Beste gravidleggings 2024: Komfortable leggings og tights under graviditet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å være gravid kommer med sine utfordringer. Blant annet blir mye som tidligere var enkelt, utmattende og plagsomt når kroppen forandrer seg. Det samme gjelder klær generelt, og bukser spesielt, det kan være ekstremt vanskelig å finne plagg som føles behagelige.

Kvinne som har på seg gravidleggings og masserer beinet

Mange gravide kvinner tilbringer mesteparten av tiden sin i leggings eller strømpebukser. De gir støtte og er myke og komfortable uten unødvendige sømmer eller knapper. Her er våre favoritter blant markedets beste leggings for gravide!

Hvilke gravidleggings er best i test?

MOM-serien fra Lindex er fantastisk når det kommer til denne typen gravidklær. Vi liker både treningstightsen og klassiske leggings. Sjekk også ut MOM Puntoleggings, som er både vakre og utrolig komfortable!

Lindex MOM Leggings

Et annet veldig populært alternativ er Boob Maternity Leggings. Virkelig superfin og finnes i mange størrelser og flere farger!

Boob Maternity Leggings

Til slutt vil vi anbefale disse sorte gravidleggingsene fra Milker. De er 75% laget av bambusmateriale. Dette gjør dem både komfortable og et bedre miljøvalg!

Milker Sorte graviditets-leggings i bæredyktig bambus

Se flere forslag lenger ned i artikkelen.

Se også våre tips om amme-BH og komfortable mammabukser!

En titt på mange forskjellige gravidleggings

For de som begynner å se på leggings og tights for gravide, kan det være vanskelig å vite hva man skal velge. Det er ganske mange modeller på markedet, og det kan være en tidkrevende prosess å sette seg inn i hva som skiller de ulike alternativene.

I guiden under har vi derfor kommet opp med noen virkelig gode alternativer når det kommer til gravidleggings og håper at du skal klare å finne noe som passer deg veldig bra.

Trenger du ekstra støtte under graviditeten, kan det være verdt å skaffe seg et spesielt støttebelte for gravide!

Lindex MOM sømløs sportsleggings

MOM sømløs sportsleggings

Sjekk prisen på:

Dette er et par virkelig komfortable treningstights som vil kunne holde deg komfortabel selv når magen vokser. Modellen har en såkalt sømløs design som gjør at de kan strekkes mye og tilpasses en kropp i endring.

De er også laget av en veldig myk blanding av polyamid og elastan. Produktet kan enkelt vaskes i maskin på 40 grader, noe som selvfølgelig er et pluss. I tillegg har den en ekstra bred mansjett ved magen for å gi den ekstra plass.

I tillegg til dette er disse også laget delvis av resirkulert materiale. Et bærekraftig valg med andre ord som også kommer til en utrolig god pris og er et av de rimeligere produktene i denne guiden. I tillegg vil nok de fleste være enige i at denne tightsen med sin mørke lilla farge er skikkelig stilig.


Lindex MOM halvblank strømpebukse i 120 denier

MOM halvblank strømpebukse i 120 denier

Sjekk prisen på:

Dette er mer en strømpebukse, tilpasset alle vordende mødre med voksende mage. Den har et forsterket frontpanel som gjør den ekstra komfortabel og vil passe de fleste gravide ekstremt godt. Plagget er også uten skrittkile, noe som gjør det ekstra behagelig.

Dette plagget er også laget i primært myk polyamid. Tightsen har også en forsterket tå som gjør at den holder enda bedre og enda lenger.

En ting som kan nevnes om denne modellen er at de har en noe blank overflate. Hvis dette er et designvalg du ikke tiltrekkes av, kan det være verdt å se på et annet produkt. Tightsen kommer til en god pris, selv om det finnes billigere modeller på markedet.


Er du gravid er det viktig at du får i deg alle næringsstoffene kroppen din trenger. Her kan du lese mer om vitaminer og mineraler i svangerskapet!


Lindex MOM Leggings

Lindex MOM Leggings

Sjekk prisen på:

Her kommer et par virkelig gode leggings som kan betraktes som en litt mer eksklusiv variant og en litt mer påkostet investering. Denne modellen er nesten utelukkende laget av bomull, noe som gjør den til et mykt og fleksibelt alternativ. Et stort pluss er også at denne bomullen er økologisk, noe som gjør at du kan ta et mer bevisst og bærekraftig valg.

Den sorte fargen kan betraktes som ganske nøytral og dette er et par leggings som kan passe de aller fleste. Med bred mansjett foran er de spesialtilpasset for en voksende mage.

Dette er som sagt et litt dyrere produkt og det koster omtrent dobbelt så mye som de litt rimeligere modellene. Men hvis du er ute etter et par skikkelig myke og fleksible leggings, er det helt klart verdt å bruke litt ekstra penger for å få et skikkelig bra produkt.


Lindex MOM ribbestrikket leggings

Lindex MOM ribbestrikket leggings

Sjekk prisen på:

For de av dere som er ute etter et par stilige ribbeleggings, kan dette være et veldig godt alternativ. Modellen har et ekstra panel foran som vil gi god plass til den gravide magen. Et annet stort pluss med denne modellen som ikke alle andre produkter kan tilby, er at den kommer i mange forskjellige farger. Du kan derfor velge den modellen du synes er vakrest.

En ulempe er muligens at produktet er laget av polyester, som ikke alltid er det mest komfortable alternativet. Hvis du foretrekker et par leggings i et litt mykere materiale erial som bomull, kan det derfor være verdt å se på andre alternativer.

Prisen er litt høyere på disse enn på mange andre alternativer. Men så føles de også litt mer solide og kan være et perfekt alternativ for deg som ønsker et skikkelig stilig gravidplagg som også er behagelig.


Lindex MOM Punto-leggings

Lindex MOM Punto-leggings

Sjekk prisen på:

Hvis du er forberedt på å investere litt mer i et par virkelig gode leggings når du er gravid, kan dette være alternativet for deg. Denne modellen er laget av et spesielt eksklusivt stoff som gjør den ganske forskjellig fra mange andre produkter.

Leggingsene er ganske enkelt laget i et såkalt Punto-stoff. Dette er et stoff som er strikket på en spesiell måte for å være ekstra myk og smidig og samtidig gi god støtte. Dette gjør dette produktet utrolig behagelig og vil forhåpentligvis gjøre at det å være gravid føles litt enklere og mer behagelig.

Men som vi nevnte, må du også være forberedt på å betale for det hele. Dette er et av de dyreste produktene i denne guiden, og det koster mer enn de fleste andre. Ønsker du deg et par skikkelig gode og komfortable leggings, er dette en modell som absolutt kan være verdt pengene.


Milker Sorte graviditets-leggings i bæredyktig bambus

Milker Sorte graviditets-leggings i bæredyktig bambus

Sjekk prisen på:

Dette er et virkelig godt produkt som passer spesielt godt for de som ønsker å ta et bærekraftig valg, uten å måtte gå på kompromiss med kvaliteten. Modellen er nemlig laget av økologisk dyrket bambus. Det betyr at det kan betraktes som et litt smartere og mer bærekraftig valg.

Bambus høres kanskje ikke ut som den mest behagelige tingen å ha på seg, men faktum er at dette er et veldig mykt og smidig stoff. Det er også lagt vekt på å få disse leggingsene til å passe til den gravide magen, de er med på å gi støtte og holde magen oppe.

En annen stor fordel med dette produktet er at det med fordel kan brukes etter en graviditet. Den gir god støtte til magen og hjelper til med å holde den på plass.

Når det kommer til prisen hører denne til de litt dyrere modellene, selv om den har litt opp til de dyreste. Et godt og stabilt alternativ for de som er ute etter et par litt mer slitesterke, men likevel virkelig behagelige leggings.


Boob Once-On-Never-Off Leggings

Boob Once-On-Never-Off Leggings

Sjekk prisen på:

Her har vi en modell som er skikkelig myk og fleksibel. Dette er også et produkt hvor det er satt mye fokus på kvalitet og det er lagt vekt på å produsere en modell som vil vare lenge. Andre varianter kan noen ganger miste passform og kontroll etter en stund, men disse kan du være sikker på å kunne ha lenge.

Modellen kommer med en myk mansjett som går over magen. Denne mansjetten kan også brettes ned når den ikke lenger er nødvendig, noe som gjør at disse leggingsene kan brukes både under og etter graviditet.

Når det kommer til prisen er dette et litt dyrere produkt. Har du tenkt å kjøpe flere av samme type for å ha et lager hjemme, kan det bli dyrt å bestille kun denne modellen leggings. Men gitt den høye kvaliteten, tror vi definitivt at disse leggings kan være verdt pengene.


Boob Soft Support Leggings

Boob Soft Support Leggings

Sjekk prisen på:

Dette er en modell som er spesielt utviklet for deg som nettopp har født og egner seg spesielt godt til trening. Leggingsene er laget av et materiale som transporterer bort fuktighet, tørker raskt og varer godt. Det perfekte valget for de som ønsker å begynne å trene etter graviditet.

Denne modellen gir også ekstra støtte til de delene av kroppen din som trenger det. De har høy midje, noe som gjør at de sitter ekstra godt og gir støtte til magen etter graviditet. Dessuten er de veldig pene.

Også denne er å betrakte som en litt dyrere og mer eksklusiv modell som kanskje ikke er det optimale valget for deg som handler på budsjett. Men vil du ha et par skikkelig gode tights å trene i etter graviditeten, er dette en modell vi kan anbefale på det varmeste.


Carriwell Gravidleggings

Carriwell Gravidleggings

Sjekk prisen på:

Som gravid trenger man ofte ekstra støtte og klær som gir god støtte til ting som rygg og overkropp, fordi de må dra en ganske tung belastning under prosessen. Denne modellen er spesialdesignet for å avlaste rygg, bekken og mage. En veldig god investering som faktisk kan gjøre graviditeten litt enklere.

Ellers har de investert i komfort og å produsere et produkt som er så behagelig som mulig å ha på seg. Materialet er elastisk og veldig mykt. I tillegg puster den, noe som er et stort pluss som gjør leggings mer behagelig å ha på.

De kommer også til en god pris, og plasserer seg et sted mellom de litt dyrere og de billigste modellene. Dette er et av våre absolutte favorittprodukter i denne guiden og et par leggings som virkelig kan hjelpe i svangerskapet.


Cache Coeur WOMA Gravidleggings

Cache Coeur WOMA Gravidleggings

Sjekk prisen på:

Her kommer et av de absolutt flotteste alternativene i denne guiden. Disse leggingsene kommer i to forskjellige farger, hvor spesielt den grå med litt mørkere striper er noe ekstra og virkelig stilig. Hvis det estetiske er viktig igt for deg når du kjøper leggings for graviditet, dette er et produkt vi kan anbefale.

Det er også lagt vekt på å utvikle dette produktet slik at det gir best mulig støtte for ryggen. På denne måten kan den virke avlastende og sørge for at den tunge magen ikke blir fullt så vanskelig å bære.

Dette produktet kan regnes blant de litt dyrere modellene. Men vil du ha et par skikkelig fine leggings under svangerskapet, kan et alternativ som dette være vel verdt å bruke noen ekstra kroner på.


Er gravidleggings forskjellig fra vanlige leggings?

Mange lurer kanskje på hva som er forskjellen på et par gravidleggings og et par vanlige leggings, og om det egentlig er noen forskjell i det hele tatt. Det korte svaret er at leggings for gravide rett og slett er designet for å passe den gravide kvinnen best.

Oftere enn ikke har de derfor en høy midje som er stor og tilpasset en gravid mage. Dette bidrar mest til å gi støtte og til en viss grad støtte magen slik at ting som ryggen slipper å bære så tung belastning.

I tillegg til dette sørger de for det meste også for å lage leggings i et skikkelig mykt materiale. Dette gjør at de kan følge kroppen og magen mens den endrer seg og vokser. Det myke materialet gjør dem også ekstra behagelige å ha på, noe som er viktig for de fleste gravide.

Mange produsenter sørger også for å produsere modeller som puster skikkelig. Dette gjøres dels for at tightsen ikke skal bli for varm til å gå rundt i en hel dag, men også for at huden til den gravide skal beskyttes dersom leggingen skal brukes mye.

Hva er forskjellen mellom leggings og tights?

Når det kommer til begreper rundt klær, oppstår det ofte misforståelser og ulike begreper kastes stort sett rundt på høyre og venstre uten egentlig å ha peiling. Hva som egentlig menes med leggings eller tights kan derfor være litt forskjellig fra person til person eller til og med fra butikk til butikk.

En vanlig forskjell som vanligvis lages og som gjelder hos de fleste forhandlere er at leggingsene er litt tykkere og mer solide. Tights er ofte tynne og designet for sport eller trening, selv om de selvfølgelig også kan brukes til andre formål.

En annen forskjell er at tights finnes i modeller designet for både kvinner og menn. Når det kommer til leggings er dette et begrep som primært brukes om plagg designet for kvinner.

Hva er forskjellen mellom leggings og strømpebukser?

Leggings er som sagt en litt tykkere type strømpebukser som kan betraktes som litt mer substansielle. En viktig forskjell her er at strømpebukser ofte har en tå som gjør at de trekkes over hele beinet og foten, mens leggings stort sett ender ved ankelen.

En annen viktig forskjell er at tights er mye mer stretchy og ofte tynnere når de først er på. De er også ganske gjennomsiktige og brukes derfor først og fremst i kombinasjon med andre plagg som skjørt eller kjoler.

Hvilket materiale er leggings vanligvis laget av?

Hvilket materiale du bruker til leggings kan variere ganske mye fra modell til modell. Ganske ofte brukes et plastbasert materiale som polyester. Som du har sett i guiden over, er det også eksempler på andre materialer som bomull. Disse produktene er ofte litt dyrere og anses som litt mer eksklusive.

En ting du kanskje har sett ovenfor er at det også finnes leggings laget av bambus. Dette er et spennende og på mange måter bærekraftig materialvalg.

Verdt å nevne er at materialvalget ikke er det eneste som vil påvirke hvordan stoffet oppfattes. Hvordan det aktuelle stoffet har blitt sydd vil også ha stor innvirkning. Viktige ting å passe på er at leggings puster og at materialet er mykt og fleksibelt.

Vi håper disse tipsene har vært nyttige. Vi håper også at guiden ovenfor vil kunne hjelpe deg med å finne en modell av leggings som vil gjøre graviditeten din litt mer behagelig!


Se flere artikler om graviditet!

Recent Posts