Beste skolesekk for barn 2024: Fine og praktiske ryggsekker


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Sørg for at barna har med seg alt de trenger til skolen! Med en god ryggsekk er ting lett å bære og organisere. Ulike skolesekker har ulik funksjonalitet og design, noe som kan gjøre valget vanskelig. I denne artikkelen foreslår vi noen av de beste skolesekkene for barn!

To barn med skolesekker og skolebøker

Hvilken skolesekk for barn er best i test?

En av våre favoritter til barnas første år på skolen er Ergobag skolesekk. Flotte sekker som er romslige og holder lenge!

Skolesekk Ergobag Prime

Et annet veldig godt alternativ i de tidlige skoleårene er Beckman Classic (22 liter).


Den beste skolesekken for litt større barn, fra ca 9 år er Satch Air (26 liter). Kan justeres for å sitte perfekt på ryggen.

Skolesekk Satch Air

Til slutt må vi anbefale vår favoritt for tenåringer: Eastpak Back to Work (27 liter). En stilig, funksjonell og rimelig skolesekk for større barn med et øye for stil.

Eastpak Back to Work

Tips! Frisk opp og tren barnas skoleferdigheter med noen morsomme matematikk-apper!

En titt på 14 fine skolesekker for barn

Det finnes en rekke ulike merker og modeller på markedet når det kommer til ryggsekker til barn. Her har vi plukket ut noen av de aller beste og sammenligner dem rett og slett mot hverandre. Vi ser på ting som kvalitet, funksjonalitet og hvor stilige ryggsekkene er slik at du kan ta det riktige valget for akkurat ditt barn.

Ergobag Barnehagesekk

Ergobag Barnehagesekk
 • 10 l
 • Ideell for barn 3-5 år
 • Europeisk toppmerke for ryggsekker for barn

Denne stilige ryggsekken fra Ergobag er perfekt for små barn. Den rommer 10 liter, noe som er nok til at barnet får plass til det essensielle, som ekstra klær, vannflaske, bøker med mer. Samtidig er den liten nok til at selv små barn kan bære den på ryggen uten problemer.

Ergobag er et tysk merke som har fått oppmerksomhet i hele Europa for sine praktiske barneryggsekker. De har stort fokus på funksjon og komfort, men har også klart å designe veldig flotte barneryggsekker.

Sekken veier ca 500 gram og har mange smarte funksjoner. Den er prydet med reflekser for god synlighet, den er foret langs skulderstroppene og langs beltet som kan brukes rundt hoften. I tillegg er stoffet på ryggsekken vannavstøtende og holder smuss unna.

Kort fortalt er dette en perfekt ryggsekk å få fra ca 3 år, som så kan brukes opp til skolealder.


Skolesekk Ergobag Prime

Skolesekk Ergobag Prime
 • 20 liter
 • Kan justeres for å sitte perfekt på ryggen.
 • Mange stiler å velge mellom.

Ergobag har en serie ryggsekker som er perfekte for barn når de begynner på skolen. Disse ryggsekkene rommer 20 liter, som passer perfekt til både skolebøker, klær og mer.

Sekken er smart designet med en aluminiumsskinne i ryggen som kan justeres for å gi den en perfekt passform. Du kan selvfølgelig også justere skulderstroppene.

Sekken har et stort og romslig hovedrom, men også en praktisk lomme foran for for eksempel matboks eller andre nødvendigheter i løpet av dagen.

Andre smarte funksjoner inkluderer: nøkkelholder, plass for navneskilt og enkel lukking med magnet.

Etter vår mening har disse ryggsekkene noen av de mest stilige designene på markedet. De finnes i mange farger og stiler og er populære blant både barn og foreldre.

Er du på jakt etter en ryggsekk å ha de første årene på skolen, er Ergobag Skolesekken et fantastisk alternativ!


Beckman Classic ryggsekk

Beckman Classic ryggsekk
 • Morsomme temaer og smarte funksjoner
 • 22 liter
 • Tilgjengelig i utrolig mange stiler

Beckman Classic er en solid ryggsekk med morsomme temaer som inviterer til et smil midt i hverdagen. Den tilbyr en rekke motiver og temaer på denne typen ryggsekk, inkludert enhjørninger, sommerfugler og dinosaurer. Denne produsenten har også tenkt på når det kommer til kvalitet og funksjonalitet. Sekken er av høy kvalitet og har mange smarte funksjoner.

Blant annet har denne modellen et spesielt rom designet for et nettbrett. Nettbrettet er noe mange barn allerede i grunnskolen bruker som en del av skolearbeidet og å ha et fleksibelt rom å oppbevare det i er derfor svært praktisk.

En annen smart funksjon som denne ryggsekken tilbyr er spesielle stropper som løfter vekten fra skuldrene til hoftene. Skal barnet ditt på lengre ekskursjoner med klassen, eller gå litt til bussen etter skoledagen, kan dette være en stor fordel.

Men koster det så smaker det godt og denne ryggsekken er også ganske dyr. Sekkene fås både med litt mer ”ren” stil uten bilder, eller med trykk i mange forskjellige design.


Skolesekk Satch Air 

Skolesekk Satch Air
 • 26 liter
 • Ideell for barn fra ca 9-10 år
 • Laget av resirkulert materiale

En litt større ryggsekk på 26 liter som passer utmerket for barn fra ca 9 år. Satch Air er en utrolig lett bag som sitter godt på baksiden, men har god plass inni. Den har flere smarte rom for både store og små gjenstander, som enkelt kan organiseres slik at du enkelt kan finne det du trenger.

Bunnen av ryggsekken er vanntett og alt materiale på ryggsekken er vann- og smussavvisende. Du kan justere både skulderstroppene og brystremmen på vesken slik at den passer alle barn, i flere år.

Andre smarte funksjoner i ryggsekken er:
• Plass til vannflaske
• Reflekser
• Hoftebelte som fordeler vekten fra ryggen

Et stort pluss fra et miljøsynspunkt er at Satch Air er 100 prosent laget av resirkulert materiale. De er laget av resirkulerte PET-flasker, som er en smart måte å gjenbruke jordens ressurser på.


Eastpak Back to Work

Eastpak Back to Work
 • 27 liter
 • For datamaskin- og skolebøker og mer
 • Stilig design for den motebevisste

Dette er en ekstremt populær ryggsekk og designet er enkelt med ensfargede varianter, eller stilige mønstre som passer barn som begynner å bli bevisste på hva de har på seg.

En fantastisk ryggsekk for tenåringer. Eastpak er et av verdens mest kjente merker innen ryggsekker og de er kjent for sine tøffe og slitesterke produkter.

Designet er enkelt og rent, perfekt for motebevisste tenåringer. De passer til alle klesstiler og er populære blant folk flest.

Plassen er godt økt til hele 27 liter, med plass til datamaskin, bøker og annet utstyr som trengs i skolen.
I tillegg til at ryggsekkene fra Eastpak er stilige og funksjonelle, er de også svært rimelige. Dette er et tydelig bevis på at det er mulig å kombinere kvalitet med en god pris.

Hvis du leter etter en ryggsekk til tenåringen din på skolen, er Eastpak et enkelt valg som de fleste vil være veldig fornøyd med. Enkelt stilig design, kombinert med bærekraftig kvalitet!


Nike ryggsekk til barn

Nike ryggsekk til barn

Sjekk prisen på:

 • 20 liter
 • Gode ​​anmeldelser
 • Penneveske inkludert

Dette er en ryggsekk fra et av de mest klassiske merkene. Nike har laget ryggsekker i flere tiår, og dette er noe som gjør at du føler deg trygg når det kommer til kvalitet. At sekken er av høy kvalitet merkes også i anmeldelsene, som nesten utelukkende er positive.

Nike tilbyr et rustikt og romslig alternativ som med sine 20 liter har god plass til både skolebøker og alt annet som kreves å ta med seg på skoledagen. Fargeutvalget er imidlertid ikke det beste og variantene som finnes er i ganske klare og skrikende farger. Har du et barn som er veldig stilbevisst og som setter eleganse foran funksjon, må du kanskje se deg om etter andre alternativer.

En stor fordel med denne ryggsekken er at den kommer med et pennetui som enkelt kan festes på utsiden. Dette gjør at barnet ditt enkelt kan holde styr på blyantene sine, samtidig som de alltid har dem for hånden når det trengs. Ryggsekken fra Nike er også relativt billig sammenlignet med andre modeller.


Nike Brasilia JDI

Nike Brasilia JDI

Sjekk prisen på:

 • 11 liter
 • God pris
 • Fint design

Nike Brasilia JDI er en annen ryggsekk fra Nike som har et litt mer diskret og elegant utseende. Med stilige leopardmønstre i hvitt og blått, er det definitivt et alternativ for de som vil ha med seg skolebøkene i timen.

En mindre ulempe med denne ryggsekken er lagringsplassen. Med kun 11 liter får du en pen og jevn plass med skolebøker og pennevesker. Hvis du i tillegg hadde tenkt å pakke ut klær til fotballtreningen etter skoletid, vil du nok ta en titt på andre modeller.

Et pluss når det kommer til oppbevaring er imidlertid det ekstra rommet tilgjengelig for vannflaske på utsiden av posen. Ideell hvis du som forelder vil sørge for at barnet ditt drikker ordentlig eller kanskje pakke en banan som ikke er moset av alle skolebøker.

Prismessig er dette også et av de rimeligere alternativene når det kommer til skolesekker. Ønsker du som forelder et rimelig og stilig alternativ som skolesekk til barnet ditt, kan vi derfor anbefale Nike Brasilia JDI på det varmeste.

Som nesten alle Nike-modeller er Brasilia JDI-vesken utstyrt med polstrede skulderstropper som sørger for at barnet ditt kan bære rundt på skolemateriellet komfortabelt.


Liewood ryggsekk – Saxo Mini

Liewood Ryggsekk Saxo Mini

Sjekk prisen på:

Passer for små barn

 • 4 liter
 • Søt design
 • Smart miljøvalg

Dette er en veldig liten ryggsekk som nok egner seg best for barn i barnehage. Med kun 4 liter lagringsplass vil det være vanskelig å få med seg spesielt mange skolebøker hjem. For en som bare trenger å ha med seg en liten matbit og et pennal på skolen eller førskole, men det kan fungere utmerket.

Denne ryggsekken fra Liewood har imidlertid et veldig søtt design. Fargen beskrives som mørk karri og passer godt inn i et skolemiljø. På baksiden av sekken er detaljene til en katt tegnet, med værhår og snute. Prismessig er dette imidlertid et av alternativene du må betale litt mer for.

En av de store fordelene med denne ryggsekken er at den er laget av 100 prosent resirkulert polyester. For deg som prioriterer bærekraft når du handler klær og vesker, kan dette derfor være et alternativ. Ved produksjon av ny polyester brukes store mengder fossilt brensel, som olje, og derfor betyr det en stor fordel for miljøet å velge et resirkulert alternativ.


Haglöfs Corker Junior

Haglöfs Corker Junior

Sjekk prisen på:

 • 5 liter
 • Funksjonell og stilig
 • Et litt dyrere alternativ

Corker Junior tilbyr en ryggsekk som legger vekt på kvalitet og mulighet for lek og bevegelighet. Denne sekken har blant annet en brystspenne som gjør passformen bedre og sekken sitter mer fast.

For deg med barn som liker å løpe og hoppe kan dette derfor være et alternativ å vurdere. Designet er også praktisk på andre måter, for eksempel med holder for vannflaske og en mindre lomme for ting som blyanter og viskelær, inne i det store hovedrommet.

Sekken kommer i flere stilige farger og kan definitivt passe deg som ønsker en kombinasjon av funksjonalitet og stil. I tillegg er denne ryggsekken også laget av resirkulert materiale. Det meste er rett og slett positivt og den eneste store ulempen vi kan se er prisen.

Skal du ha en Corker Junior må du betale nesten tre ganger mer enn for de billigste alternativene. Det er imidlertid greit å huske på at høy kvalitet og ting som kan brukes lenge blir billigere over tid. En ulempe er at volumet kun er på 5 liter og at det derfor kan være vanskelig å få plass til spesielt mye mer enn et par bøker.


Nordbjørn Cosmos ryggsekk

Nordbjørn Cosmos ryggsekk

Sjekk prisen på:

 • Glitrende ryggsekk
 • Inne det mest praktiske
 • Rettferdig pris

Dette er en ryggsekk for deg som vil gå litt utenfor boksen. Har du et barn som liker å skille seg ut og prøve nye ting, kan dette definitivt være alternativet for deg. Nordbjørn Cosmos kommer i en rekke glitrende farger, inkludert blått, sølv og rosa. Hele sekken har en glitrende glød og kan sees i det fjerne.

Nordbjørn har imidlertid lagt mest fokus på designet når det kommer til denne sekken. Dårlig kvalitet på glidelåser er for eksempel noe som dukker opp når man leser anmeldelser fra tidligere kunder. I tillegg er ikke dette den mest behagelige modellen å ha på seg fordi polstringen på skulderstroppene ikke er like god som for eksempel Nikes alternativer.

Det er imidlertid ingenting i veien med prisen og ønsker du en fancy og festlig ryggsekk som gir en liten gullkant i hverdagen, til en fornuftig pris, kan dette absolutt være et alternativ. Verdt å merke seg er at ryggsekker av denne typen ofte er vanskelige å vaske.


Pokémon ryggsekk

Pokémon ryggsekk

Sjekk prisen på:

 • Fint Pokémon-motiv
 • Romslig
 • Bare én farge

For de av dere som har et barn som er interessert i Pokémon, er nok dette det mest åpenbare alternativet. Med et fint bilde av Pikachu på forsiden, vil denne ryggsekken heve øyenbrynene til alle Pokémon-interesserte klassekamerater.

Sekken er meget romslig og gir med sine 20 liter gode muligheter til å pakke skolebøker samt ekstra skift og regntøy. I tillegg har den komfortable skulderstropper som gjør at lengre avstander og ganske tung pakking heller ikke er noe problem.

Prismessig ligger denne vesken et sted i midten og vi mener at den er veldig rimelig d med tanke på det stilige motivet og det romslige og rustikke designet.

Det er flere andre ryggsekker med Pokémon-tema i tillegg til den som er avbildet ovenfor.


Molo ryggsekk

Molo ryggssekk

Sjekk prisen på:

 • Mange morsomme motiver
 • 13 liter
 • Klassisk design

Dette er en mellomstor ryggsekk som kommer i en rekke kule motiver og temaer. For de av dere som har et barn som synes at skateboard er kult, er det et motiv tilpasset dette og for dere med et barn som ønsker en ryggsekk som ser ut som et stort kosedyr, er det også sjansen for å prute.

Med sine cirka 13 liters plass er dette en ryggsekk som er bra og god nok for et skolebarn. Føler du at det klassiske designet med et stort rom og et mindre ytterrom er alt barnet trenger, kan dette være et godt alternativ. Posen har også en holder for vannflaske på utsiden.

Prismessig er denne vesken litt over gjennomsnittet. I tillegg til de ganske spesifikke, om enn mange, motivene, har ikke Molo mye å tilby som konkurrentene ikke allerede tilbyr til en lavere pris. Men finner du et motiv som passer ditt barn perfekt, kan det absolutt være verdt å investere i en litt morsommere og mer personlig ryggsekk fra Molo.


Oll ryggsekk

Oll ryggsekk

Sjekk prisen på:

 • Fasjonabelt design
 • Tilgjengelig i mini og større modell
 • Klimakompensert produksjonskjede

For deg som er ute etter et stilig og stilig alternativ til en ryggsekk til barnet ditt, kan denne varianten fra Oll absolutt være noe å se nærmere på. Med diskrete farger og stilige skinndetaljer vil denne ryggsekken passe inn i ethvert designerhjem. Sekken finnes i flere forskjellige varianter og farger, fra gråblå, til en lysere rosa.

Når det kommer til plass har Olls ryggsekk dessverre ikke så mye å ta med. Med i underkant av fem liter kan det være vanskelig å få plass i mye mer enn bare en bok og blyanter.

Hvis barnet i tillegg trenger å ha med seg skoledatamaskinen hjem, kan du som forelder synes det er vanskelig å finne plass til alt. Prismessig er dette også en av de dyrere modellene og du må være forberedt på å betale litt ekstra for det stilige designet.

En av de absolutt største fordelene med dette produktet er at hele produksjonskjeden er 100 prosent klimakompensert. Det betyr at all karbondioksid som slippes ut også er gjenfanget, for eksempel ved å plante trær. For deg som ønsker å ta et klimasmart valg kan dette derfor være veien å gå.


Lindex Ryggsekk i lerret

Lindex Ryggsekk i lerret

Sjekk prisen på:

 • Enkel ryggsekk
 • 12 liter
 • Maskinvask

Dette er den desidert enkleste og billigste modellen av ryggsekkene sammenlignet i denne artikkelen. I motsetning til de fleste andre ryggsekker vi har sett nærmere på, er ikke denne laget av polyester, men laget av bomullsduk. Sekken kommer i tre forskjellige farger, hvor den ene har motiver av Bamse og vennene hans. Den kan dermed være et fint alternativ for deg som ønsker en søt og koselig ryggsekk til barnet ditt.

Med sine 12 liter er dette en romslig ryggsekk som har plass til alt barnet ditt måtte trenge på skolen. Designet er veldig enkelt og blant annet skulderstroppene, som er mer å betrakte som stropper i dette tilfellet, gjør at den lave prisen dessverre merkes. Skulle barnet ditt bære sekken over lengre tid, på utflukter, eller ofte mellom ulike klasserom, er dette dessverre et av de minst komfortable alternativene.

En av de store fordelene med denne ryggsekken er imidlertid at den kan vaskes i vaskemaskinen. Dette er takket være at den er laget utelukkende av bomull. Dette kan være en stor fordel når barnet ditt har glemt en gammel frukt i sekken, eller vært ute og lekt i regn og gjørme.


Ting du bør huske på når du kjøper en ryggsekk til barn

Det er mange ting du bør huske på når du skal kjøpe en ryggsekk til barnet ditt, i tillegg til at det ser bra ut. Ting som funksjonalitet og romslighet er for eksempel veldig viktig. Når barna er små, må de ta med seg forskjellige lærebøker hjem flere ganger i uken, ofte flere samtidig.

Dette gjør du derfor lurt å ta hensyn til når du velger størrelse på sekken. Å sørge for at glidelåsen er jevn og enkel å bruke, og at det er separate rom hvor du kan stoppe ting som frukt og småsnacks er andre tips du kan ta med deg på veien.

Hvilken størrelse skal barn ha på sekken?

Skal sekken brukes i hverdagen, som for eksempel skolesekk, anbefaler vi disse størrelsene:

Alder:Oppbevaringsplass:
2-3 år5 liter
3-5 år10 liter
5-9 år20 liter
9-13 år20-26 liter
13 år+20-30 liter

Behovet for plass i ryggsekken varierer selvfølgelig og dette kan kun sees på som et omtrentlig estimat. Men en tommelfingerregel er uansett at det er lurt å ha en ryggsekk som rommer over 20 liter når barnet har begynt på skolen. Ofte må barn ha med seg bøker, klær, vannflasker og mer frem og tilbake fra skolen.

La barna like det

Å velge ryggsekk kan virke som en liten ting for oss foreldre. Men hvis vi tenker tilbake, husker vi nok den enorme stoltheten du følte da du gikk på skolen med ny ryggsekk eller nye klær, spesielt i yngre alder. Ta derfor det hele på alvor som forelder og la barna være med på valget!


Her finner du tips om barneklær!

Recent Posts