Beste innendørsskoene for barn 2024: Perfekte joggesko for innendørs bruk


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

For mange barn er gymtimen høydepunktet på skoledagen. Det blir selvfølgelig enda morsommere med et par stilige og gode joggesko. Her anbefaler vi mange gode innesko som passer til skoleidrett, innebandy, fotballtrening eller andre aktiviteter i gymsalen!

innendørssko for barn

Hvilke innesko for barn er best i test?

En av våre absolutte favoritter er Adidas Ligra 7 Kids. Dette er en svært allsidig sko som passer til de fleste idretter som skoleidrett, innebandy, håndball og andre lignende idretter. Klassisk utseende, tilgjengelig i størrelser fra ca. 32-39.

✅ God sko for de fleste idretter

Adidas Ligra 7 sko i en klassisk fargekombinasjon designet spesielt for barn.

Blant skoene til innendørsfotball/futsal liker vi godt Nike Jr. Zoom Mercurial Vapor 15 Academy IC. En moderne sko med lav vekt og et skikkelig kult utseende. Finnes i flere farger og i størrelser fra ca. 27-39.

✅ Veldig fin innendørs fotballsko

Nike Jr. Zoom Mercurial Vapor 15 Academy IC sko i skinnende design.

Til slutt vil vi anbefale et par allroundsko fra et litt undervurdert merke, nemlig Hummel Junior AEROTEAM III JR LC. Virkelig komfortable og solide gymnastikksko som passer perfekt til de fleste innendørsidretter!

✅ Perfekt for skoleidrett

Hvite Hummel Junior AEROTEAM III JR LC sko med sorte detaljer og beige såle for innendørs bruk.

Flere innendørssko finner du lenger ned i artikkelen!

Se også våre tips til vanlige joggesko for barn!

En titt på 10 stilige innendørstreningssko for barn

Nedenfor har vi listet opp 10 ulike modeller som er populære akkurat nå. Vi har inkludert flere forskjellige merker og forsøkt å velge sko i ulike stiler.

Vi har både allroundmodeller som passer til de fleste idretter, og litt mer nisjepregede varianter som for eksempel fotballsko.

Se også vår guide til behagelige barnesko til våren og sommeren!

Hummel Junior AEROTEAM III JR LC

Hvite Hummel Junior AEROTEAM III JR LC sko med sorte detaljer og beige såle for innendørs bruk.

Sjekk prisen på:

Forestill deg en sko som ikke bare ser bra ut, men også gir barnet ditt den støtten de trenger når de er aktive innendørs. Hummel Junior AEROTEAM III JR LC er svaret!

Dette er ikke bare hvilken som helst sportsko. Den hvite designen med sorte detaljer, og en elegant beige såle gir et tidløst og stilig utseende. Men det er funksjonene som virkelig gjør denne skoen til et fremragende valg.

Hummel har lenge vært kjent for sine kvalitetsprodukter, og denne modellen er intet unntak. Med en øvre del i mesh, puster skoen godt og holder føttene kjølige. Den forsterkede tåkappen i kunstskinn sørger for at skoene holder seg fine over tid, selv etter mange timers bruk.

En av de beste egenskapene ved AEROTEAM III JR LC er borrelåslukningen over elastiske snørebånd. Dette betyr dobbel sikkerhet: skoene sitter godt på foten, men er samtidig enkle å ta av og på. Perfekt for små hender som ikke vil kaste bort tid før gymtimen!

Mellomsålen i EVA gir ekstra komfort og støtte, slik at barnet ditt kan bevege seg fritt uten ubehag. Og med den merkefrie yttersålen i gummi, trenger du ikke bekymre deg for merker på gymgulvet.

Enten det er for en runde med innebandy, skolegym eller annen innendørsaktivitet, vil Hummel AEROTEAM III JR LC gi barnet ditt den støtten og komforten de fortjener. Dette er virkelig den ideelle allround-skoen for unge, aktive føtter. Funksjonalitet og stil går hånd i hånd med denne modellen fra Hummel. Gjør et smart valg for barnets idrettsopplevelser!


Adidas X SPEEDPORTAL.4

Adidas X SPEEDPORTAL.4 sko i neongul farge for innendørs sport.

Sjekk prisen på:

Denne skoen er designet for alle fotballglade barn der ute. Med et sporty og stilig design kombinert med praktiske funksjoner vil den gjøre barnet ditt uslåelig på banen.

Den neongule fargen kombinert med de klassiske tre Adidas-stripene gjør dette til en modell som de fleste fotballglade barn vil sette pris på. Selv om designen ikke er den mest diskrete, er den stilig og passer de fleste.

Skoen er som nevnt spesielt utviklet for å spille fotball. Den mer spisse designen gjør at barnet ditt får et godt treff både ved pasninger og skudd.

En ulempe med slike sko er at de ikke er de mest ergonomiske. Det finnes andre varianter i guiden som har mer demping og som bedre takler det harde underlaget som idrettshallene ofte tilbyr.

Så hvordan er den som allround sportssko? Svaret på det spørsmålet er at Adidas X Speedportal fungerer helt fint til alle aktiviteter på treningssenteret.

Den har et godt grep og er ganske lett, noe som gjør det enkelt å løpe og svinge raskt, noe som er viktige egenskaper. Men hvis du er ute etter det mest komfortable for barnet ditt, kan det finnes andre varianter som har mer å by på.


Adidas Ligra 7 Kids

Adidas Ligra 7 sko i en klassisk fargekombinasjon designet spesielt for barn.

Sjekk prisen på:

Ligra 7 Kids fra Adidas er en sko som fungerer veldig bra til de fleste idretter og idretter. Hvis du er på utkikk etter noe som barnet ditt kan bruke uten problemer i det meste som skjer i gymsalen på skolen, kan dette være det riktige valget.

Modellen har et diskret, men likevel stilig design. En svart bunn med Adidas’ klassiske tre striper på siden i hvitt gjør den til et stilig alternativ som de fleste barn vil like.

Skoen er litt mer stump i utformingen. Selv om den kanskje ikke er optimal for idretter som fotball, der den skal brukes til å sparke med, gir den litt mer solide utformingen god støtte. Dette gjør det lettere for barnet ditt å snu seg raskt uten å risikere skader.

Et annet pluss er at dette er en av de mest støtdempende skoene i guiden. Den tykke sålen er god til å håndtere det harde gulvet som ofte finnes i innendørsidretter. Alt fra føtter til knær skånes ved å ha en sko med en litt kraftigere såle som denne.

Hvis barnet ditt driver med andre innendørsidretter enn fotball, kan en modell som denne også være et stabilt valg. Den fungerer utmerket til håndball og innebandy, for å nevne noen idretter.

Kort sagt, en god sko som leverer på de fleste områder. Den tilhører de litt mer eksklusive variantene i guiden, men er etter vår mening et rimelig alternativ.


Adidas Super Sala J

Adidas Super Sala J sko med en strømlinjeformet design for innendørs fotball.

Sjekk prisen på:

Som du ser, er mange av skoene i denne guiden fra Adidas. Dette skyldes i stor grad at Adidas er et av de største og beste merkene når det gjelder sportssko. Selv når vi snakker om innendørsidretter, er en produsent med Adidas’ erfaring rett og slett vanskelig å slå.

For det første er Super Sala en sko med et design som skiller seg ut. Den har en svart bunn med gult stoff på innsiden og et stort gult felt ved hælen. Adidas’ tre striper er godt synlige i en knallrød farge på siden av skoen.

Dette gir et sporty og raskt inntrykk. Etter vår mening er dette en av de kuleste skoene i denne guiden.

Dette er først og fremst en fotballsko. Den har den litt spissere formen som gjør den optimal for skudd og pasninger. Men modellen har også andre egenskaper som gjør den perfekt som allroundsko til skoleidrett.

Super Sala fra Adidas har blant annet mer støtdemping enn mange andre fotballsko. Det gjør den til et litt mer skånsomt valg og gjør den mer behagelig å løpe i. Sålen har godt grep og gjør det mulig å svinge raskt uten problemer.

En annen ting som kan nevnes som et stort pluss er at de har sørget for at dette er en sko som vil vare lenge. Sålen er slitesterk og har en ekstra forsterkning ved tåen. Tåpartiet er et av de områdene på sko som vanligvis gir etter først, og forsterkningen kan dermed øke levetiden mye.

Oppsummert er dette en veldig god sko som passer perfekt til både fotballtrening og gymtimer på skolen. Hvis barnet ditt tiltrekkes av en litt mer sporty og frekk design, er dette en modell du kan ta en nærmere titt på.


Puma FUTURE Z 3.4 IT

Puma FUTURE Z 3.4 IT sko i skinnende farger, klar for handling.

Sjekk prisen på:

Hvis du er på utkikk etter en fotballsko med svært god passform til barnet ditt, kan Puma Future Z være noe for deg. Denne modellen har mange gode egenskaper som gjør den til en sko med god presisjon og kontroll.

En tett og presis passform er kanskje det som skiller seg mest ut med denne modellen. Den sitter tett rundt foten og har et skaft som går opp en god del av benet. Skoen har ingen fold, men trekkes på som en sokk på foten.

Det betyr at den på en helt annen måte blir en del av foten når barnet spiller fotball. Noe som kan være en ulempe er selvfølgelig at skoen blir litt vanskeligere å ta på.

Puma Future Z er også perfekt for alle som vil skyte med litt ekstra presisjon. Pigger og andre strukturer på utsiden gir et bedre grep om ballen. Det blir med andre ord lettere, både å drible, men også å skyte med skru.

Designet er ikke for mye, men gir likevel en sporty følelse. En svart bakgrunn med neongule detaljer i form av Pumas logo og de små piggene gjør at skoen nesten minner om verdensrommet og en stjernehimmel.

Selvfølgelig er skoen kanskje ikke den beste allroundskoen av dem i guiden. Det finnes sko som har enda bedre demping og som takler de harde gulvene i idrettshallene bedre. Men for alle fotballglade barn er Puma future Z en av skoene vi kan anbefale på det varmeste.


Adidas Court Stabil Jr

Adidas Court Stabil Jr sko i rød, ideelt for innendørs sport.

Sjekk prisen på:

Hvis du synes de fleste allroundsko ser litt kjedelige ut, er Adidas Court Stabil Jr et godt valg. Modellen har det meste av det du leter etter i en stabil og ergonomisk sko til idrettstimene, men har tatt noen ekstra svinger når det gjelder designet.

I stedet for å gå i svart og hvitt, som mange andre allroundsko gjør, har de for eksempel tatt et litt mer vågalt fargevalg. En riktignok svart base, men med en rød såle og innside og mange andre røde deler av skoen. Dette fungerer veldig bra i kombinasjon med det store, tydelige hvite merket fra Adidas på siden av skoen.

Dette er en stabil sko som har rikelig med demping for å takle de harde gulvene som ofte forekommer innendørs. Adidas Court Stabil har også en innersåle for enda mer komfort og stabilitet.

Svette og varme føtter er selvsagt ikke noe gøy. Derfor har Adidas utviklet en innesko som slår det meste når det gjelder ventilasjon. Ganske store hull på overdelen i kombinasjon med et luftig stoff gjør at mye luft sirkulerer og sørger for at føttene ikke blir så innestengt.

Kort sagt er dette en veldig god sko hvis barnet ditt vil ha noe som fungerer i alle idrettsklasser. Selv om den for eksempel ikke er optimalisert for fotball, fungerer den godt til de fleste idretter. Hvis du er tiltrukket av den litt mer sporty designen, er Adidas Court Stabil et alternativ vi varmt kan anbefale.


Mizuno Stealth Star Jr

Mizuno Stealth Star Jr sko i nøytrale farger med et dynamisk design.

Sjekk prisen på:

Her er en sko for deg som kanskje vil se forbi de største merkene som Puma og Adidas. En modell som ikke minst har et design som skiller seg mye ut.

Mizuno Stealth Star har noe så unikt som en blå såle. Dette i kombinasjon med den hvite basen med røde fartsstriper gir et nesten futuristisk utseende. Med andre ord en sko som skiller seg ut fra mengden. Etter vår mening fungerer de ulike detaljene i designet godt sammen.

Ellers er dette en ganske klassisk allroundsko som gjør jobben sin uansett hvilken idrett barna driver med. En ganske tykk såle med en innebygd EVA-mellomsåle gir god demping og beskytter barnets knær og føtter.

Under sålen er det et ganske grovt mønster. Dette gir ikke bare et godt grep innendørs, men gjør også at Mizuno Stealth Star kan brukes når barna har utendørs gymnastikk om våren.

Til slutt kan det også nevnes at denne varianten har en litt spissere utforming enn de fleste andre allroundskoene i guiden. Det betyr at den også fungerer godt til fotball og andre idretter eller spill der man må sparke til en ball.


Nike Team Hustle D 10 FlyEase

Nike Team Hustle D 10 FlyEase sko i svart og hvitt, klare for kamp.

Sjekk prisen på:

Nike har produsert en sko for barn som etter vår mening er et av de stiligste alternativene i guiden. D 10 Fly Ease er en basketballsko som også kan brukes i kroppsøvingstimene til de fleste idretter og sportsgrener.

Med et høyt skaft gir denne varianten en helt annen stil og klasse når barnet ditt skal ha gym på skolen. Det svarte, litt mer rustikke underlaget sammen med et Nike-merke i sølv på siden gjør dette til et stilsikkert alternativ.

Skoen er også perfekt for yngre barn som ennå ikke har lært å knyte lissene selv. Den har snørebånd foran, men det er mest av estetiske grunner. I stedet strammes skoen med glidelås og borrelås øverst.

Grepet er også noe av det som skiller seg ut på denne modellen. Ulike mønstre under sålen er spesialdesignet for å matche trykket som påføres ulike deler av skoen. D 10 FlyEase vil dermed gi et utrolig godt grep i raske svinger.

Skoene er også laget for å tåle utendørs bruk. Tærne er forsterket for ikke å gi etter. En veldig tykk og ganske myk såle gir også utrolig god demping på harde gulv.

Hvis barnet ditt er interessert i basketball eller liker basketballsko, bør du absolutt ta en titt på denne skoen. En modell som fungerer like godt å bruke på trening som i friminuttene eller på skoleveien.


Nike Jr. Zoom Mercurial Vapor 15 Academy IC

Nike Jr. Zoom Mercurial Vapor 15 Academy IC sko i skinnende design.

Sjekk prisen på:

Dette er en av de mer eksklusive skoene i denne guiden. Nike Jr. Zoom Mercurial er et alternativ for alle som ønsker å ta fotballen litt mer på alvor. En forseggjort sko som er optimalisert for å levere på innendørsbanen eller på gata sammen med venner.

Til å begynne med er designet noe som skiller seg ut på denne modellen. Så å si hele skoen er dekket av et skinnende, bronselignende materiale. Dette gir et litt futuristisk preg, og det er definitivt en sko som vil vekke oppsikt i de fleste sammenhenger.

Nike Jr. Zoom Mercurial har ingen lisser. Elastiske materialer gjør at den kan bæres på foten som en sokk, og deretter strammes veldig godt. Perfekt for de barna som er lei av at skolissene går opp under trening.

Overflaten på skoen har også en viss struktur. Det gjør det enda enklere å skyve eller tilpasse skoen med større kontroll eller med en skrue.

Det er også lagt vekt på å minimere vekten på denne skoen fra Nike. På den måten blir den enda lettere og raskere å løpe i, og hindrer barnet minst mulig i fremdriften.

Sålen er ikke den tykkeste eller mykeste dempingen. Den gir mye energi tilbake og gjør det mulig å løpe fort. Men når det gjelder å være skånsom mot føttene, finnes det andre varianter som kan være enda bedre.

Alt i alt en sko av god kvalitet. Et av de beste alternativene i denne guiden for deg som vil ta fotballen på alvor og yte sitt beste hver eneste treningsøkt.


Puma J Varion V Ps

Puma J Varion V Ps sko i en unik blanding av farger og design.

Sjekk prisen på:

Et godt valg hvis du er på utkikk etter et par allroundsko til barnet ditt, kan være et par innebandysko. De har ofte et godt grep og er tilpasset for å takle det harde gulvet i en idrettshall.

Puma J Varion V er en sko for litt yngre barn. I stedet for lisser har den glatte borrelåser som gjør den enkel å ta av og på.

Hvis det er noe som kan nevnes som en ulempe, er det kanskje designet, som etter vår mening er litt kjedelig. Grå, svarte og hvite farger gir et litt hverdagslig preg, selv om noen liker en diskret sko som ikke skiller seg for mye ut.

Som nevnt er dette en innebandysko. Det betyr at den har en tykk og solid såle. I tillegg til å gi et svært godt grep, sørger denne sålen også for å dempe hvert eneste skritt på gulvet på en god måte. Dette reduserer risikoen for at barnet ditt får vondt i føttene under idretten.

Denne skoen fungerer spesielt godt ved raske sidebevegelser. Med tanke på at mange leker og konkurranser i skolegymnastikk handler om å kunne snu seg raskt og forflytte seg fra ett punkt til et annet, er dette perfekt.

Kort sagt, en veldig god sko som vi varmt kan anbefale til skolegymnastikk. Hvis du har et litt yngre barn som ikke er så plaget av den litt kjedeligere designen, er dette etter vår mening et av de beste allround-alternativene i denne guiden.


Hva du bør tenke på når du kjøper joggesko til barnet ditt

Som du har sett ovenfor, finnes det mange ulike modeller og typer sko på markedet. Det kan derfor være vanskelig å vite hvilken som er best for barnet ditt. Her er noen tips til hva du bør tenke på for å gjøre det litt enklere.

Allround eller spesifikk?

Ovenfor finner du sko som enten er veldig gode til en spesifikk idrett, eller som fungerer ganske bra allround. Avhengig av hva barnet ditt liker, kan det variere hva som er det beste valget.

Ganske vanlig er futsalsko, dvs. sko som er tilpasset for å spille fotball innendørs. De har ofte en litt spissere utforming og er perfekte for pasninger og skudd. Generelt sett er denne typen sko litt lettere.

Det er ikke noe problem å løpe fort eller skifte retning raskt med et par futsalsko. Ulempen er imidlertid at de ikke gir like god støtte til hele foten, og sålen er ofte litt tynnere og demper ikke like mye. Når det gjelder ergonomi, finnes det andre modeller som er litt bedre.

Bedre allroundsko er for eksempel innebandysko eller sko som ikke er designet for en spesifikk idrett. De har ofte en litt tykkere såle med mer demping. I tillegg har de en litt sløvere form som gir foten bedre støtte når du svinger.

Hvis barnet ditt spiller fotball på fritiden, er det ikke noe problem å bruke futsalskoene til sport også. Men hvis han eller hun ikke er spesielt interessert i fotball, vil et par allroundsko gi mer glede i flere idrettstimer enn et par fotballsko.

Snøring

En ting det kan være lurt å tenke på før du kjøper sko til barnet ditt, er snøringen. Mange, spesielt yngre barn, kan ha problemer med å knyte skoene selv. Da kan det være praktisk med et par med for eksempel borrelås som løsning.

Selv om barnet kan knyte skoene, er det alltid en risiko for at knuten går opp. Det er selvsagt ikke ideelt å måtte bøye seg ned for å knytte knuten, eller risikere å snuble i lissene.

Noen fotballsko har et snøreløst design med elastiske materialer som kan fungere utmerket. I tillegg er det ingen lisser på utsiden av skoen som kan være i veien når man skyter ballen.

Trenger jeg sko til gymsalen på skolen?

Vanligvis er det ikke nødvendig med innesko når barna er små, rundt 6-7 år. Da er det ofte mulig å velge mellom å gå barbeint, bruke sklisikre sokker eller joggesko. De fleste barn som er eldre enn det, foretrekker imidlertid sko, og det anbefales å bruke dem. Mange bruker innesko i skoleidretten fra starten av.

Det er praktisk å la barnet gå barbeint, men det har noen ulemper. For det første handler det om å beskytte barnets føtter. Det klassiske gulvet i idrettshallen er ofte laget av en slags plast og er hardt. Å løpe rundt på det barbeint eller i sokker er altfor hardt for barnets føtter.

Uten et par gode sportssko vil barnet ditt heller ikke kunne delta på et like høyt nivå i idrettsaktivitetene. Barnet ditt vil få det vanskeligere i idretter som krever raske vendinger fordi grepet blir dårligere. I tillegg er det alltid en risiko for å bli tråkket på av barn med sko, noe som selvfølgelig gjør vondt.

Endelig er det hygieniske grunner til at det er bra å ha noe på føttene. Fotvorter er vanlige og kan for eksempel være smittsomme på gulv der folk går barbeint. Små sår på føttene kan få infeksjoner fra gulvet, og brannskader kan oppstå når barnet sklir på gulvet. Det er altså mange gode grunner til å bruke sko i skoleidretten.

Vi håper at denne guiden har vært nyttig og at du har lært litt mer om joggesko til barn. I listen ovenfor håper vi at du kan finne et par som gjør at barnet ditt kan ha det gøy, enten det er i gymtimen, på fotballtreningen eller i friminuttene.

Recent Posts