Beste UV-klær for barn 2024: Beskyttelse mot solen hele sommeren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barn har mer sensitiv hud enn voksne og trenger beskyttelse mot solen. Når barn er under 1 år, bør de unngå direkte sollys, spesielt midt på dagen. For litt større barn er det lurt å velge klær som beskytter mot solen, spesielt på stranden eller svømmebassenget. Vi har sjekket ut de beste UV-draktene akkurat nå for best mulig beskyttelse mot solen!

Barn med UV-klær på stranden

Hvilke UV-klær er best i test?

Våre absolutte favoritter er Polarn O. Pyrets drakter. Både den med separat UV- trøye og bukser, samt varianten med en sammenhengende drakt.

Polarn O Pyret UV-drakt for barn

I design termer likte vi virkelig Reimas drakter, som også er fantastisk både når det gjelder solbeskyttelse og bekvemmelighet.

Reima Galapagos UV-drakt

Sist men ikke minst ønsker vi å slå et slag for Kulings UV-klær som er et par billige og svært rimelige UV-drakter for barn.

KULING Rhodes Mønstrett UV-sett

Vi har sett nøye på 9 forskjellige UV-plagg for barn. For å gjøre det enklere å finne, har vi delt dem inn i langermede og kortermede varianter. Les mer for å se alle de 9 UV-draktene vi sjekket ut!

Et annet godt tips for lange dager i solen er å sette opp et praktisk strandtelt med UV-beskyttelse. Fin skygge og et godt sted å hvile!

Beste langermede UV-klær for barn

Her er 6 av de fineste langermede UV-draktene til barn vi har funnet.

Polarn O. Pyret UV trøye og bukser

Polarn O Pyret UV trøye
Polarn O Pyret UV Bukser

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

En av de aller beste merkene når det gjelder stilige og funksjonelle UV-klær er Polarn O. Pyret. Trøyen er langermet for best beskyttelse, og du kan kjøpe både langermede bukser og shorts.

Stoffet er laget av et solid og slitesterkt materiale i 78% polyamid og 22% elastan. Polyamid er nøye utvalgt og resirkulert fra gamle fiskegarn, noe som er viktig fordi denne typen materiale er laget av kilder som ikke er fornybare.

UV-trøyen er utrolig komfortabel og har ingen feil som skaper ubehag. Den er tykk og gir en veldig god solbeskyttelse, samtidig som den er lett og føles glatt å ha på seg.

Det er en veldig stilig UV-trøye med stripete mønster, tilgjengelig både i marineblå og turkis farge. Den er tilgjengelig i størrelser egnet for barn fra ca. 1 år opp til 6-7 år.

Både buksene og shortsen er solide og laget av samme UV-materiale som genseren. De lange buksene gir bedre beskyttelse, men samtidig kan noen barn føle seg fanget med både lange bukser og gensere. Det er viktig å finne en balanse der og holde oversikt over hvor lenge de blir i solen.

Hvis du vil ha UV-klær til barnet ditt som du vet kommer med et kvalitetsstempel, er Polarn O. Pyret et opplagt valg. Dette er våre klare favoritter, og vi utnevner uten å nøle Polarn O. Pyrets UV-klær som de beste i tester av alle varianter vi har sett på.


Polarn O. Pyret UV-drakt med lange ermer

Polarn O Pyret UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

En usedvanlig god UV-drakt med lange ermer og glidelås på forsiden. Hvis du foretrekker å ha drakten som et enkelt sammenhengende plagg, er denne drakten ellers like god som Polarn O. Pyrets UV-klær med separate bukser og genser.

Som deres andre drakt er dette laget av materiale bestående av 78% polyamid og 22% elastan. Den har de samme kvalitetene som Polarn O. Pyrets andre drakt og er tilgjengelig i omtrent samme størrelser, bortsett fra de største.

Det er en fancy UV-drakt med stilige farger og nydelig stripete mønster. Også perfekt med Polarn O. Pyrets egen UV-kaps i de samme fargene.

Vår anbefaling er at en komposittdrakt som dette passer best for de små barna som trenger hjelp til å komme seg på og ta av seg klærne. Da er det lettere å kunne åpne drakten foran og gå inn. Den eneste ulempen er at den bare er tilgjengelig med korte bukseben. Samtidig er det veldig uhåndterbart med lange bukser for små barn, da de kan være vanskelige å tre på, spesielt når de er våte.

Uansett gir Polar. O Pyrets UV-drakt en veldig god beskyttelse og er en fantastisk funksjonell og glatt drakt. Barn tenker vanligvis de er veldig komfortable, og vi kan virkelig anbefale denne modellen.


Swimpy UV-drakt

Swimpy Bamse UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

Disse SWIMPY UV-draktene er full-lengde plagg med mange forskjellige motiver og temaer. UV-draktene deres er tilgjengelige med mange forskjellige kjente figurer fra eventyr og filmer som Bamse og Babblarna, men også med stilig fargedesign eller andre morsomme bilder.

Swimpy UV-drakt er laget av materialer som er i samsvar med Oeko-Tex 100 standard sertifisering som betyr miljøvern, sosialt ansvar og klær uten giftstoffer. Materialet består av polyester og elastan. Det gir en elastisk, lett og rask orkan drakt som er behagelig å leke med og gir en veldig god solbeskyttelse.

Swimpy Babblarna UV-drakt

Drakten er tilgjengelig i flere forskjellige størrelser og passer for barn fra under 1 år til ca. 4 år og alt i mellom. Swimpys UV-drakter har også matchende solhatter som kan kjøpes for en stilig og komplett solbeskyttelse.

Denne UV-drakten kan maskinvaskes perfekt ved 40 grader og er lett å holde ren. Det er et veldig fint produkt, og vi liker virkelig materialet og den omfattende designen. Drakten er lett selv når den blir våt, noe som kan være overraskende fordi det er så mye stoff.

Hvis barnet ditt er glad i noen av disse figurene, så sikkert Bamse eller Babblarna UV-drakter fra Swimpy kan være et godt valg. Det er en god drakt, og vi kan tydelig anbefale det som en utmerket solbeskyttelse og drakt å spille i.


Nordbjørn Vrångö UV-drakt & hatt

Nordbjorn Vrångö UV-drakt Og Hatt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

En veldig fin UV-drakt som også kommer i en komplett pakke med solhatt. Tilgjengelig i flere størrelser som passer fra ca. 2 år til 7-8 år.

Nordbjørn UV-drakt er tilgjengelig i mange stiler, de fleste i stripete mønster og rene lyse farger. Det er en veldig stilig drakt som også blir utrolig rimelig takket være solhatten er inkludert i prisen.

På forsiden har drakten en glidelås som starter ganske høyt opp over midjen. Dette er standard for de fleste UV-drakter for barn, da det reduserer risikoen for ulykker hos gutter som kan bli fanget i glidelåsen. Samtidig betyr dette at drakten kan bli litt vanskeligere å komme seg av og ta av, spesielt når den er fuktig. Det er imidlertid sjelden et problem, og når det er på det sitter veldig bra.

Nordbjørn UV-drakt er laget av 85% polyester og 15% elastan. Den er sertifisert i henhold til Oeko-Tex Standard 100 og oppfyller kravene til giftfrie materialer som passer for barn. Drakten kan vaskes i maskin og er veldig lett å ta vare på. Bør ikke tørkes i tørketrommel, men tørker veldig raskt i luften.

Vår overordnede vurdering er at Nordbjørn er en av de rimeligste UV-draktene med en stilig matchende hatt. Den er rent designet, har en utmerket passform og er veldig behagelig. Barna elsker denne drakten, og vi kan virkelig anbefale det som en av de beste og rimeligste alternativene.


Lindberg Barcelona UV-drakt UPF 50+

Lindberg Barcelona UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

UV-drakten Barcelona fra det svenske merket Lindberg er et veldig fint og solid plagg. Den har en smidig passform og er tilgjengelig i størrelser som passer for selv små barn fra ca. 6 måneder opp til ca. 6 år.

Lindberg Barcelona er laget av et materiale bestående av 83% polyamid og 17% elastan. Det gir et glatt plagg som er enkelt og behagelig å bevege seg rundt i. Passformen er stram, men fordi drakten har god elastisitet, er det aldri begrensende. Materialet er både raskt dekompresjonsfullt og pustende, noe som er praktisk for både utendørs lek hjemme på hagen og på stranden.

Drakten er utsmykket med et veldig deilig mønster, og Lindberg er virkelig å stole på når det gjelder utformingen av barneklær. Stilige farger, enkel, men sofistikert stil som virkelig skiller seg ut. Den er tilgjengelig i både blå og deilig rosa.

Lindbergs UV-drakt har glidelås foran for å gjøre det enklere å ta på og fjerne drakten. En veldig god funksjon er beskyttelsen med flate sømmer som dekker glidelåsen slik at den ikke svulmer mot kroppen. Dette betyr at drakten kan brukes uhindret lange dager på stranden uten å bli vanskelig for barnet.

Samlet sett er dette en utrolig fin drakt, og blant de langermede draktene med glidelåser er dette en av våre absolutte favoritter. Lindberg Barcelona er et sol- og badetøy for barn av høyeste kvalitet, og passformen er virkelig perfekt for de aller fleste barn. Sterk anbefaling fra oss!


Reima Galapagos

Reima Galapagos UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

Den flottes beste designen av alle UV-drakter for barn finnes fortsatt hos Reima og deres Galapagos-variant. Den er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger med forskjellige mønstre. Det er en veldig fin drakt med mange gode kvaliteter.

Drakten er av kortermet kutt, men har fortsatt litt lengre ermer og ben enn andre kortermede UV-drakter. Ermene er nok ned til albuene og bena ned til knærne grovt. Den har en god solbeskyttelse på upf 50 + og er også veldig god til å fjerne fuktighet fra huden under drakten.

Materialet til Reima Galapagos består av 80% polyamid og 20% elastan. Materialene er også Oeko-Tex Standard 100 sertifisert. UV-drakten kan vaskes ved 40 grader i en vaskemaskin.

På forsiden drakt har en glidelås, og det er veldig glatt å kle av seg og på. Glidelåsen har en beskyttelse som hindrer den i å gnage, og den er ekstra myk på haken når den er helt dratt opp. Det skal være behagelig, enkelt og fritt å ha på seg en UV-drakt. Reima har forstått dette og deres klær er veldig bra.

Vi elsker absolutt utformingen av Reima Galapagos UV-drakter for barn. Hvis du har samme smak som oss, må du sjekke disse ut. De er både funksjonelle og ekstremt funky drakter som kommer til nytte hele sommeren.


Beste kortermede UV-klær for barn – 4 fine drakter for små bade elskere

Her er 3 av de fineste kortermede UV-draktene til barn vi har funnet.

Reima Odessa – Stilig UV-drakt til de små barna

Reima Odessa UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

En annen super deilig UV-drakt fra fantastiske Reima er deres Odessa. Den er tilgjengelig i størrelser egnet for de mindre barna, fra ca. 2-4 måneder til ca. 3 år.

Drakten er godt egnet for småbarn og har flate sømmer som ikke gnager og en moderat løs og komfortabel passform som barnet lett kan bevege seg i. Den gir god beskyttelse mot solen.

Ofte er en kortermet drakt best egnet for småbarn fordi de har problemer med å kle seg. En langermet drakt er vanskeligere å kle og av når barna er små, spesielt når det er litt fuktig. Det er viktig å huske at små barn ikke bør utsettes for direkte sollys i svært lange perioder. Men en UV-drakt gir i det minste god beskyttelse slik at den kan være litt bading og strandlek selv for de minste barna.

Reima Odessa er akkurat som deres Galapagos modell for større barn, en virkelig deilig designet UV-drakt. Den er tilgjengelig i mange fine farger og mønstre å velge mellom, og vi er virkelig imponert over Reimas stilsans. Det er søtt og vakkert på samme tid. Klart våre favoritter i form av utseende og design.

UV-drakten har en glidelås foran som gjør det enklere å bruke av og på. Materialet består av 80% polyester og 20% elastan, akkurat som Reimas andre drakt.

Alt i alt er dette en god, glatt og enkel å bruke UV-drakt som er veldig bra for små barn. Vi setter pris på at Reima har utviklet en modell med de små badeanleggene i tankene. Solbeskyttelse er spesielt viktig tidlig i livet, og Reima Odessa er et godt alternativ som er både ryddig og funksjonelt.


Lindberg Bali UV-drakt UPF 50+

Lindberg Bali UV-drakt

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

Når vi sier Bali vil du sikkert tenke på stranden, solen og ikke minst bølger og surfing. Denne UV-drakten symboliserer alt som er så fantastisk forbundet med det indonesiske ferieparadiset.

Lindberg Bali er en UV-drakt for barn som har samme design som deres Barcelona, men med korte ermer og ben. I korte perioder på stranden, hvor du har mulighet til å sitte i skyggen mye av tiden, kan en kortermet drakt være jevnere. Mange barn føler seg mer frie og mobile i korte ermer, samtidig som de gir god beskyttelse for skuldre og rygg som ellers er mest utsatt for solens UV-stråler.

Akkurat som Lindbergs andre drakt, er dette en veldig fin variant i 83% polyamid og 17% elastan. Den kan vaskes i maskin og er generelt enkel å vedlikeholde og bruke. Den er tilgjengelig i tre forskjellige farger, selv om serien varierer fra en butikk til en annen.

Langermede drakter gir bedre beskyttelse, men noen barn synes det er vanskelig for dem og føler seg litt fanget. Hvis du vil ha en kortermet versjon, er Lindberg Bali et veldig flott alternativ. En super fin kortermet UV-drakt for barn som er både komfortabel og stilig enkelt!


Kuling UV-klær

KULING Rhodes Mønstrett UV-sett

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelse:UPF 50+

Disse UV-draktene fra Kuling har et par store fordeler. Fremfor alt er de veldig billige, og det er en rimelig solbeskyttelse å kjøpe for barna for sommeren. I tillegg skiller de seg fra mange andre UV-drakter i materialfølelsen og i de matte fine tonene.

Kuling Whitsunday UV-drakter er laget av 80% nylon og 20% elastan. Nylon er i utgangspunktet det samme materialet som polyamid. Det er en lett og elastisk drakt som sitter veldig komfortabelt. Det er lett å kle takket være glidelåsen på forsiden.

Selv om denne UV-drakten er ganske billig i pris, har ingenting blitt ofret når det gjelder kvalitet. Materialet er slitesterkt og solbeskyttelsesfaktoren er god. Drakten har lange armer og ben og gir virkelig god beskyttelse til hele kroppen. Det er kanskje hovedsakelig design som gjør at prisen kan holdes lav, da det er en veldig enkel fargestil av drakten. Noen liker det, mens andre tanker at det ligner en pyjamas. I alle fall synes vi det er en fin drakt, og den er veldig funksjonelt.

Hvis du vil ha noe enkelt, men veldig nyttig, er Kuling Whitsunday en veldig fin og billig langermet UV-drakt for barn. Vi er veldig glade i den, og den er tilgjengelig i flere fine farger.


Vanlige spørsmål om UV-drakter og materialer

Her svarer vi på noen vanlige spørsmål som forbrukerne vanligvis spør seg selv om UV-draktene og materialene de er laget av.

Hva er UV-klær?

UV-klær er funksjonelle plagg designet for å beskytte mot solen. Noen ganger kalles de bare solbeskyttelse.

UV står for ultrafiolett og refererer til strålingen fra solen som vi er utsatt for, spesielt om sommeren her i Norge. Alle mennesker bør beskytte seg mot for mye sollys, men barn er spesielt følsomme for UV-stråling. Derfor er det vanlig å gi barna sine UV-klær til å bruke både under utendørs lek på land og i forbindelse med strand og basseng bading.

Hva betyr UPF?

UPF er en engelsk forkortelse og står for Ultraviolet Protection Factor. Det er et standardisert tiltak for å måle hvor effektivt stoffet i klærne beskytter mot solen. Klær med UPF-beskyttelse gir både beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråling.

En UPF på 50 slipper bare gjennom 1/50 av solens stråler, og gir en solbeskyttelse på 98 prosent.

Hva er polyamid?

Polyamid er også kjent som nylon. Det er et materiale med mange fordeler, inkludert at det er sterkt og veldig holdbart. I UV-klær bidrar det til å holde solstrålene unna, mens det er et materiale som avviser vann på en annen måte enn for eksempel bomull som lett blir tung å bære i vannet.

Ulempen med polyamid er at det ikke er så bra for miljøet som det er et syntetisk materiale basert på olje. I tillegg brukes noen kjemikalier ofte i produksjonen av fibrene til stoffene basert på polyamid. Klærne selv er gode og inneholder ingen giftstoffer eller lignende, og når det gjelder UV-drakter, er dette uten tvil hovedmaterialet som brukes, i forbindelse med elastan.

Hvor godt beskytter en UV-drakt mot solen?

Alle UV-draktene vi har sett på har en UPF på 50+, som gir en solbeskyttelse som holder unna 98% av strålingen. Det kan sammenlignes med andre plagg for å få en bedre ide om beskyttelsen gitt.

En standard bomull T-skjorte gir ca. UPF 10-15. Hvis det er hvitt, gir det litt mindre beskyttelse, fargede klær litt mer. Ting som kommer inn i bildet er plaggets:

  • Størrelse
  • Farge
  • Tetthet

UV-drakter har en svært høy tetthet og gir derfor veldig god beskyttelse. Langermede drakter gir selvfølgelig den aller beste beskyttelsen. Sammen med en god solhatt er barnet veldig godt beskyttet mot solen. Det er selvfølgelig godt å fortsatt være forsiktig og ikke tilbringe lengre perioder i direkte sollys, spesielat viktig er dette når barnet er lite.

Recent Posts