Beste nattøy for gravide 2024: Pyjamas og nattkjoler for graviditet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å ha myke og behagelige klær til å sove i er alltid viktig, men når du er gravid eller ammer, blir dette enda viktigere. I tillegg til at nattøyene skal være myke og egnet for søvn, må de også tilpasse seg kroppens endringer og en voksende mage, eller at babyen din kan trenge mat når som helst.

Det finnes flere merker som er gode på å forstå behovene under graviditet og amming, og som har valgt å produsere fine nattklær. Her gir vi deg tips om noen av de beste pyjamasene og nattkjolene for gravide!

nattkjoler og pyjamas for gravide, tekst og bilde av en gravid kvinne som sover

Hvilke nattkjoler og pyjamas for gravide er best i test?

Vi er veldig begeistret for de fine nattøyet fra Boob. De er utrolig myke og behagelige mot huden, og fungerer utmerkt både under graviditeten og i ammeperioden.

✅ Utrolig komfortabel

Ribbet pyjamas-sett fra Boob med bukse og genser.

Vi anbefaler også å sjekke ut utvalget av nattkjoler og pyjamas hos Lindex. I deres MOM-serie finner du veldig fine soveklær som er både rimelige og utrolig komfortable for den voksende mamma-kroppen.

✅ Søt design til en rimelig pris

Lindex MOM-Nattkjole burgunder

Hvis du er ute etter noen rimelige basisplagg å sove i, kan vi anbefale å sjekke ut mammaklærne hos Bonprix. Prisverdige pyjamasbukser, nattkjoler og mye mer i enkle, men fine design!

✅ God pris og stort utvalg

Mamma-pyjamasbukser i holdbar bomull fra Bonprix.

Se flere behagelige soveklær for gravide lenger ned i artikkelen!

For den best mulige søvnen under graviditeten anbefaler vi sterkt å skaffe en stor og behagelig gravidpute!

Liste over nattøy for graviditet og amming

Her følger en liste over utvalgte, fine plagg å bære om natten for den best mulige søvnen som vordende mor, eller etter fødselen. Vi har inkludert forskjellige merker og plagg i ulike prisklasser.

Uansett om du foretrekker en todelt pyjamas, en lett og kjølig nattkjole, eller noe litt varmere, vil du kunne finne noe som passer for deg!

Polarn O. Pyret Stripet Nattkjole for Voksne

Voksen nattkjole fra Polarn O. Pyret med karakteristiske striper.

Polarn O. Pyret tilbyr en nattkjole i sin særegne stripete stil. Du kan få den i gult, lilla, beige eller lysegrønt med hvite striper, eller i blått med grå striper. Nattkjolen er laget i 100% bomull og er veldig myk og følsom. Den har lang erm med mansjetter ved håndleddene og slutter rett over ankelen. Sømmene er gjort ekstra myke og flate, for å ikke forstyrre søvnen din.

Bomullen som er brukt er 100% økologisk og har GOTS Organic-merking. Nattkjolen finnes i størrelsene XS-XL. Det myke materialet og den romslige passformen gjør at den kan passe fint å bruke mens du er gravid.

Den er ikke spesielt utviklet for gravide, men kan passe like godt som en nattkjole før eller lenge etter en graviditet. Med den avrundede halslinningen som ikke er spesielt vid, og uten en løsning for amming, passer den derimot ikke så godt om du enkelt vil ha tilgang til amming.


Polarn O. Pyret sett med bukse og genser

Polarn O. Pyret matchende sett med bukse og genser for voksne.

Polarn O. Pyrets voksen sett med bukse og genser i økologisk bomull er en moderne klassiker med en ny vri. Settet, som er tilgjengelig i voksenstørrelser, er perfekt for både hverdagsbruk og under graviditet, takket være sin komfortable og justerbare passform.

Designet er iøynefallende med sesongens striper og klassisk Polarn O. Pyret-stil. Genseren kommer med myke ribbede mansjetter ved halsen og ermene, mens buksen har en elastisk midje og ribbede mansjetter ved ankelen. Dette gir et stilfullt og samtidig praktisk utseende.

Når det gjelder størrelse, følger settet standardmål. Flere brukere rapporterer at settet føles behagelig og passer godt, men det er viktig å merke seg at enkelte har opplevd at buksen krymper betydelig i lengden etter første vask. For å unngå for korte ben, kan det være lurt å vurdere en større størrelse enn hva man normalt bruker.

Kvaliteten på stoffet trekkes frem som et stort pluss, med sin myke og behagelige følelse. Det er perfekt for avslapping etter en lang dag. Imidlertid har noen brukere kommentert at buksen kan tøye seg etter bruk, noe som kan føre til at den ikke sitter like godt over tid.

Samlet sett tilbyr Polarn O. Pyrets sett en fin kombinasjon av stil og funksjonalitet, spesielt egnet for kjøligere netter eller som kosetøy. Med sin høye kvalitet og passform, samt bærekraftig produksjon, er dette settet et utmerket valg for de som verdsetter både komfort og miljøbevissthet.


Boob Ribbet Amme-Nattkjole

Ribbet amme-nattkjole fra Boob med praktisk ammefunksjon.

Med Boobs ribbede amme-nattkjole får du et plagg som er utrolig mykt og behagelig å ha på. Den er laget i ribbestrikket jersey og har en u-formet hals. Skjørtet ender midt på lårene, og ermene strekker seg ned til albuen.

Den myke strikken sørger for at nattkjolen passer godt både under og etter graviditeten, og det er ingen gnagende sømmer eller andre ting som kan forstyrre søvnen din. Over brystet er det en smart løsning med to lag stoff, som gjør det lett å få tilgang til brystet for amming.

Nattkjolen kommer i en brun nyanse kalt pip og er tilgjengelig i størrelsene S-XL. I størrelse M er lengden fra skulderen 96 cm. Materialet som er brukt er hovedsakelig LENZING™ modal micro, men det er også blandet litt elastan for å øke mykheten.

Boob er et merke som spesialiserer seg på klær for gravide og ammende. De fleste av deres plagg har en dobbel funksjon slik at du kan bruke dem både under graviditeten og når det er på tide å amme barnet ditt.

Med høy kvalitet og materialer som er myke og slitesterke får du klær som er gode både for deg og planeten – og som tåler mye bruk. Materialene som brukes må oppfylle Boobs strenge krav, og de bruker blant annet økologisk bomull, økologisk ull, resirkulert polyamid og materialer som kommer fra raskt voksende eller ansvarlig forvaltede skoger.


Boob Amme-Nattkjole

Amme-nattkjole fra Boob med enkel tilgang for amming.

Hvis du liker stripete plagg, kan denne amme-nattkjolen fra Boob være noe for deg. Det er en kortermet nattkjole som slutter like over kneet, og stripene går på tvers i to farger: hvit og gråmelert.

Halslinningen har en kant i samme grå farge som finnes i stripene. Nattkjolen er behagelig å sove i takket være sitt myke materiale. Blir du vekket av et lite barn som trenger å amme, er det ingen problemer, nattkjolen er laget med Boobs smarte ammeløsning.

Med to lag stoff over brystet kan du enkelt amme. Nattkjolen fungerer også godt under graviditeten, det elastiske materialet gjør at den passer en voksende mage.

Dette smarte amme-nattkjolen som tilpasser seg kroppen din under og etter graviditeten er laget i bomullsjersey. 94% av materialet består av økologisk dyrket bomull, og resten er elastan, som gjør den elastisk. Nattkjolen er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL. I størrelse M er lengden fra skulderen 100 cm.

Det var en ganske hverdagslig hendelse som førte til at merkevaren Boob ble skapt. Grunnleggeren var ute med sin søster og hennes nyfødte nevø. Det var en kald og vindfull dag om høsten, og det var tydelig at det ble kaldt å amme.

Mia Seipel, grunnleggerens navn, mente at mødre fortjente det rette utstyret, og etter det begynte hun å utvikle det som ble Boobs første kolleksjon. Deres patenterte ammeplagg ble raskt populære, og med tiden har sortimentet av klær for gravide og ammende vokst. I dag kan du finne det meste du trenger hos Boob.


Boob Ribbet Pyjamas (Bukse og Genser)

Ribbet pyjamas-sett fra Boob med bukse og genser.

Når du ser etter en pyjamas med bukser og langermet genser, kan dette alternativet fra Boob passe for deg. Pyjamasen er laget av myk ribbet modal, som er veldig behagelig å ha på seg. Buksene er vide, og genseren har en omslagsmodell som gjør den godt egnet også under amming. I midjen er det en halvbred strikk, og både stoffet og strikken er elastiske, slik at pyjamasen kan tilpasse seg kroppens endringer.

Pyjamasen fås i størrelsene S-XL, og du kjøper genser og bukse hver for seg. Hvis du trenger ulike størrelser for overdel og underdel, er det derfor ikke noe problem, du kan enkelt tilpasse størrelsene slik at du får plaggene som passer deg best. Materialet er holdbart, 95% av det er LENZING™ modal micro, og resten er elastan, som bidrar til den myke følelsen. Pyjamasen har en farge som kalles pip, en ganske mørk brun nyanse.

Når du kjøper klær fra Boob, får du gjennomtenkte plagg av høy kvalitet, designet for å passe og være funksjonelle for deg som venter barn eller som nylig har fått barn og ammer. Mange av deres klær er skapt slik at de fungerer både under graviditeten og ammingen, slik at du ikke trenger å kjøpe like mange plagg.

Boob bruker bærekraftige materialer der klimapåvirkningen er så liten som mulig, og i sine valg tar de hensyn til miljøet. Siden 2022 har de vært en del av Bare Collective. Dette er en bedriftsgruppe med visjonen om at bærekraftig forbruk ikke lenger skal være unntaket, men bli den nye normen.


Boob Myke Undertøy

Mykt undertøy fra Boob designet for komfort.

Gjør graviditeten deg varm, eller liker du bare ikke å sove i så mye klær? Boob har undertøy i sitt sortiment som er så mykt at det passer å sove i. Deres amme-BH er en favoritt blant kundene, og med sin omslagsmodell passer den like godt når du er gravid som når du ammer.

Axelbåndene er brede, du slipper spenner og annet som kan gnage, og materialet puster og absorberer fukt. BH-en er laget i en myk og elastisk lyocelljersey, og du kan få den i farger som green pea, klein blue, lilac, soft pink, strong pink, brun, svart, tofu og gråmelert. Størrelsene er S-XL.

Føles amme-BH-en ikke riktig for deg, kan du i stedet velge deres amme-bralette, som kan passe bedre hvis du har en mindre byste. Også den er i en omslagsmodell, med smalere skulderstropper.

Materialet er det samme, en myk lyocelljersey som puster og absorberer fukt, og også denne braletten fungerer utmerket å bruke både under graviditet og ved amming. Den fås i fargene tofu og svart, og i størrelsene S-L.

Du kan kombinere overdelen som passer deg best med et par postpartum-truser. De er utviklet for å være støttende for mager som kommer seg etter fødsel. Forsiden har to lag med stoff, og med det myke materialet blir trusene både fleksible og støttende.

Har du gjennomgått et keisersnitt, kan de passe ekstra godt. Trusene er laget i lyocelljersey, og fås i størrelsene S-XXL og fargene tofu og svart. Selv om de er utviklet for tiden etter fødselen, har det vist seg at de også fungerer godt som graviditetstruser, og mange bruker dem også i ventetiden før fødsel.

Merkevaren Boob bryr seg mye om at du som vordende eller nybakt forelder skal ha det godt, og de ønsker å bidra gjennom klær som er behagelige og funksjonelle. At omsorg er et av deres nøkkelord er kanskje ikke så overraskende, men de nøyer seg ikke med omsorg for deg som skal bære plaggene.

I stedet ønsker de at det også skal være omsorg som gjennomsyrer alle steg i produksjonen, som for eksempel hvilke materialer som velges, transport, menneskene som arbeider i fabrikkene, og ikke minst vil de vise klimaet og miljøet omsorg.


Lindex MOM Ribbet Nattkjole med Blonder

Ribbet nattkjole med blonder fra Lindex MOM.

Lindex har skapt denne elegante og myke nattkjolen som en del av sin MOM-kolleksjon. Den er laget i et ribbet og elastisk materiale som følger kroppen din, og i v-halsen er det et vakkert blondedetalj. Nattkjolen er ermeløs med tynne skulderstropper, og ender rett over kneet. Ved skulderstroppene er det en smart løsning som gjør at du kan åpne et ytre lag og enkelt få tilgang for amming.

Materialet som er brukt kalles LENZING™ ECOVERO™. Det er en mer miljøvennlig variant av viskose, som kommer fra bærekraftig dyrkede skoger. Viskosen er blandet med noen prosent elastan, for å skape en ekstra myk og elastisk følelse i stoffet.

Passformen er rett, og i størrelse 40/42 er lengden 101 cm. Nattkjolen er tilgjengelig fra størrelse 34 opp til størrelse 52/54. Den er kun tilgjengelig i svart, noe som kan virke kjedelig, men også er et fargevalg som passer perfekt til plaggets stil.

MOM er Lindex sitt merke for mammaklær, klær som passer godt i den perioden når du er gravid og for den første tiden som forelder. Plaggene er laget for å fungere for en kropp som endrer seg og vokser, og tilbyr smarte løsninger for amming.

I sortimentet finnes blant annet gravidkjoler, gravidbukser, gravidleggings, undertøy for gravide og andre plagg som kan være behagelige å ha. Klærne er komfortable og tilpasningsdyktige og gir samtidig den støtten du kan trenge. Lindex har også klær for andre deler av livet, som passer for kvinner og barn. De tilbyr også kosmetikk og en del tilbehør og tilbehør.


Lindex MOM Nattkjole

Enkel og behagelig nattkjole fra Lindex MOM.

Dette er en av Lindex MOM-nattkjolene, og den er laget i en myk bomullsblanding. Den har korte ermer med v-hals og slutter rett over kneet. For at ammingen skal kunne fungere, er det en enkel knappelukking over brystet. Du kan velge om du vil ha nattkjolen i en lys gråmelert farge, eller om du vil ha den stripet i dusty pink.

I produksjonen av nattkjolen er økologisk bomull brukt, et alternativ der det ikke brukes genmodifiseringer eller giftige kjemikalier. På denne måten er det mye mer skånsomt for naturen enn dyrking av vanlig bomull.

Bomullen i nattkjolen er blandet med elastan og viskose, slik at du får en myk elastisk blanding som er behagelig å sove i. Passformen er litt større og det i kombinasjon med det elastiske stoffet gjør at dette er et plagg som kan fungere godt under den tiden du er gravid. I størrelse M er den 99 cm lang, og du kan kjøpe den i størrelse XS-XXL.

Merkevaren MOM tilhører Lindex. Det er merket de bruker for sin kolleksjon med mammaklær, som kan passe under tiden du er gravid og ammer. Lindex har eksistert siden 1954 og startet i Alingsås.

I begynnelsen var det undertøy som ble solgt, men på 1960-tallet begynte de også å selge andre dameklær. Klesfirmaet har hele tiden ekspandert, og raskere enn noen gang på 1980-tallet da en ny butikk åpnet hver annen uke.

På den tiden var Lindex i Sverige, Finland, Danmark og Storbritannia, og det var også da de begynte å selge barneklær. I dag er de et av Europas største moteselskaper med 450 butikker, og netthandel både i egne nettbutikker og via andre.


Lindex MOM Lang Nattskjorte

Lang nattskjorte for voksne fra Lindex MOM.

Denne nattskjorten fra Lindex sin MOM-kolleksjon er et romslig og behagelig nattplagg. Skjorten finnes i svart, dusty pink og light blue. Ved kragen er det et hvitt kontrastbånd som skaper en stilig effekt, ellers er nattskjorten ensfarget.

Den har lange ermer og ender ved kneet, men er litt kortere på sidene hvor den har avrundede splitter. Passformen er avslappet, med litt ekstra rom for en voksende mage. På forsiden har den en knappestolpe som går ganske langt ned, slik at amming ikke skal by på problemer.

Nattskjorten er laget i jersey av LENZING™ ECOVERO™, en variant av viskose som er mer bærekraftig enn tradisjonelt produsert viskose. Materialet kommer fra ansvarlig skogbruk og fremstilles i en prosess som har lavere miljøpåvirkning. Viskosen er blandet med elastan for å gi stoffet de ønskede egenskapene. Nattskjorten finnes i størrelse XS-XXL. I størrelse M er den 90 cm lang.

Kleskjeden Lindex har valgt å selge sine gravidklær og mammaklær under varemerket MOM. Lindex sitt mål er å gjøre en forskjell for fremtidige generasjoner, både ved å bry seg om miljø og klima, og ved å styrke kvinner.

De ønsker også å arbeide for menneskerettigheter. I sitt sortiment har de satset på prisgunstige klær for kvinner og barn, og også på undertøy, kosmetikk og i noen grad tilbehør. Tanken er at det skal finnes klær som passer til forskjellige deler av livet og også for ulike anledninger og stiler, slik at du alltid skal kunne finne det du leter etter hos dem.


Lindex MOM Pyjamassett

Stilig pyjamassett fra Lindex MOM.

Ønsker du en pyjamas som gjør det lett å slappe av? Dette ensfargede pyjamassetet med skjorte og bukser er virkelig mykt og kan få deg til å ønske å bli i sengen hele dagen. Pyjamasen finnes i fargene svart, dark dusty lilac, dark red og light dusty aqua.

Skjorten har knapper hele veien og har hvite bånd som gir en kontrasteffekt ved linningen, lommen og ermene. Siden du kan kneppe den opp helt ned, er det ingen problemer å bruke den når du ammer. Buksene har en ekstra bred elastikk som gjør at de kan fungere under hele graviditeten – og også tiden etter. Når magen ikke er like stor lenger, kan du enkelt brette ned kanten.

At pyjamasen er behagelig å bruke skyldes delvis den vide passformen, men den myke viskoseblandingen med elastan gjør også at stoffet er veldig mykt og behagelig. Viskosen er det miljøvennlige alternativet LENZING™ ECOVERO™. Du kan kjøpe pyjamassetet i størrelse S-XL.

Lindex startet sin virksomhet i Alingsås på 1950-tallet. De har gått fra å være et ganske lite selskap som solgte undertøy, til å ekspandere gradvis. Allerede på 1960-tallet begynte de å selge dameklær, og på 1980-tallet tok de inn barneklær i sitt sortiment.

Butikker ble tidlig åpnet i Danmark og Finland, og med tiden har de også ekspandert geografisk. For øyeblikket har de 450 butikker som finnes på 18 ulike markeder. I tillegg selger de klær online. Mye skjer gjennom deres egne nettbutikker, men de selger også i andres butikker. MOM er deres kolleksjon med smarte og behagelige klær for gravide og ammende.


Bonprix Mamma-Pyjamasbukser i Holdbar Bomull

Mamma-pyjamasbukser i holdbar bomull fra Bonprix.

Bonprix sine mamma-pyjamasbukser er perfekte om du ønsker et par myke bukser å sove i. Du kan bruke dem sammen med en valgfri overdel, noe som gjør dem til et fleksibelt alternativ. Buksene er tettsittende som leggings og har et ekstra høyt liv.

Dette gjør at de fungerer bra også når magen begynner å bli stor. De kommer i to-pakning, så du får et par svarte og et par i gråmelert. Pyjamasbuksene er ensfargede og har et enkelt design, noe som gjør at de lett kan kombineres med ulike overdeler.

Mamma-pyjamasbuksene er laget i en elastisk blanding. De grå buksene inneholder økologisk bomull, elastan og viskose, mens de svarte kun inneholder økologisk bomull og elastan. De finnes i størrelsene 32/34-52/54. Benene er lange, noe som er perfekt om du selv er høy. Er du kort kan det hende du må brette eller sy dem opp.

Det tyske motehuset Bonprix er et datterselskap i Otto-gruppen, og de startet sin norske virksomhet i 2009. De har et stort utvalg av rimelige klær for kvinner, menn og barn. Ambisjonen er å ha noe for alle, så det finnes moteriktige klær som følger trendene, men også enklere og mer klassiske modeller og basisplagg.

Du kan finne klær hos Bonprix som passer i ulike sammenhenger, for ulike deler av livet, og klær med ulike mønstre, farger og stiler. I tillegg til denne bredden i sitt utvalg, har de satset på å ha mange av sine klær også i større størrelser, og på den måten har Bonprix klær blitt tilgjengelige for flere personer.


Bonprix Ammenattkjole i Holdbar Bomull

Ammenattkjole i holdbar bomull fra Bonprix.

Her får du en søt ammenattkjole fra Bonprix. Kneppingen over bysten kombineres med en rynkeeffekt og skaper nattkjolens særegne utseende. Den er sjarmerende, men også funksjonell. Kneppingen gjør at du enkelt kan få tilgang til amming, og rynkene skaper ekstra rom som kan være nødvendig under graviditeten og den første tiden med ditt nyfødte barn.

Nattkjolen har en kort erm og slutter midt på låret. Et smalt blondebånd i halsutringningen og ved ermekanten bidrar til det søte utseendet. Snittet er ledig, så nattkjolen sitter relativt løst. Materialet kan følge med når magen vokser, så det fungerer både under graviditet og når du vil amme. Den finnes i fargene svart og gråmelert.

Ammenattkjolen er laget i en blanding der økologisk bomull er blandet med litt elastan og viskose, slik at du får et elastisk materiale som kan tilpasse seg etter kroppen din. Også blonden er elastisk, og laget i polyamid og elastan. Den økologiske bomullen gjør at dette klassifiseres som et bærekraftig produkt. Nattkjolen finnes i størrelsene 36/38-52/54.

Bonprix er et tysk motehus som selger klær for kvinner, menn og barn. De har også hjemmetekstiler i sitt sortiment.

Salget skjer hovedsakelig online, men de tilbyr også postordresalg via kataloger og har rundt 100 butikker i Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia. Selskapet har eksistert siden 1986 og var i begynnelsen mer begrenset.

For eksempel hadde den aller første postordrekatalogen 32 sider, noe som kan sammenlignes med dagens kataloger som alltid har over 200 sider og inneholder langt flere produkter. I Norge finnes ingen butikker, men salget skjer via nettet og kataloger. Virksomheten her startet i 2009.


Bonprix Mamma-/Ammenattkjole i Økologisk Bomull

Mamma-/ammenattkjole i økologisk bomull fra Bonprix.

Er du på jakt etter en nattkjole som både er sjarmerende og praktisk, kan denne nattkjolen i økologisk bomull være noe for deg. Grunnfargen er skifergrå, og hele nattkjolen er dekorert med små hvite prikker.

Nede ved kanten av nattkjolen er det et rødt hjerte, og ved ermekantene er det røde sløyfer – detaljer som gir nattkjolen et spesielt preg. Over bysten er nattkjolen laget i to lag, en løsning som gjør det enkelt å få tilgang til amming midt på natten.

For å være et soveplagg som fungerer gjennom hele graviditeten, er det draperinger på sidene som skaper ekstra rom for en voksende mage.

Materialet er økologisk bomull som er blandet med noen prosent elastan, for å gi mer stretch og bli enda mykere. Økologisk bomull inneholder ingen giftige stoffer og er mye mer skånsomt for miljøet. Mamma- og ammenattkjolen finnes i størrelser fra 36/38 opp til 56/58.

Hos det tyske merket Bonprix kan du alltid finne noe som passer. I det minste er det deres grunnide og ambisjon å ha noe for alle, og for alle sammenhenger. I tillegg til at de har et godt sortiment av mammaklær, tilbyr de mange av sine plagg i større størrelser.

De har et stort utvalg av plagg i ulike stiler for både kvinner og menn, samt for barn. Mer enn halvparten av salget skjer over nettet, der de har butikker på ulike språk som retter seg mot ulike land. De selger også sine produkter via postordre med kataloger, og i sine fysiske butikker.


Finn flere tips om mammaklær!

Recent Posts