på:

Rimelige, enkle, men funksjonelle softshellkjeledresser fra det svenske barneklærmerket Kuling. Den er tilgjengelig i størrelser for små barn fra ca. 1 år. I tillegg til kjeledressene er Kuling Gothenburg også tilgjengelig som jakke og bukse.

Dette er et fint plagg som hjelper de små barna til å holde seg varme og tørre når det blåser om høsten. På kjeledressene er det de fleste standarddetaljer som:

 • Avtakbar hette
 • Lommer
 • Reflekser

Hele plagget er impregnert med Bionic-Finish-ECO som er et ikke-giftig vannavvisende system som er perfekt for yttertøy for barn.

Kjeledressen har en vannsøyle på 8000 mm som er god, og den skal tåle enda kraftig regn. Det er selvfølgelig også vindtett og gjør en god jobb med å holde kroppen varm nok. Materialet består av 95% polyester og 5% elastan.

Kort sagt, Kuling Gothenburg Softshellkjeledress er et komfortabelt yttertøy for barn. Den sitter helt løs og komfortabel, og materialet regulerer varmen godt. En god standard kjeledress som er utmerket for små barn.


Gullkorn Design Munter Softshellkjeledress

Veldig søte kjeledresser i softshellmateriale fra det fine norske merket Gullkorn Design. Det er en ypperlig kjeledress tilgjengelig i størrelser fra ca. 1 år opp til 6 år. Med enkle lyse farger og myke materialer har de laget en kjeledress som passer veldig bra om høsten.

Gullkorn Munter er meget godt tilpasset et kaldt og regnfullt høstklima som vi har her oppe i Norden, og det er vanntett med en full 10 000 mm vannsøyle! Pusteevnen er også i absolutt toppklasse på denne jumpsuiten. Det regulerer temperaturen utrolig bra, og barnet blir ikke for kaldt og fryser, eller varmt og svett med dette på seg.

Kjeledressene er foret med en fin myk fleece og er ellers laget hovedsakelig av polyester. Den er enkel å ta på seg, og den sitter på plass med fotstøtter over skoene. Andre gode detaljer er på plass som reflekser, avtakbar hette, lommer og mer. Med en softshellkjeledress fra Gullkorn og et par fôrede gummistøvler, er barnet klart for utelek hele høsten!

Det ytre materialet på Gullkorn Design Munter er vannavvisende takket være impregneringen med Bionic Finish Eco, som er en skånsom impregnering uten fluorokarboner. Du kan lese mer om Bionic Finish Eco-teknologien i selskapet Rudolf som utviklet den patenterte teknologien.

Gullkorn Design Munter er helt klart en av de beste softshellkjeledressene for barn. Det eneste negative er at det er noe dyrt, så det passer kanskje ikke for alle av den grunn. Men hvis prisen passer inn i budsjettet ditt, er dette utvilsomt et av de beste softshellplaggene akkurat nå!


Recent Posts