Beste vårjakke for barn 2024: Flotte jakker for all slags vårvær


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Våren er på vei og været blir snart litt varmere. Da blir vinterjakken på sitt varmeste og det er fint for barna å ha noe litt tynnere å ha på seg. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på ulike modeller av vårjakker til barn!

Tre vårjakker i forskjellige farger, regntungt vårvær i bakgrunnen

Hvilken vårjakke til barn er best i test?

Best i test er Polarn O. Pyret WEATHER PRO® Stormy skalljakke. Det er en utrolig funksjonell og slitesterk barnejakke, som holder godt mot vind og kraftig regn. Ekstremt slitesterk og stilig vårjakke!

Et rimelig alternativ som vi liker er Swedemount Bergen Softshell Jacket Jr. En praktisk og komfortabel barnejakke med god vanntetting, til en god pris.

Til slutt må vi også nevne den utrolig populære Lindex FIX Shell Jacket. God vanntetting, stilig og komfortabel jakke som også kan justeres opp i størrelse, slik at den kan brukes lenger. Veldig rimelig valg av høy kvalitet!

Du finner flere passende jakker lenger ned i artikkelen, eller i våre lister over gode skalljakker, eller softshellklær til barn. Et annet alternativ er å få regntøy, eller en fôret regnjakke!

Liste over barnejakker som passer for vårværet

Tussilago vokser i vårfeltet

Mellom slutten av vinteren og helt frem til sommeren, trengs klær som holder godt mot vind og regn uten å bli for varme.

En vårjakke beskytter ikke bare mot kulde. Mange gode modeller har også god beskyttelse mot fukt og vind. På denne måten kan barnet ditt holde seg tørt og varmt, uten å måtte svette for mye i en tykk vinterjakke.

Kort fortalt er en vårjakke en veldig viktig del for å kunne kle barnet riktig når våren kommer. I denne guiden går vi gjennom et mangfold av ulike modeller og vi håper du kan finne en vårjakke der som passer for ditt barn.

Se også vår guide til vårklær for barn! Der lister vi opp mange typer plagg som kan være gode å ha.

Polarn O. Pyret WEATHER PRO® Stormy vanntett skalljakke

Polarn O. Pyret WEATHER PRO Stormy skalljakke vanntett

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 12 000 mm

Med denne jakken har Polarn O. Pyret lykkes i å produsere et av de mest funksjonelle barneplaggene på markedet. Stormy-modellen deres har mange praktiske fordeler som gjør den nyttig uansett hvordan været ser ut mellom vinter og vår.

Først av alt er dette en veldig slitesterk jakke. Den er designet for å vare, og forskjellen i kvalitet er merkbar når du sammenligner den med de fleste billigere merker. Enten du vil at et barn skal kunne bruke jakken i flere sesonger, eller at et yngre søsken skal arve den, er sjansen stor for at Stormy skalljakken vil gjøre susen.

Når det kommer til vanntetting er denne jakken også i forkant. Med en vannsøyle på hele 12 000 mm er den laget for å tåle kraftig regn uten å slippe inn vann. Dette er høyt for en skalljakke, da mange andre lignende produkter holder opptil 8000-10.000 mm i beste fall.

Polarn O. Pyret Stormy er laget av resirkulert polyamid og foret med resirkulert polyester. Jakken har et stilig og lekkert design som kan kombineres med skallbukser og luer i samme farger. Den er tilgjengelig i følgende farger:

 • Beige
 • Gul
 • Lilla
 • Blå/grå
 • Gammelrosa
 • Svart
 • Marineblå

Jakken har selvfølgelig mange smarte detaljer, som godt plasserte reflekser, praktisk avtagbar hette og en ekstra vindklaff som holder tett rundt glidelåsen.

Etter vår mening er dette utvilsomt et av de beste alternativene for deg som er på jakt etter en vårjakke til barna. Det er et vanntett premiumprodukt som virkelig fungerer i all slags vær. I kaldere vær med en tykkere genser eller fleece under, og i mildvær med tynnere klær under. Vårjakke anbefales på det varmeste!


Swedemount Bergen Softshell Jacket Jr

Swedemount Bergen Softshell Jacket Jr

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 10 000 mm

Her er en varm og behagelig vårjakke fra merket Swedemount. En fancy modell som havner høyt på listen både når det kommer til design og andre funksjoner.

Til å begynne med er designet som sagt veldig nøye utformet. En marineblå base med detaljer i skinnlignende materiale gjør at jakken føles eksklusiv og litt mer luksuriøs enn mange andre modeller.

Den kan også kombineres med matchende bukser. På denne måten får barnet ditt et skikkelig stilig sett som kan brukes i utendørs lek, eller på tur med familien.

Jakken er både vindtett og vanntett. En av de store gevinstene med akkurat denne modellen er at den har en vannsøyle på hele 10 000 mm. Den vil med andre ord tåle selv de tøffeste værforhold. Jakken puster også og sørger for at barnet ditt holder seg varm, uten å bli for varm og svett.

Et behagelig fleecefôr på innsiden gjør den både varm og behagelig å ha på. Jakken kommer med hette som kan tas av og festes med trykknapper fra begynnelsen.

Til slutt er det også et pluss at Swedemount Bergen Softshell Jacket har fleksible lommer med glidelås foran. Her kan barnet oppbevare alt som skal med på utflukten, uten fare for at det faller ut.


Lindberg Explorer skalljakke

Lindberg Explorer skalljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 3000 mm

Dette er en jakke som kan passe de barna som liker å oppdage og utforske nye ting utendørs. Med dette kan de innta de fleste miljøer, uten at du som forelder trenger å bekymre deg for at barna blir kalde eller våte.

Hvis vi starter med å se på designet på jakken, er den etter vår mening en av de finere i guiden. Du kan velge mellom tre forskjellige farger som veksler mellom svart med enten blått, rosa eller grønt. Skinnlignende detaljer på glidelåser gir også et enda mer substansielt og eksklusivt preg.

Jakken vil holde godt mot vind og lett duskregn. Med en vannsøyle på 3000 vil den imidlertid ikke takle kraftig regn, eller lengre perioder med lett regn.

Modellen er laget av en blanding av polyester og bomull. Innvendig er det også nylonfôr som sørger for varme på de litt ekstra kjølige dagene.

Andre fleksible detaljer er for eksempel at ermene kan justeres med borrelås. En hette gir også god beskyttelse mot regn eller lett snøfall som kan komme om våren.

Kort oppsummert er dette en veldig god jakke som oppfyller de fleste av våre kriterier for en lett hverdagsjakke. Nettopp fleksibiliteten er en av de store fordelene med Didriksons skalljakke. Den føles lett og luftig å ha på seg. Den store ulempen er at den ikke holder fuktigheten ute når regnet starter skikkelig.

En komfortabel og fleksibel jakke, perfekt å leke i, rett og slett.


Didriksons Enso skalljakke

Didriksons Enso skalljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 6 000 mm

Didriksons er et merke som har lang erfaring med å lage klær for det nordiske, tøffe klimaet. De er kjent for jakkene sine, og her er en skalljakke tilpasset de litt mindre barna.

Til å begynne med har denne jakken skikkelige og teipede sømmer som sikrer at jakken er helt vann- og vindtett. Veldig viktige funksjoner slik at barnet ditt ikke blir kaldt når det er ute og leker.

Designet er fint, men kanskje først og fremst tilpasset litt yngre barn. Ønsker du en jakke med litt lysere farger kan denne modellen være noe. Den finnes i en rekke stiler, både med ensfarget stukk og med mønster. I stedet for en svart base har de ofte andre gladere farger som grønn, eller rosa i basen.

Et pluss med akkurat denne jakken er at ermene kan forlenges ved hjelp av en spesiell teknikk. På denne måten kan du tilpasse jakken etter hvert som barnet ditt vokser og den kan rett og slett brukes lenger.

Ønsker du å ta et smartere valg for miljøet, kan en jakke som denne også være noe. Fôret er laget av 100 % resirkulert fleece og produsenten sparer dermed ressurser.

Jakken er også synlig når barnet er ute og leker. De litt gladere fargene sammen med refleksdetaljer på ermene og glidelåsen er ting som gjør det lettere å se.

Noe annet som kan nevnes er at jakken er noe lengre bak. På denne måten får du en god overlapping mot termobukse eller regnbukse. Dette er også en jakke med hette som kan tas av for den som ønsker.

Til slutt er et stort pluss at Didriksons skalljakke kan vaskes i maskin på 40 grader. Dette gjør det så mye lettere å ta vare på den og lar deg holde barnets jakke ren og frisk enda lenger.


Polarn O. Pyret skalljakke

Polarn O. Pyret skalljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 5 000 mm

Her er en skalljakke som passer perfekt til våren fra Polarn O. Pyret. Dette merket er ikke minst kjent for sin kvalitet på ulike typer klær, og for å ta ansvar for spørsmål knyttet til bærekraft for både miljø og mennesker.

Jakken kommer i ulike morsomme mønstre. Ønsker du en mer stilig versjon til barnet ditt, er det kanskje den marineblå som gjelder. Men hvis du vil ha noe litt morsommere og mer personlig, er jakken tilgjengelig med mønstre av tegneseriedinosaurer eller pene blomster.

Jakken er laget med et fleecefôr som holder deg varm på dager når været er litt kjøligere. Fôret er laget av 100 % resirkulert polyester, noe som selvsagt er en gevinst for de som ønsker å ta et mer bærekraftig valg.

Hetten kan tas av og festes med trykknapper. Dette er selvsagt praktisk, og gir trygghet dersom barnet skulle bli fanget i noe med panseret.

Med teipede sømmer er jakken slitesterk mot både vind og vann. Det er også reflekser på denne skalljakken fra Polarn O. Pyret som gir økt synlighet på armene. I trafikken skal det imidlertid alltid brukes vanlige reflekser også.

Det er også to praktiske lommer med glidelås foran. Perfekt for trygg oppbevaring av alt fra nøkler til leker og annet moro.


Polarn O. Pyret Softshelljakke

Polarn O. Pyret Softshelljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 3000 mm

Som vi var inne på ovenfor legger Polarn O. Pyret ofte stor vekt på bærekraft og miljø når de produserer klærne sine. Denne softshell-jakken er intet unntak. Den er laget av 96 % resirkulert materiale og de har dermed spart mye på ressursene som brukes.

Denne modellen passer kanskje best for de litt større barna. Den kommer i to forskjellige farger, hvor du kan velge mellom sort eller burgunder. Begge disse modellene er ensfarget og har et ganske nedstrippet og enkelt design.

Jakken har en vannsøyle på 3000 mm, som er en helt grei verdi, men ikke i klassen med de aller beste jakkene. Den er ikke egnet for opphold i regn, annet enn lett duskregn. Den er imidlertid vindtett og med et varmt børstet interiør vil den være behagelig å ha på seg under de fleste forhold.

En ting som ofte skjer når barn løper rundt og leker med jakkene sine, er at de gnir seg mot haken. Spesielt om våren når huden er litt ekstra tørr, kan dette føre til irritasjon og rødhet. Denne jakken har imidlertid en god hakebeskyttelse som sørger for at glidelåsen ikke gnager.

Til slutt finnes den også i masse forskjellige størrelser fra 98 helt opp til 152. En jakke som kan passe de fleste, med andre ord.


Reima Fiskare skalljakke

Reima Fiskare skalljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 8 000 mm

Ønsker du en jakke med gode spesifikasjoner og egenskaper, men ikke har for mye budsjett, kan denne modellen være noe. Det kan betraktes som et budsjettalternativ, men holder fortsatt svært høy kvalitet.

Til å begynne med har jakken bedre pusteevne enn mange andre modeller på markedet. 7000g/m²/24h er en høy verdi, som de fleste litt dyrere jakker har vanskelig for å matche.

Reima Fiskare motstår også vann på en ekstremt effektiv måte. Med en vannsøyle på 8000 mm er den en av de beste jakkene i guiden på dette området.

Materialet er kanskje ikke det mest eksklusive da jakken er laget av 100 % polyester. Den kommer i forskjellige ganske sterke farger som oransje og lilla. Stilige klare farger som gir god synlighet når barna er ute og leker.

Underkanten på jakken kan justeres og justeres. På denne måten kan du sørge for at den sitter tett rundt barnets kropp, slik at kald vind ikke klarer å blåse under jakken.

Reima er et anerkjent kvalitetsmerke som produserer funksjonelle barneklær og sko. Jakkene og andre ytterklær får konsekvent høye karakterer, fremfor alt fordi de er så utrolig slitesterke. Kjøper du et plagg fra Reima kan du være sikker på at du kan bruke det i flere sesonger, forutsatt at størrelsen passer.


Lindex FIX Softshelljakke

Lindex FIX Softshelljakke

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 5 000 mm

Her er en jakke som kan passe godt både høst og vår. FIX softshell-jakke kommer med et morsomt design som gjør det enda mer spennende å dra på utendørseventyr.

Jakken kommer i forskjellige farger og med litt forskjellige mønstre. Men alle mønstre har bilder av forskjellige figurer og dyr og fargene er litt mørkere og ikke for lyse. Rød, brun og blå er de forskjellige fargene du kan velge mellom på denne jakken.

Denne jakken er delvis laget av resirkulert polyester, av plast fra for eksempel PET-flasker. Perfekt for deg som ønsker å ta et mer bevisst valg og ta vare på miljøet. Resirkulering av materialer sparer ressurser og kleskjøpene dine har ikke like store økologiske fotavtrykk.

Stoffet er vindtett og også vanntett med en vannsøyle på 5000 mm. Hetten, som også er mønstret, kan tas av med trykknapper for de som ønsker det. Kanskje ikke den mest solide jakken av de i denne guiden, men et godt alternativ for de av dere som leter etter et morsommere design.


Lindex vannavstøtende vendbar jakke

Lindex vannavstøtende vendbar jakke

Sjekk prisen på:

Denne jakken fra Lindex er noe for deg som er ute etter et litt varmere plagg til barnet ditt om våren. Modellen er tilpasset litt større barn og finnes i størrelser fra 134 til 170. Det unike med akkurat denne jakken er at den er helt vendbar.

Hvis den brukes normalt, ser den ut som en vanlig pufferjakke. Snur du den derimot, ser den mer ut som en tykkere fleecegenser, med glidelåser og lommer. En ganske unik funksjon som lar barnet ditt tilpasse jakken til forskjellige stiler, men også forskjellig vær.

Også denne er laget med et fôr som består av resirkulert polyester. En litt mer bærekraftig måte å produsere på som er snillere, ikke minst mot klimaet.

Ytterstoffet er vannavstøtende, men ikke helt vanntett i motsetning til de fleste andre jakker i guiden. Selv om dette er en litt tykkere og varmere jakke, er det derfor ikke sikkert den tåler det verste været.

Du har to forskjellige farger å velge mellom. Enten en mørkere blå, som også har blått fôr, eller en brun variant med lyseblått fôr. De sterke fargene minner litt om 70-tallet og kan passe perfekt for barnet som liker å kle seg litt retro.

Til slutt kan det også nevnes at denne modellen kan maskinvaskes på 40 grader. Et stort pluss, selv om det er noe som gjelder ganske mange av vårjakkene i denne artikkelen.


Lindex FIX Skalljakke med justerbare ermer

Lindex FIX Skalljakke med justerbare ermer

Sjekk prisen på:

 • Vannsøyle: 10 000 mm

Ønsker du et litt mer stilig og enklere alternativ som fortsatt holder høy kvalitet, er denne skalljakken fra Lindex noe å se nærmere på. Den kommer i to fine, men nedtonede farger i grønn og lilla, som passer perfekt til vårgarderoben.

En ting som gjør at denne modellen skiller seg ut er den såkalte utvidede størrelsesløsningen som Lindex har implementert. Den lar deg forlenge ermene på jakken når den begynner å bli for kort. På den måten kan barnet ditt bruke det i lengre tid, og du slipper å kjøpe en ny så snart. Hvis det da er på tide at de yngre søsknene arver jakken, er det bare å justere den tilbake.

Kvaliteten er også høy når det kommer til ting som vanntetting og vindtetting. Denne modellen er vanntett for en vannsøyle helt opp til 10 000 mm og i tillegg helt vindtett. Sømmene er teipet for å hindre at noe kommer igjennom.

Det som vanligvis slites først på en jakke er glidelåsen. Lindex FIX-skalljakken har YKK-glidelås, et merke som holder høy kvalitet og blant annet trolig er glidelåsen du finner på jeansen din.

En estetisk detalj som mange sikkert setter pris på er de skjulte frontlommene. En liten klaff foran gjør den knapt synlig, mens barnet ditt kan oppbevare massevis av ting i de romslige lommene.


Nike Sportswear Windrunner

Nike Sportswear Windrunner

Sjekk prisen på:

Nike er et av verdens største selskaper og produserer klær og produkter rettet mot sport og friluftsliv. Har du et barn som beveger seg mye, spiller fotball og løper mye rundt, kan denne jakken være helt perfekt.

Dette er en av de absolutt sportyste vårjakkene du kan finne. Kantete mønstre i hvitt svart og grått sammen med Nikes logo på brystet gjør det vanskelig å slå for alle sporty ungdommer.

Designet er klassisk og jakkens forgjenger kom allerede på 70-tallet, da Nike kanskje var mest kjent for skoene sine. Den er derfor litt Retro, uten å føles gammel eller utdatert på noen måte.

Jakken kan brukes like godt som en litt varmere dekkjakke før trening, som en jakke til skolen. Materialet er slitesterkt og tåler idrettsutøvere og andre eventyr på pauser.

Når det er sagt, er dette ikke den varmeste modellen i guiden. Den står godt imot vind, men når temperaturen begynner å synke mot null kan det være greit å ha et litt tykkere alternativ i garderoben.


Adidas Originals Padded Jakke

Adidas Originals Padded Jakke

Sjekk prisen på:

Et annet av verdens største klesmerker er Adidas. Her har de produsert en stilig vattert jakke som kan holde deg varm om våren, når været er litt kjøligere.

Hvis barnet ditt, som mange andre, er fan av Adidas-merket, er en modell som denne vanskelig å slå. Den kommer med logo på brystet og de klassiske tre hvite stripene som går nedover armene. Med andre ord en jakke som de fleste barn gjerne tar på seg.

Fôret er tykkere og gir mer varme enn mange andre jakker i denne artikkelen. Teknisk sett er dette en vinterjakke, men fungerer best under den mildere delen av vinteren som tidlig vår eller tidlig høst. Den er imidlertid ikke helt vanntett, noe som kan være en ulempe i vårt regnfulle nordiske klima.

Noe som kan nevnes som et pluss med denne modellen er at den nesten utelukkende er laget av resirkulert materiale. Til tross for dette skiller ikke prisen seg særlig ut. Et bevis på at du ikke trenger å gå på akkord med holdbarheten bare fordi du vil kjøpe fine klær.


Hvordan velge riktig vårjakke for barn

Det er ikke bare enkelt å velge riktig vårjakke til barnet ditt når utvalget er så stort som det er. Men det er noen tips å ta med seg og tenke over som kan gjøre valget litt enklere. Her er litt om hva som kan være greit å tenke på.

Størrelse

Størrelsen på ulike jakker kan variere og det er ikke sikkert at en bestemt jakke som er størrelse 137 har samme størrelse som en annen med samme nummer. Et godt tips er derfor å ta en størrelse større. På den måten har barnet noe å vokse inn i, i stedet for en jakke som bare kan brukes i ett år.

Forhandlere har ofte gode størrelsesguider, som noen ganger er tilpasset ulike merker.

Et annet råd er å se på vurderingene eller vurderingene som er tilgjengelige om produktet. Det står ofte at kunder som allerede har mottatt produktet opplever det som lite eller stort i størrelse.

Design

Du ønsker selvfølgelig å kjøpe en jakke som barnet ditt liker og synes ser bra ut. Når barna blir eldre, blir dette som regel viktigere.

Et godt råd er å sitte sammen med barna og se hvilke produkter de liker. Du kan for eksempel velge 3-4 jakker i tilsvarende prisklasse med omtrent samme egenskaper som barnet ditt kan velge mellom.

Vanntett og vindtett

Spesielt for de mindre barna er det viktig at jakken er både vindtett og vanntett. Barna lar sjelden været stoppe ulike aktiviteter og det er et stort pluss å kunne være ute selv når det regner og blåser.

Vanntettheten til jakker måles ved et mål på hvor stor vannsøyle plagget tåler. Mellom 5 000 og 10 000 er en veldig god verdi og med slike jakker skal det mye til for å få barnet ditt vått. En jakke med mindre enn 5000 vannsøyle kan i beste fall takle lett duskregn, men ikke mer enn det.

De fleste av jakkene i guiden over er også vindtette. Noe å passe på der er om sømmene er teipet eller ikke. Tapede sømmer holder godt fast på en enda bedre måte mot både vann og vind.

Vi håper denne veiledningen var til hjelp og at du lærte litt mer om flotte vårjakkealternativer for barn. Ved hjelp av guiden ovenfor tror vi at du kan finne jakken som vil passe perfekt til ditt barn.


Her finner du andre gode tips om barneklær!

Recent Posts