Beste sugerørkoppene for barn 2024: Sølfri drikking for de minste


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En sugerørkopp er en enkel måte å få barna til å drikke på egen hånd tidlig, samtidig som du minimerer risikoen for søl. Les videre for å se våre favoritter og finne noen av de beste sugerørkoppene for barn akkurat nå!

Rosa barnekrus med sugerør utendørs i naturen på en solskinnsdag

Hvilken sugerørkopp til barn er best i test?

Vi elsker Knatteplocks sugerørkopper, små hendige og brukervennlige kopper i silikonmateriale. Supersøte og perfekte til alt fra vann til smoothies!

✅ Populært svensk merke

Fargerikt Knatteplock krus med mykt silikonsugerør for barn.

En annen litt mer klassisk sugerørkopp for små barn er Philips Avent sugerørkopp med håndtak. Et rimelig, trygt og hygienisk produkt for barn som har begynt å drikke selv.

✅ Prisgunstige kvalitetsprodukter for barn

Philips Avent sugerørkopp med ergonomiske håndtak for barn.

Til slutt vil vi trekke frem de store og romslige sugerørkoppene fra Twistshake. Fremstilt i vakre pastellfarger og med mange alternativer å velge mellom.

✅ Stilige farger

Twistshake sugerørkopp i pastellfarger for småbarn.

Flere barnekopper med sugerør finner du lenger ned i teksten.

Se også våre tips om tutekopper, en annen populær type kopp for overgangen fra tåteflaske til å drikke av eget glass.

Liste over mange sugerørkopper til småbarn

Nedenfor kan du lese mer om alle de ulike koppene vi har sett på.

Knatteplock krus med sugerør

Fargerikt Knatteplock krus med mykt silikonsugerør for barn.

Dette Knatteplock-kruset med sugerør fremstår som en perfekt introduksjon for småbarn til å drikke på egen hånd. Designet er ikke bare barnevennlig, men også praktisk for foreldrene. Koppen er laget av mykt silikon og gir et godt grep for små hender, mens det buede sugerøret er perfekt utformet for en naturlig drikkeposisjon.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene er bredden på sugerøret. Det er bredt nok til å håndtere tykkere væsker som smoothies, noe som utvider krusets bruksområder. I tillegg er sugerøret utstyrt med en stopper som forhindrer at det trekkes ut, noe som reduserer risikoen for søl og ulykker.

Med en kapasitet på 1,2 dl er koppen tilpasset små barns behov og porsjoner. Et annet pluss er at den tåler oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen enklere og opprettholder god hygiene.

For foreldre som er på utkikk etter barnets første kopp med sugerør, er Knatteplock Cup med sugerør et utmerket valg. Den kombinerer funksjonalitet med sikkerhet, samtidig som den støtter barnets utvikling og selvstendighet under måltidene. Et gjennomtenkt produkt som forenkler overgangen fra flaske til kopp.


Philips Avent sugerørkopp med håndtak

Philips Avent sugerørkopp med ergonomiske håndtak for barn.

Philips Avent sugerørskopp med håndtak er en praktisk løsning for småbarns overgang til selvstendig drikking. Koppen er utstyrt med en sølfri ventil og et vippelokk som bidrar til å redusere søl og lekkasjer, noe som er praktisk både hjemme og på reise.

Det buede sugerøret gjør at babyen kan drikke all væsken, og de innebygde, ergonomisk utformede håndtakene gjør det enklere for små hender å holde koppen selv. Koppen er designet for å være skånsom mot tannkjøttet og tennene.

Den er også kompatibel med andre Philips Avent-produkter, noe som kan være en fordel for familier som allerede bruker merkets flasker eller kopper. Brukere anbefales imidlertid å sjekke sugerøret regelmessig for skader, spesielt hvis barnet begynner å få tenner.


Twistshake sugerørkopp

Twistshake sugerørkopp i pastellfarger for småbarn.

Twistshake Straw Cup er en praktisk og fargerik følgesvenn for småbarn, designet for å gjøre overgangen fra flaske til kopp enklere og morsommere. Med en kapasitet på 360 ml egner den seg både til hjemmebruk og utflukter, og det BPA-frie materialet sikrer trygg bruk for barnet.

Koppens grepsvennlige design er spesielt tilpasset små hender og oppmuntrer til selvstendig bruk fra barnet er 6 måneder til 4 år. Den er tilgjengelig i et utvalg pastellfarger, slik at foreldre og barn kan velge en favoritt som gjenspeiler deres personlighet eller passer til andre barnesaker.

Det søppelfrie skruelokket lover å redusere risikoen for uønsket søl, noe som er spesielt verdifullt ved mobile aktiviteter. På toppen av koppen er det imidlertid et lite hull som skal forhindre vakuum, noe som kan føre til lekkasje hvis koppen håndteres opp ned.

Dette er en detalj som potensielt kunne vært håndtert bedre, i likhet med løsninger som finnes på mange tåteflasker.


Munchkin sugerørkopp

Munchkin sugerørkopp med søppelfritt design for barn.

Munchkin Straw Mug er en smart løsning for små barn som skal lære å drikke selv. Den har et søppelfritt design med et sammenleggbart og avtakbart sugerør, noe som gjør rengjøringen mye enklere.

Begeret er laget av silikon og polypropylen og er både holdbart og trygt for barn.

Den anbefales for barn fra 12 måneder til 5 år og fås også i en to-pakning, noe som er praktisk for familier. Munchkin er et populært varemerke i Skandinavia, noe som vitner om kvalitet og tillit blant foreldre.


Done By Deer Wally sugerørkrus

Done By Deer Wally sugerørkrus med dyremotiv for barn.

Done By Deer Wally sugerørkrus er en sjarmerende og praktisk løsning for små barn som begynner å utforske en verden av selvstendig drikkehåndtering. Denne to-pakningspakken med tilhørende rengjøringsbørste er spesialdesignet for å passe små hender, og med et volum på 120 ml er den ideell for små tørste utforskere fra 12 måneder til 5 år.

Koppene er laget av 100 % silikon av matvarekvalitet og er både sprekksikre og gripevennlige, noe som ikke bare gjør dem trygge for de minste, men også bidrar til en positiv drikkeopplevelse. Den lekne designen med Wally som dukker opp og vanndråper som spruter over sugerøret gir en dose glede til hvert måltid.

Det unike med krusene er at de er allsidige: De tåler både stekeovn, mikrobølgeovn og fryser og kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør krusene til en allsidig følgesvenn i hverdagen, klar til å dekke ulike behov, fra oppbevaring av kald drikke til oppvarming av væske.


Liewood Ellis krus med sugerør

Liewood Ellis myk silikonkrus med sugerør i stilrent design.

Liewood Ellis sugerørskopper er en søt og funksjonell løsning for barn som skal lære å drikke selv. Denne 2-pakningen med myke silikonkopper er både slitesterk og fleksibel, perfekt for små hender å holde og utforske. Designet på koppene er både praktisk og estetisk tiltalende, med et utvalg av ensfargede og mønstrede versjoner som passer til ulike smaker og interiørstiler.

Hver kopp har en kapasitet på ca. 230 ml, noe som gir akkurat passe mengde væske til småbarns behov. Det avtakbare lokket med en liten åpning er en gjennomtenkt detalj som gir fleksibilitet; det kan brukes med eller uten det medfølgende sugerøret, slik at barnet kan øve seg på ulike drikketeknikker.

Et pluss er den lille rengjøringsbørsten som følger med, som gjør det enklere å rengjøre sugerøret og bidrar til bedre hygiene. Disse koppene er laget av 100 % silikon og garanterer sikker bruk uten skadelige stoffer, noe som er en viktig faktor for mange foreldre.

Med en høyde på 11,5 cm og en diameter på 7 cm har disse sugerørkoppene passende proporsjoner for småbarn, og det 17 cm lange sugerøret er tilpasset slik at det når helt ned til bunnen og sørger for at babyen kan drikke opp all væsken.

Liewood Ellis sugerørskopp er et godt valg for foreldre som ønsker en kombinasjon av funksjonalitet, sikkerhet og design i babyens første sugerørskopp.


NUK Evolution Action-kopp

NUK Evolution Action-kopp med kameleoneffekt for barn.

NUK Evolution Action Cup Chameleon skiller seg ut med sin innovative design som kombinerer funksjonalitet med lekenhet. Koppen er utstyrt med et mykt og fleksibelt sugerør med integrert luftventil som gjør det mulig å drikke kontinuerlig uten pauser. Den sølesikre og ergonomiske utformingen gjør den ideell for små barn som skal lære å drikke selv.

Det som virkelig gjør dette kruset unikt, er ”kameleoneffekten”, der varmen fra barnets hender får motivet på kruset til å skifte farge. Dette skaper en morsom og engasjerende opplevelse for barnet, noe som kan oppmuntre til hyppigere bruk.

Kruset er laget av slitesterk PP-plast som er BPA-fritt, noe som gjør det trygt å bruke. Det er også designet for enkel montering og tåler oppvaskmaskin, noe som forenkler rengjøringen for foreldrene.

NUK Action Cup har en anbefalt aldersgrense fra ca. 12 måneder og er en praktisk og morsom løsning i overgangsfasen fra flaske til kopp. De lekne fargeskiftene, sammen med den brukervennlige designen, gjør den til en attraktiv drikkekopp for små barn.


Skip Hop Spark Style-flaske med sugerør

Skip Hop Spark Style-flaske i rustfritt stål med silikonsugerør.

Skip Hop Spark Style-flasken med sugerør er en praktisk og slitesterk flaske designet for litt større barn, ideelt fra ca. 4 år og oppover, til bruk i barnehagen eller på skolen. Flasken er laget av rustfritt stål og utmerker seg med sin holdbarhet og evne til å holde drikken kjølig uten å kjøle ned små hender – en viktig egenskap på varme dager.

Flasken er utstyrt med et sklisikkert silikongrep som gjør den enkel å holde og flytte på for små hender. Det myke silikonsugerøret er både barnevennlig og beskyttet av et hygienisk lokk som minimerer risikoen for søl og holder sugerøret rent mellom hver gang det brukes.

En annen fordel er at denne flasken er fri for PVC, BPA og ftalater, noe som sikrer trygg bruk for barnet ditt. Med et volum på 350 ml har den nok plass til barnets drikke uten å være for stor eller klumpete å bære rundt på.

Skip Hop Spark Style-flasken med sugerør oppfyller sikkerhetsstandarden EN 14350 og er enkel å vedlikeholde, siden den tåler oppvaskmaskin. Vær imidlertid oppmerksom på at den ikke kan fryses eller stekes i mikrobølgeovn, noe som er greit å huske på når du tilbereder drikke.

Konklusjonen er at dette er en ideell flaske for barn som trenger en pålitelig, holdbar og brukervennlig drikkeflaske til daglig bruk. Det smarte designet og sikkerhetsfunksjonene gjør den til en flott følgesvenn for små eventyrere på farten.


Tommee Tippee sugerørkopp

Tommee Tippee sugerørkopp med anti-lekkasjeteknologi for barn.

Tommee Tippee Straw Mug er et gjennomtenkt designet krus som er skreddersydd for behovene til små barn når de skal lære å drikke på egen hånd. Denne koppen kombinerer funksjonalitet med barnesikkerhet, noe som gjør den til en ideell første sugerørskopp for barn fra 6 måneder til 3 år.

Den største fordelen med denne koppen er det myke silikonsugerøret, som ikke bare er skånsomt mot barnets munn, men som også gjør det enkelt for barnet å suge på væsken uten å måtte vippe koppen for mye. Det buede sugerøret er en smart detalj som gjør det mulig å drikke fra ulike vinkler, noe som er praktisk for barn som foretrekker ulike posisjoner når de drikker.

Sidehåndtakene er utformet for å passe små hender, noe som gir barnet en følelse av selvstendighet og trygghet når det holder og drikker av sin egen kopp. Den unike antilekkasjeteknologien er en annen god egenskap som foreldre vil sette pris på, ettersom den holder innholdet trygt inne i koppen selv under aktiv lek og bevegelse.

For travle foreldre er det viktig at koppen er enkel å rengjøre og tåler både sterilisering og oppvaskmaskin, noe som gjør vedlikeholdet enkelt og effektivt. I tillegg er koppen fri for skadelige kjemikalier som BPA, BPS, PVC, ftalat og nitrosamin, noe som gir foreldrene ekstra trygghet.

Med et volum på 300 ml er koppen stor nok til å dekke barnets drikkebehov gjennom hele dagen, uten å være for stor for de små hendene. Tommee Tippee Straw Mug er derfor et godt valg for foreldre som ønsker en holdbar, trygg og barnevennlig løsning for barnets drikkebehov.


Sugerørskopp eller tutekopp – hva skal jeg velge?

Når det gjelder å velge den beste drikkeløsningen for små barn, står mange foreldre overfor valget mellom en sugerørkopp og en drikkekopp.

Begge alternativene har sine fordeler og ulemper, og det beste valget avhenger ofte av barnets alder, utviklingsnivå og personlige preferanser. La oss se nærmere på de ulike aspektene for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Sugerørskopper – fordeler og ulemper

Fordeler

  • Fremmer motorikken: Bruk av sugerør krever og utvikler barnets munnmotorikk, noe som kan være gunstig for taleutviklingen.
  • Sunnere for tennene: Sugerør reduserer risikoen for tannråte ved å lede væsken bak i munnen, vekk fra tennene.
  • Nyttig i ulike aldre: Sugerørskopper kan brukes av barn i alle aldre, fra småbarn til førskolebarn.

Ulemper

  • Lekkasjerisiko: Selv om mange modeller markedsføres som sølfrie, kan sugerørskopper lekke hvis de ikke håndteres riktig.
  • Rengjøringsutfordringer: Sugerør kan være vanskelige å rengjøre skikkelig, noe som øker risikoen for mugg- og bakteriedannelse med mindre man bruker spesielle rengjøringsverktøy.

Sugekopper – fordeler og ulemper

Fordeler

  • Enkel overgang fra flaske: Tutekopper er ofte det første trinnet fra flaskemating, noe som gjør dem til en utmerket introduksjon til selvstendig drikking.
  • Sølsikkert design: De fleste drikkekopper er designet for å være helt sølsikre, noe som reduserer risikoen for søl og søl.

Ulemper

  • Kan påvirke tannutviklingen: Langvarig bruk av drikkekopp har vist seg å påvirke barnets bitt- og tannutvikling negativt.
  • Begrenset bruk: Drikkekopper er ofte mer egnet for yngre barn, og barnet kan ha behov for å bytte til sugerør eller vanlig kopp når det blir eldre.

Diskusjon

Valget mellom sugerørkopp og tutekopp bør baseres på barnets individuelle behov og evner. For yngre barn som akkurat har begynt å gå over fra flaske, kan en tutekopp være et enkelt første skritt.

For barn som er klare til å utvikle sine motoriske ferdigheter ytterligere, eller for dem som trenger en mer holdbar løsning som vokser med dem, kan en sugerørkopp være et bedre valg.

Det er også viktig å tenke på hvilket materiale koppene er laget av. BPA-frie plastkopper, rustfritt stål eller silikon anbefales av hensyn til barnets sikkerhet og helse. Uansett hva du velger, må du sørge for at koppen er enkel å rengjøre, slitesterk og tilpasset barnets alder og utviklingstrinn.

Uansett om du velger sugerørskopp eller tutekopp, er det viktigste at barnet lærer å drikke selv på en trygg og hygienisk måte. Ved å veie fordeler og ulemper ved hvert alternativ opp mot hverandre kan du ta et informert valg som passer barnets behov best mulig.


Finn flere tips om mat og drikke til barn!

Recent Posts