Anmeldelse av Najell gravidpute 2024: Er ammeputen bra?


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Kroppen føles tung. Du opplever smerter her og der og det er vanskelig å finne en stilling som er behagelig for kroppen. Det er selvfølgelig verst om natten. Du kaster og snur deg for å få litt hvile. Kjenner du deg igjen?

Det er utrolig vanlig å føle ubehag under deler av svangerskapet. Alle de små hjelpemidlene og triksene du kan bruke for å gjøre ting enklere er gull verdt. Vi fikk sjansen til å prøve en graviditetspute fra Najell, som kom til akkurat rett tid, midt i svangerskapet. Her er vår anmeldelse av Najell graviditetspute!

Najell Gravidpute grønn farge i original emballasje

Er Najell graviditetspute bra? (vår anmeldelse)

Kvinne ligger i sengen med Najell graviditetspute

Det korte svaret er: Ja, den er helt fantastisk! Kvinnen som prøvde puten, ca 4 måneder inn i svangerskapet, sa at det var en ekte livredder og at (sitat):

Det eneste jeg skulle ønske var at jeg hadde fått den enda tidligere.

Kvinne, 4 måneder gravid.

Vi har siden fulgt opp hvordan puten ble brukt etter at barnet ble født. Vår testperson brukte puten gjennom hele svangerskapet og har fortsatt å bruke den etter fødselen.

Den fungerer både som ammepute og som en veldig behagelig pute under nattesøvnen. Ifølge denne unge moren, er det rett og slett full pott for denne fine puten.

Objektivt sett er det et fint produkt av høy kvalitet. Den er ganske stor med en lengde på opptil 165 cm. Omkretsen er 55 cm, men fordi den er myk og formbar fungerer den utmerket til å klemme selv om du har korte armer.

Puten er laget av 95% bomull og 5% elastan. Den består av to mindre puter, som kan tas ut og brukes separat, vanligvis ved amming.

Estetisk sett er det en vakker pute i et enkelt design, med monokrom putetrekk. Det er også mulig å kjøpe ekstra putetrekk i forskjellige farger og mønstre.

Vi kan ærlig si at vi er dypt imponert over denne puten. Det er en utmerket gave til en som er gravid, og en ekte livredder for en som har problemer med å finne en behagelig stilling å sove i under graviditeten.

Najell gravidpute produktbilde

Fordeler og ulemper med puten

Her er et forsøk på å ærlig beskrive både fordeler og ulemper med puten. Vi starter med fordelene:

  • Funksjon – Puten er myk og gir akkurat den støtten du ønsker når du klemmer den om natten.
  • Utseende – Den er stilig, enkel, men vakker i sin enkelhet. Passer diskret inn i de fleste soverom.
  • Fleksibiliteten – Nyttig både under graviditet, amming, og også som sovepute mange år etter det.

Noen aspekter som kan være negative er:

  • Prisen – For noen vil dette føles som en stor investering, spesielt hvis du har mange nye dingser som må kjøpes.
  • Mykhet – En smakssak, men noen vil ha en litt fastere pute som er mindre formbar, spesielt når man ammer. Det er imidlertid mulig å justere hardheten ved å knytte puten tettere, noe som gjør den veldig fleksibel i så måte.

Vår vurdering er at fordelene med puten, er større enn ulempene. Å bruke pengene på kvalitet, i det som trolig er en av de viktigste periodene i livet, vil være verdt det for de aller fleste. Samtidig respekterer vi fullt ut at ikke alle vil ha råd, og det finnes billigere alternativer på markedet.

Hvem er selskapet Najell?

Najell Logo

Najell er et svensk merke, fokusert på produkter for foreldre. Selskapet ble grunnlagt 2012 av et svensk par, som så et behov for funksjonelle produkter til sitt eget barn.

Når Najell beskriver seg selv, deres visjoner og politikk, føler de seg som et veldig moderne og bevisst selskap. De har en normkritisk tilnærming til hva foreldreskap er, og kan være, med fokus på at alle foreldre har rett til å være foreldre på sin måte.

De har også en uttalt miljøpolicy, med en helhetlig tilnærming til bærekraft i produksjon og resirkulering.

Det inkluderer blant annet bruk av organiske materialer, produkter som er laget for å vare til mer enn ett barn, åpenhet om arbeidsforhold under produksjon og strenge regler for giftstoffer og skadelige stoffer.

Det er også viktig at Najell er nøye når det gjelder sikkerhet. Produkter som skal brukes i forbindelse med barn, bør du alltid være ekstra oppmerksom på hvor de kommer fra. Najells produkter går gjennom:

  • Medisinske studier.
  • Konsultasjon av medisinsk ekspertise og interesseorganisasjoner.
  • Tester i uavhengige testinstitutter.

Dette gir stor sikkerhet og inkluderer en betydelig mer streng prosess enn mange andre merker som selges på nett i dag. Najell satser unektelig mye på å skape ekte kvalitet, og det viser seg på sluttproduktet!

Hvor kan jeg kjøpe Najells graviditetspute?

Najell selger puten i sin egen nettbutikk. Der finner du den mest sannsynlig i alle farger og design. Den er også tilgjengelig hos følgende nettbutikker:

Hva er Najell graviditetspute?

Graviditetsputen Najell er et ergonomisk utformet hjelpemiddel som gjør det enklere og mer behagelig å ligge på siden når du er gravid. Dette er ofte den mest komfortable måten å sove på under svangerskapet, spesielt un der siste fase.

I sin enkelhet er det:

  • En cirka 165 cm lang pute, laget av bomull og elastan, med en myk innside og et mykt og behagelig ytre.
  • Putetrekket kan åpnes, og den lange puten består av to mindre puter som kan brukes hver for seg.

Hvordan bruke graviditetsputen?

Det er flere måter å bruke puten på og den er nyttig både under graviditet og amming.

En av hovedfunksjonene som vi tror de fleste vil sette pris på er som et hjelpemiddel når du skal sove under svangerskapet.

Kvinne ligger og klemmer Najell graviditetspute i sengen
Puten kan brukes til å finne en behagelig sovestilling under svangerskapet.

Du kan bruke puten som støtte for å finne en behagelig stilling å ligge i. Det er populært å ligge på siden, med puten mellom bena, og klemme puten. Det gir fin støtte og skaper en naturlig posisjon hvor kroppen får avlastning.

I tillegg til å bruke puten i nattsøvnen, fungerer den selvsagt å ha i sofaen foran TV-en eller andre under andre avslappende anledninger i hverdagen.

Etter graviditet kan puten være en støtte under amming, eller om du må pumpe morsmelk.

Kvinne sitter i ammestilling, med Najell graviditet og ammepute
Du kan bruke puten i mange forskjellige posisjoner når du ammer eller brystpumper.

Med puten tilgjengelig når du ammer, kan du legge barnet ned i riktig høyde, mykt og trygt, uten å måtte belaste armer og skuldre mer enn nødvendig.

Det samme gjelder ved pumping av morsmelk, som kan være en anstrengende prosess der du holder armene i statisk stilling i mange lange minutter av gangen, flere ganger om dagen. Med en avlastende pute sparer du armer, skuldre, rygg og nakke og kan finne en avslappende stilling å være i.

Vi har testet puten for alle disse formålene og den fyller sin funksjon til punkt og prikke. Det er også mulig å åpne puten og ta ut en av de mindre putene. Du kan bruke den for eksempel til å plassere det lille barnet i riktig stilling under amming. Du kan prøve deg frem til å finne den stillingen som passer deg og barnet ditt best.

Hvem passer Najell-graviditetsputen for?

Najell graviditetspute passer de fleste kvinner, under svangerskapet og i hvert fall det første året etter svangerskapet. Mange velger å fortsette å bruke det også etter det.

Puten er både stilig og funksjonell, og blir en vakker dekorasjonsdetalj i sengen om du ønsker det, lenge etter at småbarnsårene er gått.

Hvis du liker å klemme noe mykt om natten, er denne puten utmerket. Mange voksne liker å ha en avlang klempute, da den gir en avslappende stilling, uten å være gravid. Men det er spesielt en funksjon som mange setter pris på i de månedene søvnen er vanskeligst, når det er vanskelig å finne en stilling som er behagelig å ligge i.

I tillegg til dette er puten til stor hjelp for deg som ammer eller pumper brystene regelmessig. Den er derfor også en skikkelig god ammepute.

Er Najell graviditetspute bra for støtte under amming?

Ja, puten er formbar og fungerer utmerket å ha rundt kroppen. Babyen ligger mykt på puten og du kan justere posisjonen slik at babyen havner tett inntil brystet, for god tilgang, uten å belaste kroppen.

Det er også mulig å løsne den store puten og ta ut de to mindre putene. Noen foretrekker å bruke en mindre pute under amming, da det er lettere å legge barnet ned, hvis puten er kort. Det er en smakssak og du kan prøve noen forskjellige varianter for å se hvilken stilling som er mest behagelig, og hva som fungerer for babyen din.

Ammeputer kan se ut på mange forskjellige måter, men den avlange, formbare stilen til Najells mammapute er populær for dette formålet. Noen foretrekker en litt hardere pute der barnet ikke synker like mye.

Det er vanskelig å si hva som vil fungere for deg, siden alle mødre og babyer er unike, og den beste stillingen å amme fra vil variere fra person til person. Vår erfaring med Najell som ammepute var uansett god, og vi opplevde stor støtte fra puten.

Hva skiller Najells graviditetspute fra andre graviditetsputer?

En ting som skiller Najell gravidpute fra mange andre lignende produkter, er lengden og tykkelsen. Mange lignende modeller fra andre merker er ca 150 cm eller kortere, mens Najells pute er opptil ca 165 cm, og har større omkrets. I tillegg er Najell gravidpute justerbar, ved å stramme knuten på putetrekket, om du ønsker den kortere.

En annen forskjell ligger i mykheten og formbarheten. Graviditetsputen Najell er rett i sin opprinnelige form, mens mange andre graviditetsputer er buet/rullet opp i sitt design. Det er en fordel for deg som ønsker å kunne sove med puten så rett som mulig.

Najells pute er litt mykere enn mange andre lignende produkter. Både det ytre materialet er mye skånsommere mot huden, og det indre er mykere. Det betyr også at det synker mer når du legger vekt mot det, noe som kan være både en fordel og en ulempe, avhengig av dine preferanser.

Prismessig er Najell gravidpute nå et sted i midten. Det finnes billigere produkter på markedet, men de dyreste er en del høyere i pris. Kvalitetsmessig kan Najells pute betraktes som et premiumprodukt, noe som gjør den rimelig i denne kategorien.


Recent Posts