Beste termos 2024: For barn eller familieutflukter


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Noe du gjerne ønsker å unngå på familieutflukten er termoser som lekker. Å ha en termos som holder tett og holder drikken varm er virkelig en nødvendighet for skole- og familieutflukter. I tillegg bør termosen være stilig og lett å åpne. I denne artikkelen anbefaler vi våre favoritter og utnevner de beste termosene for barne- og eventyrlystne familier.

Termos på en benk, høsten i bakgrunnen

Hvilke termoser var best i test?

Et godt klassisk alternativ er Thermos Light & Compact. En ekte kvalitet termos i rustfritt stål.

Thermos Light & Compact

Et annet virkelig godt alternativ er Twistshake Hot or Cold Termos. Moderne stilig design, med god funksjon!

Twistshake Termos

Det beste billige alternativet er Urberg Thermo Bottle, en rimelig termos av virkelig høy kvalitet.

Urberg Thermo Bottle

Se også våre tips om de beste vannflaskene for barn!

Anmeldelse og gjennomgang av alle 10 termoser

Her er en nærmere titt på alle 10 termosene vi har sett på.

Thermos Light & Compact (Best i test)

Thermos Light & Compact

Sjekk prisen på:

Hvis du vil ha en termos som vil holde drikken varm, kan maskineres og er også et godt alternativ for miljøet, må du se på Thermos Light & Compact.

Dette er vår absolutte favoritt av termosene vi har tatt en nærmere titt på. Det er av høyeste kvalitet med rustfritt stål på innsiden og utsiden. Drikken holdes varm eller kald ved hjelp av to forskjellige lag av stål som skaper et vakuum. Drikken kan holdes både varm og kald, opptil 24 timer!

Termos har laget stilige og pålitelige termoser siden 1904. Utseendet til termosen er utsmykket med pent stål med svarte detaljer. Designet er egnet for alle aldre og er unisex.

Thermos Light & Compact har rask åpning, noe som betyr at du kan åpne termosen med en hånd. En rask åpning på termos kan imidlertid ofte gjøre det lettere å søle, derfor vær forsiktig når du bruker den raske åpningen. Selvfølgelig kan du bruke lokket til å drikke fra.

Selskapet tror på produktet og gir derfor en full 10 års garanti som er unik blant produktene vi sammenlignet. Termosen er tilgjengelig i flere forskjellige størrelser og er derfor lett å tilpasse etter behov.

Kvaliteten, den gode varmeoppbevaringen, den enkle designet, den lange garantien og den lave prisen sammenlignet med mange termoser på listen, gjør Thermos Light & Compact vår klare favoritt og best i test!


Stabilotherm Steel Thermos

Stabilotherm Steel Thermos

Sjekk prisen på:

Her er en termos med et fint skogstema som design. Stabilotherm Thermos er en smal ståltermos tilgjengelig i både 0,5 og 0,7 liters størrelse.

Termosen har et lokk som du skrur av og deretter vrir den roterende pluggen for å drikke ut av. Selvfølgelig kan du drikke ut av lokket hvis du er på farten. Stabilotherm-merket har eksistert siden 1980-tallet og lager mange forskjellige produkter for utflukter og villmarksliv.

I Testfaktas undersøkelse holdt Stabilotherm ca. 80% av varmen i de første 3-4 timene, noe som er et veldig godt resultat. Skulle du være misfornøyd med kapasiteten til termosen, er det også en 5-års garanti i tilfelle fabrikksvikt.

Et lite minus er at det kan være vanskelig å se når korken er åpen eller lukket på termosen, noe som kan føre til unødvendig søl.

Det fine skogstemaet som pryder termosen er tilgjengelig i fargene hvit, oransje og rosa. Kort sagt, det er en farge for enhver smak.

Stabilotherms ståltermos har en vakker smal design, og vi setter pris på den unike designen og fine farger. Det er også praktisk, funksjonelt og holder varmen veldig bra. Samlet sett er Stabilotherm Steel Thermos definitivt en av våre favoritter på listen.


Urberg Thermo Bottle

Urberg Thermo Bottle

Sjekk prisen på:

Urberg Thermo Bottle er en enkel termos som gjør jobben. Den er laget av rustfritt stål på innsiden og utsiden. Delene av termosen, som er laget av plast, er BPA-frie, noe som betyr at ingen skadelige kjemikalier er tilstede i materialet. Forresten, alle termoser på denne listen som inneholder plast er fri for BPA.

Kapasiteten til å opprettholde temperaturen på drikken er lavere sammenlignet med tidligere termoser. Kokende vann helles i termosen er etter 6 timer, 68 grader, og etter 24 timer, 40 grader Celsius. Termosen er tilgjengelig i størrelser: 350 ml, 500 ml og 750 ml.

Utformingen av Urbergs termos er stilig, enkel og egnet for alle aldre og kjønn. Den er tilgjengelig i både svart og sølv (stål).

Sammenlignet med tidligere termoser vi har sett på, er varmekapasiteten litt lavere. Det er ikke uvanlig at en billigere termos har en litt verre varmeoppbevaring, men alt i alt er Urbergs termos veldig bra for prisen.

Urberg Thermo Bottle er lett, har et enkelt design og er rimelig med tanke på den høye kvaliteten du får for pengene dine.


Klean Kanteen Insulated TKPro

Klean Kanteen Insulated TKPro

Sjekk prisen på:

Klean Kateen Insulated TKPRO er et hakk høyere i prisklasse og kvalitet mot termosene vi har gått gjennom ovenfor. Termosen er laget av rustfritt stål både innvendig og utvendig. Designet er tilgjengelig i børstet skinnende stål eller med et svart foringsrør.

Termosen er 100% fri for plast og inneholder i stedet silikon som gir forbedret varmeoppbevaring. Snakker av varmeoppbevaring, Klean Kateen Insulated TKPRO kan holde drikken varm i opptil 20 timer og kaldt i hele 75 timer!

Det er mulig å vaske hele termosen i oppvaskemaskin. Vi anbefaler imidlertid generelt håndvask av termosen, da oppvaskmaskiner kan forårsake unødvendig slitasje. Termosen er tilgjengelig i størrelser 0, 5 liter til 1 liter.

En funksjon vi virkelig setter pris på om Klean Kanteen er at termosen har en 360 graders hellevinkel. Du skrur på korken, og så kan du helle drikken fra alle vinkler. Samtidig kan en 360 graders åpning ikke være optimal for mindre barn som lett kan brenne seg selv.

Klean Kanteen Insulated TKPRO er virkelig kvalitet gjennom hele. Samtidig er det sannsynligvis bare verdt å ha en så overdådig termos hvis du faktisk skal på et lengre eventyr i villmarken. For barn og familieutflukter er dette kanskje en litt for avansert modell. Da foretrekker vi vår favoritt Thermos Light & Compact, som er både billigere og litt enklere å bruke.

Alt i alt er kvaliteten høyere på Klean Kanteen Insulated TKPRO, men det er også prislappen. Det blir rett og slett et spørsmål om hvilke behov du har, og hva du leter etter.


Blafre Termos

Blafre Termos

Sjekk prisen på:

Her er en termos for barn som ønsker morsomme motiver! Blafre Termos kommer i mange forskjellige frekke design. Termosen finnes i søte små skogsvenner og ulike dyr, det er temaer med frukt og bær og et design helt i blåbær eller appelsiner. I tillegg er det et design med en søt kanin og en gård-tema design.

Termosen er laget av rustfritt stål med kork og plastkopp uten BPA. Koppen ser ut som et lite kaffekrus med et nyttig håndtak.

I opptil 6 timer kan drikken holdes varm i Blafre Thermos som er litt lavere, sammenlignet med mange andre termoser vi har sett på. Du kan fylle termosen med opptil 0, 35 liter varm eller kald drikke. Det tåler ikke å bli vasket i oppvaskmaskin, den må håndvaskens.

Samlet sett er termosen helt greit, og ganske rimelig, men det er bedre alternativer på denne listen. Men hvis du vil ha en enkel og barnevennlig termos, er det et helt ok valg. Hvis barnet ditt også liker noen av designene sterkt, er det definitivt en termos verdt å anskaffe. Blafre Thermos er en enkel, men god barnevennlig termos enkelt!


Twistshake Hot or Cold Termos 420 ml

Twistshake Termos

Sjekk prisen på:

Twistshake Hot or Cold Termos er en slank termos som passer perfekt i stellevesken. Designet er veldig enkelt og egnet for enhver smak og aldre.

Innsiden er laget av rustfritt stål akkurat som utsiden. Termosen er omgitt på utsiden av et supermykt gummihus. Den er tilgjengelig i mange forskjellige farger, inkludert pastellgrønn og rosa i 420 ml størrelse.

Drikken kan holdes varm i opptil 10 timer i termosen, noe som er et veldig godt resultat som vi er veldig fornøyd med.

Twistshake Hot or Cold Thermos har en stor åpning hvor du skrur av korken. Det er derfor viktig å huske at det ikke er lokk etter å skru av korken. Da er korken ikke for å drikke fra, noe som er litt uvanlig og faktisk trekker ned vurderingen for oss. Termosen kan ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Dette er en slank, fin og rimelig termos i sin prisklasse. Twistshake Hot or Cold Termos har ikke en spennende design og fokuserer i stedet på innsiden av termosen.


Design Letters Termos

Design Letters Hot & Cold Termos

Sjekk prisen på:

Her er en annen termos som i likhet med Twistshake Hot or Cold Termos, har et veldig slankt design. Design Letters Thermos i 500 ml størrelse er tilgjengelig i forskjellige design med ord i fokus. For eksempel kan det si Hello, Hot eller Love på termosen.

Fargene du kan velge mellom på termosen inkluderer grå, beige og stål gul.

Design Letters termos er laget av slitesterkt og rustfritt stål med en plastkork fri for BPA. Termosen kan holde drikken varm i opptil 12 timer og kaldt i opptil 24 timer.

Termosen tåler bare håndvask, det vil si ingen oppvaskmaskin. Åpningen ligner på Twistshake Hot or Cold Thermos stor uten lokk etter at korken er skrudd.

Hvis du liker den fancy designen med store klare ord på termosen, er Design Letters termos perfekt for deg. Hvis du i stedet verdsetter funksjonen før design, anbefaler vi først og fremst vår absolutte favoritt Thermos Light & Compact.


Primus Trailbreak Vacuum Bottle

Primus TrailBreak Vacuum Bottle

Sjekk prisen på:

Primus Trailbreak Vaccum Bottle er laget av rustfritt stål med praktiske grep for å lettere holde termosen. Primus virkelig vet sin ting og har utviklet og solgt produkter for villmarksliv og reise siden 1892.

Termosen er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser: 500 ml, 700 ml og 1 liter. Designet er tilgjengelig i svart og skinnende stål.

En fin detalj er at du får to forskjellige korker når du kjøper termos. Den ene er en vanlig skrueåpning som har den beste varmeoppbevaringen. Den andre er en kork som klikkes igjen med litt dårligere varmeoppbevaring, men som du kan drikke direkte fra uten å skru av korken.

Primus Trailbreak er en kvalitetstermos som oppfyller alle våre ønsker om hva en god termos betyr:

  • Stilig design
  • God varmeoppbevaring
  • Praktisk funksjon

I sin helhet en veldig fin termos med og unik funksjon med de to forskjellige lokkene. Det eneste direkte negative vi kan si om termosen er prisen som er litt høy. Men hvis du vil ha noe som varer lenger og kan brukes på mange eventyr gjennom årene, er det en investering du vil dra nytte av.

Kort sagt, Primus Trailbreak Vaccum Bottle er en kvalitet termos fra en anerkjent produsent som du sjelden blir skuffet med!


Stanley Classic Bottle

Stanley Classic Bottle

Sjekk prisen på:

Her er en termos med retro design som har eksistert i mange år. Stanley Classic Bottle beholder sitt klassiske konsept med et håndtak på siden og kvalitet gjennom.

Termosen er laget av rustfritt stål inne og ute med en kopp BPA-fri plast som kan være full fra. Pluss på kanten fordi termosen kan vaskes i en maskin.

Dette er en robust termos som har størrelser fra 750 ml til 1,9 liter. I vår gjennomgang fokuserer vi på 1 liters flaske som veier 810 gram.

Stanley Classic Bottle kan holde drikken varm eller kald i opptil 24 timer, noe som er veldig imponerende.

Som med Klean Kanteen Insulated TKPro, er spørsmålet her hvor lenge du vil at drikken skal holde seg varm eller kald. Stanley Classic Bottle har eksistert i lang tid og gir deg kvalitet rett gjennom med løftet om at den ikke vil være i stand til å lekke.

Vi kan anbefale Stanley Classic Bottle hvis det passer deg både på kvalitet, pris og design.


Primus Vacuum Bottle Pippi

Primus Termos Pippi

Sjekk prisen på:

Her har vi som Blafre Termos, et design som virkelig appellerer til barn. Primus Vacuum Bottle Pippi er termosen for alle som elsker Pippi Langstrømpe. Hvis du har lest anmeldelser ovenfor, du vil sannsynligvis gjenkjenne Primus merkevare fra Primus Trailbreak Vakuum flaske. Det er en ekte kvalitet merkevare som vi har stor tillit til når det gjelder denne typen produkt.

I denne termosen med kapasitet på 350 ml får du en termos med rustfritt stål på innsiden og et nydelig Pippi-design på utsiden. Termosen er veldig lett på bare 280 gram og perfekt for alle små barn på eventyr.

Primus Vacuum Bottle Pippi kommer med en klikk-lukk åpning og et lokk som kan fjernes helt. Du kan få termosen i grønt, rødt eller grønt og alle har forskjellige Pippi motiver.

Dette er svært rimelig termos med et godt merke og fremfor alt en frekk design. Hvis barnet ditt liker Astrid Lindgrens klassiske karakter, er Primus Vacuum Bottle Pippi et gitt valg.


Hvor lenge holder væske seg varm i en termos?

Selvfølgelig varierer det mellom modell og produsent. Alle termosene vi har sett på er i det minste i stand til å holde varmen i 6 timer, noe som er nok for de fleste vanlige dagsturer.

Vår testvinner Thermos Light & Compact kan holde væsken varm i opptil 24 timer, og like mye når det gjelder å holde væsken avkjølt. Det er et imponerende resultat.

Et annet eksempel er Urberg Thermo Bottle, en av de rimeligste termosene vi har sett på. Hvis du heller kokende vann i det, vil det være:

  • 68 grader etter 6 timer
  • 40 grader etter 24 timer

Generelt sett får du det du betaler for, og de beste termosene holder varmen bedre. Hvis du skal på et eventyr, fottur og lignende, er det definitivt verdt å gå for en premium termos. For enklere familieutflukter vil alle termosene vi har sett på gjøre.

Kan du vaske en termos i oppvaskmaskinen?

I de aller fleste tilfeller bør det unngås, da det kan bære eller skrape termosen unødvendig. Vanlig håndvask er vanligvis godt nok. Hvis det er lukt eller avleiringer, er det mange husmorstriks å ta for å fjerne lukt fra en termos.

Samtidig er det mulig å vaske termoser fra noen produsenter i oppvaskmaskin. Se spesifikasjoner for hver enkelt termos for mer informasjon. Vår erfaring er imidlertid at det ikke er nødvendig og heller ikke anbefales å bruke oppvaskmaskin til å rengjøre en termos.


Her kan du se tips om vanlige vannflasker!

Recent Posts