Beste tåtekopp 2024: Tren barnas motoriske ferdigheter og la dem drikke selv


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En tåtekopp er det perfekte verktøyet når du vil hjelpe barnet til å gå over fra amming eller babyflasken, til å kunne begynne å drikke for seg selv. Med en god tåtekopp kan barnet trygt trene motoriske ferdigheter og regulere drikkingen selv.

I denne artikkelen har vi sett på 9 veldig fine tåtekopper som kan kjøpes online.

Barn drikker av grøn tåtekopp.

Hvilken tåtekopp er best i test?

WOW CUP® for Baby tilbyr en unik, innovativ design som er 100% sølesikker, støtter sunn munnutvikling og er laget av BPA- og ftalatfritt materiale. Unik ny design som faktisk fungerer!

✅ Smart utforming

Wow Cup Kids - Blue Tritan

Hvis du vil ha en kopp med sugerør, anbefaler vi de søte og trygge koppene fra Knatteplock. Lett å bruke for små barn!

✅ Enkel og sølfri

Knatteplock Sugerørskopp grønn farge

Hvis du vil ha en klassisk tåtekopp, er vår favoritt Tommee Tippee Sippee Cup. Klassisk design, lett for babyen å holde og søt design.

✅ Klassisk design

Tommee Tippee Superstar Sippee Cup

Flere barnevennlige krus og flasker finner du nedenfor!

Se også våre tips om sugerørkopper til barn, et annet populært alternativ for å lære små barn å drikke selv!

Hva er en tåtekopp?

Bilde av en tåtekopp for barn på et trebord

Et tåtekopp er et trygt treningskrus som barnet kan bruke tidlig til å holde og drikke seg selv. Den er slitesterk og sølesikker.

En god tåtekopp er selvfølgelig laget av trygge og giftfrie materialer. Når barn trener sine motoriske ferdigheter, bør det ikke være fare for skade eller forårsake unødvendig rot hjemme.

Tåtekopper kan se litt annerledes ut, noen ligner et vanlig krus andre ser mer ut som en flaske. Ofte har de håndtak på sidene slik at barnet lett kan få et godt grep på kruset.

Liste over tåtekopper for barn

Nedenfor kan du lese mer om alle de forskjellige koppene og krusene vi har sett på.

Knatteplock krus med sugerør

Knatteplock Sugerørskopp

Knatteplock introducerer en nyskapende løsning for de minste med deres ssugerørsmugg, designet for å forenkle overgangen fra flaske til selvstendig drikking. Med fokus på sikkerhet og brukervennlighet, er denne muggen et utmerket valg for barn som begynner å utforske drikking på egen hånd fra så tidlig som 6 måneders alder.

Muggens design er både smart og praktisk. Det medfølgende sugrøret, laget av silikon, er utstyrt med en stoppfunksjon som forhindrer det fra å bli trukket ut, et viktig sikkerhetstrekk for nysgjerrige småtasser. Den brede åpningen på sugrøret er spesielt tiltalende da den tillater servering av tykkere væsker som smoothies, uten å kompromittere brukskomforten.

Med en kapasitet på 1,2 dl er muggen i perfekt størrelse for små hender å holde og kontrollere, samtidig som den støtter utviklingen av motoriske ferdigheter og selvstendighet ved måltidene. Materialet er fritt fra BPA og ftalater, noe som gir ekstra ro i sinnet for foreldre bekymret for barnas eksponering for skadelige kjemikalier.

Vedlikeholdet av produktet er også gjort enkelt, takket være dens maskindisk-sikre egenskap, som er en nødvendighet i en travel hverdag.

For de som er nye til konseptet med sugrørsmugg, inkluderer Knatteplock nyttige tips for å lette overgangen. Disse tipsene, som å trykke lett på muggen for å hjelpe barnet å forstå mekanismen, eller å smakssette vannet for å gjøre det mer tiltalende, viser en dyp forståelse for barnas læreprosess og foreldrenes behov.

Alt i alt tilbyr Knatteplock sugrørsmugg en gjennomtenkt løsning for å introdusere barn til selvstendig drikking. Med sitt sikre, barn-vennlige design og hjelpsomme tips for foreldre, representerer dette produktet en verdifull investering i barnets utvikling og selvstendighet.


Mininor Sugerørskopp

Mininor Sugerørskopp

Mininor sugerørskopp utmerker seg som en praktisk drikkeløsning for barn, tilrettelagt for både hjemmebruk og på eventyr utenfor hjemmet. Dette produktet fremhever innovasjon med sitt selvåpnende og lukkende lokk, kombinert med et dryppfritt sugrør, som gjør drikkeopplevelsen sømløs og mess-fri for de små.

Den unike designen med et mykt sugrør, utstyrt med en tung kule på enden, sikrer at sugrøret alltid er der væsken er. Dette betyr at barnet kan drikke komfortabelt selv i liggende stilling, en funksjon som ikke bare er praktisk, men også innovativ i sin tilnærming til barnets behov og komfort.

Egenskapene til Mininor sugerørskopp er nøye tenkt ut for å oppmuntre til selvstendighet hos barnet, med myke håndtak som er enkle for små hender å gripe. Koppen tåler temperaturer opp til 80°C, noe som er en viktig merknad for foreldre å vurdere, ettersom koppen ikke kan kokes for sterilisering, selv om resten av delene kan steriliseres. Den er også designet for å være diskmaskinsikker, noe som gjør rengjøringen enkel og effektiv.

Med en kapasitet på 220 ml, tilbyr koppen en generøs mengde for barnets favorittdrikke – fra melk og juice til vann. Den er tilgjengelig i tre tiltalende farger (grå, blå, og rosa) som kan appellere til ulike barns preferanser, og er laget BPA-fritt for barnets sikkerhet. Anbefalt fra 6 måneders alder, er denne koppen et godt valg for å introdusere barn til selvstendig drikking.

Til slutt, Mininor sugerørskopp er en velkommen innovasjon for foreldre som søker etter en sikker, praktisk og barn-vennlig løsning for drikke. Med sine gjennomtenkte designegenskaper og brukervennlighet, representerer den en verdifull investering i barnets vei mot selvstendighet.


Wow Cup Kids

Wow Cup Kids - Blue Tritan

Wow Cup Kids har raskt blitt en favoritt blant foreldre og barn takket være sin innovative design som tilbyr en lekkasjefri drikkeopplevelse. Med sin 360 graders drikkekant og avanserte teknologi, er denne koppen designet for å gi en enkel og sølefri måte for barna å drikke sine kalde drikker på.

Laget av tritanplast, en materiale som er kjent for sin holdbarhet og sikkerhet, sikrer Wow Cup Kids at barnet ditt kan nyte sin drikke uten risiko. Tritanplasten er 100% fri for BPA og ftalater, og gir en trygg drikkekopp som ikke inneholder skadelige kjemikalier. Dette materialet er også bemerkelsesverdig for sin evne til å motstå slitasje, noe som gjør koppen til et langvarig tillegg til husholdningen.

Wow Cup Kids er ikke bare praktisk med sin lekkasjefrie funksjon; den er også designet med barnets utvikling i tankene. Drikkekanten fremmer god munnmotorikk og riktig bruk av tungen, noe som er viktig for småbarn som lærer å drikke selvstendig. Koppen kommer med praktiske håndtak, perfekt for små hender å holde fast i, noe som gjør den ideell for de aller minste brukerne.

En av de mest imponerende egenskapene ved Wow Cup Kids er dens enkelhet i bruk og vedlikehold. Bestående av kun tre deler som er enkle å sette sammen og ta fra hverandre, gjør den oppvaskmaskinvennlig designen rengjøringen til en lek. Alle delene kan trygt plasseres i oppvaskmaskinens øverste hylle, noe som sikrer en hygienisk drikkeopplevelse hver gang.

Med en kapasitet på 207 ml er koppen perfekt dimensjonert for barnets daglige hydreringsbehov, og den innovative 360° drikkekanten forseglet med en myk silikonventil, åpnes naturlig ved berøring. Dette intuitive designet betyr at barn fra 9 måneder og opp kan bruke koppen med lite til ingen veiledning, noe som fremmer selvstendighet og selvtillit hos det voksende barnet.

Tilgjengelig i en attraktiv rosa farge, er Wow Cup Kids ikke bare praktisk, men også stilig. Tritan™-materialet sikrer at koppen holder seg gjennomsiktig og frisk, selv etter gjentatt bruk og vask. Dette gjør Wow Cup Kids til en verdifull investering for foreldre som søker en holdbar, sikker og barn-vennlig løsning for drikking.


Everyday Baby tåtekopp

Everyday Baby Tåteflaske i Glass rosa farge

Sjekk prisen hos:

Dette er et veldig fint tåtekopp med nøye utvalgte materialer som føles luksuriøse og overdådige. Det er et utmerket treningskrus som hjelper barnet til å begynne å trene for å holde en kopp på egen hånd.

Denne koppen er laget av glass, men det er fortsatt ganske enkelt. Glasset har også en integrert beskyttelse i et silikonmateriale, slik at du ikke risikerer å få glassplint hvis kruset skulle falle veldig uheldig. Selve drikketuten er laget av silikon av medisinsk klasse, noe som gjør den utrolig godt egnet for kontakt med barn. Den har også en antikolikkventil som motvirker risikoen for at babyen suger inn for mye luft og får magesmerter.

En veldig god detalj med Everyday Baby tåtekopp er at den er helt sølefri. Det smarte designet sørger for at ingenting lekker ut uansett hvordan barnet holder den. Den har også veldig smarte håndtak som er enkle for barnet å gripe uansett hvor små hendene er.

Everyday Baby tåtekopp tåler både mikrobølgeovn og oppvask i maskinen. Fordi den er laget av glass, kan det til og med kokes eller steriliseres via damping hvis du må være ekstra forsiktig med å unngå bakterier.

Dette er et premium produkt, og hvis du vil ha et veldig spesielt krus av høyeste kvalitet, er Everyday Baby Tåtekopp det fineste valget du kan velge. Du føler umiddelbart kvalitetsforskjellen når du holder den i hånden, og dette er et produkt du må bruke gjennom overgangen fra babyflaske til å drikke helt alene.


Philips Avent tåtekopp

Philips Avent Treningskopp Tåtekopp

Sjekk prisen hos:

Dette er en veldig fleksibel tåtekopp. Philips Avent har laget sine flasker og krus slik at du kan bytte mellom forskjellige tilbehør, mellom alle de forskjellige krusene. Babyflasker, lokk og håndtak kan skrus ut og brukes til alle sine produkter. Det er en smart måte å få ekstra verdi for pengene dine, spesielt hvis du allerede har for eksempel deres babyflasker.

Dette kruset er designet for å motvirke kolikk, takket være spesialdesignet ventil som fører bort luft når babyen suger på den. Derfor er det godt egnet som et treningskrus for små barn. Tåtekoppen er bred og har store håndtak som er enkle å gripe tak i. Det er mykt i formene rundt hele kruset og er helt ufarlig selv for de minste barna.

En god detalj med Philips Avent tåtekopp er at det er mulig å vaske hele kruset, inkludert tut og lokk i oppvaskmaskinen. Den er slitesterk og enkel å holde ren.

Kruset er laget av BPA-fri polypropylen, som er en giftfri plasttype. Flasken er stilig og har perfekt form for det lille barnet å holde. På utsiden er det et praktisk milliliter mål som gjør det enkelt å mate med riktig mengde velling og erstatning.

Vi setter pris på Philip Avent Tåtekopp og har veldig god erfaring med merkevaren generelt. Deres baby produkter er av ekstremt høy kvalitet og motta konsekvent positive anmeldelser på nettet. Hvis du vil ha en stabil tåtekopp for barnet ditt å trene med, er dette et utvalg av høy kvalitet.


Twistshake Mini Cup Tåtekopp

Twistshake Mini Cup Tåtekopp

Sjekk prisen hos:

Denne tåtekoppen skiller seg ut litt fra mengden og har et unikt design med spesielle funksjoner. Det er et utmerket treningskrus for barn fra ca. 4 måneder og oppover. Den kommer i mange kule pastellfarger som er garantert å fange barnets oppmerksomhet.

Twistshakes er kjent for sine unike babyprodukter, og de er laget av nøye utvalgte materialer helt fri for giftstoffer som BPA, BPF eller BPS. De bruker en høy kvalitet skånsom plast som er både giftfri og ergonomisk gripevennlig.

Tuten i seg selv er smart og sølefri, så selv når barnet leker med flasken, er sjansen for søl minimal. Kruset har lange håndtak som gir barnet et godt grep og gjør det lettere når de trener på å drikke helt alene, selv de virkelig små barna. På den øvre delen av koppen er en silikondel som hindrer den i å lekke ut eller søle ut av koppen.

En morsom detalj med twistshake mini kopp er at den kommer med en fruktblender. Med det kan du sette i noen frukt eller bær av smaker som barnet liker. Når du deretter rister flasken, blir vannet lett smaksatt og barnet får prøve ut gode naturlige milde frukt smaker.

Alt i alt er Twistshake Mini Cup Tåtekopp et veldig fint, godt designet og innovativt produkt som er trygt og enkelt å bruke. Hvis du vil ha et godt treningskrus som barnet trygt kan prøve seg med, er dette et veldig fint valg.


NUK Evolution Trainer Tåtekopp

NUK Evolution Trainer Tåtekopp

Sjekk prisen hos:

Denne søte tåtekoppen fra NUK er både romslig, trygg og lett å rengjøre. Den har en myk og mild tut i TPE materiale som er trygt for tenner og følelsen i babyen munn. De kommer i flere søte farger og er både praktiske og veldig fancy.

Takket være en spesiell luftventil kan barnet drikke kontinuerlig, noe som gjør det lettere for det lille barnet som trenger å tenke på både å holde og drikke samtidig. Kruset har store praktiske håndtak som er ergonomisk designet og perfekt for de små hendene som prøver å holde det stødig.

Et stort pluss for NUKs tåtekopp er at den er enkel å rengjøre og vaske i oppvaskmaskin. Du kan enkelt skille de forskjellige delene for å få den virkelig ren. Selvfølgelig er tåtekoppen helt giftfri og fri for BPA eller andre skadelige kjemikalier. Den er laget av en mild og holdbar polypropylenplast.

Dette kruset kan holde hele 230 ml og anbefales å bruke fra ca. 6 måneder. Vi er veldig glade i produktet og liker det søte designet.

Hvis du vil ha en fancy, stor og fin tåtekopp, er Nuk Evolusjon Trainer et veldig godt alternativ. Vi liker det og kan gjerne anbefale produktet!


Tommee Tippee Explora Easy Drink

Tommee Tippee Xplora First Cup Tåtekopp Barnebloggen

Sjekk prisen hos:

Dette er en litt mindre, men veldig praktisk og slitesterkt tåtekopp som passer små barn fra ca. 4 måneder. Tuten som barnet drikker fra er veldig myk og gir en behagelig følelse til barnets tannkjøtt.

Tommee Tippee Xplora er en enkel tåtekopp med smart design og funksjonalitet. Ventilen er laget for å hindre søl, og når barnet er klart, kan du fjerne håndtakene for å videre trene grep og motoriske ferdigheter. I tillegg er det mulig å fjerne ventilen selv slik at strømmen blir sterkere og barnet får øve på å drikke litt raskere.

Dette kruset er perfekt for å trene på overgangen fra amming eller flaskefôring. Det er en søt og lett variant som barnet raskt lærer å holde seg. Den kommer i flere forskjellige farger i små overraskelsespakker hvor du ikke vet på forhånd hvilken farge du får.

Hvis du vil ha en praktisk, billig og effektiv tåtekopp, er Tommee Tippee Xplora en veldig god variant. Med det kommer du tidlig i gang og trener for å holde kruset og drikke helt alene!


Herobility Eco Tåtekopp

Herobility Eco Tåtekopp Sippy Cup

Sjekk prisen hos:

Et miljøvennlig og bærekraftig produsert krus som i stor grad er laget av plantebasert materiale. Kruset kommer med et sugerør som er festet til tuten selv, slik at det er lett for barnet å drikke uavhengig av vinkelen. Dette kan deretter fjernes når det er på tide å øve på å bruke tåtekoppen som et ekte krus. Når barnet er klart, kan du deretter fjerne lokket helt og bruke det som et praktisk drikkeglass med håndtak.

Herobilitys produkter er tilpasset hverandre. Lokket på tåtekoppen passer også med Herobility Eco drikkeglass. I tillegg er det matchende mat som serverer med en tallerken og bestikk i matchende farger for en komplett miljøvennlig måltidspakke til babyen.

Materialet som Herobility bruker for sin Eco-serie er basert på mais og er et biologisk nedbrytbart alternativ til vanlig plast. Det er et sunt alternativ for både mennesker og miljø.

Eco tåtekopp er egnet for alle barn fra ca. 6 måneder og kan deretter brukes i flere år fremover. De kan varmes opp forsiktig i en mikrobølgeovn og er generelt holdbare. Fremfor alt er de ekstremt barnevennlige. De er enkle å gripe selv med små hender og har en myk og komfortabel overflate.

Hvis du vil ha en miljøvennlig, billig tåtekopp som du kan bruke i lang tid, er Herobility Eco Tåtekopp et fantastisk valg. De kommer i flere fine farger og er søte vakre. Disse vil du ikke bli skuffet over!


Vanlige spørsmål om tåtekopper (FAQ)

Her er svarene på noen vanlige bekymringer som forbrukerne kan ha om tåtekopper.

I hvilken alder kan en baby bruke en tåtekopp?

Fra 6 måneder er det mulig å bruke de fleste tåtekopper. Noen anbefales fra 4 måneder. Det er vanligvis lurt å prøve deg et sted i mellom. Hvis barnet har hatt store problemer med kolikk før, kan det være lurt å prøve det veldig nøye når du introduserer noen nye fôreverktøy. Start da med små mengder og kjenn etter, så går det vanligvis bra.

Tåtekopp eller flaske, hva er best?

Babyflaske er best i begynnelsen, men tåtekoppen er et flott verktøy for barnet å øve på å drikke selv. Når barnet begynner å sitte opp og er ved spisebordet, er en tåtekopp perfekt. Da vil barnet se deg drikke ved måltidet og delta på samme vilkår. Tåtekoppen er et veldig godt verktøy for selve overgangen fra amming og babyflaske til slutt begynner å drikke fra et vanlig glass.

Hvor lenge bruker barn tåtekopp?

En tåtekopp kan brukes så lenge det er nødvendig. Mange tåtekopper kan også fjernes fra lokket og tuten, slik at det blir som et vanlig glass. Det varierer hvor lang tid det vanligvis tar for et barn å kunne bytte til å drikke fra glass uten å søle. Men rundt 2-3 år gamle de fleste er vanligvis klar til å begynne å drikke fra vanlige glass og krus.

Skal jeg koke en tåtekopp?

Noen tåtekopper er egnet for å bli kokt, andre ikke. Men hvis du ikke har noen spesiell grunn til å koke, for eksempel spesifikke medisinske tilstander eller overfølsomhet, er det nok å vaske kruset riktig. En tåtekopp som er laget for å både kokes og dampsteriliseres er Everyday Baby.

Er det en tåtekopp som ikke lekker?

De fleste tåtekopper er utformet for å motvirke risikoen for lekkasje eller søl. Noen gjør imidlertid en bedre jobb enn andre. Noen av de vi testet som best til å motstå lekkasjer er:

Men alle modellene vi anbefaler i denne artikkelen gjør det bra og lekker ikke under normal bruk, selv om det kan komme ut noen få dråper hvis barnet leker med flasken.

Kan barn drikke velling fra en tåtekopp?

Ja, det er fullt mulig å drikke velling fra et tåtekopp. På denne måten kan barnet drikke i sitt eget tempo og nyte den gode vellingen på egne premisser. Det har en tendens til å bli mye verdsatt av barna som liker velling.


Det kan også være lurt å lese om tåteflasker eller et servise for barn!

Recent Posts