Beste ammepute 2024: Vurdering og veiledning til myk og komfortabel amming


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Alle mødre som har ammet et barn vet at det kan være tungt og slitsomt for kroppen å sitte i riktig stilling i lengre perioder. Spedbarn oppfører seg forskjellig, og alle har sin egen favorittstilling når det er tid for mat. En ammepute er et særdeles verdifullt redskap som gjør at barnet kan ligge komfortabelt, og den kan justeres slik at ammingen blir en fryd for både barn og mor.

baby liggende på stor ammepute

Hvilken ammepute er best i test?

I premiumklassen har vi den veldig populære Bbhugme Gravid- og Ammepute. Et fantastisk produkt som vi har anbefalt i mange år, både for å sove med under graviditet og som støtte under amming.

Bbhugmed ammapute Grønn Produktbilde

En ny favoritt som er litt billigere, men fortsatt et premiumprodukt, er den vakre Najell gravidpute. Vi elsker denne puten, for dens mykhet og multifunksjonelle design! Les også vår lengre anmeldelse av Najells graviditetspute!

Najell gravidpute produktbilde

Blant de billigere alternativene er vår favoritt Filibabba ammepute. Den er vakker og oppfyller sin funksjon. Ikke så myk og behagelig som de som er nevnt ovenfor, men helt klart et godkjent og anbefalt produkt!

Filibabba ammepute

Du finner flere ammeputer nedenfor!

Se også våre tips om komfortable pysjamaser for gravide og ammende!

Hvorfor bør man bruke en ammepute?

Ammeputen er utformet for å hjelpe både det lille barnet og den ammende mammaen. Mange barn må ligge i riktig stilling for å komme til og få mest mulig ut av ammingen. Putens form gjør det mykt, og kan plasseres slik at barnet kommer ordentlig til.

Ammeputer ble laget fordi mange mødre opplevde spenninger og verk i kroppen etter å ha sittet i statiske stillinger i lange perioder av hensyn til sine ammende barn. Mange som har ammet uten ammepute har etterpå ønskt at de hadde visst at dette hjelpemiddelet eksisterte.

Vår guide til de beste ammeputer du kan kjøpe på nettet

Her viser vi våre absolutte favoritter blant alle ammeputer som du kan bestille på nettet. Vi har delt de beste putene i tre kategorier:

Se også våre tips om gode mammaklær som amme-BH og komfortable gravidleggings!

Premium – Luksuriøse ammeputer av beste kvalitet

Her er våre tips om de mest luksuriøse av alle ammeputer du kan velge mellom.

Bbhugme gravide- og ammepute (Våre favoritter – ergonomiske livreddere)

Bbhugmed ammapute Grønn Produktbilde

Beste pris på

Merket Bbhugme ble skapt av tre kiropraktorer fra Norge. De hadde felles interesse i å utvikle produkter gjennom sine faglige ferdigheter som ville hjelpe alle mødre som så ofte lider av rygg- og korsryggsmerter. På denne måten ble ideen til deres ammepute født.

Puten er utformet med størrelse, fyll og fleksibilitet i tankene. Den er fylt med små antibakterielle EPSPS-kuler, som gjør at den kan formes og har en mykhet med moderat motstand. Stoffet er elastisk, men slitesterkt, og puten er laget for å være både behagelig og holdbar.

Den er laget uten glidelås eller borrelås som kan skade barnet, men bruker i stedet bånd som binder puten sammen. Ved å løsne båndene er det også mulig å trekke av det ytre trekket og vaske det.

Bbhugme har fornøyde kunder over hele verden. De er veldig opptatt av sitt produkt, som er utviklet med en lidenskap for å hjelpe kvinner gjennom graviditeten og ammetiden.

Denne puten anbefales av mange fagfolk, og såvel jordmødre, kiropraktorer og barnesykepleiere snakker varmt om Bbhugme. For ikke å nevne alle kvinnene som har satt pris på denne ammeputen opp gjennom årene. Vi absolutt elsker dette produktet og gir det vår varmeste anbefaling!

Bbhugme har også sluppet en annen variant av sin ammepute – en litt mindre og billigere modell. Den er omtrent halvparten så stor og veier mindre. Hvis du trenger å ta puten med deg, eller for eksempel å reise med den, kan den være et godt alternativ. Den er laget på samme måte, bortsett fra at den altså er mindre i størrelse.

Bbhugme ammekudde mini grå

Beste pris på:

Vi anbefaler den store hvis du bare skal være hjemme, og den mindre som et alternativ hvis du må ta den med deg.


Candide Multirelax Air

Candide Ammepute Multirelax Air hvit og grå

Beste pris på:

Candide er et fransk selskap med 20 års erfaring i utviklingen av produkter for babyer og småbarnsforeldre. De samarbeider med barne- og helseeksperter og tilbyr en rekke ergonomisk trygge produkter av høy kvalitet.

Deres ammepute Multirelax Air er et innovativt produkt med flere funksjoner. Den kan brukes som en gravidepute for deg som venter en baby og har problemer med å finne en komfortabel sovestilling. Formen er buet, og du kan plassere den mellom beina mens du sover, og deretter fungerer som en støtte som holder på formen under søvn. Puten er veldig formbar og følger naturlig kroppen din, noe som gjør den veldig ergonomisk og hjelper med å avlaste de delene av kroppen din som gir ubehag.

I tillegg til dette er den selvfølgelig også en ammepute. Ved hjelp av Candide Multirelax Air kan du enkelt plassere barnet ditt i riktig stilling for amming, og med god tilgang, uten å måtte anspenne deg eller bære barnets vekt. Jo bedre babyen er plassert, desto hyggeligere blir ammestunden for dere begge. Du reduserer risikoen for både sår og risting på brystene, og for smerter forårsaket av dårlig ergonomi, for eksempel spenninger og statisk belastning i armer og skuldre.

En annen funksjon med Candides ammepute er at den kan brukes som vippestol. Du gjør dette ved å stramme endene av puten og feste dem sammen med en spesiell sele. Det er en utmerket funksjon å dra nytte av når barnet er lite og må sitte komfortabelt og mykt sengeliggende. Hvis du er ute etter en vippestol kan du også sjekke vår guide til de beste vippestolene på markedet!

Selve puten er bananformet og fylt med EPS-kuler som gjør den myk og formbar. Trekket er laget av Öko-tex-sertifisert giftfri bomull. Det er en stor pute som måler totalt 180 centimeter.

Candides ammepute er populær, og vi setter stor pris på den. Et godt alternativ hvis du vil ha en skikkelig pute som kan både kan brukes som støtte mens du venter på barnet og senere når du ammer!


God valuta for pengene – Gode puter til gode priser

Her er noen billigere alternativer som også er meget gode og anbefalte ammeputer.

Filibabba Little Sailor Ammepute

Filibabba Little Sailor Ammepute

Filibabba Little Sailor Ammepute i kremfarge er mer enn bare et praktisk tilbehør for ammende mødre – det er et stykke interiør som kombinerer funksjonalitet, estetikk og bærekraft.

Denne ammeputen fra Filibabba skiller seg ut med sitt drømmende og eventyrlige ”Little Sailor”-mønster, håndtegnet og nøye utvalgt for å skape en følelse av ro og frisk luft. Det inviterer til interaksjon med barnet ditt, hvor dere kan utforske mønsteret, snakke om elementene i designet, eller skape deres egen lille eventyrverden.

Den økologiske satengvevde bomullen gir en myk og luksuriøs følelse, mens den solide polyesterfyllingen sørger for optimal støtte og komfort både for mor og barn under amming. Putens størrelse, 70 x 43 x 18 cm, er ideell for å gi den nødvendige støtten uten å ta for mye plass.

En praktisk detalj ved Filibabbas ammepute er glidelåsfunksjonen, som gjør det enkelt å ta av trekket for vask. Det er viktig å huske å strekke trekket etter vask, slik at det passer perfekt tilbake på puten og for å forhindre krymping.

Filibabba, lokalisert i de bølgende landskapene utenfor Aarhus, er et kreativt fellesskap som utvikler produkter, leker og interiørartikler for barn og deres foreldre. Med fokus på bærekraft, er Filibabba stolte over å være en av få GOTS-sertifiserte danske merker.

De legger stor vekt på kvalitet, multifunksjonalitet og estetikk, og deres design er inspirert av deres egne erfaringer fra det fantastiske, men til tider kaotiske, familielivet.


Doomoo ammepute – Toppvalg til en hyggelig pris

Doomoo Ammepute farge hvit og grå

Selskapet Doomoo ble grunnlagt i Belgia i 1990. Navnet Doomoo kommer fra de franske ordene ”doux” og ”mou”, som betyr omtrent myk og fleksibel. Gjennom årene har de hatt fokus på familien og produksjon av kvalitetsprodukter som er verdifulle i familielivet.

Deres ammepute fås både i en litt mindre størrelse og som en stor modell som også er egnet som gravidepute når du trenger støtte under nattesøvnen. Den er veldig myk og skånsom takket være det myke trekket og fyllet som består av EPS-kuler.

Doomoo stor ammepute.

Doomoo mamma med baby på ammeputen

Doomoos ammepute anbefales av mange jordmødre som et ammeredskap og er et produkt av meget høy kvalitet. Når barnet ligger vel til rette på puten, holdes stillingen godt og barnet kan trygt ligge og amme uten å bli forstyrret eller miste grepet. Det gir deg en enorm støtte som kroppen din vil takke deg for.

I tillegg til ammepute kan den også brukes som liggestøtte for babyen din som trener musklene i ryggen og nakken, eller for å trene babyen til å sitte.

Både trekket og den indre puten kan vaskes og det er lett å passe på hygienen denne sykepleieputen. Det er også mulig å kjøpe ekstra trekk hvis du vil for å kunne bruke puten lengre, for eksempel ved ny graviditet senere.

Dette er et veldig godt alternativ, og med den fordelaktige prisen prisen er det ingen tvil om at dette er et av de aller beste valgene når det gjelder ammeputer!


Vinter & Bloom (svensk rimelig kvalitetsmerke)

Vinter and Bloom liten grå ammepute

Det svenske selskapet Vinter & Bloom henter sin inspirasjon fra naturen og de ulike årstidene vi har her i Norden. De utvikler og designer babyprodukter og tekstiler med kreativt og originalt design.

Ammeputen vi har valgt er deres Nordic Leaf, som er tilgjengelig i flere forskjellige farger. Den er 130 cm lang og 23 centimeter bred og er egnet for bruk både under graviditet og amming.

Den er veldig pent designet, og det er noe vi virkelig setter pris på når det gjelder Vinter & Bloom og deres valg av tekstiler med mer. I motsetning til mange andre puter er ikke denne ammeputen fylt med EPS-kuler, men med polyestervatt.

Den føleles derfor mer som en vanlig pute og litt mindre som en saccosekk. Samtidig er det en viss risiko for at barnet vil synke litt ned hvis det beveger seg for mye under amming. Det er imidlertid vanligvis ikke noe problem når dere har vendt dere til ammeputen.

Trekket er laget av ringspunnet bomull og er ekstremt glatt og behagelig. Det er mulig å vaske gjentatte ganger uten at det blir nuppete eller slitt. Det består av et Oeko-tex sertifisert stoff og er derfor bekreftet giftfritt og trygt for følsomme barn.

En utmerket pute til en svært rimelig pris, perfekt både for mammamagen og en ammende baby. En klar varm anbefaling fra oss på Barnebloggen!


Originalen – Ammeputer som skiller seg ut fra mengden

Her er et par forslag til ammeputer i en litt annen utforming enn de typiske modellene.

Candide ammepute armpuff

Candide Ammepute Armpuff

Denne puten er veldig liten og praktisk og kan tjene som et ekstra alternativ som du kan ta med deg når du skal ut med barnet ditt. Den er sylindrisk og kan tres over armen og danne en myk og komfortabel plattform for barnet å lene seg mot.

Midt i puffen er det en nedsenket del for barnets hode å ligge i. Det gjør det lettere for barnet å ligge stille i samme posisjon. På denne måten unngår du at barnet mister brystet under amming, og du kan lettere få til en avslappet ammesituasjon.

Den ytre delen er laget av bomull og polstringen av polyester. Det er mulig å vaske hele puffen i vaskemaskin, og den er lett å ta vare på.

Denne ammeputen er meget rimelig, og vi anbefaler den som et supplement til en stor pute. Hvis du ofte er ute med babyen i ammeperioden, er dette en enkel måte å få til litt bedre ammestunder i denne intense perioden i livet deres.


BabyMatex Relax gravide- og ammepute

Babymatex grå prikkete ammepute

En lang ammepute som også er veldig godt tilpasset for å hjelpe til med søvnen under graviditet. Den er som en lang kosedyrslange på 190 centimeter som du kan plassere som du ønsker for å stillingen for både deg og barnet.

BabyMatex ammepute er utviklet av eksperter i fysioterapi for å gi tilstrekkelig støtte gjennom hele graviditets- og ammeperioden. Den er veldig lett formbar, og du kan plassere den på mange forskjellige måter, både stående og liggende.

Ammeputen har et futteral som enkelt kan fjernes hvis du trenger å vaske den, og den tåler både maskinvask og stryking.

Relax gravide- og ammeputen fra BabyMatex er veldig populær, og mange kvinner har funnet den som en god støtte om natten under graviditeten. Den avlaster kroppen på en myk og naturlig måte, noe som reduserer risikoen for en rekke plager som ryggsmerter og for eksempel skulderproblemer under amming.

Vi er glad i denne puten og anser den for å være litt av en skjult juvel. Den er både rimelig og utrolig allsidig og nyttig. Det eneste vi misliker er glidelåsen, som vi vanligvis ønsker å unngå på en ammepute. Hvis du er forsiktig og bruker den riktig vei er ikke dette noe stort problem. Rett og slett en fin gravid- og ammepute for deg som ønsker en lang venn å klemme i de tidlige årene som mamma!


Vanlige spørsmål om graviditet og ammeputer

Her er noen vanlige spørsmål som forbrukere vanligvis har i forbindelse med kjøp av en ny ammepute.

Hvordan bør man bruke en ammepute?

Formålet med en ammepute er å skape en komfortabel stilling for deg og barnet ditt under amming. Enten du bruker en sittende, halvt liggende eller liggende stilling kan du justere puten slik at barnets hode er i riktig høyde, og du kan holde barnet uten å anstrenge skuldrene og armene. Jo mer avslappet du er, desto mindre er risikoen for muskel- og skjelettlidelser.

Ammeputer har litt forskjellige design, så nøyaktig hvordan du kan eller bør plassere puten avhenger av hvilken modell du bruker. Du får vanligvis instruksjoner og tips om hvordan du ammer med puten du kjøper.

Hvilken stilling er best å amme i når man har en ammepute?

Det finnes en rekke stillinger du kan bruke når du ammer. Hvert barn er unikt, og det er du også. Derfor er det viktig å finne stillingen som fungerer best for deg. Det bør ikke føles ubehagelig for deg, og barnet ditt bør ikke ha problemer med å få tilgang til melken eller få godt god tak i brystvorten.

Vanlige stillinger inkluderer:

  • Tilbakelent eller liggende amming.
  • Amming med babyen i armene og babyens hode i armkroken.
  • Omvendt favntak der du hjelper til med å holde babyens hode oppe.
  • Underarmstak med babyens ben langs kroppen kroppen din og hodet fremme ved brystet.
  • Liggende sideleie med barnet liggende ved siden av deg.
  • Koalagrep med barnet foran deg og med ansiktet mot deg.
  • Ovenfor babyen, hvor du plasserer brystet over den liggende babyen.

Hva er en ammepute?

En ammepute er et hjelpemiddel som sikrer at barnet holdes i en god ammestilling. Den avlaster mor og gjør ammingen mer behagelig for både mor og barn. De kan se forskjellige ut, men er ofte myke, fleksible og kan formes etter behov.

Hva er en gravidepute?

Gravidepute er en pute som er tilpasset for å lette søvnen og gjøre liggestillingen mer behagelig for gravide. Ofte er det en lengre pute som kan bøyes og formes. Kvinnen kan for eksempel legge en del mellom beina og klemme den andre med armen. Mange kvinner opplever disse som en god støtte under den siste delen av svangerskapet da det kan være vanskelig å ligge komfortabelt. Mange puter fungerer både som gravide- og ammeputer.

Hva er EPS-kuler?

EPS-kuler er små baller av polystyren. Materialet er også kjent som styrofoam. Mange ammeputer er fylt med EPS-kuler. Andre vanlige bruksområder inkluderer sittesekker og nakkestøtteputer.

Kan man bruke ammepute når man mater med en flaske?

Ja! En ammepute er et utmerket redskap også ved flaskemating. Med en velplassert ammepute kan for eksempel også far hjelpe til med matingen og få hjelp til å finne en komfortabel stilling å sitte i.


En ammepute kan også være en støtte når du er gravid. Det kan også være lurt å lese om støttebelter som kan lindre smerter under svangerskapet!

Recent Posts