Beste strandtelt 2024: Beskytt barna mot solen i et UV-telt


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Slappe dager på stranden er noe de fleste liker. Spesielt når solen skinner og temperaturen stiger. Men hvis du har små barn, er det viktig å sørge for at de er beskyttet mot solens farlige UV-stråler. I denne artikkelen skal vi se nærmere på strandtelt, en av de beste og mest effektive formene for solbeskyttelse!

Blått strandtelt satt opp på en sandstrand

Hvilket strandtelt / UV-telt er best i test?

Hvis du vil ha et enkelt, rimelig og velfungerende strandtelt, kan vi varmt anbefale X-Trail Beach Tent. Et solid, romslig og svært praktisk lite UV-telt!

X-Trail Beach Tent

Det beste alternativet hvis du har små barn, er å bruke Aero-Moov pop-up reiseseng med solbeskyttelse. Den er selvsagt litt dyrere, men du kan bruke den overalt, både på reise, hjemme, ute og inne. Solskjermen må kjøpes separat.

Aero-Moov Pop-Up reiseseng med solskjerm

Du finner mange flere strandtelt lenger ned i artikkelen!

Se også våre tips til gode UV-klær og solhatter for å beskytte barna mot solen på stranden!

Er strandtelt bedre enn annen solbeskyttelse?

Strandtelt på stranden i nærheten av havet, solen begynner å gå ned

Det er flere grunner til at strandtelt er bedre enn de fleste andre typer solbeskyttelse. Den viktigste grunnen er imidlertid at de gir tilnærmet 100 % beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler.

Mange andre typer solbeskyttelse, for eksempel solkrem, gir bare delvis beskyttelse og slipper gjennom en del av solstrålene. Andre varianter, som UV-dresser, beskytter ikke hele kroppen, slik at f.eks. ansiktet blir ganske eksponert.

Men med et telt som barna kan krype inn i, kan de komme seg helt bort fra solstrålene når det trengs. Når himmelen er skyfri og man er ute på stranden, er det godt å ha et område der man kan flykte fra solen.

Som voksen kan det også være veldig deilig å kunne krype inn i et beskyttende telt når varmen blir for sterk. Det er også praktisk å ha et kjølig sted å oppbevare kjølebagen, mobiltelefonen og andre varmefølsomme gjenstander.

Til slutt er et strandtelt supert hvis du har med deg hund på stranden. Den kan trenge et sted å hvile og kjøle seg ned når det er varmt. En vannskål og et strandtelt er livreddende for våre firbeinte små venner!

Sammenligning av mange forskjellige solbeskyttelsestelt

I guiden nedenfor viser vi mange forskjellige modeller av strandtelt. Noen av variantene er kun tilpasset barn, mens andre gir god plass til at du som voksen kan krype inn i dem.

Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite hvilket telt som passer best for deg og dine barn. Derfor sammenligner vi ting som størrelse, merke og design og trekker frem fordeler og ulemper ved hver enkelt modell. Ved hjelp av denne guiden håper vi at du kan finne et telt som vil gi deg og barna dine god beskyttelse mot solen om sommeren.

X-Trail Beach Tent

X-Trail Beach Tent
 • Lengde: 150 cm
 • Bredde: 200 cm
 • Høyde: 130 cm
 • Vekt: 1,8 kg

Vi starter denne guiden med et ganske heftig telt fra X-trail. Denne modellen kan med fordel brukes både til å gi barna beskyttelse mot solen. Men det har også nok plass til at du som voksen kan krype inn når det blir for varmt.

Totalt måler bunnen av teltet 150 x 200 cm. Det er 130 cm høyt på det høyeste punktet. Det er med andre ord god plass til at barna ikke bare kan gjemme seg for solen, men også leke eller spille spill.

Et stort pluss med akkurat denne modellen er at den veier svært lite. Med sine knappe to kilo utgjør den knapt noen ekstra belastning i sekken.

Noe som dessverre kan betraktes som en ulempe, er at dette strandteltet fra X-trail har en ganske stor åpning. Det betyr at selv om teltet er lukket, kan det komme mye sollys inn, spesielt hvis solen står lavt. Det er selvfølgelig mulig å lukke teltet helt, men det er bare disse to posisjonene som er tilgjengelige.

Monteringen er relativt enkel. Lange stenger går gjennom duken og holder strandteltet oppe. Det kan også forankres i bakken eller sanden ved hjelp av pigger og kroker.

Og ikke minst er designet svært tiltalende. Med klare blå farger, svarte trykk og en avrundet form passer teltet perfekt inn på en solrik sommerdag. Dette er et litt enklere telt som kan passe for dem som har et litt strammere budsjett.


Fatboy Miasun strandtelt

Fatboy Miasun strandtelt
 • Lengde/dybde: 150 cm
 • Bredde/diameter: 220 cm

Fatboy er et varemerke som du kanskje kjenner igjen når det gjelder møbler. De har blant annet utviklet en populær og stilig saccosekk som finnes i mange hjem. Merket er kjent for smarte og innovative løsninger, noe som også gjelder for dette teltet.

Fatboys Miasun strandtelt har en svært enkel utforming. Det består av to stenger i den ene enden som når en ganske god høyde. Fra disse stolpene går det et stykke duk ned, helt ned til bakken på den ene siden og litt over bakken på den andre.

Stoffet er festet til bakken med knagger og snorer som holder det stramt og på plass. Modellen er altså helt åpen på sidene. Designet er enkelt, men likevel stilig, med et stripete stoff som fås i en rekke flotte farger.

Fatboy Miasun er som nevnt helt åpen på begge sider. Det har selvsagt både fordeler og ulemper.

Den store fordelen er at barna kan oppholde seg i teltet uten å måtte skjermes fra alle andre. De kan få skygge, samtidig som de kan være sosiale med dem som sitter utenfor teltet i solen. Siden strandteltet heller ikke har noen bunn, er det også mulig for barna å leke i sanden samtidig som de er beskyttet mot UV-stråling.

Det som ikke er optimalt, er selvfølgelig at teltet gir mindre skygge når solen står lavere, da den kan skinne inn gjennom sidene. Det er selvfølgelig mulig å justere posisjonen slik at teltet står med duken vendt mot solen. Men det krever at teltet flyttes noen ganger om dagen for å optimalisere skyggen.

Fatboy Miasun er først og fremst en modell for deg som er ute etter et litt mer åpent telt. Som en parasoll på stranden, men enda mer omfattende og med mer og bedre skygge.


AeroMoov Pop-Up reiseseng med solskjerm

Aero-Moov Pop-Up reiseseng med solskjerm
 • Utvendige mål på reisesengen: 130 x 92 x 63 cm.

Dette er et alternativ for deg som har små barn som kan ha behov for å ta en lur på stranden. Da kan denne reisesengen med solskjerm være det perfekte valget.

Sengen er en av de mest allsidige på markedet. Den har vunnet flere priser og er en svært populær reiseseng. Selve sengen er omsluttet av et beskyttende stoff som gjør at den også kan brukes som lekegrind.

Perfekt når du vil holde et ekstra øye med barnet ditt. Veggene er gjennomsiktige, slik at du hele tiden kan se hva barnet gjør, samtidig som det kan se ut og ikke føler seg så innestengt.

Monteringen er kanskje det beste med Aero-Moov reiseseng. Den kan plukkes opp på bare noen få sekunder og er deretter klar til bruk. Inuit-madrassen kan heises opp et stykke over bakken for de som ønsker det.

Som vi har nevnt, følger det også med en solskjerm. Denne beskyttelsen er en bue som spennes over sengen og hagen. På denne måten er barnet beskyttet mot den sterke solen når det sover.

Trekket gjør det også mulig å bruke sengen og veggene som et strandtelt for barn. De gjennomsiktige veggene gjør at du fortsatt kan være sammen med barnet ditt selv om det er inne i teltet. De er også luftige, noe som gjør det til et kjølig og behagelig sted å være hvis det blåser en bris.

Det bør imidlertid nevnes at disse produktene er blant de mer eksklusive i guiden. Men har du små barn som du ønsker skal kunne være med på stranden om dagen, mener vi absolutt at det kan være en god investering. Du vil få bruk for den på mange flere steder, siden den er praktisk å ha med seg stort sett uansett hvor du går.


Lilletroll Pop-up Strandtelt UV50+

Lilletroll Pop-up Strandtelt UV50+
 • Lengde: 150 cm
 • Bredde: 150 cm
 • Høyde: 90 cm

Det er ikke hver dag man kommer over et produkt som er like brukervennlig som Lilletroll Pop-up-strandtelt UV50+. Det er et praktisk og letthåndterlig pop-up-telt som leveres i en nyttig bærepose. Det er lett å se at dette teltet vil være perfekt til både hagebruk, stranddager og lek.

Lilletroll, kjent for sin omtanke og kvalitet, har utviklet dette strandteltet som er laget av UV50+ polyester. Dette betyr at det gir en utmerket beskyttelse mot solen, men det er også vanntett opptil 1000 mm, noe som gjør det ideelt for utendørs bruk i mange ulike værforhold.

Teltet måler 150 x 150 cm med en høyde på 90 cm når det er slått opp. Dette gir et koselig sted for både store og små, med plass nok til at man kan sitte og spise, leke eller bare slappe av i ly for den sterke sommersolen eller den typiske sommervinden. Når teltet er sammenfoldet, er det bare 65 cm i diameter og ca. 5 cm tykt, noe som gjør det ekstremt kompakt og lett å transportere.

Et annet pluss med Lilletroll Pop-up-strandtelt UV50+ er de smarte nettingpanelene som gir god luftsirkulasjon. Dette gjør at det ikke blir for varmt inni teltet selv på de varmeste sommerdagene.

Monteringen er også veldig enkel, siden dette er et pop-up-telt. Det betyr at det kan settes opp og tas ned på få sekunder, noe som gjør det perfekt for familier på farten.

Dette er uten tvil et flott produkt for de som ønsker en enkel, effektiv og stilig løsning for å beskytte seg mot sol og vind når de er utendørs. Det er det ideelle valget for piknik, camping, strandturer og til og med hagebruk. Med sin enkelhet og brukervennlighet er Lilletroll Pop-up-strandtelt UV50+ definitivt en verdig investering for enhver familie.


Swimpy UV-telt med ventilasjon

Swimpy UV-telt med ventilasjon
 • Dybde: 147 cm
 • Høyde: 87 cm
 • Bredde: 122 cm

Swimpy har en rekke forskjellige strandtelt på markedet. De er de billigere alternativene, og fungerer vanligvis ganske bra.

Modellen har et tynt nett som sørger for ventilasjon og lar luften strømme gjennom teltet på en svært behagelig måte. Teltet har en god dybde, og en del av materialet brukes som sittegruppe der barn kan krype rundt og voksne kan ligge og slappe av.

Denne modellen er ganske populær, men har også fått en del negative tilbakemeldinger, blant annet at det er litt vanskelig å montere og at det henger litt ovenfra. Vår erfaring er imidlertid at når man først har lært seg hvordan det fungerer, er det svært enkelt å slå det opp og folde det sammen igjen. Det går veldig greit, og teltet er enkelt å ta med seg.

Swimpy har flere gode UV-telt som du kan lese om nedenfor, men dette er det beste når det gjelder kjølighet og ventilasjon!


Swimpy UV-telt med oppbevaringsveske

Swimpy UV-telt med oppbevaringsveske
 • Høyde: 75 cm
 • Lengde: 155 cm
 • Bredde: 100 cm

Dette er et noe enklere produkt som kan passe for deg som er på jakt etter et telt som gir beskyttelse mot solen for de minste på stranden. Denne modellen er tilpasset barn og ikke noe som er spesielt lett for deg som voksen å få plass til.

Swimpys UV-telt er 150 x 100 cm i bunnen, men det er bare 75 cm høyt, noe som gjør taket litt for lavt for andre enn barn.

Med UFP 50+ på materialet som brukes i teltet, gir det god beskyttelse mot solens UV-stråling. Åpningen er ganske stor og kan slippe inn en del sollys. Men siden dette UV-teltet er så lett å flytte og snu, bør ikke dette være noe problem.

Et pluss er at stoffet som brukes, er OEKO-tex-sertifisert. Det betyr at det ikke inneholder stoffer som kan være skadelige for barnet.

Når du kjøper Swimpy UV-teltet, får du med en enkel oppbevaringspose som gjør det enkelt å ta med seg. Det du derimot ikke får med, er teltplugger. Dette ser vi dessverre som en ganske stor ulempe, fordi det kan føre til at teltet flyr bort eller ikke står stødig i vind.

Designet er ganske enkelt. Hele teltet består av et blått og ganske plastisk materiale som dessverre ikke gir den mest eksklusive følelsen. Men hvis du vil ha et litt enklere UV-telt som gjør jobben sin og gir skygge for barna, kan dette være modellen for deg.


Swimpy UV-telt Bamse

Swimpy UV-telt Bamse
 • Dybde: 100 cm
 • Høyde: 75 cm
 • Bredde: 155 cm

Bamse er en figur som er elsket av de fleste barn. Dette UV-teltet med motiv fra Bamse og vennene hans kan gjøre dagene på stranden enda morsommere, men også tryggere for barna.

Teltet ligner veldig på modellen over, både når det gjelder form og størrelse. Det måler 155 x 100 cm i bunnen og er 75 cm høyt. Med andre ord et UV-telt som først og fremst er beregnet på barn, og som kan være vanskelig å få plass til for deg som voksen.

Grunnfargen på dette produktet er blå. På sidene og toppen av teltet er det den klassiske logoen fra serien om Bamse. Det er også strandrelaterte bilder der Bamse og Lille Skutt seiler båten Victoria over vannet.

Stativet er laget av glassfiber, mens resten av modellen er laget av polyester. Akkurat som varianten over er dette et litt enklere strandtelt. Men det gir god beskyttelse mot solens stråler og kan bli spesielt verdsatt av alle barn som elsker Bamse.

Du får med en pose som teltet kan oppbevares og transporteres i når det ikke er i bruk. En ulempe er imidlertid at teltplugger dessverre ikke følger med, og det krever derfor litt kreativitet fra deg for å kunne forankre det i bakken.


Badabulle Anti UV-telt

Badabulle Anti UV-telt
 • Dybde: 58 cm
 • Høyde: 100 cm
 • Bredde: 125 cm

Dette er et av de minste teltene i guiden når det gjelder gulvareal. Det har en bredde på 125 cm, men en dybde på bare 58 cm. At det er så lite, betyr imidlertid at modellen tar svært liten plass og er veldig lett å ta med seg. En medfølgende oppbevaringspose gjør det enda mer praktisk.

Badabulle UV-telt er også svært enkelt å montere. En pop-up-funksjon gjør at du kan sette det opp hvor som helst uten problemer. Det tar bare noen få sekunder å få UV-teltet til å gå fra sammenfoldet til utfoldet.

Fire knagger, én i hvert hjørne, sørger dessuten for at teltet ikke velter, selv om det blåser på stranden.

Designet er tilpasset barn. En blå bunn med gule linjer og detaljer er for dem som ønsker et fargerikt telt. I tillegg er det malt en søt vaskebjørn på siden for å gjøre designet enda mer lekent.

Teltet gir god beskyttelse mot solens stråler. En ekstra liten klaff øverst i åpningen gir enda mer skygge inne i selve strandteltet.

Hvis du er på utkikk etter et litt mindre telt med en morsom design tilpasset barn, er dette en modell det kan være verdt å ta en nærmere titt på.


Nordbjørn Shadow UV-telt

Nordbjørn Shadow UV-telt
 • Dybde: 110 cm
 • Høyde: 110 cm
 • Bredde: 220 cm

Dette er et av de enkleste produktene i guiden. Likevel har dette teltet fra Nordbjörn det meste av det de fleste er ute etter når de skal kjøpe et Uv-telt til barna sine.

Til å begynne med har modellen en fin design. En litt spissere og mer trekantet form kombinert med en litt mørkere blåfarge gir teltet et mer diskret utseende enn mange av de andre alternativene i guiden.

Settet leveres med både knagger til å holde teltduken oppe og teltplugger til å feste i bakken. Til tross for sin enkelhet er dette et av de største strandteltene i guiden. Bunnen måler hele 220 cm x 110 cm, så her får du plass til flere voksne.

En praktisk veske gjør det også enkelt å ta med seg Nordbjörn strandtelt. Med UFP 50+ gir det god beskyttelse mot solens sterke stråler.

En ulempe er at åpningen er ganske stor i forhold til resten av teltet og slipper inn en del sollys hvis den vendes i feil retning.

Det største minuset er imidlertid at monteringen av dette strandteltet kan ta litt tid. Stengene skal settes sammen og alle skal tres gjennom de riktige hullene i teltet på riktig måte. En jobb som kan være litt vanskelig å få til, og som også er ganske tidkrevende.

Kort sagt er dette et telt for deg som er ute etter noe stort og solid, men som ikke er ute etter de mest eksklusive produktene. Hvis du er ekspert på å sette opp telt og ikke har noe imot litt mer komplisert montering, er dette en modell vi kan anbefale på det varmeste.


Swimpy UV-telt Babblarna

Swimpy UV-telt Babblarna
 • Mål: 155 x 100 x 75 cm

Swimpy har produsert et nytt UV-telt for mindre barn. Denne modellen har motiv av Babblene rundt hele teltet. Babblene er svært populære figurer, spesielt blant de aller minste.

Teltet har en UPF-klassifisering på 50+, noe som gir svært god beskyttelse mot solen. En grønn bunn med bilder av Babblers på både taket og bakveggen gjør at designet vil falle i smak hos de fleste barn.

Dette strandteltet er en litt enklere modell. Det er enkelt å sette det sammen på stranden og sette det ned på bakken. En ganske bred bunn kombinert med et relativt lavt tak gjør at teltet står ganske stabilt selv uten forankring.

Teltet leveres med en pose som gjør det enkelt å oppbevare og bære. Det bør nevnes at dette er en litt enklere modell.

Et stort pluss er imidlertid at Swimpys UV-telt med Babblarna-motiv faktisk kan vaskes i maskin. Det gjør det enkelt å holde teltet rent og friskt enda lenger.

Ulempen er kanskje først og fremst plassen. Produktet er ikke veldig dypt, og har du mange eller litt større barn, er det ikke sikkert at alle får plass samtidig. Designet er imidlertid vanskelig å slå for alle de barna som elsker Babblarna.


Jotex Shading UV-telt

Jotex Shading UV-telt
 • Høyde: 110 cm
 • Bredde: 145 cm

Vi avrunder denne guiden med et UV-telt fra Jotex. Skyggemodellen er ideell for stranden, men også for lek innendørs eller i hagen.

Denne varianten kan betraktes som mellomstor med en grunnflate på 145 x 119 cm. Det er absolutt plass til både voksne og barn i teltet hvis du ønsker det.

Et pluss er at bunnen av teltet strekker seg litt ut over overflaten. Det betyr at barna får ekstra plass til å være og leke.

Designet er enkelt og er et av de mer diskré og samlende alternativene i denne artikkelen. Den mørkeblå fargen er fin, og selve formen på teltet er ganske klassisk.

Også monteringen er klassisk, og modellen har ingen pop-up-funksjon. Selv om det er ganske mange deler som skal monteres, er det selvfølgelig enda mer praktisk med de modellene som ikke trenger å demonteres for å foldes sammen.

Forankring for å sikre at teltet ikke velter eller blåser bort er inkludert. En modell som denne kan ikke vaskes i maskin, men må rengjøres på annen måte, for eksempel med en fuktig klut. Noe som kan klassifiseres som en ulempe, spesielt for de med barn der det ofte søles mye.


Hva du bør tenke på når du kjøper strandtelt til barn

Det er en del ting du bør tenke på når du skal kjøpe et strandtelt til de varmeste sommerdagene, spesielt hvis det er til barna dine. Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Størrelse på teltet

Noen telt er laget spesielt for barn og er ganske små. De har for eksempel ofte ganske lav takhøyde. Dette kan gjøre det vanskelig for voksne å få plass i teltet.

Hvis du vil ha et telt der du kan leke sammen med barnet ditt, kan det derfor være smart å velge en modell som er litt høyere. Alternativt kan du gå for et strandtelt med litt større åpning.

På den måten kan barnet sitte i teltet mens dere sitter ute, uten at det er noe problem å leke med hverandre.

Lett å flytte

Det er også viktig at teltet er enkelt å flytte. Spesielt hvis det har en litt større åpning som slipper inn litt sol hvis det vender feil vei.

Å kunne rotere teltet etter hvert som solen flytter på seg, sikrer at barnet kan oppholde seg i skyggen hele dagen. Hvis teltet har mange teltstenger som er vanskelige å få ned i bakken eller sanden, kan det bli et tungvint prosjekt.

Guiden over viser en variant der poser på sidene av teltet fylles med sand som forankring. Dette er et veldig enkelt system som er perfekt for stranden.

Montering

For noen kan det å sette opp et telt være en stor utfordring. Hvis du er stresset, kan selv en liten konstruksjon skape mye hodebry. Hvilke stenger skal hvor, og hvordan unngår man at teltet velter?

Hvis du føler at du står fast, kan et pop-up-telt være til stor hjelp. Ofte tar det bare et minutt eller noen få sekunder å sette det opp.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de fleste designene i guiden ovenfor er ganske enkle. Selv de teltene som ikke har en popup-funksjon, men en mer klassisk design, er selvsagt ikke like vanskelige å sette opp som store campingtelt eller campingvognfortelt.

Vi håper at denne artikkelen har vært nyttig og at du har lært litt mer om strandtelt for barn. Med denne guiden håper vi at du kan finne en modell som beskytter barna dine mot solens sterke stråler i sommer.

Recent Posts