Beste brystpumpe 2024: Best i test guide til dette nyttige verktøyet for amming


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Mange mødre ønsker å amme sine babyer og gi dem sin egen melk i løpet av den første delen av livet. Amming er imidlertid ikke like enkelt hele tiden, og mange kvinner setter pris på hjelp de kan få i denne perioden. Enten du har for mye melk eller du har problemer med å få nok ut, kan en brystpumpe være et svært nyttig verktøy. Eller hvis du bare vil være i stand til å lagre melken til senere.

Brystpumper i forgrunnen og kvinne som foder babyen sin med flaske i bakgrunnen

Hvilken brystpumpe er best i test?

Best i test er Elvie Double Pump. Det er et moderne apparat som både er skånsomt mot kroppen og som kan måle hvordan det går med ammingen.

Elvie Elektrisk brystpumpe

En annen anbefalt variant er Medela Swing Maxi Flex. Det er en bevist favoritt som har hjulpet mange mødre med amming gjennom årene.

Medela Swing Flex Maxi Brystpumpe Dobbel

Sjekk prisen på:


Ønsker du en manuell pumpe anbefaler vi Philips Avent eller Elvie Curve.


Det er mange forskjellige brystpumper på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken du skal velge. Det var slik vi følte det, og det er derfor vi har skrevet denne veiledningen til de beste brystpumpene som er tilgjengelige i dag. Vi har delt innholdet i to kategorier: Elektriske brystpumper og manuelle brystpumper.  

Det er et spørsmål om smak hvilken av dem du foretrekker. Elektriske brystpumper er mer effektive og krever mindre arbeid for å få melken ut. Du kan få en pause mens du pumper og ofte får du melken ut lettere. Samtidig koster de mer og krever at du har tilgang til stikkontakter osv.

Manuelle brystpumper krever litt mer arbeid. Hvis du har lite melk, kan det være svært tidkrevende og vanskelig å få melken ut med en. De er bedre egnet hvis du har mye melk og ønsker å raskt lindre trykket. I vår egen erfaring er elektriske brystpumper mer nyttige, men noen synes den manuelle varianten er bedre. I tillegg er de billigere, noe som selvfølgelig er et pluss.

Se også våre tips til praktiske ammetopper!

Beste elektriske brystpumper

Her er våre toppkandidater når det gjelder elektriske brystpumper:

Elvie Elektrisk brystpumpe – Best i test

Elvie Elektrisk brystpumpe

Sjekk prisen på:

Elvie er den mest moderne brystpumpen på markedet, med helt fantastiske egenskaper. Den er utrolig behagelig og høres nesten ingenting ut når du bruker den. I tillegg er den trådløs! Dette er en banebrytende innovasjon som endrer hva det vil si å pumpe morsmelk for en nybakt mor.

Pumpen er tilgjengelig i både enkel og dobbel modell. Den er formet som en kopp som holdes mot brystet og er utrolig fleksibel fordi den fungerer uten kabler som er i veien. Brystpumpen kan legges i en amme-BH og brukes helt uten hender.

Det er utrolig avslappende og du får tenke på noe annet en stund. Melken fanges da opp direkte i de medfølgende flaskene og du kan deretter, hvis du ønsker det, overføre den til en tåteflaske eller annen oppbevaring.

En unik funksjon ved Elvie er den moderne funksjonen som lar deg bruke den gjennom en app på smarttelefonen. Pumpen er koblet til appen via Bluetooth. Gjennom appen kan du så starte og stoppe pumpingen, endre posisjon og intensitet på pumpingen i opptil syv ulike sugeposisjoner.

Du får også oppdatert informasjon gjennom appen, for eksempel hvor mye melk du pumpet. Du kan deretter gå tilbake og se om den har redusert eller økt fra før. Mange bruker appen til å måle hvor lang tid de trenger å pumpe og hvor mye melk de kan få ut. Det er gull verdt når du lærer hvor mye babyen din vanligvis drikker under en mating.

Mødrene som prøvde Elvie er utrolig takknemlige, spesielt i tilfeller der den første tiden med babyen har vært tøff. Hvis babyen nekter å amme, men gråter og er sulten, oppstår det stress hos mor. Derfor er hver detalj som kan gjøre livet litt lettere verdifull, og Elvie Pump gjør det virkelig enklere ved å jobbe så mykt og skånsomt mot kroppen.

Elvie elektrisk brystpumpe er helt fantastisk og er uten tvil den mest moderne løsningen for mødre. Det åpenbare negative er selvfølgelig prisen. Dette er helt klart et premiumprodukt og vil du ha en komplett pakke med to pumper koster det mye. Bruker du det daglig det første året, kan vi med stor sikkerhet si at de vil være verdt det for de fleste, men det avhenger selvfølgelig av din økonomiske situasjon.

Et annet negativt aspekt med Elvie er at renseprosessen er den samme som for andre elektriske brystpumper. Det er mange smådeler som må rengjøres, som så må stå og tørke før de brukes igjen. Dette er imidlertid vanskelig å komme unna og her unngår du i hvert fall enkelte deler, som kablene.

Når du først har fått ditt første barn, er det vanskelig å vite på forhånd hvordan du vil oppleve amming og å pumpe morsmelk. Men vi kan med stor sikkerhet si at du vil være Elvie Pump takknemlig om du har mulighet til å få det. Det er den mest moderne løsningen for å pumpe morsmelk, og det beste alternativet på markedet akkurat nå etter vår mening!


Medela Swing Flex & Maxi Flex (Vår favoritt)

Medela Swing Flex Brystpumpe

Sjekk prisen på:

Medela er et selskap med lang erfaring i amming, og de har utviklet trygge og velfungerende hjelpemidler for å støtte kvinner gjennom ammingsprosessen. De er fullt fokusert på amming og helse, som de også bidrar til ved å investere i forskning. På deres hjemmeside kan du lese mer om selskapet Medela og deres prosjekter.

Medela Swing Flex er en smidig brystpumpe som er veldig enkel å utvikle og bruke. Det er lett å ta på veien, er lett å holde ren og er svært effektiv. Den kobles til en vanlig stikkontakt, men kan også kjøres på batteristrøm.

Pumpen er designet for å etterligne barns naturlige sugeteknikk, noe som betyr at den starter med å suge raskere for å få strømmen av melk i gang, og deretter amme i et langsommere tempo. Dette gjør hele pumpeprosessen naturlig og behagelig for kroppen.

Videoen viser den smarte Flex-teknologien som Medela bruker til brystpumpene sine.

En annen utrolig smart funksjon i Swing Flex design, er den myke kanten av trakten selv. Fordi den har en oval form og en ganske bred åpning, kan du rotere den for å tilpasse den til brystet. Alle mødre har unike kropper og ingen utstyr passer alle, derfor er tilpasning utrolig viktig.

Pumpepakken inneholder flere trakter, en skreddersydd morsmelkflaske, flaskeholdere og mye mer. Pakken er komplett for at du skal kunne amme trygt. Det er imidlertid vanlig å kjøpe litt ekstra tilbehør som flasker, oppbevaringsposer for morsmelk eller andre hjelpemidler som en ammepute for eksempel.

Medela Swing Flex Maxi Brystpumpe Dobbel

Du kan også kjøpe en dobbel brystpumpe slik at du kan amme på begge brystene samtidig. Medelas versjon heter Swing Maxi Flex. Hvis du har høy melkeproduksjon, er dette en utmerket måte å optimalisere pumpingen og få mye melk ut på kort tid. Det koster ikke mye mer å kjøpe en dobbel pumpe, så det er helt klart et alternativ verdt å vurdere!


Beemo Care elektrisk brystpumpe og dobbel pumpe (beste budsjett valg)

Beemo Care Elektrisk Brystpumpe

Sjekk prisen på:

Beemo Care er nettbutikken Jollyrooms eget merke. De har utviklet en rekke produkter som er av høy kvalitet, men en lavere pris enn mange andre konkurrerende merker. Beemo Care sin elektriske brystpumpe er vårt valg når det gjelder en billigere pumpe som fortsatt opprettholder krav om kvalitet og utførelse.

Ved første øyekast var vi veldig imponert over designet og følelsen av dette produktet. Det føles solid og gir inntrykk av å være så overdådig som mange dyrere modeller.

Denne modellen utfører også pumpingen i to faser: en innledende stimulerende fase for å få strømmen i gang, etterfulgt av en fase der melken pumpes. Dette er ment å etterligne babyens naturlige amming, som både er mer behagelig for moren og gir en mer naturlig melkestrøm.

Det er mulig å justere pumpingen via ni forskjellige innstillinger, slik at du kan amme på den måten som passer best til kroppen din. Det er enkelt og lett å forstå og komme i gang med pumpen og de ulike funksjonene.

Når du kjøper pumpen, er et oppbevaringsmugge inkludert som også kan fungere som en babyflaske. Du vil ha et spesielt tett lokk å forsegle med, slik at du trygt kan lagre melken i kjøleskapet. Pakken inneholder alt du trenger, men du kan også kjøpe reservedeler, ekstra flasker osv. I samme butikk kan du også hvis du vil, kjøpe en såkalt pakke for amming, hvor du får pumpen pluss ammeoute og stelleveske.

Beemo Care Elektrisk Brystpumpe Elektrisk Dobbel

Det er også mulig å kjøpe Beemo Care elektrisk brystpumpe med dobbel pumpe. Det gir muligheten til å pumpe begge brystene samtidig, som mange setter pris på. Det sparer tid og er spesielt nyttig for kvinner som har mye melk og trenger å pumpe ofte. Prisen varierer ikke mye, noe som betyr at mange velger å kjøpe dobbeltpumpen direkte.


Lansinoh Elektrisk Brystpumpe

Lansinoh Brystpumpe Elektrisk Dobbel

Sjekk prisen på:

Lansinoh-selskapet har 35 års erfaring med å hjelpe ammende mødre og barnefamilier. De er verdensledere i produkter for amming og deres produkter er av svært høy kvalitet.

Lansinoh er en elektrisk brystpumpe med svært høy effektivitet. Under en pumping kan du få mer melk på kortere tid enn mange konkurrerende produkter. Det er mulig å pumpe litt med batteri eller via strømkabel.

En såkalt ComfortFit sugekopp kommer med pumpen, noe som gjør amming komfortabelt og trygg. Selve ammingen foregår i to faser for å etterligne barnets naturlige måte å suge ut melk på.

For lansinoh brystpumpe får du med poser designet for å lagre melk i. Disse kan oppbevares i kjøleskapet eller fryses, og holder i opptil seks måneder. Disse posene er sterilisert og gir en veldig hygienisk og sikker lagring av melken.

Vi liker denne brystpumpen, og det gir et veldig moderne inntrykk. Fremfor alt har den virkelig god komfort og føles mild og behagelig å bruke. Veldig lett og godt designet produkt fra et godt merke med ekte kvalitetsprodukter som vi kan anbefale!


Beste manuelle brystpumper

Her er våre tips om de beste manuelt drevne brystpumpene på markedet

Medela Harmony Pump & Feed Set Manuell Brystpumpe (Utmerket valg)

Medela Harmony Manuell Brystpumpe

Sjekk prisen på:

Som med de elektriske brystpumpene rangerer vi Medelas produkt svært høyt selv på den manuelle siden.

De viser sin innovative kraft med denne pumpen som er unik i sitt slag: det er den eneste manuelle brystpumpen som er designet for å pumpe i to trinn, da babyen naturlig oppfører seg når du ammer. Et innledende stimuleringstrykk og deretter begynner pumpefasen. Dette gjør melken i gang både mer effektiv og mer behagelig for kroppen.

Alle deler av dette settet er enkle å holde rene og kan også vaskes i en oppvaskmaskin. En spesialdesignet smokk for amming som produsenter kaller Calma er inkludert i pakken.

Pumpen er av veldig høy kvalitet, og den er liten og ryddig, noe som gjør den enkel å ta med deg. En klar favoritt for oss når det gjelder manuelle brystpumper!


Philips Avent Comfort Brystpumpe (Vår manuelle favoritt)

Philips Avent Manuell Brystpumpe

Sjekk prisen på:

Philips manuell brystpumpe er litt dyrere, noe som bringer ned vår vurdering litt. Men bortsett fra det, er det virkelig en perfekt manuell pumpe. Den er utformet slik at melken direkte kan strømme inn i flasken, noe som fungerer selv om du sitter oppreist. Dette er viktig fordi din posisjon ved pumping påvirker hvor rolig og harmonisk du føler deg, noe som igjen betyr noe for melkestrømmen.

Avent Comfort lever opp til navnet sitt, fordi det virkelig er komfort i fokus her. Det er behagelig å bruke og forsiktig på huden og brystene takket være sin form og funksjon. Når du pumper, oppstår bare et moderat vakuum for at melken skal suges ut gjennom pumpen.

Som med de fleste brystpumper, kommer Philips med en flaske og spene. Det er selvfølgelig mulig å bestill flere flasker og annet nødvendig tilbehør.


Lansinoh Manuell Brystpumpe

Lansinoh Brystpumpe Manuell

Denne manuelle brystpumpen fra Lansinoh er effektiv uten lyd eller problemer. Det gjør det mulig å svært smidig og diskret avlaste trykket og pumpe ved behov.

Håndtaket er konstruert for maksimal komfort. Da kan du enkelt pumpe i lengre tid med en hånd uten å bli sliten i hånden eller føle ubehag. Pumpen har en komfortabel og skånsom innsats av et silikonmateriale som gjør opplevelsen behagelig. Den holder seg stramt uten å riste og er myk på huden.

Pumpen leveres med trakter i to forskjellige størrelser. I tillegg er det en myk smokk som du kan bruke til babyflasken som følger med den. Pumpen er enkel å holde ren og kan kjøres i oppvaskmaskin. Det er selvfølgelig helt BPA-fri og inneholder ingen skadelige kjemikalier.

Dette er en av de mest praktiske og enkle å bruke manuelle brystpumper på markedet. Hvis du vil ha en smidig pumpe å bruke ofte er Lansinoh brystpumpe et veldig godt valg for deg!


Vanlige spørsmål om brystpumper og amming

Her er noen av spørsmålene folk vanligvis har før de kjøper en brystpumpe.

Hvordan fungerer brystpumper?

Det er manuelle og elektriske brystpumper. De fungerer litt forskjellig, men fellesnevneren er at de suger ut morsmelken ved hjelp av et trykk. Når luften mellom trakten og brystet forsvinner, opprettes en suging mot brystvorten, noe som fører til at melken suges ut.

Mange brystpumper er designet for å etterligne babyens naturlige teknikk når du ammer. Dette innebærer først en fase hvor babyen får et riktig hold rundt brystet, og deretter initierer selve ammingsfasen når den kontinuerlig suger ut melken.

Den elektriske pumpen drives av en motor som skaper sugetrykket og håndboken gjennom en hånddrevet pumpe som komprimeres gjentatte ganger.

Viktig å huske er at hele prosessen, men håndtering av morsmelk krever stor hygienisk forsiktighet. Derfor kokes flasker, smokker og pumpedeler som kommer i kontakt med melken vanligvis. Dette er for å sterilisere alt før det brukes til å håndtere morsmelk. Dette er spesielt viktig når barnet er lite og mer følsomt for bakterier og lignende.

Hva er den beste brystpumpen?

Det er mange gode pumper på markedet. Vi sammenlignet blant de vanligste merkene og kom opp med et par favoritter:

Hvor lenge skal du pumpe morsmelk?

En vanlig pumping tar ofte ca. 10 minutter. Det varierer selvfølgelig veldig varierer fra person til person og avhenger blant annet av hvor mye melk du har og hvor godt den flyter. Uansett, du bør ikke regelmessig pumpe i for lange økter. Hvis det begynner å hovne opp eller føles for ubehagelig, er det bedre å stoppe.

Det er mulig å pumpe mange ganger på 24 timer, mange pumper så ofte som hver fjerde time. Sjekk ut helsenorge.no guide for god informasjon om amming, håndtering av morsmelk og mye mer.

Når begynner du å bruke brystpumpen?

Det er mulig å bruke den når du vil etter fødselen. Det er vanskelig å vite på forhånd hvor mye melk du vil ha, men hvis du enten har problemer med å amme selv eller hvis du har mer melk enn babyen din kan drikke, kan det være en god idé å bruke brystpumpe.

Bør du ha en manuell eller elektrisk brystpumpe?

Bortsett fra amming, er det virkelig tre måter å få ut morsmelken på:

  • Håndmelking
  • Manuell pumpe
  • Elektrisk pumpe

Du kan enkelt prøve håndmelking på egen hånd hvis du vil vente med å kjøpe en pumpe. Hvis du trenger en pumpe, kan du velge enten den manuelle eller den elektriske. For å være ærlig, vår erfaring med manuelle pumper er at det er mye arbeid for svært lite melk. Men folk med mye melk kan se større effekt av dette.

Hvis du har råd til det, er vårt beste tips å gå for en elektrisk pumpe med en gang. Tiden etter fødselen er vanskelig nok som det er, og det er feil tidspunkt å spare noen få kroner ved å ofre bekvemmelighet.

Kan du vaske brystpumpen i oppvaskmaskin?

Mange modeller, spesielt av de manuelle pumpene, tillater oppvaskmaskin rengjøring av alle deler. Flaskene kan vanligvis vaskes i en maskin. I alle fall bør alle deler som kommer i kontakt med melk eller hud kokes før hver bruk for å sterilisere dem. Hygiene er spesielt viktig når det gjelder spedbarn og morsmelk.

Hvem trenger en brystpumpe?

Det er flere grunner til at en brystpumpe kan være et godt hjelpemiddel, for eksempel:

  • Hvis barnet har problemer med å få nok gjennom amming.
  • Hvis du har mer melk enn barnet kan drikke.
  • For eksempel, hvis faren ønsker å hjelpe ved å mate fra flaske.
  • Hvis du ønsker å være i stand til å spare morsmelk til senere.

Sannheten er at de fleste føler at de drar nytte av en brystpumpe i en viss tidsperiode når de har babyer.

Er det bedre å pumpe begge brystene samtidig?

Det er liten forskjell, men fordelen er selvfølgelig at det går raskere med en dobbel pumpe. Noen får også mer melk ved å pumpe begge brystene samtidig. Til slutt tør vi å si at det ikke betyr så mye. Men det kan være nyttig, spesielt hvis du ofte er alene med babyen din, for å få ned tiden du er opptatt med pumpen. Dette reduserer risikoen for at du må slutte å pumpe hvis barnet våkner og trenger deg.


Det kan også være lurt å se våre tips om tåteflasker!

Recent Posts