Beste ståbrett for barnevogn 2024: Søskenbrett for eldre barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En barnevogn er foreldrenes beste venn når det gjelder transport av de små. Men noen ganger blir også eldre barn slitne i beina. Et ståbrett på barnevognen er et flott verktøy for å unngå lange gåturer. Her sammenligner vi de beste ståbrettet og søskenbrettet for barnevogner på markedet!

Familie med to voksne og to barn, barnevogn med ståbrett på vognen

Hvilket ståbrett er best i test?

Et toppvalg blant universelle ståbrett er Lascal BuggyBoard. Tilgjengelig i MINI og MAXI modeller, og kan kjøpes med en sal for å sitte bak. Robust og veldig bra for de fleste barnevogner!

✅ Det beste valget for de fleste barnevogner

Lascal Buggyboard Ståbrett

Sjekk prisen på:


Et annet veldig populært og rimelig alternativ er Bumprider ståbrett. De kan være litt klumpete for noen barnevogner, men er generelt egnet for de fleste modeller.

✅ Populær og rimelig

Bumprider Ståbrett med Sete

Det finnes mange produsenter med ståbrett som passer til akkurat deres vogn. Klikk på din vogntype nedenfor for å hoppe nedover i artikkelen direkte til det produktet.

✅ Alternativer for spesifikke barnevogner

Bugaboo
Baby Jogger
Thule
Cybex
UPPAbaby


Universelle ståbrett – passer til de fleste barnevogner og ståstativ

Når det gjelder ståbrett, kan de deles inn i to hovedkategorier om du vil. Det finnes varianter som er tilpasset de fleste barnevogner og fungerer på mange forskjellige modeller, og det finnes produkter som er spesialdesignet for eller av forskjellige spesifikke barnevognmerker.

Nedenfor er noen veldig gode ståbrett som passer til de fleste barnevogner. Perfekt for de som ikke har en barnevogn fra et superkjent merke, eller som bare leter etter noe litt mer universelt.

Bumprider Ståbrett med sete

Bumprider Ståbrett med Sete

Sjekk prisen på:

Vi starter denne guiden med et hendig og flott produkt fra Bumprider som kan gjøre de fleste turer med barnevognen litt enklere. Denne modellen er på mange måter noe spesielt og et alternativ som vi mener de fleste foreldre bør se nærmere på. Produktet er anbefalt for barn opp til 20 kg.

Til å begynne med har de sørget for å utstyre ståbrettet med et sete, der barnet ditt kan hvile bena. Selv det å stå opp kan noen ganger være litt av et ork for små, slitne ben, og å ha et ståbrett der barnet også kan sitte ned vil være gull verdt i mange situasjoner. Over setet er det også to håndtak som gjør at barnet enkelt kan holde seg på brettet og sitte godt.

Et annet pluss er festeanordningen som er veldig enkel å bruke. Den har flere forskjellige alternativer for å feste brettet til barnevognen, noe som betyr at dette produktet kan festes til nesten hvilken som helst barnevogn. Videre er det ikke nødvendig med verktøy for å feste brettet, og dette gjør det også lettere å ta av og på når situasjonen krever det.

Til slutt har dette stående brettet også et godt fjærsystem. Dette gjør at det går mye jevnere, og barnet ditt vil rett og slett ikke ha en humpete tur.

Prisen på dette produktet er selvfølgelig litt høyere enn de enkleste variantene. Men det er fortsatt på et nivå som de fleste foreldre anser som rimelig, og vi kan på det sterkeste anbefale å ta en nærmere titt på akkurat dette ståbrettet.


Fillikid Filli board Wide SET

fillikid Filli board Wide

Sjekk prisen på:

Her har vi også et ståbrett som er utstyrt med et sete. Med andre ord kan barnet ditt sitte ned og ta det med ro når du skal et sted, og det blir en mye jevnere og enklere reise. Dette anses å være en noe enklere modell og kan for eksempel være egnet hvis du vil kjøpe et ståbrett med sete uten å måtte bruke for mye penger.

Dette produktet mangler imidlertid flere av de positive egenskapene til modellen ovenfor. For eksempel har den ikke et like utviklet fjæringssystem, noe som kan gjøre turen litt mer humpete. I tillegg har den ingen håndtak på selve brettet som barnet kan holde seg fast i, men i stedet må du ta tak i vognen hvis du vil ha litt ekstra stabilitet.

Imidlertid er denne modellen også utstyrt med en festeanordning som gjør at den kan brukes på barnevogner av mange forskjellige modeller. Et annet pluss, som vi allerede har nevnt, er prisen, som er relativt lav for et ståbrett med sete. Et flott produkt som ganske enkelt kommer til en enda bedre pris.


Lascal Buggyboard Ståbrett

Lascal Buggyboard Ståbrett

Sjekk prisen på:

Dette er et annet ståbrett som passer til de fleste barnevogner. I motsetning til de ovennevnte kommer denne modellen uten sete og er derfor et godt valg for deg som ønsker noe litt enklere. Ståbrettet er tilpasset barn som veier opp til 20 kg, og hvis du har større barn enn det, kan det være verdt å se på et annet produkt.

Den store fordelen med dette ståbrettet, bortsett fra det smarte festet som gjør at det kan brukes på nesten alle barnevogner, er at det er raskt å ta av og på. Hvis du ikke hele tiden vil kjøre rundt med ståbrettet festet til vognen når du ikke trenger det, men ønsker å kunne feste det raskt når barnet ditt er trøtt, er dette et veldig godt valg.

Til tross for at det er ganske enkelt i design og ikke har ting som et sete, koster dette brettet ganske mye, selv om det er litt under de dyreste modellene. Men hvis det er viktig for deg at ståbrettet du kjøper er enkelt å ta av og på, er dette produktet definitivt verdt de ekstra pengene.


Bumprider Ståbrett

Bumprider Ståbrett

Sjekk prisen på:

Her er et annet produkt fra Bumprider, denne gangen en variant uten sete. Denne modellen er spesielt designet for å gå jevnt over veien og kan gi barnet ditt en rolig og støtfri tur. Den kan også brukes til barn som veier opp til 30 kg, noe som gjør den til det riktige valget hvis du har litt eldre barn som du vil kunne sitte i vognen.

Som med modellen i begynnelsen av denne guiden, har et avansert fjæringssystem blitt brukt for å minimere sprettingen av brettet. Festesystemet ligner også på modellen med sete, og brettet kan festes til mer eller mindre hvilken som helst vogn. Det kreves ingen verktøy for å feste det til vognen, noe som er et stort pluss for de som har dårlig tid.

Selv om dette kanskje ikke er en budsjettmodell, kommer den til en god pris, og vi må si at det er et av de rimeligste produktene i denne delen av guiden. I tillegg har denne ståbrett vunnet flere forskjellige priser og utmerkelser, så det er ingen tvil om at det er et flott alternativ. Hvis du vil ha et rimelig ståbrett av høy kvalitet uten sete, bør du se nærmere på denne.


Easy X Rider 2-in-1 Multi Connecter Ståbrett

Easy X Rider 2-in-1 Multi Connecter Ståbrett

Sjekk prisen på:

Dette kan være produktet for deg hvis du leter etter et veldig komfortabelt ståbrett for barnet ditt. Denne modellen har ikke bare et sete, men faktisk en hel stol på brettet som gjør at barnet ditt kan være så komfortabelt som mulig selv om du reiser langt. Det er også et ratt foran stolen slik at barnet ditt kan føle seg i kontroll og ha noe å gjøre mens du reiser.

En ting som kan nevnes som en liten ulempe er at denne ikke er kompatibel med like mange barnevogner som noen av modellene i denne delen av guiden. For eksempel må vognen ha en stang mellom bakhjulene der bremsen ikke er i veien for at det hele skal fungere.

Ellers har dette produktet flere andre positive funksjoner som gjør det litt tryggere. En sklisikring betyr blant annet at barnet ditt ikke risikerer å skli av stolen på samme måte. Samtidig har dette brettet hjul som blinker for å gi økt synlighet i trafikken. Stolen har også god støtte på begge sider som gjør at barnet ditt sitter ekstra komfortabelt.

Ulempen er dessverre prisen som er ganske høy sammenlignet med de fleste andre produkter, selv om dette ikke er overraskende med tanke på at dette er et litt mer avansert ståbrett. Dette produktet anbefales for barn som veier opp til 25 kg.


Ståbrett for spesifikke vognmodeller

Nedenfor finner du en rekke brett som er spesialdesignet for spesifikke vogner. Hvis du vil ha noe som er spesielt egnet for vognen du har hjemme, eller planlegger å kjøpe en vogn og ståbrett sammen, kan disse modellene være perfekte.

Bugaboo Komfort Søskenbrett

Bugaboo Komfort Søskenbrett

Sjekk prisen på:

Passer sammen med:

 • Bugaboo Ant
 • Bugaboo Bee (2010-modell)
 • Bugaboo Bee 3
 • Bugaboo Bee 5
 • Bugaboo Bee 6
 • Bugaboo Buffalo
 • Bugaboo Cameleon (2007-modell)
 • Bugaboo Cameleon 3
 • Bugaboo Cameleon 3 plus
 • Bugaboo Donkey
 • Bugaboo Lynx
 • Bugaboo Donkey 2
 • Bugaboo Donkey 3
 • Bugaboo Fox
 • Bugaboo Fox 2
 • Bugaboo Fox 3
 • Bugaboo Donkey 5
 • Bugaboo Fox 5
 • Bugaboo Fox Cub

Hvis du har en Bugaboo-vogn, er sjansen stor for at dette ståbrettet passer perfekt til vognen din. Ståbrettet har et glatt lite sete som gjør det enda mer behagelig for de barna som er litt for store til å sitte i barnevognen, men som ikke helt orker å gå hvis dere skal gå langt.

En ting som er verdt å nevne er at du kan trenge forskjellige typer adaptere avhengig av hvilken modell av Bugaboo du har på vognen din. En annen ting som er verdt å si er at prisen er relativt høy sammenlignet med de mer universelle ståbrettet.


BabyJogger Buggy Board Glider

BabyJogger Buggy Board Glider

Sjekk prisen på:

Passer til Baby Jogger-modellene:

 • City Mini (og dobbel) og GT
 • City Select
 • City Elite
 • City Mini GT (også dobbel)
 • Summit XC
 • FIT
 • City Versa
 • City Premier
 • City Tour Lux

Baby Jogger er et annet populært merke når det gjelder barnevogner, og her er et ståbrett som passer til de fleste barnevogner fra dette merket. Brettet er designet for å veie omtrent 20,5 kg eller mindre og har også mange smarte funksjoner som ikke alle lignende produkter har.

For eksempel kan brettet henges opp, fremover på barnevognen når det ikke er i bruk. Et annet stort pluss er at du kan justere avstanden mellom brettet og barnevognen og dermed få en avstand og plass til barnet ditt som du synes er passende. Prisen er ok, selv om det finnes billigere produkter på markedet.


Thule Sleek/Spring/Shine stående tavle

Thule Ståbrett

Sjekk prisen på:

Passer for:

 • Thule Sleek
 • Thule Shine
 • Thule Spring (med adapter)

Her er et ståbrett som er kompatibelt med flere av Thules trallemodeller. Et produkt som dette kan være et perfekt valg hvis du har noen av disse modellene.

En fordel med dette produktet er at det blant annet har et hjul som er større enn mange andre varianter. Dette gir en mindre humpete tur og gjør det mer behagelig for barnet under reisen. De har også utstyrt brettet med friksjonstape som gjør at barnet ditt kan stå ekstra stødig mens du reiser.

En liten ulempe er imidlertid prisen, som etter vår mening er litt høy for denne på noen måter ganske enkle modellen.


Cybex Gazelle S Ståbrett

Cybex Gazelle S Ståbrett

Sjekk prisen på:

Passer til Cybex-modeller:

 • Priam
 • Talos
 • Balios

Hvis du har en Cybex-vogn, kan dette ståbrettet være et kjærkomment tillegg. Modellen er god på mange måter, men er kanskje litt for høy i pris med tanke på at den fortsatt er ganske enkel.

Fremfor alt er dette kanskje den flotteste versjonen av de i denne guiden. Med et enkelt svart design og selve treplaten vil dette være perfekt hvis du er noen som liker å ha en barnevogn med stilig tilbehør. Et annet pluss er det store hjulet som gir en jevnere tur og gjør at brettet går jevnere over ujevne overflater.


UPPAbaby VISTA Ståbrett

UPPAbaby VISTA Ståbrett

Sjekk prisen på:

Passer til:

 • Alle nyere UPPAbaby Vista barnevogner (2015 og nyere).

Dette er et ståbrett som passer godt til Uppababy Vista-vognen og som faktisk er veldig stilig. Med toner av svart og tre er dette en modell som virkelig passer for deg som vil ha noe stilig og pent som passer til vognen.

Fordelene med dette brettet er blant annet at det kan foldes sammen når det ikke er i bruk og dermed ikke trenger å være i veien. Et annet pluss er den gripevennlige overflaten som sikrer at barnet ditt ikke glir. Hjulene er dessverre ganske små og er kanskje ikke de glatteste på mer ujevne overflater.


Hva er et ståbrett og hvordan brukes det?

Et ståbrett er ganske enkelt et lite brett eller en plattform som monteres bak vognen slik at eldre barn som ikke kan sitte i vognen, slipper å gå. Dette er noe som kan være veldig kjærkomment under lange gåturer eller handleturer når barnets humør begynner å dabbe av fordi beina er slitne. Å kunne trekke ut ståbrettet og la barnet sitte med er noe som virkelig kan snu stemningen i en slik situasjon.

Ståbrett har ofte praktiske fester som gjør det enkelt å montere dem bak vognen. Da kan barnet ganske enkelt stå på brettet og være mellom armene dine mens du skyver vognen fremover. Ofte kan brettet enkelt tas av, eller brettes opp mot vognen når det ikke er i bruk. Selve monteringen av brettet kan være litt avansert første gang, men etter dette, når alle brakettene er på plass, går det som regel mye lettere.

Hvilken vekt støtter ståbrett vanligvis?

En av de viktigste tingene å huske på når det gjelder ståbrett er den angitte maksimumsvekten. Å følge dette er ikke bare viktig for holdbarheten til brettet, men også for sikkerheten til barnet ditt under turen.

Vanligvis har brett en maksimal vekt på rundt 20 kg. Noen modeller har imidlertid maksimumsvekter så høye som 30 kg. Hvis du har et litt eldre barn, eller ønsker at barnet ditt skal kunne sykle litt høyere, kan dette være noe å se etter.

Vi håper at denne artikkelen har vært informativ for deg, og at du rett og slett har lært litt mer om ståbrett og hvordan de fungerer. Med denne guiden håper vi også at du kan finne et produkt som vil gjøre familieutfluktene dine enda morsommere og mer komfortable.


Finn flere relevante artikler om barnevogner!

Recent Posts