Beste matematikkapper for barn 2024: spill som lærer barna matematikk


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Skjermtiden trenger ikke være negativ. Det er mange pedagogiske spill og apper som hjelper barn å lære nyttige ferdigheter. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på noen av de beste appene som lærer barn matematikk!

matematikk-app best i test

Hvilken matematikk-app for barn er best i test?

Vår absolutte favoritt akkurat nå er Albert. Den er utrolig rik, både på utfordringer i matematikk, men også pedagogiske forklaringer og en fengslende spillverden. Akkurat nå har de et godt tilbud!


Et annet veldig populært alternativ er DragonBox. De har et stort utvalg av matematikkspill som passer barn i alle aldre!


Fyll på med fine barnebøker i bokhylla! Her er våre tips om de beste nettbokhandlene! Se også våre tips om skolesekker før skolestart!


5 forskjellige matte-apper for barn

Albert

Logo for Albert

Albert er sannsynligvis den mest overdådige matematikkappen for barn tilgjengelig akkurat nå. Selve spillet er bygget som et stort eventyr, med innspilte stemmer, animert grafikk, spillverdener med mange forskjellige nivåer, boss-fighter og bonusspor. Spillet er utviklet av et svensk selskap og er basert på den obligatoriske skolens læreplan.

Det er et spill som appellerer til barn som kanskje ikke vanligvis tiltrekkes av å sitte med matematikkboka eller bare se på tall. Det er et godt designet spill og ikke bare en enkel ”matteapp”.

Albert har flere forskjellige spill inkludert. Disse spillene er i serien deres:

 • Albert Junior (matematikk, 3-9 år)
 • Albert Junior Engelsk (3 -9 år)
 • Albert Code (Datavitenskap og programmering, 3-9 år)
 • Albert Geo (geografi, alle aldre)
 • Albert (matematikk, 10–16 år)

Etter vår mening er dette den beste skoleappen totalt sett, og den beste matematikkappen spesielt for barn. Den er utrolig innholdsrik og har både pedagogiske elementer, en morsom historie, belønninger som motiverer og et moderne grensesnitt med god grafikk og lyd.

Vi skrev en lengre anmeldelse om Albert som du kan lese hvis du vil vite mer om spillet.

Albert er en betalingstjeneste, men har for tiden en kampanje hvor du kan prøve gratis! Vi anbefaler å prøve den for å se om denne appen er noe for deg!

Barn som liker leken læring liker vanligvis også eksperimentsett av ulike slag!


DragonBox

DragonBox Logo

DragonBox er et datterselskap av det norske selskapet Kahoot, som utvikler spill for læring. De utvikler morsomme lærerike spill for barn, med fokus på spesielt matematikk.

Blant deres spillutvalg finner vi disse spillene som passer for barn 4-8 år:

 • Numbers – En morsom måte å lære alt om tall på.
 • Big Numbers – Lær barna større tall, addisjon og subtraksjon.
 • Algebra 5+ – Lærer enklere ligningsoppgaver for barn.
 • Learn Chess – Leken måte å lære sjakk på.

For litt større barn fra 8 år og oppover finnes det også:

 • Kahoot Multiplication – Morsomme utfordringer som lærer barn å mestre multiplikasjon.
 • Algebra 12+ – En oppfølger til Algebra-spillet for små barn.
 • Elements – Spennende utfordringer og leksjoner i geometri.

Disse spillene har blitt veldig populære, både blant privatpersoner og i skoleverdenen. Appene kan lastes ned fra blant annet Google Play og App Store. Du kan prøve gratis, og deretter bestemme om du vil kjøpe premiumversjonen i appen.


Insekter og tal (Bugs and Numbers)

Insekter og tal Bugs and numbers

Dette spillet er en utmerket introduksjon til tall og matematikk for små barn. I appen får barna lære grunnleggende kunnskaper før skolen og i løpet av de første årene i matematikk.

Bugs & Numbers er utmerket for barn mellom 3-6 år. Det er flere fordeler med appen vi liker:

• Engangskjøp, ingen ekstra kostnader eller annonsering.
• Tilstrekkelig nivå for små barn, med gradvis økende vanskelighetsgrad.
• Vakker grafikk med fine detaljer.
• Morsom spillidé, med stimulerende lyder og hendelser i spillet.

Har du små barn som bruker tid ved nettbrettet noen ganger, er dette et flott spill for å ha det gøy, samtidig som barna utvikler mange viktige ferdigheter innen matematikk og taleforståelse. Billig god matte-app!


King of Math

King of Math

King of Math er en serie som består av flere matematikk-apper, med litt annet fokus. Spillene er utviklet av det svenske selskapet Oddrobo Software AB, men er også rettet mot et internasjonalt publikum.

Blant spillene i King of Math-serien finner vi:

 • King of Math Junior
 • King of Math
 • King of Math 2
 • King of Math: Klokken

Det er også mulig å kjøpe en samleboks hvor du får alle spillene unntatt klokkespillet, til en gunstig pris. Betalingsmodellen for disse spillene er en engangsbetaling, hvor du kan kjøpe hvert enkelt spill for en ganske billig penge. Du kan også laste ned gratis prøveversjoner av spillene før du bestemmer deg.

Spillene er utformet som en slags middelalderutfordring. Men det er ikke så mye med historien egentlig, men er i utgangspunktet en vanlig treningsapp for ulike matematiske ferdigheter. Hvert kurs har litt stressende musikk og er lagt opp som en slags utfordring som må overvinnes.

Spillet gir mye øvingsferdigheter, men ganske mye pedagogikk. Det er hovedsakelig en app for barn som allerede kan litt matematikk, og liker å trene ekstra. Noen ganger er King of Math vanligvis å finne på nettbrett på skolene, hvor barna kan trene litt ekstra når de er ferdige med sine vanlige oppgaver.

Totalt sett er King of Math-spillene godt laget og de har noen fordeler. Fremfor alt er de rimelige og fri for reklame, noe som er et stort pluss når det kommer til apper for barn.

Vi kan absolutt anbefale å laste ned gratisversjonene og teste om King of Math er noe for deg. De føles litt begrensede, men tilbyr litt matteopplæring og kan sikkert lokke noen barn til å ville trene litt ekstra.


Nomp

NOMP Logo

Nomp er en skoleapp som drives av en svensk familiebedrift. Mattespillene deres er tilgjengelige på svensk og engelsk. Det er populært på skolene i Sverige som et ekstra hjelpemiddel. En stor del av grunnen til at appen blir likt av lærere er fordi man i appen kan følge opp og vurdere elevens innsats og evner på en helhetlig måte. Men den kan også brukes hjemme.

I Nomp kan du opprette en konto enten som lærer eller forelder. Som forelder kan du registrere en konto og bruke Nomp til en svært rimelig pris per måned. Da får du tilgang til en stor mengde informasjon tilpasset elever hele veien gjennom grunnskolen.

Du kan bruke Nomp både på datamaskinen, eller telefon og nettbrett. En god egenskap ved Nomp er evnen til å følge opp barnets fremgang og utvikling. Barnet kan få belønning i form av for eksempel klistremerker i selve spillet.

En stor fordel med Nomp er det rike utvalget av øvelser, det er mye å trene på. Du kan velge de delene som barnet trenger å øve ekstra på, og bruke litt tid på det hver dag for å finpusse ferdighetene.

Ulempen med Nomp er at det grafisk sett er et mindre tiltalende spill. Det er mer som en tradisjonell matematikkbok, i digital form. Det er tall, matematiske tegn og lignende, og svært få elementer av dataspill.

Vi liker Nomp og med tanke på tilbudsprisen kan det være verdt å prøve det. Det passer best for barn som går på skolen og som trenger litt ekstra opplæring i matematikk. Da er den et utmerket supplement til vanlig lekser eller skoletrening. Det er kanskje ikke spesielt attraktivt for de minste barna, eller barn som ønsker å dykke ned i en spillverden.

Du kan også laste ned Nomp og prøve noen deler gratis, så prøv appen og se om den kan være noe for deg!


Recent Posts