Beste togleker i tre 2024: Togbaner og togsett for barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Mange av oss husker jernbanen fra barndommen. Vi bygde hele verdener og var fascinert av å se togene kjøre frem og tilbake på skinnene. Et togsett kan være en flott gave å gi videre til ditt eget barn. Her er noen av de beste togbanene i tre for barn akkurat nå!

fargerikt togleketøy på grønn bakgrunn

Hvilket togsett er best i test?

Hovedmerket på markedet er det klassiske BRIO. De har mange varianter å velge mellom. De mest imponerende settene finner du i BRIO World Deluxe-serien.

✅ Best av de store togsettene

BRIO World 33766 World Deluxe Jernbanesett

BRIO har mange flotte mindre sett, som dette togsettet med brannmannstema. Et rimelig og koselig togsett som er veldig populært!

✅ Populær og rimelig

BRIO World Togsett med brannmanntema 33815

Et billig, men godt alternativ er togbordene fra Classic World. Fint tretog, med tilhørende bord å leke på!

✅ Rimelig alternativ med bord

Classic World Togbord 90 deler

Det finnes et stort antall togsett i alle størrelser og prisklasser. Det beste utvalget finner du hos Extra-Leker.

Extra Leker Logo

Du finner flere alternativer lenger ned i artikkelen!

Sjekk også ut disse morsomme kulebanene, for barn som liker å sette leker i bevegelse!

En titt på mange forskjellige togbaner for barn

To barn bygger en togbane av tre

Noen mennesker tror kanskje at togbaner er en gammel type leketøy som bare ble lekt med for mange år siden, og at utvalget derfor er veldig begrenset. Selv om det er sant at dette leketøyet kan ha vært enda mer populært tidligere, er det ikke sant at det ikke er mye å velge mellom.

I guiden nedenfor finner du en rekke togbaner, og vi tror det er noe som passer for alle barn. Fra kreasjoner som bygger en spennende fantasiverden, til modeller som er veldig realistiske og naturtro, slik at barnet ditt kan se hvordan tog ser ut i virkeligheten.

BRIO World Togsett med brannmanntema 33815

BRIO World Brannmann Tema Togsett 33815

Sjekk prisen på:

Her er et veldig gjennomtenkt leketøy som først og fremst passer for yngre barn. Hvis barnet ditt liker å leke ting som brannmann og politi, kan et produkt som dette være det perfekte valget.

Dette settet inneholder et fint rødt tog med to vogner og en stige på taket som suser over sporet for å komme til brannen. Det er også en slange i dette toget som kan rulles ut, slik at barnet kan leke at brannmennene gjør seg klare når de kommer til stedet.

I tillegg til dette toget er også en brannbil inkludert. Denne kjører på sporet bak toget og kan også hjelpe til med å slukke brannen. I brannbilen kan barnet plassere brannmannen som er inkludert i settet.

Flere skinnestykker som kan legges på forskjellige måter, inkludert en jernbaneovergang, er også inkludert i dette spennende togsettet. Barnet ditt får også en stasjonsbygning der brannmennene kan bo og slappe av når det ikke er brann. En trebrann gjør det også lettere å simulere branner på forskjellige steder.

Kort sagt, dette er et veldig bra sett som inneholder det meste du kan ønske deg av et togsett for yngre barn. Perfekt for alle de barna som vil ha litt action og spenning i leken.


BRIO World 33052 Deluxe Togbanesett

BRIO World 33052 Deluxe Togbanesett

Sjekk prisen på:

Hvis du virkelig vil at barnet ditt skal la fantasien løpe løpsk og bygge kule kreasjoner med mange detaljer, er dette produktet vanskelig å slå. Denne modellen har et stort antall deler og lar deg enkelt bygge en hel verden av tog, vogner og mennesker.

Settet inneholder mange skinnestykker som lar deg bygge store og kule spor. Det er også spesielle deler som lar deg bygge broer, slik at togsporet kan krysse seg selv flere steder.

Hvis du kjøper dette settet til barnet ditt, får du også ting som en fin togstasjon der folk kan vente på toget sitt. Settet inneholder en kran som kan brukes på stasjonen til å flytte varer fra en vogn til en annen. Et stort containerskip er et annet eksempel på noe som er inkludert, i tillegg til de vanlige togene og vognene. Dette og mye mer gjør dette til et av de mest fantasifulle lekesettene.

Når det gjelder selve togene og vognene, er det heller ingen mangel på det området. Settet inneholder tre forskjellige typer tog med vogner som lar barnet ditt transportere alt fra mennesker som reiser til en annen by, til forskjellige typer varer og varer.

To lastebiler som også kan kjøre på sporet er også inkludert i dette togsettet. Ikke mindre enn fem forskjellige trefigurer som kan fungere som alt fra lokførere til reisende er også inkludert hvis du kjøper dette settet til barnet ditt.

Til slutt skal det også nevnes at dette produktet inneholder mange lysfunksjoner og lydfunksjoner som gjør leken enda mer ekte. Dermed kan dette settet også passe barnet som kanskje synes et vanlig leketøy i tre er litt kjedelig og vil ha noe litt mer teknologisk.


BRIO 33887 Lager Løft og Last

BRIO 33887 Lager Løft og Last

Sjekk prisen på:

Noe av det mange små barn liker best når det gjelder tog og togskinner, er å se togene kjøre av seg selv. Å se dem suse over sporet er morsomt og spennende, og dette settet gir barna dine muligheten til å gjøre det, uten strøm involvert.

Basen på denne modellen er et høyt tårn med heis. I dette kan barnet ditt heise togene opp og sørge for at de er i en god høyde. Jernbanen starter deretter fra dette tårnet og kan bygges på mange forskjellige måter for å slynge seg ned til bakken. Med et sett som dette er leken morsom og interaktiv, og barnet ditt kan leke og ha det gøy samtidig.

Flere deler, inkludert en veldig fin rød bro, gjør dette togsettet både stilig og kult, og det er noe som mange barn sannsynligvis vil sette pris på å kunne bygge med.Ellers er delene av togsporet laget av tre og grønn plast, og spesielle buede deler gjør at togene kan komme gjennom kurvene i høy hastighet.

Sporet kan enten bygges for å føre inn i heisen igjen, eller fortsette andre steder. Settet inneholder et tog som passer perfekt på banen. Du får også en liten figur med egen bil som kan kjøre på banen. Det følger også med en gaffeltruck som barnet ditt kan bruke til å frakte forskjellige typer gods og varer til toget.


BRIO 33209 Togsett – bil og persontog

BRIO 33209 Togsett - bil og persontog

Sjekk prisen på:

Her er et togsett som er perfekt hvis barnet ditt liker å mekke og sørge for at alt går som det skal. Med denne modellen kan barnet ditt sørge for at tog- og biltrafikken kan fungere godt sammen uten kollisjoner eller andre ulykker.

Settet består av en togbane i tre og en tofelts vei, også laget av tre. Veien krysser sporet ved forskjellige jernbaneoverganger, og barnet ditt må bare sørge for at ingen er i veien og at togene og bilene ikke kolliderer.

Dette settet inneholder et moderne tog med to lokomotiver og en vogn. Toget er veldig likt de vi kan se på skinnene i dag, og dette gjør det enda enklere for barnet ditt å koble spillet til virkeligheten.

En stasjon der folk kan vente på toget og flere forskjellige trefigurer er også inkludert. Barnet ditt får også to forskjellige biler som kan kjøre på veien. Selv ting som skilt og andre detaljer er inkludert hvis du investerer i dette togsettet i tre til barnet ditt.


BRIO Togbane Klassisk 8-tall 33028

BRIO Togbane Klassisk 8-tall 33028

Sjekk prisen på:

Få togsporutforminger er så klassiske som denne. Banen går i to sirkler som til sammen danner et 8-tall, og toget kan kjøre rundt og rundt uten å måtte stoppe eller snu. Et stort pluss med en togbane som dette er også at den er enkel å bygge og dermed noe som selv de minste barna kan håndtere.

Ulempen er selvfølgelig at du ikke har helt det samme rommet for kreativitet siden det bare er én måte å bygge på. Men annet tilbehør i tillegg til selve skinnen gir fortsatt mulighet for kreativ og morsom lek.

Dette settet inneholder et klassisk og stilig tog med to røde vogner og et svart lokomotiv. Sammen med flere trær og et fint grønt stasjonshus inneholder dette settet det meste barnet ditt kan ønske seg for morsom og givende lek.

Hvis du vil at barnet ditt skal kunne bygge en mer spennende og original bane, er dette selvfølgelig også mulig. Som du kan se i denne guiden, har Brio en rekke togbaner for barn, og det finnes skinner, tog og andre ting å kjøpe for å utvide konstruksjonen.


BRIO World 33766 World Deluxe Togbanesett

BRIO World 33766 World Deluxe Jernbanesett

Sjekk prisen på:

Her er et byggesett fra Brio som kan passe hvis du virkelig vil ha noe maksimalt og stort for barnet ditt å bygge med. Modellen inneholder så mange deler som mulig, og det er mer eller mindre ubegrensede muligheter når det gjelder å bygge togbanen.

Med dette settet kan barnet ditt bygge sin helt egen lille verden. Det er mange deler til selve banen, og settet inneholder mange forskjellige grener, broer og andre spesialdeler. Dette gjør at barnet ditt kan bygge en stor og avansert togbane med kule og komplekse systemer.

Modellen inneholder ikke mindre enn 4 forskjellige tog, hvorav noen har medfølgende vogner. Et stort antall biler er også inkludert, med tilhørende veier som er laget for å krysse togsporet.

Fem forskjellige minifigurer, dyr, trær og skilt er andre eksempler på ting som er inkludert i dette settet og vil gjøre spillet veldig morsomt. En annen ting som kan nevnes er at du får et fly med rullebane og en båt.

Mange forskjellige bygninger som et fyrtårn, togstasjon og mange andre ting er inkludert. En kran for å løfte og håndtere varer på forskjellige måter er også eksempler på ting som gjør dette settet til en kompleks og spennende konstruksjon.

Dette er et av de mest avanserte settene i denne guiden, og hvis du vil ha en togbane til barnet ditt som aldri går tom for muligheter og nye måter å leke på, er denne versjonen vanskelig å slå.


Classic World Togbord 90 deler

Classic World Togbord 90 deler

Sjekk prisen på:

Dette fantasifulle og morsomme togbordet fra Classic World har et flott design og er en perfekt leke for barnet ditt. Med sine mange forskjellige tog og vogner, er dette et flott produkt med mange variasjonsmuligheter. Prisen er også god, og etter vår mening er dette en av de rimeligste jernbanene i denne guiden.

Classic World Togbord inkluderer mange forskjellige tog og kjøretøy som kan kombineres på mange forskjellige måter. I tillegg inkluderer det mange forskjellige busker og trær, som bidrar til å bygge et spennende og realistisk miljø der barnet ditt kan utforske og ha det gøy.

Produktet inkluderer også flere forskjellige kjøretøy, som politibiler og brannbiler, og hele fem forskjellige hus. Mange forskjellige dyr bidrar også til å gjøre spillet enda mer spennende.

Selve banen består av mange forskjellige deler og er en av de større i guiden. Broer og kryssinger gir også muligheten til å bygge flere forskjellige spor som krysser hverandre.

Classic World Togbord er en perfekt leke for barnet ditt som vil underholde og utfordre fantasien i lang tid fremover. Vær oppmerksom på at produktet ikke er egnet for barn under tre år på grunn av smådeler.


Alex’s Garage Lekesett Togbane

Alexs Garage Lekesett Togbane

Sjekk prisen på:

Her er en litt enklere bane som kan passe de med barn som ikke trenger det mest avanserte utstyret. Denne modellen er perfekt hvis du vil ha noe som ikke er for komplisert å sette sammen og kan demonteres raskt og enkelt.

I motsetning til de fleste andre produktene i denne guiden, er dette togsettet laget av plast i stedet for tre. Dette kan absolutt sees på som en liten ulempe og kan blant annet gjøre at det risikerer å gå i stykker litt raskere og ikke holde opp til like mye.

Et pluss er imidlertid at dette sporet er fargerikt når det gjelder de fleste deler. Selve skinnen er i lyse og muntre farger, og tilbehør som fargerike og morsomme kaktuser gjør dette settet ekstra morsomt å leke med.

En annen ting som i det minste er positivt er at modellen kommer med flere forskjellige glade figurer. Sporet går i en figur 8, men en bro i midten gir variasjon og betyr også at toget vil kjøre av seg selv på deler av dette sporet.


BRIO 33989 Central Station Set

BRIO 33989 Central Station Set

Sjekk prisen på:

Noe av det mest spennende for mange barn når det gjelder tog, er å se toget kjøre inn og ut av stasjonen. Med dette kule settet får barnet ditt sjansen til å simulere dette og oppleve spenningen når toget suser gjennom stasjonen.

Stasjonen er stor og har flere etasjer. Toget kommer ikke inn på denne stasjonen på bakkenivå, men går opp et stykke over bakken før det kommer til riktig sted på stasjonen. Dette gir det også et dytt og mye fart når det går ut på sporet igjen.

En kul tunnel som toget kan kjøre gjennom gjør at banen føles enda mer moderne og fremtidsaktig. Detaljer på stasjonen, som en bjelle med en snor å ringe i, gjør leken enda mer realistisk og på mange måter enda morsommere.

Settet inneholder to forskjellige tog, ett rødt og moderne og ett gult metrotog. Mange andre detaljer som en jernbaneovergang og små og morsomme figurer er også inkludert.


Kidkraft fossetogbane og lekeplass med fjell

KidKraft Bord med Togbane Waterfall Mountain

Sjekk prisen på:

Her er en togbane som er både solid og morsom å bygge og leke med. Modellen er perfekt for de som er ute etter noe litt større og kan være et godt kjøp til for eksempel en barnehage.

Akkurat som et av produktene ovenfor er dette et lekebord, noe som betyr at bananen kommer på et bord med et kjølig miljø. Dette bordet har også skuffer for oppbevaring som gjør det lettere å holde orden og sikre at ingen deler går tapt.

Selve banen er solid og kul, med mange broer og tunneler som slynger seg gjennom landskapet. Miljøet inkluderer en stor foss og en malt vei der bilene som også følger med settet kan kjøre.

Noe annet som kan nevnes som et pluss med dette settet er de mange bygningene rundt selve banen. Med alt fra en brannstasjon til en flyplass er det ikke bare togene som står i sentrum, men barna kan bygge sin egen lille verden der alt kan skje og de har sitt eget lille samfunn å passe på.


I hvilken alder leker barn med leketog?

De fleste togbaner anbefales fra rundt 3 år. Deretter er det vanlig at barn liker å leke med tog til de er minst 6-7 år. Det varierer imidlertid fra barn til barn og hva som fanger interessen deres. Det finnes også voksne som liker å bygge og leke med modelltog!

Mange barn synes det er gøy å leke med tog og bygge kule baner langt opp i voksen alder. Det er spennende og morsomt å bygge, og som de fleste av oss kjenner igjen, er det givende å være kreativ og skape med fantasien.

Når det gjelder den nedre aldersgrensen, anbefaler de fleste forhandlere å ikke kjøpe produktet til barn under tre år. Dette er fordi de aller fleste togsett inneholder små deler, og risikoen for for eksempel kvelning er rett og slett for stor.

Vi håper at denne artikkelen har vært nyttig og at du har lært litt mer om noen av de flotte togsettene på markedet. Ved hjelp av guiden ovenfor håper vi også at du kan finne den modellen som passer best for ditt barn.


Finn flere tips om leketøy her!

Recent Posts